Kdo je zlorabil tragedijo sodnice Daniele Ružič?

Daniela Ružič (Foto: Socialna omrežja)

Posledice napak zadnjih vlad in celo zlorab oblasti so vladajočim povzročale težave v tednu, ko je policija brutalnega pretepa sodnice Daniele Ružič v Mariboru osumila njenega partnerja Andreja Horvata, s katerim se je ta menda razhajala. Sodišče je v istem tednu odločilo, da je bil v času vlade Mira Cerarja v Mariboru nezakonito prepovedan koncert hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona, ki bi moral biti na dan, ko se je v Mariboru končal kongres SDS, na katerega je prišel tudi Viktor Orban. A na drugem koncu.

Sodnico Danielo Ružič so pred dvema tednoma reševali v mariborskem kliničnem centru, kamor so jo pripeljali s polomljenima rokama, obraznimi kostmi in lobanjo, kar je, se zdi, šokiralo tudi politični vrh, ki ga po novem namesto Cerarja vodi Marjan Šarec. Iz SD, ki je ostala tudi v najnovejši vladi in pod katero zdaj sodi tudi pravosodni resor, se sporočili, da gre “za nesprejemljivo dejanje tistih, ki menijo, da so v naši državi nad zakoni in ustavo”. Šef te stranke Dejan Židan, ki vodi tudi DZ, pa je sporočil, da to vidi “kot napad na celoten pravosodni sistem in na vrednote, na katerih je z ustavo utemeljena Slovenija.” Oglasil se je tudi šef vrhovnega sodišča Damijan Florjančič in se s sodnico Alenko Zadravec javno vprašal, “ali ni ta nasilni izpad tudi posledica dogajanj v zadnjih letih, ko so nespoštovanje sodniške funkcije ter neupravičeni verbalni napadi na sodstvo ter sodnike postali stalnica”.

Ovadba, ki jo je policija vložila proti partnerju, ki pa ga niso aretirali, je te izjave in vprašanja političnih in sodnih oblasti razkrila v precej čudni luči. Ali kar nekaj nakladajo ali pa so tragedijo sodnice namerno zlorabili za ceneno propagando? Drugo možnost so namreč v teh prvih odzivih povsem zamolčali.

Z bolj skrajne leve so se prve dni po napadu spravili celo na novinarje Nova24TV, ki so med prvimi poročali, da bi bil v ozadju lahko tudi zasebni motiv in ne nujno politika ali maščevanje zaradi dela sodnice. Novinarji so, je pokazal čas, bolj korektno opravljali delo obveščanja javnosti kot politiki. Iskali so resnico tudi v možnosti, ki so jo politiki v prvih odzivih povsem zamolčali. Napaka politikov, ki so eno od možnih ozadij zamolčali, nikakor ni nepomembna. Ne le zaradi nespodobnosti nabiranja političnih točk na tragediji. Sodničin partner, če je res v ozadju, in če je bil motiv ljubosumje ali kaj podobnega, ni napadel celotnega sodstva in ima pravico do poštenega sojenja in ne do postopkov, ki so jih doživeli lastniki obveznic in delnic slovenskih bank ali Thompson.

Luka Mesec (Foto: posnetek zaslona)

Najmanj pa si politično zlorabljanje osebne tragedije zasluži sodnica. Nepremišljeno reakcijo oblasti so takoj poskusili prikriti posamezni novinarji, ki so s spletnih omrežij potegnili nekaj zahojenih reakcij posameznikov, kakršne je mogoče vedno najti, ko je govor o odnosih med ženskami in moškimi. V medijih v državni lasti so za pravi problem potem razglasili kar zaostalo ljudstvo, ki za vse obtoži prešuštniško žensko.

Kot da ljudje, ki pišejo oslarije na spletnih omrežjih, o čem odločajo. Denimo propadla predsedniška kandidatka, ki jo je pred dvema letoma volilo vsega dobrega pol odstotka volivcev, Angelca Likovič, ki se je proslavila z docela bedastim in celo nečloveškim odzivom: “Dobila je to, kar si je zaslužila.”

O krivdi in kazni bo odločalo sodnik, če mu bosta policija in tožilstvo priskrbela dovolj dokazov, in ne internet. Popravilo pa to za nazaj bolečine in zlomov Ružičevi ne bo.

Denar za križ ali le za zvezdo?
Vlada je že veliko pred tem, ko je bila pretepena sodnica Ružičeva, predlagala, da bi gospodarski oddelek mariborskega sodišča, na katerem je ta sodila, prevzel presojanje velikanskega števila sporov, ker je v času Alenke Bratušek oblast odločila, da zapleni in izniči za kakšno milijardo obveznic in delnic, ki so jih imeli ljudje v pretežno državnih bankah, češ da niso vredne prebite pare, posameznikom in podjetnikom pa je onemogočila resno možnost pritožbe. Podrejenci niso imeli možnosti, da bi na sodišču lahko zaščitili svoje interese, ko je bil še čas. To je ugotovilo ustavno sodišče. Še vedno jih ne morejo, ker poslanci še kar ne vedo, kako bi jim zagotovili, kar bi jim po sodbi ustavnega sodišča morali že pred leti. Kot ne znajo učencem na Osnovni šoli Alojzija Šuštarja dati za izobraževanje enake vsote kot malčkom na drugih šolah, kar je tudi zahtevalo ustavno sodišče.

Ministrico Ksenijo Klampfer je premier Šarec za napačno odločitev, ko je delala še na upravni enoti v Mariboru, te dni celo pohvalil, češ da je vsaj prevzela odgovornost in odločila, kot pač je. Česar si menda mnogi ne upajo, je namignil. Med temi mnogimi zanesljivo ni ministra Jerneja Pikala, ki je predlagal, da bi za šolanje malčkov vlada dala več denarja tako, da bi ga dala manj. Kar se mu zdi povsem ustavno in lahko menda edino zavaruje javno šolstvo. Ki si zasluži več, ker je dolgo prisegalo na zvezdo, eni drugi pa dobijo manj denarja za šolanje otrok, ker spoštujejo nekoč partijsko prepovedan križ.

Igor Kadunc (Foto: STA)

Še dlje kot Klampferjeva ob Thompsonu je šel na javni televiziji direktor Igor Kadunc, ko je pozneje odstavljal odgovorno urednico informativnega programa Jadranko Rebernik, že prej pa je odletel urednik Igor Pirkovič, ker je s hrvaškim pevcem Thomsonom narediti intervju in mu ponuditi možnost, da odgovori na hude očitke, ki so bili v ozadju politično motivirane prepovedi. Obtožbe so bile, da je Thompson ustaš in fašist. Nobeno sodišče ni presodilo tako. Hrvaški pevec pa, tako je obveljalo, ni imel pravice odgovoriti niti v medijih na te precej sovražne oznake, ki so jih izrekali predstavniki naših oblasti.

Je to pošteno obveščanje javnosti?

Iste ideološke diskvalifikacije je izrekal tudi direktor televizije Kadunc, ko je ukrepal proti urednikom in novinarjem, ki so si drznili ravnati po kodeksu novinarske etike in ne ukazih oblasti.

Politična policija za medije
Značilno je, da Pirkoviča in Rebernikove večina velikih medijev in pomembnih novinarjev ni branila, ko sta bila kaznovana za profesionalno pravilno ravnanje. Številni novinarji so, ko gre za Rebernikovo, ravnali v slogu izjav Likovičeve o pretepeni sodnici: “Dobila je to, kar si je zaslužila.”

Primer Thompson nam, mimogrede, lepo pokaže, zakaj se moramo bati inšpektorjev, ki bi jih za prepovedovanje vsebin in izrekanje glob za “sovražni govor” v medijih uvedel nov medijski zakon, ki ga je ministrstvu za kulturo pomagal pripravljati Rok Čeferin, ki so ga koalicijski poslanci medtem že izvolili za ustavnega sodnika.

Napoved posebnih inšpektorjev, s pomočjo katerih bi vladajoči črtali del vsebin medijev, kaže, da se oblast dela medijev boji. Nekaterih. V zakonu le medijem prepovedujejo, kar ustava prepoveduje vsem, tudi, denimo, vladajočim politikom, s členom: “Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.”

A zdaj bi vlada le za medije uvedla posebne inšpektorje, ki bodo udarili z zahtevami po umiku člankov, kar je cenzura, in z denarnimi kaznimi do deset tisoč evrov za grešnike. Odločali bodo, če bo to šlo skozi, seveda arbitrarno in politično, kot je v primeru Thompson Ksenija Klampfer.

V tem delu za založnike medijev tudi ne bo več veljala ustava, ki pravi: “Vsakdo ima pravico, da o njegovih pravicah in dolžnostih ter o obtožbah proti njemu brez nepotrebnega odlašanja odloča neodvisno, nepristransko in z zakonom ustanovljeno sodišče. Sodi mu lahko samo sodnik, ki je izbran po pravilih, vnaprej določenih z zakonom in s sodnim redom.”

Če bi odločali sodniki, bi bilo za vladajoče prenevarno. Sodnik bi lahko presodil narobe in ne po direktivi in interesih te ali one politične stranke.

Za izvedbo člena, ki ga ponuja ministrstvo za kulturo, je nekaj izkušenj iz preteklosti, ko je tajna politična policija že v tiskarnah nadzorovala, kaj nameravajo tam mediji tiskati, in še pred objavo dosegla, da so izšle popravljene ali celo prazne strani.

Predlog, ki pripadnike tajne politične policije preimenuje v inšpektorje, in ki ga zdaj ponuja vlada, je takšen:

Stari grehi v nekaj lepši preobleki, ki pomenijo nove težave, ko še svojih starih grehov vladajoči ne znajo rešiti.

Peter Jančič / Spletnicasopis.eu

 • Observer

  Diktatura, ki jo uvajajo sedaj v “novem svetovnem redu” ne bo trajala dolgo. Tokrat bo Bog vzel stran peskovnik.

  https://www.youtube.com/watch?v=I1dAJrBt_6k

 • GverilaStyle

  A bo letos tud slike na FB lepila…..iz luksuznega dopusta, luksuznih večerjic…….mislm iz bolnice?!

  • Zombi Gartner

   Letos gre na dopust v Sočo….

 • Miro

  Kdo je zlorabil tragedijo sodnice Daniele Ružič?

  ? Nora TV24

  • wert

   Ti slabo vidiš, ali namenoma žaljivo pišeš o Novi24TV ?

   • Desnoklik

    Vidi se kdo slabo vidi.

  • šmentanamuha

   Norec vidi skozi svojo optiko, seveda.

 • Cenzura

  Zakaj se mi zdi da tudi Nova ne upa oz. noče preveč drezat v gospoda storilca napadalca. Hmmm

  • Beli Sneg

   Hmmm. Verjetno je bil JJ v njega preoblečen. Saj je menda za vsemi svinjarijami on.

   • Cenzura

    Požar nima teh problemov, pove tako kot je o tem “gospodu”

    • wert

     Kaj pa je povedal ?

  • Amerikanc

   Ker se ti samo zdi. Edina je dregnila že prvi dan – očitno na pravo mesto.

 • JANEZ GUS

  Vsa ta svinjarija v Slovenistanu je posledica 30 letne kurčanistične politike od sodstva do čebelarske sekcije.Zato je treba to komunistično zver danes ne jutri strpat do življensko med podgane,da ga požrejo.Samo takrat,se bo v Sloveniji obrnilo na bolje.

  • večni srb

   Ampak Kučan že 20 let nima nobene funkcije, take stvari lahko ukaže in podpiše edino njegov neposredni nadlednik Pahor, ki je bil tudi zadnji predsednik komunistov in torej vrhovni poglavar Udbe. Takih se še Kučan boji, predsednik je, če izda ukaz, se ga mora ubogat.

   • SIMON ROZIC

    O, tovariš Kučan bi še kako rad vse svoje umazanije “prenesel” na Pahorja,
    pa mu to ni nikoli uspelo in mu, upam, tudi ne bo! Že davno nazaj, se je njuna
    ideologija razšla in od takrat je tudi Pahor nezaželen “gost” v ZKS , zato ¨
    Murgeljsko malo prase tišči na prestol komedijanta Šarca in upam, da bo ljudi
    vendar enkrat za vedno srečala pamet!¨!!!

  • Luiggi

   Bolje bi bilo,ko bi se leta 91 spomnili Romunija sindroma in ga uporabili efektno!

 • Amerikanc

  EXTRA levi Židan in MULTI levi Mesec sta se že prvi dan zagnala kot svinje v buče. V bistvu sta že pisala obtožnice. Tudi Šarc je dal dvomljiv intervju – v stilu Serpentinšeka I. (prvega).

 • MOSTISCAR

  SAJ NI TAKRAT NIHČE VEDEL KDO JE V OZADJU, SO SE PA VLEKLE POVEZAVE Z NJENO FUNKCIJE TOŽILKE, SAJ JE TO OSEBA, KI BI LAHKO BILA, NAPADENA ZARADI NJENEGA DELA. VI V IMENU RESNICE PA ITAK VSE VESTE ŽE VNAPREJ!

 • Vera

  Kaj še premalo Hrvatov služi v Sloveniji z zavijanjem ,kot ,da mačkon cvili? Denar dobijo na roke,zato naša država od njih nima haska , temveč jugonostalgiki ,ki pa lahko poslušajo radio Ptuj, tam jo baje veliko vrtijo vsak dan.

  • večni srb

   V sloveniji je ogromno, vsaj par sto tisoč hrvaških migrantov, ki so prišli k nam naravnost iz fronte, kjer so nekateri par ur prej morili svoje državljane, tako civile kot tudi ali predvsem javne uslužbence. Sajtudi Tompson nekaj zavija o tem, le da jih on drugače, bolj pesniško imenuje, ampak taka je bila agenda ustašev in hrvaških fašistov.

   • Basileus

    Vsi nosijo tangice s šahovnico. Še zdaj mi ne gre v račun kako jim jo je spravilo narisati na ritni štrikec. No moj voštja pravi:” Včasih smo frajlam gate stran vlekli, da smo prišli do riti, danes pa ritnice stran vlečete, da pridete do gat”.
    Lipa naša nekad si bila.

    • večni srb

     Ko bi nam nažokali vsaj istranke in dalmatinke, čeprav do zdrave in vitke punce, de vedno oblačijo v črne oblekce, pod katerimi ne nosijo nobenih hlačk, ker črna vleče toploto nase in se dobesedno kuhajo v tisti mediteranski vročini. Čeprav niti ne, redko katera zgleda prešvicana, tako so kul, da vso tisto sevanje kar vsrkajo ali kaj, lušne kmetice, v glavnem.

     • Basileus

      Ja, Dalmatinci pravjo polako Slovenci, kdi žurite, na dopustu ste. Dalmatinca vprasaš, če kaj sexa, odverne:”Nisu još Slovenke stigle na dopust”.

 • odzunaj

  Angelca Likovič DOKONČNO POTRDILA , da je deklica na ukaz Kučanovega klana !!!

  • šmentanamuha

   ? Po čem to sklepaš?

 • večni srb

  Politična policika ni nikdar nehala usmerjati svoje režimske novinarje in zatirala komkurenco, nikdar ni bilo drugače, ne pod levo in ne desno vlado, mogoče edino pod Demosom, ko dmo par let lahko videli tudi razne neodvisne, bolj ali manj zasebne medije. Ker niso bili del vojaško policijskega aparata, je na urednike in novinarje pritiskala politična počicika, občine pa so jim pošiljale vse mogoče inšpektorje in položnice, dokler niso ubupali, bankrotirali ali storili samomor.
  Slovenija je popolnoma zgnila prav zato, ker režim sistematično laže slovencem, če te nekdo neprestano zavaja ali te sploh ne obvešča, ne moreš več vedeti kdo je bolj nor, sankcij za take novinarje pa ni nobenih. Lažejo lahlo, če gredo v smer fašitičnega aparata, nobenih drugih dejstev ne sme beležiti zgodovina, glavni namen propagande pa je zavajanje ljudstva in pogrom proti vsem kritikom in nadprotnikom nekdanjih političnih direktorjev, visokih udbašev in tajkunov, ki si pravzaprav lastijo vse vaške medije oziroma edine vire obceščanja v krajih.
  Ni tako preprosto. Veliko večino napih medijev je pokupil Šrot, leta in leta.so ga kovali v nebo ali preprosto zamolčali njegove podvige, mogoče so ga lahko rešili pred slovenskimi reveži, ki jih je ropal in uničeval, ampak ko he prišla pa depeša iz tujine, takrat naši fašisteki ne morejo nič in so ga naposled celo zaprli. Baje, nihče ne ve, ker so njegovi odvetnili novinarjem prepovedali pisari o njemu, dokler traja kazen in zgleda, da se zakon pravnikov nanapa na skoraj vsako medijsko onjavo o napem največjem tajkunu, tudi ali predvsem v zadevah, za katere mu sploh ni bilo nikoli sojeno. Tudi to je moč medijev, tišina je zlato.

 • večni srb

  Dokler tudi sodniki, tožilci in odvetniki ne bodo odgovarjali za svoje svinjarije, kaj se sploh menimo?

  Velika žalost je, da v resnici ne moremo vedeti niti obratno, mogoče pa na naše pravosodje res pritiska kakšna taka mafija, da se jih bojijo bolj kot 2 milijona zatrtih in uničenih slovencev. Potem lahko skorumpirane barabe izbirajo, lahko uničujejo nedolžne bureke za mafijo ali pa se povećejo z ljudstvom in spravijo na državne teroriste. Nas ni strah, ne več, zdaj ko so nas fašisti popolnoma uničili in je preteklo toliko časa, verjetno že iščejo celostne rešitve vprapanja državljanov tretjega razreda, ker pravice ni bilo, karma je kurba, zmenili se nismo nič, zdaj pa bi kar bo.

  Zato se nima smisla mešat v tiste mafijske posle, tudi novinarji so oblast, za njih velja še bolj kar sem omenil zgoraj. Kdo te bi pa branil v domačem kraju, če fašisti mobilizirajo nate vojsko, policijo in pravosodje? Nobeden, narod verjame avtoritetam, tudi če zanesljivo vedo, da so pokvarjeni, red mora bit, taki ponavadi vržejo prvi kamen. Morajo, imajo družine, odvidni so od prijateljev, s katerimi se družijo celo življenje, ne moreš kar naenkrat vse pustit in se odpravit med migrante.

 • pajot

  ne vem zakaj ima tale kadunc kar naprej četniško masko na ksihtu?

 • Nata

  Veste kaj ?? V tem primeru se vidi kdo je kaj !!
  Ko primerjam pisarjenje okoli nesrečnega igralca Tiča, se lahko samo za glavo primem.
  Seveda pa se okoli gospe sodnice drugačna klientela suče, pa je potrebno biti ” previden ” ?? Eni so pa res svete krave ! Torej, kdo je pravi partner sodnice in kje vendar je ??
  https://siol.net/novice/slovenija/izvrsitelj-nisem-partner-napadene-sodnice-zahtevam-javno-opravicilo-medijev-501348

  • Basileus

   ga. Valantova, zaigrajte nam raje kaj lepega. Zlobni jeziki imajo kontra efekt. Lp

   • Nata

    Sedaj igram samo še zase. Pa je tudi to veliko vredno v teh norih časih !!
    Ko bom pa velika, bom pa doma imela Hammond orgle !!
    https://www.youtube.com/watch?v=v3TSAmKuiI8&t=118s

    • Basileus

     Meni je pa kitara všec.
     https://youtu.be/8B6jOUzBKYc

     • Nata

      Oooooo, klasična kitara. Mojstri so !! Kako obvladajo strune, da jim vse ne brni pod prsti. Že harfa je težka.
      https://www.youtube.com/watch?v=mC9GeVJxW5Y

     • Basileus

      Uf mulc rastura. Ga nism še zasledil. Ta pa bo lomil ženska srca. To moram pa doma poslušat na ozvocenju( bang and olufsen)

     • Nata

      Bang 0lufsen ?? Sijajne aparate in sijajna ozvočenja imajo !!
      V času debelih krav sem si kupila njihov TV. Imela sem ga 20 let.
      Poslušaj še njegovo izvedbo Beethovnove 5. simfonije !
      https://www.youtube.com/watch?v=gUarhwho0f8
      Mulo res sijajno igra. No, sicer uporablja akustično kitaro, ki da več zvoka, pa vseeno je tehnično superca.

     • Basileus

      Bravo! Da ste kot ženska dali na vrhunsko kvaliteto. Ponavadi je to moška domena pa še to velka večina ne kupuje. Ja jaz sem vso kvaliteto spoznal v Innsbrucku kupoval pa čez mejo v Švici.
      LED TV imam Loewe, že na njem vrhunsko ozvočenje.

 • večni srb

  To sploh ne deluje tako kot vi mislite.
  Pa kaj potem, če je tam en Čeferin sprejel nek zakon, kaj je črferin, kdo je čeferin, saj ni zakonodajalec. Tudi opozicija sodeluje pri pripeavi zakonov, vde počitične stranke imajo vpli, celo civilna.sfera lahko kritizira in predlaga popravke. Če je predlog slab, se pač jasno pove zakaj in se ga zavrne, sicer se vloži zahtevek za nadzor in preverjanje zakonitosti predloga pri EU, ki lahko članico opozori na prekomerno represijo in nam naloži nove sankcije.
  Bistvena je prav javna dialektika, lepo de pogovarjajmo kaj de dogaja in nadzirajmo vsiljeno sodno prakso, vsako malenkost se da spremeniti v veliko svinjarijo. Treba je odpreti prostor za komentarje in zagotoviti anonimnost, nehajte zlorabljati forume za pirjenje,počitičnih,agend ampak raje poslupajmo kaj nam imajo ljudje za povedati. Skupaj vemo več.

  Te sodnice… to ni nič. Pa saj niso samo sodnice, mene je enkrat branila brezplačna odvetnica, ki mi jo je avtomatsko dodelilo sodišče, par ur sem ji razlagal vse kar vem o krivični obtožbi, napisal sem ji na desetih straneh, priložil slike in druge dokaze, v sosednji pisarni pa se nama je režal njen mož, kriminalist po poklicu. Na obravnavah je sploh ni bilo, prišla je le na zadnjo, kjer me je branila z enim samim stavkom. Ni kriv. Nič ni ugovarjala, nikogar ni zadlišala, z menoj se sploh ni več pogovarjala, sodišče pa je reklo, da pa sem kriv in basta. Zakaj so se me sploh lotili? Ker so jim ljudje tako povedali. Ampak sodnica ne more,razlagat v zapisnik, da.se je oglasila pri edini prijateljici na večerji, ki me slučajno pozna in ji je zrecitirala par tračev. Saj me ni hudo kaznovala, kr tak mal, za hec, da si ne bom kaj domišljal, čeprav me sploh ne bi smeli obtožiti in dejansko nisem bil nič kriv, niti niso predlagali nobenih neposrednih dokazov.
  Kriminalist je pa vedel, da.sem baraba, tudi njemu so ljudje tako povedali, in to točno tisti, ki sem jih kritiziral in so tudi tudi naredili pizdarijo, kako lepo, da me je v roke dobila prav njegova žena, ki naj bi me branila. Potem ima pa udbaška naveza še tožilce in NPU, raje ne zsčnem, da ne bo res kaj narobe.

  Ljudje do jim tako povedali, zapomnite si to dobro, ko že pišete o zgodbah, v imenu ljudstva. Kakšno ljudstvo, to je navadna podalpska ciganarija, ampak v redu.

 • xtc

  Kdo je koga izrabil je tukaj veliko vprašanje.
  Dejstvo pa je,da se je sodna mafija začela veliko prehitro dreti,ker očitno le ni vedela celotne zadeve ,,,ko je ugotovola kam zadeve peljejo ,je utuihnila in sprejela razlago zasebnih zadev,ker pa ne drži v popolnosti
  Naivna sodnica je mislila,da je pač mali bog in potegnila kratko na obeh koncih.
  Ne gre pozabiti par stvari,kako so najprej mediji (levi) kričali da gre za napad na sodstvo(kar je delno res) nato so so se šli skrivalnice mož,partner ,ljubček in njih identitete in nenazadnje so zavajali o lastništvo hiše v kateri živita sodnica in njen kao sedaj partner-ki je v državni lasti, in luksuzna par pripelje do tega ,da gre v tem primeru pri partnerju za glavsžino iz Sove,ki je pa tudi velika riba v SD,dejstvo je ,da se je sprenevedal tudi Kangler,saj verjetno oba zel dobro pozna in nenazadnje sodnica sodi tudi par miljonski spor med Kučanovim SDtajkunom Šešokom glede radarjev in MB občino in krog kriminalcev iz Pro banke iz foruma 21 in še nekaj zadev,mora pa soditi še kako,ki pa je javnosti zakrita,očitno se sodnica ni dala pegovoriti sodnikom kolegom,da naj sodi “pravilno” v nekaterih primerih in je verjetno nakazovala,da bodo sodbe v nasprotju z pričakovanji zainteresiranih,so le ti očitno začeli preko Sove in sodelavcev nadzirati zasebno življenje sodnice,ki je pač očitno rada skakala po sosedovih jurčkih,kar je bila imenitna priložnost za prikritje pravega namena pretepa seveda pa so iz strahu obnolknili tudi sodni kučanovi hlapčki in izdajali čudne zaključke.
  Seveda partnerja niso zaprli in mu prepovedali približevanja,saj naj policija naj nebi imela nobenega dokaza zoper njega,seveda ne saj jo ni prebutal on pač pa prodiji podobni onim(če ne kar isti) ki so nabutali Petka in ,ki znajo pobrisati sledi ali pa celo ljudje iz policije,kajti nemogoče je ,da ni nihče nič videl,nič slišal,niti psi niso zalajali bajte pa na kupu,kar pove to,da so sodnici vseskozi sledili vendar ne amaterji marveč profiji.
  In ,ker je blo treba zgodbo ,pravo zakriti,je bila zasebna afera kot zanalašč za prikritje pravega namena,seveda pa je zadostila obema namenoma,najprej prvotnemu ,da se sodi “pravilno” in drugemu “da se sosedovih jurčkov” pač ne poizkuša.
  Seveda pa je še bolj zanimivo kdo je tisti,h kateremu je sodnica zahajala in zakaj se okrog njega molči očitno gre za nekoga tudi pomembnega verjetno poročenega.
  Zato je zeloverjetno ,da bo zgodba zelo hitro izginila iz medijev,policijska ovadba kmalu zavržena zaradi pomanjkanja dokazov,sodnica upokojena invalidsko ali pa celo hospitalizirana za trajno na psihiatriji.
  V glavnem so vsi glavni akterji dosegli svoje “kaznovanje” sodnice,sodnica pa potegnila debelejši konec,če pa bo še napreje razpredala pa bo izgubila skrbništvo nad otroki in kak “pravi sodni izvedenec” bo ocenil ,da jo je treba hospitalizirati pod psihiatričnim nadzorom-skratka zgodba zaključena,naivna sodnica pa potegnila kratko.

  • sem dokaj

   Zanimivo razčlenjeno analiziran komentar v javnih občilih pomanjkljivo opisanega dogajanja.

  • večni srb

   Zdaj si verjetno misli, prokleti zlovenci, ja vam želim samo šmrt, in bo še bolj neusmiljeno sodila nedolžnim revežem.

  • Nata
  • Janka Kranjka

   Ekstezi, dobro si to napisal! Zanimivo.
   Edino pri sosedovih pseh se mi poraja vprašanje, da niso nič lajali in v strnjenem naselju noben nič ne ve o dogodku.
   Možno, da niso lajali, ker so mogoče poznali storilca – moža od sodnice? Mogoče je tudi kater sosed kaj videl ali slišal, ampak se je zaradi lastnega miru, raje obrnil vstran.
   Verjamem, da njen mož tudi ni nek amaterček, najbrž on dobro ve kako se takšno stvar “elegantno” izpelje in zakamuflira.

 • Basileus

  Tako je to v naši deželici iz pozadine sončnin Alp. Cela vas en reklc nosi.
  Zdaj moram pa na štrbunk, ko prebiram komentarje me prime in mine.

  • Nata

   Potem pa ne hodi .

 • Luckyss

  Kdo je zlorabil tragedijo sodnice Daniele Ružič?
  Nedvomno vi mediji in posamezniki, ki bi morali biti za “šporhetom” in paziti, da se jim ne zasmodi “patica”

 • Amerikanc

  Ja, kdo ?! Gospa Likovičeva Angela, je najbolj izrabila svoj trenutek, pa mesec, Šarc, Židan in Serpentinšek prvi !

 • saturnsky23 saturnsky23

  Največjega sovražnika ima desnica in sploh Slovenstvo pri RTVju. To citadelo je potrebno uničit da s tem zamre ta škodljiva Murglarija. Za obstanek RTVja ni razloga, saj nacionalka dokazljivo deluje ves čas v prid komunistov. Že s tem je dovolj atributov, da se sproži referendum o financiranju, saj ta 2 500 članska armada deluje v prid Jugoslovanarjev, ki operativno delujejo na vseh najvišjih forumih v državi.

  • večni srb

   Dokler bo hrvaška naveza edina alternativa, ne bodo dali nič iz rok. Nihče ne bo gledal sovražne vojaške propagande, desničarjev je mogoče 20%, premalo, da bi o čem odčočali

   Treba je napadat neustavni zakon o obveznem financiranju, ki je celo obešen na lastništvo električnega priključka. Ste ja nori, kako je taka norost sploh šla skozi, kateri fašistični kreten je predlagal tako skrajno nemoralen in nemogoč zakon, tega je treba najprej nabit na sramotilni kol, potem pa še celo ostalo navezo, ki sprejema ni preprečila.
   Kdo sploh spremlja tisti kup nacističnega dreka, jaz včasih poslušam edino Radio gaga, ki pa ni več tako dober, da bi me skrbela prihodnost tistih komedijantov. Aja, trenutno nam itak vladajo, ja, saj potem pa itak ni čudno, da so nam življenje spremenili v satirično oddajo, tako pač vidi Slovenijo hudoben klovn.

 • sem dokaj

  Za takšno nasilje in hude telesne poškodbe si zagotovo s svojimi dejanji kakršna so že bila, ni zaslužila. Ko si oseba domišlja, da je partner njegova osebna last in si dovoli krutosti. ki ne sodijo v civilizirani, duhovno bogati svet. Primitivno, sprevrženo nagravžno !

 • Janez Kepic-Kern

  Kaj je v konkretnem ozadju – tega primera
  – naj ugotovijo kar za to poklicani.
  Jaz povem le splošne osnove – takih zapletov,
  ki ponavadi – ti zapleti – iz “duhovno ne dovolj zrelih osebnosti”,
  ki
  so te zaplete in tragedije – povzročile !
  Duhovno prazni ljudje – zapadajo – v iracionalnost ! V nasilje nad drugimi.

  Moški,
  ki ne dojame ali ne pozna
  SLAVNEGA REKA – KRALJA SALOMONA
  – NAJ
  RAJE NE IMA, SPLOH NIMA – STIKOV Z OK ŽENSKAMI !
  Modri Salomon je rekel:

  “ŽENSKA MORA V SVOJEM ŽIVLJENJU NAJTI MOŠKEGA,
  KI JO IMA RES RAD – TAKO
  KOT
  IMAJO NORMALNI STARŠI RADI – SVOJE OTROKE.”

  Normalni starši imajo res radi svoje otroke in se bojijo zanje, skrbi jih – zanje.
  Skratka
  – le takega moškega – mora imeti, najti – vsaka ženska.
  Če
  moški nima
  na zgornji način – res rad – svojo žensko
  se
  dogajajo – take – katastrofe, AMEN. . L.r. Janez K. Kern KOMENDA

  • Valter BraniSlav

   Marsala Tita je rodil janez Kepic Kern

 • koza

  meni ne gre v račun, zakaj se je vračala, če sta bila v postopku razhoda, torej sta si morala vse povedat in pika, samo stvari še vzameš, tožba in adijo; sedaj pa je cela štala in govorice take in drugačne; mogoče pa je profinapaka prisotna, jaz imam prav in pika

 • Valter BraniSlav

  …”Kdo je zlorabil tragedijo sodnice Daniele Ružič?”…
  VSI KI NISO CLANI SDS, SEVEDA.
  NAJBOLJ PA MILAN KUCAN…

  • Amerikanc

   Ti se zajebavaš, ampak je veliko resnice v tem.

  • JANEZ GUS

   Kaj pravi tito……..

   • Valter BraniSlav

    Pravi da imam prav.
    Josip Broz vas pozdravlja iz vic.
    Dobil je 99 let vic zaradi poboja domobrancev.
    4 mama 2079 se bo ob 15.05 odprlo nebo, is nebes se bodo spustile zlate stopnice.
    Josip Broz bo odkorakal v nebo ob prepevanju angelov:
    https://youtu.be/MKLL8PXI-LI

    • gušto

     Iz takih stvari, ni dobro se norčevati, četudi nisi veren !

     • Valter BraniSlav

      Seveda sem veren.
      Verujem v enega Boga,
      Očeta vsemogočnega,
      stvarnika nebes in zemlje,
      vseh vidnih in nevidnih stvari.

      In v enega Gospoda Jezusa Kristusa,
      edinorojenega Sina božjega;
      ki je iz Očeta rojen pred vsemi veki
      in je Bog od Boga, luč od luči, pravi Bog od pravega Boga;
      rojen, ne ustvarjen,
      enega bistva z Očetom
      in je po njem vse ustvarjeno;
      ki je zaradi nas ljudi
      in zaradi našega zveličanja prišel iz nebes.
      In se je utelesil po Svetem Duhu iz Marije Device in postal človek.
      Bil je tudi križan za nas,
      pod Poncijem Pilatom je trpel in bil v grob položen.
      In tretji dan je od mrtvih vstal, po pričevanju Pisma.
      In je šel v nebesa, sedi na desnici Očetovi.
      In bo spet prišel v slavi, sodit žive in mrtve;
      in njegovemu kraljestvu ne bo konca.

     • gušto

      Čudno, Apostolske vere pa ne znaš.
      Fajn, ker stric Google vse ve, a ne ?

     • Valter BraniSlav

      Ja.
      Moj bog jeJosip Broz

     • Nata

      Ki ga bo prišel sodit Bog Oče vsemogočni .
      Pa vse njegove oboževalce !!

     • Valter BraniSlav

      Ga je ze.
      Tito je dobil 99 let vic.
      Jaz bom dobil 500 let vic.
      Potem greva oba v nebesa. Broz bo vojni minister, jaz financni minister.
      Krscanskega boga ogroza muslimanski bog. Nas krscanski bog naju bo krvabo potreboval.

     • Nata

      Potem bom pa jaz kar v vicah ostala.

     • Valter BraniSlav

      Je pa ze lepse v nebesih…

     • Valter BraniSlav

      Verujem v Boga Očeta vsemogočnega, stvarnika nebes in zemlje.
      In v Jezusa Kristusa, Sina njegovega edinega, Gospoda našega;
      ki je bil spočet od Svetega Duha, rojen iz Marije Device;
      trpel pod Poncijem Pilatom, križan bil, umrl in bil v grob položen;
      šel pred pekel, tretji dan od mrtvih vstal;
      šel v nebesa; sedi na desnici Boga Očeta vsemogočnega;
      od ondod bo prišel sodit žive in mrtve….

     • Valter BraniSlav

      Ne uporabljaj Google.
      VPRASAJ MOJO ZENO.
      ONA VSE VE IN IMA VEDNO PRAV.

 • JANEZ GUS

  Samo po nogavice je prišla,pa pogledat če je topla voda

 • herman

  Nova24, zakaj pa ne poveste, da je tragedijo Ružičeve politično zlorabil tudi Janša? Tudi vi ste objavili njegov tvit, v katerem je obsodil napad na sodnico in zapisal: “Po diskreditacijah in šikaniranjih sodnika Radonjića in tožilca Pušnika smo tokrat priča fizičnemu nasilju brez primere.”

  • gušto

   In, kaj vidiš ti v tem twitu narobe ? Mogoče, kaj ni res ?

   • herman

    Če dedec premlati skurbano babo, je to kriminal, ni pa pritisk na pravosodje.

    • gušto

     To moraš najprej povedat šefu vrhovnega sodišča Damijanu Florjančiču in sodnici Alenki Zadravec pa tudi vsem našim vidnim politikom koalicije.
     Janša je opozicija. Spet, se “praskaš, kjer te ne srbi”!

   • Basileus

    Ti vidiš samo Janšev kurac; ki ti izbija oči.

 • Basileus

  Sem slišal, da je Grims premlatil….

  • herman

   zeblo ga je, ker se zenlja ohlaja, zato se je poskusil ogreti z mahanjem.

   • Basileus

    ….prazno slamo

 • Beličič

  Za gospoda nasilneža ne bo potreben kij!Dovolj bo dušilec!

 • Nata
 • Dragan Krstič

  Kdo je zlorabil tragedijo sodnice Ružičeve? Jasno kdo. NOVA24 zagotovo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!