Geneza kriminalne združbe: Kako je nastala globoka država in kdo vse je vpleten

Foto: Nova24TV

Kriminalna združba oziroma globoka država, ki jo poznamo pri nas, se je začela že leta 1941 (le da so jo takrat vodili drugi ljudje), po vojni pa je na podlagi velikega zločina, izvensodnih komunističnih pobojev, v času Tita utrdila svojo oblast. Ohranila se je tudi po osamosvojitvi, ko je njen velik del ostal “v ozadju”, njen šef Kučan pa je bil zadolžen, da jo ohranja pri življenju. Kriminalna združba, v katerih je mnogo znanih imen današnjih vladajočih, je edina odgovorna za sedanjo situacijo v Sloveniji. V članku si lahko preberete, kako se je vse skupaj začelo, razvijalo, kako poteka še danes in kdo vse od znanih obrazov je v to vpleten.

Aprila leta 1941 je bila ustanovljena Antiimperialistična fronta (AF), to smo praznovali kot 27. april – dan OF, kar je zgodovinska laž. V času do napada Nemčije na Sovjetsko zvezo je bila Osvobodilna fronta (OF) v bistvu AF, po napadu pa je OF sprejela sklep o vojaškem odporu proti nacizmu in fašizmu. V tem času se je nemški gestapo učil veščin mučenja in zatiranja političnih nasprotnikov pri Stalinu, saj so Sovjeti imeli razvite boljše tovrstne metode. Torej ves čas, od leta 1945 do danes totalitaristi širijo zgodovinsko laž o pravi naravi OF. Ta je v resnici trdila, da so Angleži in Američani imperialisti, saj niso razumeli bistva sporazuma Molotov-Ribbentrop. Po napadu Nemčije na SZ so taktiko spremenili, Angleži in Američani pa so postali zavezniki.

1941-1945: NOB je bila predvsem notranji spopad za prevzem oblasti po vojni
Začetno organizacijo proti okupatorju prevzamejo komunisti. V Sloveniji jih vodijo Kardelj, Kidrič in Leskovšek. Že leta 1941 ustanovijo VOS, ki ga vodi Zdenka Kidrič – Marjeta. Ta takoj od začetka izvaja likvidacije vseh, ki so proti komunistom. Svojo pravo naravo zamaskirajo z Dolomitsko izjavo, kjer predstavniki različnih političnih opcij – članice OF – podpišejo sodelovanje v odporu proti okupatorju. V tem času je partizansko gibanje (NOB) še pluralno, vendar komunisti kmalu pokažejo svoj pravi obraz. Začne se borba za povojno oblast, zaradi česar komunisti začnejo preganjati drugače misleče oziroma tiste, ki bi po vojni participirali na oblasti. Ustanovijo Ozno, ki začne zbirati podatke o narodnih sovražnikih. Politični nadzor prevzameta Kardelj in Kidrič, vsi pa so podrejeni Josipu Brozu Titu. Vojna v Jugoslaviji in Sloveniji se konča – po največji zaslugi sovjetske vojske -, prične pa se nezaslišana morija političnih nasprotnikov po uradni kapitulaciji Nemčije. Izvajajo se masovni izvensodni poboji (v Sloveniji je odkritih več kot 600 morišč).

NOB je bila poleg osvobodilne vojne predvsem notranji spopad za prevzem oblasti po vojni. Komunisti so že med vojno odstranili vse, ki se niso strinjali z boljševiškim sistemom – tudi tiste v svojih vrstah. Komunisti, pod vodstvom Tita, so vzpostavili totalitarni enopartijski sistem, ki jim ga je zavidal sam Stalin – učenci so popolnoma presegli učitelja.

Kardelj in Tito (Foto: Twitter)

1946-1948: Uvede se totalitarni enopartijski sistem pod vodstvom Tita
Uvaja se najhujši kolektivizem po sovjetskem vzoru, nacionalizira se premoženje predvojnih podjetnikov in premožnih Slovencev in drugih državljanov. Uvede se totalitarni enopartijski sistem, pod vodstvom Tita, partije, Udbe in Kosa, JLA; Slovenija izgubi svojo samostojnost in postane del Demokratične federativne Jugoslavije.

Bistvo totalitarnega sistema je polastiti se vseh nacionalnih resursov, državljane narediti odvisne od države (partije); to je bilo potrebno zato, da se omogoči prikrivanje zločinov. Kriminalna združba, s Titom na čelu, je postala “legalna združba”, saj so zakonodajo prilagodili potrebam ohranjanja lastne oblasti.

1948-1968: Utrdi se Titova večna oblast – izkaže se, da je socialistični sistem gospodarsko neuspešen
Po sporu z Inforbirojem se utrdi Titova “večna oblast”, saj kasneje v svojih rokah skoncentrira vso oblast – postane dobeseden avtokrat. Uvede se še močnejša kolektivizacija, predvsem v kmetijstvu, ki jo vodi Kardelj. Aleksandar Ranković in Kardelj ustanovita taborišči na Golem otoku in Sv. Grgurju, kamor zaprejo vse nevarne elemente. Začne se projekt “samoupravljanje” – kako se obnašajo posamezniki, če nimajo vidnega nasprotnika. Jugoslavija je ekonomsko neuspešna država, čeprav dobiva enormno zahodno ekonomsko pomoč (večinoma darila), ki omogoča oblast Titu in njegovi kriminalni združbi.  To obdobje potrjuje, da je socialistični sistem gospodarsko popolnoma neuspešen sistem, odvisen od “finančne infuzije” zahoda.

1968-1974: Klasičen primer kriminalne združbe – Kučan že na delu
V času gospodarske krize se začnejo gospodarske reforme. Partija liberalizira politične razmere, na izvršno oblast pride Stane Kavčič. Začne se zasebna iniciativa v gospodarstvu, pojavijo se ideje o večji avtonomiji republik in večstrankarskem sistemu. Tito in Kardelj ocenita, da je ogrožen monopol partije, zato nasilno zaustavita procese – v Karađorđevu odstavijo vsa republiška vodstva. V Sloveniji je bil v antiliberalni kampanji vidno udeležen poznejši “liberalec” Milan Kučan.

To je klasičen način delovanja kriminalne združbe – primer uvedbe in zatrtja strukturnih reform. Partija najprej liberalizira razmere (seveda politično, ne sistemsko), ko pa se razmere spremenijo in pridejo prvi pozitivni rezultati, reforme zatre, odstavi nosilce reformskih sprememb, ki jih je sama postavila, in si prilasti rezultate

Foto: Demokracija

1974-1991: Videz uspešne Jugoslavije se razblini po smrti Tita
Sprostitev iniciative in uvedba samoupravljanja, skupaj z velikimi zahodnimi finančnimi darili ustvarijo videz uspešne Jugoslavije, kar se popolnoma razblini po Titovi smrti leta 1980. Federativna Jugoslavija razpada po šivih, saj nima več niti notranjega niti zunanjega sovražnika. Delavsko samoupravljanje privede do popolnega gospodarskega kaosa. Jugoslavija razpade tako, kot je nastala, v krvi in barbarsko.

Na oblasti v Sloveniji je še vedno kriminalna združba, s Kučanom na čelu. Stare varnostne in udbovske strukture se (pre)selijo v senco – tam v ilegali so se tudi vedno najbolje počutile. V Sloveniji ni bila izvedena lustracija, kar omogoči nadaljnje delovanje kriminalne združbe.

1991-2004: Ko bi se Slovenija morala odpreti svetu, Kučan nadaljuje iz ozadja kriminalne združbe
V Sloveniji vodenje parlamenta in vlade prevzame Demos, Kučan pa je izvoljen za predsednika republike. Janez Zemljarič se preseli v podjetniško sfero. Proporcionalni volilni sistem omogoča zaprte strankarske liste, zato na oblasti ostane stari politični vrh. Demos razpade, pade Peterletova vlada, vlado prevzame Janez Drnovšek. Slovenija izpolni vse svoje temeljne cilje: postane članica Nata, Evropske unije in Evropske monetarne unije. V tujini Slovenija slovi kot zgodba o uspehu, kar pa se po letu 2002 obrne v svoje nasprotje. Ni sposobna izvesti potrebnih strukturnih reform. Namreč, ko bi se Slovenija morala dejansko odpreti v svet, Kučan razglasi koncept “nacionalnega interesa”, po katerem se nadaljuje t.i. državni kapitalizem, kjer iz ozadja kriminalna združba nadzira velika državna podjetja. Začne se obsežen projekt izčrpavanja podjetij in javnega sektorja, kar omogoči utrditev in vrnitev kriminalne združbe na oblast.

Do leta 2002 se Slovenija kolikor toliko normalizira kot država in doseže vse svoje ključne cilje kot samostojna država. V tujini Slovenijo vidijo kot zgodbo o uspehu. Kriminalna združba ne more dovoliti Janševe vladavine.

Foto: STA

2004-2008: Kučan angažira ljudi, da Janševo oblast prevzamejo, ker je vlada omogočala dobre rezultate
Slovenija se, pod vodstvom guvernerja Banke Slovenije mag. Mitje Gasparija, enormno zadolži v tujini. Začne se podeljevanje nezavarovanih kreditov izbranim menedžerjem, v glavnem iz kroga Kučanovega Foruma 21, ki ga ustanovi po zaključku svojega mandata. Nastane enormna bančna luknja, ki jo bodo pokrivali državljani še dolga leta. Vlada Antona Ropa sprejme davčni zakon, ki menedžerjem omogoči alibi za prenos kapitala v tujino. Medijska manipulacija je popolna. Slovenska podjetja zaostanejo v razvoju, saj se namesto z razvojem ukvarjajo s finančnimi naložbami. Janševa vlada deluje v razmerah visoke konjunkture, kar omogoča dobre makroekonomske rezultate in ugodno stanje konec leta 2008. Kriminalna združba tega ne more dopustiti, zato Kučan angažira vse potenciale – oblast prevzame “trojka” Pahor, Golobič in Kresalova.

Kriminalna združba dovoli enormno zadolžitev Slovenije v tujini. Nato preko nezavarovanih kreditov ustvari bančno luknjo (ta se v svoji razsežnosti pokaže šele po globalni finančni krizi).

Foto: STA

2008-2013: Pahorjeva vlada povzroči nazadovanje, zato kriminalna združba poskrbi za zamenjavo – Janković/Bratušek
Pahorjeva vlada Slovenijo dobesedno pahne v prepad. Javni dolg poveča za trikrat, nastane pa tudi nova finančna luknja – TEŠ 6. Slovenija v času Pahorjeve vlade nazaduje v vseh pogledih, zato kriminalna združba sklene, da je potrebna zamenjava. Kučan ustanovi Pozitivno Slovenijo, njen predsednik postane Zoran Janković. Jankoviću ne uspe sestaviti vlade, zato si je nabral zamere Kučanovega kroga. Vlado prevzame Janša, kar pa sproži akcije kriminalne združbe (najprej v Mariboru proti Kanglerju). Janšo obtožijo, da z varčevalnim programom Slovenijo “spravlja na kolena”, ko pa to ne zaleže (Janša ne spremeni finančno-gospodarskega programa), pa KPK Janšo in Jankovića obtoži korupcije. Janša se mora odpovedati vladi, Janković pa še naprej ostane župan Ljubljane – ker je tako želela kriminalna združba. Jankovića po dogovoru kriminalne združbe zamenja Alenka Bratušek. Njena naloga je prikriti dejansko stanje.

Foto: Arhiv Demokracije

Kriminalna združba ne more dovoliti, da lahko kdo razen njih dokaže, da je uspešen. Zato z velikim pompom leta 2008 prevzamejo vlado in zadeve do konca zavozijo. Najprej nas enormno zadolžijo, nato pa nam posledično ustvarijo še velik javni dolg. Javnosti pa prodajajo pravljice o “varni strani radarja”, “nemško-francoskem vlaku” itd.

Nadaljevanje sledi …

A. G.

 • Jan Kovalski

  Globoka država je nastala že leta 1945, to sedaj je samo nadaljevanje prejšnje države, navidezna demokracija na ruski način.

 • večni srb

  Gestapo se je učil pri Stalinu, kot da bi on znal organizirati evropsko policijo, uzakonil razne tehnike mučenja manj vrednih vrst človeka in je on verjel v okultno mistiko.

  Gestapo se je učil od nacističnih mladih raziskovalcev in doktorjev znanosti, ki so diplomirali do 30.leta starosti. Naši komunisti so se učili od srbov, od koder je prodirala sovjetska ideologija na balkan in katere kraljevini smo pripadali.

 • večni srb

  Leto 1990-1994;

  “Partija najprej liberalizira razmere (seveda
  politično, ne sistemsko), ko pa se razmere spremenijo in pridejo prvi
  pozitivni rezultati, reforme zatre, odstavi nosilce reformskih sprememb,
  ki jih je sama postavila, in si prilasti rezultate”

 • večni srb

  Članek je precej anahronističen, je le treba biti pozoren na vrstni red dogodkov, da se ne morejo posledice zgoditi pred vzrokom, sicer se ne da opisovati zgodovine. Govorimo o zadnjih 100 letih, ko so se zgodile največje spremembe v celotni zgodovini človeštva, industrijska revolucija je samo del te zgodbe.

  Pogrešam namreč podrobnosti,ki so ključne za razumevanje vseh mogočih zornih kotov, kot na primer:

  – kako je potekalo politično življenje pred 2.sv, ko je postajala Nemška in Italijanska grožnja vse bolj pomembna v Evropi in svetu, kaj so ljudje videli v fašizmu in nacional socializmu, kako so si predstavljali nobo Evropo,
  – kdo točno je predal Slovenijo v roke vseh štirih okupatorjev in s tem začel bratomorno vojno vedoč, da se bodo ljudje znašli razrezani na štiri, pet in več kosov, ko bo brez naroda in države vsak podalpski cigan najprej skrbel za svojo rit,
  – v kakšnem stanju je bila Slovenija po obilnem bombardiranju zaveznikov, ko so nacisti postavii tudi pri nas živi ščit pred izkrcanjem zaveznikov v kapitulirani Italiji in prodorom rusov preko balkana, kako se je organiziral preživeli del slovenske družbe pri čiščenju ruševin in obnovitvenih delih,
  – zakaj je partija poskusila z delno privatizacijo in modernizacijo države prav v času, ko so Američani pristali na luni?
  – kako je konec hladne vojne vplival na našo sociaistčno ekonomijo, še posebej ob slabitvi moči sovjetov,
  – kako se je partija pripravljala na smrt Maršala i nkakšne vloge so pripadle republiškim sekretarjem,
  – zakaj je Kučanov zapustil najbolj sveti kongres vseh jugoslovanskih komunistov in kaj je to pomenilo za našo partijo, zavezano bratstvu in edinstvu,
  – zakaj so vsi politični direktorji po osamosvojitvi ostali na svojih delovnih mestih in jim je bilo dovoljeno prepisati nacionalni kapital nase in na svoje družinske člane, pri čemer so pokupili deleže s krediti nacionalne banke,

  – zakaj Janša kot predsednik Evrope ni opozoril na prihajajočo globalno ekonomsko krizo, ki je prizadela vse države sveta, z izjemo nemcev, ki so z njo celo zaslužili in zakaj ni Janševa vlada takrat začela ostavljati cele komunistične družine iz javnih funkcij,
  – kdo je Borut Pahor in zakaj je ulica nesla njegovo vlado iz parlamenta, nato pa ga je nekdo izvolil za predsednika države, ki je razglasil izredne razmere, poslal vojsko nad civiliste in do danes vlada narodu kot vrhovni poveljnik, dokler trajajo njegove izredne razmere in se ne izvedejo njegove brutalne reforme?

  Aja, to bo pa v nadaljevanju…

 • Frank Novak

  Seveda imam glede vsega mesane obcutke. Vendar zgornja slika Kardelja in Tita zelo dobro ponazarja mojega mrzlega sticka Edija kot se ga jaz spominjam iz otroskva in mladosti; STRICEK EDO SE JE TITA BAL KOT SE PES BOJI GOSPODARJA. DO TITA JE CUTIL STRAHOSPOSTOVANJE.

  Pred 4 minutami sem bral Delo in prebral naslednje:
  http://www.delo.si/novice/slovenija/orbanovi-nasveti-jansi-za-zmago-na-volitvah-49548.html

  “Janšo in Orbána družijo podobni pogledi na evropsko prihodnost in domnevno ogroženost evropske kulture. Oba poudarjata zavarovanje meja pred begunci in migranti, kar je ena od ključnih programskih točk SDS, ki jih bodo predstavili na konvenciji v Celju.”

  NE MOREM VERJETU TEMU KAR PISE O “DOMNEVNI OGROZENOSTI EVROPSKE KULTURE”.
  Prasci iz Dela, koliko teroristicnih napadov se potrebujete da nas boste nehali prepricevati da nam musliji nic hodega nocejo?

  Tale clanek me je preprical da bom 3 junija volil za Janeza Janso. Oprostita stricka Edo in Ivan, vendar ga vasi nasledniki serjejo do take mere da tako vec ne gre.

  Slovenija potrebuje Orbana. Vem da je Jansa eno sranje: nekdanji Titov ritoliz, nekdanji odpiralec vrat Evrope Turciji – vendar zal nimamo boljsega kandidata. Boljsi Jansa kot levaki… LEVAKI SO GNOJ… Jansa pa bo uporaben idiot katerega se bomo znebili cez 4 leta.

  • bolimeđoko

   A, nisi v Culunkafri…. pa Delo bereš… te je mrzla baba nagnala ven lulat ?

   • Frank Novak

    Na Delu sem bil leta in leta blokiran zaradi mojih misli o islamizaciji. Sedaj pa nic vec. Valter BS je blokiran na NOVI 24 (moj racun iz pametneta telefona se deluje), ni pa valter BS blokiran na Delu…

  • večni srb

   Tudi Slovenija ima madžarskega kmetavzarja na oblasti, če pa pravijo, da je Kučan madžarski bosanc.
   Lahko bi rekli, da imamo vse kar imajo revni in zahojeni madžari, edino Orbana nimamo, so pač drugi ljudje na oblasti, ki delajo popolnoma isto kot on.

   • Frank Novak

    Da bi ja poceli isto kot Orban.

 • bubamara

  Ni kaj. Glede na shizofrenike in notorične lažnivce, ki so bili na oblasti od leta 45, nam še kar dobro gre. Kot pravi Zoki: sve će narod, da plati.

  • SIMON ROZIC

   “Prvo nek naplati Zokiju, pa onda ako nešto ostaje, ima da se uradi
   “onaj” posao!” Je tako!
   …Kako so že rekli v Jugovini?: Srbe na vrbe!

 • Jan Ocean

  Obe, leva in desna, globoki opciji sta kriminalni združbi. Vsi so nas pokradli, vsaka drži v rokah svoje resorje in vsi ti resorji kradejo nas državljane. Nihče od centra obeh opcij ne živi na pragu revščine, za vse je globoko poskrbljeno – nakradeno iz dediščine naših prednikov. Mi, v resnici ne levi in ne desni, navadni državljani, pa smo žrtve vseh teh nategunov, ki nas vsake volitve poskušajo nategnit z drugačnimi, zelo podobnimi triki.
  Volilna udeležba bi morala biti manj kot 10%, saj nam lažejo o demokraciji in prirejajo vedno skoraj 50% razdeljenost naroda in s tem vse volitve.
  Mediji pa krojite javno mnenje, ker ste del teh obeh opcij in jim pomagate,

  • Roman

   najslabše je to vse gliharstvo!

   • Jan Ocean

    Tako pač je … amen. Zaenkrat je tako.

   • mojadezela

    Najslabše je ta naklonjenost eni izmed kriminalnih klik!!!

  • Steiermark

   ti pa izdatno pripomoreš , k teemu “vsegliharstvu”, ki ga širijo ravno zločinski levaki – vodje kriminalnih združb, seveda levaških in s takšnim širjenjem vsegliharsstva se ravno lopovski levaki – jugomafija, obdrži na oblasti, ker takšnim “maloumnim”, ki nasedajo na njihove laži in floskule, napeljujejo takšne, da pač “volijo” za njih, ne da bi poprej tile pomislili, kaj je res in kaj ni, kdo nam je omogočil boljše življenje, v 4 letih vladanja “desnice”, ko je vse rastlo navzgor in ne tako kot pri teh zvereh, “navzdol”! Dokler bodo ljudje, volilci, v Slovenijii “nerazmišljali” in živeli zabubani v nekih motnih sferah, ker se jim zaradi naporov, nebo dalo razmišljati, bodo pač volili levaško drhal, ki jim bo edina , še naprej omogočala životarjenje ob garanju, ter nagrajevala lenuhe, soc. probleme, namesto, da bi jim omogočila pošteno plačano delovno mesto, kjer bi si lahko zaslužili svoj denar, za življenje in ne životarjenje. Ja, požrešnost in hudobija levakov, je zelo velika in nenasitna….za narod – ljudi se jim pa fučka!

   • večni srb

    Ljudje so tudi lenuhi in socialni problemi, kaj jim drugo ostane v tej norišnici, ko delavci vsako leto pridelajo čedalje večjo izgubo, kmetom moramo pa doplačati za hrano, ki je še zase ne pridelajo dovolj.

  • macon

   Janša ima plačo, za slehernika zelo dobro in nedosegljivo, vendar plačo. Živi v hiši blizu Velenja. Ženo ima zdravnico, ki ima tudi nadpovprečne dohodke. Nenavadno je bilo, da je z gotovino kupoval Volva za 30-40.000 EUR, kar pa je precej manj kot je letni neto prihodek njegove družine. Šel je na golf na Mauricius, kar ga je prišlo par tisočakov.

   To ga dela za evropski srednji sloj in ne bogataša, in vsekakor ne živi preko svojih zmožnosti.

   Na drugi strani so stotine udbomafijskih omrežencev. Javni uslužbenci v vilah, ki za večkrat presegajo njihove dohodke, Jankovićeva sinka v mercedesih amg za več kot 100.000 EUR, čeprav prikazujeta tisočaka prihodkov.

   Potem ste vi revčki, ki so vam vsi glih in vsem zavidate in si želite, da ne bi nihče šel na volitve. Super, 10% udeležba pomeni, da bo moj glas štel za deset. Zakaj pa bi recimo živel na pragu revščine Janša, ki je predsednik stranke s 30.000 člani in ima poslansko plačo, bil pa je tudi večkrat minister in dvakrat predsednik vlade? Da bo tak kot ti in se ti s tem dokazal in prikupil, hkrati pa delal delo, ki ga seveda vi vsi zmorete, ker je tako lahko? Da boš ti sirota omejena zavistna zadovoljen ali kaj?

   Ti si žrtev svoje pritlehne zabitosti in ničesar drugega. Enako te moti povsem legalna državna plača in milijardna kraja, ker ne razumeš nič.

   • pajot

    Oh,razume on dobro,razume. Je pač napisal post za udbovsko plačo. In to dobro plačo. Morda ima še kakšen dodaten honorar za Novo…kdo ve…pizdek brezhrbtenični.

   • večni srb

    Problem je, da je pri nas kar precej takih Jankovičev in Janšetov, ki si lahko privoščijo še več kot Jankovič in Janša, pa nihče ne ve točno s čim se v tej vojaško policijski džamaheriji lahko ukvarjajo, da njim gre tako fino, ostalim pa niti ne.
    Ne gre za zavist ampak zgolj za dejstvo, da politik pri nas ne more preživeti niti s 3.000 evri mesečno, oblačijo se pa v armanija.

 • Darth Vader

  better dead than red

 • Jan Ocean

  Is not easy to renounce something, because greed is like our skin.

 • AlojzZ

  Neki Srb sprašuje: “… zakaj ni Janševa vlada takrat začela ostavljati cele komunistične družine iz javnih funkcij,” Ja, to je pravo vprašanje. Zakaj ni bilo lustracije?

  Gospod Frank ugotavlja: “Vem da je Jansa eno sranje: nekdanji Titov ritoliz, nekdanji odpiralec vrat Evrope Turciji – vendar zal nimamo boljsega kandidata. Boljsi Jansa kot levaki.” Jaz pa nadaljujem njegovo misel, da je potem konec s Slovenijo.

  • Soave

   Izgleda, da ste malo zgodaj vstali !!

   • Capi

    Demenca ga j*be

  • Janez

   Alojz Z Svojo misel si kar nekam vtakni,še prej pa s prstom probaj kam,pa prsta ne pozabi polizati.

 • Joško

  Dokler bomo na slovenski zemlji živeli Slovenci, s Slovenijo ne bo konec. Res je da so nam levaki Slovenijo oropali morale, poštenja, okradli so državo, jo zapufali do konca, ampak vsaj zgornjim se zadnja ura neusmiljeno približuje. Šele potem bomo Slovenija in Slovenci zadihali z polnimi pljuči.

  • totex39

   Pa še kako res je, ampak ne moreš verjeti, da so imeli tako moč nad vsemi in so jih veliko z svojo zvitostjo pridobivali na svoj stran, tako da se je ta krog z desetletji samo širil in to v vedno večjo greznico.

   • FRANC3

    Slovenci smo zagotovo narod na svetu, ki je pod vodstvom partije moralno najbolj propadel. Poštenost in delavnost sta bili naši odliki. Danes pa je laž in korupcija na vrhu prioritet Slovencev.
    Da pa levaki vladajo, smo si sami krivi, saj smo jih mi volili.

    • večni srb

     Poštenost in delavnost nista odliki ampak glavni lastnosti vsakega hlapca in sužnja.

  • Steiermark

   Mislim, da zadeva ni tako preprosta – vmes so zle sile, ki ob njihovem odhodu k svojemu gospodarju satanu, nebodo izginile, ker jih bodo , tako kot to počnejo oni sami, po izginutju in zgnitju pedofila tita, prenašali in raznašali naprej, njihovi potomci – tudi “miselni”….

 • antimur

  Kučan, Stanovnik, Bavcon so stalinistični odvratneži, kateri med ljudmi niso imeli posebne veljave niti med svinčenimi časi, to pa zato, ker so vseskozi bili zahrbtni komunistični pokvarjenci. Po osamosvojitvi je njihova hudobnost eskalirala do neba(zaradi samoohranitve), zato neizmerno zamerim demosovi vladi, da jih ni lustrirala. Tako bi tudi vse njihove sledilce onemogočila in dala Slovencem svobodo.

 • Kučko pod pručko

  Pokvarjena rodbina Kučanovih

  Če pogledamo nekoliko dlje nazaj, je bil pokvarjen že Kučanov oče Koloman, ki se je med madžarsko okupacijo Pomurja spajdašil z Madžari. Deloval je proti Sloveniji, s tem pa si ohranil mesto šolskega ravnatelja, nič boljša pa ni bila tudi Milanova mati. Zato se ne smemo čuditi, da je njun sin, v katerem je zločinec Ivan Maček Matija videl pravega naslednika za partijske rabote, sledil očetovi tradiciji in da tudi njemu lastna domovina ne pomeni več od počenega oreha. Kučan je postal komunajzarski lider, točno tak, kakršnega so si njegovi predhodniki želeli. Pridružili so se mu vsi stari partijci, kakrša sta tudi partizanski kričač Stanovnik in pisec zločinskega kazenskega zakonika Bavcon. Poskrbel pa je tudi za prihodnost in zbral okrog sebe kadre, ki mu še danes slepo sledijo in uničujejo Slovenijo.

  Za ohranitev partijske oblasti je bil pripravljen žrtvovati razvoj Slovenije, ki se je pričel leta 2004 s prihodom Janševega SDS-a na oblast. Njemu Slovenija ni bila nikoli prava opcija in jo je raje uničil, kot da bi v njej zavladale demokratične sile. Ob Janši ga popade največja groza in v eni takšnih mor, ki ga tlačijo, je izrekel tisti znameniti stavek o diskreditacijah in fizičnih likvidacijah.

  K sreči pa vse več Slovencev spoznava, kakšna pokvarjena baraba je Kučan. Vse več je takih, ki dobijo ošpice, če samo slišijo njegovo ime. Zato se ne smemo čuditi komentarjem, ki jih po raznih forumih pišemo slovenski domoljubi, vse polno pa jih je tudi na Facebooku. Končni rezultat njegovega nadvse pokvarjenega značaja bo, da bo končal kot vsesplošno osovražen siromak, medtem ko bo njegova ‘žrtev’, Janša dobil pravo mesto v slovenski zgodovini!!!

  • VERRZIFIKATOR

   Émil Csukán (Emil Čukan)

   RESNICA O MOŽU

   VEČ RESNIC o možu je krožílo,
   prej učitelju iz šole neke,
   tam iz krajev onstran divje reke,
   se ob vseh ti milo bi storilo.

   Slišati je najmanj pet različic,
   pa je vir pogosto eden isti,
   naj se zmenijo že formalisti,
   da za mozaiček gre iz sličic.

   Enkrat, da je služil domovini,
   zamolči se vsakokrat, kateri,
   in da ne zapadeš krivi veri,
   zgodbi boš prikimal, se pridružil.

   Drugič, da je bil mobiliziran,
   dali v vojsko da so ga sovražno,
   ne nazadnje vse to sploh ni važno,
   mólči, da ne boš kako oviran.

   Tretjič, da postal je prostovoljno
   tuje vojske isti mož pripadnik,
   pa potem čez noč da kot odpadnik
   se pridružil rdečim samovoljno.

   Ali pa, da so ga ti zajeli,
   ko bolezen je na poti staknil,
   ker se mož prepozno je umaknil,
   kaj bi zgodbi takšni ne verjeli.

   Kje, kako ta mož je storil smrt,
   toliko različic je krožilo,
   se tako nejasno govorilo,
   da podatek vsak je s sabo sprt.

   Vsak podatek isto dokazuje,
   da resnica bojda ni le ena,
   prava vsaka je in pa nobena,
   vzame, kar potomstvo potrebuje.

   V bran možá je tega vseh pravic
   brez težav, z lahkoto res stopiti,
   slišali potomca so trditi,
   da je namreč vedno VEČ RESNIC.

   • Kučko pod pručko

    Odlično ti povzel si zgodbe madžarona,
    a resnica ena je in se iz tega izvzema,
    da pokvarjena se duša skriva v obema,
    Kotomanova in tamalga Murgleona.

 • mona lisa

  Sami paraziti ki izčrpavajo slovenski narod.

  • Domoljub

   Zdaj bi pa še otroke z vrtca na volišča poslali.Obvezno prepovedat komonistične simbole nosit.Istro osvoboditi nazaj za vsako ceno.Uvesti redno služenje vojvojske.Narditi veliko Karantanijo nazaj!Kdor ne dela in kdor nikoli ni dela pa plačo dobi pa treba izgnati tja kam spadajo.

 • dob

  parazitski triptih

  • Mojca pokraculja

   Triptih za tepihovanje.

 • SIMON ROZIC

  Dobro jutro državljani!, upam, da ste prepoznali kriminalce na teh fotografijah?
  Jih je bilo težko prepoznati ? Neeeeeee!

  • domovina mili dom

   Kdor jih je prepoznal kot kriminalce, je demokrat.

  • Steiermark

   To niso navadni kriminalci, to so zombiji – krvosesi slovenskega naroda in “sesalci” našega premoženja….. Čeprav so že “zelo blizu svojemu stvarniku”, satanu, nemorejo iz svoje kože in miselosti, da ne bi grebli in uničevali vse okrog sebe, posebaj slovenski narod in našo kulturo! Fuj, na bruhanje me je sililo, ob odprtju te strani in ob takojšnjem “udaru” z fotografijo iz katere se režijo te odvratne , geenocidne zveri – kužne podgane!

 • domovina mili dom

  Zakaj diktatorji branijo svoj teror? Ker ga v demokraciji ni.

 • pajot

  vrane družijo se rade,
  pet na veji jih čepi,
  puška poči,ena pade,
  koliko jih še sedi?

  • Kučko pod pručko

   Kučanu niti pok kanona ne nuca. Ta baraba se drži veje kot klop!!!

  • Soave

   Nič. Odfrčijo in hitro zopet nazaj pridejo. V še večjem številu !

 • VERRZIFIKATOR

  Milan Biolog

  O GENEZI

  O genezi članek ta razpravlja,
  o nastanku kriminalne združbe,
  o širitve vnovični okužbe,
  sliko treh v ospredje nam postavlja.

  Njih razprava silno je globoka
  in država vedno le v ospredju,
  govor je o novem zaporedju,
  tema kakor vedno je široka.

  Ni za sliko treba komentarja,
  en nečak, ob njem dva stara strica,
  le še ena lažna so novica,
  suče vse okoli se denarja.

  Zdi morda kot igra se otroška,
  kjer pravila stric preda nečaku,
  da naprej gre po tekočem traku,
  toda to je igra biološka.

  O genezi članek ta razpravlja,
  kaj počeli strički so in brati,
  zgodbi k sreči to gre le dodati,
  da biologija stvar pospravlja.

 • althar

  S še eno udbomafijsko vlado Slovenija bankrotira. Tako preprosto je to.

 • Hun

  predvolilne pravljice za pranje mozga jansevisticni sekti

  • sprehajalec

   Točno to piše, kar jaz vem že dolgo. Da v ozadju deluje omrežje iz bivše države, z nekaj odločevalci na vrhu neformalne hierarhične piramide. Ti upravljajo s celoto tega, kar imenujemo javno, državno in socialno. Erjavec je lepo zagrozil, da če bo Ivan Janez, ne bo več “socialnega”. To socialno seveda ni mišljeno kot nek aliment, ampak prava oseba na vrhu socialne piramide.

   • Hun

    Jansa je socialno plenjenje nadeljeval v svoji vladavini

    • joza joza13

     Ni mogoče razbrati pomena zapisanega.
     Več beri leposlovje. Začni z mladinskim čtivom.
     Naj mama pomaga z branjem pred spanjem…

     • Hun

      jansisti se razumete med sabo tam si kimate po nareku enakosti ne individualnosti…pravi socialisti ste zavedni

     • joza joza13

      Bejš no bejš…
      A ti mama noče pomagati?

     • Hun

      loh jst tvoji mami pomagam

     • joza joza13

      Najprej najdi svojo nočno posodo, da ne boš sral povsod kjer te pritisne.

     • Hun

      ne najdem je..bom za spremembo v tvoja jansisticna usta sral

     • joza joza13

      Še išči.
      Lahko ti pomagam z nasvetom: VOHAJ kurba smrdljiva, trohneča…

     • Hun

      pomir se joško ni dobr za pumpo ti jo uhka raznese

     • miro52

      Se strinjam…so pri slikanicah obtičali….ja pa slovenščina jih tudii malo jebe

    • sprehajalec

     Ne spomnim se tega. dobro da imam vas, da poveste. vem pa, da je šlo Sloveniji dobro takrat. Stvari so se začele urejati v pravo smer, z omejitvijo plač in zaposlovanja na javnem…

     Vse po tem je neka repriza 70tih let z množično histerijo. V glavnem do Janše je politika lobije obvladovala (tudi Ropov nagovor Zokiju)

     https://www.youtube.com/watch?v=_yocf_Hfcj0

     Po Janši se je začelo nadaljevanje državljanske vojne 42-45 z vso ikonografijo 70tih let preteklega stoletja. Odprl je pa Hudo jamo pahor, da se jim je maščeval. prokomunističnim lobijem stare šole in revolucionarjem.

     • Hun

      LDS SDS SD DESUS vse enak smorn…moje mnenje..ze DR. Brejc je vse povedal o gluhi politiki SDS do zdravstva

  • FUCK COMMUNISM

   Ja… pravljice so po tvoje zato, ker ti je nelagodno ob branju kaksni prasci so tvoja politicna opcija. En in edini razlog.

   • Hun

    nelagodno je brat tvoje butaste komente..ampak kaj ces prisel je cas kvantitete in amaterizma z internetom..in taki pridete do izraza v danasni eri

    • joza joza13

     Brat ali sestra?
     Si morda mislil zapisati “brati”?
     Počasi sestavljaj zloge, črkuj…
     Veliko vadi. Naj mama preveri.

     • Hun

      lektoriraj besedila pisunom na nori24..tam so potrebni izobrazbe

     • joza joza13

      Ja kje pa ti pisun to pišeš? Saj ravno to počnem.
      Ali je že dolgo, od kar si se izgubil?

      Pa naj ti mama malo pomaga, no…
      Ko bodo čez 20 let tvoji potomci brali tvoje zapise, se bodo od sramu kar sami metali v fojbe.
      Malo odgovornosti. Ja?

    • Soave

     Pa vseeno bereš, Hun ?

     • Hun

      jst mam odlicn foto spomin..neb reku temu poglobljeno branje

     • Soave

      Jojmene.

    • Capi

     “ampak kaj ces prisel je cas kvantitete in amaterizma z internetom..in taki pridemo do izraza v danasni eri”

     Ja, zmeri več vas je, hahahaha

     • Hun

      plagiatorjev vs ne manjka

     • Capi

      ne vidiš zapisa v narekovajih? Temu se reče citat, ehhh, pa kaj bi ti razlagal…..

 • macon

  Velekriminalci kot kučan niso edini odgovorni za stanje v Sloveniji, utrjujejo ga tudi mali duševni bolniki in mali kriminalci, ki cuzajo lastno malo korist oziroma se klanjajo moči in oblasti, ker so pač človeške horizontale. Potem ravno te ničle razpredajo o svobodi, pokončnosti, neodvisnosti, ko jim vsega tega povsem manjka.

  Tudi na tem forumu imamo bolnike in kretene, ki branijo režim in kriminal, podpisujejo se s hun, hrtača, tweety bird, žogica…

 • totex39

  Ne moreš verjeti kako hitro se je v tej mali državi razširil krog mafijcev, katerih ni bila opcija, da bi Slovenija postala demokratična država, ampak da bi ostala komunistična v okviru nekdanje jugoslovanske države, kar jim na žalost vseh nas vedno bolj uspeva.
  Zato volivci, 3. junija dokažite, da nam je za demokratično Slovenijo, kar je tudi zadnja priložnost, da se rešimo komunističnega režima.

 • joza joza13

  Jugoslavija – država, ki je bila nekoč tudi moja domovina, za časa katere sem se rodil staršema – Slovencema, se je rodila v krvi in izdihnila v krvi.
  Kako je bilo pa s Slovenijo?
  Slovenija je bila predana na Balkan z izdajo in še vedno tiči v balkanski miselnost. Iz te situacije se bo tudi izvila z izdajo. Kenda se je opogumil. Še veliko je takšnih Kend, ki bodo prej ali slej povedali kaj in kako je v tej gnili tvorbi, ki temelji na pokvarjenem povzpetništvu, umetno ustvarjenimi elitami, mafijski organizaciji in diktatu nad lastnimi člani…

  To bo nekaj za bodočo zgodovino!!!

 • Gospod Kaplan

  Častim rundo, ko bo nebu dihat.

 • joza joza13

  “NAROD SI BO PISAL SODBO SAM” je v Hlapcih povedal eden največjih SLOVENCEV, ki ni bil zgolj književnik, kot še vedno trdijo ob obletnici njegovega rojstva vsi dominantni mediji. Cankar je bil predvsem velik Slovenec, velik slovenski politik, govorec in književnik. Zavzemal in boril se je, da Slovenija ne pristane v balkanskrm kotlu… ubili (pretepli in po nekaj mesecih je umrl) so ga Srbi – v Ljubljanskem Narodnem domu!

  Danes je župan Ljubljane – Srb.

  SLOVENCI !!!

  “Le vkup, le vkup, uboga gmajna!
  Heja, hejo!
  Za staro pravdo zdaj bo drajna.
  Heja, hejo!
  Zimzelen za klobuk!
  Punt naj reši nas tlačanskih muk!”

  • joza joza13

   Najprej vsi na referendum, da jim pretrgamo arterijo financ, potem pa VSI Slovenci na volitve!!!

   Za staro pravdo zdaj bo drajna…

  • večni srb

   Cankar je umrl v centru Ljubljane, zaradi mešanice pljučnic ein španske gripe, potem ko so ga vrgli ven iz avstroogarske armije, zaradi slabega zdravja.

   • joza joza13

    Narodnega doma si pa ne upaš omeniti?
    Saj ne rabiš, sem ga sam…

   • Mare Kranjc

    Kaj pa lažeš srbin, a se sramuješ? Ivan Cankar je bil umorjen. Pretepen do smrti, od tvojih nacionalističnih sonarodnjakov Srbov, pred Narodnim domom! Nisi nič drugega, kot umazan lažnivec!

   • Antišiptar

    Ni res, Cankarja sta dva smrdljiva srbjanca pretepla do smrti.

 • milanček

  Zavedni Slovenci, ponovno se bomo morali izboriti svobodo, se osvoboditi te komunistične svinjarije od madžarona kućana navzdol, zato vas pozivam, OBOROŽITE SE!

  • Suljo

   In ti bi streljal na svoje sodržavljane

 • piko8

  Tem pleničarjem na sliki tika taka, tika taka, tika taka, Matida že koso brusi, če bo pa kašnega predovgo gledala bomo pa mi poskrbeli !!!

 • hribovc

  šušter, šnajder, brico, tri najgore lico… to je reku moj sosed mujo, ko je vidu zgornjo fotko.

 • Dostmamrecesije

  Neuničljivo KOMUNISTIČNO GNEZDO

 • Osti jarej

  …kdoj e vpleten?……vsi

  • garfi

   ja
   ti

 • garfi

  stari komunistični prdci nikoli ne odgovarjajo za nič
  nagrajeni so za vse

 • Antišiptar

  Pizde smrdljive izdajalske, že naši očetje so vedeli, da je treba komunajzla ubit, kajti samo crknjena rdeča uš je dobra uš

 • dr Janez Sveti

  Zaenkrat, takoimenovani levi kapitalisti držijo oblast v Sloveniji. Desnica je preslaba za prevzem oblasti. Dejstvo.
  DR Janez SVeti genij

 • Olga_10

  Vsi na volitve! Po volitvah zločinsko združbo, s Kučanom na čelu, poslati dosmrtno v zapor, zaradi zlocinskega združevanja proti državi Sloveniji in udbaških zločinov in kraje!

  • Franjo Trojner

   Ponovno je nujno potrebno uzakoniti izrek smrtne kazni za najhujše kriminalce, zločince!

 • rebula7

  MAFIJA
  SLOVENIJE 27 LET. SE DOBRO DA NISO VECNI.SICER PA SO ZE DOVOLJ
  POKRADLI V 27 LETIH .LAHKO POGLEDATE NJIHOVE BANCNE RACUNE V OAZAH
  MEHIKA ITD IN VSE VAM BO JASNO.TOLIKO O GNILEM SKORUMPIRANEM SISTEMU
  SLOVENIJE 27 LET.MAFIJA TA GNOJ JE TESKO SKIDATI IZ STALE..VSAK
  IZOBRAZEN SLOVENEC SE ITAK IZSELI IZ SLOVENIJE.TUDI MLADIM IN DRUZINAM SRCNO PRIPOROCAMO IZSELITEV KER V TEM SKORUMPIRANEM SISTEMU BOSTE PROPADLI.LEP POZDRAV IN VSE DOBRO POSTENIM DOBRIM PRIDNIM DELAVNIM SLOVENCEM KI VAS JE OGROMNO VENDAR MORATE DELATI ZA MIZERNA PLACILA NA ZALOST DA LAHKO MAFIJA KRADE ZE 27 LET,VSE DOBRO .LEP POZDRAV

 • rebula7

  Pred stavrnikom in ne sistemom na zemlji obljubljamo da bomo govorili le resnico in samo resnico.Hvala 24 Nova Tv da ste.Vse Dobro vsem Slovencem prelepe dezele Slovenije .O besedah 2 Svice sistema iz leta 1991 pa lahko navedemo 2 Svica ne MAFIJA 27 let DA . Nazalost v taksnem sistemu je Slovenija 27 let Prelep pozdrav

  • Miroslav Peček

   Priznam,da do tega trenutka nisem verjel,da se je prastrah pred udbo tako zalelzel nekaterim v kosti,da se niti po 25 letih svobode ne upajo podpisati pod svojo razlago preteklih dogodkov

 • milanček

  a je ta človeški gnoj na zg. slikah še pri življenju, da Bog da , da takoj pocrkajo!

 • lado

  kje je bućarćić,aja ga je una vzela !!!! ja postrelit ,če ne dajo nazaj vse kar so poplenili ,of golazen!!! grem pomagat SIGURNO !!!! ne pustit ,da crknejo ,brez da jim pomagamo !!! vse leve na cesto brez podpore!!! zato VOLIMO SDS IN DESNE STRANKE ,za boljši jutri nas in NAŠIH POTOMCEV !!!!!

 • Maj Majer

  In kdo je ta A.G ? Skrupocalo od članka…. Dejte se vsaj delat bit mal objektivni. Največja katastrofa za Janšo bo, ko umreta Kučan in Zemljarič. Kdo bo potem kriv?

 • sig

  Če želite vedeti kdo zares obvladuje Slovenijo in ostale države ex Yu…
  Povezava:
  1. del https://www.youtube.com/watch?v=l6_5C3gb3SE
  2. del https://www.youtube.com/watch?v=xmtfOIpDcbs (opisuje dogodke v Slo)
  3. del https://www.youtube.com/watch?v=9cVilPBCC8k

  Resnica osvobaja

 • Get Smart

  Btw, marjeta je seveda bilo kodno UDBA ime drugarinice ZDENKE, toda,
  kaj nam pove nek tak vzdevek v danem primeru? Malonič.

  Ime drugarinice ZDENKE (poročene Kidrič) je bilo ZDENKA ARMIć.
  Drugarinica ZDENKA ARMIć je bila, kot ostalih ++++ 90 %
  KLAVCEV SLOVENSKIH OTROK,
  uvožena SERBUSNA bastardka. SRBSKI KOMUNISTIČKI LUMPENPROLETER,
  postrgana govna iz tamklajšnje kanalizacije — da gre za kloako iz kanalizacije je
  priznal njihov mentor, seveda kaviar-ŽIDO bastrad KARL MARX.

  Geneza (izvor, vir, začetek, počelo …) seveda ni v letu 1941, ko je MURGL
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJA v Sloveniji ustanovila “nov obraz”
  imenovan PROTI-IMPERIALISTIČNA FRONTA (PiF) in ga kasneje preimenovala v OF, ampak ima kaviar-ŽIDO KOMUNIZEM zelo zelo zelo dolgo brado.
  KOMUNIZEM liberalizem SOCIALIZEM nacional-sociaizem (=v agitpropu vseskozi
  upodabljan le kot nacizem, kar je le FEJK okrajšava za NSDAP =
  NACIONAL SOCIALISTIŠE DOJćE ARBAJT PARTEJ = isto kot
  SOCIALISTIČKA RADNIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE,
  ki je znova le takratni “NOVI-OBRAZ” KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE;
  takrat so kaviar—KOMUNJARE povsod imenovale svoje “nove—obraze”
  SOCIALISTIŠE in NACIONAL SOCIALISTIŠE RADNIćKE PARTIJE,
  kot jih danes medrugim povsom imenujejo SOCIALNI DEMOKRATI nje.

  Kot prelomnico (pogojno rečeno Genezo) za današnje stanje lahko uporabimo
  čas I. sv. vojne in čas takoj po njej, ko je KOMINTERNA
  uničila SREDNJE–EVRPSKO državo, ki je nazadnje slišala na ime
  AVSTRO-OGRSKA,
  bila pa je IZVORNO = GENETSKO = genesis nje = SLOVENSKA DRŽAVA,
  saj smo jo ustanovili SLOVENCI,
  s časom pa so jo s pomočjo vseh sort SERBUSNIH plemen
  prevzeli kaviar-žido KOMINTERNISTIČNI LUMPENPROLETERI.

  KOMINTERNA je razkosala SLOVENSKO OZEMLJE in ga razdelila med
  SVOJE “novotvorbe”
  — NOVO—ustanovljena republika Avstrija
  — NOVO—ustanovljena republika Madžarska
  — NOVO—ustanovljena kraljevina Italija
  — NOVO—ustanovljena kraljevina konjušara i vukojebaća = JUGOSLAVIJA.

  SERBUSI turške gazde (TUREK je samo in le podjemnik kaviar-žido KOMIJEV),
  torej BEćKI KONJUŠARI in vukojebci KARAĐORĐEVIćI
  (konje so kradli seveda Dunaju, od tod samoimenovanje BEćKI KONJUŠARI,
  ki vam ga SERBUSNE nastavljaćice dupeta in hrbta gazdi podtikajo nje)
  niso padli z Marsa, ampak jih je nastopila KOMINTERNA, kot jih je potem tudi kao odstopila in nastopila JOSEPHA BROZA TITA,
  ki je sevda bil, kot rečeno, KAVIR-žido KOMUNISTIČNI bastard,
  RUSKO-POLSKA kaviar-žido KOMUNJARA,
  kot je bil tovariš EDWARD KARDALY madžarski kaviar-žido bastard,
  kot je bil MOSES MOŠA PIJADE srbski kaviar-žido bastard …
  tako je KUćANOVA lutka ŠOLTES madžarsko-srbski kaviar-žido bastard …
  i tako dalje do tokija.
  Te kreature menjajo imena pogosteje kot gate in jih predvsem prilagodilo okolju,
  Kupfersteini postanejo BAKARći, RANKAUI Rankovići, KARDALYJI kardelji …

  Kot povsod, kjer je zavladala KOMINTERNA, so bili v cca 95 % člani
  CENTRALNEGA KOMITEJA kaviar-žido KOMUNJARE,
  in KOMINTERNISTIČNA tvorba imenovana JUGOSLAVIJA seveda ni bila izjema.

  • Get Smart

   »Že na t. i. ustanovitvenem kongresu od 20. do 23. aprila 1919 je 27 članov ljubljanske sekcije Jugoslovanske
   SOCIALDEMOKRATSKE stranke (JSDS) izstopilo iz članstva le-te ter utemeljilo t. i. Slovensko SOCIALISTIČKO stranko,
   ki je sprejela VERO v politiko tavariša Vładimira Iłjiča Lenjina, zavzemajoč se za nasilno BOLJŠEVISTIČNO REVOLUCIJO in
   nasprotovanje parlamentarni demokraciji. Ko je bila v Beogradu ustanovljena SOCIALISTIČNA delavska stranka JUGOSLAVIJE = SRPJ =
   SOCIALISTIČKA RADNIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE
   (vsaka podobnost z Nacional-SOCIALISTIŠE—DOJČ—ARBEIT—PARTEI je zgol namerna — kasneje preimenovana v KOMUNISTIČKO PARTIJO JUG0$LAVIJE),
   se je t. i. Slovenska SOCIALISTIČKA vanjo vključila
   ter prenehala z lastnim obstojem.
   KOMUNISTE na Slovenskem (SRBO RVACKE KAVIAR ŽIDO KOMUNISTE v Sloveniji) sta vodila glavna tajnika KPJ
   Filip Filipović in Sima Marković.«

 • Get Smart

  Vzemimo primer kao sudaca (v SLOVENIJI) nje, čemur neosveščeni otroci pogosto pravijo slovensko sodstvo, čeprav seveda NI SLOVENSKO,
  ampak je MURGL SRBO RVACKO kaviar-ŽIDO JUGOKOMUNISTIČKO v Sloveniji:

  masleše, đorđevići, potpariće, pavliće, kneževiće, markoviće, lušine, likiće, suknaiće, vuksanoviće, zimiće, miliće, staniće, radonjiće, vrebac arifine, rojiće, pavliće, rakočeviće, draganiće … i tako dalje do tokija

  Vsi ti ritardi sevda nikjer in nikoli niso zmožni končati gimnazije, kaj šele fakultete,
  toda, kot navaja DIREKTIVA CENTRALNEGA KOMITEJA — iz zasedanja skupštine v Beogradu — o kvalifikacijah za sodnika:
  Zahteva od sodnikov politično primernost, pod katero se
  razume vdanost tekoči politiki vladajoče stranke.

  Sodniki so lahko tudi pravniki, vendar samo pod pogojem, da so »brezmejno vdani«.
  Zato je treba v primeru, če je potrebno izbirati med neukimi, a vdanimi laiki in učenimi pravniki, ki niso vdani,

  dati absolutno prednost laikom.

  Temeljna naloga sodstva mora biti likvidacija političnih nasprotnikov in sovražnikov, ne pa reševanje nastalih sporov z uporabo zakona. Zato je razumljivo gledanje na sodišča kot na odvisne in borbene oblastvene organe, na trdnjavo, iz katere bo ljudstvo obračunalo s svojimi sovražniki«.

 • Get Smart

  Pomemben del po letu 1945 pa seveda je MURGL SRBO RVACKO CRNO GORSKO kaviar-ŽIDO skratka JUGOKOMUNISTIČNO klanje slovenskih otrok,
  za kar so seveda UVOZILI klavce – lumpenproletere nje (kot že rečeno,
  je tudi pojem LUMPENPROLETER oznaka, s katero KARL MARX označi svoje rojake in tovariše ZLOČINCE = morilce roparje lopove zvodnike …).
  Torej, kao komandanti KOMUNISTIČNE bande JOSEPHA BROZA TITA:

  komandanti —
  1.) Šaranović Milovan: komandant prve operativne cone (Dolenjska); načelnik glavnega štaba

  2.) Jovanović Zdravko: načelnik štaba druge operativne cone (Notranjska )

  3.) Tonasković Rajko: načelnik štaba Gubčeve brigade; komandant 15. divizije; komandant 7.
  Korpusa

  3.) Kilibarda Mile: načelnik štaba 14. divizije; komandant 4. operativne cone (Štajerska);
  namestnik komandanta 7. korpusa; načelnik štaba 7. korpusa

  4.) Dapčević Milutin: načelnik štaba 3. operativne cone (Alpska), načelnik štaba 9.
  korpusa, vodja operativnega odseka pri 9. korpusu

  5.) Popivoda Pero: načelnik štaba Tomšičeve brigade; komandant 2. operativne cone
  (Gorenjska); načelnik štaba 14. divizije; komandant 15. divizije; komandant 31. divizije;
  komandant 7. korpusa, nato poslan v vrhovni štab.

  7.) Jevtić Predrag – Dragan: namestnik komandanta Gubčeve brigade;
  komandant 3. bataljona Šercerjeve brigade; namestnik komandanta 1. operativne cone
  (Dolenjska); komandant 15. Divizije

  8.) Božović Radomir – Raco: načelnik štaba 15. divizije, namestnik komandanta 2. bataljona
  Tomšičeve brigade; komandant 2. bataljona Tomšičeve brigade; komandant 12. brigade;
  namestnik komandanta 15. divizije; namestnik komandanta 15. Divizije

  9.) Ignjatović Radojica – Grujica: načelnik štaba Bazoviške brigade; načelnik štaba 30.
  divizije

  10.) Brajović Petar – Pero: načelnik štaba Gubčeve brigade; komandant 2. bataljona Gubčeve
  brigade; komandant 15. divizije; komandant 18. divizije; načelnik štaba 18. divizije;
  komandant 18. divizije; načelnik štaba 4. operativne cone (Štajerska)

  11.) Došenović Mičo: načelnik štaba 14. Divizije

  12.) Vojnović Aleksandar – Vojin: načelnik štaba 18. divizije;
  namestnik komandanta 15. divizije, komandant 3. bataljona Ljubljanske brigade

  13.) Čubrić Mile: načelnik štaba 18. divizije, komandant 2. Bataljona Gubčeve brigade;
  namestnik komandanta Gubčeve brigade; namestnik komandanta 18. divizije; namestnik
  komandanta 18. divizije; komandant 9. brigade, komandant posebne oficirske šole.

  14.) Marjanović Ratko: komandant Gradnikove brigade, komandant Bazoviške brigade;
  komandant 9. brigade, načelnik štaba Ljubljanske brigade, namestnik komandanta Gradnikove
  brigade, major splošne vojaške partizanske bolnišnice Franje, kapetan v 31. Diviziji

  15.) Šorović Danilo: komandant Gradnikove brigade, član operativnega odseka 9. Korpusa

  16.) Vidačić Nikola: načelnik štaba 2. Soške brigade; načelnik štaba 30. divizije;
  komandant Bazoviške brigade, načelnik štaba Bazoviške brigade

  17.) Marjanović Aleksandar – Leko: komandant Levstikove brigade, komandant 2. bataljona
  Gubčeve brigade; namestnik političnega komisarja 15. divizije,

  18.) Djukić Drago: načelnik štaba 3. bataljona Bazoviške brigade, komandant čete 3.
  bataljona Bazoviške brigade

  19.) Vukadinović Dušan: načelnik štaba Gradnikove brigade; komandant Vojkove brigade;
  politični komisar 1. bataljona Gradnikove brigade.

  20.) Knežević Vladimir – Volodja: komandant l. Soške brigade; komandant 17. brigade Simona
  Gregorčiča, politični komisar 2. čete 3. bataljona Tomšičeve brigade; politični komisar 1.
  bataljona Tomšičeve brigade; prvi komandant Novega Mesta.

  21.) Jovanović Svetolik – Mito: namestnik komandanta Gradnikove brigade; bil je
  spremljevalec Šaranovič Milana.

  22.) Vuković Džordže: politični komisar Kozjanskega odreda

  23.) Popović Vuko: komandant 2. bataljona Gregorčičeve brigade, komandir
  minersko-sabotažne čete v Goriških Brdih

  24.) Srdić Simon: komandant 2. bataljona Prekmurske brigade

  25.) Vučinić Djoko: namestnik komandanta 2. bataljona Tomšičeve brigade

  26.) Radulović Branko: politični komisar 2. bataljona Gubčeve brigade; politični komisar
  3. bataljona Gubčeve brigade; politični komisar Gubčeve brigade; namestnik. politkomisarja
  1. Kokrškega bataljona; namestnik komandanta Kokrškega 3. bataljona; komandant 3.
  bataljona Kokrškega odreda

  27.) Kubić Nikola: v Šercerjevo brigado je prišel za bataljonskega in četnega starešino;
  bil je gojenec posebne oficirske šole pri vrhovnem štabu NOV in POJ

  28.) Beslać Mirko: isto kot Kubič Nikola.

  29.) Dedejić Boško – Pope: komandant 3. bataljona Bazoviške brigade; namestnik komandanta
  3. bataljona Bazoviške brigade; namestnik komandanta Bazoviške brigade, komandant
  Bazoviške brigade, bil je tudi spremljevalec Šaronović Milana.

  30.) Vukša Jovo: načelnik štaba Štajerske brigade

  31.) Perović Radoje: načelnik štaba 3. Soške brigade, namestnik komandanta 12. brigade;
  načelnik štaba 12. brigade, načelnik štaba Bazoviške brigade

  32.) Badovinac Ilija: namestnik komandanta Šlandrove brigade; namestnik komandanta
  Štajerske brigade, komandant 1. bataljona Šercerjeve brigade

  33.) Alfirević Petar – Pero: namestnik komisarja Vojkove brigade; namestnik komisarja
  Prešernove brigade

  34.) Karapadža Branko: komandant Prešernove brigade; namestnik politkomisarja 31. Divizije

  35.) Latinović Djuro: komandant štaba l. bataljona Gradnikove brigade, komandant bataljona
  v 31. Diviziji

  36.) Vojnović Milan: namestnik komandanta Gubčeve brigade

  37.) Dukić Mirko: načelnik štaba Vojkove brigade; namestnik komandanta Vojkove brigade,
  operativni oficir 31. Divizije

  38.) Nenezić Ljubo: komandant 2. bataljona Gregorčičeve brigade, načelnik štaba Vojkove
  brigade, vodilni funkcionar v tolminskem vojnem področju, načelnik štaba Kosovelove
  brigade, vodja inženirskega oddelka pri 9. Korpusu

  39.) Gliša Radomir – Raco: komandant Ljubljanske brigade, komandant Bazoviške brigade;
  komandant 30. divizije; načelnik štaba 18. divizije

  40.) Arso Jovanović: načelnik vrhovnega štaba Jugoslovanske partizanske vojske. Prišel v
  Slovenijo po ukazu Tita, z namenom da razporedi srbske in črnogorske poveljnike na
  najvišje položaje v vseh slovenskih partizanskih enotah

  41.) Vukčević Vaso: načelnik štaba Bazoviške brigade; operativni oficir v Bazoviški
  brigadi.

  42.) Isaković Radoslav: načelnik štaba Bazoviške brigade; operativni oficir v Bazoviški
  brigadi, načelnik štaba Kosovelove brigade, komandant 2. bataljona Kosovelove brigade,
  politični komisar 3. bataljona Kosovelove brigade

  43.) Ibraimović Ibro: komandant Bazoviške brigade; komandant 2. bataljona Gradnikove
  brigade.

  44.) Jovanović Milan: namestnik komandanta Bazoviške brigade; komandant l. bataljona
  Bazoviške brigade .

  45.) Dabanović Mitar: namestnik komandanta Bazoviške brigade; komandant 1. bataljona
  Bazoviške brigade.

  46.) Ignjatović Anatolij: namestnik komandanta Bazoviške brigade; komandant 2. bataljona
  Bazoviške brigade; namestnik komandanta 2. bataljona Bazoviške brigade.

  47.) Popović Svetislav: pomočnik politkomisarja Bazoviške brigade; namestnik političnega
  komisarja Gregorčičeve brigade,komandant 4. bataljona Bazoviške brigade; sekretar SKOJ-a.
  48.) Djuričić Vidok: komandant komandnega mesta Sežane.

  49.) Dženadija Sreten: komandant 2. bataljona Bazoviške brigade, komandant Bazoviške
  brigade

  50.) Raisović Boris: komandant 2. bataljona Bazoviške brigade; komandant štaba 2.
  bataljona Bazoviške brigade.

  51.) Mijić Dušan: komandant 3. bataljona Bazoviške brigade.

  52.) Terzić Bogdan: komandant 3. bataljona Bazoviške brigade.

  53.) Pavlović Velislav: namestnik komandanta 1. bataljona Bazoviške brigade.

  54.) Ataklilović Džuvad: načelnik štaba 2. bataljona Bazoviške brigade.

  55.) Viktorović Mihael: komandant 1. čete 2. bataljona Bazoviške brigade.
  56.) Nikolajević Bruno: komandant 2. čete Bazoviške brigade.

  57.) Filipović Aleksej: komandant 3. čete 2. bataljona Bazoviške brigade.
  58.) Kajunović Nazar: komandant 4. čete 2. bataljona Bazoviške brigade.

  59.) Jukić Drago: načelnik štaba 3. bataljona.

  60.) Zurić Rastimir: operativni oficir v Bazoviški brigadi.

  61.) Armić Zdenka Kidrič: šef VOS-a za Slovenijo.

  62.) Vukčević Blažo: šef operativnega odseka Gradnikove brigade, član štaba Goriške
  divizije, operativni oficir Goriške divizije

  63.) Peraić Vladimir – Planin: komandant 1. Kokrškega bataljona; namestnik komandanta 2.
  Kokrškega bataljona; komandant 1. bataljona Kokrškega odreda

  64.) Božić Lazo – Vuk: komandant 2. bataljona 15. brigade; komandant 1. bataljona 15.
  brigade; načelnik štaba Šlandrove brigade

  65.) Džordžević Branko – Jure: politkomisar 2. bataljona Kokrškega bataljona, komandant 1.
  bataljona Kosovelove brigade, politični komisar 4. manevrskega bataljona Gorenjskega
  odreda

  66.) Bratković Peter – Zvonko: politkomisar 2. bataljona Kokrškega odreda; politkomisar 2.
  Kokrškega odreda

  67.) Ulepić Zdenko: načelnik oddelka odseka za zveze 3. operativne cone, načelnik oddelka
  za zveze pri 9. korpusu
  68.) Čakarević Milenko: komandant zaščitnega bataljona 15. divizije, komisar srbske čete v
  Bazoviški brigadi, komandant l. bataljona 15. brigade

  69.) Miljković Vlastimir: načelnik štaba 1. Soške brigade, načelnik štaba 17. Gregorčičeve
  brigade

  70.) Djurovič Milovan: sanitetni referent 4. bataljona Gregorčičeve brigade
  71.) Šantić Sreten: vodja odseka za zveze pri štabu Goriške divizije, načelnik štaba 3.
  bataljona Bazoviške brigade, komandant podoficirske šole 30. divizije

  72.) Šeferović Branko: politični funkcionar Jeseniško-bohinjskega odreda in Kosovelove
  brigade

  73.) Radusinović Blagota: član štaba Goriške divizije, vodja geodetskega odseka pri 9.
  korpusu, oficir šole 31. divizije, član operativnega odseka 9. korpusa

  74.) Djenadije Sretan: komandant bataljona 17. brigade

  75.) Jauković Svetomir: komandant bolnišnice 30. divizije

  76.) Gojković Dušan: politični komisar minerskega voda Ljubljanske brigade

  77.) Radulović Slobodan: komandant 3. bataljona Ljubljanske brigade

  78.) Bošković Filip: načelnik štaba 1. bataljona Bazoviške brigade, komandant zaščitne
  čete Goriške divizije, član štaba Goriške divizije

  79.) Rajković Bogdan: načelnik VOS-a 31. divizije

  80.) Arandjelović Žarko: glavni inštruktor oficirske šole pri 9. korpusu in nato pri
  glavnem štabu NOV in POS

  81.) Lalić Ibro: komandant 1. bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 2. bataljona
  Gregorčičeve brigade, komandant 3. bataljona Gregorčičeve brigade

  82.) Munjica Dragoljub: komandant 1. bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 3.
  bataljona Gregorčičeve brigade

  83.) Hadjević Daut: namestnik političnega komisarja 2. bataljona Gregorčičeve brigade

  84.) Pejanović Savo: namestnik političnega komisarja 2. bataljona Gregorčičeve brigade

  85.) Vasić Ivan – Jovo: politični komisar 1. bataljona Gregorčičeve brigade, politični
  komisar 2. bataljona Gregorčičeve brigade

  86.) Nilević Branko: namestnik političnega komisarja 1. bataljona Gregorčičeve brigade

  87.) Hajduković Blažo: politični komisar 1. bataljona Gregorčičeve brigade

  88.) Džukić Nikola: načelnik štaba Gregorčičeve brigade

  89.) Ilić Sreten: načelnik štaba 17. Gregorčičeve brigade, predavatelj v podoficirski šoli
  9. korpusa in 7. korpusa, vojaški inštruktor Kosovelove brigade, namestnik komandanta 4.
  bataljona Kosovelove brigade, operativni oficir Južnoprimorskega odreda, inštruktor
  podoficirske šole 30. divizije in 9. korpusa

  90.) Stanić Jovo: namestnik komandanta 3. bataljona Kosovelove brigade, komandant 3.
  bataljona Kosovelove brigade, namestnik komandanta Kosovelove brigade, komandant
  Gregorčičeve brigade

  91.) Sladić Marko: član štaba Goriške divizije, oficir šole 31. divizije

  92.) Ljubić Bogomir: vodja poučevanja pehotnega oddelka 31. divizije.
  93.) Kolerac Lazar: komandant podoficirske šole 31. divizije komandant podoficirske šole v
  9. korpusu

  94.) Gerdović Leopold: komandant Levstikove brigade

  95.) Bogojević Milorad: sanitetni referent 2. Soške brigade in 18. Bazoviške brigade

  96.) Nikolić Ljubo: član vojnega sveta v Šercerjevi brigadi

  97.) Ilić Gavrilo: član vojnega sveta v Šercerjevi brigade

  98.) Ševa Zija: član vojnega sveta v Šercerjevi brigade

  99.) Kujundžić Ludvik: član vojnega sveta v Šercerjevi brigadi

  100.) Kurt Hunzija: član vojnega sveta v Šercerjevi brigade

  101.) Popović Drago: komandant 2. bataljona Ljubljanske brigade, namestnik komandanta 2.
  bataljona Ljubljanske brigade, komandant 4. bataljona Ljubljanske brigade

  102.) Ljubić Vojislav: član štaba 31. Divizije

  103.) Vrleta Krulj: član sodišča Gradnikove brigade

  104.) Milačić Mojsije: komandant 2. bataljona Ljubljanske brigade, namestnik komandanta 3.
  bataljona Ljubljanske brigade

  105.) Stojanović Miladin: komandant 1. bataljona Bazoviške brigade, namestnik komandanta
  1. bataljona Bazoviške brigade, namestnik komandanta Kosovelove brigade, komandant
  Kosovelove brigade, komandant bataljona Gregorčičeve brigade

  106.) Prole Jovo: namestnik komandanta Kosovelove brigade

  107.) Dević Jovan: načelnik štaba Kosovelove brigade, referent za zveze v Kosovelovi
  brigade

  108.) Knežević Mihajlo: komandant 1. bataljona Kosovelove brigade, namestnik komandanta 1.
  bataljona Kosovelove brigade

  109.) Pećanac Dragoljub – Drago: komandant 1. bataljona Ljubljanske brigade

  110.) Vlajšević Dušan: namestnik komandanta 2. bataljona Kosovelove brigade, komandant 2.
  bataljona Kosovelove brigade

  111.) Dženadije Sreten: namestnik komandanta Gregorčičeve brigade, komandant Gregorčičeve
  brigade
  112.) Zorić Lazo: komandant bataljona v 31. Diviziji

  113.) Knežević Gojko: komandant bataljona v 31. Diviziji

  114.) Bajraktarević Ibro: politični komisar 1. bataljona Ljubljanske brigade, politični
  komisar 2. bataljona Ljubljanske brigade, namestnik političnega komisarja
  Ljubljanske brigade

  115.) Malešević Dušan: komandant šolskega taborišča 9. Korpusa

  116.) Prodanović Jaša: politični komisar 2. bataljona Kosovelove brigade, politični
  komisar 3. bataljona Kosovelove brigade

  117.) Matinović Andrija: politični komisar Kosovelove brigade

  118.) Karadžić Miloš: politični komisar 3. bataljona Kosovelove brigade, bataljonski
  vojaški inštruktor, komandant težke čete, komandant bataljona, operativni oficir
  Kosovelove brigade

  119.) Jovović Ilija: namestnik komandanta 2. bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 2.
  bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 1. bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 3.
  bataljona Gregorčičeve brigade

  120.) Popović Džuro: namestnik političnega komisarja Gregorčičeve brigade

  121.) Kusovac Blaž: namestnik političnega komisarja 2. bataljona Ljubljanske brigade.

  122.) Djukić Nikola: sanitetni referent 1. Soške brigade, načelnik štaba Kosovelove
  brigade, načelnik štaba 30. Divizije

  123.) Klajn Vladislav: sanitetni referent Goriške divizije

  124.) Miljašević Vaso: komandant podoficirske šole 31. divizije125.) Rajčević Mitar: član
  štaba 30. divizije, vodja poučevanja minerskega oddelka 31. Divizije

  126.) Muzlović Stanko: pomočnik političnega komisarja Bazoviške brigade

  127.) Radulović Dušan: namestnik komandanta 1. bataljona Bazoviške brigade

  128.) Vitković Ljubo

  129.) Popović Gregorij

  130.) Gošević Radislav: komandant 4. bataljona Loške brigade, komandant 3. bataljona Loške
  brigade

  131.) Knežević Milenko: operativni oficir Loške brigade, komandant Bračičeve brigade

  132.) Rakić Miodrag: operativni oficir Loške brigade

  133.) Tiodorović Budimir: politični komisar 5. bataljona 1. brigade VDV

  134.) Jukić Ante – Mato: načelnik štaba 3. VDV brigade, komandant Jelovške čete
  Cankarjevega bataljona

 • Get Smart

  FAŠIZEM = KOMUNIZEM = italijanski SOCIALIZEM.
  Saj je menda oziroma bi moralo biti vsem znano, da so tovariši
  Fasci Italiani di combattimento
  le zares novoobrazna maska italijanskega KOMUNIZMA
  oziroma njegove novo-obrazne maske “socialismo” nje:
  Partito Socialista Italiano.

  FASCI Italiani di Combattimento je torej oddelek italijanskega SOCIALIZMA, torej oddelek
  italijanske
  SOCIALISTIČNE stranke (Partito Socialista Italiano). Oddelek je nastal s kakor združitvijo
  dveh kakor odcepljenih KOMINTERNISTIČNIH socialistov (podobno kot se odcepljajo in nato
  združujejo SD, DeSUS, LDS, Zares, PS, ZL, SMC …),

  in sicer z ZDRUŽITVIJO
  — Olivettijevega FASCI d’Azione Internazionalista in
  — Mussolinijevega FASCI Autonomi d’Azione Rivoluzionaria,
  ki sta se nato združila v
  = FASCI d’Azione Rivoluzionaria.

  Po I. sv. vojni se ta oddelek KOMINTERNE preimenuje v
  “FASCI Italiani di COMBATTIMENTO” – skrajšano FASCI (faši) oziroma FAŠISTI.

  “Kardelj se je junija 1942 zadržal v Ljubljani “pre svega zbog veza što smo ih
  uspostavili sa Italijanima.”

  “19.11.1942 Dolomiti – IO OF, prejme pismo Kardelja, ki naroča, da je treba na vsak
  način okrepiti akcijo med italijanskimi vojaki, za katere so v Ljubljani ustanovili
  poseben komite, ki bo za njih izdajal 14 dnevni bilten v italijanščini” (Jesen 1942,
  Korespondenca Kardelj – Kidrič).

  E. Kardelj poroča Titu (14.12.1942): “Že sedaj imamo Italijane, ki dajejo podatke,
  nekateri tudi bombe. Če bomo utrdili naše položaje pri Italijanih, bo na kraju naš
  posel veliko lažji.”

  “Od vojakov je intendancija organizirano odkupovala čevlje, večje količine pušk in
  municije. Vse to blago so italijanski vojaki pripeljali iz Ljubljane na Brdo pod kozolec,
  kjer so ga prevzeli boljševiki.”

  “General Cerutti se je leta 1943 trikrat pogovarjal z boljševiki. Pod Hmeljnikom
  (9. maja), pri Dolenjem Kamenju (30. maja) in v Straži pri Novem mestu (13. junija)!
  Po pogovorih v Straži so boljševiki dobili 3 vagone italijanskih uniform, streliva
  in orožja. Cela Dolenjska pa je njuhala tobak.”

  “V Stomažu je Guido Cerutti pred množico ljudi padel v objem Kvedru in ga začel
  objemati in poljubljati. Kvedru in Novljanu je bilo nerodno, kaj si bodo mislili
  Vipavci, češ kako ste se pa vi borili tam dol na Dolenjskem s temi Italijani,
  ki vas zdaj objemajo in poljubljajo.”

  Zločinec Ivan Maček – Matija v svojih spominih leta 1981: »Ceruttiju in njegovima
  spremljevalcema smo potem postregli s pijačo, da so si nabrali moči za odhod.«

  Tako,
  kot lahko vidite, so se kaviaržidovske in MURGL SRBSKE JUGOKOMUNJARE
  kao “borile proti fašizmu” nje.

  Edini takratni borci proti fašizmu so bili T.I.G.R.-ovci in še ostale SLOVENSKE
  domoljubne združbe, ki pa so jih kaviar JUGOKOMUNJARE ovajale okupatorju,
  in pa streljale v hrbet.
  Torej, dejanske borce proti fašizmu (Rejec Kravanja Majnik Černač Bidovec Uršič
  Zelen Premrl, Lemut, Srebrnič, Krajc, Krivec …)
  so kaviaržidovske in MURGLSRBSKE JUGOKOMUNJARE ovajale svojim tovarišim fašistom
  oziroma so jih JUGOKOMUNJARE kar same ustrelile v hrbet.