fbpx

Ne samo za Carlovo, priznanje krivde dveh ilegalcev za ugrabitev 79-letnega Belokranjca je klofuta tudi za Šarca in Saviča!

Foto: STA/Facebook

Ugrabitev 79-letnega Belokranjca Mirka Moravca je v ponedeljek končno dobila svoj epilog, saj sta njegova ugrabitelja, 18-letni Alžirec in 25-letni Maročan priznala krivdo, zaradi česar jima je bila izrečena sicer izjemno nizka kazen po eno leto in devet mesecev zapora. Namigovanja glede zrežiranosti ugrabitve med levičarji so se s tem končno izkazala za lažna. Še posebej pa je žalostno, da sta v stisko upokojenca dvomila predsednik vlade Marjan Šarec in novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl, ki plačo dobivata iz davkoplačevalskega denarja, a očitno to ne predstavlja razloga za kakršnokoli empatijo z državljani, ki se znajdejo v stiski. 

Šarec je v Odmevih na RTV Slovenija, ko je komentiral hitro dinamiko dogajanja v povezavi z ugrabitvijo Moravca, previdno namignil, da je bilo vse skupaj pravzaprav načrtovano. Izjavil je namreč: “Nekatere stranke rade uporabljajo to tematiko in tudi za soboto so že sklicani neki shodi, tako da zadeve se odvijajo kar precej hitro, če me razumete. In mislim, da je tik pred evropskimi volitvami to treba gledati tudi v tej luči.” 

Novinarka RTV ni skrivala neusmiljenja do Moravca
Čeprav bi morala ugrabitev Moravca prižgati vse alarme, je Šarec še naprej vztrajal, da so razmere glede nezakonitih migracij pod nadzorom, in tako kot v primeru prisluškovalne afere ni videl potrebe, da bi sklical Svet za nacionalno varnost. Še posebej odmevno hajko, ki je upravičeno razjezila državljane, je zagnala kontroverzna novinarka Carlova, ki je na svojem Facebook profilu zapisala, da po njenem mnenju ni nobene logike, da bi “trije mulci ugrabili enega XY belokranjskega noniča”, če so hoteli samo avto in čim prej do meje. V nadaljevanju se je postavila kar v vlogo psihoanalitika in ocenila, “da bi bila za tako starega človeka to izjemno travmatična izkušnja, zato zagotovo ne bi par ur po dogodku naokoli dajal intervjuje medijem, dalje, povsem hladna in neprizadeta je bila tudi izjava hčerke”. Po njeno se je scenarija torej nekdo lotil povsem po osnovnošolsko in ne tako, kot bi se ga denimo priznani hollywoodski režiser Martin Scorsese.

Mirko Moravec je utrpel travme zaradi ugrabitve, ko so ga letos maja trije mladi ilegalni migranti šest ur vozili zvezanega, zaprtega v prtljažniku, po Sloveniji. (Foto: Nova24TV)

Tako kot premier Šarec je tudi Carlova pričela namigovati na čas prihajajočih evropskih volitev, ko ji je ena izmed somišljenic komentirala, da lahko migrant, če želi odtujiti avto, lastnika preprosto zaklene v klet in zbeži, ne pa da ga ugrabi. “Ker migrant ve, da so volitve. Obvladajo pač,” je zapisala posmehljivo in v svojem stilu nadaljevala: Znano je, da lepilni trak prave širine za lepljenje ust migranti nosijo v nahrbtnikih. Al je tam med trtami kakšna Tedi štacuna?”

Daleč od tega, da je bila Carlova edina, ki se je norčevala iz pretresenega 79-letnika. Zagovornik skrajno levičarskih idej Domen Savič je namreč s komentarji pod objavo Carlove dal več kot jasno vedeti, da gre za načrtovan scenarij: Najbolj mi je zabavno, da je bil človek zvezan pod deko v prtljažniku in je vseeno videl smerokaze. Pa šest ur vožnje – ga je glih s pumpe pripeljal al kako? Recimo, da bi ga ugrabili zato, ker niso hoteli, da bi prehitro poklical na pomoč – ampak lej, itak ni blo frke, ker so ga ugrabili za čas kosila, do šestih zvečer ni noben od družine videl v tem nikakršnega problema.” S svojimi komentarji je Savič, nekdanji član programskega sveta RTV Slovenija, dokazal, da še naprej ostaja sovražnik vseh, ki imajo drugačne poglede na življenje. Glede na to, da sicer nasprotuje prenosu svetih maš preko nacionalne televizije in radia, katolike pa žaljivo označuje s “klerofašisti”, ne čudi, da brez težav stresa svoje sovraštvo nad ostarelimi, ki postanejo žrtve nezakonitih migrantov. 

Glede na to, da je sodnica Betka Šimc migrantoma za rop avta in ugrabitev izrekla zaporno kazen in izgon iz države za pet let, bi bilo pričakovati, da bi se Šarec, Carlova in Savič opravičili. Očitno pa tega zagotovo ni pričakovati od Carlove, ta je namreč na družabnem omrežju Facebook zapisala: “Simpaticoni iz Tovarne sovraštva in laži, bipolarni ljubitelji sodstva in drugi praktikanti tipkovnice, izražanje dvoma v dogodke in njih okoliščine je legitimna pravica vsakega, za novinarja pa celo obveza! Še komu kaj ni jasno? Aja, in hvala 🥰, da ste se spomnili name na prvi podopustniški dan👌Huh, kako sem se pogrešala😛 Jutri lahko spet. Dam namig. Na balkonu gojim konopljo. Nič dvomit, kar razpalit …” Nekaterim se je očitno pretežko opravičiti.

Hana Murn