Zaskrbljujoče: Islamska skupnost se je odpovedala dialogu, z njihove strani v preteklosti že večkrat prišlo do grozečih besed!

Foto: STA

Islamska skupnost v Sloveniji je razburila javnost; s tem, ko je odklonila dialog o vprašanjih s področja verske svobode, je upravičeno povzročila zaskrbljenost med Slovenkami in Slovenci. V preteklosti je namreč že prihajalo do grozečih besed s strani predstavnikov Islamske skupnosti. Tako se je na primer tajnik Nevzet Porić za tujo televizijo hvalil, koliko denarja je prispeval za gradnjo džamije Katar, mufti Nedžad Grabus pa je v Odmevih napovedal kar to, da bo večina Slovencev v kratkem postala muslimanov. Ob tem ne čudi, da so se odpovedali dialogu, vprašanje je le, ali Sova njihove aktivnosti budno spremlja ali pa je osredotočena na zagotavljanje služb prijateljicam predsednika vlade Marjana Šarca.

Ker je predstavnik Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji v Svetu Vlade Republike Slovenije za dialog o verski svobodi v svojih pismih svetu 2. in 8. oktobra 2019 odklonil nadaljnji dialog o vprašanjih s področja verske svobode, ki zadevajo njegovo versko skupnost, s predstavniki države (vlade in resornih ministrstev), drugih verskih skupnosti, neodvisnih organov, ki skrbijo za zaščito človekovih pravic in prepoved diskriminacije, ter neodvisnima strokovnjakoma za področje religije in prepoved diskriminacije, je bila 9. oktobra odpovedana seja sveta, ki je bila predvidena ob 10. uri.

Foto: posnetek zaslona

Minister Poznič ob odpovedi seje izrazil zaskrbljenost
Ob odpovedi seje je minister Zoran Poznič poudaril, da zaskrbljenost izraža zato, ker je dialog temelj vsake demokratične družbe in vsakega sožitja. “Samo z dialogom lahko dosežemo soglasje o temeljnih družbenih vprašanjih in samo soglasje lahko v družbi uspešno uveljavljamo,” je še dodal. Neizpodbitno je dejstvo, da se brez dialoga ne moremo nadejati integracije v večinsko družbo. Glede na to, da se brez integracije ni mogoče nadejati sožitja, je takšno obnašanje nedvomno zaskrbljujoče. Dialog je tudi edini način za sobivanje v današnji civilizirani Evropi, prav tako pa bi s sodelovanjem pri dialogu Islamska skupnost pokazala spoštovanje do države, v kateri ima v skladu z ustavo zagotovljen status enakopravne verske skupnosti.

Zoran Poznič (Foto: STA)

Zdaj, ko je džamija zgrajena in so dobili Džamijsko ulico, se ne nameravajo več pogovarjati
Nevzet Porić, generalni sekretar Islamske skupnosti v Sloveniji in svetnik Liste Zorana Jankovića, je v pogovoru za bošnjaško televizijsko hišo Hayat že pred več kot letom napadel politične stranke slovenske desnice, češ da so skušale ovirati gradnjo džamije in nasprotovale, da se ulica za Bežigradom v Ljubljani poimenuje z Džamijska ulica. Na vprašanje o nadaljnjem financiranju džamije se je pohvalil, da je Katar do zdaj prispeval 15 milijonov evrov, da pa je mufti Nedžad Grabus v stalnih stikih s Katarjem, ki naj bi prispeval tudi denar za dokončanje džamije. Ni treba posebej poudarjati, da je Katar država, ki dokazano podpira terorizem, zato se postavlja vprašanje, ali slovenske varnostno-obveščevalne službe spremljajo dejavnosti slovenske islamske skupnosti ali pa so bolj osredotočene na zagotavljanje služb prijateljicam premierja Marjana Šarca.

Nevzet Porić, predstavnik islamske skupnosti

Mufti že pred dvema letoma v Odmevih napovedal islamsko državo v Sloveniji
Mufti Grabus je za nemalo razburjenja poskrbel že pred časom, ko je gostoval v Odmevih na režimski TV Slovenija, kjer je med drugim navedel nekaj morebitnih razlogov, zakaj slovenski muslimani niso pripravljeni na dialog: “Ne bomo dovolili tega, da nam vedno govorijo, da smo vsi enakopravni pred zakonom. Ko pa pridemo mi in poskušamo doseči določene pravice, potem čakamo več kot 40 let na to. Veliko je primerov in mislim, če hočemo graditi resne družbene odnose, potem moramo govoriti tudi o tem, kakšni so problemi, s katerimi se soočajo tudi mlajši ljudje, ki imajo slovensko identiteto in so muslimani. Mi smo starejša generacija.” In nato nadaljeval: “Govorim o tem, da ta center in vse, za kar smo si prizadevali, smo si zaradi slovenskih državljanov, ki bodo čez, recimo 20 let, večina muslimanske oziroma islamske skupnosti v Sloveniji. In zato je zelo pomembno za širšo družbo, da razume, za kaj sploh gre, ko govorimo o islamskem kulturnem centru in naši identiteti v Slovenji.”

Neintegracija migrantov že kaže posledice v številnih evropskih državah
V številnih državah Evropske unije smo lahko videli, kakšne so posledice, ko se migrantov, ki so večinsko muslimanske vere, ne integrira. Ti se namreč pričnejo zadrževati na nekih zaprtih območjih, ki jim omogočajo življenje v skladu z njihovimi kulturnimi vzorci. Seveda ne preseneča, da zato migranti ne obvladajo dobro jezika države gostiteljice in zavračajo večinsko kulturo. Zaradi podcenjevanja pomena integracije je marsikje prišlo do porasta kriminala in kaznivih dejanj. Še posebej je to vidno na Švedskem, kjer so nastale prave no-go cone, kamor si ne upa stopiti niti policija.

Rok Krajnc

 • samotoje

  Islam in slovenska identiteta? Ali mislijo, da si sploh lahko privoščijo zavračanje dialoga? Poriću in Grabusu bo treba povedati, zelo jasno, da sta tujca in torej dolžna ravnati v skladu z zakoni in običaji države, kjer trenutno gostujeta. Kar bo v prihodnje zanju zelo koristno.

  • Andrej

   Imaš sicer prav, ampak gre za nepoznavanje resnične težave. Islam v osnovi ne pozne nečesa, čemur se reče: VERSKI DIALOG. Za njih obstaja ena sama vera, Islam, in z drugimi se ne pogovarjajo, ampak je njihova naloga, uničiti jih. Tukaj vidimo začetek uveljavljanja ŠERIATSKEGA PRAVA.

   • samotoje

    Saj za to gre. Porić in Grabus sta zdaj islam v Sloveniji. Pred njunim prihodom ni bilo razloga, da bi o šerijatskem pravu sploh razpravljali. Sta delček islamske invazije na Evropo. Velik razlog za to, da se ve, kaj počnejo, vsako minuto.

 • Renato Reno

  Pa kaj, če so zavrnili sodelovanje. Še lažje bo zahtevati od njih voljo odločitev Slovenije v vezi verskih vprašanj, saj so evidentno zavrnili možnost sokreiranja tovrstnih zadev. Bodo pač morali še bolj pohlevno poslušati in izvajati voljo Slovenije. V Sloveniji nima Katar nobenih možnosti vplivanja na delovanje in življenje Slovencev. Kot vse druge verske entitete v Sloveniji imajo muslimani možnost enakovrednega sobivanja v naši deželi. Morajo pa vedeti, da je Slovenija evropska država s svojo evropsko kulturo in zgodovino v kateri smo se bili primorani zoperstaviti vplivom islama. In ta usmeritev drži popolnoma še danes, čeprav nekateri želijo zadevo predstaviti po svoji zmedi v lastni glavi. V Sloveniji je še vedno doma poštenje, goveja juhica, slastna svinjska pečena in frajtonerica, ki odzvanja nenapadalno mentaliteto Slovenca dokler ta ni primoran v odpor. Potem pa itak morajo vsi pujsi v beg, sicer je lahko prevec pečenke na mizi. Kot je po naravi dano, imamo tudi Slovenci v gene zapisano kdo je lahko naš predator pred katerim se moramo in se znamo zaščititi. Med nami je še vedno prisotno potomstvo genetike Germanov, Celjskih, Matije Gubcev, Uskokov, Križarjev, Maltežanov, Tahijev, … pa še bi lahko našteval. Veseli pa me, da prenekateri sodržavljani, ki etnično spadajo med muslimane zelo radi popijejo kozarec rujnega in se okrepčajo s krajnsko klobaso po tem, ko pridno zafršalajo kakšno škarpico, pozidajo zidove, pa tudi naše viže jim niso tuje ter se znajo poveseliti kot je tu navada. In prav je tako. Pomembno je, da ne mečemo vse v isti koš s hordami, ki dejansko invazirajo v Evropo. Kot že povedano pa imamo s tem že zgodovinske izkušnje in mehanizem za reakcijo je še vedno ŽIV. Kajne, spoštovani sodržavljani!

 • tasilo

  Če imamo v ustavi pravico do pitne vode, dajmo pa vanjo še dolžnost do kraškega pršuta.

  • Andrej

   Je sicer smešno, ampak ne bo več dolgo. Kmalu bomo imeli brez ustave PREPOVED kraškega pršuta. Stvar je bistveno resnejša, kot se na prvi pogled zdi.

   • KAPIBARA

    Kako bodo pa prepovedali Velikonočno šunko… Koline.. Trgatev+ Martinovo ??

    • Andrej

     Poglej tam, kjer vlada ISIS. Obvladajo u nulo.

     • KAPIBARA

      Pa si želiš tega..??

     • Andrej

      Za živo glavo ne. Ko bo ISIS tukaj tega o živo glavo ne bom mogel več reči.

  • samotoje

   In do pancete.

 • Novakec1

  Kakšen žep, slolandija je že čefurska enklava, še mal pa bodo šerjatarji zavladal.

 • Amerikanc

  Oni so za dialog samo takrat kadar imajo veliko “ledvičko” okoli pasu.

 • tomven

  A prav vidim na gornji sliki murgelj žabo… Kdaj se je pa prekvalificiral?
  Oranžno porićevo glavo bi bilo pa treba nagnat nazaj v vukojebino, od koder se je priklatil.

 • montyamp

  Niso vsi muslimani teroristi , so pa vsi teroristi muslimani .

  • Andrej

   Odvisno od tega, kaj smatramo za terorizem. Če šeriat terorizira nemuslimane, potem so vsi muslimani teroristi. Tukaj. Ampak, mi ne spadamo skupaj, definitivno ne.

 • montyamp

  Edino kar mi je všeč pri muslimanih je to , da ženske pri njih hodijo pred moškimi samo po minskem polju .
  Feminizacija državne uprave prinaša običajno več škode kot koristi , kar pogleje Fatimo Fajon in Fatimo Merkel .

 • gabrijelobid

  Tapravi so na sliki.

 • montyamp

  KOLIKO MUSLIMANSKIH INTELEKTUALCEV STE SLIŠALI OBSOJATI MORILSKE POHODE SVOJIH MOHAMEDANCEV ?????????????
  KOLIKO ??????????????
  Napačno vprašanje ??????
  Dobro , če ne intelektualcev , pa potem predstavnikov agende za kulturocid, etnocid in genocid avtohtonega prebivalstva .
  Še imamo za vratom ostanke gošarske ideologije nasledstva totalitarnega zločina , že nam po hrbtu leze nova vrsta skupinske dinamike predkonvencionalne stopnje moralnega razvoja .

 • montyamp

  Dialog z idioti je v Sloveniji spodletel v obdobju med WW1 in WW2 .
  Kaj se Slovenci še niste naučili , da je strpnost med bolniki samomor .
  Naši dedje se niso borili zato , da bodo primitivci klali njihove vnuke in to vzdrževani z žulji napadenih .

 • antimur

  Vse te slovenske džihadistične voditelje je potrebno nemudoma spokati iz Slovenije, ostalim, ki se ne integrirajo, pa omejiti njihov primitivni islamizem na minimum, ali pa izgnati samo s tistim, kar so imeli, ko so se pritepli v Slovenijo.

 • Andrej

  Poznič, a če Islam odpove je to razlog, da se odpove vsem? Kaj pa so oni zaen tako močan faktor tukaj, da razsuvajo dialog? Sram naj vas bo!!!!!!!!!!

  • antimur

   Nekoč so iz takšnih kot je ogabni muslimanski oranžnež Purić kuhali žajfo, saj po pripovedovanju moje babice je bilo tako.

 • sloustava

  Za unicenje Slovenije, samostojna Slovenije, ki itak nikoli ni bila intimna opcija tega tipa, namrec Kucana, je prikladno tudi sedenje ob alahahalhomeiniju. Zatajil je celo lastne starse, za katere je na soocenju z dr. Pucnikom rekel, da so Pravoslavci…Kdo je se sposoben zatajiti lastne starse in njih vero?A, kdo, kretenski volivec?!

 • Andrej

  Islam v osnovi ne pozne nečesa, čemur se reče: VERSKI DIALOG. Za njih
  obstaja ena sama vera, Islam, in z drugimi se ne pogovarjajo, ampak je
  njihova naloga, uničiti jih. Tukaj vidimo začetek uveljavljanja
  ŠERIATSKEGA PRAVA.

  • xtc

   Kot pri komunizmu in socialistih-ena vera samo oni.

 • Unikatna

  SOVA nima časa za njih! Pravih Slovencev in Slovenk se ne da nikoli pomuslimaniti, edino tiste, ki se prodajo za denar!!!

 • IZBIRA

  Če je človek zaskrbljen bo že dovolj, da se stvari sameposebi spremenijo, tako, da zaskrbljenosti več ne bo. Če se pa ne bodo, se pa ne bodo. Pol se pa ne splača biti več zaskrbljen.

 • Janez Novak

  Narodu ovc vladajo volkovi.

 • xtc

  Zadeva je zelo enostavna,zavračajo dialog.
  Ni težav,zaradi rizika pojava terorizma se zadevi prepove obratovalno dovoljenje iz varnostnih razlogov do nadaljnega,če se prepoved krši,bo država objekt,ki potencialn predstavlja veliko grožnjo terorizma sploh zaradi glavnih financerjev,preprosto odstranila,kot ob vsakem poizkusu nasilja ali kršenja prepovedi deelovanja.
  Vsi predstavniki skupnosti,ki so javno grozili,pa morajo v roku 48 ur zapustiti SLO,ali pa se soočiti z dosmrtnim zaporomm zaradi širjenja nestzrpnosti in teroristične miselnosti in so potencialni organizatorji teroristične dejavnosti-torej grožnja državni varnosti.
  Zadeva gre povsem zakonito in v korist varnosti države.,ker pač nočejo sodelovati pa to pomeni velik varnostni rizik,zato lahko država ukrepa kot je zapisano.

 • macon

  Predstavljajte si 20% teh modelov v populaciji. Enostavno bi vkorakali v inštitucije in jih zavzeli, Slovenčki bi pa modro molčali in se oblačili v kaftane, ker bi bilo to “in”. Predvsem grde levičarske babure bi se navdušene nad novo “svobodo” zahomotale v burke.

 • KAPIBARA

  Ne razumem “modrecev”, kateri imajo uradno posla z muslimani !
  Oni imajo Takijo.. to pove VSE o muslimanih..
  Za kaj, je treba jesti govana, čeprav so jih žal že drugod.. ??
  Pa že nećivili so stoletno dokaz, da se tuja rodna plemena NE socializirajo z državo gostiteljico !!

 • xtc

  Ravno zaradi teh težav vse več EU držav z desnimi vladami vse bolj razmišljajo o začetku zapiranj džamij saj predstavljajo izrazito indoktrinacijo in pozivajo k neasimilaciji,le redki imami si prizadevajo za dokajšnjo integracijo.

 • Antonius

  Nikoli nisem bil nestrpen do muslimanov, zdaj pa po vsem, kar počnejo po civilizirani krščanski Evropi in se obeta tudi nam, ob šerijatarjih pomislim na garje.
  Zelo huda srbečica se v prihodnosti obeta Sloveniji zaradi zahrbtnih …….. ! Zavračanje dialoga je neupoštevanje kulturne različnosti in aroganca brez primere. Kako se bodo obnašali, ko jih bo dovolj je na slovenski TV že Grabus napovedal. Porić nam njihovo bodočo prakso že med ljubljanskimi *svetniki* dokazuje.
  Izvoljen politikantski potpuri levice, pod in okoli pokrova Šarčeve vlade nas brez možnosti kulturnega ugovora, ogroža z zelo srbečo prihodnostjo.
  Na volitvah se bo treba spomniti in premisliti, zakaj levičarski potpuri nikakor ne sme biti vreden volilnega zaupanja.

 • KAPIBARA

  Če so Thompsonu prepovedali nastop, zaradi nekega kvazi namišljenega razpihovanja, musliči ga 100% podpirajo..
  Še njim prepoved nastopanja..!!

 • sloustava

  Puricu, gdje ti zivis! Slovenija nije ISIS, iako se ti mnogo zalazes, da bi bila. Odje…, iako imas podrsku sa strane Kucana, odje..

 • Ehnaton

  Zaskrbljen je Poznič, zaskrbljen je Kontič, zaskrbljen je Prebilič, zaskrbljen je Zevnik. In kaj jim je še skupnega poleg velike zaskrbljenosti. To, da jih skrbijo muslimani, albanci, romi, migranti, predvsem pa to, da so vsi pripadniki stranke SD, naslednice komunistične partije. In presenetljivo, skrbijo jih pripadniki narodnostnih ter verskih skupnosti, ki so sicer njihovo trdno volilno jedro, ali pa bodo to še postali. O tem naj razmislijo tudi razni Grabusi in Porići preden tulijo z njimi v en rog ter pljuvajo po tistih, ki bi lahko ogrozili politično prevlado naslednikov bivšega režima.

 • RATATA

  Kaj ne veste, da imajo islamisti hinavščino zapovedano v PeeSu – pravilu službe(?)… za preživetje je popolnoma demokratično omejiti demokracijo pri sebi doma…. še enkrat…za preživetje!!
  .. tako uči praktična zgodovina dogodkov!

 • Vlado77

  Čestitima Jankoviću- v zgodovini boš zaslužen za muslimansko Lj in SLO. Ne boš pa dobil spomenika,ker oni tega ne marajo. Janković in levičarji ne vidijo dlje od lastnega nosu. Me prav zanima kaj se bo dogajalo v okolici džamije (kasarne) s nepremičninami. Verjetno bodo domačini prodajali, ker se ne bodo radi zbujali ob glasnem petju te džamije. Kdo bodo kupci se ve- muslimani In LJ se bo spreminjala v NOGO cono.

 • RATATA

  Bolj zaskrbljujoča je odpoved seje komunajzrskega rdečerevirskega pozniča zaradi nekih mangoop burgerjev!
  Mene pa to bolj skrbi! V odpovedi se kaže zelo kratka delovna doba tega ministrskega kiparja, saj se je odločil vstopiti v aktivno delovno obdobje v zrelih letih … po zgledu Josipa Vidmarja

 • Artur

  Iz pritepencev so se prelevili v musli. petokolonaše, vadbeni center z “raketo” je gotov dialog ne pride več v upoštev zdaj je na vrsti novačenja za đihad s podporo leve narodno izdajalske bande.

 • Ježek Teka Teka

  Vse to US sranje … laganje Šarca in ostalih komunjar … vsa ta leva svinjarija, ki se je kar naenkrat nakopičila v momentu, ko bi se morala slovenska meja nujno zapreti … ni slučajnost …

 • hribovc

  se že kurčijo, muslimani, zdej ko imajo đamijo pod streho…

 • lokec

  Spomnim se Poriča kako je žalil Ocvirka v nekem pogovoru na TV. Že takrat sem videl, da z dialogom ne bo nič. Mogoče bi pa slovenski škofje prosili Poriča, da se jih usmili in jih sprejme. Saj vsi vemo kakšen je alah pa to.

 • šmentanamuha

  Mene bolj kot Nevzet skrbi Milan, ki sedi poleg njega in je izvor tega zla, ki prihaja nad nas. On je tisti, ki je odprl vrata države za prodor islama in multikulti globalizma s podelitvijo najvišjega državnega priznanja Georgu Sorosu. Nevzet se samo obnaša kot pravi musliman in to nikogar ne preseneča, razen slaboumnih levičarjev, Milan pa se obnaša kot izdajalec države, ki ni njegova intimna opcija. Zoki pa je njegova desna roka. Pravična kazen za oba bi bila izgon iz države, lahko pa se jima pridruži še Nevzet. Prepričana sem, da jih bo Savdska Arabija gostoljubno sprejela … ali pa Katar, saj je vseeno. Tam pa lahko naprej furajo biznis.

 • Artur

  Tile tipi spodaj so mi zelo sumljivi v navezi z odpovedjo dialoga teh musli pritepenecev oziroma petokolonašev.”Denar ne smrdi tudi, če je iz pro terorističnega Katarja”

  Ko bodo migranti posilili vašo hčer, zaklali vašega sina, odžrli pokojnino vašim staršem, se spomnite osmerice ustavnih sodnikov, ki so omogočili te zločine
  http://demokracija.si/fokus/ko-bodo-migranti-posilili-vaso-hcer-zaklali-vasega-sina-odzrli-pokojnino-vasim-starsem-se-spomnite-osmerice-ustavnih-sodnikov-ki-so-omogocili-te-zlocine.html

  Črni migranski oblaki nad Evropo – kdo bo temu zmogel reči: “Dovolj je!”
  http://www.demokracija.si/komentar/crni-migranski-oblaki-nad-evropo-kdo-bo-temu-zmogel-reci-dovolj-je.html

 • IZBIRA

  Tudi muslimani v Sloveniji imajo svoje strice iz ozadje. Bomo videli kaj porečejo komunstični strici iz ozadja? V Vladi so zgolj zaskrbljeni!?

 • milanček

  oba na zg. sliki je treba odstranit!

 • Artur

  O naši komunajzlski lopovski, lažnivi narodno izdajalski bandi zlizani z musli. peto kolono vemo že skoraj vse.
  Ostane nam še vse kar ne smete vedeti o islamu in kaj nas čaka, če se Slovenclji ne bodo še pravočasno “prebudili iz pogubne komunistične narkoze”.
  Šerijatski potuhnjenci pri nas vse bolj kažejo svoj pravi obraz.

  https://homunizam.wordpress.com/2018/05/30/sve-sto-ne-smijete-znati-o-islamu/

  Violence in the Quran and the Hadith
  https://www.catholicsforisrael.com/articles/islam/221-violence-in-the-quran-and-the-hadith

  Violent and Intolerant Qur’an Verses
  conservativecolloquium.wordpress.com/2008/03/11/violent-and-intolerant-quran-verses/

 • Artur

  “Govorim o tem, da ta center in vse, za kar smo si prizadevali, smo si zaradi slovenskih državljanov, ki bodo čez, recimo 20 let, večina muslimanske oziroma islamske skupnosti v Sloveniji. In zato je zelo pomembno za širšo družbo, da razume, za kaj sploh gre, ko govorimo o islamskem kulturnem centru in naši identiteti v Slovenji.”
  S tem je povedal vse kakšni so njihovi nameni in to se danes kaže tudi z odpovedjo dialoga.