fbpx

Necenzurirane klevete poganja levičarski strah pred resnico

Foto: epa

“Finančni tokovi razkrivajo: Orbánov denar v Slovenijo in Makedonijo,” se je glasil naslov na spletnem portalu Necenzurirano. V prispevku, pod katerim so se podpisali Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic je lahko videti, kako zgleda začetek medijske kampanje proti SDS. Pri tem so navedli številne neumnosti, češ, da je predsednik upravnega odbora Nova24TV Peter Schatz, da nas povezujejo s Putinom in jedrsko elektrarno na Madžarskem pa je višek fantaziranja omenjenih novinarjev. Režimski novinarji zato ne izbirajo sredstev, pri medijskem napadu pa jih ne zmoti, da se stvari, ki jih naštevajo, le posredno navezujejo ena na drugo. Marjan Šarec se je medtem za laži o financiranju stranke SDS preko Madžarske že opravičil.

V svojem tendencioznem prispevku so Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic napletli že večkrat slišano zgodbo o madžarskem vmešavanju v slovensko politiko zgolj zato, ker so lastniki Nova24TV. Pri tem pozabljajo, da je Nova24TV zasebno podjetje, ki se financira iz zasebnih virov. Podobno kot tudi Pop TV, Večer, Reporter, Delo, Dnevnik, Mladina …, ki pa iz nekega nenavadnega razloga pri novinarjih Necenzurirano ne zbujajo zanimanja. Niti pri drugih medijih.

Če lahko dejstvu, da imajo določeni Madžari v lasti neko slovensko podjetje, rečemo vmešavanje v slovensko politiko, mar to pomeni, da se v slovensko politiko vmešavajo tudi Srbi, ki si lastijo Fructal, Hrvati, ki imajo v lasti Mercator, Švicarji, ki imajo v lasti Lek? Seveda ne. Za zbrano druščino je problematična zgolj Nova24TV in revija Demokracija, ker so jih v javni prodaji kupili državljani Slovenije  in so jih zatem dokapitalizirala  zasebna madžarska podjetja.

Vsi zasebni levi mediji imajo za seboj sporen kapital, ne smrdi jim niti iranski denar
O vsem napletanju glede denarnih tokov pa trojica ne zna povedati niti tega, kaj točno ni v redu. Zasebniki lahko prosto razpolagajo s svojim denarjem in ga vlagajo oziroma zapravljajo po svoji presoji. Stojan Petrič je na tak način kupil Delo, pa so se ti novinarji kdaj vprašali, od kod mu denar? Ali pa skladu York iz Luksemburga, novemu lastniku Mladine? Spomnimo tudi na milijardno pranje iranskega denarja, od katerega je več sto milijonov evrov provizij šlo v žepe levih politikov in medijev.

Zanimivo je, kako Necenzurirano vidi težave z madžarskim denarjem, ki naj bi bil povezan z madžarskim premierjem Viktorjem Orbánom, po drugi strani pa nimajo nikakršnih težav s financiranjem, ki ga George Soros preko svojih fundacij zagotavlja raznim levičarskim organizacijam v državah po svetu. Ko Soros financira levičarje, to za Necenzurirano ne predstavlja problemov.

Nobeno od naštetih podjetij, ne Nova24TV, ne Nova hiša, ne Nova obzorja niso državna podjetja. Kar pa je res, ta podjetja niso v rokah socialistov, zaradi česar Necenzurirano tako zelo pekli njihov nadaljnji obstoj.

Boli jih, da nismo v lasti socialistov
SDS politika do Madžarske in Makedonije ni nič novega, taka je že vrsto let. Dejstvo, da portal Nova24TV izdatno poroča o katastrofalnem stanju v Makedoniji pa ni povezano s tem, da imajo lastniki Nove24TV v lasti tudi medije v Makedoniji. Če bi delež medijev, ki jih imajo lastniki v neki državi v lasti, vplival na pogostost poročanja o stanju v državi, potem bi na Necenzurirano morali najti več sto švedskih medijev v madžarski lasti. Kako je s korupcijo v Makedoniji pod vodstvom socialista Zaeva, ki ga odkrito podpirata Tanja Fajon in Irena Joveva, pa je razkril makedonski državni tožilec in ni bilo objavljeno zgolj na Nova24TV, ampak v večini evropskih medijev.

Ali se je Marjan Šarec opravičil madžarskemu premieru Viktorju Orbanu o bajki o "Janezu in Istvanu". (foto: Twitter)

Marjan Šarec se je uradno večkrat sestal z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom kot Janez Janša. (Foto: Twitter)

Te njihove madžarske lovke bi potemtakem morali najti tudi v Italiji, ZDA, Veliki Britaniji, Nemčiji, Turčiji, Rusiji, Venezueli in te dni celo Kitajski. Pozoren bralec bo opazil, da gre za države, od koder k nam pride za slovenski prostor največ relevantnih novic. Predsednik SDS Janez Janša ni bil nikoli na uradnem obisku na Madžarskem v času Fideszove vlade, po drugi strani sta na Madžarskem bila tako predsednik Borut Pahor, kot premier v odstopu Marjan Šarec.

Kako se financira Necenzurirano?
Necenzurirano tako zelo zanima financiranje Nova24TV, ne pade pa jim na pamet, da bi se vprašali, od kod prihaja denar za Mladino? Kdo so njeni lastniki? Spomnimo, kako so sledi lastništva Mladine že prej vodile v Luksemburg, vanjo je potem, ko je iz Mladine izstopil Vega Finanz (prej znan pod imenom Proteus Finanz) lastniško vstopil zamejski slad KB1909. Vega Finanz je leta 1989 s prenosom kredita iz Ljubljanske banke ustanovilo Safti v Luksemburgu. Ta podjetja so nato vdrla v Slovenijo z udbovskim kapitalom. Del KB1909 je med drugim tudi Mark Medical, ki je bogatel na račun žilnih opornic, kot se je razkrivalo v preiskovalni komisiji poslanke Jelke Godec. Z Udbo pa naj bi bila močno povezana tudi družba Interfinanz Zürich (hčerinska banka NLB d.d.), ki je vzbudila pozornost v preiskovalni komisiji dr. Anžeta Logarja.

Prodaja Mladine investicijskemu skladu tik pred zaključkom! Se tako v Slovenijo vrača tajkunski denar iz bančne luknje?!

Ob tem bi lahko, če že govorijo o necenzuriranem, razkrili tudi, iz kakšnih virov se financira Necenzurirano. Nova24TV je namreč nastala z zasebnimi prispevki in deleži ter deluje na podlagi oglaševalskih prihodkov podjetij, ne glede na pozive predsednika vlade v odstopu Marjana Šarca, ki je javno pozival, kdo sme in kdo ne sme kje oglaševati. Po drugi strani se levičarski mediji netransparentno napajajo iz denarja, katerega sledi vodijo v kriminal, razkrit v delih Rada Pezdirja in z denarjem iz javnih naročil, za katera denar zagotavljamo davkoplačevalci.

Še večja panika na vidiku
Ob tem je nujno poudariti, da so lastniki Nove24TV javno znani in je njihovo poslovanje transparentno. Kot primer spornega delovanja medijev pa lahko navedemo primer tednika Mladina in z njim povezanega podjetja Vega Finanz, za katerega se še danes ne ve, kdo stoji za njim. V resnici je panika na levici zato, ker nastaja nov medijski projekt, ki bo na evropski ravni ustvaril televizijsko mrežo s konzervativnim predznakom po vzoru ameriške Fox News.

Ivan Šokić