fbpx

Kaj sta si spet izmislila lažniva k…..a Cerar in Počivalšek?

Foto: YouTube. Miro Cerar in Zdravko Počivalšek.

V zadnjem času smo priča pravi ofenzivi Mira Cerarja in Zdravka Počivalška, ki za vsakim mogočim vogalom prepričujeta ljudi, da je investicija Magne Steyr v Sloveniji nekaj najboljšega, kar se nam je zgodilo v zadnjih sto letih. In edina mogoča lokacija naj bi bila v Občini Hoče – Slivnica. Obljubljata vsaj 3 tisoč novih delovnih mest, visoke plače in razvoj regije. Pri tem ne pozabita poudariti, da gre za ekološko popolnoma čisto proizvodnjo, ki ne bo onesnaževala okolja, ampak nanj celo pozitivno vplivala.

Kdo pri zdravi pameti bi nasprotoval takšnemu projektu? Nihče. Lahko smo ponosni, da imamo tako dobrega predsednika vlade in še boljšega ministra za gospodarstvo. Končno lahko rečemo, da se je vlada lotila dobrega projekta, ki bo koristen tudi za državljane.

In tako bi tudi bilo, če bi bilo to, kar naokoli razglašata Miro in Zdravko, res. In ker nas je najbolj etična vlada na svetu in bližnji okolici navadila, da jim ni za verjeti čisto nič, je logično, da smo njune trditve preverili. Laž je namreč postala njihov vsakdanji kruh. Poleg tega, da praktično ne mine dan, ko se Miro Cerar ali kakšen njegov minister ne bi zlagal, so se v zadnjih treh letih vladavine izkazali s kronično nesposobnostjo. Miru Cerarju človek ne more dati paziti niti narisanih ovc, ker bi mu pobegnile, ali pa bi mu jih ukradli.

Več kot dovolj razlogov, da smo preverili, ali pravljica o bliskovitem razvoju Štajerske drži.

Najprej 3 tisoč novih delovnih mest. Vsi smo za. Iz znanih razlogov smo ministra Počivalška (nekateri zlobneži ga kličejo kar Bademajster) vprašali, koliko novih delovnih mest bo prinesla investicija Megne Steyr v Hočah in kakšna zagotovila ima, da se bo to res zgodilo.

Ups. Zoprno vprašanje. Ko smo ministra povprašali po zagotovilih se je številka novih delovnih mest drastično zmanjšala. Dobili smo odgovor, da zakon zahteva tisoč delovnih mest, konkretna investicija pa bo v prvi fazi prinesla 400 delovnih mest.

Zdaj pa bodite pozorni, kaj so odgovorili v nadaljevanju!

Zagotovil, da se bo to res zgodilo nimajo nobenih, ker pogodba z Magno Steyr še ni podpisana.
Ste debelo pogledali in še enkrat prebrali? Prav ste prebrali. Pogodba še ni podpisana.

Torej sta Miro Cerar in Zdravko Počivalšek (ali Bademajster, kot mu pravijo nekateri zlobneži) navadna lažniva k……a, če uporabim izrazoslovje Tita Turnška.

Ne gre za 3 tisoč delovnih mest, ampak zgolj za 400, pa še za to nimamo nobenih zagotovil. Predsednik vlade in minister za gospodarstvo pa vehementno razlagata, da gre za odlično investicijo, ki ji ni para v Sloveniji. Očitno sta to nova morala in etika, kar je Miro Cerar za dvojne potne stroške predaval po slovenskih šolah.

Foto: epa

Pa to še ni vse. Kot v vsaki dobri tv-reklami dobite še bonus nagrado. Laži ima namreč Miro Cerar ogromno na zalogi. On in minister Počivalšek, ki mu nekateri zlobneži rečejo Bademajster, trdita, da je lokacija v Hočah edina primerna in da v Sloveniji ni boljše. Pri tej izjavi bi še sam Baron Munchausen zardel in priznal premoč mojstroma laži iz majhne Slovenije.

Preverili smo tudi to trditev. In kaj smo ugotovili?
Občina Kidričevo je ponudila dovolj zemljišč za investicijo, o kateri govorimo. Povprašali smo ministra, na podlagi katerih kriterijev so se odločili za Hoče in ne za Kidričevo?

  1. Bližina avtocest.

Kidričevo je bliže avtocesti, saj je od lokacija od priključka oddaljena zgolj 1 km.

  1. Možnost priključka na železnico.

Kidričevo ima za razliko od Hoč že industrijski tir.

  1. Vplivi na okolje.

Lokacija v Kidričevem za razliko od tiste v Hočah ne leži na vodovarstvenem območju. Zemlja v Hočah je obdelovalna zemlja 1. kategorije, v Kidričevem gre za gozd.

  1. Bližina stanovanj, kjer bi lahko stanovali delavci.

Razdalja med lokacijama je 5 kilometrov. Stanovanja ne morejo biti nikjer mnogo dlje.

  1. Lastništvo.

Lastnici zemljišč v Kidričevem sta država in občina, v Hočah pa je razpršeno lastništvo kmetov.

Če povzamem. Po vseh kriterijih je lokacija v občini Kidričevo primernejša za investicijo. Miro Cerar in Zdravko Počivalšek pa sta strokovno ugotovila, da so Hoče primernejše. Pri tem pa je minister Dejan Židan tiho in ga prav malo briga, da se uničuje najboljša kmetijska zemlja.

Žal je tako, da naša vlada na čelu z Mirom Cerarjem debelo laže zato, da se ohranjajo na oblasti in si polnijo žepe z denarjem. Z našim denarjem. Z denarjem, ki ga ukradejo od naših plač.

In ker ne gre za njihov denar, bodo z lahkoto dali Magni 28 milijonov evrov in 50-krat toliko za izgradnjo drugega tira.

Drage državljanke in državljani se še niste naveličali njihovih laži?

Boris Tomašič