Otrok s Petrička, žrtev komunističnega režima, ne bo odnehal: napoveduje pritožbo na zavrženo kazensko ovadbo, saj vztraja, da je Franc Sever – Franta zločinec

Franci Kindlhofer (foto: Veronika Savnik)

Naše tožilstvo je še globoko zasidrano v komunizmu, je razvidno iz vsebine sklepa celjskega tožilstva, zrcali se tudi v načinu izražanja. Kot eden poslednjih akterjev tistega hudega časa je Sever dragocen pričevalec. Tožilstvo mu je z zavrnitvijo tožbe naredilo medvedjo uslugo, saj, če ne bo prišlo do sojenja, bo v očeh svojih žrtev ostal zločinec. Na sodišču bi pa imel priložnost osvetliti svojo dejavnost še iz drugih perspektiv. Mogoče bi lahko ta pritisk nanj tudi ublažil. Zato bom izrabil vse pravne možnosti, da se Franca Severja – Franto privede pred sodišče,” se svojemu boju za pravico ne bo odrekel žrtev nekdanjega komunističnega režima in otrok s Petrička Franci Kindlhofer z napovedjo vložitve pritožbe v prihodnjih tridesetih dneh.

Okrožno državno tožilstvo v Celju je 2. marca s sklepom zavrglo kazensko ovadbo proti partizanu Franci Severju – Franti, osumljencu povzročitve vojnih hudodelstev po 102. členu Kazenskega zakonika, leta 1945 v Teharjah. Na odločitev tožilstva se je odzval žrtev komunističnega režima, otrok s Petrička in podpredsednik Društva političnih zapornikov Franci Kindlhofer, ki je napovedal pritožbo.

Nestrokovno zasliševanje tožilke Simone Kuzman Razgoršek
“Po mnenju tožilstva je bil Sever zgolj udeleženec druge svetovne vojne, ne partizan, kaj šele komunist. Da uživa Franc Sever v sodnem svetu poseben status, kaže tudi to, da se ne govori o policijskem zaslišanju osumljenca, ampak o razgovoru z njim. Mogoče še ob skodelici kavice in kosu tortice. O koncu vojne govori tožilka kot o osvoboditvi, čeprav vsi vemo, da je bil to začetek 45-letne komunistične diktature, katere posledice še danes čutimo,”
je nad potezo celjskega tožilstva razočaran Franci Kindlhofer.

V spominskem parku Teharje od leta 2004 stoji spomenik žrtvam povojnih pobojev. (Foto: STA)

Med drugim se čudi višji tožilki Simoni Kuzman Razgoršek, ki sploh ni izrazila dvoma o besedah, ki jih je izrekel Franta na zaslišanju. Po njegovem tožilka sploh ni izrazila dvoma, če je osumljenec pri zaslišanju sploh govoril resnico. “To je groteska, saj v toku razgovora Sever sam izrazi dvom, če so njegove žrtve, v njemu predloženih dokumentih o zaslišanju, govorile resnico,” se o vlogi tožilke sprašuje Kindlhofer.

Franci Kindlhofer trdi, da je Franta izdal pomembne informacije o dogajanju v Teharjah leta 1945
Franci Kindlhofer je po pregledu ovržene ovadbe ugotovil, da je v njej podano, da Franc Sever Franta ni nedolžen kar se tiče dogajanja v Teharjah po koncu druge svetovne vojne leta 1945. “Franta je izdal važno informacijo, da so bili po njegovi poznejši ugotovitvi ujetniki že pred zaslišanjem obsojeni na smrt. Vprašati se moramo, kako tožilka ni začutila potrebe, da se takšne zadeve razčistijo pred sodiščem? Sever trdi, da je bil prepričan, da bodo vsi zaporniki prišli pred redna sodišča,” ugotavlja.

Kindlhofer meni, da zasliševalci niso opravili svojega strokovnega dela. Med drugim pogreša sledeča vprašanja, ki so jih pozabili zastaviti Francu Severju Franti:

 • Po čem je sklepal, da obstaja za ujete zapornike normalno sodišče
 • Kaj je vedel o obravnavanju ujetnikov na splošno
 • Kako je lahko odločal o ljudeh, ki jih osebno ni poznal, kot sam zatrjuje
 • Med branjem zapisnikov zaslišanj, na kakšen način so ugotavljali, če je zaslišani kriv ali nedolžen
 • Moral bi povedati, česa so bili ujetniki obtoženi in zaradi katerih deliktov so bili obsojeni

Franc Sever Franta (twitter)

Franc Sever Franta je užival v ugodju komunističnega režima. Med drugim je bil tudi direktor propadle letalske družbe Adria. (Foto: Twitter)

Franc Sever Franta je bil izvajalec ukazov komunističnega režima, ki je zavladal ob koncu druge svetovne vojne v Sloveniji
Kindlhofer je ob prebiranju pričevanja Franca Severja Frante podvomil v njegove besede, zato opozarja, kako je Franc Sever Franta ob sebi imel še dva partizana, ki sta bila politična nasprotnika ujetnikov. Kako to, da se mu ob tem ni pojavil dvom o nepristranskosti zaslišanj in kasnejših obsodb, ki so sledile. “Na osnovi česa je imel občutek, da tečejo postopki po vseh pravilih in katerih pravilih? A po pravilih vojnih ujetnikov, a po pravilih pravne države, a po pravilih komunistične partije, a po pravilih zahodnih zaveznikov. Kup neodgovorjenih vprašanj,” ugotavlja o zmotah celjskega tožilstva otrok s Petrička in žrtev komunistične revolucije Franci Kindlhofer.

Otroci s Petrička. (vir Youtube)

Otroci s Petrička. Eden izmed njih je bil tudi Franci Kindlhofer. (Foto: Youtube)

Zasliševalci, ki so naredili razgovor s Franto, so pozabili vprašati, kaj se je zgodilo s 14 posamezniki, pri katerih niso ugotovili ničesar
V ovrženi kazenski ovadbi se bolj pozornemu bralcu porodi vprašanje, kaj se je zgodilo s 14 posamezniki, pri katerih niso ugotovili nobene krivde. Ali so ti posamezniki preživeli ali umrli, se Franc Sever Franta ni izjasnil. “Trdi, da so za 14 ljudi ugotovili, da niso storili ničesar. Ni bil vprašan, kaj se je zgodilo z njimi in kaj se je zgodilo s tistimi, ki niso bili oproščeni krivde. Na splošno trdi, da ni sodeloval pri organizaciji, pripravi ali izvedbi izvensodnih pobojev. Tudi, če je temu tako, je bil del tega uničevalnega sistema. Že na osnovi tega bi moralo tožilstvo vztrajati na sodnem procesu proti Francu Severju, da se stvari razjasnijo,” ob koncu zatrdi Kindlhofer in zatrjuje, da svoje pravice ne bo nehal iskati ter bo v svojem boju vztrajal še naprej.

Luka Perš

 • rabarbara

  Saj verjetno je, ni pa edini

 • Antonius

  Bog si ga vedi, kje je nakradel tiste slike na steni, ki so vse po vrsti starejše od njega.
  Gošar in stilsko pohištvo nikdar nista šla skupaj. No, ja, razen, če je bilo *prisvojeno*.
  Kar se tiče pa vztrajanja g. Kindhoferjevega, bodo pa na višji krivosodni inštanci zagotovo toliko časa zavlačevali, da se bo nesmrtni franta odpravil v večna lovišča k svojim morilskim prijateljem.
  Franta se sicer g. Kindlohoferja ne boji, je pa vsekakor fino, ker za njegovo krvavo preteklost skrbi, da se v javnosti ne razblini in posuši.

  • KAPIBARA

   Seznam iz Zbirnega centra, je dostopen, reverzi so razvidni,, bledijo pa iz dneva v dan..
   – V pričevalcih je bilo pa lepo razvidno, iz ozadja sob, kako živijo “naši” ali pa navadni ljudje

  • Sofia23

   Pozdravljeni, ocenite moje gole fotografije in videoposnetke (18 let) popolnoma brezplačno – http://trim4.me/e1D

  • Boco

   Mislim da je danes na RTV Slovenija intervju z Janezom Kocjančičem. Njegov fotr si je sposodil kar nekaj buržuaznih predmetov kot so slike, preproge etc … Kljub zahtevam da to vrne jih spoštovan komunist ni vrnil.

   • Oliva

    Ker bi s tem priznal tatvine svojega fotra, saj on je isti, pri športu si je nagrabil bogastva, da ga še 5 generacij za njim ne bo moglo porabit. Zaradi takih prašičev bogatunskih se še narava maščuje.

    • KAPIBARA

     Ti predmeti so ukradeni ljudem in naciolizirani v Zbirnem centru, iz katerega se je uradno napaja komi buržoazija, katera je samo popisal reverz in odnesla sliko..

     Prvi prjemenki so umrli, reverzi zbledeli(nikogar ne birgajo) in dediči zakonsko dedujejo premoženje sposojeno iz Zbirnaga centra..

     Polet tega, imajo pa še odlične službe, za čas svojega ne-dela ..

   • JANEZ GUS

    Se mi zdi,da ima dva prašiča,ki stopata po njegovi kriminalni poti.

  • tomven

   Stilno pohištvo, slike in ostale starine sigurno niso kupljene. Bržkone jih je dobil v zahvalo za trud pri “čiščenju”. Lahko, da jih je celo ukradel. Kot rečeno, gošarji in umetnost ne grejo skupaj.

  • samotoje

   Kindelhoferja je treba podpreti, ker gre za resnico. Major Mitja se je izmazal, Maček se je izmazal in cela vrsta zločincev. Nihče ne pričakuje, da bi Franto zaprli. Gre za to, da se jasno pove, da so komunistični zločini genocid nad delom slovenskega prebivalstva.

 • DMB

  Je pa zanimivo kako deluje ta sistem, ene obsodijo drugih pa niti zaslišajo ne

  • KAPIBARA

   Poskus umora.. spremeni v poskus uboja..
   moraš bit pa sodničnin sin, da si tega deležen..

 • bubamara

  Ne obupat. Nadaljevati sodni boj proti morilcem Slovencev.

  • tomven

   Pri konkretnem primeru je dovolj, da se ga “drma” do konca. Če ne kaj drugega, ga bo zjebalo pokvarjeno srce. Vladar podzemlja Had ga že čaka, vprašanje je samo, a ga bo pospremil na Asfodelsko ravan, al bo šel direktiv Tartar.

 • Joe Ventura

  belogardisti in izdajalci dvigajo glave,na kraju bo še Hitler heroj,narobe svet.

  • if

   Kominterna gosti naciste 1. maja 1941, na Rdečečm trgu v Moskvi, 24 dni potem, ko je nacist napadel domovino Tita in Kardelja. Oba prva jugoslo komunista sta bila takart člana Kominterne.
   https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

   Resnica časa do 22.junija 1941: Hitler, Stalin, Tito, Kardelj, nazorsko in agresorsko skupaj, vsak v svojih okupacijskih conah po Evropi!

  • JANEZ GUS

   Zločinec TITEK JE BIL PA KOMUNIST.Kakš,o zapuščino pa imajo za sabo ti kominternovski učenci.Največji zločinci vseh časov,Tvoji belogardisti so se borili za slovenski narod,obratno od tebe rdečuh pokvarjeni.

  • tramal

   Hitler je lahko samo komunistični vzor ,ker je bil levak tako kot ti in ostali komunajzerji.

  • montyamp

   Hehehe , danes lahko vidimo , zakaj se Hitler z banditi ni pogajal .
   Že takrat je vedel da boste ustrelili Krambergerja .

  • montyamp

   Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v Šentvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister SFRJ, Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ, Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu, kar do januarja 1945.
   http://www.casnik.si/index….

  • montyamp

   V prvem obdobju okupacije, od 17. aprila 1941 pa do 22. junija 1941, pred nemškim napadom na SZ, še ni bilo slovenskega partizanstva, bili pa so aktivni komunisti v tem obdobju veliki prijatelji, zavezniki Hitlerja, ki je septembra prejšnje leto (1939) skupaj z Sovjeti zasedel ubogo Poljsko. Navdušenje KPS nad Hitlerjem se je izkazalo v organiziranju množične manifestacije: naščuvali so kmete, ki so v Trebnjem in na pohodu proti nemški meji manifestirali za priključitev tega dela Slovenije k nemškemu Rajhu. Italijani so ob tej priliki ostro reagirali. Padli so mnogi talci. V tem obdobju prijateljstva z nacisti je KPJ zagovarjala kolaboracijo na celi črti. Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v Šentvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister SFRJ, Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ, Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu, kar do januarja 1945.
   Konec aprila je KPS ustanovila PIF, Protiimperialistično fronto, ki je kritizirala angleški, francoski in ameriški imperializem, ne pa nemškega in fašističnega. O kakem boju za osvoboditev Slovenije ni bilo govora. RS slavi 27 april 1941 kot Dan upora. Ta zgodovinska laž se bo RS nedvomno maščevala. Izgovor, prvič omenjen pred dobrimi desetimi leti, da je PIF bila predhodnica OF, je čisti nesmisel. Obe organizaciji sta v namenih in ciljih diametralno nasprotni. PIF – Protiimperialistična fronta je imela za cilj in nalogo kritizirati svetovne imperializme: ker so v tistem času komunisti prijateljevali z Nemčijo, so napadali samo zahodne zaveznike, Anglijo, Francijo. O kakšni osvoboditvi Slovenije ali Jugoslavije ni bilo niti besede. Po drugi strani je bil izključni namen OF pomoč napadeni Sovjetiji in posredno, postransko osvoboditev Slovenije, Jugoslavije. Tako delovanje PIF kot OF je sledilo direktivam Kominterne. Toda Kominterna komunistom ni dala navodila, naj PIF samo spremenijo v OF. To so si komunisti izmislili v propagandne namene, kar pojasnjuje tudi zadrego z »dnevom OF«, ki so ga v komunistični Sloveniji v nekaterih obdobjih praznovali, v drugih pa spet ne.
   Če je torej PIF bila usmerjena proti Angliji in Franciji, se je vse spremenilo na sam dan napada Hitlerjeve Nemčije na Sovjetsko zvezo, dne 22. junija 1941. Sledeč povelju Kominterne je KPS še isti dan ustanovila povsem komunistično OF in prvi redki komunisti, imenovani partizani, so odšli v gozdove v ilegalo. Naslednjih 8 mesecev je bilo v Sloveniji sorazmerno mirno.
   (…)
   Resno aktivnost je pokazala VOS – Varnostna obveščevalna služba, tajna komunistična politična policija. Člani so bili označeni kot partizani. Ta organizacija je izvedla prvo akcijo jeseni 1941: napadli in ranili so 3 slovenske orožnike v ljubljanski pokrajini. Stvari so postale bolj resne, ko je VOS začela množično ubijati rojake civiliste. Šlo je za vplivne Slovence, ki bi mogli biti nasprotniki bodoči revoluciji .
   http://www.casnik.si/index.php

 • VERZIFIKATOR

  Z njim je včeraj praznoval frančiškanski pater Bogdan Knavs s Sv. Gore.
  Preboja virusa ni bilo zaznati zaradi praznovanja na daljavo, a verjetno pravi preboj še sledi.

  Tov. Franta danes praznuje častitljivih 97 let. Ker danes ni mogoče drugače, se je tudi telefonskega klica zelo razveselil. Ostaja dobrovoljen in pogumen ter se veseli trenutkov, ko se bomo lahko ponovno osebno srečali. Spodaj prilagam zapis in sliki iz leta 2018.
  Sveto pismo pravi, da je doba našega življenja 70 let, 80 pa, če smo krepki. Le kaj bi potem lahko rekli za našega slavljenca, tov. Franca Severja – Franto, ki danes praznuje 95 let?
  Lahko zatrdimo, da Franta ni sam…
  Prikaži več
  Fotografija osebe Pater Bogdan
  Knavs.

  • Hribouc

   Čakaj, čakaj, kuga pa je to? Bi bil malo bolj precizen?
   Kje je objavljeno o čemur tule nejasno pišeš, a imaš link na ta članek, da vidim kuga dela pater Knavs – tole pa niso heci!

   • VERZIFIKATOR

    Žal nimam linka. Prijatelj kopiral s FB.

    • Marina Kolar

     Niso vsi patri tako pokvarjeni kot Nora24TV in njeni podporniki hujskaštva…

  • Grega Višnar

   Boji se umret.

  • JANEZ GUS

   Tov.franti in tebi pa želim,da te požrejo podgane.Za njega dokazano,da je vojni zločinec,ti si pa seronja.

  • pupa

   Ali je pri patru morda opravil sveto spoved?

   • VERZIFIKATOR

    V poslednje olje ga je dal, da se bo bolje cvrl.

    • JANEZ GUS

     pamet ti je pa tuja zadeva.

 • Marjan IV

  Na tisoče pomorjenih in čeprav je vedno več rehabilitiranih, se še vedno pretvarjajo da ni nihče kriv. Nekaj gnilega je v tej deželi. Narod obstane če je moralen in civiliziran. Če ne, je sam svoj grobar.

 • Hribouc

  Ne odnehat, g.Kindlhofer-ne popustit.Ne samo zaradi Vaših strašev ampak tudi zaradi vseh, ki so šli skozi Teharje v smrt in teh je bilo na tisoče, dva moja, stric in stari oče oba medviojni žrtvi lažnjivcev in morilcev.

 • JANEZ GUS

  Tega franta šarčevega simpatizera preganjat do obisti

  • JANEZ GUS

   kako je pa kaj obtožnica za tega zločinca

 • Novakec1

  A ne bi namesto tega raje povedal kako je kaj z NEK v Krškem po potresu ali nam grozi še eden neviden ubijalec radiacija?

  • šmentanamuha

   Vse ne more bit v enem članku.

   • Novakec1

    Če pa čakajo da se neha trest da bodo potem kaj pametnega napisal, mogoče enkrat zvečer.

  • KAPIBARA

   ..po… tako kot pred….

 • RATATA

  Slovenski genocidni potop so spočeli “odrešeniki” Krek, Korošec, Jeglič, (Izidor Cankar), Hribar, Tavčar in Kramer že leta 1918, ko so potacali RAZGLAŠENO (torej interncionalno pravno obstoječo!) zvezo slovenskih dežel pod oblastjo vlade v Ljubljani (vitez Pogačnik).
  Tega dogodka so se sicer povoženi Slovenci do 1928. še vsako leto spominjali z mašo v stolnici v Ljubljani. Po tem letu je tudi spomin izbrisan….

  Kar vidimo okoli sebe je stoletje divjanja nad slovenskim ljudstvom, ki se lahko ubrani le organizirano v državno strukturo. To smo počeli tisoč in več let.
  V svojih deželah smo se ubranili pred morilci s handžarji.
  Potem pa so blazneži – plačanci (to ni ljudstvo!!!) – zradirali slovensko državo (tako zvito, da so celo parlament države prekrili s plahto nekakšne univerze Kralja Aleksandra), vzeli ljudstvu lastno (državno) upravo – t.j. policijo, vojsko, administracijo – in gole in bose nas je doletelo dvajseto stoletje vojn in Revolucije.

  Masaker nad nemočnim slovenskim ljudstvom je imel različna imena, rezultate pa uživamo z vsemi čutili: slišimo zmedeno govorico, čutimo praznino okoli sebe in vidimo morišče namesto čudovitih dežel, ki so nam jih oblikovali, poimenovali in ubranili predniki.
  A najhujše od vsega je, da morišče, polno nepokopanih mrtvecev prekriva pravo pokopališče: pokopališče TISOČLETNE SLOVENSKE DRŽAVNOSTI, ki so jo zlikovci uničili, ko je končno zacvetela v moderni zvezi slovenskih dežel 31.10.1918.
  KAM JE IZGINILO VEČ KOT MILIJON IN POL SLOVENCEV? TOLIKO JIH JE V STO LETIH DIVJANJA VSEH SORT SAMOZVANIH (brez mandata) OSVOBAJAČEV IZGINILO NEZNANO KAM!!!
  Kdo bo vrnil slovenske države – dežele, ki so leta 1918 sestavile Jugoslavijo in z osamosvojitvijo izstopile (kakor je zapisano v TUL)???

  Človeka ni brez atributov. Eden glavnih je identiteta, kamor najprej sodi državljanstvo.
  To je zapisano na vsaki osebni izkaznici – identity card se imenuje.
  Identiteto jemljejo ljudem tisti, ki jih hočejo spremeniti v rajo.
  Prvo smo SLOVENCI in šele nato kaj drugega.
  Vse se začne in obstane s STRUKTURO, do katere se je človeštvo mukoma dokopalo, imenujemo jo pa DRŻAVA (state, status!).
  Nazorna prispodoba: kakor je trta brez brajde kup plevela, so ljudje brez države gomazeča brezoblična masa.
  Tudi zato je potrebno obravnavati takšne brezobzirne prebiralce ljudi za odstrel in metanje v jame, ki so za nagrado dobili privilegij dosmrtne slave in položaja!

  • Marjan IV

   “Slovenski genocidni potop so spočeli “odrešeniki” Krek, Korošec, Jeglič, (Izidor Cankar), Hribar, Tavčar in Kramer že leta 1918…”
   Takšen poskus vsegliharstva je ravno tako problematičen kot opevanje komunistov in njihovih dejanj. Našteti so imeli misli in dejanja na popolnoma drugačnem nivoju kot kakšen frata ali maček z rdečo zvezdo, ki so dejansko sodelovali v genocidu.

   • RATATA

    Riniti v južnoslavijo ali v panslavizem ali se celo imeti za alpskega hrvata (Tavčar..) ni prav nič drugače kot kominternovstvo!
    Vse to je genocidno orožje, ki ga občasno zamenja pravo – pokalno!
    Če rečem, da ni “nič drugače” seveda mislim, da je “vseglih” … torej ja, lahko TI rečeš, da je to VSEGLIHARSTVO in ti celo potrdim MARJAN IV!
    Kje si dobil idejo da uporabiš ta političen izraz #vsegliharstvo# mi ni težko uganiti, saj že dolgo spremljam manipulacije!

    • Marjan IV

     Vsi našteti niso bili enaki, sicer pa po prvi vojni so bili drugi časi. Imet se za alpskega hrvata, je čisto nekaj drugega kot umsko pohabiti narod, kar je komunizem naredil.

     Vsegliharstvo je pa zame resen problem.

     • RATATA

      Vsegliharstvo tudi meni zelo jezi! Sem pa vse povedal in nikoli ničesar izbrisal, tko da je vseglih, če ne razlagam še pešnajstič…

 • zaslosds

  Frantla poslat v Haag,tamalega valiča brez svoje pameti pa za spremstvo.

  • tomven

   Pusti valića, on je samo ritoprodajalec…

 • Mate

  Narodni izdajalci, kateri ste zbežali , če pa niste ste pa nadeli rdečo zvezdo, zato da vas niso zgazili, ko valer podgane! SFSN

  • Olga101

   Ne samo, da klevatate žrtve genocida, odobravate celo zločin nad otroci?!!l

   • Mate

    A na tisoče Slovencev in slovenk, pa tudi otrok, poslanih v koncentracijska taborišča pa ni zločin? Pa s tem, da so 95% tistih ki trohnijo po luknjah, sami lastnoročno, svoje sorojake izdajali gestapu. SFSN

  • JANEZ GUS

   Narodni izdajalci so bili komunisti.Komunizem so uvozili iz boljševistične Rusije.

   • Mate

    Ti nimaš use čiste v glavi a?

  • montyamp

   Agitpropovska folklora . Izdajalci poštene vedno označijo z izdajalci . Nasilna retorika je značilna za zločinsko retadiranost , ki se v 100 letih , lahko pohvali samo s tremi uničenimi državami na tem prostoru .
   SHS-YU-SLO
   Slovenija je bila do 1918 vsaj nečemu podobna , danes je to udbovska vukojebina iz katere na leto zbeži 10 000 autohtonih Slovencev .

   • Mate

    Besede pa znaš obračat a? Pa natollčevat a? Po 45tmu ni bilo vse in prav. Te bom tko vprašu: zakaj pa niso takratni “domoljubi” zagrabili za puške in se šli boriti v gozdove. Če bi vsi pravi domoljubi takrat zagrabli za puške ( če bi bila sloga v slovenskemu narodu) ne bi Hitler dolgo tlači zemljo po tej lepi deželi! Izdaja primorske, dolenjske Italijanom, Štajerske in gorenjske Nemcem in prekmurja mađarom, je zločin proti slovenskemu narodu, s katerim se ne more primerjat nobena fojba polna teh pritlehnikov! SFSN

 • Olga101

  Pravilno! Vztrajati, da bodo zločinci kaznovani, saj genocid ne zastara!

 • tomven

  Podpiram trud g. Franca Kindlhoferja. Naj gošarski stvor občuti vsaj malo kazni za vse svinjarije, ki jih je počel v svojem predolgem življenju. Matilda že brusi koso, sonce zahaja, jenjuje že raj…

  • JANEZ GUS

   Gošarizem še kar vstraja.A tudi za to rit se bo našla palica.Se mi zdi,da je zdaj pravšnja prilika,da spodimo tovariše iz gozda.

 • Amerikanc

  A je to tisti Šarkotov idol o katerem so posneli Western na Menini planini. Menda je bil Franta hujši od Winetuja, saj je sam kot pravi rdečekožec, potolkel na tisoče belcev po Planini.

  • JANEZ GUS

   Ja to je ta zločinec iz menine,saj se je sam pohvalil.V pravni državi bi že davno krasil kandelabr.

 • JANEZ GUS

  Rdečuhi,ki si krajšate čas na tem portalu,t.i vaši belogardisti so bili slovenski pošteni fantje z razliko od vaših zavoženih faliranih študentov ,vaških zlikovcev,postopačev,lenuhov,lopovov.Zato danes nismo švica.Tudi vaša matjuška počasi prihaja k pameti.Zato bomo te fante ,ki so so upali upreti zločinskemu komunizmu vedno častili.

  • JANEZ GUS

   Pri nas smo imeli pa drugo OŠ.Učili smo se o samih poštenih tovariših in o zlobnih belogardistih.

 • Black_hawk

  Treba je vztrajati seveda. Se spomnim OŠ kakšno smi imeli, povsod zlobni tovariši, kako malo je bilo dobrega v njih, ker so bili iz prejšnjega sistema.

 • jan Gedli

  Čudi me, da pišete o pritožbi zoper sklep o zavrženju ovadbe. Zoper takšen sklep pritožba ni možna, lahko pa oškodovanec prevzame kazenski pregon. Živi oškodovanci zaradi dejanja, na katero se nanaša konkretna ovadba – povojne pomore domobrancev iz taborišča na Teharjah bi mogli biti oškodovanci tisti, ki so bili s smrtjo pomorjenih prizadeti čustveno, fizično (npr. odsotnost starševske skrbi in vzgoje, fizičnega in čustvenega zavetja – torej realno še redki živeči otroci pomorjenih in morebiti še kakšen zelo ostareli bližnji sorodnik. Pregon pa je potrebno nadaljevati pravočasno. Drugo je vprašanje notranjega nadzora nad delom tožilcev, ki ga lahko opravi le višje in vrhovno tožilstvo, na kar se pač ni za zanašati. Tudi parlamentarna komisija državnega zbora bi lahko kaj storila, vendar tudi na to se ni za zanašati.

  • Kindlhofer

   Seveda ni mišljena pritožba, ampak subsidiarna tožba.

 • JANEZ GUS

  Kdaj ima danesKPS intervju z tolovajem,svetovnim banditom kocjančičem

  • JANEZ GUS

   Slovenska komunajzerska sramota od RTVS.Ta komunistični gnoj je treba ignorirat in ga blokirat.Verjamem,da tudi kimunistično,ne prostovoljno članarino bojo nam nekega dne vrnili.

 • Vlado77

  Verjetno smo mi edina država EU ,ki ne dovoli niti simbolične kazni akterjem režima ,ki je izvensodno masovno pobijal nedolžne. Naš sodni sistem tega ne dovoli in pika. Dokler bomo imeli tak “neodvisen” sodni sistem s takimi sodniki ,ki nikakor nočejo obsoditi krvnikov ( niti simbolično) smo še v vojni. Bučar je rekel , da je konec vojne nekoč. Glede na to , da pri nas ni mogoče obsoditi nobenega zločinca . smo še tam. Še več ti so častni občani in spoštovani celo od PV (Šarca) . Slovenija je še daleč od normalne države.

 • Arne Hodal

  g.Franci, veliko moralne podpore imate med slovenci.

 • hermannn

  G. Kindlhofer, moje globoko spoštovanje!

 • svobodasloveniji

  SPOŠTOVANI G. FRANCI KINDLHOFER, VSAK JE ZA SVOJA DEJANJA ODGOVOREN SAM !
  VZTRAJAJTE VSE DO ZMAGE !
  TO JE VAŠA ZAVEZA

 • Anton Slapnik

  slika je odrezana na desni, tam stoji neka lepa znana partizanka pod lepim partizanskim nadimkom ČRNA VDOVA, pa saj jo vsi poznajo tam iz celja, samo povedati si še ne upajo ker je še zmerom prastrah v njih

 • Anton Slapnik
 • JANEZ GUS

  Zakaj so pa bli takrat na menini planini A kdo mogoče ve.So modeli mogoče pogozdovali.

 • Tine Čeligoj

  Karma je kurba in prej ali slej ga bo našla..