Rdeče plemstvo, ki nam je ugrabilo državo: poglejte, kako udbovska deca prevzema posle od očetov! Primeri so številni! (1. del)

Milan Kučan

To, da imamo Slovenci ugrabljeno državo, je že znano, a pogosto se ne zavedamo, kako obsežna je ta in v koliko primerih so nekateri nekdanji vodilni akterji globoke države še iz prejšnjega režima posle že prenesli na svoje otroke, t. i. udbovsko deco. V članku izpostavljamo le nekatere izmed vidnejših primerov, zaradi obsežnosti problema bomo z zgodbami nadaljevali v več delih!

Slovenska globoka država je ukoreninjena zelo globoko v vse sfere družbe, politike in gospodarstva, in to tudi po skoraj 30 letih od osamosvojitve, ko naj bi prekinili s komunističnim režimom. A jasno je, da v Sloveniji še vedno vlada socializem, številni akterji iz prejšnjega režima pa so še danes aktivni v svojih vplivnih vlogah ali pa so prenesli svoje “posle” na otroke ali pa na svoje vajence, s katerimi v nekaterih primerih niso sorodstveno povezani. T. i. udbovska deca si je položaje pridobila brez intelektualnega potenciala, na temelju “krvavih” rok svojih prednikov ali mentorjev, namestitve pa vrača z uslugami globoke države in mehanizem še dalje deluje kot namazan.

Znan je primer nekdanjega visokega komunističnega funkcionarja Edvarda Kardelja, ideologa povojnega genocida nad Slovenci, čigar vnuk Igor Šoltes danes zavzema enega najbolje plačanih političnih položajev kot poslanec v Evropskem parlamentu. Šoltes je sicer skozi kariero po socialistično izkoriščal davkoplačevalce, 16 let je namreč živel v občinskem stanovanju, za katerega je plačeval netržno najemnino v višini pičlih 400 evrov, razliko do tržne najemnine pa smo mu lepo subvencionirali davkoplačevalci. V občinsko stanovanje, ki je veliko 80 kvadratnih metrov, se je vselil že leta 1993, v njem pa ostal kar šestnajst let, vse dokler za njegovo izkoriščanje socialne države ni izvedela javnost, ki je bila ob razkritju ogorčena. Kot hinavec se je izkazal tudi v Evropskem parlamentu, kjer je molčal ob političnem zaprtju Janeza Janše tik pred državnozborskimi volitvami leta 2014, oglasil pa se je, da bi v en glas z drugimi levičarji podpiral nesojene katalonske osamosvojitelje. Osebni interesi so pri tem vidni že na prvi pogled: leta 2014 je upal na to, da bo presegel en odstotek glasov na državnozborskih volitvah, ob dogajanju v Kataloniji pa je preusmerjal pozornost od domačih težav z migranti, korupcije v zdravstvu ter gospodarskih težav. Sodeč po njegovem Instagram profilu državljane, kot se za ekološkega socialista spodobi, straši pred uporabo plastike. Prav tako je nedavno podprl obremenilno poročilo, polno laži in zavajanj o dogajanju na Madžarskem, s katerim evropski socialisti skušajo nagajati Viktorju Orbánu ter pokazati, da želijo uničiti vsak odpor proti naraščajočemu vplivu zbirokratizirane Evropske unije.

Povezana sta tudi Zdenko Roter in Gregor Golobič, oba sta bila namreč t. i. človeka Milana Kučana in sta pokojnega nekdanjega predsednika vlade dr. Janeza Drnovška vlekla za nos. Prav slednji je sicer med prvimi javno izpostavil vlogo globoke države in omrežij, ki jih je poimenoval kot “old boys”. Pred nekakj leti se je o tem samo govorilo in ugibalo, nato pa je prav Roter to javno priznal in opisal v svoji knjigi Padle maske. V njej natančno pojasnjuje sistem vladanja stricev iz ozadja tranzicijske levice in opisuje, kako sta skupaj z Golobičem Drnovška vlekla za nos. Skupaj sta ga prelisičila in prepričala, da je za novo generalno vrhovno državno tožilko imenoval Zdenko Cerar, danes že pokojno mamo Mira Cerarja, čeprav je Drnovšek na tem mestu želel Barbaro Brezigar.

Zdenko Roter in Gregor Golobič (Foto: STA)

Zdenka Cerar se je sicer že v času totalitarnega komunističnega režima leta 1969 zaposlila na tožilstvu, kjer je bila najprej do leta 1974 namestnica občinskega, med letoma 1974 in 1981 okrožnega oziroma temeljnega javnega tožilca, med letoma 1981 in 1995 pa še namestnica višjega tožilca v Ljubljani. Nato se je vzpela na položaj vrhovne državne tožilke, položaj je zasedala od leta 1995 do leta 1999, pozneje pa je bila še generalna državna tožilka RS. Kasneje je bila še pravosodna ministrica in podpredsednica LDS. Kot pri večini funkcionarjev, ki izhajajo še iz prejšnjega režima, je tudi njen sin “uspešen”. Je namreč mama nekdanjega predsednika vlade in zdajšnjega zunanjega ministra Mira Cerarja. Zapomnili si ga bomo po spodletelih poskusih privatizacije, pomanjkanju reform in številnih primerih korupcije. Očitno je, da je v času njegovega nekaj manj kot štiriletnega vladanja aktivnost globoke države cvetela, Cerarjevo priseganje na etiko, moralo in pravno državo pa ni dalo vidnih rezultatov!

Zdenka Cerar in Miro Cerar (Foto: Mediaspeed, Nova24TV)

Tudi vodilni sindikalist šolnikov Branimir Štrukelj je dobro povezan z globoko državo, in sicer s samim vrhom. Poročen je bil namreč s Kučanovo hčerko Ano Kučan, kako dobro so materialno preskrbljeni, pa priča dejstvo, o katerem smo pred časom poročali, da je Kučanov vnuk že pri devetih letih postal lastnik stanovanja na elitni lokaciji v središču Ljubljane. To namreč razkrivajo podatki iz zemljiške knjige, po kateri je, kot smo na Nova24TV že poročali, postal leta 2000 rojeni vnuk vplivnega dedka in očeta imetnik stanovanja že 9. februarja leta 2009, ko je bil star devet let. Kako je brez hipoteke prišel do nepremičnine, danes na trgu vredne okoli sto tisoč evrov, iz uradno dostopnih dokumentov ni mogoče razbrati, iz družine Štrukelj-Kučan pa niso odgovorili. Kučan, njegova soproga Štefka in nekdanji hčerkin partner Štrukelj so o fantu, ki je danes najstnik, za medije pogosto govorili od rojstva naprej, ko je bil Kučan še predsednik, pa so ga izpostavili tudi v njegovem življenjepisu: “Poročen s Štefko Kučan, ima dve hčerki Ano in Špelo ter vnuka Fedjo.” Štrukelj kot vodilni sindikalist in Milan Kučan sta politično tesno sodelovala. Ko je bila na oblasti desna vlada, je Štrukelj na poziv tasta javne uslužbence vedno poslal na ulice, kjer so izsiljevali z nerealnimi zahtevami.

Milan Kučan in Branimir Štrukelj (Foto: STA)

Človek iz Kučanovega kroga pa je tudi nekdanji podpredsednik DeSUS in vodja Društva Slovenija Rusija Saša Geržina, čigar sin Aleksander Geržina se je že uveljavil znotraj ministrstva za zunanje zadeve. Področje zunanje politike je namreč ključno za delovanje globoke države zaradi majhnosti Slovenije, rezultat dobrega delovanja pa dokazujejo tesni odnosi z avtoritarno in koruptivno Rusijo, kjer imajo posle številna državna podjetja in podjetja iz kroga Foruma 21. Je eden izmed vodilnih akterjev, ki omogoča t. i. rusko-iransko poslovno-mafijsko združbo, o čemer smo na Nova24TV že poročali, vanjo pa so med drugim vključeni poslovneži Janez Škrabec, Željko Puljić, Miloš Urbanija.

Saša Geržina in Aleksander Geržina (Foto: Facebook)

Prav tako je za svojega nečaka dobro poskrbela nekdanja dolgoletna poslanka SD in županja Izole Breda Pečan, katere nečak Borut Jamnik je bil pred časom predsednik nadzornega sveta državnega Telekoma Slovenije, še danes pa vodi državno Modro zavarovalnico. Kakšno naključje, prav Modra zavarovalnica (skupaj s Kapitalsko družbo) je pričela kopičiti nepremičnine v Izoli in tako deluje kot vzvod v lokalnih nepremičninskih vojnah med nekaterimi akterji globoke države. Družbi sta od Hotelov Bernardin namreč kupili hotelski kompleks San Simon, glede tega pa smo na Nova24TV že poročali in ugotavljali, da kaže na zanimivo dinamiko odnosov med nekaterimi najbolj vidnimi akterji slovenske globoke države, pri čemer zopet opažamo bitko med nečaki iz ozadja in strici iz ozadja, čemur smo bili priča že pri Telekomu. Po vsej verjetnosti gre s strani Jamnika za zamere še od takrat, ko so ga umaknili iz Telekoma, prav v tistem času pa je vanj med drugim vstopil Ljubomir Rajišić, ki je bil pred tem zaposlen v kranjskem Iskratelu, ki ga vodi že v prejšnjem odstavku omenjeni Puljić iz krogov DeSUS. Po drugi strani pa je tudi Pečanova že nekaj časa članica DeSUS, kjer so imeli tudi županskega kandidata na nedavnih lokalnih volitvah. Zanimivo bo videti, ali bodo prevladale družinske vezi ali pa bodo finančni in politični interesi pretehtali in skrhali dobre družinske odnose!

Breda Pečan in Borut Jamnik (Foto: Facebook, STA)

Še več povezav bomo objavili v nadaljevanjih!

J. Ž.

 • Luiggi

  Le kdaj se boste blatnodolcani spametovali,le kdaj vam bo kapnilo,da se znebite te golazni?

  • Novakec1

   Povej način, pametnjakovič.

   • KAPIBARA

    Vsake 4- 5 let probam, pa se izkažem, da sem ŽAL, v manjšini,
    – ali pa potvorijo in ustanovijo “kao neki satelicke stranke”..

    • Novakec1

     Podobno kot; trikrat sem že odžagu pa še zmeri je prekratk.

 • Prašičji minister

  Kwa boste mal govedine iz Poljske, to nam rdeči v vrtce in šole vozjo, jih bi blo treba čez flajš mašino spustit

  • Novakec1

   Ko so ugotovil da gre to v kebab so pa začel paniko zgajnat, prej pa ne.

   • Slovenka

    Zakaj neki. So se ustrašili, ker kebab papca zlasti južna braća, njihovi zvesti volivci, zato je potrebno zanje poskrbeti z zdravo prehrano. Zagiftano meso je dobro za Slovence, njih po mnenju povampirjenih satanistov ni škoda.

  • SIMON ROZIC

   Lahko, saj je leto “prašiča” in Panvita, ljubljena firma našega predsednika DZ in
   vodje SD tovariša Židana ima vse pripomočke za mletje v ocvirke !

  • Vera

   O joj . :(

 • Rožle

  Tardeči so vsej svoji zgodovini preživeli samo z lopovščino in nikoli nič svojega niso ustvarili …

 • AlojzZ

  Je kdo presenečen? Da pod tem člankom ne bo kulturne razprave, so “old boys” oziroma “rdeče plemstvo” plačali nekaj ljudi, ki bodo posmetili to spletno stran. Zakaj uredništvo ne ukrepa?

 • Novakec1

  Vse drug samo plemstvo ne.

 • VERZIFIKATOR

  Ta je zunajserijski, ne obstaja. Vsakršna podobnost je golo natolcevanje.

  Aleks Grižon

  OLEANDER GUŽVINA – DUPLIMAT

  Mu ime je Oleander,
  saj res cvet je nad cvetovi,
  bi po drži vsej njegovi
  rekli Véliki mu Aleksander.

  Piše se možak Gužvina,
  ne izvira to od gužve,
  temveč iz imena spužve,
  dom ji morska je plitvina.

  Spužvo v grbu so rodbinskem
  pri Gužvininih imeli,
  nje podobo so prevzeli
  kar po vzorniku družinskem.

  Spužva je brez hrbtenice,
  bitje, ki ga premetava,
  na površje vedno splava,
  glavna stvar so ji pravice.

  Kakor Vaclav bil je Vašek,
  češki veliki državnik,
  Oleander kot pripravnik
  si nadel ime je Šašek.

  To ne bo povsem držalo,
  tole manjša bo napaka,
  Šaška, vrlega junaka,
  prej se je tako klicalo.

  Šašek se je še v otroštvu
  vedno rad imenoval,
  Oleander pa postal
  šele v diplomatskem moštvu.

  Rad postal bi diplomat
  kot otroček že Gužvina,
  to želela je družina,
  v šahu rekli bi: šah-mat.

  A je najprej duple mate
  Šašek kot študent prestrezal,
  kajti normam ni ustrezal,
  menjal redno je kravate.

  Ko profesor nekajkrat
  ga na pravu je zabrisal,
  nekaj levega je vpisal,
  da postane diplomat.

  Neko peto fakulteto
  Šašek skrpal je za silo,
  saj ga je le to gonilo,
  da ime mu »gor bo vzeto«.

  Važna je bila diploma,
  ki si čimprej v žep jo vtakne,
  da se mesto ne izmakne,
  priskrbljeno mu od doma.

  Bolj ko mož je nesposoben,
  to pri njem je obveljalo,
  večjo potrebuje hvalo
  in pa stolček tak, udoben.

  Da udobno je priliznjen
  v njem se Oleander slinil,
  muhe diplomatske hlinil,
  kakor torte kos odgriznjen.

  Vse pri njem je forma gola,
  da imel bi sam svoj mir,
  kakor lažni kavalir
  se po kuloarjih rola.

  Po naravi je tečnoba
  Oleander, ta Gužvina,
  glavna pa mu je vrlina
  prirojena že lenoba.

  Kar obljubi, to pozabi,
  prave vedno fant uboga,
  sicer pa je res nadloga,
  bolj podobna sitni babi.

  Kakor vetrček zapiha,
  tja se spužvica pomakne,
  pazi, da se ne zatakne,
  in s prepiha jo popiha.

  Njen edini je prijatelj
  lažna kvazi-ljubeznivost,
  pravi se ji pokvarljivost,
  kakor rekel bi pisatelj.

  Pravijo, da fant bolan je,
  je bolezen neko staknil,
  ko se prav ni bil premaknil,
  zdravstveno ni dobro stanje.

  Včeraj je prejel izvide,
  a se hitro potolažil,
  saj se je le onesnažil,
  ustne ima hemoroide.

  Za hemoroide take
  pot do ust je enostavna,
  za okolico zabavna,
  le da za oči ni vsake.

  Če prebiral tele rime,
  Šašek vse bi jih zanikal,
  glavo v pesek spet bi vtikal,
  da se ga le kaj ne prime.

  A ostala pač družina
  bolje jih bo razumela,
  fant je njihovega dela
  plod in sad in vsa vrlina.

  K sreči, da sploh ne obstaja,
  Oleander je izmišljen,
  gre samo za »spin« premišljen,
  da se podučuje raja.

 • janez

  Vsa ta golazen na dveh nogah razume kobalščino.

 • totex39

  Udba dokazuje, da je zelo nalezljiva stvar, kar dokazujejo njihovi potomci in vsi te že prenašajo svoje ideje na svoje potomce, širi se zelo nevarno naprej.

  • KAPIBARA

   Invenozni, kot Japonski Sleznik

 • Andrej

  Ampak, Slovenci imamo radi plemstvo. Saj jih kar naprej volimo.

  • KAPIBARA

   Jih voli-jo

   • Andrej

    Nič ne pomaga, VOLIMO. Tudi če jih jaz nisem volil sem pri volitvah sodeloval ali pa vsaj imel vse možnosti za volitve. Zato je volilni rezultat potrebno priznati. In to SMO izvolili.

    • KAPIBARA

     Sprijazni se.
     Če jih nisem voli-l, so jih iz_voli_li drugi.
     Oni niso moja volja.

     • Andrej

      Ne gre za voljo, niti mojo, niti tvojo, ampak skupno. Dejstvo je, da so izvoljeni. Izgovor, da jih nisem jaz volil, prav nič ne pomaga. Imamo točno to, kar smo izvolili. To je skupen rezultat možnosti: jih je volil, jih ni volil, ni šel volit. Zato lahko rečem samo: smo jih izVOLili. Še najbližje resnici je pa ta, da koren besede volilec izhaja iz VOL. Žal.

    • francelj3

     Stalin je rekel: ni važno kako ljudje volijo, važno je, kdo šteje glasove. In to se dogaja v Sloveniji na vsakih volitvah.

 • von Rhein

  Popolnoma napačno uporabljen pojem “rdeče plemstvo”. Tudi,če so dediči dobrin, niso plemstvo,ker so njihovi predniki te dobrine nakradli,z ropom in goljufijo pridobili.Če ne bi bil komunistično-boljševiški sistem grajen na podlosti bi večina imenovanih živela po stanovanjih grajenih za potrebe priseljencev v mesta ali celo kot klošarji. Ne vem kje je generacija Popita in predhodnikov,vem,da Kučan nikoli ne bi bil diplomant pravne fakultete,nikoli “večni”politik.Njegovo obnašanje je primitivno,je hinavec,intrigant ,ki stalno ponavlja naučene tekste iz enega samega poglavja,t.j. tekovine.Nategnjeno ljudstvo mu je omogočilo,da je poskrbel za potomce enako kot večina ostalih,ki so se v času jugosocializma vlačili (ali so jih vlačili) s sestanka na sestanek,s proslave na proslavo.Lenuhi,ki niso bili sposobni počistiti niti svojega stanovanja. No,nekateri so bili res udarniki v mladinskih delovnih brigadah.To je že druga zgodba.

  • SIMON ROZIC

   Bravo, von Rhein, se popolnoma strinjam!!!!

  • Gavtroža

   Samo za čestitat odlična razvrstitev po znanstveni metodi in znanju

  • Valter BraniSlav

   Seveda so miliarderji ZDA nekaj popolnoma drugega.
   VSAK OD NJIH JE TRDNO DELAL MILION UR NA DAN!!!

 • Krtača 20

  A ste prevedl ta člank v ang jezik da bo cia vedla kaj ste skracal? Pa da boste dobil piškotek in trepljaj po rami?

  • Andrej

   CII in ostalim je jasno, kaj imamo in kdo nam v resnici vlada. Le nam to še ni jasno. Ta članek je namenjen NAM. CIA ga ne potrebuje.

   • Krtača 20

    Seveda. Hovhov….

    • Andrej

     Torej, kaj novega si se iz tega članka naučil?

  • slosin

   au, au…krtača, spet boli, a ne…

 • Franc Šink

  Včasih sem zelo rad slikal. Tempera. Priljubljena tema Pekel (zgodbe in peklenščki).Ozadje je bilo vedno v rdečih niansah.

  • SIMON ROZIC

   Lahko ponoviš!, ozadje že imaš!

   • Franc Šink

    To mislim tudi storiti.Samo bom spremenil stil .

    • abc

     Osem let si pa Gargamela slikal. In kaj se je zgodilo v teh osmih letih pri nas na bolše za navadno rajo? NIČ ! Razen nekaj uspešnih firm se je še razprodalo.

     • Franc Šink

      Izgleda da me poznaš. Tolaži se. To ni nobena umetnost.

 • Slovenec 33

  Samo dogajanje ste kar korektno opisali, zmotilo pa me je izrazoslovje.

  Izgleda, da slovenskega jezika ne poznate.
  Slovenki jezik je namereč zelo natančen in omogoča z eno besedo oziroma besedno zvezo natančno pojasniti določeni pojem.
  Uporabili ste besedo plemstvo, ki je pomensko popolna brca v temo.
  Plemstvo izhaja pomensko iz pojma plemeniti.
  Kaj je v opisanih osebah plemnitega, vas vprašam.

  Moje mnenje je, da so to genetsko deformirani potomci rdečih verskih blaznežev, ki so izvajai genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji in ki so na koncu vojne omogočili, z največjo veleizdajo slovenskega naroda v njegovi zgodovini, nadaljevanje okupacije slovenskih dežel, ki se še vedno ni končala.

 • mona lisa

  Še mafija jim ne seže do kolen. Krvoloki slovenskega ljudstva.

  • Gavtroža

   Niti Sicilijanska mafijo jim ne seže do peta

 • piko8

  Plemstvo; tega naziva niso vredni !!
  To je GOLAZEN, ki je možna samo v Sloveniji in v Venezueli ali sssr!!!!!!!!!!!
  Te podgane je treba UNIČIT, kot spomladanski pevel!!!!!

  • Boris Leljak

   Ne žalit drugih deżel!

  • Steiermark

   Popolnoma se strinjam s tabo, vendar se moramo zavedati, da je to drhal oz. plevel, ki je podobna ambroziji, zelo zelo težko izoreninit – samo z napalm bombami!

 • slosin

  ja, mali iz Murgl je kar uspešen borec v nastavljanju svojih….mogoče bi pa z Repetom po ‘prvem predsedniku’ napisala še ‘MK, mein kampf’…

  • učko

   Jap, JaJo bi se lohk učiu od njega. No, sej se je probau učit, pa je biu preneumen, da bi dojemal. Zato je od partijcev dobil batine, k se je delal preveč pametenga, pa v bistvu ni biu pameten. Biu je mal tepen, LOL !!

   • marta

    NE mal, Janez je že preko 40 let tepen.

 • Janez

  Dober dann vsem.
  Hvala redakcijiZA TA OK ČLANEK.
  KAR TAKO NAPREJ.
  S TO TI. ” UDBOVSKO DECO – POZITIVNEGA NE BO NIČ.TUDI
  NEGATIVNEGA NE DOSTI, KER SO TA “DECA” ENI – “OSAMELČKI”
  S
  SICER VPLIVNIMI EX KP, ZK STARCI V OZADJU,
  A TI STARCI SO ZDAJ RES ŽE ZA V DOMOVE ZA STARE IN ZA RANDI Z MATILDO..
  TE
  EX KP, ZK GERONTOKRATE KAR V PARLAMENT – V JAVNO OBRAVNAVO – V DZ IN A RTV SLO.
  TAKO
  GERONTOKRATIČNO
  IN ŽE NAPOL RAZPADLE – KOT PAČ SO – NA SVETLO LUČ DNEVA IN MEDIJEV Z NJIMI.
  TI
  EX KP, ZK STARCI –
  NIMAJO NOBENIH JAVNIH POOBLASTIL – ZA NJIH POČETJE.
  NJIH “DECA”
  PA TUDI NI NIČ POZITIVNEGA ZA PERSPEKTIVO NAS SLOVENCEV.
  TUDI
  NA OBALI – TISTEGA STARCA – J.Z. – NE MARAJO VEČ.
  Mi je to rekla zadnjič ena prof. V IZOLI.
  DANES
  NE BOM DOSTI PISAL – IMAM DRUGO DELO: računalniško samoizobraževanje.
  Bodite pridni. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Rotar Jakob

  pasjeglavi kurćan s pasjerejo v kz slovenistanu!

 • xtc

  i samo to tudi veliko “uspešnih” podjetnikov so otroci teh krogov sploh kjer se preliva veliko denarja,kot tudi tajkunčki so bodisi sinovi,sorodniki SDV jevcev saj so le tako lahko lastninili,dobivali kredite in posle.
  Slovenski trg je še danes zelo zaprt,večina ljudi sploh ne ve ,da posli ,ki jih dela veliko firm,gredo v resnici preko “nemških” firm,ki so res registrirane v Nemčiji ali kje v EU v resnici pa v lasti SDV jevcev ,ki po starih vezah dobivajo posle,odžirajo % in nato podajajo napreje v SLO za nizko ceno in tega ni malo.

 • Janez

  ŠALA.
  IZRAZ “PLEMSTVO”- ME JE ZMOTIL.
  Ti ljudje ne izgledajo po videzu – niti najmanj – “za pleme”, za razplod.
  Duhovno pa?
  Kaj zaboga – pa imajo – duhovno plemenitega – v sebi? L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  NAVODILO O PRIDNOSTI – ZA ČEZ DAN.
  Dupleški Tijek – pij vodo, magari Dravo in če se le da – ne “gguncaj afne”.
  Detektiv P. dela v prihodnostii ti ne bo zmanjkalo: za realne info, kje se je Maršal Tito naučil igrati Chopina na klavir – ti celo jaz kaj plačam.
  DOMOLJUBNI SLOVENCI PA – KAR KORAJŽNO – POZITIVNO – PIŠIMO.
  Edini pravi borci za demokracijo v Sloveniji smo. Bog vam daj – dober dan. “KORAJŽA VELJA”

 • matjaž

  Zanimivo

 • baubau

  Nepotizem je žal starejši od socializma in komunizma ter razširjen tudi na klasični desnici.

 • milanček

  cel saržer bi ponucal za teh 13 svinjakarjev

 • VERZIFIKATOR

  Aleks Grižon

  OLEANDER GUŽVINA – DUPLIMAT

  Mu ime je Oleander,
  saj res cvet je nad cvetovi,
  bi po drži vsej njegovi
  rekli Véliki mu Aleksander.

  Piše se možak Gužvina,
  ne izvira to od gužve,
  temveč iz imena spužve,
  dom ji morska je plitvina.

  Spužvo v grbu so rodbinskem
  pri Gužvininih imeli,
  nje podobo so prevzeli
  kar po vzorniku družinskem.

  Spužva je brez hrbtenice,
  bitje, ki ga premetava,
  na površje vedno splava,
  glavna stvar so ji pravice.

  Kakor Vaclav bil je Vašek,
  češki veliki državnik,
  Oleander kot pripravnik
  si nadel ime je Šašek.

  To ne bo povsem držalo,
  tole manjša bo napaka,
  Šaška, vrlega junaka,
  prej se je tako klicalo.

  Šašek se je še v otroštvu
  vedno rad imenoval,
  Oleander pa postal
  šele v diplomatskem moštvu.

  Rad postal bi diplomat
  kot otroček že Gužvina,
  to želela je družina,
  v šahu rekli bi: šah-mat.

  A je najprej duple mate
  Šašek kot študent prestrezal,
  kajti normam ni ustrezal,
  menjal redno je kravate.

  Ko profesor nekajkrat
  ga na pravu je zabrisal,
  nekaj levega je vpisal,
  da postane diplomat.

  Neko peto fakulteto
  Šašek skrpal je za silo,
  saj ga je le to gonilo,
  da ime mu »gor bo vzeto«.

  Važna je bila diploma,
  ki si čimprej v žep jo vtakne,
  da se mesto ne izmakne,
  priskrbljeno mu od doma.

  Bolj ko mož je nesposoben,
  to pri njem je obveljalo,
  večjo potrebuje hvalo
  in pa stolček tak, udoben.

  Da udobno je priliznjen
  v njem se Oleander slinil,
  muhe diplomatske hlinil,
  kakor torte kos odgriznjen.

  Vse pri njem je forma gola,
  da imel bi sam svoj mir,
  kakor lažni kavalir
  se po kuloarjih rola.

  Po naravi je tečnoba
  Oleander, ta Gužvina,
  glavna pa mu je vrlina
  prirojena že lenoba.

  Kar obljubi, to pozabi,
  prave vedno fant uboga,
  sicer pa je res nadloga,
  bolj podobna sitni babi.

  Kakor vetrček zapiha,
  tja se spužvica pomakne,
  pazi, da se ne zatakne,
  in s prepiha jo popiha.

  Njen edini je prijatelj
  lažna kvazi-ljubeznivost,
  pravi se ji pokvarljivost,
  kakor rekel bi pisatelj.

  Pravijo, da fant bolan je,
  je bolezen neko staknil,
  ko se prav ni bil premaknil,
  zdravstveno ni dobro stanje.

  Včeraj je prejel izvide,
  a se hitro potolažil,
  saj se je le onesnažil,
  ustne ima hemoroide.

  Za hemoroide take
  pot do ust je enostavna,
  za okolico zabavna,
  le da za oči ni vsake.

  Če prebiral tele rime,
  Šašek vse bi jih zanikal,
  glavo v pesek spet bi vtikal,
  da se ga le kaj ne prime.

  A ostala pač družina
  bolje jih bo razumela,
  fant je njihovega dela
  plod in sad in vsa vrlina.

  K sreči, da sploh ne obstaja,
  Oleander je izmišljen,
  gre samo za »spin« premišljen,
  da se podučuje raja.

 • Valter BraniSlav

  V primerjavi z menoj moj bratranec Soltes materialno ni dosegel skoraj nic….
  NI IMEL JAJC KOT JAZ IN NI ODSEL SE MLAD V ZDA…

  • Iztok Kresnik

   Pozdravljen nehaj zavaja slovensko javnost da si ne vem kakšen uspešnes v ZDA ker smo te razkrinkali si levičarski nepomemben klošar ti Amerike se videl nisi kaj šele Floride misliš da smo vsi Slovenci tako budasti kot si domislas

   • Valter BraniSlav

    Ti si bil v Sloveniji samo s prstom na zemljevidu.
    V resnici si samo ameriski milionar brez stila ki lahlo samo sanjari da bi nekoc mogoce bil klen Slovenec.
    Si ameriska izguba ki nima nic razen denarja..

 • Kosobrin

  Če človek zaide na vašo stran, postane živčen, nemiren, od vse žlehtnobe tu gori! Zato bom vaše umotvore kar preskočil in delal kaj bolj pametnega.

 • Antonius

  N je tista črka Ki Kučanove lažnivce in kleptomane loči od pleMstva.

 • Aresnica

  SLOvenijo so zapufali za dodatnih 1,5 Miljarde Evrov ….
  ________
  Lep pozdrav

  https://pbs.twimg.com/media/DwYVx6QWwAA2Dgg.jpg

 • Valter BraniSlav

  Od vse komunisticne dece sem najbolj uspel prav jaz, necak Macka in Kardelja…
  POZRITE SE OD ZAVISTI LUZERJI SLOVENIJE…

 • milanček

  da Bog da, da vseh 13 na zg. sliki takoj pocrkajo!

  • Valter BraniSlav

   Takoj za teboj !!!

   • milanček

    cepec

 • Slovenka

  Zlo je večno.

 • Slovenka

  Kakšno plemstvo neki! Boljši izraz je povzpetniki in še kakšen pridevnik bi se lahko dodal.

 • Valter BraniSlav

  Titova SFRJ mi je dala ogromno: prosti dostop do izobrazbe (ekonomska fakulteta) in prosti dostop do tujine (NYSE).
  Znanje zastonj pridobljeno v “diktaturi” sem za masten denar prodal v “demokraciji”.

  ZAKAJ NISTE ISTO STORILI TUDI VI?
  Ste bili pretupi ali preleni ali oboje?
  Ste se bali novosti in ste se drzali za materino krilo?
  Vam je Kucan skril potni list?

  ZAKAJ NISTE IZZIVELI SVOJIH AMBICIJ?

  • Slovenec

   Svobodne volitve, tržno gospodarstvo, sproščen uvoz, demokracija, svoboda govora?

   • AlternativaZaSlovenijo

    vse to nič ne pomaga, če nimaš ljudi z zdravo pametjo

  • Iztok Kresnik

   Pozdravljen nehaj zavaja slovenski javnost ti si levičarski butelj Titova ekonomisti ste naredili ogromne škode nehaj lagat ti usase videl nisi kaj se froride ti nimaš denarja hlapec levicarjev

  • AlternativaZaSlovenijo

   No lepo, izdal si Tita in SFRJ, na to si verjetno ponosen. Pa to še ni tak greh. Greh je ta, da je tvoje zastonj pridobljeno znanje nekoristno za ljudi in domovino, ki je tvoje znanje finacirala.
   Nekateri smo “butlji”, ker verjamemo v svojo domovino. Drugi ste pač navadne oportunistične in egoistične pizde, ki skrbijo samo za svojo rit.

   • Valter BraniSlav

    Ideologija je orozje luzerjev.
    Mi uspesni ljudje ideologije ne potrebujemo.
    Nasi starsi so nas naucili stati na lastnih nogah. Mi se ne cmerimo temvec sami ustvarjamo svojo prihodnost.
    Mi ne iscemo krivcev za lastne neuspehe ker smo sami svoj gospodar.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Če si bil ti v Ameriki in tam delal,sem bil jaz na Marsu in tam delal, Sorči, sem bil v USA-poslovno nakaj časa in vem kako je tam z uspešneži in luzerji

     • Valter BraniSlav

      Ti si videl Slovenijo samo s prstom na zemljevidu. Ti samo sanjaris da si kleni Slovenec.
      Slovenec nisi in nikoli ne bos. V resnici si samo ameriski milionar ki sanjari da bi nekoc morda zivel v dolini Sentflorjanski.

    • Iztok Kresnik

     Misliš da smo vsi šlovencibkaksni butli kot si ti levičar nesposoben ki ti tvoji botri plačujejo da širiš njihovo propagando?????!!!!

     • Valter BraniSlav

      Mene ameriski biliarderji placujejo da jim urejam portfelje.
      Ce me bo za uslugo zaprosil Putin ga seveda je bom odklonil.

     • Iztok Kresnik

      Nehaj lagati koministi nesposoben levičarski gnoj misliš da smo vsi butasti kot si ti marsikaj vem o tebi da si postrani levičar ki se skrivaš za ogromnimi imeni da si navaden revež da te žena vara se da vsakega ki je na svetovnem spletu da preverit

     • Valter BraniSlav

      Iztok raje povej kaj si ustvaril ti sam?
      Imas druzino, otroke, denar?

     • Valter BraniSlav

      Jaz ne mislim da ste Slovenci ki ste ostali doma butlni. Jaz VEM da ste butlni.
      Sicer bi odsli v sirni svet in uspeli tako kot jaz.
      Zal ste ostali in zaostali na vseh podrocjih razen nevoscljivosti. V FOUSIJI STE PREHITELI VES OSTALI SVET….. no vsaj v necem ste prvi!!!

     • Iztok Kresnik

      Če človek pozorno spremlja tvoje komentarje ugotovi da se za vsem tem skriva ena in ista oseba

     • Iztok Kresnik

      Neha lagat levičar burasti misliš da ti verjamemo da si kvazi uspešnes ki ima veliko denarja in živiš v usa to je samo tvoja domišljija tvoja ekonomska fakulteta ti v Ameriki nebi nič koristila ker tvoji so jugo spravili na kolena ti nimaš denarja ne otrok zato povej resnico da si navaden laznjivev psihopat širiš lažno ideologijo ti sploh ne veš kaj so to indeksi kakšno vreme je na Floridi v resnici živiš v hudem pomanganju ki je popolnoma uničil svoje življenje taksi kot si ti sodijo v psihiracino ustankvo

     • Iztok Kresnik

      Nehaj lagat in zavaja Slovence idini butelj si ti ki verjameš da si negi uspešnes v resnici si luzer ki v svojem življenju ni doseel ničesar si samo domislas ti usa nikoli nisi videl kaj šele Floride ti ne veš kakšno vreme je v ZDA tvoji ekonomisti so naredili ogromno škode v Jugoslaviji levičar laznjivi

     • Aresnica

      Iztok- Valter,ki brani Sarajevo ne more bit SLOVENEC.
      Tak butl, ki v sanjah sanja diktatorja ne more bit čist ……
      ___________
      Lep pozdrav

     • Iztok Kresnik

      Pozdravljen se popolnoma strinjam s teboj človek ki ima na portalih veliko ptofilov in si dopusuje sam s seboj je bolana oseba ter si domisla da je rees živi v USA to je samo psihični BOLNIK?!!

    • Robi Tomašič

     Raje delam za svoj dnar ko da se ko ti prodam oportunistični prasec. Politiki so isti ko ti zato pa so vsi na dnu. Delat moram po nemčiji, švici, avstriji da si lahko nekaj ustvarim, plačujem davke tudi v slo… in ko vidim da moj denar gre v take ko tebe mi gre na bruhanje. Na svetu je narobe to, da ta ki mu pomagajo račun nosit drugi misli da je nad vsemi, je pa v resnici vsem nekaj dolžan. To ni ideologija, to je točka na kateri nastaja sovraštvo. Ni dvakrat za rečt da bo se kaka krvava revolucija ponovila ko bo ignoranca vodilnih dosegla vrhunec

    • Robi Tomašič

     grem se stavit da imaš konstitucijo fetusa… Razvajenčki se premalo zavedajo kako krhki so. Ne hodit med volke če si ovca. samo to naj ti da mislit. Kr bo prišo dan ko boš plačal svojo ignoranco.

  • Janez

   Oh !
   Valter, če res si
   nečak
   od nas Slovencev – nič spoštovanih in nesodno polit zločinskih ex KPS STALINISTOV
   I. MAČKA in
   E. KARDELJA – nam pa le zaupaj krstni imeni
   – biološkega očeta I. Mačka in
   – krstno ime matere I. Mačka.
   Meni so kot knjižničarju ljudje iz okoliša Zadobrova – govorili,
   da sta imela oba
   starša I. MAČKA – enak predporočni priimek: namreč – priimek MAČEK.
   Preverjal tega nisem.
   Tisti ljudje, ki so mi tio govorili so bili – znani poštenjaki. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   ŠE TI SAMOHVALNEŽ – POVEJ: ŠE TI – kaj o kulturni malopomembnosti – tvojih “baje sorodnikov”

 • samotoje

  Medtem ko smo Slovenci sanjali o svoji državi, so komunisti že pripravljali teren za prve krizne čase po osamosvojitvi, denar so spravili na varno, potem pa so čakali na ugoden čas. Več kot obilno so bili poplačani za čakanje. Danes so komunisti spet v sedlu, z denarjem, ki so ga nakradli, so nam ukradli državo in spet si upajo groziti, manipulirati, lagati in krasti. Po osamosvojitvi so se jim tresle hlače, cerkve so jih bile polne, da se je pošten človek komaj zrinil noter, potem pa so hitro ugotovili, da je strah odveč, da jim nihče nič noče. In so spet “gazde”. Ko bo tokrat prišel čas za polaganje računov- in tak čas vedno pride- bo stvar resna. Zdaj so vse karte na mizi, ni več skritih asov, imena so vsa znana, dejanja tudi.

 • Kosobrin

  Oh, ko bi se kdaj pogledali v ogledalo ….!