Noro, Mirovni inštitut nas bo na univerzi Princeton v ZDA “zastopal” s predavanjem, na katerega vabi z rdečo zvezdo!

Mirovni inštitut (Foto: Facebook)

Zbrani v Mirovnem inštitutu, ki predstavlja veliko breme za slovenske davkoplačevalce, so, kot kaže, popolnoma izgubili razum. Na družbenem omrežju Facebook promovirajo predavanje svoje ustanoviteljice in raziskovalke kar s totalitarnim simbolom rdeče zvezde, da pa je sramota še večja, bo predavanje potekalo kar na elitni univerzi Princeton v ZDA!

Na spletni strani so pri Mirovnem inštitutu zapisali, da bo Vlasta Jalušič imela v torek, 28. februarja 2017, javno predavanje na univerzi Princeton. Njeno predavanje ima naslov “Spol in politika pred in po razpadu Jugoslavije”. V njem bo orisala tri zaporedne stopnje politik spola v regiji nekdanje Jugoslavije ter se posebej osredotočila na tiste dimenzije spola in politike ter problemov (ne)enakosti v različnih delih nekdanje Jugoslavije, ki so prispevali k materializaciji nasilja in nasilnemu razpadu Jugoslavije ter postali del novega postsocialističnega režima (ne)enakosti spolov. Da pa je zadeva naravnost bizarna, na predavanje vabijo kar s simbolom totalitarne rdeče zvezde, s katerim nas bodo, kot kaže, sramotili na naš račun tudi izven meja Slovenije.

Tudi Jalušičeva si svobodo predstavlja kot totalitarizem
Že podoba privlačnega mladega dekleta, ki drži knjigo z naslovom “Žene Bosne i Hercegovine u narodno oslobodilačkoj borbi”, da jasno vedeti, da bo predavanje naklonjeno totalitarni komunistični ureditvi v nekdanji Socialistični federativni republiki Jugoslaviji, ki je bila utemeljena na prisilnih krajah premoženja, tisočih mrtvih in številnih političnih zapornikih. A to niso le domneve, pred leti je Jalušičeva v pogovoru za Mladino med drugim jasno povedala, kako si predstavlja “svobodo”: “Težko vprašanje, odgovor je odvisen od tega, kako svobodo razumete. Rečeno z Roso Luxemburg, svoboda je zmeraj svoboda tistih, ki mislijo drugače.” Luxemburgova je bila seveda radikalna marksistka, tako da dodatna pojasnila niso potrebna, Jalušičeva pa je v nadaljevanju objokovala razpad Jugoslavije, za kar naj bi bili v veliki meri krivi kar moški, dežurni krivci za vse težave, ki pestijo levičarje v današnjem času: “V nekdanji Jugoslaviji so v osemdesetih nastale seksualizirane moške identitete, ki so učinkovale na vojno. Imeli ste balkanskega, domnevno po definiciji nasilnega moškega v razmerju do poženščenih, homoseksualiziranih drugih na eni strani. In civiliziranih moških na zahodu države, ki menda rešujejo probleme po evropsko.”

Mirovni inštitut (Foto: Twitter)

Mirovni inštitut je veliko breme za slovenske davkoplačevalce
Kot je že dalj časa znano, pa je Mirovni inštitut veliko breme za slovenske davkoplačevalce, ki smo prisiljeni financirati delovanje te organizacije, v okviru katere so se zbrali najrazličnejši profili ljudi. Ti promovirajo kulturno-marksistične ideje, uveljavljanje afirmativnih akcij (kar je Mirovni inštitut glede na opisano sam po sebi), masovne nelegalne migracije in izrojeno LGBT-ideologijo, s katero se v današnjem času pere možgane že najmlajšim otrokom. Tako je Mirovni inštitut do 21. februarja od države prejel že 4.099.084,53 evra davkoplačevalskega denarja. A pozor, nakazila se v zadnjem času povečujejo s skokovitim pospeškom, samo od začetka letošnjega leta so prejeli 157.835,60 evra davkoplačevalskega denarja. Namesto da bi sami ustvarili dodano vrednost ali pa bi se financirali na podlagi prostovoljnih prispevkov svojih bolje situiranih podpornikov, tako slonijo na finančni podpori številnih državnih agencij. Med največjimi zapravljivci našega denarja na račun Mirovnega inštituta so tako Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Služba vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ministrstvo za šolstvo in šport, ministrstvo za delo, družino in enake možnosti, ministrstvo za zunanje zadeve, Znanstveno-raziskovalno središče Koper in Mestna občina Ljubljana, kjer že četrti mandat šerifuje Zoran Janković, ki je znan po kupovanju podpore marginalcev z davkoplačevalskim denarjem, ob tem pa se spopada s stalnimi obtožbami o korupciji!

Vir: Erar

Javnost zgrožena
Javnost je zgrožena, številni uporabniki družbenega omrežja Twitter so bili zgroženi nad ponovnim obujanjem totalitarnega sistema s strani Mirovnega inštituta, ena izmed uporabnic se je pri tem čudila, da profila te organizacije družbeno omrežje Facebook še kar ne blokira. A jasno je, zakaj. Svetovalec Facebooka pri cenzuri drugače mislečih je kar režimska Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, kjer v prostem času mladino poneumljajo številni “raziskovalci” Mirovnega inštituta!

J. Ž.

 • Stric iz ozadja

  A to je rdeca zvezda? Malo je krmezljava.

  “da bo Vlasta Jalušič imela v torek, 28. februarja 2017”.

  Bo imela? Nisem vedel da smo 2017.

  • von Rhein

   Ne nismo 2017.Ne veš,da smo 1953 in se deremo…Trst je naš in Istra,Trst ,Gorica,naša je pravica.

 • AlojzZ

  Zakaj noro? Obvladovanje množic so komunisti najbolje izpopolnili. Zato so privlačni mnogim. In rdeča zvezda je pač simbol komunizma.

 • francelj3

  “Nevladna” organizacija, ki se financira iz davkoplačevalskega denarja, je vladna organizacija! Zdaj je vsaj jasno, zakaj Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije ni našla denarja za financiranje raziskovalnega dela dr. Marka Noča. Naj mi še kdo reče, da ne živim v norišnici!

 • VERZIFIKATOR

  Reza Paglavi – Neisha Kogoushijan

  TRETJI SVET IN MIR

  V tretjem svetu mir se propagira,
  vsi so tretjesvetci si enaki,
  drugi smo pokvarjenci, bedaki,
  nov list zgodovine se odpira.

  Mir se institucionalizira,
  eni le imajo ga v posesti,
  drugim zaračunajo obresti,
  ve se, kdo ta novi mir podpira.

  Mir zdaj zopet silna je vrednota,
  kot pred desetletji so učili,
  tisti, ki premnoge so pobili,
  sredstvo zanj pa družbe je slepota.

  V tretjem svetu zdaj neuvrščeni,
  tisti ménda brez testosterona,
  ali kaj vem kakšnega hormona,
  naj bili bi v zibko položeni.

  Mir se institucionalizira,
  zanj skrbi moralna policija,
  njej prijava prva je vizija
  vsakogar, ki vojni pot utira.

  V tretjem svetu ji telefoniraš
  in prijaviš vsako nemoralo,
  se mirovnikom je sredstva dalo,
  ti lahko ta mir samo podpiraš.

  Mir postal je kronična bolezen,
  zoper pa bolezen je normalno
  se boriti, zoper nemoralno
  poskočiti in ostati trezen.

  Tretji svet močno se je razmahnil,
  ves nemiren vpije, se šopiri,
  a ko se denarni tok iztiri,
  bo telebnil, ne samo omahnil.

  Rožice, cvetlice, zdaj še sveže,
  slejkoprej tak videz bodo dale,
  da so vse za mir se žrtvovale,
  bodo kakor cvet bodeče neže.

  Prva itak je že zdaj prav taka,
  daje zgled, pove, v kaj mir pripelje,
  aplikacijo morale melje,
  v smer prepada smelo že koraka.

 • Miro

  Vlasta Jalušič bo imela v torek, 28. februarja 2017, javno predavanje na univerzi Princeton. Njeno predavanje ima naslov »Spol in politika pred in po razpadu Jugoslavije«.

  Beboti !!!! to je bilo pred dvemi leti!!!! kaj res nimate drugega dela??????
  To je passe ……ampak ne za bebce

  • sloustava

   Butl! Ni vazen datum, pomembno je, da se ta institucija se vedno napaja iz mojega In, ce hoces, tudi tvojega denarja. Meni so ga ukradli, da lahko tole infantilno zensce hara po nas, Slovencih. Ko se je tole zensce sko…, rodilo, je Jansa skupaj z nami osamosvojil Slovenijo. Zanimivo vprasanje je, kako so tole zensce vzgajali. Je bil njen ded likvidator? Morda “partizan “ ali je kucanist? Gladek, dvomim da je, a….

   • Miro

    za tebe ne…ker si “pametan”

  • von Rhein

   Cepec od cepec.Baba JE imela,(če je imela) določen čas gobcanja takrat.Članek na to opozarja,ker doslej nobeden ni vedel nič,tudi ti ne.Gre za to,da na račun davkoplačevalcem ukradenega denarja, izvajajo po svetu traparije,ki nikogar ne zanimajo. V embalažo institut so se zapakirali tipični primerki lenuhov,izkoriščevalcev in pomočnikov intrigantom.Nesposobneži,ki imajo v večini nazive dr.,njihov radius razuma je omejen na lokacijo objekta na sliki.

 • Anton

  Vznemirjen sem.

 • Van Der Waals

  DENAR KR ODTEKA IIZ PRORAČUNA ZA KOMUNISTIČNE NEUMNOSTI BREZ DODANE VREDNOSTI!!! ZA VRTCE ŠOLE PA NAJCENEJŠI PONUDNIK!!!

 • Antonius

  Ne spol in politika, politika je postala spol. Plačujemo jih, da nas s politiko =bejo.

 • janezxy

  Upam,da bo pred njimi v ZDA prispelo kakšno opozorilo,s kakšnimi izmečki imajo opravka.

 • totex39

  Bomo vedeli kakšen bo odziv v ZDA.

  • Van Der Waals

   NIKAKERŠEN TUDI ZDA SE JE ŽE OKUŽIL Z KOMUNIZMOM IN DA KAPITALIZEM NI VEČ DOBER!!

   • O’Brien

    Izvolili so Trumpa, imajo Bena Shapira – zanje me ne skrbi.

 • Borut Stari

  Rdeča zvezda me sploh ne moti. Ko je na flaši piva Heineken

 • Amerikanc

  Komunisti ne bojo odnehali, dokler nas ne bojo do konca osramotili, da se nam bo posmehoval cel Svet; tako kot se SK in Venezueli.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Kar mirno, ker se nam svet krohota že cca 25 let!

 • me

  Poserjem se na slovenijo.
  Otroke izsolam in cso vukojebina.
  Grda dezela se grsih osebkov.

 • Peter

  Piss institjut.

 • O’Brien

  Defund!
  Odvzem sredstev bo rešil ta problem brez ideologizacije.

 • Janez Kepic-Kern

  KAKO ZGODOVINSKO NERAZGLEDANI LJUDJE
  ALI
  KP IDEOLOŠKO ZAVEDENI LJUDJE – SO VERJETNO AKTIVNI NA TEM “INSTITURU”

  LEPO BI BILO,
  KO BI BILA TO PUSTNA ŠALA.
  POD “RDEČO ZVEZDO” JE BILO TOLIKO NESODNEGA POLIT MORJENJA
  DA JO JE TREBA POSTOPNO UKINITI IN JI
  ZAKONSKO PREPOVEDATI RABO. V JAVNOSTI. L.R. Janez K.Kern KOMENDA
  P.S.
  “RDEČA ZVEZDA”
  JE GROZILEN , Z NESODNIM POLIT MORJENJEM – GROZEĆ SIMBOL
  Moje osebno mnenje. l.r. Janez K.Kern KOMENDA

 • Hunyađi

  Luštna pionirka.

  • tohuvabohu

   Samo malo tužna.

   • Miro

    jo je že Jajo “pedenal”

   • Hunyađi

    Ko ne ubodem nobeme ribe s harpouno, grem na tužne ćevape.

  • tramal

   srbska prostitutka,ti pa buzarant .

   • Hunyađi

    In ti se imaš za katolika oz božjega otroka. Katoliški pedofil.

 • Peter

  Ni čudno, da so pripravljeni storiti vse, da na oblast ne pridejo desni. Ki bi takim mešalcem megle zaprli finančno pipico, no.

 • Franjo Trojner

  Vstani Sigmund Freud, naša družba je potrebna tvojih psihoterapevtskih pristopov :
  – PSIHOANALIZE
  – SISTEMSKE DRUŽINSKE PSIHOTERAPIJE
  – PSIHODINAMSKE PSIHOTERAPIJE
  – EKSISTENCIALNE PSIHOTERAPIJE
  – GESTALT PSIHOTERAPIJE
  – INTEGRATIVNE PSIHOTERAPIJE
  – TRANSAKCIJSKE ANALIZE (TA)
  – TRANSPERSONALNE PSIHOTERAPIJE
  – REALITETNE TERAPIJE
  Če g. Sigmund iz znanih vzrokov ne more pomagati, prosim naj se dela loti g. Vodeb, dela mu v naslednjih 100 letih gotovo ne zmanjka.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Banda hudičeva nesposobna pokvarjena!

 • Franjo Trojner

  Zakaj je ta veda sploh koristna? Je res, kot
  namigujejo nekateri, da filozofija počasi izumira, oziroma da je kmalu ne bomo več potrebovali, ker jo bo povsem nadomestila znanost? Stephen Hawking svoji zadnji knjigi zapisal : “Filozofija je mrtva. Ne uspe slediti razvoju moderne znanosti, še posebej fizike. Baklo novih odkritij in iskanja znanja nosijo danes znanstveniki.” (The Grand Design, Bantam Books, 2010.)

 • Minovak

  Komunizem in socializem sta največji prevari ljudi v zgodovini, ki so verjeli v socialo in demokracijo, ki je nikoli ni bilo.

  • Franjo Trojner

   Manduro na meji z Brazilijo strelja na svoje ljudi, tudi v Titovi totalitarni Jugoslaviji so vojaki JLA streljali na civiliste, ki so bežali iz države.
   Dejstvo je, da je v prav vseh bivših in sedanjih komunističnih državah, totalitarna komunistična oblast vršila množične poboje lastnega naroda, mar ne?
   In kaj skrbi, naša leva oblast danes postaja vedno bolj totalitarna!

 • xtc

  A bo že kdo tej butasti komunistični kuri dopovedal ,da je Yuga končala v vojni zato,ker zahod ni dal več denarja za SFRJ zbankrotirani socializem nato pa so se skregali in stepli med sabo,ker je hotel vsak biti šef,šefov..
  Glavni krivci za propad in razpad SFRJ ,so bili zbankrotirani kradljivi komunisti,ki so pokradli,zažrli in zapravili vse,kar so nažicali ali dobili na puf,ko teh ni bilo več je Yugo socializem crknil,kot bo Kučanov in to je vsa kruta realnost “čudovite” SFRJ.

 • tramal

  Spet bo ena butasta srbkinja zastopala Slovence .Ta drek srbski se je vlezel v vse pore v Sloveniji.

 • Peter

  Oprostite, 28 februarja 2019 tega dogodka v koledarju Princetona ni.

  https://www.princeton.edu/events?page=1#calendar

 • Nata

  Iskala, pa nič našla. . . . . kaj ? Kakšen seznam. Komu vse so Univerze v ZDA iz naših logov dale častni doktorat. Priznam, da se mi ne da iskati.
  Pripenjam samo tole. Je tudi dobro argumentirano napisano !!
  http://www.zaveza.si/zaveza-t-42/#index.xml-body.1_div.5_div.2

 • Nata

  To, kar je stric pripel sem pogledala. https://gss.princeton.edu/e

  Hja. . . . . saj v bistvu ni nič takega.
  Je pač raziskava Jelušićeve pred in po zlomu Jugoslavije.
  Tak je naslov večera.
  Kako in kaj pa to razloži , bomo pa morda še slišali. . . . .

 • slosin

  škoda, da ga ni več…Joško McCarthy bi že vedel, kaj s takimi rdečimi modeli…

 • skorpijon93

  preklet gnoj rdeč, poberite se iz države skupaj z muslimani vred

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!