KPK na podlagi zakona o integriteti in preprečevanju korupcije sprožila preiskavo 19 mestnih svetnikov, v katero je bilo vključenih kar 140 ljudi!

(Foto: Bobo)

Komisija za preprečevanje korupcije je pred lokalnimi volitvami v Ribnici pod drobnogled vzela vseh 19 mestnih svetnikov in kar 140 družinskih članov na podlagi zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Med ugotovljenimi prekrškarji tudi “neodvisni” kandidat za župana Samo Pogorelc.

Ribnico je nekaj več kot dva tedna pred lokalnimi volitvami pretresla preiskava KPK, ki je preiskala povezave 19 mestnih svetnikov. V preiskavo pa je bilo po informacijah naših virov vključenih 140 ljudi, gre namreč za sorodnike mestnih svetnikov.

KPK naj bi ugotavljala, ali obstajajo kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Domnevno naj bi bile pri več preiskovancih ugotovljene nepravilnosti. Med prekrškarji pa je tudi “neodvisni” kandidat za župana Samo Pogorelc, ki je v mestni svet leta 2014 prišel na listi SLS. Zdaj kandidira z Listo Sama Pogorevca, a ga podpira tudi SLS.

Sveži obrazi, a slabo poznavanje zakonodaje
Pogorevc, ki je drugače zaposlen kot vodja projektov v gradbenem podjetju Blesk, je namreč na začetku leta odprl še eno podjetje, ki pa ga ni prijavil KPK, kar bi moral storiti. V podobni situaciji naj bi se znašel tudi vodja liste SLS Luka Ilc. Kot je videti, se v Ribnici soočajo s seznamom svežih mladih obrazov, ki ne poznajo zakonov. Ponujajo rešitve, imajo vizijo, a na koncu dneva je tako, da zakoni veljajo enako za vse. Če jim težave dela že samo poznavanje zakonov, potem bi tudi njihove rešitve znale naleteti na več kot samo kako oviro.

Neodvisni kandidat za župana v Ribnici s podporo SLS Samo Pogorelc (vir: Facebook)

Trenutno še ni znano, kdaj bo preiskava KPK končana. Komisija za preprečevanje korupcije pa ravno tako ne daje nikakršnih informacij. Lahko bi se celo zgodilo, da do volitev pride navkljub ugotovljenim določenim nepravilnostim, ne da bi te bile prej ustrezno sankcionirane.

A. B.

 • večni srb

  Če že za SDS pravijo, da je stranka kriminalcev in barab, kaj so potem šele oni.
  Nekaj je verjetno vseeno zelo narobe, sicer bi jih SD in Desus zaščitili.

  • Batman

   Največje barabe. Na čelu jim je pa Joker. Zato sem pa jaz tukaj!

 • Amerikanc

  Še dobro, če bi vzel na tapeto prvega šerifa in njegovo deco, vprašanje kaj bi se mu zgodilo,….brezzobemu prekmurskemu tigrčku (ne smemo pozabiti velike sramote, ko je pred imenovanjem za “prvega poštenjaka v državi”, deponiral partijsko knjižico,..pardon PS knjižico, kar je praktično isto).

  • Batman

   Slišal sem da okol po Ribnici jaha s konjem in strelja šale.

 • luka globus

  v lj bi se sesedli sami vase:)

  • Franc Šink

   Kot umirajoča zvezda !

  • Batman

   Zoki pa stoji pokončno kot stalagnit (al je stalaktit, vedno zamešam).

 • BlackOpsSystem

  140 kriminalistov….seveda, ker nimajo kompetence za tovrsto kriminala….pol pa vsak mal po mal zlagajo in nakoncu so vsi oproščeni……in ostanejo miljonski stroški preiskave in sodnega pregona, ki jih plačamo davkoplačevalci!!!!!

  • Batman

   Ja lahko potrdim ker imam veze, da je res vseh 140 družinskih članov zaposlenih na policiji kot kriminalisti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!