Starši pozor: bivši Zaresovec Nikolovski bi bogatel na račun poneumljanja otrok z igro “Postani partizan!”

Darko Nikolovski (Foto: Facebook)

Nekdanji podpredsednik Zaresa in raper Nikolovski ima sprevržen načrt, kako ideološko indoktrinirati otroke. Omislil si je kar namizno igro Postani partizan!, pri kateri so sodelovale številne agencije, financirane s strani davkoplačevalcev, promocijo pa ji že delajo nekateri znani levičarji. Pri vsem tem se lahko upravičeno bojimo, ali bodo otroci prisiljeni to igro igrati tudi v prisilnih državnih šolah!

Raper Darko Nikolovski, ki se je javnosti vtisnil v spomin kot podpredsednik propadle stranke Zares Gregorja Golobiča, v teh dneh spet dviga prah. Ima namreč sprevržene načrte za ideološko indoktrinacijo otrok z namizno igro “Postani partizan!”, v njej pa je zbral – očitno dolgoletne – ideje o tem, kako prepričati otroke v izkrivljeno črno-belo različico zgodovine, s kakršno nas režim posiljuje že vse od leta 1945. O medvojnih umorih in povojnih umorih z več tisoč mrtvimi niti besede. Niti krvava revolucija, ki je bila edini namen partizanov pod vodstvom komunistov, ter beda, v kakršni smo živeli po letu 1945, nista omenjeni. Za kup kartona, s katerim si namerava napolniti žepe, bo v predprodaji zaračunal 34,90 evra, v prosti prodaji pa bo ceno dvignil kar na 39,90 evra, v kar ni vključena niti poštnina.

Znanje o NOB ni pogoj za igranje igre, vseh laži se bodo otroci naučili med igro
Kot izhaja iz opisa na promocijski Facebook strani te igre, znanje o NOB ni potrebno, ker je po vsej verjetnosti prav igra namenjena pridobivanju znanja o tej temi, in sicer o verziji, kakršno nam vsiljujejo levičarji: “Igra je namenjena predvsem zabavi, toda z igranjem se vsak nauči veliko o dogodkih iz časa NOB. Znanje o NOB ni predpogoj za igro – res pa je, da ti je rahlo v pomoč, če nekaj že veš o tej temi.” V igri se bodo očitno otroci borili za medalje in status narodnega heroja: “Posebne misije in Partizanska šola ti dajo točke, s katerimi lahko postaneš vrhovni poveljnik partizanskih enot. Z izpolnjevanjem nalog iz glavnega štaba pa si lahko prislužiš medaljo za pogum in z njo tudi status narodnega heroja!”

Igra “Postani partizan!” (Foto: Facebook)

V igri delajo reklamo še danes nasilnemu in ukazovalnemu Franti
Že pred izidom igre pa kar prek Facebook strani delajo promocijo partizanskemu komandantu Francu Severju – Franti, ki je večji del obdobja med letoma 1945 in 1991 preživel kot privilegiranec na raznih direktorskih mestih. A kar je bolj zaskrbljujoče, komandant je še danes dobro povezan s politiko, med drugim naj bi po informacijah nekaterih virov prav on, s pomočjo zveze borcev, v Evropski parlament spravil radikalnega Milana Brgleza, ki je sicer na listi Socialnih demokratov kandidiral na četrtem mestu, izvoljen pa je bil predvsem na podlagi glasov, ki jih je izgubila skrajna Levica zaradi nepriljubljenosti spitzenkandidatke Violete Tomić.

Franc Sever Franta ukazuje Milanu Brglezu. (Foto: Facebook)

Franta, ki mu delajo reklamo, je očitno še danes nasilnež, Šarcu naj bi grozil, da ga bo “na gobec”
Franta, kot kaže, je še danes, pri skoraj stotih letih, nasilnež. Potem ko je občinski svet spomladi 2015 soglasno izglasoval preimenovanje kamniške knjižnice po pesniku Francetu Balantiču, prav tako pa je to storil tudi občinski svet v Komendi, so zaradi tega glasno protestirali veljaki zveze borcev. Kot je poročal Reporter, je bilo celo slišati, da naj bi Šarcu partizanski komandant Franta zagrozil, da ga bo zaradi tega preimenovanja kar “na gobec”. Grožnje so dobro zalegle, Šarec je nato skušal razveljaviti odlok o preimenovanju, in to kar dvakrat, a prvič ni dobil ustrezne podpore svojih občinskih svetnikov, drugič pa so mu to onemogočili občinski svetniki iz Komende, ki so vztrajali pri poimenovanju knjižnice po Balantiču. Na to, kako vpliven je, pa kaže dejstvo, da ga je Šarec malo več kot leto pozneje, 1. julija 2017, gostil na Menini planini, kjer je udobno sedel ob šefu globoke države Milanu Kučanu.

Franc Sever Franta je sedel ob Milanu Kučanu. (Foto: posnetek zaslona)

Levičarji že hvalijo igro pred njenim izidom, pri njenem nastajanju sodelovali znani levičarji
Nad igro so zelo navdušeni številni levičarji, Roni Kordiš si je na primer igro zaželel zaigrati še pred njenim izidom: “Ko sem zasledil njegove objave na Facebooku, da pripravlja namizno družbeno igro Postani partizan, sem mu pisal z željo, da se preizkusim v njej. Namreč, tudi moje srce je na levi strani in moji stari starši so bili v partizanih. In ja, tudi mene boli potvarjanje zgodovine, ki smo mu priča od osamosvojitve Slovenije. No, Darko Nikolovski se je odločil, da se ne bo tako preprosto uklonil in se je odločil za drugačno pot. Približati dogodke iz 2. svetovne vojne preko igre, ki jo lahko igrate v domačem krogu ali pa s prijatelji.” Nadaljuje, da sta se z Nikolovskim že marca dobila in odigrala to igro, ki pa naj sploh ne bi bila zakomplicirana. Pri njenem nastajanju so, kot omeni, sodelovali Božo Repe, avtor zloglasne biografije o Kučanu, Martin Premk in Blaž Torkar.

Igro namerava Nikolovski prodajati v velikih količinah – tudi prisilnim državnim šolam?! (Foto: Facebook)

Pri igri sodelovale številne javne agencije
Na spletni strani www.postanipartizan.com, kjer se nahaja tudi naročilnica za igro, se med drugim Nikolvski kar ne more prehvaliti z dolgim seznamom državnih institucij in agencij, ki jih financiramo davkoplačevalci in ki so pomagale pri nastajanju igre. Tako je Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije v okviru posebnega projekta pod vodstvom Repeta pomagala sestaviti zemljevid. Kartografsko gradivo so pomagali pripraviti pri ZRC SAZU in pri Geografskem inštitutu Antona Melika. Igra pa vsebuje tudi t. i. humanitarni del, ki vključuje t. i. “partizansko šolo”, vprašanja zanjo pa je napisal levičarski skrajnež Boris Krabonja, ki sicer vodi društvo Up-ornik. Ta se ne omejuje na dobrodelno dejavnost, pač pa vsako priložnost izkoristi za zagovarjanje socialističnega sistema, hvaljenje levičarjev, ostro in tudi žaljivo pa se spravlja nad opozicijo, posebej nad Slovensko demokratsko stranko, med drugim je na svojem Facebook profilu zapisal: “SDS gamad in ostala politična drhal, prosim vstran od mene /…/ pa, da si slučajno kdo ne misli, da bi lahko sobival v istem prostoru s Pukšičem, Novakovo, Irglco, Grimsom, Jerovškom … ma tri dni se dam namakati v varikino …”

Velja opozoriti, da na spletni strani ni navedeno podjetje, ki izdaja igro, niti kontaktni podatki, naročilnica se ne izpolni prek varne povezave, prav tako pa ni razvidno, ali navedena cena vključuje davek na dodano vrednost. Poleg tega ni navedena cena poštnine, ki jo Nikolovski namerava zaračunati!

Bo Pikalo igre naročil za prisilni državni šolski sistem?
Le čas bo pokazal, ali se bo Nikolovski ustavil pri pranju možganov otrok prek igre ali pa bo si bo žepe skušal napolniti tudi na račun državnega proračuna. Znani sta namreč radikalnost in ciničnost trenutnega ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala, ki na noben način ne namerava izpolniti odločbe ustavnega sodišča o financiranju zasebnih šol. Kar ni presenetljivo, na ta način bi se namreč otroci lahko izognili ideološki indoktrinaciji, kakršni so pogosto podvrženi v prisilnih državnih šolah. Kdo ve, morda pa bo ukaz o nakupu večje količine iger Pikalo prejel kar od Frante prek posrednika Brgleza?

J. Ž.

 • RATATA

  Nemoj, da ti nateram majkata da bi gola pod mene legla nikolpovski!!
  Dodam le še pičkatimatrna!!!
  Za taključek pa še MARŠNADRINU?!!
  I čuknem vo drvo tri pati Pizda!!!

  • Vojvoda Šarec.

   Turi kur na majka vo putkata.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Stric iz ozadja

  Rap kariera je sla po gobe, pa je treba drugo niso najti.

 • Antonius

  Franta ni bil partizan, on je bil morilec med partizani.
  Raper Darko Nikolilovski je pa butl.
  Zakaj bi pa morali otroci postati nek zlagani relikt?
  Spravni spomenik partizane kaže v zelo slabi luči. Naj jih poizkusi včlaniti kar v ZZB.

 • Ava

  Čakam, kdaj v Nemčiji izide igra Postani nacist! Ali pa: Postani top manager Sobibora! Lahko tudi Auschwitza, če jim je to ime ljubše in bolj marketinško. Pa še moderno se sliši vse skupaj, biti top manager, to si vsak želi. Lol.

  Žalost, da se to dopusti v Sloveniji v 2019, res. V posmeh vsem žrtvam totalitarnih sistemov, no, denar davkoplačevalcev pa vsem diši. Za take traparije je, za zdravstvo ga pa ni. Podn.

  • Stric iz ozadja

   A racunalniske igre veljajo?

   • Ava

    A obstaja? Jaz ne poznam nobene igre, kjer bil v vlogi nacista in se boril proti ostalemu svetu, vedno je obratno :)

    • Observer

     Jp, obstajajo. V mojem prejšnjem življenju, mnogo lun nazaj, smo v študentskem domu igrali Call of duty 1. Lahko si bil zaveznik (američan, anglež), naci ali pa sovjetska komunjara. Kar98, Mosin nagant… potem smo pa na slovenskih serverjih igrali drug proti drugim, enkrat v vlogi nacijev, drugič zaveznikov, tretjič komunjar. Najbolje pa je bilo biti naci ali pa komunjara, zato ker je naci puška Kar98 ali pa komunjarska Mosin nagant, razturala… Mosin nagant še posebej, ker je imela najboljši merek. ampak te otročarije sem že dolgo nazaj prerasel. Si me pa spomnila…

     • Anton

      od kdaj pa so levičarji računalniško pismeni?, Za njih je še abak je prezahteven

      sarkazem press

     • Ava

      Call od duty sem gledala fotra, ki je igral, sama nisem imela dosti jajc, za te streljačine :D on je bil vedno Američan, za drugo ne vem, da je bila možnost izbire niti on se ne bi drugače deklariral. :)
      Drugače pa imam psp (tako mimo grede) in mi je vseč Dante’s Inferno, GTA, to sem igrala par let nazaj :D

  • Vojvoda Šarec.

   Kaj čakaš? Da si drugi upajo živet in umret namesto tebe?!

   • Ava

    Ne razumem vašega komentarja?

  • karlina

   ITAK !!!!

  • Janez Pavel Kanc

   Zelo neprimerna primerjava . . .

   • Ava

    Zakaj? Utemeljite. :)

 • von Rhein

  Ta drekač se že dolgo meša v politiko.Je samo eden izmed lenuhov,ki vidi na tem področju svoj obstoj in kariero. Prav veseli me,da ga nisem še nikoli slišal pri izvajanju njegovih raperiad.

  • Lustrator

   Svojo kariero je začel že kot dvorni zabavljač pri rdeči županji Ljubljane, Viki Potočnik, ki je izdatno financirala njegove projekte v zameno za ideološke protiusluge. Kot v SFRJ ali SZ, kjer ima praktično celotno pop/umetniško sceno vključno z “uporniki” pod komando in na plačilnem seznamu vladajoča partija.

 • učko

  Jah, Nikolovskemu je treba priznati, da je aktiven, čeprav ni politik. JaJo in mastni Zver, bivša (in zdejšnja) komunjara pa sta dobro plačana politika, pa nič od njiju.

  • Vojvoda Šarec.

   A ne služi Janša odlično s knjigami?

   • JANEZ GUS

    Drži se teme.Ne mešaj dreka s kruhom.

    • Vojvoda Šarec.

     Brez gnoja psenica ne zraste, seljak brez njive.

     • JANEZ GUS

      Pa probaj ti drek zjutrak namesto kruha.Za rdečuha je tudi to možno.Kako je že razlagal po vojni vaš NE PISMENI komisar.Ko bomo mi rekli bo sonce,lahko pa tudi dež.

   • Janez Pavel Kanc

    Odlično služi.
    Še več je zaslužil z . . .

 • francelj3

  Franta? Kakšno odkritje! Vendar še en živ partizanar in s tem tudi razlog za obstoj zveze “borcev”. Pardon, zveze enega “borca”.

  • WISKY 1000

   BANDA KOMUNAJZARSKA,KAKO DOLGO ŠE?

 • rubec

  Temu idiotu bi morali pomagat spit malo Vardarja. Takole ene tri do pet minut, da bo bolj ziher.

 • Amerikanc

  Toti Bugari so zavohali v Sloveniji perspektivo. Igrajo na vse karte, Jojova v EU, Nikolovski na dedinju,…ja lepo je v partizanski uniformi ležati pod sosedovo hruško.

 • Franc Šink

  Za Slovenijo bi bila primernejša postani tajkun ali vsaj baraba.

  • Nata

   Naziv igre – Prešao sam ga .

 • Viktorh

  Verjamem, da bo pristojni organ prepovedal prodajo iz strahu pred zgubo morale. Če so prepovedali koncert v MB, bi morali tudi to svinjarijo.

  • Nata

   Ooooo, optimisti so med nami ?

  • karlina

   HM, NE VERJAMEM, VEŠ.

 • antimur

  Preveč se norčujejo in provocirajo ti rdečezvezdaški banditi, tako, da se moramo postaviti tej golazni z vsemi sredstvi po robu. Sosednje države se želijo popolnoma izolirati od teh yugo-stalinističnih idiotov in se že ograjujejo. Nikakor ne mislim s to golaznijo biti skupaj v nekakšni zaprti rdeči smrdljivi greznici, zato še enkrat, vsi normalni in domoljubni Slovenci, ne pustimo, da nam komandirajo in uničujejo domovino razni izdajalci od Kučana, Frante, Brgleza, čefurjev tipa Nikolovski in podobne rdečezvezdaške smrdljivščine.

  • karlina

   PODPIŠEM, VSE !!!!!

  • Gardon Game

   z vsemi sredstvi? izvoli. začni streljat. sam lajate

   • antimur

    Tako ste levaki deformirani, da v vsaki zadevi vidite še samo zločin, skratka, niste samo pokvarjeni, ste tudi fuknjeni do neba.

 • JANEZ GUS

  Vse bi ta levičarski smrad delal,samo da ne bi delal.Ko si izčrpal že vse neumnosti ,se za svojo promocijo celo izmisliš vojnega hudodelstva,samo da te rdeči mediji spet nekaj časa ohranjajo nad gladino.Franta pa je treba vprašat,koliko ur delavne dobe ima in kako je trpel pri gošarjih,da je še zdaj tako čil.Pjavka rdeča.

 • totex39

  Te priseljenci bedasti se pri nas upajo delati norca s provociranji, ker jim ne slovenska vlada to dopušča. Naj gredo nazaj v svoje države poskusiti s takimi bedarijami jih bodo takoj pozaprli.

  • Nata

   Če bo šlo takole naprej, bodo omenjeni še marsikaj dosegli.

 • xtc

  Mislim ,da bi bil pravi naslov za tole igro p”Postani gozdni roparski rdeči taliban”.

 • Miro Jereb

  Lud jebe zbunjenog…sramota …nazadnjaštvo…neproduktivno…sprevrženo…

 • Silos

  Ali igra vsebuje tudi brezna morda Barbara rov ???

  • karlina

   ITAK, DA NE.

 • Nata

  + + + + + + + le poglejte si ta imena ! Pa zapomnite si jih !
  Vsi ti iički dobro vedo, da se železo kuje , ko je vroče. In sedaj je tak čas. !
  Vse imajo v rokah – tudi po krivdi desnih strank – in uresničijo vse. kar jim pride na misel !
  Jaz sem postala zelo črnogleda. Ne vidim nobene lučke v predoru .

  • rubec

   Nata, jaz imam hladilnik samo zaradi lučke.

   • Nata

    Jaz pa zaradi sladoleda.

    • rubec

     + 10

 • Garbage man

  Kje pa živi ta izmeček?

  • Nata

   V jugosloveniji vendar !!

 • Nata

  Saj jih imamo. Marsikdo bo prisiljen zaradi financ, otroka vpisati v državno šolo. Kaj je tu tako globokoumnega ??

 • macon

  Problem ni igra, temveč to, da so verjetno zanjo pocuzali lepe državne denarje. So že našli eno postavko ali več njih za cuzanje denarja, čeprav gre za čisto komercialni izdelek, ki nima zveze s kulturo ali čemurkoli vrednim državne podpore. Levičarji delajo samo, če dobivajo državni denar.

  Njihov režim jim omogoča lepe kariere za malo znanja in dela, levi skrajneži ga potem oplajajo s podobnim dogajanjem pa se ustvarja videz njihove večinskosti, uspešnosti in pomembnosti.

  • Ava

   Ja, drži. Poleg tega je na FB napisano, da se igra izdeluje na “anonimni lokaciji” dobesedno nekako tako je napisano. sklepam da v osrčju državne MK. Beda.

 • Drago

  J.Ž. v svojem prostem spisu poskuša vpeljati nov nebulozni izraz, “prisilno državno šolstvo”. Sporočam mu, naj se pritoži komunistki Mariji Tereziji, ki ga je v teh krajih uvedla leta 1774. Kje so stari dobri časi, ko je bil v fari pismen samo župnik?

 • Black_hawk

  Dost si upa da opleta z rdečo zvezdo v Sloveniji, kjer smo se jim uprli. Levaki vedno bolj predrzno nastopajo z rdečo zvezdo, ki je bila poražena!

  • Andrej

   Tu se pa motiš. Petokraka je v Slovenijo zmagala. Kar Svetlano vprašaj. Pa tiste, ki zaradi petokrake dobivajo borčevske dodatke.

   • JANEZ GUS

    Matere ne pokopanih sinov 1,2,3,4,5 iz en e družine ,bi sigurno imele drugačno mnenje.Da ne bi kdo o kakšnih koloborantih,izdajalcih in podobnih komuno floskolah.Ker danes se piše l 2019 in se vse točn o ve

    • Andrej

     Ja, se ve, ampak tole petokrako še kar gonijo. Matere bi pa bile že s tem zadovoljne, če bi vedele, kam svečko prižbati. Odpustile so že davno, a klavci odpuščanja ne sprejmejo.

 • milanček

  nepovratna karta za makedonijo, naj se dol ukvarja s albanci, ki bodo vsak čas pojedli makedonce in makedonijo!

 • if

  Rdeča zvezda na partizanovi kapi je simbol prakolaboracije s svastiko, vzajemnosti zagona in vzdrževanja 2. svetovne vojne, po njej uničevanja demokracije, življenj, blaginje …
  Ob razpadu na začetku 90-tih je s svojimi rdečimi kraki ubijala najprej v Sloveniji, potem po Balkanu …

  Omenjena nacistično-komunistična vzajemnost je 6. aprila 1941 v 2. svetovno vojno posesala Slovenijo, 26 dni pozneje 1. maja 1941 je svoje vojne produkte slavila na Rdečem trgu v Moskvi https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

  Rdeča zvezda na glavi Nikolovskega in povsod, kjer jo vzdigujejo, razbija samostojno Slovenijo!
  Rdeča zvezda je okupator samostojne Slovenije.

  Slovenke in Slovenci, ljudje slovenstva, rdečo zvezdo praktično obdelajmo z gnilimi jajci in z demokratično držo!

 • JANEZ GUS

  Pokupimo to neumnost in skurimo nasredi Ljubljane-mesto heroj.

  • Andrej

   In zakaj bi lažniku plačeval za laži?

   • JANEZ GUS

    Bo mavričnik pikolo subvencioniral.Treba mu je povedat,da je to dobro,ker mislijo vse pokupit zasebne šole.

    • Andrej

     Pikalinar ne daje iz svojega, ampak iz mojega. Oni lahko v neskončnost tiskajo igre, mi bi pa v neskončnost plačevali in kurili.
     Prava oblast take reči zapleni in kaznuje izdajatelja. Samo, da mi nimamo prave oblasti.

     • JANEZ GUS

      Se strinjam

 • PLavi-mil

  Zgleda, da je Slovenija magnet za IDIOTE tipa Nikolovski, do kdaj nam bodo narekovali še jugosi?

  • ZatonMesecnikov

   ker je Slovenija ugodno okolje z njihovo rast in bohotenje. V njihovih domovinah so že zdavno sterali komuniste.

 • Jan Kovalski

  Postani partizan, naredi atentat na Nikolovskega.

 • Janez Pavel Kanc

  Partizani so sodelovali z zavezniki (podrobnosti pustimo ob strani). To ve ves svet.
  Ja, zato tudi prav pride slogan: “Postani partizan, da pogine domobran!” (malo heca ne škodi).

  • Andrej

   Pojdi kdaj v Kočevski rog ali Barbarin rov ali katero od drugih 600 grobišč pa te bo smeh minil.

   • Janez Pavel Kanc

    Revček Andrejček, za izvensodne poboje sem izvedel že davnega 1976 (okolica Hrastnika).
    Ker si revček, si funkcionalno nepismen, Andrejček.

    • Andrej

     Tudi če sem revček ni prav, da se smeješ napačnim stvarem.

  • if

   Partizan z zvezdo na glavi je kominternovec. Kominternovec je z nacistom zagnal in vzdrževal
   2. svotovno vojno, vanjo je 6. aprila 1941 zvlekel Slovenijo, 26 dni pozneje je na Rdečem trgu v Moskvi gostil nacista.

  • ZatonMesecnikov

   partizani so nastali na poziv Kominterne za razbremenitev Vzhodne Fronte.

   Na Klic Kominterne združimo se v čete – Matej Bor

   Ker je bila Sovjetska Zveza zaveznik Anglo Američanov, so posledično postali tudi partizani zaveznik. Vendar šele kasneje. Ker izvorno je bila Protiimperialistična Fronta uperjena proti Imperialistom, Angležem in Američanom.

  • JANEZ GUS

   Vsega pa ne ve ves svet.Zato smo pa mi,da bo ves svet zvedel,kar ne ve.Ves svet pa ve,da kjer je vladal in nekje še vlada VAŠ KOMUNIZEM,je ena sama Beda Na Vseh Področjih.Samo SLO poglej,ni ti treba v Tomizuelo,pa ti je vse jasno.

 • Andrej

  Meni na škatli izgleda tako, da otroke izkoriščajo v politične namene. Menda se to ne sme, razen, če gre za komunistične namene. Ja, pol pa lahko.

 • if

  Rdeča zvezda je okupator samostojne Slovenije.

 • ZatonMesecnikov

  Ker je Nikolovski Makedonec, velja narediti nekaj primerjave med Slovenijo in Makedonijo. Obe sta v letih 41-45 doživljali podobno usodo ob približno enakem številu prebivalstva.

  Prebivalcev leta 1941;
  Slovenija 1,5 milijona
  Makedonija 1,2 milijona

  Vseh žrtev med vojno
  Slovenija 97.000
  Makedonija: 24.000 od tega 7000 Judov, ki so bili glavna tarča Nemcev. Ostane torej 17.000

  Zakaj v Sloveniji tako veliko in v Makedoniji neprimerno manj? Zato, ker tam ni bilo Državljanske vojne in Revolucije. Ni bilo Komunistov in Antikomunistov. Komunisti so bili poslani šele okoli leta 1943 iz severa in niso bili avtohtona kategorija. Makedonska komunistična partija je bila ustanovljena šele leta 1947.

  Približno toliko (16.000) bi imela Slovenija žrtev med drugo vojno, če ne bi bilo Revolucije in NOB.

  • Vojvoda Šarec.

   Makedonija pred 41 ni obstajala kot republika. Kaksna drzavljanska vojna v MK?

   • ZatonMesecnikov

    Makedonče, tudi Slovenija ne.

    • Vojvoda Šarec.

     @RATATA vpras o internacionalnem pravu.

     • ZatonMesecnikov

      Pusti ti tisto pravo. Potem si tudi Severna Makedonija lahko danes lasti naprimer Sirijo, kot dedič otomanskega imperija.

      V Kraljevini ni bilo ne Slovenije, in ne Makedonije.

     • Vojvoda Šarec.

      Romi iz Žabjeka pa Indijo.

     • ZatonMesecnikov

      Ne vem če so iz Indije. Zna biti, da so iz Egipta. Gipsy je popačenka iz Egipt.

     • Vojvoda Šarec.

      Prej nomadi iz Pakistana….

 • Ryuk

  V eri računalniških igric ni bojazni, da bi se katerikoli otrok sploh dotaknil tega zaostalega produkta, ki so ga zmožni naresti le “progresivci”.

  • ZatonMesecnikov

   Žalostno je, da so za projekt pokasirali davkoplačevalski denar.

   Gre za direktno izivanje polovice davkoplačevalcev Slovenije. Ki ne simpatizira s komunizmom in NOB.

 • Artur

  Ja pa kaj jamrate neprestano zaradi teh komunjarskuh svinjarij in uzurpacije? Le akcija zaleže v že preverjenih drastičnih oblikah in nič drugega.

 • karlina

  TO PA VEČ NI RES NIČ VEČ NORMALNO, NIČ VEČ, ALI SE JE TEM LEVIČARJEM TOTALNO ODPELJALO, DA NE REČEM KAJ HUJŠEGA, HALOOOO IN ZOPET NIHČE NE BO NIČ UKREPAL , KER SEDAJ JE PA RES ŽE SKRAJNI ČAS, DA NAREDIMO TEM MAŠKARADNIM NEUMNOSTIM DOKONČNO KONEC !!!!! NE, DA OTROKE POSILJUJEJO Z LGBT SVINJARIJO, SEDAJ ŠE S TO NEUMNOSTJO IN LAŽJO. 2. SVETOVNE VOJNE JE ŽE NEPREKLICNO KONEC-74 LET !!!!! AMPAK V SLOVENIJI ŠE VEDNO HODIJO IZ GOZDOV IN STRAŠIJO, OZ. IGRAJO SVOJO NEUMNO IGRO !!!!!

  • to_mi_delaj

   Najhuje je pa to da nisem in nocem sofinancirati tega sranja, pa mi vseeno otrgajo. Na vislice z njimi za primer drugim.

 • Jan Kovalski

  Je pa zelo verjetno, da se tega ne bo prodalo ravno veliko.
  Večina “socialističnih” podjetniških projektov propade.

  • Ava

   Haha resnično.

 • to_mi_delaj

  Samo vzeti jim nas denar, pa vsi pocrkajo.

 • Sandokan

  Zakaj pozor? Igra je verjetno namenjena samo zabavi in še mogoče se naučite kakšno zgodovinski dejstvo, ki ga prej niste vedeli.

  • ZatonMesecnikov

   ravno ta “dejstva” so sporna.

   Skozi igrico se poizkuša prenesti enostransko in do skrajnosti sfrizirano zgodbico o NOB na mlajšo generacijo…

  • JANEZ GUS

   Naprimer

 • Lustrator

  Na nek način sicer razumem uboge rdeče mentalne prikrajšance, ki že 70 let na vse možne načine iščejo način, da končno premagajo nemško vojsko (s katero so sicer vso vojno prikrito sodelovali!), pa čeprav le v učbenikih, dnevnikih, “okumentarcih”, filmih, igrah.

  Ne razumem pa kaj delajo pristojne evropske sodne institucije (lastnih tako ali tako nimamo vse od leta 45), da že 15 let gledajo v zrak in se delajo, kot da je Slovenija le še ena izmed njenih pridnih in normalnih članic, čeprav je v njej najvišja stopnja kršitev človekovih pravic, kar NEPOSREDNO izhaja iz sistema katerega Nikolopovskova banda podpira. Halo?

 • macon

  Slab je že naslov članka. Normalno je, da bi kdorkoli rad zaslužil s svojim izdelkom, poneumljanje je drugo. Novinarji bi najprej morali raziskati, koliko državnega denarja in iz katerih virov so ga avtorji prejeli, ker gre za evidentno pop kulturni komercialni izdelek, ki si ne zasluži nobenih državnih subvencij. Potem bi lahko navedli podobne izdelke, ki nam širijo levičarstvo, od Vojnoviča do slovenskega filma, kjer ni enega filma o osamosvojitvi, ZZB NOB pa bojda ravnokar snema partizanski film.

  Manjka analiza same igre. Verjetno v njej ni dela, da dobiš bonus točke, če zmečeš več ljudi v Hudo jamo. Ali pa pobijanje zvezanih žensk in otrok s krampom za še več točk. Pa dogovor z italijanskim ali nemškim oficirjem za hrano in sanitetni material v zameno za nenapadanje proge naslednji mesec ali dva. Vsi junaški juriši v rikverc pa jemanje kmetom z vključenimi požigi in poboji. Propagandni mitingi o blagodatih sovjetov in kolhozov.

  Sami bonusi in točke za podobna slavna junaštva in narodni heroji kar letijo v malho. Partizanstvo se lahko obravnava kot navadno parodijo odpora in boja pa so levi tako omejeni, da se tega niti ne zavedajo.

  • NoName

   Se strinjam v celoti!

 • Matt von Glanz

  Ko zmagas, imas prosti strel na prijatelja po izbiri.
  Nasprotnike izbiras: Nemci so malostevilni in tezko se jih ubije Slovenci so stevilni in lahko jih je ubiti. Zadnja postaja je Bled.

 • NoName

  Glede na partizanski film, ki ga je TV SLO predvajala na dan praznika, predlagam, da si ogledate še te 3 dele te nanizanke, opazili boste, da so bili tudi na drugi strani ljudje, ki jih je usoda popeljala v grozote vojne, da so bili tudi na drugi strani ljudje, ki so nacizem kljub uniformi, ki so jo nosili sovražili.
  Vredno ogleda, mogoče obstaja tudi s prevodom, tega ne vem, lahko poskusite najti:
  Naslov originala:
  Unsere Mütter, Unsere Väter
  1 del
  https://www.youtube.com/watch?v=ky33pFNNHJk
  2.del
  https://www.youtube.com/watch?v=abIkHdPhQCA
  3. zadnji del
  https://www.youtube.com/watch?v=q-RY5ronC0U

 • Novakec1

  Će ti ne bo ratal da postaneš partizan bo pa tud LGBT-jevc uredu.

 • Igor Kodelja

  A igrico lahko kupiš in vržeš na gnoj???

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!