fbpx

KPK na podlagi zakona o integriteti in preprečevanju korupcije sprožila preiskavo 19 mestnih svetnikov, v katero je bilo vključenih kar 140 ljudi!

(Foto: Bobo)

Komisija za preprečevanje korupcije je pred lokalnimi volitvami v Ribnici pod drobnogled vzela vseh 19 mestnih svetnikov in kar 140 družinskih članov na podlagi zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Med ugotovljenimi prekrškarji tudi “neodvisni” kandidat za župana Samo Pogorelc.

Ribnico je nekaj več kot dva tedna pred lokalnimi volitvami pretresla preiskava KPK, ki je preiskala povezave 19 mestnih svetnikov. V preiskavo pa je bilo po informacijah naših virov vključenih 140 ljudi, gre namreč za sorodnike mestnih svetnikov.

KPK naj bi ugotavljala, ali obstajajo kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Domnevno naj bi bile pri več preiskovancih ugotovljene nepravilnosti. Med prekrškarji pa je tudi “neodvisni” kandidat za župana Samo Pogorelc, ki je v mestni svet leta 2014 prišel na listi SLS. Zdaj kandidira z Listo Sama Pogorevca, a ga podpira tudi SLS.

Sveži obrazi, a slabo poznavanje zakonodaje
Pogorevc, ki je drugače zaposlen kot vodja projektov v gradbenem podjetju Blesk, je namreč na začetku leta odprl še eno podjetje, ki pa ga ni prijavil KPK, kar bi moral storiti. V podobni situaciji naj bi se znašel tudi vodja liste SLS Luka Ilc. Kot je videti, se v Ribnici soočajo s seznamom svežih mladih obrazov, ki ne poznajo zakonov. Ponujajo rešitve, imajo vizijo, a na koncu dneva je tako, da zakoni veljajo enako za vse. Če jim težave dela že samo poznavanje zakonov, potem bi tudi njihove rešitve znale naleteti na več kot samo kako oviro.

Neodvisni kandidat za župana v Ribnici s podporo SLS Samo Pogorelc (vir: Facebook)

Trenutno še ni znano, kdaj bo preiskava KPK končana. Komisija za preprečevanje korupcije pa ravno tako ne daje nikakršnih informacij. Lahko bi se celo zgodilo, da do volitev pride navkljub ugotovljenim določenim nepravilnostim, ne da bi te bile prej ustrezno sankcionirane.

A. B.