Osem let po Trakoščanu: Pahor dogovor s Kosorjevo skrival pred sodelavci, arbitražni sporazum je podpisal na lastno pest

Foto: STA. Grad Trakoščan, kjer se je začela romanca med Borutom Pahorjem in Jadranko Kosor.

Danes mineva natanko osem let, odkar sta se tedanja premierja Borut Pahor in Jadranka Kosor v gradu Trakoščan v hrvaškem Zagorju dogovorila za reševanje mejnega spora prek arbitražnega sporazuma, ki je kasneje tlakoval pot novi razprodaji slovenskega ozemlja. Mejno vprašanje je v teh dneh v slovenskih medijih znova vroča tema, saj smo na Novi24TV v soboto razkrili, da je v zadnjem mesecu dni od razglasitve razsodbe arbitražnega sodišča kar 58 hrvaških policijskih čolnov plulo po slovenskem morju, a tega slovenska stran, razen pošiljanja brezpredmetnih opozoril in protestnih not, ni znala obvladati. Že nekaj tednov pa je na trgu tudi knjiga Milana Balažica z naslovom “Diplomatska vojna za mejo med Slovenijo in Hrvaško”, ki je nastajala v času, ko je bil nekdanji diplomat drugi človek zunanjega ministrstva. Gre za obdobje med letoma 2008 in 2011, ko je nastajal arbitražni sporazum, knjiga pa razkriva pikantne podrobnosti Pahorjevega vodenja države v tistem času – od njegove neodločnosti, do nezaupanja slovenski diplomaciji in spogledovanja s hrvaško politiko.

Kot v svoji knjigi ugotavlja Milan Balažic je šlo v primeru mejnega spora za konflikt izjemnih razsežnosti, saj sta obe državi v to potegnili vse svoje sile, razen orožja, kar je edini razlog, da leta 2009 ni prišlo do oboroženega spopada. Tiha vojna med sosedama se je bila na več nivojih: v diplomaciji, politiki, medijih in celo med ljudmi. Zadeva je eskalirala tako daleč, da je nek hrvaški državljan skušal izvesti celo atentat na premierja Pahorja. Kot v svoji knjigi vzdušje, ki je prevladovalo poleti 2009, opisuje Balažic, je bilo ta spopad moč opredeliti kot vprašanje, ali bo Sloveniji uspelo potegniti Hrvaško iz Balkana v Evropo ali pa bo Hrvaški uspelo potegniti Slovenijo nazaj na Balkan.

Zanimivo, Balažic v knjigi opisuje tudi verbalne obračune med slovensko in hrvaško diplomacijo, ki so se z lokalnega nivoja prenesli celo na evropsko raven. Avtor knjige namreč razkriva nek dogodek, ko je komisar Oli Rehn na neki točki besednega obračuna med zunanjima ministroma, Vasilijem Žbogarjem in Gordanom Jandrokovićem, oba vrgel iz svoje pisarne.

Foto: YouTube. Gordan Jandroković, Borut Pahor in Samuel Žbogar.

Na zunanjem ministru jastrebi, v kabinetu predsednika vlade golobi: Pahor je bil za mehkejšo politiko do Hrvaške
“Na zunanjem ministrstvu imate tako imenovane jastrebe, to se pravi diplomati, ki se zavzemajo za trša pogajalska stališča s Hrvaško, na drugi strani imate predsednika takratne vlade Pahorja in kabinet predsednika vlade, ki jih imenujem golobi, ki želijo torej mehkejša stališča in pridobiti sporazum tako rekoč za vsako ceno. Ravno zato, ker smo na zunanjem ministrstvu imeli težave s kabinetom predsednika vlade, smo si izmislili institucijo uradnega govorca, ki sem jo sam opravljal tista leta, in neko igro, kjer je skratka mehke, prijazne tone igral zunanji minister Samuel Žbogar, tiste trde, ki so bili potrebni za to, da se je Hrvaška zavedla, da je igra resna, pa sem prevzel nase,”
Topnews citira Balažica.

Avtor knjige razkriva tudi Pahorjeve “solo akcije”, saj naj pogosto ne bi obveščal zunanjega ministrstva o svojih pogovorih, redko se je posvetoval s slovensko diplomacijo, predvsem pa je izjemno hitro menjal svoja stališča. Kot namreč razkriva Balažic, redko niti sami diplomati niso vedeli, kakšno stališče zagovarja predsednik vlade. Precej verbalnih konfliktov sta imela zlasti s tedanjim koalicijskim partnerjem Karlom Erjavcem, ki je Pahorju celo svetoval, naj mejo s Hrvaško preprosto pusti pri miru in južno sosedo spusti v Evropsko unijo. Bili so določeni trenutki, ki jih Balažic opisuje celo kot vojno med kabineti.

Ivo Sanader po Evropi brezkompromisno lobiral za hrvaška stališča
V vsakem primeru slovenska diplomacija nikoli ni mogla slediti agresivni politiki hrvaške strani, saj je Ivo Sanader brezkompromisno prodajal hrvaška stališča po evropskih prestolnicah, medtem ko se je šel Pahor bolj ali manj neke vrste politično manekenstvo, svoje izkušnje sodelovanja s premierjem še opisuje Balažic. Spominja se primera, ko so po več mesecih napora slovenskemu premierju vendarle uredili sprejem pri francoskem predsedniku Nicolasu Sarkozyju, potem pa Pahor v celi uri niti enkrat ni upal omeniti arbitraže in ključnega zunanjepolitičnega problema Slovenije. Pahorjevi sodelavci so bili kakopak zgroženi.

Pahor je torej pokleknil pred hrvaškimi pritiski in izsiljevanji, njegova politična drža se je popolnoma omehčala po julijskem incidentu, ko je hrvaški državljan skušal nad njim izvesti atentat. Pozneje se je sicer ugotavljalo, da so v ozadju incidenta celo hrvaške obveščevalne službe, Žbogar in predsednik države Danilo Türk pa sta iz dneva v dan ugotavljala, da je Pahor največje slovensko tveganje v bitki s Hrvaško. Balažic celo citira Türka, “da je  Pahorja treba umiriti, in počakati. V tem nismo bili najbolj uspešni.” A premierju se je blazno mudilo zakopati bojno sekiro s Hrvaško, zato je šarmiral hrvaško kolegico Jadranko Kosor. Balažic celo razkriva, da je Pahor preprečeval objave v medijih, da hrvaška vojaška letala nenehno kršijo slovenski zračni prostor, da se ne bi slovenska javnost obrnila proti arbitražnemu sporazumu.

Foto: YouTube. Borut Pahor in Milan Balažic.

Trakoščan 2009: Pahor se odloči, da Hrvaško spusti v EU brez urejene meje
A nazaj k dogodku, od katerega je danes natanko osem let. Trakoščanski dogovor z dne 31. julija 2009 ni pomenil nič drugega kot to, da bo Hrvaška vstopila v EU brez prej določene meje. “Izjemen popust, ki smo ga dali Hrvaški. Pahor je dokument o tem skrival pred lastno diplomacijo, pred zunanjim ministrstvom in smo po ovinku potem prišli do tega dokumenta. Pahor je bolj zaupal in nasedal hrvaški politiki, kot je zaupal svoji lastni diplomaciji, pa tudi lastni opoziciji. Ni obveščal opozicije, kaj se dogovarja, zato je prišlo do konflikta in pozneje do nepotrebnega razkola v slovenski politiki in do referenduma, ki ne bi bil potreben,” še piše Balažic v svoji knjigi.

Na drugi strani si je Pahor želel sporazum za vsako ceno tudi zato, da se vpiše v zgodovino kot voditelj, ki mu je uspelo rešiti mejni spor. “V nekaterih javnih izjavah je dobesedno bruhal po slovenski diplomaciji, izjavil je, da mu gre na bruhanje in tako naprej in seveda je zmanjšal finančna sredstva slovenski diplomaciji. V tem času, ko smo jih najbolj potrebovali za naše akcije diplomacije po evropskih prestolnicah. Za razliko od nas je hrvaška diplomacija imela na voljo neomejen finančni resor, s katerim je lahko korumpirala evropske politike,” še lahko preberemo v knjigi Diplomatska vojna za mejo med Slovenijo in Hrvaško.

Žbogar sklical krizni sestanek z Milanom Kučanom
Slovenska diplomacija je bila za kompromis, torej za arbitražni sporazum, toda za boljša slovenska izhodišča, ki bi jih takrat lahko dosegli, če Pahor ne bi sproti izničeval poskusov in truda. Nesporazumi s Pahorjem so eskalirali celo tako daleč, da je bil v nekem trenutku vrh zunanjega ministrstva na točki, da rajši dovoli padec Pahorjeve vlade kot pa, da gre v podpis tako omejenega arbitražnega sporazuma. Pahor se je nato oktobra leta 2009, celo brez posveta z lastno diplomacijo, torej na lastno pest, odpravil v Zagreb, kjer je pristal na večino hrvaških zahtev. Ključna je bila tista, da se ji omogoči vstop v Evropsko unijo brez rešenega mejnega spora s Slovenijo.

Balažic trdi, da so bili zaradi te Pahorjeve poteze slovenski diplomati tako obupani, da je Žbogar celo sklical oz. organiziral tajni sestanek z Milanom Kučanom, da bi slednji vplival na Pahorja, naj vendarle postavi nekoliko bolj trde pogoje v tej končnici pogajanj, a veliko uspeha niso imeli. V začetku novembra je bil tako arbitražni sporazum v Stockholmu podpisan brez podpore opozicije, a tudi brez podpore slovenske diplomacije, v prvi vrsti vrha slovenskega zunanjega ministrstva.

L. S.

 • VERZIFIKATOR

  Borna Pahorić

  VINO IN KITARE

  (prevod pesmi »Vino i gitare«)

  Igral bi spet latinskega ljubimca,
  saj vlog nikoli mu zares ne zmanjka,
  igral bi, če je treba, brez prestanka,
  pa četudi afriškega princa.

  Na otoku Kosor na Jadranu
  svojčas se medil je kot latino,
  se dobrikal, poigraval fino,
  le da bil bi vedno v prvem planu.

  V grabi zdaj je zaigral kitaro,
  je po strunah kakor v transu grabil,
  kakor ptiček je samico vabil,
  ni pomislil slavček na prevaro.

  Na prevaro, ko konča se dan,
  da podtakne mu oboževanka,
  vsa šarmantna, lepa kakor Španka,
  v čašo ponaredek, star teran.

  Pel je ob kitari in se zvijal,
  bil je kot zaljubljeni petelin,
  pil grenčico, spil podtaknjen pelin,
  v grabi kakor cucek je zavijal.

  Zgodba vsakič se ponavlja ista,
  misli, da izvrsten je igralec,
  pa je zgolj narcisin večni talec,
  vse imajo ga le za statista.

 • Priden kot SDS ovčka

  Kakorkoli se že obrne, še vedno je kljub vsemu tale arbitražni sporazum velik plus za Slovenijo. Hkrati Hrvati ne morejo več skrivati, da se z njimi pogajat ne da, je nemogoče. Po drugi strani pa zdaj Slovenija lahko stisne za vrat EU in Hrvaško. Če EU ne bo reagirala, če Hrvaška ne bo reagirala, potem ne vidim več velikega smisla da še ostanemo v EU. Skratka spet smo na tem da Balkan lahko povzroči začetek razpada EU farse. Gremo ven pa tolarje nazaj, bolje se je živelo.

  • vsemojebabe

   Pojdi domov na balkan sam, Slovence pa pusti pri miru, mi nismo nikoli bili in nikoli ne bomo Balkan.

   • Priden kot SDS ovčka

    Mi smo bili in bomo na Balkanu.

    • vsemojebabe

     Marš kuči govedo zarukano in si peči čevapčiče.

     • Priden kot SDS ovčka

      A je to ves tvoj mentalni primitiven domet? A zdej verjameš da si balkanc?

     • vsemojebabe

      Balkanca je treba nagovoriti v njegovem primitivnem jeziku, ker drugače ne raume ničesar in goni svojo v nedogled. Če si ti Balkanec zgini domov na Balkan, nas Slovence pa pusti pri miru. Če bi si drznil na Balkanu govoriti kot pisariš tu, bi že davno dobil nož med rebra.

     • Priden kot SDS ovčka

      Boš trdil da nisi na Balkanu? Govoriš kot balkanc, verjetno tudi delaš kot balkanc, ja pol verjetno si balkanc. Geografije tud ne poznaš….definitivno si balkanc. Ne morem ti pomagat….

     • vsemojebabe

      Si že B L O K I R A N.

     • Priden kot SDS ovčka

      Itak se nimam kaj pogovarjat s takim primitivcem.

    • antimur

     Vi ja, mi Slovenci pa ne, dopovej si že enkrat, pa poglej kakšno strokovno literaturo. Že po samem obnašanju in kulturi spadate bolj pod Turke kot pa v srednjo Evropo.

     • Priden kot SDS ovčka

      Tudi tebi Balkan ne uide hehehe

     • Snorri Sturluson

      Slovenija je v centralni Evropi.Vucic je rekel da v Srbiji ni denarja zato ker je narod len

     • Priden kot SDS ovčka

      Pol je pa Balkan centralna Evropa….

     • Snorri Sturluson
     • Priden kot SDS ovčka

      Balkan ti ne uide: Geography defines Central Europe’s natural borders with the neighbouring regions to the North across the Baltic Sea namely the Northern Europe (or Scandinavia), and to the South across the Alps, the Apennine peninsula (or Italy), and the Balkan peninsula[88] across the Soča-Krka-Sava-Danube line

     • Snorri Sturluson

      Eh ne serji ga.Stajerska Koroška pa se Prekmurje gre pod Avstrijo ,ostalo pa naj bo Balkan he he

     • Priden kot SDS ovčka

      Vse južno od Save je Balkan. Takle mamo.

  • dr Janez Sveti

   Vsaka družina dva avtomobila in vsak član dva telefona. Vsak ima svojo sobo in letijo po celem svetu na dopuste. Ulice so čiste in varne. Trgovine založene z blagom iz celega sveta in kurjava pozimi deluje brez težav. Ceste so lepe, varne in povsod asfaltirane. Vsaka vas ima tekočo vodo. Boriva za avtomobile je dovolj in kavbojke prodajajo Kitajci po 10€/kom in ni treba v Trst.A še naštevam? No vsega naštetega v Jugoslaviji NI BILO: Tako, da premisli še enkrat!
   DR Janez Sveti iz prve roke

   • Priden kot SDS ovčka

    A pred letom 2007 smo pa v jamah živel?

    • dr Janez Sveti

     2007? Kaj se je takrat zgodilo? Jaz sem govoril o Jugoslaviji. Če ne veš, kdaj je razpadla enostrankarska država, vprašaj strica Google. Lahko, pa da si ti imel več dobrin in boljše življenje. Jaz piše na splošno. Si pozabil ali si premlad?
     DR Janez SVeti miličnik

     • Priden kot SDS ovčka

      No ja, leta 2004 al kdaj smo šli v evropo, 2007 smo dobil evro. Pred tem smo bili pa res celo malo bolj samostojni. In takrat (91-2004) smo živel v jamah?

     • dr Janez Sveti

      Ne razumem? Kakšnih jamah. Živeli smo samostojno in tolar nebi preživel, da nismo dobili €. Ne bodi naiven. Tiskali bi ga, da ga bi imeli več kakor imate knjig doma. EU je odlična rešitev, se pa strinjam, da ni idealna. Vendar je vsak začetek težak in poln različnih poskusov, ki se tudi klavrno končajo. Tako je tudi v življenju človek. Slovenec se je znašel v vseh državah ter sistemih in jaz se za Slovenijo ne bojim.
      DR Janez Sveti Ponosni

    • Johan

     Primitivc levičarski

   • tarantela

    Ja, lepa pravljica za polovico ljudi. A veš, da morajo takso za porabo vode plačati tudi tisti, ki jo zajemajo iz studenca s kanglo?

    • pajot

     janša je kriv. udri po janši.

    • dr Janez Sveti

     Te anomalije izhajajo iz socialističnega sistema. Vsi so šli na s.p. ker so želeli bit “privatniki”. Zdravstvo je iz socializma in je enako zanič kakor je bilo. Tvoji vnuki, bodo že poskrbeli za sebe, bolj kakor si ti. Ti nisi imela možnosti. Zakaj pa je propadel navidezni socializem? Ker so ga kapitalisti nehali financirat. Ljudje božji, zakaj pa ste tako naivni, da verjamete, kako bo nekdo drug..DRŽAVA!!! (bolj norega nisem še slišal) poskrbela za vas! A Janša in Kučan ter Cerar, bosta poskrbela za vas? Tito mogoče?? Noro. Ampak eni res verjamejo v božička!
     DR Janez Sveti genij

  • vsemojebabe

   Zdaj sem opazil, da je to en izmed stotih nickov z istim IP-jem.
   BLOKIRAJTE PLAČANCA STOTIH OBRAZOV

  • Johan

   Sem te že skenclal

  • piko8

   Ko ste balkaci beri “jugoviči” začeli hodit v Sovenijo je bila ugotovitev, da ko pritisneš na tipko v zidu in se prižge luč na stropu večji dogodek, kot pristanek in sprehod astronavta po luni za razviti ZAHOD!

 • vsemojebabe

  To je izdaja Slovenskega naroda!
  Pahor mora takoj zapustiti predsedniški položaj.
  Naj se v svoji nečimrnosti podpiše v zgodovino, kot prvi predsednik, ki ga bo slovenski narod vrgel s prestola.

  • andreas82

   Tako je!

 • VERZIFIKATOR

  Lekcija iz zgodovine

  BORUT KARANTANSKI

  Dobro pomni kneza zgodovina,
  prvi Borut znan je po imenu,
  ne le to, poznan je po namenu,
  da obstane njega kneževina.

  Se Bavarcem pústil je ujeti,
  dal za talca sina in nečaka,
  nista proslavila se, junaka,
  dal Bavarcem fanta je zapreti.

  Gorazda in z njim še Hotimirja
  odpeljali so s seboj Bavarci,
  kot da gre za dve poganski stvarci,
  dva mračnjaka, majhna netopirja.

  Borut se podvrgel je vazalno,
  nadoblast sprejel je s tem bavarsko,
  in kupčijo sklenil po krčmarsko,
  krčmo tujcem dal, kako banalno.

  In potem so knezi hlapčevali
  karantanski, Korotanci vrli,
  niso knezi naši izumrli,
  saj Bavarci so jim nogo dali.

  Korotan odtlej se Kernten piše,
  Vindišarji tamkaj so manjšina,
  mrzka vsem Slovanov je bližina,
  saj na lestvici so znatno više.

  Pa prikaže v novi se podobi,
  z juga pride, Borut sebi pravi,
  govor vdanostni si prej pripravi,
  obletavajo ga, glej, golobi.

  Mir ponuja Borut novodobni,
  mirno, vdano ko golobe krmi,
  vzpenja se tja gor po cesti strmi,
  čez Ljubelj gre, v drži prav turobni.

  »Rad vazalno bi podal izjavo,«
  reče Borut , imitator kneza,
  dobro ve, da v osje gnezdo dreza,
  kjer velja močnejšega le pravo.

  Južne kneževine pogajalec,
  pred glavarjem nemškim se usloči,
  z držo jasno dejstvo mu predoči,
  da je on sam, Borut, tokrat talec.

 • Franjo Trojner

  Borut Pahor in Milan Kučan se gotovo ne bosta v našo zgodovino zapisala, kot pozitivna junaka!

  • pajot

   Dokler jo bo Repe pisal,bosta.

 • antimur

  Politiki kot so Pahor, Erjavec in podobna nesposobna kučanistična svojat, so za Slovenijo kot apokalipsa. Seveda je pa prvi apokaliptični jezdec izdajalec Slovencev in slovenstva, Kučan, ki takšne idiote in nedomoljube nastavlja.

 • VERZIFIKATOR

  Staroslovenska

  BORAT KNEZ KARANTANCEV

  Borat novi knez je Karantancev,
  so pred nekaj leti razglasili,
  ko so Turke končno prepodili,
  se rešili zoprnih pregnancev.

  Borat nam bo domovino rešil,
  je kričalo Karantancev mnoštvo,
  stiskalo se v svoje je uboštvo,
  upajoč, da ne bi kaj zagréšil.

  Zoper njega so domače sile
  vse bile na delu preštevilne
  in do Turkov na vso moč servilne,
  Borata bi v žlici utopile.

  Psa se k bratom južnim je zatekel,
  se v trdnjavi Kosor je udinjal,
  kot petélin putki se zaklinjal,
  na žerjavici si kljun opekel.

  Zdaj oskubljen petelinje zblojen
  s perjem osmojenim teka v krogu
  Borut Karantanski v svojem slogu,
  bratje pravijo mu vsi Prismojen.

 • Snorri Sturluson
 • Priden kot SDS ovčka

  Slovenija se je pripravljena dogovorit, spoštuje zakone itd, medtem ko na drugi strani Hrvaška, vsem na ogled kaže pred celim svetom svoj pravi primitiven obraz – da so se nesposobni dogovarjat. To jih bo še teplo.

  • janko

   Ne vem če. NAS vedno tepe, vso zgodovino! Zaradi majhnosti in zelo zaradi naše naivnosti in norosti – komunisti so nam zapravili pol Primorske, še prej predsedniki Istro, nazadnje pa postkomiji spet nekaj ozemlja z arbitražo, ČISTO PO NEPOTREBNEM!!

 • totex39

  Prodal nas je Hrvatom in tak ne more biti več predsednik Slovenije.

  • Janko Gedlicka

   Saj ne sme predsedovati več kot 2 mandata.

 • Johan

  Ni kaj Pahor je prodal slovensko ozemlje in morje Hrvaton !
  Kot maneken je uspel uničiti celjski Toper . Sedaj poplačal kredite in pridobil vikend.
  BOJTE SE KOMUNISTOV IN RADIKALNIH LEVIČARJEV, zaradi njih je zlo na svetu.

 • Antonius

  Pahor je spontan v izkazovanju ljubezni do samega sebe, pa naj stane, kolikor nas je že stalo.
  Ivana Orleanska je na njegovo kožo pisana vloga, si je umišljal politikantski bebec postonjski in šel vase zaljubljen v ljubezensko bitko z Jadranko Kosor ne, da bi vedel zakaj in kje “postelja” stoji.
  Slovenci, ki so ga volili in na mejnem referendumu podprli so si izborili še zadnji slovenski poraz.
  Bog si ga vedi, če ni Slovenija plačala račun zato, da imata z njegovo izvenzakonsko mir na njunem vikendu na hrvaškem.
  Na predsedniških volitvah je treba Boruta Orleanskega iz Postojne, brcniti v rit, da bo priletel v svoj vikend na hrvaškem.
  Zdaj nam Hrvati malo razgrajajo po sredini slovenskega piranskega zaliva zato, da Slovence, narcisoidnega Pahorja in nesposobno Cerarjevo vlado še malo ponižujejo, svoj mednarodni napuh in korajžo pa poveličujejo.
  Vsakdo, ki gre in je šel na hrvaški Jadran zapravljati evre za svoj letni dopust, finančno podpira arogantno hrvaško v njihovem zajebavanju Slovenije.

  • janko

   Otroci naših komyjev so pač zblojeni, komunisti so pol veka živeli kot grofje – ni bilo nikogar, ki bi jih ogrožal (ker so za vedno vsakega utišali). Tako tudi sedaj kot politiki delujejo – ni nevarnosti, cel svet smo frendi. Jok, brate! , so včasih reki srbi.

  • samsara

   Antonius, dotični udbokučo dron, mima veze s Postojno. Zato tudi ni “postonjski”, še manj pa postojnski. Tudi Postonjska jama ne obstaja, samo Postojnska. Ljubljančanom to večkrat dela težave ;-)
   Je pa komi Pahor iz Šempetra pri Gorici, če se ne motim.
   Sicer pa se s tabo strinjam glede napisanega.

   • Antonius

    Rojen v Postojni. Zato sem zapisal postojnski.

    • samsara

     Krivično do nekaterih, pa slaba reklama.
     Vem, da je bil rojen v Postojni a samo rojen, nič drugega. Je pač porodnišnica z dolgo tradicijo v Postojni.

     • Antonius

      Pustiva drobnarije o politologu, ki pojma nima kako se “dela” in kaj sploh je politika.
      “Miška, to mi deli” je Pahorjev domet predsednika države.
      Nič čudnega, da so letos Pahorja pred Rusko kapelico, Rusi od=bali z nekim odpravnikom poslov.
      V mednarodni politiki nas zaradi totalno nesposobnih a izvoljenih debilov, nihče več niti ne povoha.
      ——-
      Zanimivo v zvezi z njim je to, nikdar nikjer ni omenjen njegov roditelj ata. Kot, da je partijski Pahor spočet brezmadežno.

     • samsara

      Zanimivo temo si izpostavil.
      Z nekaj domišljije, bi njegovo eksistenco in nenaključno politično kariero pripisal kakemu udbokomunističnemu izrodku, v vlogi vsemogočnega ‘udbotra’ kot je bil npr. ‘mačkon’.
      Slednjemu so nekateri pripisovali očetovstvo napram pokojnemu Drnovšku, ki je prvoomenjenemu ultraudbovcu resnični bil podoben. Njega dni ga je celo Mladina na svoji naslovnici montirala z belo šiptarsko kapico, ker da naj bi bila mati neka Albanka, katero naj bi naskočil slavni udbomafijec. Tudi Jelinčič, menda s kodnim imenom ‘padalec’ ali nakaj takega, je to razglašal na vse strani.

      Mi je sicer sokomentatorka Ana Job pojasnila nekoliko ozadje, kot ga sama nedvomno bolje pozna od mene, a moram reči, da iskrica dvoma vseeno še tli, čeprav objektivno neosnovana. Drnovškova mati, da je bila lepotica, ki je umrla kmalu po rojstvu zdaj že pokojnega, a slednji od nje očitno ni podedoval prav nič lepote, vsaj jaz to tako vidilm. Še več, če bi ga naklučno srečal v šiptariji mi ne bi pritegnil nikakršne pozornosti. Pa sem jih srečal veliko in še več.
      O razuzdanosti nekdanjih absolutnih gospodarjev življanje in smrti v udbofevdu seveda ni moč dvomiti, saj se kot taki kažejo tudi v globalnem smislu vsi, ki se znajdejo v podobnem položaju.
      Naključi ni, in tudi politična kariera samovšečnega udbokomunističnega ‘titovog omladinca’ Pahorja ni naključna. Pa asistiranje kučanu pri operaciji ‘veliki murgelski prdec’,aka ‘Veliki pok v aferi partija’, pa njegovo protislovensko delovanje skozi vso njegovo politično kariero kot je značilno za tukaj prosto živeče levičarje…

 • tarantela

  A nismo na referendumu glasovali, da gremo na arbitražo glede meje s Hrvaško?.
  Sicer so se pa do sedaj slovenski politiki veliko dogovarjali s hrvaškimi, pa ni uspelo..

  • Priden kot SDS ovčka

   Zdaj boš zaman čakala odgovor. Tega majhnega dejstva se pač v nepristranskem mediju ne omenja. To je čist marginalna zadeva hehehehe

   • rrrrr

    he-he-he, modro.

  • janko

   Tudi Haaško sodišče se nikoli ni moglo ničesar pogovoriti in ne dogovoriti s Hrvati!
   Referendum pri nas je uspel zaradi ZAVAJANJA vladajočih levuharjev ljudi, lastnih državljanov!! Opozicija (SDS) je opozarjala, kaj bo, da naj gremo na mednarodno sodišče in ne na arbitražno razsodbo, ker tam ni načela pravičnosti, ampak kot VEDNO, niso hoteli poslušati opozicijo, so preveč vsevedni (v resnici pa ne sežejo niti do kolena opoziciji)!! In točno to se je zgodilo. Lakho bi bilo nanj slabo, če bi predložili naši lopovi VSE dokumente o obmejnem lastništvu in zahtevali stik z odprtim morjem, pa NISMO!! Finedesirali smo se z juntion (kot bi rekli: ne rabimo stika).

   • tarantela

    Ja in pridni Hrvati bi upoštevali mednarodno sodišče. LOL!

 • vsemojebabe

  Histerika lahko odrešiš histeričnega napada le tako, da mu daš klofuto.
  BLOKIRAJTE leve in jugo histerike, ki zganjajo na forumu histerijo in to napišite. Sami s seboj se ne bodo pogovarjali! Takole se napiše, da je blokiran z debelimi črkami B L O K I R A N !!! Zadnji presledek pri strong> izpustite, pa bo.

  • Priden kot SDS ovčka

   Pa šele ponedeljek je. Kaj šele bo jojmene….

   • tarantela

    Tega pa res histerija daje!

 • dež

  Balažicu verjamem ravno toliko kot Jankoviću, kadar reče, da dela v dobro Ljubljančanov.
  Knjige sicer nisem prebral, po odlomkih objavljenih v medijih pa bi dejal, da gre za poizkus rehabilitacije nekega propadlega politika, rehabilitacijo samega sebe. Pravzaprav je popljuval čisto vse, razen Balažica, ki je očitno nekaj najsvetlejšega in najboljšega, kar se je kadarkoli zgodilo tej državi. Svašta !

  • MižekFiga

   Balažica so zapakirali v pedofilski ovoj. Nič novega, pa ne rata vedno!

 • Priden kot SDS ovčka

  Torej Nova24ur že spet laže in to že v samem naslovu članka! Very fake news. Se boste kaj opravičli vsem slovencem? Na referendumu smo se odločili skupaj za arbitražni sporazum vsi Slovenci.

  • MižekFiga

   Nisi opazil, da imajo Delo, Mladina, Večer, Dnevnik do neke mere vsak svoje naslove. Površnež!
   Aja, referendum so izgoljufali za 0,1% v svojo domnevno korist. Erjavec je domnevno lastništvo vikenda že posodobil.

 • črnaovca

  Nič novega le v stilu Nove ki prihaja z novicami malo pozno in jih prodaja kot veliko novo odkritje

  • Anton

   očitno je potrebno nekaterim stvar večkrat razložiti, da jim ostane v betic

   sarkazem press

  • Ryuk

   Zdaj pa ti povej, kje si vse to že prej zasledil. Prosim za link.

   • črnaovca

    Veš treba je imeti malo soli v glavi in spremljati. Pahor je jasno povedal v neki izjavi ko je prišlo na dan da se bo sklenil arbitražni sporazum da je to dosegel sam skrivaj pred javnostjo in celo nekaterimi sodelavci. Kaj naj bi sicer naredil ko je bilo povsod okoli njega polno žvožgačev nastavljenih že prej in Pahor mila dušica ni nikogar nagnal, celo ko so v javnost prišli magnetogrami vladnih sej ki so jih ven poslali tisti ki so to snemali ni nikogar nagnal. pač idealist ki ne bi nikoli smel voditi vlade, o predesnikovanju raje ne bi

    • Ryuk

     Veš, treba je imeti malo soli v glavi in prebrati cel članek. Zdaj pa še povej, kje je bilo že prej objavljen del, ko je komisar Oli Rehn Vasilija Žbogarja in Gordana Jandrokovića vrgel iz svoje pisarne. In kje je bilo objavljeno, da Pahor Sarkozy-ju na srečanju ni omenil arbitraže? In da je Žbogar imel skrivne sestanke s Kučanom, itd… Vsega tega Pahor v nobeni izjavi ni povedal. Da pa Slovenija praktično nima nobene diplomacije, je pa že več ali manj znano.

 • Jovo Jamnica

  Balažic je pr Pahori špilo na trde tone, pr Bratušci pa na mehke tone, ko je lobiro v Australiji z slovenskim “domolubom” Nikolasom Omanom…

 • RATATA

  Dejstvo je, da je Balažic grši od Pahorja.
  Ali je dejstvo tudi to, da Balažic ni več v stranki demokratične prenove tako, kot je Pahor še vedno, mi naj pa novinarji povedo prosim. Vero ne vpletati.

 • andreas82

  Pa kako so morona hvalili pred volitvami! Je povezovalen, ima vse sposobnosti, bla bla in vidimo kje smo danes, kam je tip zapeljal moron naturalističen, naj takoj odstopi.

 • RATATA

  Postarana Socialistična Mladina Slovenije je začela pisati knjige.
  Seveda, saj mladinskih delovnih akcij že dolgo ni več. Vse drugo so že naredili.

  • Ana Job

   Misliš “Titova omladina”? Vse je totalno zafurala, kar se je zafurat dalo!!!

   • RATATA

    Titova omladina je zafurala totalno, le da so se nekateri okoristili, drugi pa le zafurali.

    • Ana Job

     Kot bramorji in lubadarji, skupni imenovalec = ŠKODLJIVCI

     • RATATA

      Škodljiva, nagravžna, gomazeča golazen, ki je dela drugega kot škodo slovenskemu ljudstvu.

     • Ana Job

      Škodljivcev in golazni se lahko vedno ubranimo, če se hočemo. Obstaja alternativa. ;-))

     • RATATA

      Jaz sem za metalce plamena.

     • Ana Job

      Jaz bi jim pa plamen prižigala. :-)))

 • althar

  Tu zdaj Balažic prodaja, da je bil Pahor izdajalska rit, politično krilo odbomafije pa da se je kakor borilo za slovenski interes. Flance. Pahor je rit, o tem ni dvoma, a kučanisti so še hujša izdajalska zmeneta, samo da njihov izdajalski domet seže do Belgrada, ne samo do Zagreba, kot Pahorjev.

  Kot kaže, gre s tem Balažicevim pisranjem le še za en poskus udbomafije, da bi iz predsedniške tekme odstranili klovna Pahorja, ki jim že malo preseda in nastavili kako bol poslušno lutko.

  • Anton

   znnao je da so udbomafijci licemerji 1 kategorije, kot so zakuhali Depalo vas, kasneje Patrijo, so sedaj zakuhali tudi Arbitražo, kriv pa je vedno nekdo drug. Znana udbovska metoda, za svojo nespsoobnost, pokarjenost, pošišči razrednegqa sovražnika, če ne drugje pa zunaj magar na luni, kamor konec koncev tudi levaki pašejo

   sarkazem press

 • Morala

  Prepozno, pisariti knjige in kazati s prstom na Pahorja, če je bil prej v isti stranki, preden je ven letel – to smo vedeli, da je na svojo pest deloval.

 • Janez

  “ŽAL PREDS. B. PAHORJA !
  Je takoj pogruntal stari ok gospod Boris PAHOR , pisatelj, kulturnik iz Trsta !
  Rekel je le :
  ” Borut Pahor zame ni predsednik Slovenije” V zvezi z arbitražo.
  Vsa čast – spošt. gospod Boris PAHOR !
  Moška beseda pravega Slovenca. Bilo je na TV. L.r. Janez KOMENDA

  • janko

   Kaj pa če je Tunnek zamenjal enga kuščarja za pižmovko, pa je sedaj v UKC na urgenci? Ker ga tako dolgo ni tu?

   • Janez

    Pa?
    TUDI ČE GA POBERE – TUNNKA – NIČ NE DE.
    V
    ENEM ZAPISU – JE ODREKAL – PRAVICO DO GROBA !
    – NAŠIM NESREČNIM SLOVENCEM- BRANITELJEM DOMOV -DOMOBRANCEM.
    Večinoma
    So bili kot ljudje čisto ok, pošteni kmečki sinovi in očetje. L.r. Janez KOMENDA

    • janko

     Saj pa ja pogrešaš Tunneka kot sogovornika, a ne?

   • Kosobrin

    Tunek je šel na dopust in nabira novih moči, da vam bo lahko zopet kakšno krepko povedal!

 • Nata

  Komentirala bom pozneje. Sedajle samo en čivk. Te in take fotografije mi gredo na jetra. Saj vemo, kaj vse se da, ko fotografirajo mojstri. Klik. . . klik. .. . . klik. . . . .ena za drugo, pa dobiš takole filmsko sračkanje. . . . . ..
  Nimate kakšne druge, normalne fotke ??
  Tudi za g. Petka sem že čivkala . Pa slike še niste zamenjali.
  Pozneje pa še kaj napišem, oz. morda samo komentiram pod pisanje . . . . .

  • MižekFiga

   Na slikah vedno glejte travo, ki ponavadi raste vodopično!

   • Nata

    To je pa nova dimenzija. . . . . . .vodopično ?
    Kje za vraga je pa trava ?

 • Franjo Trojner

  Žalostna usoda čaka narod, katetega vodijo tako slabi voditelji, kot se zadnjih 100 let z redkimi svetlemi izjemami dogaja nam SLOVENCEM. Da je temu res tako se vidi tudi po tem, da ne naš teritorij vedno bolj krči in da je domoljubje, narodna zavest našim vodjem, politikom tuja. V naši deželi je prišlo že tako daleč, da smo domoljubi in narodna zavest nezaželeni! Kruta resnica je, da so Čehi so za prvega predsednika izvolili g. Vaclava Havla, mi SLOVENCI pa bi za prvega predsednika morali izvoliti g. Borisa Pahorja, ali g. Pučnika! In ker nismo, se nam danes na prav vseh področjih močno maščuje. Žalostno je gledati, kako v Sloveniji ugled predsednika države prosto pada! In ko gledaš kdo vse je predsednik države že bil in kdo vse kandidiral in kandidira bi morda bilo bolje, da predsedniško funkcijo kr ukinemo, škode zagotovo bilo bi nobene.

  • MižekFiga

   Že dolgo zagovarjam nepotrebnost “funkcije” Predsednik države.

   • janez cepec

    maš prou, dokler ima sam protokolarno funkcijo, pa glede na to, de jo je tra kreten od Barbike spravu na podn, te službe ne rabmo

 • Jovo Jamnica

  ..“Evropa zdaj” pa ima kajpada tudi bolj prizemljene cilje, namreč uveljaviti novo generacijo političnih voditeljev, simbolni tim, ki ga slovenska partija ponuja volilcem: Mitja Žagar (cilji in vrednote), Mirjana Križman (državljanske svoboščine), Milan Balažic (večstrankarska demokracija), Lojze Ude (federacija), Vlado Klemenčič (gospodarstvo), Vili Rezman (ekologija), Peter Bekeš (politični sistem), Marija Cigale (socialna politika), Milan Bratec (kultura), Bojan Požar (šport), Franci Pivec (izobraževanje), Ciril Baškovič (znanost), Lev Kreft (civilna družba), Lenart Šetinc (obveščanje), Stane Bačar (obramba), Borut Pahor (zunanja politika), Sonja Lokar (demokratični socializem) in v prvi vrsti Ciril Ribičič, ki ga Kučan določi za “prestolonaslednika”…

  ——————
  TEORIJA IN PRAKSA, let.39, 4/2002

 • Miha

  Borut Pahor ni delal na lastno pest.
  Imel je realno podporo vzporednih centrov moči.
  Naivnost diplomatov, da iščejo pomoč Milana Kučana, dokazuje njihovo nesposobnost pridobivanja informacij in realne ocene situacije.

 • tarantela

  Za spremembo:
  Vroči dnevi, težko je stati ob štedilniku, zato majcen predlog:
  Solata iz bučk. Bučke imajo nevtralen okus in jih lahko poljubno mešamo z drugimi prehranskimi sestavinami. Sama naredim solato iz bučk.
  dva dela naribanih bučk (kot kumare)
  en del narezanih pomaranč
  malo soli,
  žlička sladkorja (sladkorni bolniki opustite in zamenjate s kakšnim sladilom)
  mozzarella ali kakšen drug sir (nasekljamo ali naribamo)
  po želji nekaj rozin,
  orehi, sončnice, bučnice.
  Morda še kakšno drugo sadje, kar imamo pri roki.
  Skratka, dopustite domišljiji prosto pot.
  Premešajte in dajte v hladilnik za pol ure.
  Zraven ocvrte kruhove rezine ali kaj takega, kar ni potrebno dolgo kuhati in se zraven potiti.
  Solato iz bučk lahko tudi nesete tudi na izlet v hladilni torbi.

  • janez cepec

   za sprmembo:
   Vroči dnevi, težko je stati ob šanku, zato majcen predlog:
   senca na vrtu, legn zic, mrzu per, pa šnops. oba imata vsak posebej svojstven okus, kombinacija obeh skupaj pa ti sprva požene kri po žilah, da ti voljo, de bi popiu še eno rundo, pa še pa još. Sam si lako natočim rundo, še rajš videm, de to stori žena.
   per pa šnops uhka prenašaš u hladilni torbi, uka pa u želodcu. prevlika konzumacija povzroči, de ga ne morš več prenašat, sploh če nis navajen, poj pa uka okol padeš

   • tarantela

    Jest po peru švicam, pol se morm pa umivat, je škoda vode, sm šparouna!

    • janez cepec

     švic je dobr, izloča pojzn iz telesa, da se pa tud drgač zašvicat, predlagam kešn kmečk deu, kjer se ne kadi

     • tarantela

      Ga ni tacga dela, de neb švicu. Kar se pa drzga tiče je pa julij, avgust, babe pr gmah pust.

     • janez cepec

      ja če nis navajena, vaja deva mojstra

     • tarantela

      Sm že pozabva…

     • MEFISTO

      O teh neumnostih bi se lahko doma pogovorila.

     • janez cepec

      pa kdo te j’ kej pašu, krtetenu jedan

 • janez cepec

  ma kva bluzi zdej tle Blažič. kašni jastrebi, kašni diplomati. use spore pa tožbe z Dudeki, pa še s kešnmu drugmu smo in bomo zgubil tapru zarad tega, ker nas Dudeki držijpo za jajca zarad trovine z orožjem, predvsem pa zato, k smo ovce – Hlapci b’ djau Ivan, pa ne Janša, no ja ne usi, kreteni u vladi so, zato, k mamo za en kurc diplomacijo, u glaunem usi so not po politični liniji,za n kurc pravnike, pa slabe dobr plačane svetovalce. če maš pa poj še Barbiko za predsednika, pa veš kje smo

  • Janez

   SE !
   JE DELNO ZA STRINJATI !
   Tisti
   – “embargo” in njegovo
   – “kršitev” – ki ni bila kršitev !
   JE TREBA MEDNARODNI JAVNOSTI, POLITIKI – PRAVILNO POJASNITI.
   SLOVENCI,
   SLOVENIJA- SE JE IMELA PRAVICO – BRANITI SE. PRED JLA.
   Seveda je vprašanje?
   ČE IMAMO SPLOH DOVOLJ SPOSOBNE POLITIKE !
   Za javno, uradno pojasnitev tiste “kršitve embarga”?! Upam. L.r. Janez KOMENDA

 • tzt

  Potrebna je lustracija. Predvsem balkanskih in jugoslovanarskih psov na tem portalu.

  • tarantela

   Kam me boš pa utaknil? V arest? Nič hudega, zdaj imajo v arestu več dobrega, kot imamo zunaj!

   • L. Martin

    to je resnica in, če te slučajno predsednik pomilosti, si na slabšem.

   • RATATA

    Kako pa veš, da je mislil tebe?

    • stajerc5

     Hehe, dobro si ga, ni kaj!

   • MEFISTO

    Že mar tudi rdečkarji dihate na škrge?

    Zapri oziroma ugasni računalnik in poprimi za kako koristno delo, pa se bo tudi tebi izboljšal standard.

    Vsaj stradal ne boš.

    • janez cepec

     ma zapri ti comp, ne klobasej tlele, pa boš najbolj koristn deu nareedu.

 • Janez

  GLEDE N. OMANA !
  JE
  TREBA BITI POŠTEN.
  V PRAVEM TRENUTKU JE SLOVENIJI PRISKRBEL PRAVO OROŽJE ZA UNIČITI TANKE.
  SICER
  JE PA Bil ?
  PAČ – TRGOVEC Z OROŽJEM. NEVARNO POČETJE. STALNO POD GROŽNJAMI.
  VERJETNO NI “PEDOFIL”
  VERJETNO?
  Se je namenoma dal “proglasiti za pedofila” zato, da je stalmo ?
  Pod nadzorom in pod varstvom – policije.
  SEVEDA PA JAZ TEGA TOČNO NE VEM – LE DOMNEVAM. L.R. Janez KOMENDA

 • Vera

  ” Prepovedana ljubezen, tega para na sliki , nam je vsem v pogubo ” !

  • Janez

   Ne bo tako hudo !
   Pootročena človeka, ki ne znata biti odrasla.
   Dude, cuclje – v usta obema. Pa ven iz politike. Zlasti “žal”preds. Pahor. L.r. J. KOMENDA

   • L. Martin

    Zakaj žal ? Bi moralo biti še slabše ?
    Tako, pris………jezi me in najraje bi prijel koprivo in……

    • Janez

     Se strinjam !
     Tudi jaz bi ga – s koprivami.
     A?
     Bo treba najti
     – normal uraden postopek za odstranitev “žal” preds. Pahorja. L.r. Janez KOMENDA

  • Anton

   tv nanizanka iz 80 let Ljubezen nam je vsem v pogubo, priporočam

   • KIKI

    Diplomatska ljubezen, vendar! Sta pa srčkana, bi lahko bila par!

 • karpelec

  Prišel bo čas, ko bodo sami med sabo oračunali za prenekatere grehe, ki so jih storili nad svojim ljudstvom.

 • črnaovca

  Škoda da nihče znotraj vlade takrat ni imel jajc sprožiti krizo in ker ne bi bilo vlade ne bi bilo tudi škodljivega sporazuma

  • L. Martin

   Imamo tudi zdaj dovolj priložnosti za to pa se ne najde nobeden, ki bi si to upal, ker vsak gleda samo na sebe, za svoje interese – kaj bo z nami, kaj nas čaka. Hmmmm – koga to v vladi briga?.
   Smo pa res zavedni – ni kaj !

  • MEFISTO

   Naščuvajte svoje kulturniške horde, saj imate z njimi dobre izkušnje!

 • Olga

  Sestanek diplomatov s šefom Udbe in zločinskega komunističnega sistema v “demokratični državi”??? Pranje miljarde terorističnega denarja!!??? Vse pod Pahorjem!? Je takšen človek vreden našega zaupanja?
  Ravno danes sem gledala v murglskem mediju “anketo” priljubljenosti kandidatov za bodočega predsednika države! Vodi seveda Kućanov kandidat!??? Se je že začela propaganda Murgel!
  Vsi na volitve! Izvolimo svojega kandidata in ne Murglske kloake!

  • Janez

   SEVEDA – NI !
   Žal izvoljeni preds. B. PAHOR – SEVEDA NI VREDEN – ZAUPANJA NAS SLOVENCEV !
   Čissto
   navadenn narcisoiden EGOMAN JE !
   NA LJUDI, PREBIVALCE, NA JORASA IN OSTALE – SE NI OZIRAL.
   IN SE NI POSVETOVAL.NE ZNA SE
   – MOŠKO !
   Z DIREKTNIMI ZAHTEVAMI – POGAJATI.
   ZAGOTOVO – JE EGOMAN – S KOMPLEKSI MANJŠE MOŠKOSTI, OZ. NEMOŠKOSTI.
   ZATO
   SE TAKO RINE V POPOLNOMA TUJE ŽENSKE. Naj odide. L.T. Janez KOMENDA

   • Gavnar

    Volil si ga pa ?
    Aja Janez – Komenda eno vprašanje ?
    Župnik Žagar, še kaj dela pri širitvi cerkve ?
    Baje je dolžan kot tista krščanska Hilda ? No saj sta iz istega legla.

    • Janez

     PAHORJA?

     SMO VOLILI ZATO,
     DA BI NE BIL IZVOLJEN ŠE SLABŠI. – DR. TURK.
     GLEDE
     GE. HILDE T. – JO KOT EX KNJIŽNIČAR POZNAM OSEBNO
     – NI OBIČAJNO VERNA.
     SLABO JE !
     Da niso v zaporu in z državno odvzetim denarjem tisti ?
     Ki so jo nagovorili
     v prevzem direktorstva Vegrada.
     KAKO “POCARSKE INSTITUCIJE PRAVA IN EX KP, ZK POLITIKE” ŽAL – IMAMO V R. SLO.
     V ZAPORIH SO NEIZNAJDLJIVI REVČKI,
     PRAVI , KAR HUDI LOPOVI – SO PA – ZUNAJ, NA SVOBODI !

     O župnikih ne rečem nič.
     Nekateri
     Npr. TISTI ŽUPNIKI, KI SO OHRANILI SLOVENŠČINO V KANALSKI DOLINI !
     Tisti
     Župniki s sv. Višarij – so pravi svetniki. S KOMENDO JE PA VSE OK. L.R. J. KOMENDA

  • Gavnar

   Olgica, Olgica dušca prodana.
   Kdo ga je pa tako zavzeto volil ?
   Desnica, ker se je bala ponovne zmage Turka.
   Zakaj se pa Ljubljeni vodja nikoli ni upal pomeriti s Murgljevcem ?

   Ker komunajzer drugemu komunajzerju ne dela konkurence – Bad for bussines !

   • janez cepec

    đabe ji govoriš, ne zastop, ne bo sprevidla, zaplankana do amena, samo njen pastir je brez greha

   • Janez

    NE ZATO !
    TI GREŠNA DUŠA !
    Zato !
    Ker dobro ex gospodo
    ste, so nam primitivci od ANALFABETSKIH KPS MAČKOV ITD.
    POMORILI .
    DA SO LAHKO VLADALI PODPOVPREČNEŽI KARDELJ, NKVD M. RIBIČIČ ITD.
    Slovenci !
    Smo pravo gospodo – vedno imeli, npr. Plečnik, Hribarji itd.
    Tudi !
    Sedaj, slo gospoda – obstajamo.
    Samo si nočemo mazati rok? S pokomunističnimi umazanci. L.r. Janez KOMENDA

    • Gavnar

     Kardelja šinfaš ?
     Tvoj ljubljeni vodja ga v času študija in v diplomski nalogi ni mogel prehvaliti,…
     Sicer pa razumeš, glede na to kako tolčeš po komunajzerjih si najverjetneje eden njih.

   • Olga

    Jaz ga nisem volila, zato nisem prodana duša! Volila sem gospoda Zvera! Zame izbira med komunisti ni nobena izbira!

    • Gavnar

     Na parlamentarnih si pa Volila gospoda PreViranta ?
     Ker komunajzerjem pa ne daš svojega glasu, čeprav gre za Avnojskega politkomisarja tov. Ivana.

     • Olga

      Nikogar! Gospod Janša je socialdemokrat in se bori za Slovenijo! Če bi bil komunajzer, bi ga pustili pri miru! Poglejte kako servilno je sodstvo do Kućanovega oprode Jankovića!

     • Gavnar

      V soboto zvečer pride v zapor.
      Naslednje jutro je na odprtem oddelku, v ponedeljek in potem cel teden ga vozijo v službo, kjer je prvič v svoji karieri do večera pred koncem tedna ga izpustijo.

      Še na protikorupcijski, ko ni znal pojasniti od kod mu keš, je bil dalj časa ?
      Komunajzer !

      Je pa res, da opankar ni dobil niti toliko. Njegovih 6ur in 37 minut zapora, najverjetneje še pride.

     • Olga

      Ste bili že kdaj zaprti, pa čeprav v domačem zaporu? Si predstavljate sedeti po krivici? Ali vi znate našteti vse vaše transakcije za deset let nazaj? Ali kdaj plačujete z gotovino? Plačuje kdaj vaše račune oče, mati ali celo žena? Ali ste kdaj prodali kakšno nepremičnino? Ceno določa trg in ne baza podatkov na Gursu! Skratka, vas nivo znanja je zelo nizek! Zato ni čudno, da lahko levi mediji manipulirajo z vami!
      Na sploh opažam, da imate levaki slabo funkcionalno pismenost, ne berete in se ne zanimate! Vse je samoumevno, kadar gre za vaše, Kučanove izjave so sprejete kot suho zlato, saj jih podpirajo mediji! Žalostno! Tako je bilo samo še v nacistični Nemčiji, kjer sta vse nadzorovala Gestapo in Goebbels (pri nas UDBA in levaška medijska kloaka)!

     • Gavnar

      Ne Olgica ne boš verjela, nobenega ne poznam, ki ne bi vedel kako je plačal avto in koga seznanijo, da v večini z gotovino (30.000€) ne ve od kje mu toliko gotovine, ker vztrajno trdi, da nikoli ni imel več kot 15-20.000€ gotovine.

      Ne Olgica ne boš verjela, nobenega ne poznam, ki bi ženi nakazal 30.000€ (zopet gotovina) in za to ne bi vedel, niti znal pojasniti od kje mu gotovina.

      Ne Olgica ne boš verjela, nobenega ne poznam, ki bi bančnici za plačilo stroškov dajal gotovino, katero bi ona nakazala na svoj račun in nato plačala položnice. Ker je to zelo očitno prekrivanje izvora gotovine.

      Očitno ima ta edinec precej gotovine čudnega izvora. In to niso krivi levi mediji, niti Gestapo.
      UDBA pa mogoče že, ker svojim zvestim komunajzerjem to omogočaja.

      Pa še ena, ki te bo vrgla. A veš kaj so gasilci v vojaških kotlih kuhali v Lepeni na taboru SDS ?
      Ja prav imaš – P A S U L J, pravi srbski pasulj !
      Najbrž je bil gost tudi opankar ?

     • tramal

      Trideset miljard so pokradli komunajzerji ,ti pa trobiš o nekih tridesetih tisočakih ki jih je že stokrat dokazal da jih je zaslužu pošteno .Res si drek od dreka.

   • tramal

    Takoj ko bi Janša kandidiru bi ga spet zaprli da bi ga onemogočili.Že videno, bedak

 • KIKI

  Slovo od Hrvaške

  Sonček sije, dežek gre,
  siva mačka na Brdo gre;
  kaj bo tam le delala?,
  Pahorja bo zjebala!…

  Le en dan in eno noč,
  pa že obljube grejo proč;
  ljubezen je že vroča vsa,
  a Jadranka se ne preda…

  Kar je želela, je dobila:
  Pahorju je polomila krila,
  nam rogove nataknila
  in se veselo umaknila!

  Preden šla je, je dejala,
  da se je dobro poigrala,
  da smo res veliki cepci,
  da nam le lekcijo je dala:

  jebite se vi, Slovenci,
  mi na soncu, vi v senci!,
  zdaj prihaja čas za nas
  omejili smo vaš čas!…

  Postavite si svoje meje,
  ograje žične, brez ideje;
  zaplavajte v vaši mlaki,
  vedno smo za vas junaki!!!

  Hotele bomo pokupili,
  plaže lepe, urejene,
  prav vse vaše trgovine,
  cedili boste le še sline!

  Oh adijo, vi vsi Slovenci,
  mi smo radi vsi na sončku,
  vi sončite se v naši senci!…
  in čofotate v svojem lončku!

  Pa, pa !!! Vaša Jadranka

  • VERZIFIKATOR

   SIVA MACA I JADNI MAČAK

   Siva maca na vrh brda,
   jadan mačak ju promatra,
   svojom ljubavnicom smatra,
   malo samo mačak mrda.

   Mrda, ali ne dopušta
   mačka njemu u blizinu,
   mačak gleda u visinu,
   misli nešto da propušta.

   Smiluje se mačka njega,
   zove ga s visine brda,
   sad i sama repom mrda,
   sve je uža mačja stega.

   “Jao, macan, što si gladan,”
   na vrh brda mačka kaže,
   mačak istinu joj kaže:
   “Nisam gladan, nego jadan.”

   • KIKI

    Ej, hvala ti puno Verzifikator !
    Moj kompliment!, baš si genialan!

    • VERZIFIKATOR

     Dal si mi dobro idejo. Siva stara mačka, genialno.

 • princeska

  Pahor je kar nagnusen, tako je samovšečen.
  Brez vsake brade, ki bi nakazovala vsaj malo karakterja in odločnosti je tip že kar ogaben.

 • Res smo reveži, da imamo pri nas take voditelje. Zakaj in kakšna je cena za razprodajo Slovenije in Slovencev, mi ni jasno, kaj se dogaja v ozadju? Najbolj zamerim pa Kučanu.

  • janez cepec

   voditlje mate take, kakršne ste si izvilil, pa take k jih zaslužtem Kučko nima veze s tem

   • ja žalostno jeda to počnejo SLOVENCI, sami sebi. In jih nikoli ne bom mogla razumet, zakaj ne poskrbiš za svoj narod, saj nekega dne bodo tudi oni v dreku.

   • RATATA

    Ti si verjetno predstavnik enega od ćefurskih plemen, da tako navijaš za komunajzrsko drhal, ki vodi Sloveniji in Slovencem škodljivo politiko rajtam.

    • cosmosjasnovidec

     Saj sem pa že napisal,da je ciganski čefutarski kokošji porivalec.
     Čefutarska izbeglica,izdajalec svoje domovine ter strošek Slovenskih davkoplačevalcev.
     Vsi tovariši levaki so izdajalci zato se pa z “pahorjem”seveda tudi strinjajo.
     Skratka navadni podganji izmečki.

     • RATATA

      Res je, popolnoma prav imaš. Zaradi takšnih je vsem nam slabše. Folk pa kar ne dojame in jih še kar naprej podpira ali se pa obrača vstran namesto da bi steral golazen!

   • montyamp

    Kućko pa titiobandito nimata veze s tem .
    To sta samo dva terorista , ki sta z UDBO klala svoje politične nasprotnike , da se je lahko namnožila golazen katero za rep vleče ESČP , da ne more glih več pobijati , lahko še banditi samo montirajo politične procese .
    Cepec s314zdi , nazaj pod rep žveplenemu .

 • montyamp

  Vse kaj je zraslo med udbopartijskimi teroristi je psihološko pohabljen šoder , četudi hodi po zadnjih nogah in nosi obleko .
  Sanjači in marionete Pahorjeve kakor Cerarjeve sorte ,
  to so tapravi izdajalci in ve se kaj je z izdajalci za storiti .
  Kandelabri čakajo .

  • RATATA

   Bingljanje …….

   bingljánje -a s (ȃ) glagolnik od bingljati: bingljanje z nogami / razglašeno bingljanje zvonca
   Slovar slovenskega knjižnega jezika, http://www.fran.si, dostop 31. 7. 2017.
   Pravopis
   bingljáti -ám nedov. -àj -ájte, -ajóč, -áje; -àl -ála, -án -ána; bingljánje; (-àt) (á ȃ) Kembelj ~a; bingljati z/s čim ~ z nogami

   • janez cepec

    a misleš tko: manjši kembelj ti binglja med nogami?

    • RATATA

     Kaj si ga želiš z usti spraviti kvišku (?) ti zahojenec komunajzerski, buzefuročefurantski!

     • janez cepec

      kr tvoja tastara ti ga nej, kretenu jedan

 • Kosobrin

  Kdo bi vedel, kaj je res, kaj ne! Res pa je, da temu vašemu trobilu (tako imenujete tudi vi druge medije) bolj malo verjamem!

 • janez cepec

  kerga miselš s tem buzerantskim komunajzarjm, a Janšo?

  • Adolf Hitler

   Ne mislm Pahoričuno Tega židovskega pohanega dreka!

   • janez cepec

    ma isti kurac ti dođe

   • Kosobrin

    To kar pišeš, si ti sam!

    • Adolf Hitler

     Geh zu deinem pAhorn und leckeim Scheiße von seine beschissene Arsch du Vollpfosten!

     • Kosobrin

      Gnusoba!

     • Adolf Hitler

      Halt die Fresse du Speichellecker!

     • Adolf Hitler

      Bahor genannt Borat der Jude Zigeuner!

 • VRHOVNI SODNIK

  Glede na napisano, mora opozicija vložiti obtožnico za veleizdajo Slovenskih nacionalnih interesov zoper B.Pahorja.!

  • SDS je v mojem srcu

   ITAQ

   • janez cepec

    navadn

  • cosmosjasnovidec

   Ja saj ravno to vedno navajam že par let.Izdajalca Slovenije tovariša “pahor in erjavec” se še vedno za izdajalstvo ter sovražno nastrojenost proti Sloveniji sprehajata po parlamentu folk pa kar molči kot,da se nič ni zgodilo.
   Že.ko sta priredila tisto manipulacijsko afero telefonskega prisluškovanja je bilo jasno,da je to njuno maslo.Z tem sta hotela prikriti oddajo in prodajo Slo ozemlja ter mej hrvatom kar jima je tudi delno uspelo.Za zahvalo pa sta na hrvatiji dobila vikende in zemljišče.
   Taki izdajalski gnidi bi v vseh drugih državah nemudoma linčali le tukaj je vse tiho kot vedno do sedaj.

 • Kosobrin

  Komentar, vreden tega portala in Nora TV!

 • borujad

  Brez panike !

  • Rdeče zvezdaš Zoran

   Mal ti jo bom dala za povohat, ti pa men Piranski zaliv.

 • KIKI

  Borut Pahor je oseba, ki nikoli nikomur nič žalega noče, zato ga barabe, ki ga obkrožajo
  zlorabljajo v svoje najbolj nizkotne namene , tudi Kučan, ki ne more prebolet, da je predsedniško
  mesto zanj za vedno nedosegljivo! Nikoli me ni bilo sram poslati Pahorja v svet, popolnoma
  primeren predsednik države je, posluša in sliši! Tudi državljane, ki so pozabljeni in tudi
  politično osovraženi! On sovraštva ne nosi v sebi, pa tudi sarkazma in sprijenosti ne!
  Naj le ostane na oblasti, da bo grenil “rdečim” njihove nebulozne in bolne namere !

  • Janez

   Ja, ja !
   NA ZUNAJ NIČ SLABEGA NE KAŽE !
   Razen seveda – svoje ne prav visoke bistrine.
   ZA HRBTOM PA DOPUŠČA
   – SD SLABO KADRIRANJE,
   – SLABO DELOVANJE SODIŠČ,
   – SLABO POKOMUNISTIČNO ŠOLSTVO ITD.
   Žal preds. Pahor je
   “MAJHEN KVAZI POLITIK” NA ŠTRIKCIH. Ni prava suverena oseba. Pač. L.r. J.. KOMENDA

   • KIKI

    Občudujem ga, da je v tej zaribani rdeči vukojebini lahko ohtranil vsaj toliko
    nevtralnosti in neodvisen od visokokvalificiranih napadalnih komunajzarskih
    satanov! Želijo se ga na vsak način znebiti in nastavit svojega ritoliznika!
    Upam, da bojo volivci to pravočasno spregledali!

 • WatsonForus

  Kaj čmo , Borata je Kosorca na suh nategnila, a jeba bo ko bo Plenkovič na suh nategnil Cmerarja.

  • cosmosjasnovidec

   Ja brez vazelina tako,da si bo tovariš”pahor za vedno zapomnil kaj je biti levaški buzič.

 • Adolf Hitler

  Koker sem slišal se ta pohan smrad Rad zalizuje z junkerjem RES čudn da ni Tej Prasici še pizde polizal ta pizdo lizec!Sramota Slovendie!!!!!

  • Kosobrin

   Sramota Slovenije si ti, ki poveličuješ največjega klavca v zgodovini! Marš dol s to sliko in njegovim imenom, primitivec!

   • Adolf Hitler

    Erstes Mal erkundige Dich wer der wirklich war und dann kannst du labern du hoffen dämliche Juden scheiße ich glaube dir haben die schon seit du klein warst mächtig in die Hirn geschissen du Juden Missgeburt du Untermensch du Abfall der Menschheit so eine wie du muss man sofort ausrasten du Juden Arsch!

    • cosmosjasnovidec

     Die zeit kommt “kommunist scheiße” verlagerung von Slowenien raus.

   • cosmosjasnovidec

    Kaj se pa sedaj pizdiš?
    Večje sramote kot ste vi tovariši čefutarsko komunajzerski levaki ciganski na svetu ni tako,da zapri vzami tableto in se spravi spat drugače pridem in ti populim te čefutarske uhlje.
    Čoban eden ti ravno veš kaj je prav in kaj ne,da boš tukaj pametoval kozo in ovce porivalec.

 • xtc

  Pahor je lev in vedno se v ključnih momentih postavi na “pravo” stran.
  Zagotovo Pahor ni počel nič takega za kar mu ni bilo naročeno.
  Glede Balažica nima smisla igubljati besed nasprotnik samostojne Slovenije,levak,prijatelj pedofilov itd.Seveda je zamera velika,saj je zaradi Pahorja moral izginiti izAvstralije.
  Glede pljuvanja poPahorju pa tole Balažič skuša škodovatiPahorju tako,da bi mu odgnal volilce levice ,da bi lahko levica nastavila nekoga drugega bližje popolni Kučanovi komandi zato ga sesuva.Skratka gre za prerivanje na levici na plečih državljanov.sedaj se skuša krivdo naprtiti le Pahorhju ,čeprav so krivci ravno celotni levaški spekter z Kučanom na čelu in vse te norosti le zato,kako narediti NovoYugo,Milanovo najintimnejšo opcijo in uresnićiti željo,biti drugiTito ,a ga čas in dogodki vse bolj odrivajo od tega,to pa je tudi ključen razlog vseh slovenskih norosti v prerivanju s Hrvati,ceno bo plačalka paSlovenija in Slovenci.

 • Janez

  “PRIČEVALCI – 2017″
  ŠT. 43 , Komenda

  TEMA :
  KATERI KPS, KPJ STALINISTIČNI KOMUNIST : BROZ-TITO, KARDELJ, DJILAS, RANKOVIĆ, PIJADE itd.
  – JE BIL NAJVEČJI ” F A Š I S T “!
  V
  UŽICU 1941 !
  SO VODILNI KPJ KOMUNISTI
  DEDIJER, PENEZIĆ-KRCUN, ITD PO NALOGU BROZ-TITA, KARDELJA, DJILASA ITD. !
  En
  TEDEN ZVRERINSKO MUČILI IN NATO – L I K V I D I R A L I, USTRELILI
  – STAREGA, HUMANEGA. GORIĆEVEGA KOMUNISTA

  – Živojina PAVLOVIĆA z vzdevkom ŽDREBE.
  Zakaj?
  DOBER POZNAVALEC MOSKVE, ZLOČINSKEGA STALINA JE V BGD 1940 . leta
  Objavil
  PRVO PROTISTALINISTIČNO KNJIGO : ” B I L A N S SOVJETSKOG TERMIDORA ”
  v
  KNJIGI KRITIZIRA :
  VKP B STALINA, ČISTKE, GULAGE – ZAHTEVA HUMAN KOMUNIZEM.

  REAKCIJA VODSTVA KPJ JE BILA :
  ARETACIJA, MUČENJE IN USMRTITEV HUMANEGA KOMUNISTA – Živojina PAVLOVIĆA !

  V
  UŽICU SE JE VODSTVO KPJ BROZ, KARDELJ, DJILAS ODLOČILO !
  Za
  BREZOBZIRNO MORILSKI PREVZEM KP STALIN KOMUNISTIČNE MONOPOLNE OBLSSTI !
  Dokazano.
  In zamolčevano. Tudi Srbi so vedno bolj jezni na komuniste. PREBERITE. L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  MARŠAL TITO S SVOJIMI JNA
  MARXISTIČNIMI NESODNIMI MORILCI,
  MB, KONEC MAJA 1945. DOGOVORI O KP POMORIH
  https://www.google.si/search?q=knoj+morisca&client=tablet-android-samsung&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi4laCGobPVAhXGvBoKHSKxBnkQ_AUICSgB&biw=1280&bih=800#imgrc=Ru_3cu2cTmgTaM:

  ODLOČITEV ZA BREZOBZIRNO MORILSKI PREVZEM KPJ OBLASTI
  UMOR STAREGA HUMANEGA KOMUNISTA ŽIVOJINA PSVLOVIĆA
  V UŽICU 1941
  MORILCI IZ VODSTVA KPJ: PENEZIĆ-KRCUN, MUČITELJI, – DEDIJER, P. STAMBOLIĆ
  PO NALOGU BROZ-TITA, KARDELJA, DJILASA

  http://www.yurope.com/zines/republika/arhiva/2001/273/273_23.html

 • Aton

  Hrvaška je dobra tema za prekrivanje neumnosti doma..

 • VERZIFIKATOR

  Pozdrav s nepostojećeg Jadranskog otoka Kosor

  SIVA MACA I JADNI MAČAK

  Siva maca na vrh brda,
  jadan mačak ju promatra,
  svojom ljubavnicom smatra,
  malo samo mačak mrda.

  Mrda, ali ne dopušta
  mačka njemu u blizinu,
  mačak gleda u visinu,
  misli nešto da propušta.

  Smiluje se mačka njega,
  zove ga s visine brda,
  sad i sama repom mrda,
  sve je uža mačja stega.

  “Jao, macan, što si gladan,”
  na vrh brda mačka kaže,
  mačak istinu joj kaže:
  “Nisam gladan, nego jadan.”

 • tarantela

  Če razumem komentatorje, je Pahor nesposoben, ednini zares sposoben je Janša. Ja, ampak zakaj pa ni on uredil te zadeve?

  • vita

   A se ti zdi, da je premalo napravil v tako kratkem času in stalno s “kupom polen pod nogami” od leve opozicije, ki ni navajena biti v opoziciji ?

  • Janez

   Ja !
   SEVEDA !
   TI PA ZL, PA PAHOR, PA SD-JI – SE ZDI – IMATE NAMEN OBNOVITI – G U L A G E.
   STE PUSTILI
   EX KOMUNISTIČNE PRAVE FABRŠKE DELAVCE – NA PENZIJAH 300, 400, 500 €.
   PA ?
   Čistke bi izvajali.
   Pa multi – ne – kulti neuvrščenost bi se šli.
   MENI SE ZDITE PRAVI “FAŠISTI-KOMUNISTI” A se motim? L.r. Janez KOMENDA

  • vita

   Edin “dr Janez Sveti” te razume, kaj hočeš povedat.

  • cosmosjasnovidec

   Kdo je sposoben in kdo ne tukaj sploh ne igra nobene vloge.
   Povsem jasno pa je bilo že tedaj,ko se je tovariš “pahor” srečal z Kosorko,da je komunajzerska gnida izdajalska porinil in prodal SLO ozemlje hrvatom.Tudi zeleno luč za vstop v Unijo jim je dal.
   Ja kateri bedak še je lahko kje tako prismuknjen razen izdajalec svoje domovine mi pojasni.
   Prav tako pa vidiš kaj se je zgodilo in kaj se še dogaja.Slovenija je zaradi njega odfukala za vedno na celotni črti in vrnitve nazaj več ni.Hrvatje še niti tega ne upoštevajo kar bi morali ne,da bi kdaj vrnili meje in ozemlje.
   On in tovariš kehlavi “erjavec”sta navadna sovražno nastrojena izdajalca Slovenije katerima se za izdajalstvo mora soditi tako kot bi se takim v vseh državah po svetu.Folk pa tukaj kar molči gnidi izdajalski še pa naprej manipulirata v parlamentu.
   In ne mi sedaj to ali ono,ker točno tako je kot sem napisal mnenje levakov me pa seveda ne zanima,ker je jasno,da ni pravilno.

 • samsara

  Tale kučanov dron in kolaborant pri rušenju Janševe vlade, bi letos spet rad postal predsednik udbofevda.
  Pa udbostricev še vedno ne izda, čeprav jih pozna, saj jim dolguje vse kar je in kar ima.
  Pravi, da saj ni neumen. So pa vsi tisti, ki jih tale komunistični pav uspe preslepiti in teh je ogromno.

 • Viktorh

  .Tik – tak, še 36 dni, pa…

  • vita

   Malo skrajšaj tale čas. To je predolgo za čakat “

  • tohuvabohu

   Prvič v šolo?

 • sunday

  v pravih časih in v pravi pošteni državi bi moral pred zid zaradi veleizdaje, kar to tudi je!!!

 • Kosobrin

  Jutri zjutraj na tem portalu pričakujem članek, o čemer poročajo že vsi portali, z naslovom: STRANKI SDS V BOVCU KUHALA PASULJ SLOVENSKA VOJSKA. IN TO NI BILO PRVIČ. Hvala!

  • vita

   Imaš prav. Takih laži je Janša že navajen.
   Ali nisi tudi že prebral – pred par dnevi – Janšev demanti na te laži ?

   Izvoli, da ne izpadeš neobveščen http://nova24tv.si/slovenija/fakenews-novinar-dejan-karba-spet-grdo-laze-zdaj-pise-da-na-taboru-v-bovcu-stranki-sds-kuha-vojska-in-da-to-placujemo-davkoplacevalci/
   Lažeš pa za tri !!!

  • Janez

   KAKŠNA – VELETEMA ?!
   Kot
   ZLOM ZDA PRORAČUNA !
   Ti !
   TUNNEK SI HUJŠI KOT – NAJSLABŠE – GORENJSKE ŽENE !
   Ki štejejo možu fižolčke, ki jih je pojedel .
   Tunnka – resno daje – PARANOJA !
   Zakaj?
   Umirajo,
   Vsi umirajo:
   STALI, BROZ-TITO, KARDELJ, MAČEK, JOVANKA ITD.
   Nekateri blizu 100 let so v DOMOVIH ZA STARE. KAKO ŽALOSTNO !
   Ampak !
   Tunnku je najhuje, da je JLA – ŠKRIP, ŠKRIPNILA.
   Domoljubne slo SV ?

   SE TUNNEK
   – BOJI !? Domoljubne SV SE TUNNEK – BOJI, ZELO SE JE BOJI.. A ne TUNNEK? L.R. J.KOMENDA

  • cosmosjasnovidec

   Butel ali si nepismen in ne vidiš,da se je o tem že tukaj pisalo ne samo enkrat.
   Tudi na desni strani imaš sliko od pedofila “dejana karbe” kjer je ta članek.
   Tovariši levaški čefutarji res nikoli ne boste dosegli nobene izobrazbe,ker je z praznimi beticami niti ne morete.
   Ostane vam še le frčanje iz Slovenije katero se vam že pripravlja v vaše balkanske pokrajine kjer se boste lahko ukvarjali z “ČOBANSTVOM” za kar ste edino rojeni in kar vam leži predvsem,ko naskakujete in porivate uboge ovce in koze..

 • tramal

  Pahor je bedak ki ne ve kaj je biti predsednik.

  • cosmosjasnovidec

   Bedak je predobra beseda za njega saj je totalen psihično prizadet levaško komunajzarski izdajalec Slovenije.
   Pred sodišče z njim in ga linčati kot se za izdajalca spodobi.

 • cosmosjasnovidec

  In kaj sem vedno navajal?
  Točno to,da je “pahor” in še “erjavec”porinil Slovensko ozemlje hrvatom.Vse te blamaže glede nekih telefonskih prisluškovanj so bile navadne levaške “erjavčeve” farse.
  Ti telefonski pogovori so se izvedli namerno pozneje jih je pa “erjavec”posredoval naprej.
  Z tem sta ravno z “pahorjem”načrtno hotela zakuhati zbrko,da bi prišlo do spora in zavlačevanja arbitražnega sporazuma dokler sta še njedva v vladi na položaju.
  Izdajalska zadeva jima je sicer uspela v zameno pa sta od hrvatov dobila tudi zemljišče z opramljenima vikendoma na hrvaškem.
  Za take levaške komunajzarske navadne nesnage v parlamentu je sramota že to,da hodijo na morje na hrvatijo namesto v Slovenijo ali pa raje bilo kam drugod in ne v državo katera nas ima za cucke.
  In izdajalca sta še kar naprej v parlamentu folk pa kakor,da se nič ni zgodilo kljub temu,da smo izgubili meje in zemljišča.
  Prekletima izdajalcema sovražno nastrojenima bi v takem primeru sodili v vsaki normalni državi po svetu ter ju postavili pred zid ter izrešetali kar si tudi zaslužita.
  Ne dobita pa niti zaporne kazni oziroma se ju sploh nihče ne dotakne tako,da manipulirata še naprej ter nadaljujeta z izdajalstvom ter krajami državljanom.

 • Janez

  ” PRIČEVALCI – 2017″
  ŠT. 44, KOMENDA.

  LJUBITELJI POLIT ZAROT – POZOR !
  Nekaj?
  SE MI SVITA !
  Hipoteza ?!
  “STARI EX KP, ZK-JI SE HOČEJO ZNEBITI “ŽAL” PREDS. B. PAHORJA ! ”
  In
  Ga narediti za – dežurnega krivca – za vse – kar je narobe ?
  Kaj?
  Se vam zdi?
  MORDA SO MU CELO HR RAZDOR ARBITRAŽE ? Nastavili ? Z dr. Sekolcem ? Bog ve?
  Le domislica.
  Le moja domneva. Dokazov nimam nobenih.. Pustimo se presenetiti. L.r. J. KOMENDA

  • cosmosjasnovidec

   Kaj mu bodo nastavljali ko je pa črno na belem kako je bilo saj je tudi razvidno kaj se je zgodilo.
   Ko je podpisoval,prodajal Slo ozemlje ter izdajal Slovenijo z zaupnimi podatki hrvatom še ni bil predsednik Slovenije.
   Če ga pa sedaj komunistična levaška sodrga hoče zamenjati z njihovim drugim tovarišem”pahorjem”pa ni nič čudnega.Dosedanji jim je naredil že dovolj koristi navsezadnje ga pa morajo zamenjati,ker se bo počasi folk morebiti le zbudil in ga bo linčal za izdajalstvo.
   To kar se še sedaj dogaja na mejah je nič proti tistemu kar se še bo vendar takrat tovariš “pahor”več ne bo predsednik,da bi si folk lahko stresel jezo nad njim.

   • Janez

    Ja!
    Verjetno imaš pav. Že spim. Jutri dalje. Lahko noč. L.r. J. KOMENDA

 • samotoje

  Pahor je po duši in po srcu vendarle samovšečen maneken, ki je že od nekdaj znal zlesti pravim ljudem v r.t. On preprosto uživa v šovu, pozornosti in nič več. Obenem sicer zafura celotno zadevo s Hrvaško, med finančno krizo je njegova vlada odpovedala na celi črti, Iranci so veselo prali denar, itd. Predolg seznam za naštevanje. Spomnim se,da je njegova mati v nekem intervjuju izjavila, da se je mali Borut šele pri 3 letih naučil govoriti. Verbalni zaostanek je obilno nadomestil. Umskega pa očitno ni.

  • Janez

   Bravo !
   Točno to je !
   Se strinjam. Absolutno.
   A ta njegov “show” ga bo drago – stal.
   Žal – bo stal
   – ta njegov prazen “show” – tudi – nas. L.r. Srečno Borči – a težka bo. L.r. Janez KOMENDA
   Pri vračanju pufov – ni heca.

 • Janez

  LEPA ARGENTINSKA PESEM
  O NEOMAJNI LJUBEZNI PRAVEGA MOŠKEGA
  DO DOMOVINE IN DO ŽENSKE : PESEM ” JAMAS=NIKOLI”
  PRAVA LUBEZEN, PRAVO DOMOLJUBJE NE UMRE – NIKDAR =”JAMAS”. L.R. JANEZ KOMENDA
  P.S.
  ARGENTINCI SO ZELO DOMOLJUBNI IN
  ZELO CENIJO DRUŽINO. BREZ TEGA JE ČLOVEK TAM – IZGUBLJEN.
  LOS
  CHALCHALEROS : “JAMAS”
  PRAVO MOŠKO PETJE, PRAVI MOŠKI
  ŽENSKE, DOMOVINE – NIKOLI NE NEHA LJUBITI

  https://www.google.si/search?q=jamas+los+chalchaleros&oq=jamas+los+chalchaleros&aqs=chrome..69i57j0l3.27698j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • domovina mili dom

  Tako so delali komunisti. Mejo so postavili tam kjer je komunist dvignil nogo in se “poscal”. Tako delajo sedaj. Temna, vlažna noč je, smrdi po urinu.

 • etrusk

  Pač , imamo predsednika kakršnega si zaslužimo . Pahor, si se je že zapisal v zgodovino kot pošten komunist – ali drugače kot nepošten slovenec.

 • Get Smart

  Spomnimo, s premierom Janezom Janšo (SDS) je imela Slovenija (na začetku leta 2008)
  situacijo pod kontrolo, saj se je JUGOKOMUNISTIČKA rvacka* vklučevala v EU
  in je pač morala spoštovati pravo EU, ne pa si po svetovno znani rvackoj in
  JUGOKOMUNISTIČKOJ uzanci prilaščati, kar ni njeno:

  tukaj pa je vstopila BORAT PAHOR (SD = KPJ) lutka, ki je kakor v imenu slo,
  dejansko pa za potrebe
  CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  kakor “blokirala” rvacku in
  jo potem kakor “odblokirala”, ko je rvacka kakor obljubila, da bo kakor šla na blabla
  kakor arbitražo, ki nam je ljudem zaradi natančnega štetja “u murglama i tržićima nje” ni
  uspelo preprečiti.

  Zadni lastnik zemlje v Savudriji je bil Anton Lovec, ki je zemljo zapustil občini Piran.
  Da niti ne omenjamo, da je cela ISTRA tisočletja bila SLOVENSKA,

  in da jo je v SHS prinesla DEŽELA KRANSKA,

  kar po ločitvi pomeni, da je?

  Ljudje, prej se oveste o KOMINTERNI in njenih MURGL JUGOKOMUNISTIČKIH SERBUSIH
  naći rvacka serbija i tako dalje do tokija = vse to je pod kontrolo
  KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE,

  prej se okupacije lahko osvobodimo.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
    sviranje kurtzu = prodajanje magle=
    skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
    transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem =
    SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
    … =
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
    (
    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
    .
    Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
    ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!