Cerar bo namesto traku pri drugem tiru prerezal trakec pri drugem peronu

Anketa, ki jo je za Novo24TV opravila agencija Parsifal, je pokazala, da le 20 % Slovencev meni, da je vlada odlično pripravljena in da v celoti nadzoruje položaj glede migrantov. Številka se zdi relativno skromna, še posebej za tiste, ki so blizu vlade in vejo, kaj vse je njen predsednik Miro Cerar naredil dobrega za državo v zadnjih dveh mesecih.

1. Gradnja drugega perona. Še pred dobrim mesecem se je zdelo nemogoče, da bi postavili zapornice pred železniškim prehodom tam, kjer je bil leta in leta le znak. Da ne govorimo o drugem tiru, ki ga gradimo že več desetletij. Pa pridejo migranti in vlada Mira Cerarja dobesedno čez noč zgradi nov peron. Nisem prepričan, da z vsemi birokratskimi dovoljenji, ampak verjetno to ni več pomembno. Mi gradimo perone, Avstrijci in Madžari pa ograje.

2. Zaposlovanje. V Sloveniji je bilo že kar nekaj izjemnih nesreč – spomnimo se žledu pa poplav in podobnega. Tudi revežev imamo vedno več. Pa se nobena vlada ni spomnila, da bi nekaj svojih na novo zaposlila, češ 170.000 javnih uslužbencev tega problema ne more rešiti, potrebujemo dodatno delovno silo. No, vlada Mira Cerarja je krizo z migranti takoj razumela kot priložnost za nova kadrovanja. Ne le tista na slabi banki in v največjem državnem holdingu, preprosto se je našel denar (in verjetno tudi ljudje) za nova delovna mesta. Sprva je bil razpis za 20 novih delovnih mest, ko pa so ugotovili, da imajo na spisku še kar nekaj ljudi, ki iščejo službo, so objavili še 200 novih delovnih mest. Učinkovitost brez primere v zadnjih 25-ih letih.

3. Spreminjanje zakonov z 2/3 večino. Spomnimo. Niti Janezu Janši v državnem zboru ni uspelo dobiti podpore leve opozicije, ko je bila država pred gospodarskim zlomom in je bilo potrebno izglasovati fiskalno pravilo. Pa se je o tem razpravljalo več mesecev. Nasprotno je Miro Cerar uspel z 2/3 večino čez noč spremeniti Zakon o obrambi. Resnici na ljubo mu to ne bi uspelo, če mu tukaj ne bi pomagal prav Janez Janša, ki mu je Cerar le nekaj dni za tem hvaležno očital, da je nedržavotvoren.

4. Novi izrazi oz. nova pojmovanja v slovenskem knjižnem jeziku. Pokojni profesor Jože Toporišič se je leta in leta trudil, da bi v slovenski knjižni jezik uvedel nekatere nove izraze, med drugim morda dva najbolj slavna, kot sta trdina in mečina. Pa mu nikakor ni v celoti uspelo. Nasprotno je Miro Cerar uvedel nov izraz za ograjo, ki jo po novem imenujemo tehnične ovire. Ni minil niti dan in že imamo tehnične ovire okrog svojih hiš večinoma vsi Slovenci. Po dveh dneh pa je s strokovno razlago termina tehnične ovire poslance v državnem zboru razsvetljevala tudi ministrica Vesna. Če na kratko povzamem, se izraz ograja uporablja le še med neukim kmečkim prebivalstvom, za nas, izobražene, pa je seveda edini primeren izraz tehnične ovire.

Uroš Urbanija

 • rubec

  Če so hoteli postati inženirji so plačali velik davek, saj ni bilo časa za neumnosti. Na sliki se vidi da noben od njih nima punce.

 • superB

  Gradnja drugega tira za 1,4 milijarde ni smiselna. Je pa vprašanje, za koliko so uradnike na ministrstvu podkupili, da so dali ven tako številko. Kitajci ti ga naredijo za 400 mio. Je pa res, da domača mafija potem ostane praznih rok.

 • plavi-mil

  Kako se hitro najde denar za druge, pa to ni vse, koliko nas je in bo še stalo, pol drugega tira bi lahko zgradili, pa bo naša nesposobna vlada rajši nemenila naš denar za tujcem, oni pa nam bombe.

 • MEFISTO

  Ali veste, zakaj med Mariborom in avstrijsko mejo ni drugega tira, čeprav ga je pred okrog stosedemdesetimi leti zgradilo njegovo cesarsko in kraljevo veličanstvo.

  Modri komunisti so takoj po vojni umno sklenili, da ne bodo več poslovali z zahodom, zato so se odločili odstraniti vse prometnice, ki so vodile proti Avstriji.

  Tako je padla tudi odločitev, da se odstranijo železniški tiri med Mariborom in Šentiljem.

  Zadnji hip so si premislili in odstranili le en tir.

  Tirnice so poslali v Albanijo, kjer je takratna bogata Jugoslavija gradila prvo železniško progo prijateljski komunistični državi.

 • 1xy

  A so naredili vstopno in izstopno verzijo??
  Ko bo Avstrija zaprla meje, bodo rabli vstopno varianto, da slučajno potem kdo ne bi rekel, da je potreben aneks, ker na to nihče ni pomislil :))
  Cerarju pa, prosim, priskrbite zlate škarje, ker 3 dni za investicijo je pa rekord vseh rekordov!

 • MEFISTO

  Čakam, kdaj bodo režimski mediji namesto izrazov begunec ali migrant zanje začeli uporabljati besedo turist.

  Mar ne bi bilo lepo slišati, da prihaja vsak dan k nam nekaj vlakov turistov..

  Gospodarska rast, ki se menda strmo vzpenja, bo kar ponorela.

  • Orglice

   MEFISTO…nov slovenski izraz= tekoča driska

   • xtc

    A to za orgice?

    • MEFISTO

     Ti ga očitno še ne poznaš, pa ga še boš.

     Anus, driska in ostali analni izločki so njegovo področje.

     Ne moreš si misliti, koliko portalov je z njimi že zasvinjal.

  • John

   Ja, in nek model, ki se občasno javi tukaj, jim bo na meji delil turistične prospekte, kot je predlagal včeraj.

  • pehaneutral

   Pa se nafto bi dobili od njih zastojn… :-))))

  • plamen100

   rezimski medji jih imenujejo le za begunce, ceprav je 80% migrantov in 20% beguncev-Sirijcev.

 • viktorh

  Zanimivo. Če hočeš v neki mali vasi postaviti “ležečega policaja”, bi postopek potekal nekaj let. Tu pa je šlo v nekaj dneh.
  Koga bodo postavili pred sodišče? Kdo si je dovolil izvesti projekt brez lokacijske dokumentacije, brez gradbenega dovoljenja, brez javnega razpisa?
  Gospodje, tako se ne dela, pa če prav ste oblast
  Zakaj ne porušite objektov privilegirancev, rušite pa objekte revežev?

  • Tomaž Majer

   Tudi jaz se sprašujem zakaj niso porušili črne gradnje Rajka Janše.

   • viktorh

    Če bi ti imel le ščepec soli v glavi, potem bi razumel kaj in kdo so privilegiranci, brez izjeme. Ti pa, da oblesti nekaj lezeš, kvasiš neumnosti.
    Žal, levičarji ste pač pomanjkljivo izobraženi.

    • Tomaž Majer

     A argumentov nimaš pa nobenih?

     • MEFISTO

      Saj ti je vendar naštel vse argumente, zaradi katerih si tak kot si.

      Celo vsi iz tvoje hiše ste enaki,

      V mislih imam še orglice, Frajtonerico, Nina in še kak model bi se našel.

 • Poštenje velja

  A se kdo verjame v ta socialisticni kalifat.

 • Bilderberg

  Nekoč sem slučajno padel na FBju v neko skupino javnih plemičev. Dodal me je nek FB prijatelj. Sem se že hotel odjavit pa opazim vsebine ki so bile v stilu: “Sedaj je še prilika da potegnemo kar se potegnit da. Tu se ne moremo it neke pravičnosti in enakosti, saj drugič več ne bo obstajal. Kar potegnemo sedaj je vse kar bomo lahko še kadarkoli. Čim dlje se je treba obdržat “pri koritu” in potegnit čim več iz njega, ker to je zadnje kar bomo kadarkoli dobili. ” p.s. To razloži marsikaj o temu kar sedaj počno in zakaj. Še svojo vlado so nam nastavili.

  • Caesar

   Primerjati javno upravo s pravim plemstvom je žaljivo za plemstvo. Dokler je bilo plemstvo na oblasti je bil davek desetina, tlačani pa so še plačevali tlako, ki je bila najemnina za hišo in zemljo, na kateri so živeli. Svobodni kmet, ki ke imel hišo in posest v svoji lasti je plačeval samo desetino, ostalo je bilo njegovo. Plemstvo je tudi skrbelo za svoje tlačane, saj so vedeli, da so odvisni od njihovega dela in so v časih slabih letin dajali iz svojih zalog, da so ljudje preživeli in sejali za novo letino. Zavedali so se soodvisnosti med plemstvom in kmeti.

   • Bilderberg

    Ja… res je. Se opravičujem. Poslej bom uporabljal: Javni Paraziti.

 • JohnSmith

  Za vse je denar, samo za lasten narod ga nikoli ni nikjer !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=xkTiWCeL8CM

 • John

  Preden bo karkoli prerezal bo sestavil strokovno komisijo za rezanje trakcev (cca 20 novih delovnih mest za zveste levičarje), ki bo po pol leta mukotrpnega dela podala predlog, da se trakec prereže od zgoraj navzdol na približno 50% dolžine trakca. Premje bo potem v treh mesecih zadevo premisli in ker se ne bo mogel odločiti, bo šla na glasovanje v Parlament, kjer pa bodo nesramni in nedržavotvorni desničarji preprečili sprejetje Zakona o rezanju trakca (tukaj obstaja še nekaj nejasnosti, kako parlamentarni manjšini naprtiti krivdo za nesprejetje Zakona, vendar bo 571 družbenopolitičnih delavcev strlo tudi ta trd oreh, saj so jih že veliko, de?).

 • Rožle

  AB vas je že rešila….zdej vas bo pa še Cmerar….!

  • Ježek Teka Teka

   AVE, pa to …

   • Rožle

    Itaq..pa to..

  • Bilderberg

   Na 24kur več ni nikogar?

   • John

    Kako ste sploh zdržali tam?

    • Bilderberg

     V vojni ne moreš izbirat terena ;)

     • Rožle

      Prazen portal…!

     • tečnež

      sami z sabo se že pogovarjajo admini.he,he

     • John

      Mislim, da sem to stran odprl 2x v življenju, pa mi je bilo hitro vse jasno.

 • Ježek Teka Teka

  Da ni begunce tale potres vznemiril … morda potrebujejo pomoč psihologov … alo, Cerar na delo, pa to …

  • Bilderberg

   To bodo potrebne nadure in draga svetovanja.

 • Rožle

  Problem talevih je ta ..,da jih ni težko scat pelat in to je Cerarju, šivilji..in pred njima še
  Zokanu .. definitvno uspelo…..
  in zgleda ..,da bo v nadeljevanju ..
  spet replay…”PA SAM DA NI JANŠA”

 • xtc

  Ja uspehi levih se kar vrstijo gospodarska rast rekordna(poropada pa vse) rekorden obisk turistov iz nekdanjih neuvrščenih prijateljskih dežel (škoda pa miljonska).In Cerar Moralni in Alenka Ptrebna časa.,no skupni potomecbi bil pa res primeren voditelj,tako bi dobili visokoetičnegakrojača,ki premišljuje.
  Če bi čakali na ukrepe Cerarja in njegove efekte bi še naši ne rejeni prapra vnuki bili tik pred penzijo.

 • Rožle

  A ste res mislil ..,da vas bo tale Cerar rešu…?..Pa še tele cvetke pred njem….:
  Tamara Vonta…Pater Vilfan…Alenka Bikar…GGM…Maša Kociper…Kavtičnik…
  Medrndorfer…pa un udbovc Meršol…no Šiviljo so vam pa malo kasneje poturil…Ewo prihajajo pa
  že čisto sveži..na površje..in to Iz stranke z visoko moralno etičnimi načeli.. .OPTIMISTI…..

 • Poštenje velja

  Ko bo zapokal bo prepoznoza beg.

 • tečnež

  cmero rad sam trakce reže ?

 • tečnež

  Cmero se bo zopet hvalil,da so odprli nekaj novih delovnih mest in da je manj brezposelnih,ko je ta trakec “svečano” prerezal.Levaške pravljice.

 • dob

  Cerar reže trakec po dolgem.

  • xtc

   Saj mu ga bodo “turisti” odrezali na mero-da bo njihov.

 • Capodistriano

  Jajca si je Miro odrezal že davno. Zato se zdaj tolaži z rezanjem trakov.

  • Duhec

   Jajčka so mu drugi…..

 • Rožle

  Cerar se pa že orng po glavi čoha in mu je že pošteno žal …,
  da je Milanu pred volitvam telefon dvignu…. !

  • Duhec

   Hahahaha…. še mal pa bomo vsi tle. Konc je s kuro….

   • Rožle

    Itaq..!

 • Bilderberg

  Ne vem kaj se bunite. Če bi na minulih volitvah zmagala ZL, bi že živeli v kalifatu.

  • Sharkey

   Popolnoma drži.Na minulih, še ga ni bilo.

  • Rožle

   A to so une nelegalne…?!

 • pehaneutral

  Ko pabo pri as katastrofa bo pa sotorjev premalo

  • Sharkey

   Kateri bo beguncem, dal hrano,stanovanje,bo zmagal na volitvah.Ker ,ni jih tako malo.

 • Rožle

  Počasi dobivamo novo uvoženo volilno silo…in spet ne bo nič z boljšimi časi…!
  Pa že spet bomo novo stranko fasal ..”ZAĐ….Za Đihad”

  • Tomaž Majer

   Lejga Rožleta! A so tebe tud kure nagnale?

 • Bilderberg

  Enkrat bomo samo slišali Cerarja po TV:” Alahu Akbar!”

 • Antonius

  Bolj, kot trakec na drugi peron, sodi omenjeni trakec pred izhod iz vladnih prostorov. Po zadnji “seansi” praznobesednega rajanja naj cmerar prereže zveličavni trakec ob odhodu domov in se s kompletno posadko njegove totalno nesposobne vlade odpravi v politično zgodovino najbolj nesposobnega prime ministra. Od napiflanega doktorja je bila celo ponarejena magistrica boljša.

 • babicagrenajug
 • dob

  kučanov komunizem je gospodarsko uspešnejši od nemškega kapitalizma, kmalu bodo Nemci hodili k nam delat. Švede smo že nagnali, ker nimajo pojma.

 • Peter Pavel

  Izgleda da so naši levi asi vso super usposobljeno in šolano množico beguncev obdržali pri nas. V Nemčiji namreč med 700000 kandidati niso našli 20 primernih za BMW tekoči trak :)

 • Sharkey

  Ne tukaj.

 • Pajane spet

  Flüchtlingen samo vas treba izgnat !