Ministrstvo za kulturo projekta Nova24TV ni prepoznalo kot dovolj pomembnega za ohranjanje slovenske nacionalne identitete – in izgubilo tožbo na upravnem sodišču!

Foto: Nova24TV

Upravno sodišče Republike Slovenije je ugodilo pritožbi Nova24TV proti ministrstvu za kulturo zaradi nedodelitve javnih sredstev iz razpisa za medijske vsebine.

Upravno sodišče je razsodilo, da se tožbi Nova24TV ugodi, in nalaga ministrstvu za kulturo (MK), da se odločba z dne 14. marca 2017 o zavrnitvi dodelitve javnih sredstev iz razpisa za medijske vsebine odpravi, celotna zadeva pa vrne MK v ponovni postopek. MK mora tudi povrniti sodne stroške v višini 347,70 evra.

Gre za še eno klofuto s strani pravne države ideološkim birokratom, ki se namesto, da bi svoje delo opravljali dosledno, prepuščajo politikantstvu. Ministrstvo za kulturo je namreč v odločbi, s katero so zavrnili prijavo Nova24TV na razpis za sredstva za medijske vsebine, zapisalo, da “komisija projekta ni prepoznala kot dovolj pomembnega za razvoj slovenske kulture in jezika ter za ohranjanje slovenske nacionalne in kulturne identitete.” Šlo je za redni letni javni projektni razpis za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2017.

Obrazložitev brez razlogov za zavrnitev
Da komisija ni opravila svojega dela in odločala na podlagi določenih kriterijev, temveč na podlagi osebnih političnih prepričanj, je razvidno že samo iz očitanega. Ravno tako pa je komisijo okrcalo tudi upravno sodišče, ki je bilo kritično do odločbe, ki jo je izdalo MK. Navedbe v obrazložitvi so bile namreč povsem pavšalne, abstraktne, v celoti sta izostali opredelitev o ključnih pravno pomembnih dejstvih in argumentirana vsebinska presoja. Takrat je Nova24TV obrazložitev, ki smo jo prejeli od MK, označila za povsem izvotljeno in neobrazloženo.

Boris Tomašič.

“Ta obrazložitev pa po presoji sodišča ne zadosti niti minimalnemu standardu razumne obrazložitve.” V njej namreč niso navedeni kakršni koli konkretni razlogi v zvezi z oceno oziroma dodeljenim številom točk po posameznem razpisnem kriteriju,” so zapisali na upravnem sodišču. Iz ocen, ki so bile priložene v obrazložitvi, namreč izhaja samo mnenje komisije, ne pa tudi potrebni razlogi zanj.

Odločitev popolnoma pričakovana
“Odločitev sodišča je popolnoma pričakovana. Zaposleni na ministrstvu za kulturo so vajeni deliti sredstva med prijatelji, namesto, da bi se držali vnaprej določenih pravil razpisa,” je odločitev upravnega sodišča komentiral programski direktor Nova24TV Boris Tomašič.

Videli bomo, ali bodo tokrat na MK svojo nalogo opravili spodobno ali pa bodo še naprej zapravljali čas in denar slovenskih davkoplačevalcev s svojim nesmiselnim politikantstvom.

A. B.

 • radames

  Dobro bi bilo, ko bi se malo potresli s pepelom. Portal je vedno manj kulturen, zahaja v rumeno, v nekem naslovu (včeraj) napišete jugoviško spakedranko BREZ DA BI, dopuščate strahotno primitivne komentarje (levih in desnih).
  Polagoma se odvračam od vas. Morda ima ministrstvo celo prav.
  Seveda pa še vedno ostajam odločen antikomunist.

  • stajerc5

   Brez, da ti hocem blizu…
   “polagoma”, odvracam; Torej, jaz ne bom iskal po “slovenacki” slovnici, ti bi moral pa vedeti iz nule, se mi zdi..?

   • radames

    TI NISI NOVINAR. Jaz opozarjam samo na novinarske napake, ker je to njihova služba in jezik je njihovo orodje za delo!!!!
    Inteligenten pa si…

    • stajerc5

     O, hvala. Nisem jaz kriv, vec ali manj je vse pojerbano…

     • radames

      Na žalost ne razumeš, da opozarjam NOVINARJE. Mene nč ne briga koko ti pišeš, boli me đoko za to in za druge.

      Čudni ste, ko se v lft dvignete, če človk omen jezikovne napake NOVINARJEV. Kt da slovenščina ne bi bla del naše domovine in del naše identitete, ki nam jo hočejo komunisti uničiti. Ne razumem tega.

      Domoljubje ni samo antikomunizem. Na tvojo žalost je domoljubje tudi spoštovanje našga jezika!

  • joza joza13

   Veš kaj?
   Ti se ne “odvračaj polagoma”.
   Ti raje hitro SPIZDI s tega portala!!! … tele mamino

   • Soave

    ? ? ? no, no? Ko bi vsi tako pisali, kot radames !

   • radames

    Vidiš, to je tisto, kar MI ne bi smeli rabiti – PRIMITIVIZEM. Natačno tak si, ko utrgani levi provokatorji, ki smetijo na tem portalu. Čisto nič nisi boljši.

    • joza joza13

     Če želiš med volkovi preživeti, moraš kdaj tudi volk postati!
     Zmotilo me je tvoje večkratno moraliziranje o balkanizmu na tem portalu -“brez da bi”, če pa sam nisi nič boljši in ga v precejšnji meri tudi sam prakticiraš (kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen…). Tudi mene kdaj zmotijo s strani avtorjev prispevkov storjene evidentne napake – včasih tudi sam opozorim na njih, vendar… priznajmo – jezikovni balkanizem je postal del slovenskega jezika in ga slabi, ali bogati, enako kot zahodne tujke, vendar o tem naj sodijo slavisti… Hvala bogu – jezik je živ!
     Nekje sem prebral mnenje, češ… še dobro, da imamo ta portal, da lahko izlijemo svoj gnev, katerega smo do ustanovitve te Nove 24tv tlačili v podzavesti, ali bili na drugih portalih s strani moderatorjev korigirani/izbrisani/onemogočeni. Zdi se mi, da to mnenje drži precej vode. Morda je to tisti ventil, ki ga moramo kdaj malce odpreti, da se ne skuhamo kot žabe.
     Oprosti za moj t.i. primitivizem in čao!

     • radames

      Vidiš, da gre! Znaš tudi lepo napisati.

     • joza joza13

      Preberi še 2x, kar sem ti prej napisal. Besedo po besedo beri in ne preskakuj tistega, kar ti ne paše.
      … zamisli si, kako se počutijo tisti, ki so javno izpostavljeni (uredniki, novinarji, pisci prispevkov) z imeni in priimki in zagovarjajo Slovenske vrednote, pa v zvezi s tem še desno opcijo… Imam občutek, da takih, ki si danes to upajo, ni na pretek. In prepričan sem, da jim ni lahko. Sam sem pol manj izpostavljen in vem, kako debelo kožo potrebuješ, da lahko biješ svoj boj naprej.
      Razumem Novo 24h, da ravno zaradi prej naštetih razlogov, nima optimalne kadrovske zasedbe. Kot uporabnik raje vzamem to, kot da ostanemo brez tega. Verjamem, da se bo s časom tudi to uredilo.

      Vsak nosi svoj križ.
      Vsi pa z njim ne mahajo…

      Kaj bom pisal na tem forumu, je izključno v moji domeni in nikakor v tvoji!

     • radames

      Ne maham s križem, upam pa lahko, da to na desnem portalu tudi povem. Cel kup jih je, ki se hvalijo s partizanstvom svojih staršev, dedkov po forumih. Mi moramo biti pa tiho. Mi ne smemo. Mi lahko samo šepetamo in se moramo sramovati. Tudi ti tako misliš?

     • joza joza13

      Že, že… vendar si v tem primeru zgrešil kontekst.

  • Nšo-či

   Strinjam se s teboj. Lepo bi bilo, če bi ostal. Tvoje komentarje prebiram z veseljem.
   Kje so časi, ko se je med nami sprehajala čuječna moderatorka?

   • bednick

    Kako lahko daš všeček iunmu moralistu zgoraj?
    Ti je morje bolj škodilo, kot koristilo?

    • Nšo-či

     Kot komentatorja ga spremljam že dolgo. Spoštujem njegovo mnenje. Morja se še nisem naužila. Samo najnujnejše opravim in se vrnem nazaj.

     • bednick

      “Kot komentatorja ga spremljam že dolgo”.
      ______________

      No, sam da ni kaj več.
      Sem pomislil:
      ta jo je pa sigurn že pojahal…………………šala.

     • Nšo-či

      Ali to na daljavo gre?

  • slosin

   slovenščina je že do dobra prepredena z balkanščino..

   • Steiermark

    Ja, in to uradno!

  • bednick

   “Morda ima ministrstvo celo prav.”
   ——————————
   Se vidi, da si socialistično vzgojen desničar.
   Fejst morš trpet, se mi kar mal smilš.
   A te niso pustil h koritu?

   P.s.:
   jebi se ti in kultura ter ministrstvo!

   • Soave

    Uh ? Zakaj te pa kultura tako moti? Glede ministrstva se sicer strinjam, ampak tudi tam se da marsikaj spremeniti.

    • bednick

     Zakaj me kultura moti?
     Ker je sponzorirana od “naših” za “naše”.

     • Soave

      Res je. O tem bi Nova morala več pisati. Ne samo ob priliki, ko popljuvajo kaksnega levaka.

     • bednick

      Na tako sponzorirano kulturo ( pojem kultura je umetno sproduciran) se poserjem.
      Oblastne strukture so ta pojem pač sproducirale za svoje koristi.

      Amen.

  • Steiermark

   Meni se zdi na mestu, da opozoriš na na vse to, kar si napisal, ter opozarjaš na to, s čimer se ne strinjaš, vendar s takšnim načinom kritiziranja, kot si ga podal ti, nikomur ne koristiš, pripomoreš samo k temu, da se primitivni balkanci, jugoubovski plačanci, na tem portalu, posmehujejo in se privoščljivo režijo!

  • Soave

   Nikar. Vedno napišem, samo umikati se ne. Le napiši in si daj duška !
   Saj si tudi naši komentatorji lahko samo tule res ” oddušajo ” !
   Saj se spominjaš komentarjev, groženj in zmerjanj na drugih portalih, ali ne ? Zato bomo pač malo potrpeli, saj ima Nova tudi kaj od tega.
   Jaz se velikokrat razburjam. . . . . .ampak res dobronamerno.

  • BonLavdon27

   Ti, si že slišal zgodbo, ko je kmet reševal prašiča iz blatne luže, kjer se je prase valjalo ves dan, potem pa ni moglo samo ven! Gospodar je torej skočil v lužo in je bil kar takoj do pasu usran, ko pa je prašiča potegnil iz luže, se pa ni več vedelo, kdo je kdo: Vendar pa se gospodar umije in očedi, predno se vsede k večerji in odpravi k počitku, prase pa ostane prase. Da bi zahtevali od gospodarja, da se ne oserje niti do gležnjev, pa ni stvarno! In, ko že omenjaš nivo uporabljene Slovenščine; Dajmo, položimo našim prijateljem, zavednim Slovencem, ki so se neznano kje nalezli bizantinske slovnice in pišejo “nevem” in “neznam” in “nebom” in “nebi” in “negrem” i.t.d., i.t.d., na srce, da se v Slovenščini uporablja: “ne vem” in “ne znam” in “ne bom” in “ne bi” in “ne grem”, i.t.d! Poraziti sovražnika z njegovim orožjem je prava zmaga, ampak ne v primeru slovnice in površnega črkovanja!

   • radames

    Dolžan si, da to poveš NOVINARJEM, ne meni. Jaz opozarjamk na novinarske napake, ker so za delo plačani in morda celo šolani. Mene ne moti tvoja jezikovna (ne)marnost, mene moti NOVINARSKA nemarnost.
    Štekaš razliko????

 • hle

  Predstavljajte si da bi se ta program začel kakih tri desetletja nazaj Slovenci nikoli ne bi dosegli osamosvojitve ker bi se prej začeli pobijati med sabo

  • Steiermark

   Za pobijanje med avtohtonimi v Sloveniji, ste pa kar dobro poskrbeli vi, jugosi, in to takoj po 45 letu in vse do 1991, vendar ste se 1991, ko ste mislili, da ste nas “premagali in nadmudrili”, zelo zmotili, premagani ste vi, čeprav ste uspeli , z udbovsko jugomafijo, zasesti , ponovno, vsa pomembna mesta, tako v JU, kot drugod, po Sloveniji! Tako, sedaj se pa moramo še osvoboditi – vas, udbovsko mafijskih pokvek, s kratkonogim in solatjekom, na čelu in potem bomo “nared” za boljšo in svetlejšo prihodnost, kjer bo omogočeno vsakemu , življenje, po zaslugah in ne po ropanjih!

   • hle

    Matr si junak če leta 91 narod ne bi bil enoten bi šlo lahko vse skupaj v maloro ta razdeljenost ki jo povzročajo tako ta kot tudi paradajzarski mediji pa naš narod v današnjem času že kar močno ogroža

    • tohuvabohu

     Sanjaš. Narod ni razdeljen. Ali imamo potem dva slovenska naroda?
     Ne boj se. Če bomo ogroženi od zunaj, bomo hitro spet enotni.

     • hle

      Ja dva imamo levega in desnega in en drugega izključujeta mediji kot je ta pa veselo dolivajo olja na ogenj

     • tohuvabohu

      Kdo izključuje? Jaz nikogar. To počne politika in servilni režimski mediji. Narod pa ne! Upam, da so minili časi, ko je bil velik del ljudstva odrinjen, izključen, drugorazreden in zasramovan.

     • hle

      Ne ti pa res ne tebe je itak sama ljubezen do bližnjega

     • tohuvabohu

      Imaš hudo zmedene pojme. Tudi če koga ne prenašam, ne pomeni, da ga izključujem. Nisem klavec kot indijančki.

     • BonLavdon27

      Dva zamorca iz Ugande sta študirala eden v Beogradu in eden v Zagrebu. Pa se srečata lepega dne v Kampali in oni drugi pozdravi prvega: “Bok, stari”! in oni prvi odvrne: “Mrš, mamu ti šovinistićku”!
      Slovenci se medsebojno sovražijo zaradi tega, ker so se med in po 2SV v živo prepričali, da niti v skrajni stiski ne morejo računati drug na drugega, celo obratno! Večni Oče ima za take skrajne primere pripravljeno posebej težko palico, ki se ji reče: “vojna”. Medtem, ko se tu zmerjamo za dva pišljiva pira, kolikor nam plačajo na dan, NAS VSE SKUPAJ BONSAI PELJE, KOT NEUMNE OVCE V KLAVNICO.

 • Hun

  tko to gre pri nas…ce bi vladal idejni vodja nore24, dvom o “strokovnosti” medija na kulturnem podrocju, ne pride v postev

  • joza joza13

   Strokovnosti?
   Vprašanje je o slovenski nacionalni identiteti, ki jo po tvojem verjetno premorejo zgolj tisti, ki zavajajo, lažejo, prilagajajo potrebam mafijske politike…
   Han, ne seri!

   • Hun

    ne rabs me ponavlat v repliki..

    • antimur

     Takole revšče, ki mu je slovenščina trn v peti, bo gobcal o strokovnosti, ne serji teleban, pa se spelji v tri PM.

     • Hun

      loh ga dudlas, kekc

    • joza joza13

     Vedno počnem kar me je volja, za razliko od tebe …

     • Hun

      poslusn hlapec me seri

     • joza joza13

      ME seri?
      No, te bom pa posral, če že hočeš!!!

     • Hun

      usral se bos..te je premal ukp zame, josko

     • joza joza13

      Verjemi, da me je dovolj za enega čobana, ki je vse življenje rastel samo na gobec…

   • Steiermark

    Tisti, ki nimajo “slovenske nacionalne identitete”, kot razni hunići z balkana ali oni, ki pripadajo že več generacij jugoudbovski mafijski navezi, pač nemorejo soditi o ničemer , v Sloveniji, še najmanj pa o “strokovnosti” medijev na kulturnem področju, ki je pri njih še vedno na nivoju nerazvitih in nasplošno pripadnih, divjaštvu in nekulturi……ki bi pa radi odločali o naši nacionalni identiteti!

  • Zgornji
  • BonLavdon27

   Afrodizijak? Glej, imaš Dnevnik, Delo, Večer, kaj te vleče na portal “NoreTV”, kot muho na drek, smo rekli včasih? Nori k norim? Usodna strast?

   • Hun

    odvisnost?

 • Miro

  ne podpreti, prepovedati bi ga morali

  • հեթանոս

   Kam pa bi potem ti hodil na sproščanje. samo tukaj ti tolerirajo, drugje so te nabrž že povsod odpikali, kaj ?

   • Miro

    mislim da je tega bolj strah tebe……

    • Soave

     Ja, česa pa, vendar ??

 • pajac debeli

  Bravo nova, umazani levaki na davkoplacevalski racun financirajo vse svoje skrajno leve medije od 24 ur, pa do tv slo. Drugace mislece bi pa ti tolerantnezi najraje prepobedali.

 • antimur

  Morda bi bilo tem sprijenim komunističnim kulturnikom bolj všeč, če bi katera vaša novinarka dojila psa, ali pa cefrala slovensko zastavo, potem zagotovo ne bi bilo problemov.

  • Zgornji

   Ja, saj, točno to hočejo te zlobne živali v človeški obliki … !!! ! !!!

 • Domus Lubus

  Pa je morda vsaj revija Škandal 24 dobila sredstva? Nič niste napisali. Ah, najbrž ne, saj gre za podobne vsebine.

  • lojze

   Ne dumos kupus, je pa dobila Javna RTV hiša.

  • Duhec

   Najbolš da uvedejo še kak nov davek, da bo za vse dost.

 • Krtača 20

  In zakaj bi si noratv zaslužila ta sredstva? Za pljuvanje in laganje o zgodovini? En zaveden sodnik še ne bo rešil situacije.

  • slosin

   krtača, treba je podpirati tiste, ki ohranjajo in širijo balkansko identiteto,skrbijo za tekovine revolucije, skrbijo ,da se ohrani lik našega Titeka in seveda, da ne pozabim, utrjujejo bratstvo i jedinstvo naših naroda…no, pa tudi skrbijo za balkaniziranje slovenščine…

   • Krtača 20

    Ko bojo začela sodišča to širt, se boste desnakarji razbežal na tristo koncev. Do zdej pa sam vidm da se šenkava sam desnim od us navzdol. Tožbe padajo, vse v korist desnih barab. Včas tud kakšnga namočjo da je narod tih. Če ni po godu desnim, pa svečke pred sodiščem. Krivi se pa kao komunajzarje. Tolk o tem kdo je pokvarjen.

   • janez cepec

    iz kje si pa tele parole prepisu. mora, de so to modre misli vaš’ga ljubljenga vodje iz tisteh cajtu, ko je biu še pravovern komunajzar?

    • slosin

     ja, to je še iz tistih cajtov, ko ste ti in podobni hlapci komunizma, Titeku anus lizal, danes pa to hlapčevstvo nadaljujete….Pa tkole mimogrede, od kje je že ta tvoja besedna zveza …mora de so to….?…

    • BonLavdon27

     Janezek, če bi ti videl, kaj je vse padlo od njega, ko je bil še dojenček v plenicah, bi te do te mere zagravžalo, da niti razmišljati o njem ne bi mogel več, kaj šele pisati! Denar pri tebi ne more biti glavni motiv, saj vem, spadaš v tisto kategorijo revčkov, ki so jih policaji zalotili pri onaniranju in morajo sedaj po cele dneve sedeti na koncu šanka in vleči na ušesa za pišljiva dva pira! Pri tebi ni denar…. mogoče kakšna skrita, temna strast do “Ljubljenega Vodje”, kot v onem filmu “Nočni Portir”?

  • šmentanamuha

   Če lahko RTVSlo in ostala leva trobila lažejo in pljuvajo, pa kljub vsemu dobijo podporo, zakaj ne bi tudi Nova24TV, ki se trudi prikazati še drugo stran medalje.

 • Soave

  + + + + + + + bravo Nova . O, kako sem vesela, da ste se lotili tudi te teme. Prosim še kaj napišite o podobnih šlamastikah ministrstva. Koga vse podpirajo. In kakšno obrazložitev imajo.Saj tam na njihovi strani vsak info, ki jim ne koristi skrijejo. Človek prav nič ne najde več.Vendar pa vem, da so ti seznami in seznami prejemnikov izrednih umetniških in borčevskih pokojnin obstajali.
  Dobro se spominjam, kako so umetnike javno – v Delu – obesili na pranger.
  Borcev se seveda niso lotili. . . .?

  Pa še o brezplačnikih napišite kaj, prosim ! Tudi o tem se komentatorji večkrat prerekamo. Saj, ko je zraven J. J. in SDS, je seveda vse nezakonito???
  V nasprotnem primeru pa. . . . . .
  Hvala.

  • Mojca pokraculja

   Joj , ne se prezgodaj veseliti. V ponovnem postopku bo odločitev verjetno enaka, le dopolnili bodo obrazložitev tistega točkovanja. In spet sledi ponovno pritoževanje.
   Bo pa zanimivo, kaj vse bodo navlekli na dan. Kot spodnji nakladač, ki vsak dan s svojo neustavljivo ihto futra svoje zblojeno in preživeto prepričanje o tem, kako se lahko že za časa življenja zveličamo v komunizmu, socializmu revoluciji in podobnih jajcih. Verski fanatik, kaj čmo.

   • Soave

    Se zavedam tega. Vendar me veseli, da še kaj drugega napišejo. O
    Tej temi zelo malo vemo. Saj pristojni vse skrivajo.

 • Mojca pokraculja

  Pod člankom podpisani A. B. lepo prosim skrajšajte naslove prispevkov.
  Tale dolga čreva ne pašejo nikamor, poneumljajo in ustvarjajo nezanimivost do branja teksta :
  “Ministrstvo za kulturo projekta Nova24TV ni prepoznalo kot dovolj pomembnega za ohranjanje slovenske nacionalne identitete – in izgubilo tožbo na upravnem sodišču! ”

  Ko bi v naslov napisali:
  “Upravno sodišče Republike Slovenije je ugodilo pritožbi Nova24TV proti ministrstvu za kulturo”
  bi vzbudili radovednost pri bralcu. Tako pa že iz naslova razbere vse in se mu sploh ne ljubi več brati.

  Dajmo se malo premaknit naprej !

  • janez cepec

   zastonj se trudiš, so brezupn slučaj, še zdej žvijo u preteklosti, kot njih mentor in idejni vodja

   • BonLavdon27

    Janezek, zaenkrat globoka država vihti gajžlo bolj z levo roko, kot z desno, a če bi ovčice leve peterke vedele, kam jih Bonsai žene, tudi ne bi tako brezglavo drvele v prihodnost! Dovoli mi eno intimno vprašanje: Kdo in koliko ti dajo za to, da demonstriraš svojo hrabro, ideološko neoporečno držo?

 • Duhec

  Očitno donatorjev ni dovolj.

  • šmentanamuha

   Tudi prisilni donatorski prispevek, ki ga dajemo RTV, očitno ni dovolj za to javno presstitucijsko hišo.

   • Zgornji

    TOOOOOOOĆNO TKOOOOOOO !!! ! !!! PARAZITI NA KUBIK !!! ! !!!

    • Jaka Sraka

     Drži jezik, ker si polpismen

     • Zgornji

      Aja, … torej si tudi ti nek NAVADEN PARAZIT NARODA !!! ! !!!

 • janez cepec

  pa so res banda pokvarjena komunajzarska, tale naša sodišča. use bi blo treba razfukat. ups, aja, sej so spet enkrat (skoz večkrat) presodil u korist desnakarjou. no ja, poj so pa res uredu tele fantje pa punce u sodniških togah, sledijo napredku in domokraciji, kadar sodjo u našo (vašo) korist sevede. kar se pa minisrsva za kulturo tiče, nedvomno so tam več al men sami kreteni, kot povsod, sam u tem, de ne dodelijo Novi sredstev, so pa tokrat imel prou. takim šarlatanom kot so na Novi ne pripadaso sredsta iz kulturnih skladov, kvečjem bi jim dodeliu sredsta za umsko prizedate, pa se slednjim pardoniram

  • Krtača 20

   Tale nori portal je pa čist tih ko so “komunajzarska” sodišča, bolj natančno ustavno sodišče odločil da vojnim dobičkarjem ne bo treba zasežt nezakonito pridobljenega premoženja od leta 90 pa do 2011. Matr, se vd kdo s kom drži.

   • janez cepec

    ja ve se, za kerga navija “neodvisni” dvojni dohtar Jaklič. jebeš doktorat Oxsforda pa Cambridgea, če si pa drgač kreten

 • tarantela

  Slovenske identitete sploh ne bi bilo, če bi zmagali domobranski vzorniki. Tu bi šprehali dojč.

  • janez cepec

   kar je dobr, nej slabu

  • rabbit

   A v Avstro Ogrski so tudi Slovenci govorili nemško ne niso. Pa tudi v Argentini lepo slovensko govorijo kamro ste jih nagnali.

   • janez cepec

    ne bo držau, nobedn jih ni naganou. njih Cerku jih je pozvala, nej pičijo gor čez Karavanke, poj se pa snađi ko se može. Kleriki so se dobr, pa so šli u Argentino, kot ostali nacisti in kolaboranti, rajo so pa Tomiji nazaj trajbal. poj se pa ve, kazen je uzgojna in za zveličanje potrebna

    • BonLavdon27

     Ti, Janez ….. kdor pač, jaz ti ne bom rekel, da si, kar si…..a ti že veš to, o čemer je bilo dolga leta prepovedano tudi razmišljati, namreč, da so komunajzlji na začetku 2 SV kolaborirali s Stalinom, preko Stalina pa de jure in seveda tudi de facto tudi s Hitlerjem? Širom domovine so novačili “prijatelje Sovjetske Zveze”, ko pa se je Stalin iztrgal iz krempljev Zionističnega nadnacionalnega bančnega kartela, imenovanega “Kominterna”, so vrli komunajzlji vse “prijatelje Sovjetske Zveze” poslali na Goli otok v prevzgojo! “OF” je bila rojena v Vidmarjevi vili v Ljubljani, kot organizacija proti zaveznikom! Potem pa so se “pod mizo”, na brzino preimenovali v OF! Koliko nedolžnih ljudi je s svojo krvjo pokrilo nagnusni madež komunistične kolaboracije s Hitlerjem? In še o “Nacistih” AKA “Fašistih”: Najbolj sprevržena oblika fašizma je, ko tisti, ki so brez nacionalnih korenin (ki so prodali svojo mater) in jih oživlja, kot vola, samo še sla po žrtju, zmerjajo nacionaliste s “fašisti”!

  • janez cepec

   ja pa dojč marke bi imel, pa bi ljubjeni vodja še dones imeu marke od šverca z orožjem, tko je pa je ” švorc”, ke jih je pozabu u ojre zamenat

   • BonLavdon27

    “Švorc” je zaradi tega, ker je pozabil orožje na Mariborskem letališču in zaradi tega, ker je bil v Izraelu po havbice Bonsai prej, kot vladna delegacija in jim pred nosom speljal provizije in osramotil in sebe in Slovenijo pred celim svetom

  • Jaka Sraka

   Menim, da nam bi bilo lepše in šlo bolje, če bi leta 1945 postali del Avstrije. Znebili bi se hostarjev in imeli bi demokracijo

   • šmentanamuha

    Razmišljaš kot otrok, ki nenehno išče mamo. Mi smo se leta 91 odločili za samostojnost, da bomo sami odločali in upravljali svojo usodo. Nedonošenčki pa večno potrebujete nekoga, ki bi to počel namesto vas. Zresni se in postani mož.

    • tohuvabohu

     Mislim, da si ga narobe razumela.

     • Jaka Sraka

      Slabo bere, slabo razmišlja, kaj češ…

    • Zgornji

     TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! AMPAK, TAKŠNI NEDONOŠENČKI KI VEDNO PTREBUJEJO NEKO MAMO, TO PAČ NI JASNO, KER NEZNOREJO DOUMETI, ČE PA ŽE SLUČAJNO POSTANE JASNO, PA SPET NOČEJO RAZUMETI , KER SO PREZLOBNI !! ! !!!

     • Jaka Sraka

      Ti govno pa molči.

     • Zgornji

      Hah, zakaj že ? Zato da bom moral take skrete poslušati kot si ti ? AJAAA ??? Heh , … si se pa Zopet malo Zmotil … :-P

    • Jaka Sraka

     Ti si kurac odločala 91. Skrivala si se skupaj z levičsaraji in se gonila po vasi.
     Zdaj pa si že prestara da bi te kdo povohal

  • centurion

   Te spet to noč ni pes dovolj spedenu?
   Kurba rdeča, stara krota, kdo je pred leti dejal, da
   administrativne meje v SFRJ niso pomembne, ker je
   to samo ENA država?-KRadelj.
   In kdo je govoril, da bo v SFRJ v roku 50 let
   samo EN narod in EN sam jezik? Moša Pijade.
   OBA RDEČA, LEVIČARJA.
   Toliko o IDENTITETI, GRAVŽ STARI.

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

  • šmentanamuha

   Še malo, pa bo lahko govorila arabsko, kar je verjetno bliže tvoji duši.

  • tohuvabohu

   Prismoda. Če bi zmagali hostarji, bi imeli pa ruščino za uradni jezik

 • šmentanamuha

  Odlična novica. Čestitke Novi24TV in njenim odvetnikom, da so izborili to pomembno zmago, kar verjetno ni bilo enostavno.

 • Antonius

  Ministrstvo za kulturo Novi 24TV ni dodelilo denarnih sredstev zato, ker so zavlačevali čas v upanju, da bo Nova med tem bankrotirala.
  Zelo malo jih je, ki vedo, kako malo je redno zaposlenih na Novi, da bi razumeli, zakaj si je Ministrstvo za kulturo privoščilo zavlačevanje s plačilom javnih sredstev Novi.
  Peršak je po izobrazbi sicer kulturnik, ampak nič manj zasvinjan, kot po izobrazbi pravnik, sodnik Masleša.

 • 10mile30

  bravo čefur tomašić

 • Open mind

  Jaz se strinjam z ministrstvom za kulturo.

  • slosin

   ..open your mind…

   • Zgornji

    Ja, ne more, ker mu vakum preveč skupaj vleče … :-P

 • Boris_j

  Nova 24 Tv jasno, da nima nobene veze z ohranjanjem slovenske, temveč izključno ozke strankarske identitete. Da ne omenjam vezi s tujim, madžarskim kapitalom.

  Podeliti ji državna sredstva je enako neumno, kot da bi privatni korporaciji Fox News podeljevali medaljo za zasluge. Vsako primitivno nacionalistično hujskanje tudi pod razno ni vredno državnih sredstev in priznanj.

  • Zgornji
  • šmentanamuha

   Jasno, primitivno sovražno protislovensko levičarsko hujskanje je pa vredno našega denarja …

   Balkanska posla levičarjev press

   • Boris_j

    Kaj pa je to protislovensko levičarsko hujskanje?

 • Zgornji

  … SVETLOBA JE PRIŠLA, … A TEMA JE NI PREPOZNALA (KER JE PREVEČ MRTVA IZ ZLOBE) , IN JO ZATO CELO HOTELA UBITI …

 • Zgornji

  TAAAAAAAKA HINAVSKA KRAJA DENARJA KOT TO DELAJO NA TEM NEKULTURNEM MINISTRSTVU JE SAMO MED ZLOBNIMI POKVARJENIMI – BIVŠIMI – SLOVENCI !!! ! !!!

 • Olga2345

  Čestitke Nova 24 IMPERIJ!

 • opazovalec

  Seveda je Orbanova TV 24 velepomembna v slovenskem medijskem prostoru, zlasti odkar ni več Pavlihe. Tukaj se lahko človek sprosti ob vseh omembah “grozovotno”, “strašno” itd in spozn, da nam grozi na desettisočev migrantov, ki jih sicer ni in ni…. Čisto iz stališča duševnega zdravja naroda, mora ministerstvo financirati ta terapetski projekt. Sicer je pa to edini medij, kjer lahko na forumu kvantaš po mili volji, ostali te namreč promtno blokirajo, kar pa nikakor ni v prid narodovega duševnega zdravja.

  Še enkrat bravo VS in nenadkriljiva medijska politika Orbanove TV 24!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!