Ko so za učenca slovenskega Stalina umrli za posledicami koronavirusa zgolj statistika: Tako ničvredna so zanj življenja starejših Slovencev!

Bloger Roni Kordiš.

Zloglasni tviteraš in levičarski bloger Roni Kordiš, ki je pred časom zbežal od tajkuna Stojana Petriča, očitno nikakor ne more zbežati stran od svojih radikalnih načel, prav tako pa se ne more upreti poniževanju Slovencev. Tokrat so bili na udaru starejši prebivalci Slovenije, ki za Kordiša, sicer človeka blizu Gregorja Golobiča, očitno niso ljudje. Izgleda, da so za diskreditiranje nasprotnikov in drugače mislečih dovoljene vse oblike primitivizma.

“Smrt enega človeka je tragedija, smrt milijona je statistika,” je znameniti stavek najbolj krutega človeka vseh časov, Josifa Visarionoviča – Stalina, za katerega je znano, da pobil okoli 60 milijonov nedolžnih ljudi. Hkrati pa je zelo poveden, kaj za predstavnike trdega komunizma pomeni vrednost človeških življenj. Podobne nedostojne reakcije so že večkrat prišle iz ust znanega levičarskega blogerja in vidnega predstavnika propadle stranke Zares Ronija Kordiša. Prav tako je znano, da je v dobrih stikih s “slovenskim Stalinom” Gregorjem Golobičem, kot ga je nekoč poimenoval znani filozof Slavoj Žižek. Ogromno prahu pa je namreč dvignil na Twitterju z zapisom, s katerim je med vrsticami dal vedeti, da starejši očitno po njegovem mnenju niso ljudje.

Očitno je, da nima nobenega spoštovanja do starejših, kljub temu pa si zasluži, da je financiran iz samega Evropskega parlamenta – vodstvo omenjenega parlamenta ga namreč sponzorira kot vplivnika. Torej mu institucija Evropske unije priznava, da ima velik vpliv, in pri tem celo podpira njegovo poniževanje starejših prebivalcev?! Izbira, da je med vplivniki, ki mu je Evropski parlament celo plačal ekskurzijo v Bruselj, tudi Roni Kordiš, tako preseneča, kakor tudi, da je postal eden od obrazov kampanje Evropske komisije “Tokrat grem volit”, s katero je želela spodbuditi državljane k večji udeležbi na volitvah v Evropski parlament. Kordiš je namreč v preteklosti že vzbujal pozornost s svojimi skrajno levičarskimi zamislimi in celo z nestrpnostjo. Leta očitno nekaterim ne prinesejo modrosti.

Za socialiste, kot je Kordiš, so ljudje samo tisti, od katerih ima koristi?!
Kordišev tvit, kjer med vrsticami daje vedeti, da starejši zanj niso ljudje, je naletel na val zgražanja. Nekdo mu je tako jasno odgovoril: “Moj oče je pred leti umrl v domu starejših. Po vašem tvitu sklepam, da on ni bil človek.”, nekdo drug pa je zapisal: “A stanovalci domov starejših niso ljudje? Še dobro, da moja penzija ne bo tako velika, da bom lahko človek do smrti.” Tviteraš pod imenom Janez Štupar je zapisal, da so ljudje za socialiste, kot je Had, samo tisti, od katerih ima koristi. Tviteraš pod vzdevkom Primarij je ob tem dodal, da so levičarji že “skozi zgodovino pokazali, da za vas človeško življenje nima nobene vrednosti, samo da ste vi na oblasti, pa tudi če hodite po truplih”.

Obračunavanja med epidemijo na nizki ravni
Kordiš je svoj tvit napisal premišljeno, da je z njim puščico uperil proti ministru Zdravku Počivalšku, pri tem pa ni izbiral sredstev – to so po njegovem lahko tudi starejši ljudje, ki za Kordiša sploh niso – ljudje. Očitno je, da se politična obračunavanja tudi med epidemijo lahko spustijo na primitivno raven, da se le lahko diskreditira tistega, ki je tarča. Kordiš se pri tem zapisu ni ustavil, temveč je svojo gonjo proti Počivalšku, v povezavi na prvi tvit, ko je žalil starejše, nadaljeval tudi v sredo, češ: Ali je kdo štel, kolikokrat je Počivalšek včeraj na Nova24TV ponovil znameniti stavek – Ljudje so umirali?”. Izgleda, da imajo ljudje dovolj primitivizma, saj ni naletel na nek širši odziv (v prvih dveh urah po objavi je dobil le en žalosten všeček):

Barbara Majdič