Laž je izključna in dedna pravica levičarjev

Vir: STA

To, da so nekatere službe pri nas že kar neke vrste dedna pravica izbranih posameznikov, že vemo. Najbolj tipičen primer takšnega stanja je še danes SOVA. Z očeta na sina, pa na vnuka ali zeta, pravnuka in tako naprej. Toda tudi laž ima, kot kaže, domovinsko in dedno pravico. Njeni izključni lastniki so politični levičarji. Tudi v tem primeru je slika povsem enaka. Z očeta na sina, pa na vnuka ali zeta, pravnuka in tako naprej. Ali drugače – bolj politično povedano: od komunistov do LDS, na ZARES, pa do Jankovićeve PS, do Cerarjeve SMC in Združene levice do DESUS-a. Naj svojo trditev utemeljim z dogajanjem na današnji seji Državnega zbora.

Računsko sodišče je v svojem poročilu štev. 320-8/2015/32 z dne 02. 12. 2016 na strani 40 v prvem odstavku zapisalo takole: “Izračunali smo, da povprečni mesečni stroški v zvezi z obravnavo posameznega prosilca za mednarodno zaščito znašajo vsaj 1.963 evrov …” Ta podatek smo v SDS povzeli v “Predlogu priporočila Vladi RS v zvezi z ukrepi Vlade RS glede migrantske problematike.” Takole smo zapisali: “Iz poročila Računskega sodišča je razvidno, da znašajo mesečni stroški za obravnavo enega ilegalnega migranta, ki prosi za pridobitev mednarodne zaščite oziroma azila v Republiki Sloveniji, 1.963 evrov (stran 40) …” Pa preidimo sedaj k današnjim lažem politične levice.

Najprej je nastopil Matej T. Vatovec iz ZL. SDS je obtožil, da širi laži, dejal je, da je SDS v predlogu za sklic današnje seje zapisala, “da en prosilec za azil mesečno DOBI 1.963 evrov”. Evidentna laž torej. Dejansko smo zapisali, da “en ilegalni migrant mesečno državo stane 1.963 evrov”, kar je resničen podatek, ki ga je zapisalo Računsko sodišče. Za njim je nastopil zame najbolj pošten poslanec SMC Marko Ferluga. No, danes je v mojih očeh ta status izgubil. Kar verjeti nisem mogel svojim ušesom, ko sem ga poslušal. Kot da bi prebral opomnik, ki ga je spisal kakšen strokovni sodelavec ZL. Tudi on je rohnel, da je SDS v predlogu za sklic današnje seje zapisala da “en prosilec za azil mesečno DOBI 1963 evrov”.

Matej T. Vatovec (foto: STA)

Cela vojska lažnivcev
Za njima sem nastopil v imenu SDS sam. Citiral sem, kaj smo v SDS zapisali: “Iz poročila Računskega sodišča je razvidno, da znašajo mesečni stroški za obravnavo enega ilegalnega migranta, ki prosi za pridobitev mednarodne zaščite oziroma azila v Republiki Sloveniji, 1.963 evrov (stran 40) …” Torej nismo nikjer zapisali, da en prosilec za azil mesečno DOBI 1963 evrov. Oba predgovornika sem torej jasno opozoril na lažnost njunih navedb.

Povprečno razumen človek bi pomislil, da nadaljnji govorniki ne bodo lagali o tem, kaj je zapisala SDS. Ne boste verjeli, ampak je res. Za menoj je nastopil Peter Vilfan, iz PS k Bratuškovi, nato pa k DESUS-u prebegli politični nomad. Uganili ste. Takole je dejal: “SDS v zahtevi zavaja in laže, da migranti DOBIJO 1.963 evrov na mesec.”

Tri laži proti eni preverljivi resnici torej. Laž je torej izključna in dedna pravica levičarjev.

Vinko Gorenak