fbpx

Janković našel novo ciljno publiko: Kot aktiven stric LGBT skupnosti financira homoseksualnost

Foto: Twitter

Ljubljanski župan Zoran Janković se ponovno igra in ker se nihče drug noče več igrati z njim, upa, da se bodo homoseksualni aktivisti. Potem ko so ga na svojih Paradah ponosa neštetokrat izžvižgali ter vanj metali ženske tampone in vložke iz papirja, so ”končno” našli skupni jezik. Finance. Ob teh se Jankovićevo lice zmeraj nasmeje, denarja Mestne občine Ljubljana pa se ne brani niti društvo Legebitra. Ne le da financira omenjeno skupnost pod pretvezo, da bo govora o športu, organizira celo okrogle mize. Preberite.

Društvo Legebitra izvaja številne projekte in programe, primarno namenjene LGBT osebam. Organizacija, ki je nevladna in neprofitna, se resno vtika v javni interes. Čez dober teden pripravljajo izobraževanje na temo Zgodovina LGBT aktivizma na Slovenskem. Sami pravijo, da bodo govorili ”o tistem delu zgodovine našega prostora, o katerem nam v izobraževalnih institucijah niso ravno pogosto predavali”. In kaj bi o tem predavali? Učitelji se dandanes zadržujejo še pri veliko pomembnejših in usodnejših temah, ki pa so na naš slovenski prostor dejansko vplivale. Takšni aktivisti bi, domnevno, iz učnega načrta črtali za življenje pomembne predmete, samo zato, da bi ustvarili prostor za predavanja o svojih homoseksualnih doživetjih.

Dajmo izobraziti slovenski narod, dajmo. Tiste, ki prihajajo za nami. Naučimo jih jezika in ponosa na domovino, naučimo jih zgodovine. Kako smo se branili za življenje in kaj vse smo prestali, da lahko na slovenskem prostoru sedaj živijo oni – za slednje pa moderni homoseksualni pari zagotovo niso zaslužni.

Dogodek financira Zoran Janković
Moderen falot pa je tudi že vsem dobro znani Janković. Če se ga spominjate z lanske Parade ponosa, veste, da so ga že takrat neusmiljeno izžvižgali. Izžvižgali so ga ljudje, za katere se zavzema in katerih aktivnosti financira. No, mogoče bi moral kdo pripraviti izobraževanje o njem. Zgoraj omenjeni dogodek sofinancira prav on oziroma Mestna občina Ljubljana. Glede na to, kaj vse pa Janković v imenu občine počne, bi lahko pomenljivo dejali, da deluje pod psevdonimom: MOL.

Foto: Youtube

To pa še ni vse …
Kako si lahko župan slovenske prestolnice to dovoli, se sprašujete. V resnici si dovoli še veliko več. Leta 2014 se je lotil ozaveščanja zaposlenih v javnih in zasebnih ustanovah ter podjetjih, z namenom prepoznavanja spolnih identitet. Pa smo mislili, da je to že na prvi pogled jasno vidno. Ozaveščanje je potekalo preko izobraževanja, ki so se ga morali udeležiti tako vodstva kot najnižji kadri, najbolj poslušne organizacije, šole in vrtci, pa so prejele še certifikat LGBT prijazno.

Pred slabim mesecem pa se je Jankoviću zazdelo, da mora storiti še nekaj.  Organiziral je okroglo mizo z imenom  ”Nogomet smo ljudje – cela mavrica ljudi.” Tam je skupaj z mavričnimi aktivisti debatiral o družbeni vlogi nogometa, o odprtosti in vključenosti. Poseben poudarek si je pri tem zaslužila LGBT skupnost, čeprav z nogometom nima jasne povezave. Pa naj razume, kdor more.

Parada ponosa se spreminja v parado politika, ki maha z denarjem
Ko se je Janković udeležil Parade ponosa leta 2013, aktivisti nad tem niso bili navdušeni. V ljubljanskega župana so metali iz papirja narejene ženske vložke in tampone. Ob tem so kričali, da gre za Parado ponosa in ne parado politikov. Tudi leta 2016 so ga izžvižgali. Kot izgleda, jim tega ni zameril, saj je tovrstnih reakcij tako ali tako vajen. Je pa videl, da lahko pod imenom Mestna občina Ljubljana stori marsikaj. Financira in financira. Kdo ve, morda pa se naposled priljubi vsaj homoseksualnemu lobiju.

A. L.