[Video] Odvetniške prevare Tjaše Andree Prosenc, s katero princ Pignatelli bije neskončne boje s sodnimi mlini!

Foto: STA

V Ljubljani se je te dni mudil princ in poslovnež Federico Pignatelli della Leonessa, ki se že dlje časa bori s slovenskimi pravosodnimi mlini na veter. Potem ko mu je država le vrnila po drugi svetovni vojni zaplenjeno stavbo v samem centru Ljubljane, ki je bila last njegove matere, Slovenke Doris Mayer, pa si je po njegovih besedah stanovanje v tretjem nadstropju brez njegove odobritve in brez plačila prisvojila odvetnica Tjaša Andree Prosenc, ki je predvsem znana po tem, da je blizu lobiju Milana Kučana in Janeza Kocijančiča.

Tjaša Andree Prosenc je dosegla, da bi imela to lastnino na svoje ime in ime svojega sina, tako stanovanje kot trgovino, ne da bi obstajal kakršen koli dokaz plačila in celo brez mojega podpisa. In to kljub dejstvu, da je bil Eurocapital solastnik te nepremičnine, ki je sedaj na njeno ime, jaz pa sem bil direktor Eurocapitala ves čas od leta 1993 do danes. Nikoli nisem odstopil,” pravi Federico Pignatelli, ki je prepričan, da gre za kriminal in nekaj, čemur bi moral slovenski sodni sistem zagotovo nameniti pozornost.

Sogovornik se je kritično odzval na delovanje sodnega sistema v Sloveniji, kjer prevladujejo korupcija, podkupljivost in vezi s starim komunističnim režimom. Ravno zaradi takih primerov, ki jih sodišče spregleda, Slovenija močno nazaduje. “Ta država je brez sodnega sistema, ki bi deloval, ohranjal pravice posameznikov in lastnine, je država kot iz srednjega veka. Hočemo, da Slovenija napreduje kot moderna država, torej mora ločiti sebe od starega režima, ki je bil očitno podkupljiv, globoko do korenin. Tukaj je stari razred ljudi, nekdanjih komunistov, ki imajo na žalost še vedno vpliv, očitno. Upam, da bodo izgube, ki sem jih utrpel v preteklosti, z novimi dejanji, ki se jih bom poslužil, kaj spremenile.”

Pravosodni sistem na strani Kučanove odvetnice
Pignatelli pravi, da vse skupaj deluje, kot da naš sodni sistem ščiti Andree Prosenčevo, saj so bile vse njegove civilne tožbe proti njej neuspešne, odprte pa ostajajo še kazenske zadeve. In kaj naj bi zloglasna ljubljanska odvetnica naredila? “Na določeni točki leta 1999, ne da bi mi karkoli omenila – in to kljub temu, da je bila moja odvetnica, je iz registra izbrisala moje ime kot edinega direktorja in vstavila ime moje matere. To je neverjetno, ker direktor, razen če odstopi, je direktor. Nikoli nisem imel namena izstopiti iz svojega podjetja. To je naredila zanalašč, da bi moja mama, ki ne bere slovensko, podpisala določene dokumente ‘na zaupanje’ Tjaše Andree Prosenc.”

Marjanca Scheicher in Federico Pignatelli pred stavbo odvetnice Tjaša Andree Prosenc (vir Nova24tv)

Marjanca Scheicher in Federico Pignatelli pred stavbo odvetnice Tjaša Andree Prosenc. (Vir: Nova24TV)

Stanovanje v tretjem nadstropju je po pripovedovanju Pignatellija prepisala nase in na svojega sina, in to ne da bi karkoli plačala.”Tjašo in Gregorja smo prosili, da dokažeta plačilo za ta dva nakupa nepremičnin, kot to trdita onadva, za kar pa jaz trdim, da je prevara. Nikoli nista bila sposobna priskrbeti karkoli. Rad bi vedel, kako je možno imeti v lasti karkoli, ne da bi za to plačal, in kako je možno, da nekaj kupiš, ne da bi v to pristal lastnik. Jaz sem lastnik Eurocapitala. Jaz sem direktor Eurocapitala. Kako je mogoče, da kdorkoli gre in izbriše iz registra, in to z njeno lastnoročno pisavo, moje ime in vstavi ime nekoga drugega.”

Stavba je potrebna prenove, pri tem mu ne pomaga niti Janković
Pignatelli pa opozarja še na dejstvo, da ta stavba ni ustrezno protipotresno zgrajena, kar je potrdil tudi eden najboljših slovenskih inženirjev Gorazd Črnko. Poleg tega je stavba stara že 90 let, njena struktura je vsa iz betona, ki pa v tistem času ni bil tako kvaliteten kot je dandanes, njegova uporabna doba pa je omejena na zgolj nekaj desetletij, opozarja naš sogovornik. Stavba bi se torej že ob manjšem potresu močno nagnila in sesula, je torej tempirana bomba.

Štefka in Milan Kučan ter Tjaša Andree Prosenc (Foto: Mediaspeed)

Ker je nepremičnina v samem središču Ljubljane, tik ob Prešernovem trgu, je o tem obvestil tudi ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Kako je ta odreagiral, pa razkriva Federico Pignatelli della Leonessa. “S poročilom sem odšel do njega, da bi se pogovorila o varnosti. Ko sem razpravljal o stavbi, je preprosto rekel: ‘Nisi 100-odstotni lastnik stavbe in jaz ne bom izpraznil stavbe zate. Če hočeš dobiti preostanek stavbe, pojdi in plačaj za 18 odstotkov. Stalo te bo veliko denarja, a to je edina pot, da postaneš 100-odstotni lastnik stavbe. Potem lahko prideš nazaj do mene in bova videla, kaj ti bom dovolil, da s to stavbo narediš, ali pa tudi ne.'” Kljub hudemu bremenu zgodovine se Pignatelli čuti tesno povezan s Slovenijo. Hišo na Tromostovju je dobil nazaj, a njegov boj proti korupciji in krivicam še vedno traja.

Luka Perš

 • Antonius

  Tjaši Andree Prosenc je zadostoval en trojni aksel, da je se je povtdignila nad slovensko pravo. Povozila je tožilstvo krivosodje in zdravo pamet.
  Nekoč je ta kavka poizkušala mene tožiti, pa je pregorela kot vrabec na žaru.
  Ona je pravo naredila na ledu, o njem pa tudi ne ve kaj več posebnega.
  O kurah človek zlahka reče karkoli žaljivega, o Tjaši Andree Prosenc mi je pa izpod časti.

  • zokispoki

   Tipicen, pobalinski odziv kriminalca iz magistrata, de !

  • zokispoki

   Ali to pomeni, da je neugledna tovarisica, samo retardirana komunisticna tatica? Samo vprasam !?

  • Nata

   Hja. . . . ne vem sicer,kako se pravo naredi na ledu. Je bilo pa verjetno naporno. . . . drseče in mrrrrrrrrrrrzlo !!

  • KAPIBARA

   Pokojni kolega, ki je stanoval viza-vi Tjaše ( Wolfova). NIkoli ni nič lepega povedal o njej.. !!

 • jan Gedli

  Nekaterim gredo prevare boljše od rok, kot jim je šlo kotalkanje. Tam, kjer so v Sloveniji večje premoženjske vrednosti je tudi udbomafija. Gospod bo očitno še dolgo vodil bitke. V Sloveniji jih ne bo dobil. Verjetno ga čakajo bitke pred evropskim sodiščem, kako pa bo njihove sodbe uveljavil potem pri nas, je pa druga pesem. Prevare je težko dokazovati celo pred nepristranskimi in neodvisnimi sodišči.

 • montyamp

  Seznam kozorogov vam bo povedal več o zadevah ki so naš vaskdan .
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Šketa Drago , Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

 • antimur

  Vse kar je pod patronatom zločinca in izdajalca Kučana je kriminalno, spletkarsko, lažnivo in nad vse kradljivo. Zdaj za to ni več samo deset, sto, tisoč dokazov, ampak je že toliko tega, da je postalo pravilo.

  • zokispoki

   Bog ve, ce imajo stare komunisticne cipe tudi svoje drustvo, ki vodi seznam vseh pokradenih stvari ?

 • xtc

  No kakršen koli Putin land že je bi toakole odvetnico tam hitro obiskali “poslovneži” brez sodišča,ki bi jo “zaprosili”,da naj zadevo lepo pošteno vrne,ker zadev v nasprotnem primeru ne bodo urejali sodno ampak “pavosodno” in zadeva bi bila hitro urejena.

  • pupa

   S takimi tiči in sovami bo potrebno pozabiti na pravosodno urejanje zadev vsak, ki želi urediti svoje pravne spore se bo potrebno vrniti v srednji vek in uporabljati naravno pravo (po Brglezu) morda bo to koštalo manj kot Jankovičevih 18%.

 • milanček

  a se ta sekret iz murgel še ni stegnil? skrajni čas!!!!!

 • Nata

  No, ker smo že pri slovenskem, prav posebnem pravu, ki to sploh ni, vam dragi komentatorji, prilagam dobro branje
  https://www.portalplus.si/3471/beda-filozofije/

 • Olga101

  Najbolje, da se obrne na mednarodne institucije! Tovarišica Andree Prosenc je “naša”, tako kot Franta, ki obkrožen s tujimi slikami, sedi na tujem kavču! Vse ukradeno zločinsko pomorjenim! Zato pa toliko “založenih” (zlorabljenih) oporok! Komunisti javno razglašajo, da ne bodo delali novih “krivic”, kar v praksi pomeni, da zločincem ne nameravajo odvesti ukradenega in vrniti pravim lastnikom oziroma v večini primerov njihovim potomcem!
  Zato je najbolje, da oškodovanci začnejo rušiti komunistično kloako v krivosodju, ki nezakonitost ščiti s pomočjo sodišča za človekove pravice!

 • NoName

  Iz te zgodbe je povsem jasno, da so naša sodišča zadnja možnost, na katero bi se lahko človek obrnil.