fbpx

Na Petričevem Delu ponovno manipulirajo z bralci: Po njihovo prebivalce ob Kolpi bolj kot ilegalni migranti sami moti kar ograja?!

Stojan Petrič (Foto: STA)

Medtem ko nedovoljeni vstopi v Slovenijo in kriminalna dejanja ilegalnih migrantov na njenem območju ne pojenjajo, osrednji slovenski levičarski mediji še vedno kar tekmujejo v tem, kateri bo bolj prikril migrantsko krizo oziroma negativne vplive, ki jih ta ima za slovenske državljane. Kot primer navedimo, da so v časniku Delo, ki je v lasti tajkuna in člana Forum 21 Stojana Petriča, objavili članek, v katerem želijo prikazati, da ograja na slovensko-hrvaški meji Belokranjce bolj moti od samih ilegalnih migrantov.

Čeprav slovensko-hrvaška meja zaradi množičnega pritiska ilegalnih migrantov dobesedno poka po šivih, njihova kriminalna dejanja ob meji in tudi v notranjosti Slovenije pa se vrstijo eno za drugo, slovenski levičarski mediji, kot kaže, še vedno želijo kar najbolj prikriti negativne vplive, ki jih vse to ima za slovenske državljane. V torek so tako v časniku Delo objavili osrednji članek z naslovom “Prebivalce ob Kolpi bolj kot migranti moti ograja”, v katerem se ponovno sprenevedajo glede resnosti, ki jo za Slovenijo predstavljajo množične ilegalne migracije.

Vsakdanje življenje pregovorno gostoljubnim Belokranjcem se je precej spremenilo – zdaj hišna vrata zaklepajo, vendar nekatere bolj kakor migranti motijo ograje,” v omenjenem članku med drugim ugotavlja novinar Bojan Rajšek. Vse to glede na pogovore z nekaj prebivalci Bele krajine ter tamkajšnjimi turisti, ki sicer večinoma govorijo o vsem drugem, le ograji ne. Klub novinarjevi glavni ugotovitvi, da prebivalce ob Kolpi bolj kot ilegalni migranti moti ograja, je celo iz omenjenega članka samega jasno, da se Bela krajina zaradi migrantske krize sooča s popolnoma neobvladljivimi razmerami. V njem so namreč opisane tudi številne težave domačinov zaradi ilegalnih prehodov meje, a obenem ni poudarjeno, da bi bilo teh, če ograje ne bi bilo, še veliko več. Tudi sicer je članek pisan praktično popolnoma v navzkrižju z glavnim sporočilom večine poročil iz Bele krajine, iz katerih je jasno razvidno, da se tamkajšnji domačini zaradi številnih kriminalnih dejanj “revnih” ilegalnih migrantov, ki po gozdovih in travnikih za seboj puščajo na tisoče kilogramov oblek in obutve, vedno bolj bojijo za svoja življenja in življenja bližnjih.

Odpadki za migranti na metliškem koncu, v neposredni bližini stanovanjskih hiš. (Foto: Facebook)

Časnik Delo omrežen z vplivi globoke države
Jasno torej je, da je glavni namen omenjenega članka osredotočiti se na problematiko obmejne ograje z namenom, da se prikrije realne težave Slovencev zaradi migrantske krize oziroma njenih negativnih posledic. Omenjeno pa ne čudi, sploh glede na to, da je časnik Delo v lasti tajkuna Stojana Petriča, sicer člana Foruma 21 ter enega glavnih zaupnikov Milana Kučana. Že iz tega lahko sklepamo, da omenjeni časnik ne more ponuditi neodvisnega novinarstva, saj je preveč omrežen z vplivi globoke države.

Milan Kučan (Foto: STA)

Zamolčana ugrabitev 79-letnika
Omenjeni članek je bil zaradi svojega poudarjanja problematike ograje ob meji ter hkratnega zamolčanja nekaterih drugih, veliko bolj pomenljivih dejstev, na primer ugrabitve 79-letnega slovenskega državljana Mirka Moravca s strani ilegalnih migrantov, do katere je prav tako prišlo v Beli krajini, deležen tudi številnih komentarjev na družbenih omrežjih. Uporabnica Rebeka Kovač je tako na primer na Twitterju med drugim izrazila svoje mnenje, da avtor članka ni doma iz Bele krajine, da je zaprisežen levičar, da je brez pameti in da piše po nareku.

Pristransko pisanje o migrantski krizi koristi zlasti Šarcu
Pristransko pisanje Dela in drugih osrednjih slovenskih levih medijev v povezavi z migrantsko krizo gre zagotovo najbolj na roke predvsem predsedniku vlade Marjanu Šarcu. Ta namreč ob tem, ko ilegalni migranti slovenske državljane ugrabljajo, jim kradejo vozila, uničujejo vikende, kamenjajo mladoletne deklice ter zabadajo taksiste, še vedno trdi, da je situacija na slovensko-hrvaški meji pod nadzorom, hkrati pa za propagando označuje celo ugotovitev predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, da obstaja velika verjetnost, da Slovenija ob nadaljnjem neučinkovitem varovanju schengenske meje postane migrantski žep.

Marjan Šarec in Borut Pahor (Foto: STA)

Rajko Golob