Klemenčiča in Stareta na laž glede pranja denarja v NLB postavila tudi Komisija za preprečevanje korupcije

Foto: STA

Prejšnji teden sta vodilna z ministrstva za pravosodje, minister Goran Klemenčič in državni sekretar Darko Stare, na komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb ter preiskovalno komisijo o ugotavljanju zlorab v bančnem sistemu poslala pismo, v katerem se ne strinjata, da predaja dokumentacije o spornih transakcijah v aferi #IranNLBgate s strani Komisije za preprečevanje korupcije ni nikjer evidentirana. KPK pod vodstvom Borisa Štefaneca na podlagi pregledane dokumentacije pa zdaj pojasnjuje, da postopka v zadevi “Farrokh” nista ustrezno vodila pred Uradom za preprečevanje pranja denarja niti nista podala kazenske ovadbe ali o tem kakorkoli seznanila Nacionalni preiskovalni urad! 

Pred nekaj dnevi smo na Nova24TV objavili nenavadno pismo, ki sta ga pred interpelacijo prejela dr. Anže Logar in mag. Branko Grims, obveščen pa je bil tudi Državni zbor RS. Pismo sta napisala minister za pravosodje Goran Klemenčič in državni sekretar Darko Stare, oba sta bila nekoč sodelavca v Komisiji za preprečevanje korupcije in bila o zadevi pranja denarja v NLB tudi seznanjena, vendar nista ravnala skladno z dolžnim ravnanjem, zato je bila afera pometena pod preprogo.

Zdaj se je na njuno pisanje odzvala tudi Komisija za preprečevanje korupcije, predvsem na tisti del, v katerem navajata: “V javni predstavitvi in razpravi ste zlasti poslanke in poslanci poslanske skupine SDS zatrjevali, da predaja dokumentacije o spornih transakcijah s strani KPK ni nikjer evidentirana … Trditev je neresnična, pa ne le zato, ker tako pač trdiva midva kot bivša zaposlena v KPK, temveč ker očitno izhaja iz dokumentacije, ki jo je KNOVS pridobila od Urada za preprečevanje pranja denarja (UPPD). Iz najmanj dveh uradnih zahtevkov KPK, naslovljenih na UPPD, ki se nahajata tudi v pridobljeni dokumentaciji, je razvidno, da je bila dokumentacija, vezana na pranje denarja v NLB, tedaj tudi na KPK evidentirana, za kar verjameva, da še danes obstajajo dokazi v elektronski bazi organa.” 

Ni dokumenta, ki bi nakazoval ali predstavljal pridobitev vsebine, na podlagi katere bi KPK dala poizvedbo Uradu za preprečevanje pranja denarja!
Komisija na podlagi zgornjih navedb ponovno pojasnjuje, da postopka v zvezi s primerom “Farrokh” ni vodila, se pa res v zadevi 242-1005/2010 nahajata dva dokumenta (en izhodni – zahteva komisije UPPD ter en vhodni kot odgovor komisiji). Z namenom razjasnitve obstoja dokumentacije KPK dodatno pojasnjuje, da predmetni dokumenti (zahteva UPPD ter njihov odgovor) ne predstavljajo kakršnekoli evidentirane predaje dokumentacije o spornih transakcijah organom odkrivanja, preiskovanja in pregona s strani komisije, ampak glede na prakso in zakonske določbe, v okviru katerih komisija uresničuje svoje pristojnosti, dokumenti predstavljajo zgolj poizvedbe komisije in odgovor naslovnega organa nanje. Kot zatrjujejo, komisija v svojih evidencah nima evidentiranega nobenega vhodnega dokumenta, “ki bi predstavljal ali nakazoval na pridobitev vsebine, na podlagi katere bi komisija sploh posredovala poizvedbo na UPPD”.

Goran Klemenčič in Darko Stare (Foto: STA)

Klemenčič in Stare nista podala ovadbe ali katere koli druge dokumentacije Nacionalnemu preiskovalnemu uradu
V uradnem dopisu KPK poudarja, da v dokumentarnem gradivu niso našli nikakršne kazenske ovadbe niti zaznamka o kakršnem koli izhodnem dokumentu ali uradnega zaznamka o predaji dokumentacije oziroma zaznamka, da bi komisija v predmetnem primeru dokumentacijo ali informacije v kakršni koli obliki posredovala Nacionalnemu preiskovalnemu uradu (NPU), čemur je v svojem odgovoru na poizvedbo komisije pritrdil tudi NPU.

Komisija za preprečevanje korupcije je 2. oktobra ustanovila tudi delovno skupino za opravo internega nadzora z vidika pravilne uporabe materialnega in procesnega prava oziroma internih postopkov komisije pri postopanji v zadevi “Farrokh”. Delovna skupina bo o opravljenem pregledu pripravila poročilo, katerega ugotovitve bodo posredovali državnemu zboru.

C. Š.

 • AlojzZ

  “Klemenčiča in Stareta na laž glede pranja denarja v NLB postavila tudi Komisija za preprečevanje korupcije”

  Ja in??? Psi lajajo, a karavana gre dlje. Mimogrede, ste že slišali, kdo je najboljši manižer leta 1917? Janez Škrabec! Berite http://www.dolenjskilist.si/2017/09/28/182661/novice/kocevsko_ribnisko/Menedzer_leta_je_Janez_Skrabec/

  • MEFISTO

   Naslednje leto bo pa Tošić.

   • rabbit

    A Janković je že bil edino njemu je uspelo 16 milijonov kreditov prevaliti na naša pleča.

    • janez zorman

     Zoki je bil že takrat, ko je poskušal “olastniniti” Mercator, a mu je Janez preprečil. Janezu se lahko zahvali, da ni trdo pristal; kot Binče !

  • KIKI

   Kdor prvi da (Kučanu) dvakrat da! – star pregovor pravi!

 • janez zorman

  Red devils očitno ne marajo Pahorja tudi zaradi Štefaneca. Očitno Štefanec le ni tako vodljiv kot večina partijskih “nečakov” in “vnukov”.
  Ko pogledaš sliko z onima dvema “plačancema” zgoraj, takoj posumiš da gre za udbomafijo.

  • dež

   Če sliki dodaš še Stareta, ti je jasno tudi, za kateri klan gre.

 • zokispoki

  Kako ze pravi star pregovor, laze kot pes tece. Ce to ne velja za oba lepotca na sliki, potem pa ne vem za koga !?

 • T-Rex

  lejte ju na prvi sliki, en zgleda čisti debil, drugi pa kot da je vsa njegova glava en velik tumor.

  • MEFISTO

   Torej sta obamedicinska fenomena.

  • Anton

   na drugi sliki vidim dva zanemarjena birokrata, en večji alko od drugega

   sarkazem press

 • lunabije

  Ker ni šlo za zadevo iz pristojnosti komisije, je vodja službe za nadzor in preiskave na KPK-ju Darko Stare o sumu kaznivega dejanja obvestil preiskovalca na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU) Roberta Slodeja. IN GLEJ GA ČUDEŽ! Nekdanji šef preiskav NPU Robert Slodej je vodja službe za varnostni sistem in civilno obrambo pri Elesu. (aktiviran s penzije!).
  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/placa-upokojenega-kriminalista-za-drzavno-podjetje-skrivnost

  • KIKI

   Ej, burazeru, tako se to dela v vukojebini Sloveniji!

 • centurion

  Pa onadva rasteta na laži…

  • karpelec

   …in produktih iz -OH skupine.

  • Franc Šink

   In pored tega dobro živita,po sistemu laži in boš dolgo in dobro živel na zemlji.

 • Franjo Trojner

  PREDSTAVLJENI DOKAZI LOGARJEVE KOMISIJE SO STVARNI! Kaj in komu pri tem kriminalnem dejanju pranja 1 milijarde $ v državni banki NLB še ni vse jasno? Popolnoma jasno je in za to obstajajo tudi stvarni dokazi, da je pranje denarja v NLB potekalo, znani so datumi opranega denarja, znana je količina opranega denarja, jasno in evenditirano je, da so za pranje denarja vedeli zaposleni in vsi odgovorni v NLB, vedel in obveščen je bil urad za preprečevanje pranja denarja, vedela in obveščena je bila Sova, vedeli in obveščeni so bili vsi organi pregona, vedela in obveščena je bila KPK, vedela je notranja ministrca in šef policije, vedel in obveščen je bil zunanji minister, vedel in obveščen je bil predsednik vlade in vedel in obveščen je bil predsednik države. KAJ BI ŠE RADI? VSI NAJBOLJ ODGOVORNI V DRŽAVI SO VEDELI IN BILI OBVEŠČENI, SVETA RESNICA JE, DA BREZ NJIH SODELOVANJA, OZIROMA PRIVOLITVE DO PRANJA DENARJA V NLB SPLOH NIKOLI IN NIKDAR NE BI MOGLO PRITI! VSI TI, KI SO ZA PRANJE DENARJA VEDELI IN NE UKREPALI SO TOTALNO POVOZILI PRAVNO DRŽAVO! IN KER JE VEČINA TEH, KI SO VEDELI IN BILI O NELEGALNEM PRANJU 1MIL $ V NLB OBVEŠČENI ŠE DANDANES NA POMEBNIH POLOŽAJIH V DRŽAVI JE NEUMNO PRIČAKOVATI, DA BODO PREISKOVALI IN NA DOLGE ZAPORNE KAZNI OBSOJALI SAMI SEBE. ZDAJ PA JE RES LAHKO PRAV VSAKEMU ŠE TAKO ZABITEMU TELEBANU JASNO, DA JE NAŠO PRAVNO DRŽAVO IN VSO DEMOKRACIJO ŽE DOLGO NAZAJ VRAG VZEL, KAR JE STVAREN, ŽIV DOKAZ, DA DRŽAVO OBVLADUJE MAFIJA V SPREGI Z NAJVIŠJO POLITIKO. Sam doma v Sloveniji razpleta te alarmantne, ostudne kriminalne zgodbe ne pričakujem, iz preprostega razloga, ker pravna država v Sloveniji ne deluje, verjamem pa, da bodo pristojne institucije EU in držav sveta, ki se borijo proti terorizmu in mafiji na nek svoj način poskrbele, da bodo vsi akterji afere pranja denarja v državni NLB dobili zasluženo kazen.

 • desmosedici

  Nova, a berete komentarje a ne? Vprašajte Stareta če ima še vedno offshore firmo ustanovljeno leta 2006.???

 • sloustava

  Pazi se, Stefanec. Ce ne bos priden, bo prisel Klemencicev tast tov. Zidar in ti prestel kosti. Tako namrec, hik, funkcionirajo laznivci, hik, z nasiljem, hik z lazjo in seveda s hik obnasanjem!

 • sloustava

  Naj bo jasno slovenstvu: ce ne bi imela blagoslova od najvisjih mafijcevr, udbasev, old boysev s Kucanom, ne bi upala tega pocenjafi. Upam samo, da sta ugotovila, da sta pokvarljiva in zamenljiva. Madzron ni Slovenec, je bolj Mehican…

 • Viktorh

  Le kdo je navlekel v politiko to sodrgo?

  • MEFISTO

   Svoji k svojim!

  • stajerc5

   Sodrga si je prilastila politiko! Marsal sodrge pa pije caj v Murglah in papa kremsnite v Zvezdi…

  • Hun

   tik-tak

 • althar

  Seveda nista naredila nič, kaj pa bi drugega? Udbomafija je ustvarila to klovnovsko komisijo zato, da gleda stran, ko oni kradejo in s tem njihovim krajam dodeli videz legitimnosti, občasno pa (za vtis koristnosti) namoči kakega opozicijskega ali udbomafiji drugače nadležnega politika/župana. Predsedniki te klovnovske komisije so seveda lahko le preverjeni klovni iste branže.

  Nekoristno nesnago takoj ukiniti.

 • MEFISTO

  Žnable ima pa take, kot bi pes jetra nesel v gobcu.
  (Narodni opis)

  • KIKI

   Asociacija: kanalizacijski zbirni jašek…

 • stajerc5

  Jaauuu, kako sta luskana, cisto po mojem okusu. Prava SKINHEADS, manjka jima se samo rdeca zvezda na letaliscu za muhe!!!

 • Franc Šink

  Dokler bodo taki lažnivci na položajih država ne bo funkcionirala.Potrebna je deratizacija.

  • stajerc5

   Kanalizacija se ne cisti z deratizacijo!

  • KIKI

   Ne pozabi, da se je kuga iztrebljala celo stoletje in prav tako bo s komunizmom!
   Komunizem je težka, surova, nalezljiva bolezen !!!!

 • Stajerka

  Praprotnik-novinar in Kos-pravnik…..pa prvovrstna specialista za finančne transakcije in mahinacije na NLB – NOBEDEN izmed njiju pa nima niti osnovnega tečaja knjigovodje, kaj šele računovodje…….
  za Klemenčiča bo pa potrebno odpret dodaten šank, ker tip tone, ne samo politično, ampak tudi strokovno (če je sploh kdaj bil) in predvsem moralno&etično……Cerar je res slekel moralo in etiko do spodnjih gat, ki si jih levaki ne bodo mogli več nikoli oblečt……to kar se dogaja z Jankovićem, pa je sramota par excellence……menim, da je to kar počne Janković, huje kot grehi Bavčarja – zanimivo, da ne bo odletela nobena glava……

  tako se pa gradi kariera – strmo navzgor…..
  https://www.youtube.com/watch?v=Pm65ILubOSQ&feature=youtu.be

  • stajerc5

   …mogoce pa vlakovodje, na Zlatem tiru?

 • Stajerka

  KPK ob odstopu: Tako ne gre več naprej. Vedeti hočemo, kdo nam je ukradel državo!
  Ljubljana, 29.11.2013, 19:41 | S.S./D.L.

  Celoten senat protikorupcijske komisije je predsedniku Pahorju poslal nepreklicne odstopne izjave. Tako so se odločili iz protesta, ker se vprašanje korupcije politizira, izrekli pa so kar nekaj ostrih besed na račun razmer v Sloveniji. “Želimo, da se odpre resna debata, kdo nam je ukradel državo,” je dejal Klemenčič.
  Vsi trije člani senata Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) – predsednik Goran Klemenčič ter namestnika Rok Praprotnik in Liljana Selinšek – so odstopili! Odstopne izjave so posredovali predsedniku republike Borutu Pahorju, tako pa so se odločili iz protesta, ker se vprašanje korupcije politizira.
  To ne pomeni, da bomo “čez noč” ostali brez protikorupcijske komisije. Ker takega skupinskega odstopa zakon ne predvideva, bodo delali še naprej, vendar ne dlje kot do marca naslednje leto, je na novinarski konferenci povedal Klemenčič.
  Napovedal je, da bodo končali nekatere zadeve, s katerimi se ukvarjajo, “recimo zdravstvo”. Pričakuje tudi bitko za interpretacijo, zakaj so odstopili. Na to odgovarja: “Naš namen je narediti edino, kar nam ostane. Mi želimo, da se odpre resna debata, kdo nam je ukradel državo.”
  ”V mnogih političnih krogih na levi in desni, v mnogih odvetniških družbah, svetovalnih in lobističnih podjetjih bodo veseli. Njim sporočamo, da to ni njihova zmaga,” je še povedal.

  pa poglejmo nadaljevanje sage senata KPK
  – Goran Klemenčič – minister za pravosodje
  – Liljana Selinšek v kabinet ministra Klemenčiča
  Nekdanja članica senata KPK bo odgovorna za pripravo novega zakona o kazenskem postopku.
  – Rok Praprotnik – NLB

  dodaten komentar NI potreben!!!

  • KIKI

   Klemenčič & njegova banda kradejo in bojo kradli naprej, saj jim prav mi dajemo vajeti
   v umazane tace! Klemenčičeva edina naloga za časa njegovega “delovanja” je bila
   uničevati opozicijo, predvsem pa “sfukati” Janšo, kar jim je v rdečem Kučanističnem brlogu
   celo uspelo! -In potem kot neka farsa užaljeno izveden odstop, ki je bil v nebo vpijoče lažniv
   in takoj za tem nagradno zasedanje obljubljenih delovnih mest, s katerimi lahko ščitijo
   svoje kriminalne rabote (Klemenčič, Praprotnik; Selinšca) Večja zasluga v boju proti Janši, boljše
   delovno mesto! To, kako te barabe predstavljajo svoje pozicije, je velika državna sramota!
   In prascem nihče nič ne more? Kaj res? Nikoli v svoji “karieri” ne smejo zaiti ne v politiko, ne v gospodarstvo! In to lahko storimo volivci !

 • Tnček

  načelo lopovov: laži – kradi, pa pošteno živi ! Žal smo mi slovenci mone ker to prenašamo !

 • Anketa Študenta

  http://www.mylanderpages.com/zelenjava_sadje/Super-nagradna-igra
  Super nagradna igra – Mercator boni: 120eur, 70eur, 50eur

  Hitra anketa – povprečno trajanje 4min 30s
  študent AGRONOMSKE EKONOMIKE – PLAČAM IZ LASTNEGA ŽEPA, Mercator nima s tem nič

  Možnost zadetka ca. 1:100 oz. 3:300

  Hvala Slovenci za nesebično pomoč in trud!
  Ker sem dobil že veliko komentarjev, da je stvar FAKE: ne ni fake, nihče se ne muči zastonj.

  • stajerc5

   Spelji se, drugace bos dobil probleme, uradne…

   • Anketa Študenta

    Se umikam s tega portala, sam ne hodi za mano.

    • stajerc5

     Ne bom hodil za tabo, samo bodi moz- beseda…

     • Anketa Študenta

      Kljub temu, ne gre ta nateg in nagrade bodo predane. Sem pa na tem portalu zdaj že drugič prejel grožnje. tako, da vas imam dosti.

   • Anketa Študenta

    Je pa zanimivo koliko energije eni porabte, da uničite sočloveka, pol se pa čudite, da vam državo vodijo Srbi. Ta portal je itak samo nestrpnost, zlasti do Slovencev. Prevarante pa kujete v nebesa. Bravo!

 • piko8

  Ukradena država od leve mafije, ki ji POVELJUJE udbovecin veliki šef milan kuçan!!!!!

 • Zima prihaja
 • Ryuk

  Že samo zaradi laži bi moral hikminister odstopiti. Kaj šele zaradi prikrivanja pranja denarja! Za to bi pa moral v čuzo.

  • if

   Dolga je naveza, katere član in člen je! Upam, da v pad potegne celotno navezo!

 • Olga

  Komunajzli vse prikrijejo, zamolčijo, antedatirajo…. vse za zaščito tekovina revolucije! Vsi bi morali dosmrtno sedeti, saj so zlorabili svoj položaj!

  • piko8

   Prikrijejo in zamovčijo; sedaj pa je jasno kot beli dan, da nam je ta banda komunistična lagala in nas zavajala; sedaj je pa na nas, da vspostavimo pravno državo in jih pošljemo na dob, BANDOO!!!!!!!
   ZAČETI BO POTRBNO V MURGLAH!

   • Olga

    Če izvolimo desno vlado, bodo pijavke z Murgleonejem in kamarilo enostavno odpadle od korita! Turnšku, ZZB je ušlo, ko je izjavil, da imajo milijon (!) na računu, za primer, če zmagajo desni! To vam pove vse!

    • Johan

     Če smo Slovenci volimo Slovence, ne pa južnake in izpridence !

 • trobenta

  Ni ga levaka, da nebi lagal….

  • Olga

   Laž je nesmrtna duša komunistov!

 • Franjo Trojner

  Našo mlado demokracijo in pravno državo so komunizmu zvesti politiki v spregi z mafijo totalno uničili. Ker so zažrti v vse pore naše države in družbe sami sebe ne bodo preiskovali, še manj na dolge robije obsodili. Edina razumna in hitra rešitev je, da ljudstvo na referendumu potrdi takojšno razpustitev naše represivne in sodne veje oblasti, hkrati pa poprosimo državo Avstrijo, da razširi pristojnost Avstrijskih organov pregona in sodstva po njihovih zakonih in Ustavi še na celotno naše ozemlje. S tem bomo dosegli, da se tudi v naši državi vzspostavi vzoren red na prav vseh področjih , prav tak, ki krasi danes Avstrijo in je nekoč krasil Avstroogrsko. To stanje naj traja tako dolgo, dokler se pri nas v Sloveniji ponovno ne vzpostavi demokracija in vladavina prava! Ma kje ste zdaj vse ovce vztajniške, ki ste se na trgu Svobode v Mariboru na vstajah na ves glas drle, da želite pravno državo? Zdaj so vaši levi volkovi na oblasti, ravno tisti, ki so vas v Mariboru na vstajah hujskali, vodili in vam etiko, moralo in pravno državo obljubljali, idite zdaj tja v belo Ljubljano in od vaše vstajniške leve oblasti na protestih enako goreče in rušilno, huligansko vam vso obljubljeno vladavino prava in vso etiko in moralo zahtevati! Kje je zdaj ta vaša vladavina prava? Zakaj vaša leva vstajniška politična oblast že ne preganja in sodi vsem tem, ki so nezakonito prali denar v državni NLB In vsem tistim, ki so povzročili več milijardno bančno luknjo? Zakaj ne?????? Zdaj sami vidite, da so vas vaši levi volkovi naplahtali!!! Bog vam naj odpusti vso vašo naivnost, kajti ves DOMOLJUBEN SLOVENSKI ROD in meščani mesta Marribora vam to zlahka ne bomo pozabili, ker nižje, kot ste nas s svojimi neumnimi in lahkomiselnimi takratnimi dejanji pahnili skoraj ne gre.

 • Janez

  JA !
  Se strinjam
  s spodnjim g. TROJNERJEM !
  TEH ŠKODLJIVIH EX KP, ZK ZLOBNIH MANIPULACIJ – JE VELIKO.
  Npr.
  VČERAJ JE NA
  RADIU ” OGNJIŠČE” NASTOPIL EX PREDS. USTAVNEGA SODIŠČA !
  DR. ERNEST PETRIČ
  V oddaji ” POGOVOR – O”
  IN
  JE POVEDAL , KAKO JE

  – DR. D. Turk

  VSILJEVAL ZA – ARBITRA – PRI MEJI Z – R. HRVAŠKO !
  TISTEGA
  Dr. S E K O LC A – KI JE POTEM ” VSE ZAFURAL” – KOT VEMO, S TELEFONNARJENJEM.
  V
  ZAČETKU JE BIL ZA R. SLO ARBITRA PREDVIDEN G. DR. E. P E T R I Č,
  KI
  JE BIL MESTO NAŠEGA SLOVENSKEGA ARBITRA TUDI PRIPRAVLJEN SPREJETI !
  Pa?
  So – dobrega dr. PETRIČA – IZRINILI !
  In?
  VSILILI – TISTEGA ” ČUDNEGA” DR. S E K O L C A !
  Ja?
  ZDAJ ? Pa imamo – kar imamo. Hud problem z R.HR ! Saj vsi vemo. L.r. Janez KOMENDA

 • Janez

  Upajmo,
  DA JE ŽE ZGORNJI PISNI ZAPIS VODJE SEDANJE KPK !
  Dovolj
  ČVRSTO IZHODIŠČE ZA ZAČETEK – KONČNO !?
  Odstavitve
  IN UPAJMO TRAJNEGA ODHODA
  SE ZDI
  – ” PONIŽNO USLUŽNOSTNEGA PRIKRIVALCA ” MAG. G. KLEMENČIČA
  ‘PRIKRIVALCA” – VSEH NEČEDNIH
  IN PROTIPRAVNIH POČETIJ V
  NAŠI R.SLO DELUJOČIH
  ZLASTI EX KP, ZK – AKTERJEV, IN ” GNEZD” T,I. “GLOBOKE DRŽAVE. L.r. Janez KOMENDA

 • Oregon

  haha, cirkus Medranpo ni nič proti temle Klemencic&Praprotnik&vsa ostala kompanija iz vlade in vladnih ter bancnih služb

 • Johan

  Še sedaj imajo mastna usta od fufanja !

 • radames

  Bojim se, da bodo tudi te rešili. Tako, kakor so Jankovića. In zdravnika Kendo (klečeplazil na Magistrat).
  Me pa zanima, koliko časa bo trajalo, da bo narod popizdil. Ta banda (pa tudi mi) se ne zavedajo/mo, kako smo žaljeni. Kdaj nas bodo nehali žaliti? Kako dolgo bomo prenašali žalitve?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!