fbpx

Kaj skriva primitivni poslanec Kamal Izidor Shaker? Blokiral je Nova24TV, na Twitterju pa še naprej piše same neumnosti

Foto: Twitter

Poslanec največje vladne stranke SMC Kamal Izidor Shaker je zdaj tudi uradno na Twitterju blokiral televizijo Nova24TV. Nekaj, kar je napovedoval in s čimer je grozil že dlje časa, a tega kar ni in ni želel storiti. Bržkone zato, ker mu izjemno godi medijska pozornost, saj smo o njegovih neumnostih, ki jih počne tako v Državnem zboru RS kot tudi v prostem času na družbenih omrežjih, pogosto poročali. Naši viri znotraj parlamenta pravijo, da je Shaker tudi eden izmed najbolj samovšečnih poslancev, še kako pa je ponosen tudi na svojo palestinsko kri, saj je znano dejstvo, da je njegov oče migrant. Malce manj je lahko ponosen na svoje dosedanje delovne izkušnje, saj je bil praktično do 30. leta študentski funkcionar, preden se je preselil naravnost v državnozborske klopi. Z drugimi besedami, že celo življenje je priklopljen na državne jasli. Toda, zakaj se je ravno zdaj odločil, da blokira naš medij? Ali nemara kaj skriva? Zakaj nas je pravzaprav blokiral, če ima odprt profil, do katerega lahko dostopamo na kakršenkoli drugačen način?

Naj spomnimo. Kamal Izidor Shaker je znan kot eden od večjih primitivcev med politiki, saj na družbenih omrežjih blesti s svojim (ne)kulturnim izražanjem. “Ta prav dec pošlje babo po čike,” je pred meseci zapisal in požel salve smeha in zgražanja med svojimi sledilci, ki so mu očitali, da takšen besednjak nikakor ni primeren za nekoga, ki je v Državnem zboru Republike Slovenije kot predstavnik ljudstva. “Taprav dec z olfa nožem lupi krompir,” pravi v enem izmed drugih čivkov. “Kafeta nikoli ne pustiš blizu rešeta,” je zapisal pred kratkim.

Njegov besednjak na Twitterju je poln podobnih umotvorov, ob katerih se človek sprašuje, ali Shaker res nima česa drugega pametnega početi v življenju, predvsem pa to, kdo je takšnega primitivca sploh spustil v hram slovenske demokracije. Nedavno se je sprl tudi z Matejem Lahovnikom, ko ga je označil za recikliranca, na kar mu je nekdanji gospodarski minister zabrusil, da mu je spet uspelo upravičiti sloves najbolj primitivnega poslanca na Twitterju. “Vam pa sloves najbolj goljufivega ministra v zgodovini Slovenije. Klanjam se vam,” je bruhalo sovraštvo iz Shakerja. Lahovnik mu je nato elegantno odvrnil, da z njim nima smisla izgubljati časa, zato ga je blokiral.

Po Nova24TV pljuval že več mesecev, preden jo je blokiral
Njegov hobi pa je seveda tudi žaljenje Nova24TV. “Medij Nova24, namerno jih ne linkam, je za bruhat! Vsak klik na njihovo stran jim prinaša dobiček. Zato odsvetujem klikanje njihovim zablodam. Sramota,” je pisal pred meseci, ko se je spravil tudi nad nekdanjega notranjega ministra dr. Vinka Gorenaka, ki ga je označil za bedaka, ker se je slednji zavzel za policiste s stanovanjsko stisko, ki naj bi bili po novem predlogu levice na račun migrantov prikrajšani za stanovanja, ki jim pripadajo.

Foto: Nova24TV. Takšna je retorika poslanca SMC na socialnih omrežjih.

Matej Lahovnik je bil prav tako tarča primitivnih izpadov nekdanjega študentskega funkcionarja. (foto: Nova24TV)

Da bi ostal priklopljen na državne jasli, bo prestopil k Šarcu
Po navedbah virov iz vladne koalicije pa bo Kamal Izidor Shaker prvi, ki bo zapustil “potapljajočo se ladjo”, imenovano Stranka modernega centra. Kariero si bo, vsaj začasno, rešil tako, da bo prestopil k Listi Marjana Šarca še pred prihajajočimi parlamentarnimi volitvami, ki bodo junija 2018, smo poročali že konec decembra. Očitno si je izračunal, da bo na takšen način skoraj zagotovo ponovno izvoljen za poslanca, saj je njegov poslanski okraj Domžale, torej isti okraj, kjer je Marjan Šarec med zadnjimi predsedniškimi volitvami po volilnih glasovih premagal Boruta Pahorja, pa je poročal Požareport.

Bojan Požar je na svojem blogu še dodal, da je Kamal prestop že zanikal, a da skoraj zagotovo igra dvojno igro, saj ga je že kar malo strah, kaj bo počel po koncu poslanskega mandata, če ostane del Cerarjeve stranke, za katero so mediji v zadnjem času ugibali, da svoje delo opravlja tako zelo katastrofalno slabo, da ji morda ne bo uspelo prestopiti niti parlamentarnega praga. SMC naj bi namreč po najbolj idealnem scenariju dobila maksimalno šest do osem odstotkov na junijskih volitvah, kar naj bi prisililo Mira Cerarja, da odstopi kot predsednik stranke, njegovo mesto pa naj bi zasedel sedanji podpredsednik stranke Milan Brglez.

L. S.