Misijonar Pedro Opeka ponovno v Sloveniji

Datum:

Danes je v Slovenijo po osmih letih ponovno prispel misijonar Pedro Opeka. “To je tudi moja domovina,” so bile prve besede misijonarja na Madagaskarju. Zanj se nedvomno lahko reče, da je poosebljenje dobrote, ko gre za nesebično pomoč sočloveku, ko se ta znajde v stiski. 

“Vsakokrat ko pridem v Slovenijo, je zame to doživetje, polno veselja, ko se srečam s sorodniki, sobrati, prijatelji in vsemi Slovenci. Od Pariza do tu je bila sama megla, ko smo priletel nad Slovenijo, pa se je odprlo, bili so žarki sonca nad slovenskimi vasmi, nad gozdovi, nad lepimi dolinami, Alpami. Slovenija je res lepa,” je bil presrečen misijonar z Madagaskarja slovenskih korenin, poroča Družina.

Pedro Opeka se je najprej zahvalil Misijonskemu središču Slovenije in gospodu Jožetu Kopeinigu, ki ga je že odpeljal na avstrijsko Koroško, kjer se misijonar želi zahvaliti za vso dobroto koroških dobrotnikov, s pomočjo katerih so brezdomcem v Akamasoi zgradili že 550 stanovanj. “En velik dar. Se moram zahvaliti,” je dejal.

Opeko lahko vidite in mu prisluhnete tudi vi!
V dneh obiska se bodo zvrstili trije osrednji javni dogodki, poroča Družina. Dva bosta v nedeljo, 3. decembra. Dopoldne, ob 10. uri, bo maša z Opekovim nagovorom v cerkvi Marijinega oznanjenja na ljubljanskem Tromostovju z neposrednim radijskim prenosom prek Radia Ognjišče in Radia Slovenija – Programa Ars. Popoldne, ob 15. uri, pa še maša z nagovorom v mariborski stolnici. Osrednji dogodek, ki ga bo povezoval Jure Sešek, pa bo javno pričevanje Pedra Opeke z glasbenimi gosti in predstavitvijo misijonarjevega dela s fotografskimi vložki v ponedeljek, 4. decembra, ob 19. uri v Športni dvorani Medvode. Za udeležbo je treba rezervirati vstopnice (simbolični dar 5 €) prek pisarne Misijonskega središča Slovenije.

Že pred tem se bo Opeka v petek, 1. decembra, udeležil tudi večerne maše in pozneje (ob 19. uri) kulturnega programa v Domu sv. Jožefa v Celju. Pogovor z njim bo vodila ravnateljica Celjske Mohorjeve družbe dr. Tanja Ozvatič. Dan pozneje, v soboto, 2. decembra, pa bo Opeka somaševal pri večerni maši ob 18. uri in se nato udeležil kulturnega dogodka v Velikih Laščah. Srečal se bo tudi s predsednico Natašo Pirc Musar.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...

Kapacitete evropskih vojsk so danes bistveno manjše kot leta 1989

Vojaški strokovnjak Thomas C. Theiner opozarja, da je Evropa...