fbpx

Občine ostro proti novim migrantskim centrom – v Črnomlju in Mariboru so se nameram vlade že uprli

Foto: STA, fotografija je simbolična

Predstavniki notranjega in obrambnega ministrstva se bodo danes sestali s predstavniki združenj občin. Na srečanju bo govora o varnosti v EU in Sloveniji ter možnosti ureditve novih migrantskih centrov, če bi se nove množične migracije z Bližnjega vzhoda ponovile. 

Ministrstvo za notranje zadeve in ministrstvo za obrambo bosta na današnji dan skupaj z zastopniki združenj občin odprla razpravo o varnosti v EU, pa tudi pri nas. Hkrati bo govora še o morebitnih novih migrantskih centrih za primer pojavitve novih množičnih migracij. Prav tako pa bo razprava potekala še o novi resoluciji o nacionalnem programu varovanja tako pred naravnimi kot tudi ostalimi nesrečami, STA.

Ob tem gre navesti, da so se meščani Maribora in Črnomlja že uprli nameram vlade na tem področju. Ta sicer bolj skopari z obveščanjem slovenske javnosti glede svojih načrtov. Ob tem se pojavlja vprašanje, zakaj migrantov ne sprejme Angela Merkel, saj jih je na Staro celino povabila prav ona.

Že v dveh občinah rekli “NE”, vlada pa trmasta kot osel! 
Znano je, da je vlada na območju občine Črnomelj hinavsko želela ustanovitvi nov nastanitveni center za migrante. Bivalniki oziroma zabojniki so bili v ta namen že pripravljeni. Sicer naj bi vlada najprej nameravala urediti zgolj prehodni center ter ga pozneje na hitro spremeniti v nastanitvenega. Prehodnih centrov pa v bodočnosti ne bo več, ker ne bo več humanitarnih prevozov iz ene države v drugo. Belokranjčani so se tovrstnim nameram vlade uspešno zoperstavili, saj ob vseh svojih že obstoječih socialnih težavah ne želijo novih. Prikritim načrtom oblasti pa so se uprli tudi Mariborčani, ki o vsem skupaj sploh niso bili obveščeni.

(za objavo) Nov migrantski center - v Črnomlju bodo novi nastanitveni objekti za migrante 1

Angela Merkel jih je povabila, naj jih sedaj tudi vzame! 
Nemška kanclerka je pred časom v Nemčijo že povabila množice migrantov. Vendar pa se ta država nahaja v Evropi, zato so zaradi razsežnosti problematike nastradale še zlasti države, ki ležijo med njo in Bližnjim vzhodom. Zaradi njene čudaške in povsem nerazumljive poteze se je prisiljena s temi težavami ukvarjati tudi Slovenija, njeno ravnanje pa je močno okrnilo tako njen ugled, kot tudi ugled njene politične opcije, telegraph. Ob tem se pojavlja vprašanje, zakaj naj bi bila Slovenija dolžna reševati probleme, ki so jih ustvarili nekateri tuji politiki?

D. M.