Nova velika zaušnica slovenskemu pravosodju; ESČP slovenskemu očetu prisodil 20 tisoč evrov odškodnine, ker so mu socialne delavke in družinsko sodišče nezakonito onemogočile stike z otroki

Anja Kopač (foto: STA)

Sodne farse v Sloveniji se vrstijo iz dneva v dan. Pretekli teden je bila na Evropskem sodišču za človekove pravice razglašena nova sodba, ki ugotavlja kršitev človekovih pravic v Sloveniji. Sodniki ESČP so namreč odločali o pritožbi slovenskega očeta, kateremu je Center za socialno delo neupravičeno omejeval stike z njegovimi tremi otroki. V društvu očetov DOOR, kjer so pred časom vložili skupinsko tožbo v Strassburgu, sestaviti pa jim jo je pomagal nekdanji sodnik na ESČP, Boštjan M. Zupančič, odločitev pozdravljajo, saj predstavlja sodno prakso za vse nadaljnje odločitve – v Sloveniji gre namreč za sistemski problem, kjer družinska sodišča večinoma sodijo po nareku delavk na Centru za socialno delo in psiholoških sodnih izvedenk, ki so v skoraj 90 odstotkih ženske. Slovenija bo morala očetu zaradi krivic plačati 20 tisoč evrov odškodnine, če bi bila s pritožbami na ESČP uspešna tudi večina drugih slovenskih očetov, pa bi to državo stalo več 100 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja.

Kot poroča portal Domovina, bo morala Slovenija zaradi navedene kršitve očetu plačati 20 tisoč evrov odškodnine za nematerialno škodo in 3.700 evrov sodnih stroškov. Predvsem pa je sodba sodišča razkrila marsikatero nepravilnost delovanja CSD, na katere že dalj časa opozarjajo očetje, ki se znajdejo v ločitvenih postopkih in bojih za skrbništvo nad otroki.

Domovinja razkriva zgodbo očeta, ki je po ločitvi leta 2002 z bivšo ženo dosegel dogovori, da bo imela skrbništvo nad tremi otroki mama, oče pa bo imel pravico do stika s svojimi otroki. Ti stiki so se tudi dogajali in normalno potekali do julija 2006, ko je prišlo do zavračanja stikov s strani otrok in popolne prekinitve stikov med otroki in njihovim očetom do novembra 2008. Oče je nemudoma posumil, da gre za poskus odtujevanja otrok, v Sloveniji pogost primer, o katerem piše in predava socialni pedagog Matej Zaplotnik – zaradi neizpolnjevanja dogovora o skrbništvu in stikih z otroki je oče bil primoran sprožiti sodne postopke.

Slika je simbolična. Foto: Arhiv Nova24TV.

Mati odtujevala otroke in s pritožbami izsilila, da so mu za dve leti prekinili stike
A tekom tega postopka je izvedenec psihološke stroke sodišču predstavil, da je otrokom stik z očetom neprijeten in ga zato zavračajo. Kljub temu  je aprila 2008 Okrajno sodišče Kranj očetu sprva omogočilo redne stike z otroki, takrat starimi 12 let in sicer enkrat na štirinajst dni v prisotnosti šolske psihologinje, po pritožbi na Višje sodišče pa je mama dosegla, da je sodišče spremenilo odločbo in da so srečanja potekala samo še sna CSD v prisotnosti socialne delavke, po zgolj nekaj minut. Junija 2011 je sodišče v Kranju nato odločilo, da stiki med očetom in otroki niso več v njihovem največjem interesu, saj so zanje preveč travmatični. Na podlagi tega so se stiki ponovno prekinili. Sodišče je prav tako odločilo, da družinska terapija med staršema ni primerna. Pritožba ni bila uspešna, pišejo na Domovini.

Omenjeni spletni portal nadalje navaja, da je pritožnik je navajal kršitev 8. člena Evropske konvencije o človekovih pravicah, ki govori o pravici do spoštovanja zasebnega in družinskega življenja. Pri tem je sodišče v skladu s sodno prakso opozorilo, da dolžnost države ni samo, da ne posega v zasebno in družinsko življenje posameznika, ampak da stori vse, kar je v njeni moči, da je pravico mogoče uresničiti. Tega CSD in družinsko sodišče v primeru omenjenega anonimnega očeta seveda ni storilo, med drugim so organi resorja, ki ga v Sloveniji desetletja obvladuje stranka Socialnih demokratov, neodgovorno dopustili, da so se stiki med otrokoma in očetom za kar dve leti pretrgali. Poleg sodišča, ki je z odločbo pretrgalo stike med očetom in otroki, nosi veliko odgovornost predvsem CSD, ki je na podlagi napak ugotovljenih v inšpekcijskem nadzoru, pomanjkljivo opravil svoje poslanstvo.

Senad Gigović že več let bije bitko s CSDjem Nova Gorica. Foto: Nova24TV.

Evropsko sodišče za človekove pravice v obrazložitvi sodbe navajalo neprofesionalno ravnanje socialnih delavk
V primeru sodbe sodišča ESČP, ki ga omenjamo zgoraj, pa lahko preberemo tudi o neprofesionalnem vedenju strokovnih delavk CSD, ki so skupaj z otroki v joku zapustile sobo, kjer naj bi se srečali z očetom. Kljub očetovi pripravljenosti za sodelovanje niso izvajali družinske terapije, ker je mati otrok to kategorično zavračala in bila v postopku nekooperativna. Poleg tega pa naj bi bila mati otrok v zasebnem življenju povezana z nekaterimi socialnimi delavkami, ki so vodile primer.

Zgodbe očetov, ki jih Centri za socialno delo diskriminirajo in jim onemogočajo stike z otroki, smo na Nova24TV že večkrat predstavili v oddaji Drugorazredni. Žal se očetje le redko odločajo, da s svojo zgodbo nastopijo v medijih, saj so deležni silovitih pritiskov vodstev CSDjev, ki grozijo s tožbami in sodiščem na lastno pest predlagajo tudi po več deset tisoč evrov kazni za očete, da bi jih povsem utišali. To jim ni uspelo v primeru očeta Senada Gigovića, katerega bivša partnerka je v stanovanje z njunima otrokoma vselila novega partnerja, ki je bivši obsojeni morilec. Ker se je oče s socialnimi delavkami prepiral, da tega ne smejo dovoliti, saj ga je strah za otroke, ki jih je novi partner za nameček še pretepal, so mu na CSD Nova Gorica omejili stike z otroki na eno uro na teden pod nadzorom. Ob tem je ekipa Drugorazredni razkrila, da je bila socialna delavka, ki je odigrala pomembno vlogo pri tej bizarni odločitvi, dobra prijateljica neodgovorne mame, ki je za nameček še zdravljena narkomanka.

Primer Senada Gigovića, ki se je zoperstavil kriminalnemu početju CSD Nova Gorica, opogumlja tudi druge očete
Gigović je vztrajal tako dolgo časa, da je inšpektorica Stanka Tutta na CSD Nova Gorica v omenjenem postopku ugotovila hude nepravilnosti, zaradi česar je bila čez noč potihoma menjana direktorica, stike z otroki pa mu je CSD vrnil. Danes Gigović na sodišču zahteva predodelitev otrok, CSD pa toži njega, ker je zgodbo spravil v medije. Ker je Gigović brez državljanstva in ne zasluži dovolj, mu je velikodušno na pomoč priskočila znana odvetnica Lucija Šikovec Ušaj. Po naših informacijah v tej tožbi Gigoviću zaenkrat dobro kaže.

Boštjan M. Zupančič je bil tisti, ki je očetom svetoval skupinsko tožbo na ESČP. Prvim očetom se že obrestuje. Foto: STA.

Na centrih za socialno delo je sicer inšpektorat RS za delo (IRSD) ugotovil naslednje; v letu 2018 je preveril ravnanja v 173 zadevah in v 60 zadevah ugotovil pomanjkijivosti ali nepravilnosti pri izvajanju nalog centrov, v letu 2017 pa je preveril ravnanja v 164 zadevah in v 61 zadevah ugotovil pomanjkljivosti ali nepravilnosti pri izvajanju nalog centrov. Skrbi nas lahko, da je inšpekcija namenjena zagotavljanju zakonitega izvajanja dejavnosti. Na podlagi ugotovljenih pomanjkljivosti ali nepravilnosti pa lahko inšpektor zgolj izreče naročila ali ukrepe, s katerimi se odpravijo pomanjkljivosti ali nepravilnosti, medtem ko posebnih sankcij zakonodaja ne določa. CSD se lahko denarno kaznuje šele potem, ko in če se ukrepi inšpektorja ne ukrepajo.

Naj spomnimo. Septembra leta 2017 je Boštjan M. Zupančič v oddaji Drugorazredni pojasnil, da imajo očetje bistveno večje možnosti za zmago nad diskriminacijo socialnih delavk in sodnic, če nastopijo s skupinsko tožbo, kar je društvo DOOR tudi storilo. Zupančič je ob tem zatrdil, da bi se lahko v Sloveniji zgodil potres, podoben tistemu, ko je morala država izplačati odškodnini izbrisanim. Sicer pa zadnji primer znova dokazuje, kako korenitih sprememb je potrebna zakonodaja na področju Centrov za socialno delo, saj novi družinski zakonik teh malverzacij ne odpravlja.

L. S.

 • AlojzZ

  To odškodnino morajo plačati socialne delavke, ki so sodelovale pri teh kršitvah. Potem bo premik v “normal mode” takojšen.

  • Joško

   Pa bivša ministrica bi tudi morala primakniti kakšen EURO.

   • zokispoki

    In tista skilasta tovarisica , ki otroke krade tudi !

 • VERRZIFIKATOR

  Ančka K. Mračnik

  V KROGLO GLEDA

  V kroglo gleda in očala dviga,
  je na nohtih sled krvi rdeče,
  jezno svoj pogled na kroglo meče,
  spod očal razburjeno ji šviga.

  V mraku kajpak vse se to dogaja,
  ona vedno v mrak je zakopana,
  s hudobijami predobro znana,
  vsem hudobcem črnim tam ugaja.

  In mozolj na čelu vsem spričuje,
  da je Ančka kajpak tiste baže,
  kjer vari se čudodelne maže,
  v krogli njih učinek opazuje.

  Drgne po mozolju in očalih,
  rdečih nohtov se ostrina sveti,
  kažejo se v krogli ji obeti,
  govori nagon kot pri živalih:

  »Kje še koga zlahka bi odrla,
  vzela vse mu, kar si je prislužil?
  Vse najslabše tak si je zaslužil,
  bom družino mu in dom razdrla.«

  Ančka v neizmerni hudobiji
  krogli že podobna vsa postaja,
  in uživa, ko ljudem nagaja,
  v lastni patološki histeriji.

  Dve sta le rešitvi položaja,
  da prižge se luč, izgine mrak,
  ali da zakoplje Ančko vrag,
  ravno ko iz lonca žavba vzhaja.

  • sornik

   ZA DESET!

 • JANEZ GUS

  Talejzbača naj sama to plača.Pa saj ima še polno nakuhanih.

 • bubamara

  Katastrofa od socialne politike. Slovenci volijo Socialiste, ki pojma nimajo o sociali.

 • Miro Jereb

  To sem sam občutil. CSD je popolnoma zbirokratiziran in totalno na strani ženske. Družinsko sodišče je farsa ki me je stala 1000 eur. Rezultat : VSE sem poslal v PM in zavoljo svojega zdravja prekinil VSE stike z otroci ki jih nisem videl že 5 let. To je boj z mlini na veter…razen seveda skupinska tožba. Sodstvo v SLO je tako ali drugače gnojno. Otroci bodo zrastli in me našli…bodo brali in slišali resnico. “ORGANI” imajo moč a so totalno nesposobni. Naredili so mi totalno kalvarijo in ukradli otroka. Katastrofa.

 • Zdenko Izbirčni

  Tega ženskega gnusa še jaz ne bi imel.

 • RATATA

  Če misli BMZ še kaj koristnega storit, naj pohiti s svojimi svetovanji in delovanji za pravno državo in pravično Evropo.

 • me

  locene kuzle ……pazite se jih

 • Janez Kepic-Kern

  SPODNJE MOJE PISANJE
  JE ZANIMIVO IN POMEMBNO,
  ZATO ŠE 1X
  še tukaj
  ŠALA
  1. DEL
  Velikonočni delovni
  SESTANEK
  “žal naših” ex KP, ZK PROVOKATORČKOV – s tega OK e-portala NOVE24 TV.
  KRAJ sestanka : lokal PARLAMENTpub na ŠUBIČEVI blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

  V živo obiskanem lokalu visijo kot inventar stalne ljubljanske “kulturniške face”, ki rade kaj popijejo, pofantazirajo v družbi sebi enakih, nekaj zavarovalniških in bančnih poslovnežev, ki kljub rednemu pitju začuda zmorejo opravljati svoj posel in raznih polit “zarotnikov” resne in manj resne sorte itd.

  Vodja in mentor “PLAŠČEK” “žal naših” ex KP, ZK provokatorčkov,
  ki je urejenega, nealko videza in vedno v nobel usnjenem plaščku – RESNO REČE VSEM ŽE ZBRANIM:
  “SEM VAS SKLICAL,
  DA VAM POVEM, DA NEKAJ TAKIH INTERESENTOV, KI SO ZAINTERESIRANI ZA PISANJE IN OBSTOJ VAŠIH PROVOKATORSKIH KOMENTARJEV na e-portalu NOVE24TV – JE ŠE
  IN DA SO PRIPRAVLJENI
  TUDI KAJ PLAČATI – da bi vi ex KP, ZK provokatorji
  – PREDVSEM ODVRAČALI POZORNOST JAVNOSTI IN SDS-JANŠISTOV – od naših plačnikov in od tistih tem, za katere oni – PLAČNIKI – NIKAKOR NOČEJO, da bi bile obravnavane na “JANŠISTIČNI” NOVI24TV IN VJAVNOSTI”
  Reče
  LILI PILI:
  ” O, HVALABOGU, ŠE BOM S PISANJEM PROVOKACIJ NA KOMENTARJIH NOVE24TV
  TOLK ZASLUŽU,
  DE BOM IMU ZA TISTIH – 10 PIROV IN 1 LITER ŠNOPSA -KOLKR SPIJEM – NA DAN”
  “PLAŠČEK”
  reče
  LILI PILIJU:
  ” ja sva zmenjena – napiši vsaj – 100 kratkih komentarčkov- za SDSOVCE – ZOPRNIH, KRATKIH KOMENTARJEV
  – VSAK DAN” – pa dobiš od mene tolliko denarja – za PIVO+ŠNOPS”
  Se oglasi
  JANEZ CEPEC:
  LILI PILI – TI BOŠ CRKNU OD TE TVOJE PJAČE, PEJT TI MAU KE U – “BEGNE”,
  Nič užaljeni LILI PILI
  flegma rele” U ” BEGNE” – NE GREM – CRKNU – PA – BOM !”
  Svoje doda
  IZTOK PUŠNIK:
  ” PLAŠČEK” SAJ VEŠ, DA JAZ ZASLUŽIM ŠE NA DRUGE NAČINE.
  Zdaj bom pisal bolj i tem NOTRE DAME, SEM LE SPECIALIST ZA TEROR, OROŽJA ITD
  LAHKO
  PA PIŠEM TUDI KOT TISTI – “ODKLOP”
  Valter Branislav=FRANK NOVAK – koz nečak KARDELJA, I. MAČKA – to vedno potegne !”
  Reče
  “PLAŠČEK”: prav IZTOK, ti OK pišeš, saj si PROFI, vzdevka F.. TUNEK – ne uporabljaj več.
  ČEZ VELIKONOČNE PRAZNIKE
  – VAM NI TREBA VELIKO PISATI. So prazniki – le – prazniki” L.R. JANEZ K, KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  1. DEL
  se bo nadaljevalo
  ŠALA JE LITERARNA, T.I. “FICTION”, NIKOGAR OD
  NASTOPAJOČIH OSEBKOV – JAZ, AVTOR Janez K.K. KOMENDA
  OSEBNO NE POZNAM, NITI BI JIH NE ŽELEL POZNATI.

 • sornik

  Te tovarišice s socialnega, ki so mešale drek na škodo očetov, bi morale kazensko odgovarjati. Nikakor se pa ne bi smelo odškodnino, do katere imajo pravico očetje, zahtevati, da jo krijejo davkoplačevalci.

 • Franc Šink

  Slovenija je dobila že toliko zaušnic, da je čudno da sploh še stoji pokonci.

 • montyamp

  SKRIJMO PSE IN OTROKE

  CENTRALNI KOMITET SAVEZA KOMUNISTIČKE PARTIJE YUGOSLOVENIJE — SD , se je zažrl v podalpski svet kot se klop zažre v svojo žrtev in jo okuži s smrtno nevarnimi virusi , npr. CSD
  To je rotaudbovski virus , povzročitelj kronične korupcije , terorističnih ugrabitev otrok , montiranih sodnih procesov , vikendov in jaht zemljarić-miklavćić mafije v zdravstvu , komunističnega pasjejebstva , prostitucije v žurnalizmu in še bi lahko naštevali .
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • montyamp

  Feminizacija ustanov državnega aparata ki se polni z zafrustriranimi nepotešenimi ločenimi čustveno invalidnimi udbovskimi deklami politkomisarskega avandgardnega sindroma nadzorovanega iz murglosrbije , pomeni kronično propadanje države in prosti pad v nadaljevanje državljanske vojne , začete v letu 1920 z ustanovitvijo KOMUNISTIČNE PARTIJE SLOVENIJE .

  • Darth Vader

   ampak tokrat, če pride do državljanske vojne, bo to potekalo malce drugače…..po domače povedano…..njih je bistveno premalo….par 100…..in nihče jim tokrat ne bo pomagal

 • Rožle

  Pri njej je žlehtnoba našla izhod in to ravno sredi njenega ćela …

 • xtc

  Kar je ugotovilo ESČP je zelo pomembno-ugotovilo je da gre za sistemsko zlorabljanje moći in stalno prakso v spregi CSD jev,sodniv in sodnih izvedenk -cev.
  V bistvu pa v vlogah teh najdeno zapitre,ločenke,feministke,nekateri celo po večkrat ločeni tudi v ločitvenih postopkih z lastnimi travmami in trežavami,babure ,ki imajo doma moške copate,ki jim komandirajo,sak ,ki se jim upre ga načrtno v spregi uničujejo,,ločenke,ki so jim ušli deci itd.
  skratka poznam primere,,ko so CSD ji namerno zavlačevali ,da ni bilo stikov in se pritoževali,čeprav so jim instance jasno povedale,da je treba zadeve urediti,ko pa ni šlo več so babnici preprosto svetovali selitev v drug kraj kjer je nov CSD po klicu starega nadaljeval isto,dokler spet ni šlo do vrha instance no takrat pa so bili otroci toliko indoktrinirani,da je CSD v spregi z izvedencem odločil ,da so stiki za otroke psihno breme in da jih je treba v največjo korist otrokov prepovedati očetu pa prepovedati približevanju,ker otroci dobivajo psihične motnje,tudi ob stikih pod nadzorom in so histerični.
  Poznam še en primer kjer je sodišče in izvedenec jasno določilo stike,a je CSD zadevo preprosto zavrnil,ker da njim že ne bo komandiralo sodišče in jim odejalo kaj bodo počeli oni,ker oni so več kot sodišče in ker nimajo časa,ljudi,kadrov in denarja tega ne bodo delali.
  Zadeva je po prepirih promala na upravno sodišče in nato do vrhovnega,ki je ministerstvo za socialo in CSD razsulo popolnoma in potrdilo sodbo sodišča ,a je v tem CSD v spregi z materjo potem,ko je izgubil tožbo,otroka tako zinoktriniral in podučil kaj mora delati in početiti,da so bili stiki na CSD nemogoči,otrok je kar sam zapuščal stike takoj ,ko je prišel in zmerjal in žalil očeta,socialne delavke pa govorile ,da je oče sam kriv,ker se vozi 100 km v eno smer in otroku povzroča psihične travme in na sodišča pisarile dopise,da otrok očeta ne mara,ker ve kako je bilo ko se je rodil in kaj je rekel oče ob rojstvu,nato je prišel nov ukrep iz sodišča,da zadeve mora CSD urediti a so zadeve trajale tako dolgo,da je bil otrok star 16 let in so pisali ponovno na sodišče,da je otrok toliko star,da pač lahko sam odloča in da nebo več prihajal.
  Seveda se kljub vsem lumparijam nikomur na CSD ali ministerstvu ni skrivil las in vsi so krulili,da so delali v otrokovo največjo korist,čeprav so striktno spodkopavali vse in ugajali materi ,ki je hujskala otroka,kar je opozorila celo izvedenka,ki je veljala za očitno očetom nenaklonjeno,a je CSD vse to pohodil.
  Ja takole se dela v SLo.
  In gre zadobro utečen komunistični stroj za proizvodnjo otrok bebcev,ki so zelo vodljivi za levičarje in njihova nova volilna baza in ta stroj je treba z sodstvom vred razmontirati in demontirati saj načrtno spodkopava skupno skrbništvo-izrecno mu nasprotujejo v CSD jih in naredijo vse ,da dosežejo spodkopanje le tega-kar je v nasprotju z praksami anglosaxoncev in gledajo ,da ščitijo ženske ne glede kaj počno,ali prav ali narobe.
  Zato je treba vse to razsut in vzpostaviti popolnoma na novo,večino tega kadra pa na cesto.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  O
  POKOMUNISTIČNIH – “FAŠISTIH”
  ZA
  EX KP, ZL POKOMUNISTE JE VSAKDO ,
  KI POKOMUNSTOV – NE MARA
  “FAŠIST” Se zdi.
  ŠALA.

  “VSEPOVSOD SAMI – FAŠISTI”

  EX “ZL, zdaj LEVICA” poslanec LUKA MESEC
  – čaka na zeleno luč
  na semaforju v bližini – PARLAMENTA R. Slovenije.

  ZRAVEN LUKE MESCA ENAKO ČAKA – MLADA MAMICA, KI DRŽI ZA ROKO
  CCA 4 LETNEGA SINČKA.
  LUKA M. prijazno pogleda malega fantka v oči
  in se mu nasmehne.
  4 letni fantiček
  – pa Luko MESCA – SAMO NEPRIJAZNO POGLEDA,
  – SE MU SPAČI
  – IN Luki MESCU – POKAŽE – J E Z I K !
  Luka MESEC
  – UŽALJENO REČE – SAM SEBI:
  ” TAKO
  MAJHEN JE ŠE – PA JE ŽE – ” F A Š I S T” !
  L..R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  “VSEPOVSOD SAMI FAŠISTI”

  KAZANJE JEZIKA – PRI NEOTROCIH

  https://www.google.com/sear

 • tramal

  Mislim ,da bi sedaj njej morali vzeti otroke ,če jih lezbača sploh ima.

  • Rožle

   Njej bodo otroci slej ali prej kar sami pobegnili ..

 • Antonius

  CSD-ji so postali problem, ker so dovolili, da je v njihovo strokovno delo posegla politika. Direktorje centrov mimo strokovnih priporočil itak postavlja politika, podrejeni socialni delavci po CSD-jih pa svoje strokovno znanje zanikajo, ker vdano molčijo. Vsiljuje se mi vprašanje, kam se je socialnim delavkam, materam izgubil starševski čut, ker že po njihovem strokovnem znanju, vedo, kako pomembna je za otrokov socialni razvoj očetova vloga, prisotnost in njegova starševska podpora.
  Neverjetno je, da sodniki-ce mimo priporočil socialne stroke, kar sami določajo, komu bodo ob razvezi dodelili skrbništvo nad otroki. =bentiga, otrok za svoj osebnostni, čustveni in socialni razvoj potrebuje OBA starša, raz/sodnice pa po maniri partijskih navodil, kar mimo stroke odločajo o prihodnosti dodeljenih in odvzetih otrok.
  V sebi nosim spomin na strah, kam so me dali, kaj bo z menoj, ko sem v Stanežiče poslan za dobro leto izgubil stik z bolno materjo in očetom. Pretrgana čustvena vez, strah in povsem nepoznano tuje okolje, zelo globoko zarežeta v otroški spomin.
  Gabi Vogrinčič Čačinovič in njeno vpletanje v Visoko šolo socialnega dela je primerljiva z nezamenljivostjo metuzalemskega Bavcona na pravni fakulteti. Partijska miselnost je še danes rak rana izobraževalnega sistema in vsega našega šolstva.

  • Ava

   Se strinjam. Mi je žal vseh otrok, ko pride do situacije, da se vplete socialno delo.

 • tohuvabohu

  Ne razumem, zakaj se temu reče “socialno delo”. To ni nobeno delo, ampak izvajanje oblasti in represije nad nemočnimi.
  To je podobno, kot če Šarec reče (to je butasta cmerarščina), da vlada trdo “dela”. Figo dela – vlada, ministri, sekretarji itd. nič ne delajo, ampak krojijo življenje Slovencem, kradejo Bogu čas, ljudem pa denar.

 • garfi

  dokler ne bo osebne odgovornosti
  bodo kućanovi Banditi počeli svinjarije dalje
  plačevali pa vsi

 • garfi
 • Olga101

  Čestitke vztrajnemu očetu!
  Zdaj bi bilo pa se edino prav, da bi odgovorni škodo plačali iz svojega žepa, da bi izgubili delo in licenco za opravljanje poklica, ki so ga zlorabili!

 • Darth Vader

  vse te javnosektorske pičke nas samo stanejo…..prekladanje njihovih papirjev, kofetkanje, glumljenje gljive…..iz ekonomskega vidika popolnoma neproduktivno, celo kontraproduktivno delo, ki sploh ni delo ampak parazitiranje na zasebnem gospodarstvu, saj te zaposlene, tudi če plačajo kazen, nič ne ustvarjajo, nobene dodane vrednosti ali kapitala, torej so ne-realne davkoplačevalke….in tudi če plačajo to kazen ali karkoli, jo bodo plačale iz denarja, katerega zasebni sektor plačuje preko davkov, prispevkov, trošarin itd…prokleta golazen

 • Janez Kepic-Kern

  Ali bo denar – za socialo?
  NASTOPI LMŠ
  PREMIERJA Marjana Š-
  v PARLAMENTU R. Slovenije – so “tarnajoči” Se zdijo – taki. Jamranje.!?
  MORDA PA ON – MOLI – TAKO ?”

  ŠALA.

  “LMŠ Marjan Š.” – moli:
  “LUBI BOG
  – JEST BOM ZNORU. DEJ MI POVEJ – KWA NEJ NARDIM ?!”
  “”VSI SAM
  DNAR HOĆJO OD MENE – JEST PA DNARJA – NIMAM”
  “ŠE
  HUJŠ JE –
  ENIM
  DNAR HOČEM. DAT
  – ZA TISTO CESTO NA KOROŠKO,
  PA
  – ZA TIST MIGRANTSKi CENTER PR JELŠANAH –
  – PA
  – LDJE OD TAM – MOJGA DNARJA – NOČJO,
  NOČJO,
  DE B JEST TISTO CESTO.NA KOROŠKO – PA TISTO REČ PR JELŠANAH
  DELOV
  TKO K BI JEST RD
  -SO
  PA LDJE – KR – PROTI MEN !”

  Men se bo še zmešal !
  LUBI BOH – POVEJ MI – KWA NEJ NARDIM ?”
  “Jest
  bom kar obupov, bom kr scirov”. L. r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA
   1. DEL
   Velikonočni delovni
   sestanek
   “žal naših” ex KP, ZK PROVOKATORČKOV – s tega OK e-portala NOVE24 TV.
   KRAJ sestanka : lokal PARLAMENTpub na ŠUBIČEVI blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   V živo obiskanem lokalu visijo kot inventar stalne ljubljanske “kulturniške face”, ki rade kaj popijejo, pofantazirajo v družbi sebi enakih, nekaj zavarovalniških in bančnih poslovnežev, ki kljub rednemu pitju začuda zmorejo opravljati svoj posel in raznih polit “zarotnikov” resne in manj resne sorte itd.

   Vodja in mentor “PLAŠČEK” “žal naših” ex KP, ZK provokatorčkov,
   ki je urejenega, nealko videza in vedno v nobel usnjenem plaščku – RESNO REČE VSEM ŽE ZBRANIM:
   “SEM VAS SKLICAL,
   DA VAM POVEM, DA NEKAJ TAKIH INTERESENTOV, KI SO ZAINTERESIRANI ZA PISANJE IN OBSTOJ VAŠIH PROVOKATORSKIH KOMENTARJEV na e-portalu NOVE24TV – JE ŠE
   IN DA SO PRIPRAVLJENI
   TUDI KAJ PLAČATI – da bi vi ex KP, ZK provokatorji – PREDVSEM ODVRALALI POZORNOST JAVNOSTI IN SDS-JANŠISTOV – od naših plačnikov in od tistih tem, za katere oni – PLAČNIKI – NIKAKOR NOČEJO, da bi bile obravnavane na “JANŠISTIČNI” NOVI24TV IN B JAVNOSTI”
   Reče
   LILI PILI:
   ” O, HVALABOGU, ŠE BOM S PISANJEM PROVOKACIJ NA KOMENTARJIH NOVE24TV
   TOLK ZASLUŽU,
   DE BOM IMU ZA TISTIH – 10 PIROV IN 1 LITER ŠNOPSA -KOLKR SPIJEM – NA DAN”
   “PLAŠČEK”
   reče
   LILI PILIJU:
   ” ja sva zmenjena – napiši vsaj – 100 – za SDSOVCE – ZOPRNIH, KRATKIH KOMENTARJEV
   – VSAK DAN” – pa dobiš od mene tolliko denarja – za PIVO+ŠNOPS”
   Se oglasi
   JANEZ CEPEC:
   LILI PILI – TI BOŠ CRKNU OD TE TVOJE PJAČE, PEJT TI MAU KE U – “BEGNE”,
   Nič užaljeni LILI PILI
   flegma rele” U ” BEGNE” – NE GREM – CRKNU – PA BOM !”
   Svoje doda
   IZTOK PUŠNIK:
   ” PLAŠČEK” SAJ VEŠ, DA JAZ ZASLUŽIM ŠE NA DRUGE NAČINE.
   Zdaj bom pisal bolj i tem NOTRE DAME, SEM LE SPECIALIST ZA TEROR, OROŽJA ITD
   LAHKO
   PA PIŠEM TUDI KOT TISTI – “ODKLOP”
   Valter Branisla=FRANK NOVAK – koz nečak KARDELJA, I. MAČKA – to vedno potegne !”
   Reče
   “PLAŠČEK”: prav IZTOK, ti OK pišeš, saj si PROFI, vzdevka F.. TUNEK – ne uporabljaj več.
   ČEZ VELIKONOČNE PRAZNIKE
   – VAM NI TREBA VELIKO PISATI. So prazniki – le – prazniki” L.R. JANEZ K, KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE
   1. DEL
   se bo nadaljevalo

   •Edit•Reply•Share ›

   Avatar
   Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • 12 minutes ago
   ŠALA
   2.. DEL
   Velikonočni delovni
   sestanek
   “žal naših” ex KP, ZK PROVOKATORČKOV – s tega OK e-portala NOVE24 TV.
   KRAJ sestanka : lokal PARLAMENTpub na ŠUBIČEVI blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   V živo obiskanem lokalu visijo kot inventar stalne ljubljanske “kulturniške face”, ki rade kaj popijejo, pofantazirajo v družbi sebi enakih, nekaj zavarovalniških in bančnih poslovnežev, ki kljub rednemu pitju začuda zmorejo opravljati svoj posel in raznih polit “zarotnikov” resne in manj resne sorte itd.

   Vodja in mentor “PLAŠČEK” “žal naših” ex KP, ZK provokatorčkov,
   ki je urejenega, nealko videza in vedno v nobel usnjenem plaščku – RESNO REČE VSEM ŽE ZBRANIM:
   “No, z LILI PILIJEM in Z IZTOKOM PUŠNIKOM sem
   se zmenil. Vsaj del našega provokatorskega biznisa – je urejen.
   “PLAŠČEK” nadaljuje:
   Z NAŠIMI
   – NAROČNIKI IN
   – S PLAČNIKI VAŠEGA EX KP, ZK PROVOCIRANJA – JE VSE TEŽJE !
   VSE
   STARE EX KP, ZK T.I. “SISTEMČKE” ZANIMA
   LE IN EDINO – ŠE
   – NEDOTAKLJIVOST NJIHOVIH BOLJŠIH PENZIJ : vebdar so za vaše ščitenje
   – NJIH BOLJŠIH PENZIJ
   – vam in meni
   – PRIPRAVLJENI – BOLJ MALO – NJIH EVROV – DATI – EVROV.
   O tem koliko in kako dobim denar od polit strank, iz javnega in državnega sektorja
   – vam ne bi govoril
   – ker gre za kočljive zadeve.
   Veliko je tudi
   – “nespodobnih” ponudb zasebnih in skupinskih profiterjev,
   da bi jih branili pred javno kritiko – a o tem – DRUGIČ.
   POČAKAJMO, DA PRIDEJO – ŠE DRUGI” – reče mentor “PLAŠČEK”
   V
   “PARLAMENT pub” vstipi nekoč DEBELI – A PO NOVEM . SHUJŠANI ev KP, ZK
   provokator in aktivist
   – imenovan ” ŠOBCA”, tako imenovab zato, ker vedno drži odprata šobasta usta.
   Kot ponavadi
   “ŠOBCA” zatrobenta – v pozdrav nekoliko zastarelo
   parolo:
   “DELU – ČAST – in- OBLAST”. Se zadere “ŠOBCA” in se “UTRGANO” zareži !
   In pokaže :
   ” POGLLEJTE KOGA SEM VAM PRIPELJAL!?”
   na skupinico
   MLAJŠIH ŽENSK in ŽENSK SREDNJIH LET -: ” NAŠE MOREBITNE EU – POSLANKE! ”
   Ena
   od #morebitnih EU poslank” – hitro reče:
   “ŠOBCA – govori tako kot smo se zmenile s teboj – NIČ O POLITIKI.
   Le
   NA PIJAČO SI NAS – ŽENSKE – POVABIL, IN DA
   NAM POKAŽEŠ
   ENE OK MOŠKE
   – TVOJE KOLEGE “. “nič o politiki, PROSIM!”

   ” OK MOŠKE – VEDNO – RADE VIDIMO, Z NJIMI KAJ POKLEPETAMO.

   A – NIČ O POLITIKI ALI DENARJU”
   “JANEZ CEPEC” in “LILI PILI” le nezainteresirano
   – BULJITA – v novodošle ženske
   “ŠOBCA”
   in “PLAŠČEK” ter “IZTOK PUŠNIK” rečejo;
   “SEVEDA
   – NIČ O POLITIKI,
   SAJ SMO Z VAMI – “PROLETARKAMI-TOVARIŠICAMI”
   – takointako –
   žeUGLAŠENI”.
   “PLAŠČEK in “ŠOBCA”
   vse “tovarišice” oredstavita ex KP; ZK provokatorjem – poimensko,
   Razvije se
   živahen klepet s požirki pijače , s smehom in s spogledovanjem.
   Nato
   med poslavljanjem – ena od
   “TOVARIŠIC”
   reče:
   “NO – HVALA ZA SEZNANITEV,
   KAR FINI – DEDCI ZA “PONUCATI ” – STE, VSI SKUPAJ”
   In
   “TOVARIŠICA” doda:
   “ZANESEM SE NA VAS,
   DA BOSTE – KOT SE ZA PRAVE “MAČOTE”
   – SPODOBI
   – IMELI DOBRE BESEDE ZA NAS
   IN NAS BRANILI – NAS – NEBOGLJENE ŽENSKE,
   če se bomo odločile
   kaj javno delovati, se potegovati za kaka
   – “mesta”.
   Saj
   veste, da ŽENSKE – znamo biti – zelo VELIKODUŠNE” !
   In se
   – TOVARIŠICE – z nasmehi i mahanjem v pozdrav – POSLOVIJO.
   Ko “TOVARIŠICE” odidejo,
   JANEZ CEPEC – vpraša- “LILI PILIJA:
   “Ti – LILI PILI –
   A TI KEJ VEŠ, KWA PRAVZAPROV – SO TELE – ŽENSKE – HOTLE?
   LILI
   PILI reče:
   “POJMA NIMAN. Mene ženske sploh nč velč – ne zanimajo.
   MENE
   ZANIMATA – LE – PIR PA ŠNOPS. Ženske so brez veze” L.R. JANEZ L. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE
   2. DEL

   se bo nadaljevalo
   ŠALA JE LITERARNA, T.I. “FICTION”, NIKOGAR OD
   NASTOPAJOČIH OSEBKOV – JAZ, AVTOR Janez K.K. KOMENDA
   OSEBNO NE POZNAM, NITI BI JIH NE ŽELEL POZNATI.

 • Common Sense

  Nedojebane babe srednjih let so siba bozja.

  • Ava

   Se strinjam, ampak nekateri moški so pa tudi (tri pikice). :)

   • Common Sense

    Imaš prav. A to sem rekel, ker v šolstvu in sociali dominirajo ženske. Sicer pa velja za oba spola;)

 • Ava

  Socialne delavke so v velikih primerih ženske brez duše in srca, pa mi je žal, da jaz osebno to verjamem. Ker je res. Otroka velikokrat kar izbrišejo iz svojih misli, važno, da se zagovarja njihova leva politična agenda.

 • Janez Kranjski

  S……………E.D………….E SO BOLNE PRASICE. KOT BI REKLA NAŠA S.M. ” JEBO JIM PAS MATER”

 • piko8

  So tudi svetle izjeme, ki delajo predano z dušo v dobro otrok, moje pozitivne izkušje iz CSD Kamnik!!
  Žav pa je slabe prakse vse preveč (Koroški dečki) in še mnogo drugih!!

 • Andrej

  CSD – podružnica SD. Njihov skupni namen je uničiti družino. Ne pomagati kjer škriplje, ampak dokončno uničiti.

 • Janez Kepic-Kern

  KDOR MORE
  NAJ ŠČITI IN
  POMAGA – VZORNEGA SODNIKA – G. Z. RADONJIĆA !
  KDOR MORE
  NUDITI OPORO – VZORNEMU G. SODNIKU Z. RADONJIĆU
  NAJ
  MU JO NUDI !
  STORIL JE POMEMBEN KORA,
  NEKAJJ POZITIVNEGA – ZA VSO R. SLOVENIJO, ZA VSE NAS !
  Najbolj
  pomembno
  se mi zdi,
  da – SE STROKOVNO VESTNEMU IN POKONČNEMU G. SODNIKU – Z. RADONJIĆU
  NUDI
  DOVOLJ
  OPORE IN POMOČI – OD VSEPOVSOD,
  DA
  NE OSTANE – SAM !
  IN
  DA GA V RAZNE NEČEDNOSTI VPLETENI – SODNI PRAVNIKI IN OSTALI VPLETENI !
  NE
  BODO – SAMEGA IN BREZ OPORE – “ZMLELI !
  Jaz sem penzionist brez vpogleda
  in vpliva – na sodna dogajanja !
  Samo močno odobravam – NAČIN DELA G. SODNIKA Z. RADONJIČA.
  HVALA
  MU ZA NJEGOV POGUMEN NASTOP.
  ODPOR DP NEKOREKTNOSTI – V SODSTVU ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!