Necenzurirane klevete poganja levičarski strah pred resnico

Foto: epa

“Finančni tokovi razkrivajo: Orbánov denar v Slovenijo in Makedonijo,” se je glasil naslov na spletnem portalu Necenzurirano. V prispevku, pod katerim so se podpisali Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic je lahko videti, kako zgleda začetek medijske kampanje proti SDS. Pri tem so navedli številne neumnosti, češ, da je predsednik upravnega odbora Nova24TV Peter Schatz, da nas povezujejo s Putinom in jedrsko elektrarno na Madžarskem pa je višek fantaziranja omenjenih novinarjev. Režimski novinarji zato ne izbirajo sredstev, pri medijskem napadu pa jih ne zmoti, da se stvari, ki jih naštevajo, le posredno navezujejo ena na drugo. Marjan Šarec se je medtem za laži o financiranju stranke SDS preko Madžarske že opravičil.

V svojem tendencioznem prispevku so Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic napletli že večkrat slišano zgodbo o madžarskem vmešavanju v slovensko politiko zgolj zato, ker so lastniki Nova24TV. Pri tem pozabljajo, da je Nova24TV zasebno podjetje, ki se financira iz zasebnih virov. Podobno kot tudi Pop TV, Večer, Reporter, Delo, Dnevnik, Mladina …, ki pa iz nekega nenavadnega razloga pri novinarjih Necenzurirano ne zbujajo zanimanja. Niti pri drugih medijih.

Če lahko dejstvu, da imajo določeni Madžari v lasti neko slovensko podjetje, rečemo vmešavanje v slovensko politiko, mar to pomeni, da se v slovensko politiko vmešavajo tudi Srbi, ki si lastijo Fructal, Hrvati, ki imajo v lasti Mercator, Švicarji, ki imajo v lasti Lek? Seveda ne. Za zbrano druščino je problematična zgolj Nova24TV in revija Demokracija, ker so jih v javni prodaji kupili državljani Slovenije  in so jih zatem dokapitalizirala  zasebna madžarska podjetja.

Vsi zasebni levi mediji imajo za seboj sporen kapital, ne smrdi jim niti iranski denar
O vsem napletanju glede denarnih tokov pa trojica ne zna povedati niti tega, kaj točno ni v redu. Zasebniki lahko prosto razpolagajo s svojim denarjem in ga vlagajo oziroma zapravljajo po svoji presoji. Stojan Petrič je na tak način kupil Delo, pa so se ti novinarji kdaj vprašali, od kod mu denar? Ali pa skladu York iz Luksemburga, novemu lastniku Mladine? Spomnimo tudi na milijardno pranje iranskega denarja, od katerega je več sto milijonov evrov provizij šlo v žepe levih politikov in medijev.

Zanimivo je, kako Necenzurirano vidi težave z madžarskim denarjem, ki naj bi bil povezan z madžarskim premierjem Viktorjem Orbánom, po drugi strani pa nimajo nikakršnih težav s financiranjem, ki ga George Soros preko svojih fundacij zagotavlja raznim levičarskim organizacijam v državah po svetu. Ko Soros financira levičarje, to za Necenzurirano ne predstavlja problemov.

Nobeno od naštetih podjetij, ne Nova24TV, ne Nova hiša, ne Nova obzorja niso državna podjetja. Kar pa je res, ta podjetja niso v rokah socialistov, zaradi česar Necenzurirano tako zelo pekli njihov nadaljnji obstoj.

Boli jih, da nismo v lasti socialistov
SDS politika do Madžarske in Makedonije ni nič novega, taka je že vrsto let. Dejstvo, da portal Nova24TV izdatno poroča o katastrofalnem stanju v Makedoniji pa ni povezano s tem, da imajo lastniki Nove24TV v lasti tudi medije v Makedoniji. Če bi delež medijev, ki jih imajo lastniki v neki državi v lasti, vplival na pogostost poročanja o stanju v državi, potem bi na Necenzurirano morali najti več sto švedskih medijev v madžarski lasti. Kako je s korupcijo v Makedoniji pod vodstvom socialista Zaeva, ki ga odkrito podpirata Tanja Fajon in Irena Joveva, pa je razkril makedonski državni tožilec in ni bilo objavljeno zgolj na Nova24TV, ampak v večini evropskih medijev.

Ali se je Marjan Šarec opravičil madžarskemu premieru Viktorju Orbanu o bajki o "Janezu in Istvanu". (foto: Twitter)

Marjan Šarec se je uradno večkrat sestal z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom kot Janez Janša. (Foto: Twitter)

Te njihove madžarske lovke bi potemtakem morali najti tudi v Italiji, ZDA, Veliki Britaniji, Nemčiji, Turčiji, Rusiji, Venezueli in te dni celo Kitajski. Pozoren bralec bo opazil, da gre za države, od koder k nam pride za slovenski prostor največ relevantnih novic. Predsednik SDS Janez Janša ni bil nikoli na uradnem obisku na Madžarskem v času Fideszove vlade, po drugi strani sta na Madžarskem bila tako predsednik Borut Pahor, kot premier v odstopu Marjan Šarec.

Kako se financira Necenzurirano?
Necenzurirano tako zelo zanima financiranje Nova24TV, ne pade pa jim na pamet, da bi se vprašali, od kod prihaja denar za Mladino? Kdo so njeni lastniki? Spomnimo, kako so sledi lastništva Mladine že prej vodile v Luksemburg, vanjo je potem, ko je iz Mladine izstopil Vega Finanz (prej znan pod imenom Proteus Finanz) lastniško vstopil zamejski slad KB1909. Vega Finanz je leta 1989 s prenosom kredita iz Ljubljanske banke ustanovilo Safti v Luksemburgu. Ta podjetja so nato vdrla v Slovenijo z udbovskim kapitalom. Del KB1909 je med drugim tudi Mark Medical, ki je bogatel na račun žilnih opornic, kot se je razkrivalo v preiskovalni komisiji poslanke Jelke Godec. Z Udbo pa naj bi bila močno povezana tudi družba Interfinanz Zürich (hčerinska banka NLB d.d.), ki je vzbudila pozornost v preiskovalni komisiji dr. Anžeta Logarja.

Prodaja Mladine investicijskemu skladu tik pred zaključkom! Se tako v Slovenijo vrača tajkunski denar iz bančne luknje?!

Ob tem bi lahko, če že govorijo o necenzuriranem, razkrili tudi, iz kakšnih virov se financira Necenzurirano. Nova24TV je namreč nastala z zasebnimi prispevki in deleži ter deluje na podlagi oglaševalskih prihodkov podjetij, ne glede na pozive predsednika vlade v odstopu Marjana Šarca, ki je javno pozival, kdo sme in kdo ne sme kje oglaševati. Po drugi strani se levičarski mediji netransparentno napajajo iz denarja, katerega sledi vodijo v kriminal, razkrit v delih Rada Pezdirja in z denarjem iz javnih naročil, za katera denar zagotavljamo davkoplačevalci.

Še večja panika na vidiku
Ob tem je nujno poudariti, da so lastniki Nove24TV javno znani in je njihovo poslovanje transparentno. Kot primer spornega delovanja medijev pa lahko navedemo primer tednika Mladina in z njim povezanega podjetja Vega Finanz, za katerega se še danes ne ve, kdo stoji za njim. V resnici je panika na levici zato, ker nastaja nov medijski projekt, ki bo na evropski ravni ustvaril televizijsko mrežo s konzervativnim predznakom po vzoru ameriške Fox News.

Ivan Šokić

 • Slovenka

  Dragi moji, na levi se jim meša vsem po vrsti, njihovi skisani možgani smrdijo do neba, da ne govorimo o ostalih izločkih.
  Večer ima pa sploh vizije o bodoči vladi:
  https://www.vecer.com/toti-list-koalicijski-sporazum-za-slovenijo-razkrivamo-kaj-je-jansa-ponudil-pocivalsku-pivcevi-in-toninu-10126941

  Nujno potrebujejo strokovno pomoč. Še dobro, da je Hrastovec v neposredni bližini Maribora, da reševalci ne bodo zgubljali časa s prevozom. Situacija je tako resna, da šteje vsaka minuta!

  • murgl

   Nič se jim ne meša, zapomni si! Žleht so in to je huje, ker ni zdravila.

  • rabbit

   Korito se zmanjšuje zato velika panika. Njihovi mediji pa tako ali tako dihajo na škrge, če bi lahko Janša sam postavil vlado si predstavljate v enem mesecu vsi krepnejo, nič več naročil iz javne uprave pa so v rit.

 • alojz

  Dobro napisano.

 • Ryuk

  Mene zanima, kdo je financiral reklamni prispevek za necenzurirano na rtv dnevniku?
  Če je bilo zastonj, je šlo za oškodovanje javnega zavoda!

 • WISKY 1000

  In takšne maškare nam vodijo Slovenijo,groza.

  • Slovenka

   V normalnih državah gledamo maškare enkrat na leto, pri nas pa vse leto. Ne oddahnemo si niti za trenutek. Kdaj bo nastopil čas normalnosti?

 • Peter

  Tudi če pride iz madžarske 30 miljard za financiranje Nove, to dolinskega dakoplačevalca ne stane niti centa.
  Ko pa gre za maladino en kup denarja iz zdravstvenega budžeta pa dolinčeka, ki si je komaj oddahnil od vseh turških limonad in komaj čaka novo nadaljevanje kmetije, to prav nič ne zanima, no.

  • Slovenka

   Turške limonade, Kmetija, Ljubezen po domače, Serpentinškove točke, Magnifico in še kaj. To je duševna hrana slovenskega naroda. Lahko se nam kolca po časih, ko je bil barok naša prehrana.

 • Mademoiselle

  Ok, če se Nova24 in Demokracija ukine…In kaj naj potem jaz berem, ki pač nisem socialistično usmerjena? Kje naj se ‘najdem’ potem? Kje je moja pravica do svobode, na katero se tako radi sklicujemo? Kje je stop ‘tovarni’ sovraštva nasproti meni? Ne ga sr_t, saj nismo v S Koreji, da bi lahko imeli samo eno televizijo in eno mnenje. V čem je problem?

  Jaz bi bila rajši tiho, saj vemo kako se financira RTV. Saj imajo pravico lajnati svoje, čeprav se vsaj 1/2 ljudi ne strinja s tem, plačujemo pa VSI.

  Še vsaj 5 takšnih televizij kot je Nova bi moralo bit. Čudno, koliko let šele obstaja tole? Prej je bila pa tema. :O

 • PFloyd

  Bravo !

 • SALZ

  Tem levičarskim traparijam očitno samo še luda mila verjame.

 • Antonius

  Kaj se gredo tile novinarski idioti?
  Če bi od Šarčevih ne bilo cenzurirano, bi že ves čas vedeli, kaj ima Šarec z N.H, ki jo je mimo vseh pravil zaposlil v SOVI. Z njim naj se novinarski lažnivci ukvarjajo, ne pa s SDS in Janšo.
  Necenzurirano?! Naj Odlazek necenzurirano javno pove, koliko je na račun zaposlenih invalidov nakradu.

 • Resnica

  Zanimivo kako se obrnejo clanki…po navadi se pisari kako na mainstream medije vpliva privatni kapital povezan z levicarji iin kako je to.grozno, ko se pa nova24 financira iz privatnih krogov povezanih z slovensko in tujo desnico ni pa nic narobe

  Mediji en drugemu ocitajo iste stvari kar je zame komicno kot redko kaj…se bolj pa ti da ljudje tega ne vidijo

 • Jan Kovalski

  Šarec je dobil pismo od SDS s katerim so mu zagrozili, da ga bodo tožili če se ne bo opravičil za svojo trditev, da se stranka SDS financira z denarjem iz Madžarske.
  In kako je komentiral: “Rekel sem samo tisto kar vsi govorijo”.
  No vidite, ta trotelj je na najlepši način povedal kako deluje leva propaganda. Niso potrebni dokazi, dovolj jim je reči saj “to se ve, to vsi govorijo”

  Pred kratkim je Delo izgubilo tožbo proti SDS, ker je pred časom napisalo, da “Denar iz Patrie končal v SDS-u”

  https://www.rtvslo.si/slovenija/delo-denar-iz-patrie-koncal-v-sds-u/217512

  • Peter

   In to nisva klepetala jaz in ti v bifeju, to je izjavil PRECEDNIK VLADE!!!!

   • Jan Kovalski

    Šarec je res precednik, nikakor pa ne predsednik.
    Je pa tudi presednik, ker se skuša presesti na drug vlak, ali pa, ker nam že preseda.

 • Peter

  Kot sem opazil, so dobili levi navodilo, da o desni sploh ne smejo več govoriti.
  Sem enga vprašu, kje se gre na Grad, pa mi je reku Tamle zavijte skrajno desno, no.

 • ljubinica

  Zelo obetajoc je zadnji stavek v clanku.
  O tem bi morali povedati kaj vec.

 • Spartan

  “V resnici je panika na levici zato, ker nastaja nov medijski projekt, ki bo na evropski ravni ustvaril televizijsko mrežo s konzervativnim predznakom po vzoru ameriške Fox News.”

  No, ta zadnji stavek mi je pa še posebej všeč! O tem medijskem projektu bi pa lahko kakšen članek napisali na N24TV?! Evropski Fox News?! Me firbec matra!

  “Sfukat jih je treba legitimno in sistematično!” …je rekel Masleša.

  Aja!…NE!…to sem jaz rekel!

  • sunday

   jaz pa pravim, – sfukali se bodo sami, nijim moramo samo malo pomagati – pač mu malo za hec stisneš debelo črno musli surljo ali mu “ščistš” jajca (ki jih tako nima). je pač pičkin dim!!!

 • Black_hawk

  Pokažite nam tega Cirmana da se malo nasmejimo.

 • Rožle

  “Trump in Orban sta že dala svojim levakom po Pi….
  .. Janša jih tudi ne bo ujčkal ..”

  • sunday

   upam, res močno upam!!!

 • lojze

  Bratuškova je zajebala Luko Koper, Madžari so odšli v sosednji Trst in tja odnesli delo in ga bodo v bodoče še več. Levičarske medije pa financirajo Sorošovi plačanci in neprostovoljno slovenski davkoplačevalci. Ukiniti davek na RTV, oziroma omogočiti Slovencem, da se sami odločajo komu bodo plačevali RTV davek

 • sunday

  hej, dajmo jim vrniti z enako mero – to kar vi nam, mi vam – klevete vi, tudi mi jih za vas najdemo – ampak to no bodo klevete – to je vse res, nam si niti ni potrebno izmišljati, izmišljati si morate vi, vi, ki lažete in samo lažete – laž je tudi vaše edino orožje, brez nje ste luzerji !!!

 • Piš

  Torej je res, Madžari financirajo vse to

 • Marko Rotpoi

  Nekateri pisci so kot vaške klepetulje, ki pojma nimajo, kaj se dogaja v gospodarjevi hiši.

  “Nevednost je mati predsodkov”
  Lp

 • Marko Rotpoi

  Tisti, ki so spregledali trik socializma, so odšli na zahod. Ostali pa so ragle, ki ne znajo drugega kot pametovat. Lenuhov je danes še več kot v ex Yu. V službo hodijo in se izmikajo delu. Naj budale delajo.