Klakočar Zupančičeva iz posveta za boljšo prihodnost upokojencev izločila Ruparja

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič (Foto: STA)

Danes je očitno dan za upokojence. Golob napoveduje ustanovitev Seniorje, Rupar novinarsko konferenco, Urška Klakočar Zupančič pa posvet za boljšo prihodnost starejših in upokojencev. Zanimivo gre za neverjetno koncentracijo dogodkov, povezanih s problematiko starejših, ki vsaj sodeč po tem, da so posvečeni upokojencem in starejšim ter organizirani na isti dan, ne more biti slučajno. Je pa očitno, da si želi Golob ukrasti Ruparju primat pri upokojencih. 

Posveta za boljšo prihodnost starejših in upokojencev, ki bo potekal na pobudo predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič, na njem pa bodo razpravljali o aktualni problematiki in predvidenih reformah oz. spremembah za izboljšanje položaja starejših in upokojencev, se bosta udeležila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar in predsednik vlade Robert Golob, pa tudi več nevladnih organizacij, ki bodo v prvem delu predstavili težave in izzive, s katerimi se srečujejo pri svojem delu na področju starejših in upokojencev. Pavla Ruparja, ki je na ulice pripeljal več kot 40 tisoč ljudi in se zavzema za boljše pogoje upokojencev, niso povabili.

“V DZ hkrati poteka posvet o upokojencih, na katerega nas niso povabili. Zanimivo je, da na posvetu sodelujejo skupine seniorjev, ki niti ustanovljene niso, vas so enostavno izločili, kot da jih ne briga vaše življenje. Popolna diskriminacija in netenje sovraštva ter delitve na njihove in druge je v polnem zaletu … žal,” se je odzval Rupar.

Protest upokojencev, ki ga je 1. februarja pripravila ljudska iniciativa Glas upokojencev. (Foto: STA)

Ob 11. uri pa so ob robu novinarske konference pred DZ v Ljubljani vložili kar 10.278 zbranih overjenih podpisov za zakon o zvišanju pokojnin. “To je zelo velik dosežek vas samih, to je dokaz, da v Sloveniji vedno več upokojencev živi na meji preživetja in da se mora vladajoča politika resno lotiti dviga pokojnin in urediti pogoje življenja starejših, ker je to naša pravica in zahteva,” je dejal Rupar.

Dodal je, da jih politični predznaki ne zanimajo, levo ali desno, “povsem vseeno je, dokler vsi živimo v pomanjkanju, ki je v rokah vlade, ki naš denar zapravlja za izbrance.”

Sara Kovač/E-maribor