Nova sramota za RTV: Udbovska varuhinja pravic se je zaradi intervjuja s sodnikom Radonjićem spravila nad novinarja Možino!

Intervju z Jožetom Možino. Prav ta intervju je bil posledica žaljivega obračuna Vezjaka s Radonjićem. (vir Intervju RTV SLO)

Intervju z Jožetom Možino. Prav ta intervju je bil posledica žaljivega obračuna Vezjaka s Radonjićem. (vir Intervju RTV SLO)

“POMISLITE, kompromitirana Todorovska, ki je v evidenci UDBE zapisana kot stalni občasni vir SDV – na mojem primeru dokazano pristranska, si še drzne služiti svojim – tokrat z napadom na intervju s sodnikom Radonjićem.V interesu gledalcev? Sramota za javno TV,” je zapisal novinar RTV Slovenija Jože Možina v odgovor na nove napade na njegovo novinarsko delo. Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Ilinka Todorovski je namreč ocenila, da Možina ni spoštoval novinarskih standardov. To ni bilo prvič, o delu Možine je namreč odločala že v preteklosti.

Oktobra je novinar Jože Možina na TV Slovenija v oddaji Intervju gostil sodnika Zvjezdana Radonjića. Radonjićeva izpoved, da je bil v primeru dr. Milko Novič deležen pritiskov z odvetniške, sodniške in tožilske strani, je za Slovence prišla kot streznitev, da ne gre samo za prazna natolcevanja dela politike, ki si želi na oblast, temveč je državo resnično ugrabila mafija. Tudi njegovo gostovanje v oddaji Intervju je dvignilo veliko prahu.

Možino in Radonjića po oddaji pričeli napadati levičarji
Pričakovano se je novinar Možina po oddaji ponovno moral soočiti z neutemeljenimi kritikami nasprotnikov, izključno levo usmerjenih, med drugim je oddajo na svojem blogu kritiziral Boris Vezjak. O Vezjaku se je kasneje Radonjić v svojem zapisu na Portalu Plus spraševal: “Ali je Vezjak retardiran? Ali ima IQ višji od številke čevljev? Katero sojenje izmed 3.000 sojenj sem opravil drugje kot v poslopjih sodišč? V katerih TV studiih levice ali desnice sem sodil?”

O kolumni o kateri vsi govorijo – Kako je sodnik Zvejzdan Radonjić filozofu Borisu Vezjaku nalil čistega vina!

Odgovorna urednica je pojasnila, da Intervju ni bila oddaja o zadevi Novič, pač pa o delu Radonjića
Odgovorna urednica Manica J. Ambrožič je na očitke o pristranskosti odgovorila, da je TV Slovenija o zadevi Novič poročala v različnih oddajah, osvetljevali so jo različni sogovorniki: “Med sogovorniki oddaje Intervju je bilo letos že nekaj sodnikov, gospod Možina se je za pogovor s gospodom Radonjićem odločil, ker je ta javno opozoril na domnevne pritiske na svoje delo. To ni bila oddaja o zadevi Novič, pač pa o delu sodnika Radonjića, ki ima za sabo več kot 20 let sodniške kariere, v kateri je razsojal o številnih odmevnih zadevah. V oddajo Intervju smo torej povabili sodnika, ki je opozoril na pritiske na svoje delo.”

Foto: STA

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski ocenila, da je Možina kršil novinarske standarde
Zdaj se je nad Možino spravila tudi režimska varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski, ki je ocenila, da je oddaja Intervju kršila novinarske standarde, odgovornim za programsko vsebino pa priporoča natančno branje in dosledno spoštovanje poklicnih meril in načel novinarske etike ter programskih standardov, z namenom, da se napake v tehtanju, presoji, odločanju ali izvedbi ne bi ponovile. To ni bilo prvič, da je bila pristranska pri presojanju dela novinarja Možine, tako je bilo tudi po oddaji Intervju, v kateri je gostoval zgodovinar dr. Jože Dežman. Očitke je Možina takrat v svojem odzivu na spletni strani združenja Glasno jasno zavrnil, med drugim je izpostavil, da Ilinke Todorovski zgodovinska dejstva sploh ne zanimajo.

Varuhinja pravic gledalcev na RTV Ilinka Todorovski (Vir: Twitter)

Ilinka Todorovski navedena tudi kot vir SDV
Možina se je odzval tudi tokrat, na družbenem omrežju Twitter je izpostavil, da je Ilinka Todorovski dokazano pristranska, je namreč zapisana v evidenci Udbe kot stalni občasni vir Službe državne varnosti. Pri tem velja omeniti, da ne gre za nikakršen profesionalni zdrs dolgoletnega novinarja Možine, temveč za izjemno kakovostno oddajo s provokativnim gostom, ki je razkrival mafijska ozadja delovanja sodstva in Kemijskega inštituta. Počel je to, kar je novinarsko poslanstvo: odstiral sodne tabuje in razkrival svete krave, kar gre globoki državi še globlje v nos.

Rok Krajnc

 • tohuvabohu

  Imperij vrača udarec …

  • AlternativaZaSlovenijo

   Sledi Jedijeva vrnitev in konec imperija

 • samotoje

  Dokler bodo tretjerazredniki tipa Todorovski odločali in določali, kakšni naj bi bili novinarski standardi na RTV, le-ta samo nacionalna sramota in greznica.

  • Ivan Ivanovič

   Kakšna država smo, da nam bivši udbovci še vedno solijo pamet?! To je tako kot da bi nacisti v Nemčiji imeli vse najpomembnejše funkcije v državi v svojih rokah. Potem bi lahko reinkarnirali tudi Hitlerja. Pri nas se dogaja nekaj takega kot mehka reinkarnacija nekdanjega zločinskega totalitarnega režima, ki pa se v primernih okoliščinah lahko hitro ponovno sprevrže v svojo trdo varianto.n

   • Laž ima kratke noge

    Imaš prav. Vsi bivši komunisti in UDBA-ši so se pri nas zbrali v stranki SDS in načrtujejo ponovno uvedbo totalitarnega režima.

 • werth

  Ali je gospa Ilinka Todorovski varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev, koga vprašala, da ve, da je novinar s to oddajo kršil pravice gledalcev ? Mene ni nihče nič vprašal.
  Nehajmo se že enkrat po nepotrebnem gristi med seboj in si uničevat zdravje !
  Življenje je prekratko, da bi si ga še po nepotrebnem grenili..

  • rabbit

   Glavno je, kar udbovski boter Milan Kučan reče, to je tam ta glavno.

 • montyamp

  Oglasila se je varuhinja UDBE .
  Pričakovano , že videno , naredila si je slabo reklamo za svoje parazitsko in izdajalsko vrtenje resnice od naroda , ki je začel dvigati glave .
  Cenzura in CKSKYU propaganda iz plodišča demokratične nepismenosti povampirjenega legla rdečeciganske garde udbovskih defektov, živi od prisilno pobranega denarja z ultraidiotizmi nagačenim bogaboječim Slovencem .
  V agoniji bo banditska zadruga koristolovskega nasledstva povojnega zločina nakopala na svojo pasjejebsko topoglavost ,še goro sramote , tudi vsem živečim na tem prostoru.

 • montyamp

  Če od murglosrbskega kokakartela instalirani kreaturi v Sloveniji kaj ni všeč , lahko hitro odide (s314zdi ).

 • SIMON ROZIC

  Od kod hudiča, so se priteple te ksantipe od Ilinke, Svetlane ….
  Naj se poberejo od koder so prišle !

  • von Rhein

   Nikamor se ne bodo pobrale.privabile bodo še več enakih kreatur z vabilom kako je v Sloveniji enostavno uspeti ker zločinski sistem še vedno živi.

  • Akul Knif

   Sami ići in pići v Sloveniji.prav imaš naj gredo v svoje rodne drzave..Slovenci nismo nikoli v priimku imeli ć je v.

 • Ivan Ivanovič

  Kakšna država smo, da nam bivši udbovci še vedno solijo pamet?! To je tako kot da bi nacisti v Nemčiji imeli vse najpomembnejše funkcije v državi v svojih rokah. Potem bi lahko reinkarnirali tudi Hitlerja. Pri nas se dogaja nekaj takega kot mehka reinkarnacija nekdanjega zločinskega totalitarnega režima, ki pa se v primernih okoliščinah lahko hitro ponovno sprevrže v svojo trdo varianto.

 • Amerikanc

  ILIIIINKAAAAAA ! Berlinski zid je padel pred več kot 30. leti ! Kje pa ti babnica živiš ? Pozabi na kumrovško fakulteto !

  • karpelec

   …ona si je nadela dvojna sončna očala in se še vedno sonči na Brionih.

 • Ros

  Gre za kršenje in preganjanje svobode govora. Osnovne pravice v demokraciji. Še več, za organiziran kriminal, totalitarizem, komunizem. Preganjanje in grožnje ljudem, ki si upajo spregovoriti resnico. Izdajo zaveznikov, ki so nam pomagali. EU in Nato pa nič. Ali sploh vedo, kaj se pri nas dogaja?

  • tohuvabohu

   Ne norčuj se iz resnih stvari, bedak.

 • Stajerka

  ….MAFIJA……medtem ko gledalcem NE odgovarja na zastavljena vprašanja, čeprav je zato tam in jo plačujemo…….s takšnimi potezami MENI KRŠI pravice in če ne prenehajo jo bom ovadila……

  • sloustava

   Sva ze dve!

  • JANEZ GUS

   Samo povej komu-mafiji.

 • centurion
  • VERZIFIKATOR

   SDV, ne UDBA.

   Ilija Todorkovski

   ČIČKO TODOR

   Čičko Todor bil je znan povsodi,
   glas njegov na daleč je odmeval,
   pesmi ljudske ko nam je prepeval,
   a bili v globoki smo zablodi.

   Čičko Todor, ko se je oglašal,
   narodne prepeval pesmi redno,
   ko obnašal se je striček zgledno,
   bil ni on, saj je le oponašal.

   Ni bil on, ta čičko dobro znani,
   Todor se samo je prenarejal,
   po poteh pa drugih je urejal
   vse zadeve zgolj in le postrani.

   Čičko Todor, pevec o svobodi
   in glasnik novic od tam, z Balkana,
   bil v resnici krt je, bil podgana,
   kakršnih še več po svetu blodi.

   Todor, ki se ljudstvu je razdajal,
   ga bodril z novicami, prepeval,
   Turkom je skrivnosti razodeval,
   službi tajni sproti vse ovajal.

   Čičko Todor zdaj po svetu blodi,
   varuh, pravi, da je za pravice,
   a boji se kot hudir resnice,
   izdajalcem da vsak narod sodi.

 • VERZIFIKATOR

  Todor Ilinkovski

  ILINDEN IN TODOR

  Pesem ta na jugu se godi,
  kjer je sonce makedonsko vroče,
  na trenutke šmentano pekoče,
  ko se praznik ilinden slavi.

  Ilinden je praznik dobro znan,
  tudi gazda Todor ga praznuje
  na te-ve-ju ko se prikazuje,
  ilinden, to Ilijev je dan.

  Todor na proslavo goste vabi,
  zanj je ilinden kot krstna slava,
  je družinska vélika zabava,
  na nikogar gazda ne pozabi.

  Strelja kajpak se na tej zabavi,
  gostje že vnaprej so vsi izbrani,
  zanje poskrbljeno je v dvorani,
  Todor gostom puškice pripravi.

  Ilinden tako si on predstavlja,
  da na desno merijo zadetki,
  v tarčo z leve tja letijo metki,
  Todor ilinden tako proslavlja.

  Tarča z desne naj bo prestreljena,
  da se ve, kdo v igri tej zmaguje,
  tudi če zadetke si kupuje,
  da na videz tekma bo dobljena.

  Pa bi skoraj šlo po zlu streljánje,
  bi namera zlahka se skazíla,
  neprevidnost se je pripetila,
  Todor bil je kriv za to dejanje.

  Kmalu zmešal štrene bi mu gost,
  ki pomotoma je bil povabljen,
  po njegovem bil grdo zlorabljen,
  ker preveč ta gost je bil preprost.

  Gost vznemiril je oblast vrhovno,
  turško kajpak, ki ji Todor služi,
  to, s katero gazda rad se druži,
  ki pozicijo mu daje krovno.

  Raje Todor gosta je zavrnil,
  zanj pri njem ne najde se prostora,
  Todor ubogljivec biti mora,
  se v nasprotnem zlahka bi prevrnil.

  Ve, da se lahko slabo mu piše,
  če se izneveri gospodarjem,
  kakor da bi sprl se z denarjem,
  raje Todor stisne v kot se hiše.

  Todor je seveda ubogljiv,
  v drži klečeplazni ves prelomljen,
  v duhu orientalskem revež zlomljen
  kakor na povodcu je vodljiv.

  Ilindensko s tem je praznovanje
  tokrat vso ubornost pokazalo,
  obeležje mu balkansko dalo
  v prazno zopet klavrno streljánje.

 • sloustava

  Star pregovor pravi: poslji osla krizem svet’, osel se povrne spet. Jaz tu prepoznam Ilinko Todorovski. In Kucana, saj verjamem dolocenim medijem, da je Veliki pokovec se vedno “poskocen” drzavni madzaron…

 • Nata

  Hja, saj zato je tam. Zato so jo postavili za varuhinjo pravic. . . . .svojih lastnih pravic!!

  • VERZIFIKATOR

   Nata, veste, da je več resnic,
   ena teh prav nič prizanesljiva,
   tudi zlepa ni prilagodljiva,
   varuh to gledalskih je prasic.

 • JANEZ GUS

  Na javni rdeči RTVS greznici te ne more nič več presenetiti.To je deponija udbovsko .komunističnih odpadkov in jo je treba v nulo demolirat,deretizirat in postavit na novo z novimi kadri.Prvo pa vkinit to obvezno komunistično članarino.Od kje bandi denar,da si delijo take plače.Tistih pet poštenih novinarjev,naj čim prej zapustijo to štalo,ker bodo sicer kolateralna škoda.

  • Unikatna

   Če bi se tistih pet odšlo, bi ostalim dali prosto pot za zavajanje gledalcev.

   • JANEZ GUS

    Tah pet banda pusti za kamuflažo,da delujejo demokratično in pluralno…….poznamo rdečo golazen in njeno taktiko.

 • Andrej Žalec

  Gledam karkoli želim, govorim, kar mislim in čutim. To je MOJA svoboda in ne potrebujem nobenega varuha.

 • slosin

  ta udbovska babura je prva, ki bi morala spoštovati novinarske standarde….pa saj vemo, kako je to pri teh rdečkarjih….svoje rabote vedno podtikajo drugim….hvala za take borce mojih pravic..

 • rubec

  Od kod pa sploh je Severna Ilinka Todorovski?

  • lokec

   Ime in priimek sta makedonska.

   • VERZIFIKATOR

    Makedonke imajo žensko obliko priimka, razen dobršnega dela tistih, ki so se rodile v tujini.

    Da znaete, ne som od Makedonija, jaz som od Severna Jugoslavija.

    • pajot

     Mene je en makedončeto v JLA vprašal: sakaš pičku,pa sem ga razumel. Saj ni tako težko…he,he,he….

     • VERZIFIKATOR

      Sakaš p…a. bez padež da ja sakaš. A, be, be …

     • pajot

      he,he,he…

   • tohuvabohu

    Ne. Izgovarja se Todoróvski, makedonski priimek je pa Todórovski.

  • VERZIFIKATOR

   Od Zagreb, tamo se rodi, a be be, deteto na oficirot, ne li je taka, a be be?

   • rubec

    Hahahahahaha

  • JANEZ GUS

   Prinas se jo je znebil iz jajc makedonski oz.jugo ofocir.

   • VERZIFIKATOR

    Gi izgubi vo Zagreb, ne kaj nas vo Severna juga.

  • pajot

   Z juga. Južni veter,pa to.
   Pa južnjaki,če ne veš,he,he,he….

 • Andrej

  Kakšna varuhinja gledalčevih pravic pa je to? Gledalci imamo zelo radi intervjuje gospoda Možine. So prodorni, zanimivi in imajo vse take elemente, zaradi katerih bi bila vsaka TV hiša zelo vesela, če bi imela take novinarje. A Ilinka meni, da smo gledalci butci, ki jih je treba prevzgojiti.
  Če bi bila Todorovska prava varuhinja gledalčevih pravic, bi prva predlagala ukinitev plačevanja obvezne naročnine.

  • pajot

   Malo morgen,bi rekel znani komunofašist. Cosa nostra deluje po svojih zakonih.

 • Unikatna

  Varuhinja bi se morala zavzemati za pravico in resnico, za odkritost in poštenost…Dobra varuhinja dela v dobrobit vseh gledalcev, tudi za ukinitev prisilne TV naročnine!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Pa kje ti živiš?

   • Unikatna

    V Sloveniji :)

 • rubec

  Ej varuhinja, jutri Kris dobi prvo zdravilo. A bo kakšen prenos?

  • pajot

   jest bi si želel gledat,kako bo ilinkovski dobila injekcijo.. V direktnem prenosu.

  • Rožle

   Bo prenos seveda ..
   iz njenega debelega tošla na Krisov račun ..

 • WISKY 1000

  RTV NAROČNINO TAKOJ UKINIT,NE MOREM VEČ GLEDATI MAFIJE

  • anzek

   Kaj si podpisal najnovejšo peticijo o ukinitvi RTVnaročnine? Jaz sem jo!!

   Za vse, ki si želite ukinitev “harača”, je tu link: https://www.peticija.online/a/84453

 • milanček

  Ja, očitno bo moralo v kratkem v Sloveniji počit, da se odstrani vsa
  golazen, ki načrtno uničuje Slovenijo in pošten, zaveden, deloven
  slovenski narod!RTV pa je treba ukinit, saj je ena sama kurbarija!

 • montyamp

  RTV-HANZA KURBENHAUS , cenzura , partijski agitprop in laži na položnice .

 • slo apac

  Do gdaj se bomo dopuscali ,da se to dogaja pri nas ,da vladajo tujerodni in udbokomunisti, ki za visoke polozaje v sloveniji, tako ali drugace unicujejo slovenski narod in domoljube.
  Vsa podpora pokoncnemu mozu mozini kateri razkriva resnicna dejstva ter deluje za slovenski narod, namesto da bi takega cloveka nagradili mu tudi ta “varuhinja” mece polena pod noge.
  Naj ta udbaska zenska kazensko odgovarja.

 • tohuvabohu

  Videz vara, hehe.

 • Artur

  Udbo komunistička slovenaćka Ertevejata nas jebata u dupkata dok ne dođe do narodna ta rabota “RATATA”.

 • JANEZ GUS

  To je možno samo v slovenistanu,prej sin vojnega zločinca,zdaj komunistična čefurka.drugič bo sosedova kobila.Zdaj ona šivilja brez izobrazbe predlaga za ministrico nelo rdečuharsko brezposelno avstrjiko,ki nima niti SLO državljanstva in je zajebaloa celo svojo firmo za peko piškotov..Jao jugo-komunarski šarcizem.Slovenceljni,kako dolgo boste še v komi.

 • saturnsky23 saturnsky23

  Frdamano Makedonsko strašilo. Ni bol koristne makete- strašila za ptiče ob trgatvi, če tam postaviš Todorovsko ali Eugenio Carl.

 • saturnsky23 saturnsky23

  Dejmo že enkrat seznanit EU, da RTV ni in ne more bit vseSlovenska televizija. Njeno delovanje gre v nasprotje in v škodo najmanj polovice Slovencev

 • radames

  Novinar NACIONALNE televizije (plačujemo jo vsi registrirani imetniki elektro priključka!!!) ima vso pravico, da intervjuva predsednika države, predsednika največje opozicijske stranke in predsednike ter člane VSEH strank, sodnike, advokate, slovenske nadškofe in škofe, partizane, snažilke, prodajalce, znanstvenike, učitelje in – skratka – vsakega prebivalca Slovenije pa tudi kakšnega znanega tujega politika. Na NACIONALNI televiziji imajo pravico do intervjuja VSI. VSI!!! zato pa je nacionalna in javna televizija. Plačljiva za takorekoč vse državljane.
  Če tumpasti novinarji tega ne razumejo, naj gredo na privatne televizije in naj tam zganjajo svojo pokvarjenost in primitivnost.

 • hermannn

  V Jugi so od vvseh ta južnih najbolj simpatično delovali prav ti severni makedonci. A kdo bi si mislil, da bodo čez nekaj deset letij – dandanašnji ne moreš narediti tri korake, ne da bi se v enega zaletel – hoteli delati red v Sloveniji. In zanimivo, postali so podobni Srbijancem, visoki in arogantni. Ja, ja, slovenska dobrota je sirota.

 • Rožle

  Kaj pa ta makedončata na pjevačata sploh dela tukaj .. ???

 • odzunaj

  Udbomafija na RTV ščiti udbomafijo v državnih inštitucijah . Še ena potrditev !

 • odzunaj

  Udbomafija z RTV ščiti udbomafijsko delovanje v državnih inštitucijah . Še en dokaz !

 • Ryuk

  Udbovka todorovski tudi pritiska na Radonjića. S tem ščiti prave jamnikove morilce. RTV je s tem postal del kemijsko-narkomafije.

 • Silvester Alič

  Eh ilinka včasih si bila novinarka. Sedaj si še samo stalinistka

 • xtc

  Udbaška govori o moralnih standardih in novinarskih standardih.
  V normalni državi babnica sploh nebi smela več biti njikjer v sklužbi v državnih medijih in službah.

 • Andrej Žalec

  Gremo na svobodni ruski FB
  Evo povezave https://vk.com/

 • Laž ima kratke noge

  Berem spodnje komentarje in vedno bolj verjamem trditvam, da so desničarji v Sloveniji vsi po vrsti neizobraženi primitivni imbecili.

 • Marko

  Odvzem slovenskega državljanstva in izgon iz države Slovenije…..nazaj v Severno Makedonijo.