Mesto je zamenjalo ime, ne pa tudi barve: Titovo Velenje zdaj Židanovo

Vir: mojvideo.com

Ob spremembi režima je peto največje slovensko mesto Velenje zamenjalo ime, ne pa tudi barve. Da mesto ostaja krvavo rdeče, je dobro vidno tako po številnih materialnih ostankih komunistične preteklosti kot tudi po vodstvu občine, ki ne skriva svojih simpatij do nekdanjega režima. Celo več, koruptiven način delovanja je ostal trdno ukoreninjen v vse kotičke administracije, še bolj sprevržen pa je način, kako oblastniki ohranjajo svoje položaje v tej komunistični oazi – z načrtnim naseljevanjem migrantov v mesto!

Državljani se ponovno zgražajo nad sledovi komunizma, ki so v Velenju vidni vsepovsod. Kot smo že poročali, je Titov trg, kjer mimoidoče straši največji kip diktatorja Tita na svetu in je med običajnimi državljani predmet gnusa, za občinske veljake ponos in prioriteta. Kot smo že poročali v preteklosti, bo občina Velenje v letošnjem in naslednjem letu namenila 150 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja za urejanje in vzdrževanje omenjenega kipa. To pa ni edini trg, ki moti državljane in občane. Uporabnik je na Twitterju nedavno opozoril na cel seznam ulic, cest in trgov, poimenovanih po nekdanjih komunističnih pomembnežih. Tako lahko v Velenju najdemo Efenkovo cesto, poimenovano po Ivanu Kovaču – Efenki, političnem komisarju komunistične partije. Naslednji primer je Kardeljev trg, poimenovan po samooklicanem “ekonomistu” Edvardu Kardelju, čigar ideje so imele uničujoč vpliv na slovensko in jugoslovansko gospodarstvo. Kot se za komunistični raj spodobi, ne manjkajo niti Šercerjeva cesta, poimenovana po partizanu Ljubu Šercerju, Bračičeva cesta, poimenovana po partizanu Mirku Bračiču, Kidričeva cesta, poimenovana po Borisu Kidriču, in Stanetova cesta, poimenovana po partizanskem komandantu Francu Rozmanu – Stanetu.

Ravno v teh dneh pa očitno Mestna občina Velenje provocira občane s pošiljanjem knjižice, v kateri se hvalijo s takšnimi poimenovanji. Kaj si o tem mislimo Slovenci in Evropejci, jasno kažeta odločba ustavnega sodišča, s katero so prepovedali poimenovanje Titove ceste v Ljubljani, ter resolucija Evropskega parlamenta, ki jasno izraža obsodbo treh totalitarnih režimov, vključno s komunizmom!

Velenjski župan Bojan Kontič (Foto: STA)

Komunizem je v Velenju globoko ukoreninjen, kažeta primera CSD Velenje in šaleškega lobija

Da rdeče lovke Židanovih segajo izven občinskih pisarn, naj spomnimo samo na ravnanje Centra za socialno delo Velenje v primeru koroških dečkov ter na vpliv in delovanje šaleškega lobija, ki pa presega meje občine in ima državen pomen. Poročali smo že o črpanju državnega denarja za namene financiranja družinskega podjetja Esotech nekdanjega šaleškega poslanca in zdajšnjega sekretarja Jana Škoberneta ter o popolni nekompetentnosti nekdanje obrambne ministrice Andreje Katič. Da pa je v Slovenji prav vse mogoče, pa kaže dejstvo, da je nekompetentna Andreja Katič nova ministrica. Verjetno ni potrebno poudarjati, da bo uporabna predvsem za oviranje preiskav v zvezi z afero TEŠ 6.

Sprevrženo: komunizem ohranjajo pri življenju z naseljevanjem migrantov!

Najbolj sprevrženo pri vsem skupaj pa je dejstvo, da komunizem pri življenju socialni “demokrati” ohranjajo z naseljevanjem migrantov, ki jim predstavljajo zanesljiv dolgoročni vir glasov na volitvah v prihodnosti. Pri tem se ne ozirajo na prihodnost slovenskega naroda ter na dejstvo, da infrastruktura zaradi pretiranih migracij poka po šivih, za domačine pa je življenje postalo pravzaprav nevzdržno. V zadnjem času je zlasti problematično naseljevanje migrantov iz Albanije in Kosova, ki se v mesto množično selijo zaradi visokih socialnih transferjev ter na splošno boljših pogojev za bivanje.

Za primerjavo: osnovna socialna pomoč v Sloveniji v času pisanja tega članka znaša 392,75 evra, medtem ko je povprečna bruto plača v Albaniji po podatkih Svetovne banke v lanskem letu znašala borih 347 evrov, na Kosovu pa 405 evrov. Tako lahko ugotovimo, da si migranti svoj življenjski standard bistveno izboljšajo že s samo priselitvijo v Slovenijo, tudi če nič ne delajo. Običajno pa se priselijo kar cele družine, pri čemer oče dela za nizko plačo, preostala družina pa prejema transferje, kot sta socialna pomoč in otroški dodatek. Glede na kadre na CSD Velenje, ki smo jih opisali v prejšnjem odstavku, predvidevamo, da se pri čakanju na reševanje vlog za pridobitev omenjenih socialnih transferjev migrantom ni treba soočati z zamudami. Stroškov takšnega načina življenja migrantov iz Albanije in s Kosova pa ne pokriva občinski proračun občine Velenje, pač pa račun za to na koncu poravnamo vsi davkoplačevalci Slovenije!

Ne glede na lagodno življenje, ki ga novi migranti uživajo na račun slovenskih davkoplačevalcev, pa še posebej zbode v oči dejstvo, da ti migranti ne premorejo toliko volje, da bi se naučili slovenskega jezika ter se prilagodili našim, slovenskim običajem ter navadam. S prilagajanjem specifično lokalnim običajem, kot so čaščenje diktatorja Tita, uživanje v brezdelju ter izkoriščanje socialne države, verjetno nimajo takšnih problemov. Neprilagajanje na slovensko okolje je privedlo do številnih težav, s katerimi pa se soočajo že tako preobremenjeni delavci v zdravstvenih domovih, šolah ipd. Zaradi teh težav so razmere postale nevzdržne do te mere, da so o njih začeli poročati levičarsko usmerjeni mediji, kot sta nacionalna TV Slovenija in POP TV, rdeči župan Kontič pa se je po pomoč obrnil na celoten takratni državni vrh: pismo je poslal predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju, predsedniku vlade Miru Cerarju, predsedniku državnega zbora Milanu Brglezu in predsedniku državnega sveta Alojzu Kovšci.

Foto: YouTube

S civilnimi iniciativami so se morali prebivalci območja večkrat upirati mestnim oblasten, le prihajajoče lokalne volitve pa bodo pokazale, če imajo meščani Velenja končno dovolj komunizma ali pa mestnim oblastem uspeva načrt naseljevanja?

J. Ž.

 

 • Haloški Tunek

  TITO je bil car. To je priznaval celi svet…fshod in zahod… Kapish?

  • ZatonMesecnikov

   Ma kakšen car. To so tukaj pisarili da je car. Drugih virov informacij pa ni bilo….

  • Mojca pokraculja

   Car česa ?

   • Steiermark

    car pedofilov in množičnih morilcev – tudi tistih skritih…..

 • Steiermark

  Tito je bil psihopatski posiljevalec, pedofil in množični morilec – skratka velik PSIHOPAT!

 • Valter BraniSlav

  JOSIP BROZ BI migrante deportiral, izrojene levicarje pa poslal na Goli Otok…
  TITO JE BIL CAR KATEREMU SE JE KLANJAL VES SVET..
  Danasnji levaki in desnaki pa pusite kurac tujcem ker nimate tega kar je imel veliki Broz: pogum, mozgane in karizmo…
  Popolne nule ste: Mesecniki, Zidani, Janse, Fajonke in drugi drek iz leve in desne…

  • Steiermark

   Klanjali ste se mu prav vi, (v obratno smer, ker ste gledali v zid pred sabo, ko vas je pedofiliral, od zadaj , oblečen v jovnkino kombinežo, “grudnjak” in njene gače, v veliosti šotora…….bil je pravi psihopatski pedofil, pederajzl in množični morilec! Fuj, nesnaga!

   • Slovenc

    Vse to si se naucil na tem portalu. Ocitna janezova ovca z opranimi mikromozgani…

    • Steiermark

     Če je tako z mano, potem se mi pa smiliš ti, ki imaš očitne znake in posledice, kot titov pionirček – štokholmskega sindroma!

    • Steiermark

     Osebek s čipom, ki na vsakem koraku preži na nevarnost s strani JJ, tebi pa je tvoje velikanske možgane nemogoče oprati, ker so že bili, poleg vstavljenega čipa, “očiščeni” s snovjo, ki ti je zbrisala možnost uprabe le teh….. titov pionirček!

  • Slovenc

   Me zanima koliko tujih veljakov bo prisla na pogreb vojvodi janezu. Sigurno par ducat ovc in sefe orban…

   • Schemva Miro

    Na Titov pogreb jih je prišlo toliko zaradi tega,ker so se hoteli prepričati,če je res mrtev,vsi so ga bili že siti,na tvojega pa še okoliški klošarji ne bodo prišli.

   • Dragan Krstič

    Jaz sem šel tudi na pogreb Mitje R. da sem se lahko prvi uscal na njegovo žaro.

  • Beličič

   Otroke si naštel.Jaz bom Stare.

  • Dragan Krstič

   Od migrantov je imel Titej najrajši teroriste.

   • Valter BraniSlav

    Ze.mogoce, vendar se za casa njegove vladavine niso upali niti prdniti v SFRJ.
    Danes pa so upajo vse ker v EU nihce nima jajc

  • Iztok Kresnik

   Bravo Valter mi potrebujemo močne in odločne politike ne pa mevze

   • Valter BraniSlav

    In kdo bi to bil?
    Sarec, Cmero, Barbika?

 • abc

  Js poznam tudi slovence, ki so se preselil v Nemčijo, pa so tam na socijalki ki znaša 850eur.

 • Claudio Moro

  “TITO JE BIL CAR KATEREMU SE JE KLANJAL VES SVET.” NEHAJTE! NEHAJTE s temi neumnostmi!!! To so vam prali mozgane komunisti!!!!! Vsakemu komunisticnemu diktatorju naj bio se klanjal ves svet!! Ampak samo v njihovi drzavi!! Vprasajte na zahodu kaj so si mislili o titu!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Valter BraniSlav

   Ze 41 let zivim v ZDA kjer pripadam zgornjemu promilu po ekonomski moci.
   V SFRJ sem zastonj dokoncal ekonomijo in znanje kasneje mastno prodal v ZDA.
   Zakaj ne bi spostoval marsala mojega otrostva in mladosti?

   • Dragan Krstič

    Enkrat si v Londonu enkrat v ZDA,. Daj se že enkrat odloči kje živiš. Po moje sikar iz Fužin.

    • Valter BraniSlav

     Miami…imel sem tudi firmo v UK.
     Poleti pa 6 tednov v SLO, najvec gorenjska.
     Od kod si pa ti?

  • Valter BraniSlav

   A niso tebe ubile rdece brigade?

 • Slovenc

  Ma kaj nabijate. Migranti nimajo volilne pravice vse dokler ne dobijo drzavljanstva. V kaksnem janezovem svetu vi zivite? Govorite svoja misljenja v tujem imenu. Gnus? Edini gnus tle ste crnisrajcniki in janezova lopovscia…

  • ZatonMesecnikov

   Slovenac, ni večjega gnusa od rdečega levičarja….

  • Schemva Miro

   Pojasni nam zakaj je treba naseljevati šiptarje?ČAKAMO.

  • ptr

   Na lokalnih volitvah lahko glasujejo vsi polnoletni, ki so prijavljeni v določeni občini, ne glede na državljanstvo.

  • Silka

   A po tvoji pameti bi naj imeli volilno pravico brez državljanstva. Potem bi tvoji volili tudi kar v vseh državah.

   • Steiermark

    ja, če imaš “rezidentstvo” v Sloveniji!

  • Steiermark

   Si si že prefarbal svojo črno, z krvjo polito srajco? Ker edini gnus in sramota slovenskega naroda, ste vi rdeči črnosrajčniki, s titom, kot glavnim pedofilom in morilcem, na čelu!

 • Wqx Htr

  te kumunajzarske zadeve bi mogli že zdavni pobrisat.

 • Primoz Papez

  Če štejete teh 20% podpornikov jj in desnice med normalne drźavljane jih peljite v polje…
  Kje je ostalih 80% ki jim je kip TITA v ponos???

  • FRANC3

   Rankovič v skupščini FLRJ februarja 1952: Od maja 1945 do konca leta 1951 je bilo v Jugoslaviji pobitih 568.000 ljudi, večinoma izvensodno!!!!!!!!!!!
   A na to ste lahko ponosni, levaki? Pobijati lastne brate?

 • Vera

  Tito ni bil ” sin slovenske matere “, zato mora to ime izginiti iz naših mest, trgov, ulic, predvsem pa iz vaših src, kateri obožujete ” Stalinovega odposlanca ” Po rodu Rusa ali Poljaka . Joška Broza so ubili v bosanskih šumah . Vprašajte Kumrovčane , ter nehajte z slavospevi zločincu , ki je po vojni dal pobiti nedolžne slovenske ljudi !

  • FRANC3

   A. Rankovič v skupščini FLRJ februarja 1952: Od maja 1945 do konca leta 1951 je bilo v Jugoslaviji pobitih 568.000 ljudi, večinoma izvensodno!!!!!!!!!!! A so na to ponosni naši levaki in oboževalci mesarja TITA?????

 • RATATA

  Poleg TV,
  imamo pa še komunajzrsko
  Trbovlje,
  Hrastnik,
  Jesenice,
  Radeče,
  Izola,
  Koper,
  Piran,
  skratka poleg
  Šaleške doline,
  Zasavja,
  obale – Primorske,
  industrijskih območij Gorenjske,
  ćefurskih območij Krajna,
  Celjskega,
  Bele Krajine in
  komunoistospolne Lublane…
  skratka, tu je titova Slovenija!

 • Valter BraniSlav

  JOSIP BROZ ZA VECNE CASE!!!

 • luckyss

  Pa dajte si končno poimenovat nek kraj po svojem idolu..in nehajte jamrat…
  Npr. Hitlerjev Šentilj pri Titovem Velenju…
  Nekateri boste morda dojeli kar sem napisal ;),….Ovce idiotske..

  • Oregon

   u mater, ti si pa že kar daleč. Si na bolniški?

 • Lisjak

  Podatek za lansko leto:V Sloveniji ima stalno prebivališče 278.200 tujcev.Koliko je teh,ki dela in koliko jih je na sociali lahko samo ugibamo,če vemo,da še zraven privleče babo in kup frocov za katere potem mi plačujemo socialo in še vse ostalo.

 • Zzzzzz

  Franc Rozman Stane dejansko lahko ostane, njega so proti koncu vojne ubili ravno komunisti, ker je hotel že takrat samostojnost brez Jugoslavije.

  • Caetano

   Franc Rozman – Stane je bil poveljnik druge grupe odredov, ki je že leta zagrešila številne zločine nad civilisti.

   V poročilu, ki ga je 17.7.1942 poslal Ivo Loli Ribarju, je Edvard Kardelj zapisal: “Včasih so [partizani] nekaj mnogo likvidirali. Tako je npr. 2. grupa likvidirala mesečno samo na enem majhnem odseku povprečno do 60 ljudi. Zgodile pa so se tudi hujše stvari, o katerih ti pismeno ne bom govoril.” Ta navedek se nahaja v Arhivu Slovenije, bil pa je izpuščen v 2. knjigi Dokumenti ljudske revolucije (DLRS), str. 324, opomba 17. Zelo verjetno je bil izpuščen, ker navaja konkretno enoto, ki je zagrešila zločine, in ne govori le o zločinih na splošno, kar sicer v tej knjigi ni (povsem?) cenzurirano. V istem poročilu, to pa je omenjeno v DLRS, je Kardelj še zapisal: “Imamo celo več primerov, da so kratko malo zaprli ali celo postrelili tudi naše zaveznike, da o drugih – o raznih tovarnarjih in bogataših – niti ne govorim” in “Glavno, proti čemer se moramo boriti pri naših partizanih, je sektaštvo, prehod v drugo etapo vojne, zaostrovanje razredne vojne. Večina jih niti ne misli na to, da je to osvobodilna vojna, ampak revolucija, ZSSR in Stalin.”

   http://www.rtvslo.si/blog/okop/sramota-brez-primere/56467

   • Zzzzzz

    Ta del zgodovine nebo nikoli raziskan, vsak bo vlekel na svoje. Tih 60 je lahko navadnih civilistov, ali pa na drugi strani pripadnikov vaških straž, MVAC, in domobrancev. Vojna je vojna, vsak se maščuje nad drugim, in to je dejatvo (sem nepristranski, ampak koliko civilov je bilo mesečno streljano s strani domobranskih enot?)…sam lahko edino povem kar sem slišal od svojih sovaščanov, sovaščanov FRSja (Medvode-Pirniče) in to je to kar sem napisal v svojem komentarju, dejansko je bil proti koncu vojne FRS antikomunist in za samostojno Slovenijo ( in glej ga hudimana malo po njegovi smrti komunisti nastavijo svoje Jugović komandirje in upeljejo poveljevanje v srbohrvaščini)..btw. sploh veš koliko zločinov so naredili Francoski, Italjanski partizani nad Nemci, celo Američani pa se o tem ne govori?

    • Caetano

     Teh 60 civilistov je bilo pobitih pred nastankom vaških straž. Vsega skupaj pa je bilo pobitih pred tem 1000 ljudi. Rozman kot boljševik je imel vidno vlogo pri teh zločinih.
     Prav zaradi tega nasilja so vaške straže nastale in pa tudi zaradi ital. kolektivnih kaznovanj nad Slovenci. Jasno je, da je bila samoobramba proti temu upravičena.

     • Zzzzzz

      Poglej povem ti kaj mi pravijo sovaščani, verjetno niso bili vsi v vasi komunisti (dejansko jih je bilo večina vernih katolikov)btw. Zgodovinar Ivo Žajdela tudi ni najbolj verodostojen vir. Dejstvo pa je da se v vsaki vojni dogajajo zločini na obeh straneh.

     • Caetano

      Vascani iz okolice Medvod? Ta del je spadal pod nemsko zasedbo, Rozman pa je izvajal prej omenjene zlocine nad ljudmi, ki niso bili po volji komunistov na Dolenjskem. Oziroma enota, ki ji je poveljeval. Ni pa to bilo za tisti cas nic posebnega. Pozimi in na pomlad 1942 so se sli komunisti v zasedeni Jugoslaviji odkrito revolucijo, ne samo vojno, da so jih celo s SZ opozorili, da prehitevajo.

   • jakob kovač

    Najbolj pluvajo po bivših komunistih njihovi tovariši komunisti ,ki so obrnili kape.

 • Olga2345

  Nogo v rit levičarskemu talibanu, ki ni župan, saj župan deluje ZA občane, on je politkomisar in dela za talibanski, skrajno levicarski cirkus M.Cerarja ups Šarca!

 • xtc

  Komunistične spomenike v mline in šterc,ostalo kramo pa prepovedat.

 • Dragan Krstič

  Jaz mislim da ne bi smeli odstraniti teh kipov naših velikanov komunistične revolucije. Če človeka po prekrokanem večeru na poti domov nekam tišči v mehurju si ga lahko izprazni na podnožju. S tem si zagotoviš da si ne pošpricaš hlač in čevljev pa še manj pogledov si deležen.

  • FRANC3

   Ja, za poscat so pa ti spomeniki krvnikov zelo primerni.

 • Dragan Krstič

  Za lepši spol so pa prikladni nasadi rožc in okrasnega grmičevja okoli spomenikov velikanov revolucije. Se lažje skrijejo ko čepijo pa tudi rtkic si ne pošpricajo. Če pa slučajno nima s seboj papirnatih robčkov si pa lahko z listi mucko obriše. Vsekakor ti spomeniki morajo obstati.

  • FRANC3

   V spomin in opomin neke morije nad lastnim narodom.

 • montyamp

  Slovenija je polna čefurjev , kot Avstrija Slovencev .
  Samo Slovenci smo koristni , zato je povprečna pokojnina v Avstriji 1.800 € .
  Čefurji pod titovim spomenikom na socialki , pa žrejo Slovenijo in to tako hudo da zdravstvo že crkuje .

  • abc

   Pa kaj ti misliš za koga ima avtohtoni nacionalistični avstrijec slovenca v Avstriji? Za ČEFURJA. Enako kot ti bosanca tukaj. Auslender si za njih. Bogi si, da ti ni to jasn.
   Pa sej ti ne more bit, če si jim pa od 41 – 45 rit lizu.

   • Andrej

    Morda bi še enkrat prebral montyampa, bolj počasi?
    Slovenec gre v Avstrijo DELAT. Sporazumno. Živi od svojega dela.

    Ološ pride sem NIČ DELAT. Nesporazumno. Živi od mojega dela.

    A opaziš razliko?
    Izjave slovencev, ki delajo v Avstriji so, da jih tam prijazno sprejmejo in eni z drugimi nimajo težav.

  • jakob kovač

   Za razliko od čefurjev so Slovenci avtohtoni narod v Avstriji!!

 • FRANC3

  Slovenija je edina država na tej obli, ki ima mesta, ulice trge mostove,… poimenovane po klavcih naroda: Tito, Kardelj, Kidrič, Maček, Stane Rozman, ….. Velenje (še pomnite tovariši: včasih je bilo Titovo Velenje?) pa je unikum rdečkarjev.
  Pol Velenja je ponosno na krvnika Tita (Rankovič v skupščini FLRJ februarja 1952: Od maja 1945 do konca leta 1951 je bilo v Jugoslaviji pobitih 568.000 ljudi, večinoma izvensodno!!!!!!!!!!!) in še kup drugih ”revolucionarjev (beri: lenuhov in delomrznežev). Ž A L O S T N O, na kaj so levaki ponosni !!!!!!

 • Valter BraniSlav

  VRNI SE JOSIP BROZ IN nam vladaj vecno

  • FRANC3

   Očitno si otrok revolucije, ali pa provociraš. Navaden državljan je v Jugi občutil drugo razrednost, pomanjkanje osnovnih dobrin in strah pred resnico.

   • Valter BraniSlav

    Meni je bilo v SFRJ super. Sedaj pa se boljse v ZDA…
    Jaz sem povsod dobro zivel. .

    • Dragan Krstič

     Seveda ti zelo verjamemo in smo ti izredno fouš.

     • Valter BraniSlav

      Skoda..sami bi lahko bili uspesni

    • Dragan Krstič

     Valter Branislav, a še živiš v Crotonai cityju. Tam ima tudi Trump eno od svojih rezdenc.

     • Valter BraniSlav

      Brickel, Miami

    • Steiermark

     …..sedaj pa še boljše, izven sfrj, vendar za naš denar, tako kot vsa rdeča golazen. Samo poglej si svojega sorodnika, potomc a velikega klavca in uničevalca slovenskega naroda, kardela, kako se je “znašel” in misli nadaljevati svojo pot v tem “slalomu” po rdečem fašizmu!

  • Dragan Krstič

   Valter Branislav, ti si pa Stalinov sin. Kdaj te je oa zaplodil.Če pa res živiš v Ameriki si pa verjetno sin Stalinove hčerke Svetlane.A je mama še živa?

   • Valter BraniSlav

    Svetlana Alilujeva je umrla

 • šmentanamuha

  Matična celica rdečih talibanov je definitivno v Velenju.