fbpx

Starši pozor: bivši Zaresovec Nikolovski bi bogatel na račun poneumljanja otrok z igro “Postani partizan!”

Darko Nikolovski (Foto: Facebook)

Nekdanji podpredsednik Zaresa in raper Nikolovski ima sprevržen načrt, kako ideološko indoktrinirati otroke. Omislil si je kar namizno igro Postani partizan!, pri kateri so sodelovale številne agencije, financirane s strani davkoplačevalcev, promocijo pa ji že delajo nekateri znani levičarji. Pri vsem tem se lahko upravičeno bojimo, ali bodo otroci prisiljeni to igro igrati tudi v prisilnih državnih šolah!

Raper Darko Nikolovski, ki se je javnosti vtisnil v spomin kot podpredsednik propadle stranke Zares Gregorja Golobiča, v teh dneh spet dviga prah. Ima namreč sprevržene načrte za ideološko indoktrinacijo otrok z namizno igro “Postani partizan!”, v njej pa je zbral – očitno dolgoletne – ideje o tem, kako prepričati otroke v izkrivljeno črno-belo različico zgodovine, s kakršno nas režim posiljuje že vse od leta 1945. O medvojnih umorih in povojnih umorih z več tisoč mrtvimi niti besede. Niti krvava revolucija, ki je bila edini namen partizanov pod vodstvom komunistov, ter beda, v kakršni smo živeli po letu 1945, nista omenjeni. Za kup kartona, s katerim si namerava napolniti žepe, bo v predprodaji zaračunal 34,90 evra, v prosti prodaji pa bo ceno dvignil kar na 39,90 evra, v kar ni vključena niti poštnina.

Znanje o NOB ni pogoj za igranje igre, vseh laži se bodo otroci naučili med igro
Kot izhaja iz opisa na promocijski Facebook strani te igre, znanje o NOB ni potrebno, ker je po vsej verjetnosti prav igra namenjena pridobivanju znanja o tej temi, in sicer o verziji, kakršno nam vsiljujejo levičarji: “Igra je namenjena predvsem zabavi, toda z igranjem se vsak nauči veliko o dogodkih iz časa NOB. Znanje o NOB ni predpogoj za igro – res pa je, da ti je rahlo v pomoč, če nekaj že veš o tej temi.” V igri se bodo očitno otroci borili za medalje in status narodnega heroja: “Posebne misije in Partizanska šola ti dajo točke, s katerimi lahko postaneš vrhovni poveljnik partizanskih enot. Z izpolnjevanjem nalog iz glavnega štaba pa si lahko prislužiš medaljo za pogum in z njo tudi status narodnega heroja!”

Igra “Postani partizan!” (Foto: Facebook)

V igri delajo reklamo še danes nasilnemu in ukazovalnemu Franti
Že pred izidom igre pa kar prek Facebook strani delajo promocijo partizanskemu komandantu Francu Severju – Franti, ki je večji del obdobja med letoma 1945 in 1991 preživel kot privilegiranec na raznih direktorskih mestih. A kar je bolj zaskrbljujoče, komandant je še danes dobro povezan s politiko, med drugim naj bi po informacijah nekaterih virov prav on, s pomočjo zveze borcev, v Evropski parlament spravil radikalnega Milana Brgleza, ki je sicer na listi Socialnih demokratov kandidiral na četrtem mestu, izvoljen pa je bil predvsem na podlagi glasov, ki jih je izgubila skrajna Levica zaradi nepriljubljenosti spitzenkandidatke Violete Tomić.

Franc Sever Franta ukazuje Milanu Brglezu. (Foto: Facebook)

Franta, ki mu delajo reklamo, je očitno še danes nasilnež, Šarcu naj bi grozil, da ga bo “na gobec”
Franta, kot kaže, je še danes, pri skoraj stotih letih, nasilnež. Potem ko je občinski svet spomladi 2015 soglasno izglasoval preimenovanje kamniške knjižnice po pesniku Francetu Balantiču, prav tako pa je to storil tudi občinski svet v Komendi, so zaradi tega glasno protestirali veljaki zveze borcev. Kot je poročal Reporter, je bilo celo slišati, da naj bi Šarcu partizanski komandant Franta zagrozil, da ga bo zaradi tega preimenovanja kar “na gobec”. Grožnje so dobro zalegle, Šarec je nato skušal razveljaviti odlok o preimenovanju, in to kar dvakrat, a prvič ni dobil ustrezne podpore svojih občinskih svetnikov, drugič pa so mu to onemogočili občinski svetniki iz Komende, ki so vztrajali pri poimenovanju knjižnice po Balantiču. Na to, kako vpliven je, pa kaže dejstvo, da ga je Šarec malo več kot leto pozneje, 1. julija 2017, gostil na Menini planini, kjer je udobno sedel ob šefu globoke države Milanu Kučanu.

Franc Sever Franta je sedel ob Milanu Kučanu. (Foto: posnetek zaslona)

Levičarji že hvalijo igro pred njenim izidom, pri njenem nastajanju sodelovali znani levičarji
Nad igro so zelo navdušeni številni levičarji, Roni Kordiš si je na primer igro zaželel zaigrati še pred njenim izidom: “Ko sem zasledil njegove objave na Facebooku, da pripravlja namizno družbeno igro Postani partizan, sem mu pisal z željo, da se preizkusim v njej. Namreč, tudi moje srce je na levi strani in moji stari starši so bili v partizanih. In ja, tudi mene boli potvarjanje zgodovine, ki smo mu priča od osamosvojitve Slovenije. No, Darko Nikolovski se je odločil, da se ne bo tako preprosto uklonil in se je odločil za drugačno pot. Približati dogodke iz 2. svetovne vojne preko igre, ki jo lahko igrate v domačem krogu ali pa s prijatelji.” Nadaljuje, da sta se z Nikolovskim že marca dobila in odigrala to igro, ki pa naj sploh ne bi bila zakomplicirana. Pri njenem nastajanju so, kot omeni, sodelovali Božo Repe, avtor zloglasne biografije o Kučanu, Martin Premk in Blaž Torkar.

Igro namerava Nikolovski prodajati v velikih količinah – tudi prisilnim državnim šolam?! (Foto: Facebook)

Pri igri sodelovale številne javne agencije
Na spletni strani www.postanipartizan.com, kjer se nahaja tudi naročilnica za igro, se med drugim Nikolvski kar ne more prehvaliti z dolgim seznamom državnih institucij in agencij, ki jih financiramo davkoplačevalci in ki so pomagale pri nastajanju igre. Tako je Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije v okviru posebnega projekta pod vodstvom Repeta pomagala sestaviti zemljevid. Kartografsko gradivo so pomagali pripraviti pri ZRC SAZU in pri Geografskem inštitutu Antona Melika. Igra pa vsebuje tudi t. i. humanitarni del, ki vključuje t. i. “partizansko šolo”, vprašanja zanjo pa je napisal levičarski skrajnež Boris Krabonja, ki sicer vodi društvo Up-ornik. Ta se ne omejuje na dobrodelno dejavnost, pač pa vsako priložnost izkoristi za zagovarjanje socialističnega sistema, hvaljenje levičarjev, ostro in tudi žaljivo pa se spravlja nad opozicijo, posebej nad Slovensko demokratsko stranko, med drugim je na svojem Facebook profilu zapisal: “SDS gamad in ostala politična drhal, prosim vstran od mene /…/ pa, da si slučajno kdo ne misli, da bi lahko sobival v istem prostoru s Pukšičem, Novakovo, Irglco, Grimsom, Jerovškom … ma tri dni se dam namakati v varikino …”

Velja opozoriti, da na spletni strani ni navedeno podjetje, ki izdaja igro, niti kontaktni podatki, naročilnica se ne izpolni prek varne povezave, prav tako pa ni razvidno, ali navedena cena vključuje davek na dodano vrednost. Poleg tega ni navedena cena poštnine, ki jo Nikolovski namerava zaračunati!

Bo Pikalo igre naročil za prisilni državni šolski sistem?
Le čas bo pokazal, ali se bo Nikolovski ustavil pri pranju možganov otrok prek igre ali pa bo si bo žepe skušal napolniti tudi na račun državnega proračuna. Znani sta namreč radikalnost in ciničnost trenutnega ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala, ki na noben način ne namerava izpolniti odločbe ustavnega sodišča o financiranju zasebnih šol. Kar ni presenetljivo, na ta način bi se namreč otroci lahko izognili ideološki indoktrinaciji, kakršni so pogosto podvrženi v prisilnih državnih šolah. Kdo ve, morda pa bo ukaz o nakupu večje količine iger Pikalo prejel kar od Frante prek posrednika Brgleza?

J. Ž.