Pokvarjen falcon: Cerar ne gre na žalno slovesnost za Kohla

Falcon (foto: STA)

To pa je bizarno! Slovenski premier Miro Cerar se ni udeležil žalne slovesnosti za umrlim nemškim kanclerjem Helmutom Kohlom, ker ima vladni falcon tehnične težave.

Medtem ko se je v Strasbourgu na žalni slovesnosti v spomin nekdanjemu nemškemu kanclerju Helmutu Kohlu zbrala vsa evropska politična smetana, prišel pa bo tudi nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, ostaja Miro Cerar doma. Razlog? Pokvaril se je vladni falcon in tako “poskrbel”, da predstavnika Slovenije ne bo na žalni slovesnosti, kjer so poleg Angele Merkel govorci tudi predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani, predsednik Evropskega sveta Donald Tusk in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. Po spominski slovesnosti, ki bo trajala približno dve uri (začela se je ob 11. uri, op. a.), bodo krsto prepeljali v Nemčijo, kjer bo pogrebna slovesnost v katedrali v Speyerju.

Je pokvarjeno letalo le izgovor?
Cerar za tehnične težave vladnega falcona zagotovo ni izvedel tik pred zdajci. Lahko bi se, tako kot nekateri slovenski poslanci v Evropskem parlamentu, ki delajo v Strasbourgu, usedel v avto. Do tja je po podatkih aplikacije Google maps sedem ur in pol vožnje, tako pa Cerar ostaja doma. Natančneje, raje si bo ogledal nekatere slovenske kraje, med drugim Hotizo in Mirišče. Očitno je, da slovenski premier ne zna izbirati prioritet  kar pa je tako ali tako že večkrat pokazal. Sicer pa je morda še bolje, da ostaja doma, saj s svojim vedenjem ravno ne blesti. Samo poglejte tole fotografijo ob srečanju Cerarja in Aleksandra Vučića v Srbiji, ko se ne ve, ali je Cerar salutiral vojakom, si popravil frizuro ali se je držal za glavo.

Foto: epa

Zgrešena naložba – sami stroški, pa še vrednost pada
Vladno letalo falcon se je že večkrat izkazalo za zgrešeno naložbo. Več kot v zraku je na tleh, največ v hangarju Slovenske vojske v Cerkljah. Že vse od leta 2009 pa je falcon predvsem na grbi davkoplačevalcev. Delo je poročalo, kako je nekaj časa stal v Združenih državah Amerike, nato pa so ga odpeljali na servis v Švico. Njegovo vzdrževanje in upravljanje je v času med februarjem 2009 in aprilom 2012 stalo kar 1,65 milijona evrov. Za ohranjanje plovnosti falcona pa gre vsako leto več sto tisoč evrov, leta 2012 smo, na primer, samo v ta namen namenili 372 tisoč evrov, leta 2014 pa je vlada izbirala novega serviserja za štiriletno obdobje, ki bo zaslužil okrog 6,5 milijona evrov.

Še največja izguba pa je padec vrednosti falcona. Država ga je kupila za 30,6 milijona evrov, leta 2010 je bilo letalo vredno 16,2 milijona evrov, leta 2012 pa so mediji pisali, da “ponujena cena ne sme biti nižja od 12,6 milijona evrov”.

Za tekmo v Parizu brez problema, za žalno slovesnost za nemškim kanclerjem pa se pokvari
Ura letenja s falconom stane sicer 4221 evrov. Vsi stroški, povezani z vzdrževanjem falcona, pa so v lanskem letu znašali kar 1,8 milijona evrov. Mimogrede, Cerarjeva vlada je v lanskem letu s svojim ptičem letela kar 102-krat, najbolj škandalozen polet pa je odmeval letošnjega januarja, ko si je Cerar z njim privoščil izlet v Pariz, natančneje na ogled rokometne tekme skupaj s prijatelji “iz službe”  med njimi naj bi bil celo otrok.

M. S.

 • montyamp

  Pokažite mi eno stvar ki normalno funcionira pri teh neligitimno izvoljenin banditskih
  marionetah .
  Falcon je crknil , ali pa ima gamad spet kadrovske težave .
  Unterhund oberbanditstvo , dokazano .

 • resnicaboli

  Kakšna vlada takšno letalo pokvarjeno. Če ni vse skupaj naštimano saj je že včeraj objavil da bo obiskal kraje ki so ostali zunaj Slovenije?

  • Nata

   Hm. . . . . . g. Joras ga ne bo prev nič vesel. Nesrečni človek je bil zelo razočaran. Po navadi se jezi, sedaj je pa čisto obnemel. . . . .po vseh teh letih !!

 • VERZIFIKATOR

  M. R. Sirar

  PESEM BOEMSKEGA LETALCA

  Plačica je moja majhna danes,
  kar revež sédel bil sem za krmilo,
  dobil od botrov jasno navodilo,
  da pilot ne sme postati Janez.

  S svojo se pilotsko zdaj prebijam
  mezdo mesečno kot kak klošár,
  prej pritekal redno je denar,
  zdaj pa žal se zgolj s smetmi ubijam.

  Prej, če urico sem kje predaval,
  petsto, šeststo evrov je kanílo,
  dobro se mi je tedaj godilo,
  sem na oslov se račun zabaval.

  Leporečil, saj več ne obvladam,
  teoretiziral sem moralno,
  butcem pa se zdelo je normalno,
  da o megli v soncu jim razkladam.

  Zdaj ko pilotiram po viharjih,
  megla je povsod, ne vidim sonca,
  čakam na pristanek, čakam konca,
  sanjam spet o pravljičnih denarjih.

  Se ne zmigam, nič ne dam od sebe,
  saj zato pač nisem usposobljen,
  sem le aparatčik posodobljen,
  zadolžen, da vodim tudi tebe.

  Žejnega čez vodo te prepeljem,
  sem v pilotski varno skrit kabini,
  se mi sploh ne sanja o brzini,
  tu le žvečim nekaj, malo meljem.

  Je falcon daljinsko navigiran,
  mene vanj samo so posadili,
  name odgovornost prevalili,
  sem pilot od zgoraj dirigiran.

  Jaz pa mislim, bratci, si takole,
  se bom vsaj do sitega nalétal,
  galopiral, v zraku se zapletal,
  ste hoteli, pa imejte tole.

  Hočete, piloti da so lepi,
  pametni in vsi na vaši strani,
  šepnem vam, da ste pač zapeljani,
  saj sem le navaden potnik slepi.

  Potnik, ki mu zrastejo peresa,
  ker v letenju strastno ves uživa,
  tisti pa, ki me naprej poriva,
  zagotovo pelje vas v nebesa.

  • Nata

   + + + + + + + + pa še en pripis.
   Izgleda, da imajo mnogi naši državljani nebesa tu, na zemlji ! Zelo se držijo tega pilota , ki so mu že zrasla peresa.

 • montyamp

  VONTA-MUSAR-VLASTO dajte vun , bo falcon prec u lufti .

 • Vstrajnik

  VLADAJOČI BLEFERJI ! Po režiji iz ozadja se ne sme udeležiti slovesnosti. ker je rdeča banda zaradi Kohla totalno zgubila živce. Saj ta banda še danes ne odobrava samostojne demokratične Slovenije, ker to ni v “njihovih opcijah”.
  Pri vseh teh pripetijah je najbolj žalostno to, da je narod raje v bedi in nič ne postori, da bi pospravil to uničujočo bando za Slovenijo.

 • Stajerka

  LAŽ je nesmrtna duša komunistov……ali lažejo ali so na falconu izvedli sabotažo…..OBOJE je nesprejemljivo!!!
  upam, da je vsaj slovenska desnica poslala kakšnega predstavnika ……Kohlu smo lahko hvaležni za priznanje Slovenije in padec trde ruske roke sredi EU……no, mogoče je tudi to čevelj, ki žuli “slovenske” levake……

  Cerar je že pred 2 dnevoma napovedoval današnji izlet med slovensko manjšino na Hrvaškem…….verjamem, da imajo glavo in jajca ter mu dajo kar mu pripada – njemu in njemu podobnim…….

 • hribovc

  a je notranja ministrica pozabila olje nalit v falkona, al kaj ??… prav’jo da se v glavnem ona fura naokrog !!

 • pajot

  mamin sinko je spet dokazal,da je rdeč do fundamenta. Če bi škripnu putin,bi se peš odpravil na pogreb. Tolaži me dejstvo,da ne bo več dolgo. Je pa to slaba tolažba,kajti v Sloveniji pride za slabim predsednikom zmeraj in definitivno še slabši.

  • Vstrajnik

   Ja, narod to želi .

   • pajot

    ne narod,temveč izrod. Izrojeni osebki volijo izrojene osebke. Preprosto.

    • Nata

     + + + + + žal, pa jih je kar precej. Hudir, no !!

 • Vera

  Cerarja je sram pred evropsko in svetovno javnostjo , ker so naši levaki zapravili še tisto kar smo imeli do 29.6. 2017 . Upajmo, da je šel na pogrebno slovesnost vsaj kdo od desnice .

  • von Rhein

   Kaj so levaki zapravili evropsko in svetovno javnost malo zanima. Cerar se v družbi evropske elite bolj slabo počuti zaradi drugih stvari.

   • milanček

    seveda, evropa ve , da je cerar nesposobno komunajzarsko sranje, ki lahko prosperira samo v fukojebini , kjer vlada madžarskosrbski čefur z srbsko UDBO in narko mafijo! Ne zastopim očeta od tega majmuna, da se ga javno ne odreče!

 • karpelec

  Slovesnost bo minila tudi brez njega, še Angela ni bila zaželena z govorom, drugaće bi se še moral kaj naučiti od Orbana.

 • Franjo Trojner

  A Falcon je pokvarjen? Prehitro in ob nepravem času se je pokvaril! Spodobilo bi se, da se žalnostne slovesnosti v spomin nekdanjemu nemškemu kanclerju Helmutu Kohlu udeleži celotna vlada z Cerarom na čelu in če bi lahko strpali v avion še celotno koalicijo brez prtljage seveda, bi bila delegacija popolna in če bi takrat v luftu kikno kak motor bi bil moj in marsikaterega Slovenca dan fantastičen, popolen. Jebeš taki avion, ki crkne na tleh, takoj v odpis!

  • pajot

   V ta avion bi jaz osebno povabil še milana kućana. Se ve,zakaj….

 • mirodel

  Pokvarjen falcon, pokvarjen Cerar. Ampak za falcona še ostaja upanje, da ga popravijo ……

 • kralj matjaž

  Prioritete?
  Od leta 2008 do danes so nas lepo potisnili nazaj na balkan. Namesto da bi se Slovenija gibala v družbi Avstrije, Nemčije, Češke, Slovaške, Madžarske, Poljske, torej v sredni Evropi, so nas potisnili na balakan. Žalostno. Ampak največji problem je, da tega oni ne razumejo

 • hle

  A se ni mogel med letom pokvarit

 • Franc Šink

  Kakšen Falcon? Za te luzerje sta bolj primerna kramp in lopata.Pa še z njima ne bi znali upravljati.Tehnično je za njih prezahtevno!

  • Nata

   Za to pa imajo toliko silne birokracije, no !! Prekladajo papirje iz desne na levo. Kakšen važen dokument pa skrijejo v predal.

 • Nata

  Saj ga nihče pogrešal ne bo ! Pogrešal v tistem pomenu, kot pogrešaš spoštovano osebo.

  Pa smo res en rdeč otoček v Evropi.
  Ne razumem pa, kdo to škatlo oskrbuje ? Saj eno letalo ni samokolnica, ki jo primeš in pelješ ?Torej ? Da enemu premieru ne morejo uredit prevoza ?Morda bi pa lahko šel s kakšnim drugim politikom. Saj jih bo veliko tam ?Pa toliko naši govorijo o dobrososedskih odnosih. . . . . . . ??

  • Slovenec 33

   Ja edina okupirana država v Evropi smo- to je ta oroček.
   Poleg njega je manjkal le še Kim,.

   • Nata

    On je tekel v Razkrižje . . . . . pa kaj vem kam še, no ! Skrbi za svojo rito.

    • karpelec

     Pred volitvami mora pokazat malo skrbi za majhen narod-vsak glas šteje.

 • lokec

  Naj vzame žogo in se žoga.

  • karpelec

   Za žogo rabiš spretnost.

 • lokec

  Naši levi so užajeni zaradi arbitraže, vendar dolgo ne bodo priznali.

  • karpelec

   Leta po vaseh in obljublja nemogoče.

 • Joža Gabroža

  cerar sploh ne ve koliko je za nas naredu helmut kol res njemu bi pa lahko spoštljivo obiskal zadnjo POT in mu omogočil da lahk tolk krade dragi CMERO

 • Ana Job

  Kakšen kreten! Nemci so bili vendar med prvimi, ki so priznali našo samostojno državo. Leti v Nemčijo se vršijo na nekaj ur in lahko bi se peljal v prvem razredu z redno linijo. Kak osel, škoda, da je predsednik vlade! Uf!

  • luckyss

   Mama Merkel je “mehki Hitler”….
   Od tod verjetno vaše belogardistične simpatije ;)

   • Ana Job

    Dragi luckyss!
    Prvič: dementne in usekane Merklove ne prenesem, ker se je prodala Arabcem, ki imajo v lasti 80% delnic nemške industrije. Drugič : Hitler je drhal iz vzhoda sovražil in je ne bi nikdar naselil v svoji domovini

    • luckyss

     Za Hitlerja smo bili drhal tudi Slovani…

     • Ana Job

      Hitler je bil preveč histeričen in preganjavico je imel. Z Židi je res pretiraval, čeprav so tudi v resnici navadna drhal smrdljiva, ki za Nemčijo res ni nikoli naredila ničesar koristnega.

     • luckyss

      Narod je takšen kot ga vzgojijo politiki ali verski voditelji..
      Najhujši narod vzgajajo voditelji brez načel ali tisti, ki se obračajo po vetru..

     • Ana Job

      Lepo si povedal.

     • Ana Job

      Lahko vidiš, kam je Homeini potegnil Iran. Nazaj v srednji vek. Ženske, ki so nosile bikinke, so se morale začet pokrivati in omejene so jim bile vse pravice.

     • montyamp

      Čefurji ste še danes , vsaj za nas Germane .

 • garfi

  tehnične težave so služnostna pot, ki jo hvali kot stik z odprtim morjem
  eu in evropa se spreminja v podobno sranje

 • centurion

  Le zakaj se ni falcon pokvaril v zraku…..
  Res lepa priložnost je šla po vodi ali pa v luft.

 • luckyss

  Je spet “crknu” akumulator ?!
  ;))

  • Tačka

   luuuckyss vuuuuuf aaa vuf

 • princeska

  Pet minut prej pa cmerar ne more vstat.

 • TOML

  Vso komunistično vlado bi moral naložit v Falcona in ga poslat v en travnik.
  Od takrat, ko je Poljska poslala svoje komije z avionom v Katinski gozd ima 8% gospodarsko rast.
  Ne jebejo muslimanov in ne jebejo komunistov.
  Prava oaza miru.

  • karpelec

   Falcon je premajhen.

 • Peter

  Je spet ventil zmrznil?
  Ja, to se sokolom rado dogaja, no….

  • karpelec

   Dobrodošel pogrešani!

   • Peter

    Ah ne, jaz se javim samo, ko ventili zmrznejo, no.

 • MEFISTO

  Mar bo res luckyss nadomeatil Tunneka Togglofovega?

  Ne razumem pa, zakaj bo enake klamfe sral!

 • MEFISTO

  Karkoli je že bilo vzrok Cerarjeve odsotnosti, sem vesel, da ga ni bilo na žalni slovesnosti.

  Nespodobno bi bilo, da bi bilo, da bi nas tak junc zastopal na pogrebu evropskega velikana, ki mu tudi Slovenija marsikaj dolguje.

 • piko8

  Lepa priložnost, da bi se znebili nesposobnega sinkota rdeče matere je žav tokrat splavala po vodi, na našo nesrečo!!!!

  • MEFISTO

   Ena prilika se je že sfižila.

   Falcin se je, žal, pokvaril že pred poletom.

   • tohuvabohu

    Škoda, res. Lahko bi se znebili obeh.

 • Gr Enze

  Sram ga je boji se zarad NLB sigurn bi ga prašali če j kej žlahta z severnim korejcem

 • Olga

  Ni nobene škode! Naj bo falkonon kar doma! Cerar, Merklova in Junker itak ne sodijo na pogreb tega velikega evropskega državnika!

  • cosmosjasnovidec

   Res je.
   Sicer bi pa ti istospolneži lahko šli z navadnimi bicikli.

  • Adolf Hitler

   a mislš te svinje židovske zavelene skoda da ni prej crknu fuj smrad ta kuga ti je dal to pizdo židovsko Merkel u vlado!

 • Poštenje velja

  Potomec komunjarske pra…ce se drzi
  druzinske doktrine.

 • Adolf Hitler

  skoda da se ni v zrak pokvaru z tisto pizdo cmeravo komunaisersko!

 • Adolf Hitler

  https://www.youtube.com/watch?v=Tv8WorkZRV0

  FAKE: FLÜCHTLING beim ABSAUFEN erwischt! | WIE MERKEL EUCH ALLE VERARSCHT! |

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!