Posilstvo postaja trivialno – za 200 evrov podkupnine tri leta kazni, za posilstvo eno leto

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

V zadnjih dneh je v javnosti precej zaokrožilo poslansko vprašanje poslanca SDS Vinka Gorenaka, ki ga je postavil pravosodnemu ministru Goranu Klemenčiču. Gorenak je ministra spraševal ali se mu ne zdi minimalna kazen za posilstvo prenizka Ta namreč v Republiki Sloveniji znaša zgolj eno leto. Gorenaku se zdi, da bi morala minimalna kazen za posilstvo znašati vsaj pet let. 

“Slovenska policija je po dostopnih podatkih v letu 2013 obravnavala 43 posilstev in 10 poskusov posilstva, mnogi primeri pa ostanejo skriti, saj žrtve molčijo, jih je strah ali pa so premalo ozaveščene in ne prijavijo kaznivega dejanja. Slednje je pogosto predvsem, kadar pride do posilstva znotraj partnerske zveze,” je bil v svojem vprašanju jasen Gorenak.

Zakaj je kazen za posilstvo prenizka?
Gorenak v svojem poslanskem vprašanju pojasni tudi zakaj je, po njegovem mnenju, kazen za posilstvo prenizka. “Storilec pri kaznivem dejanju posilstva žrtev zaznamuje za vse življenje, zato me zanima, zakaj se spodnja meja dolžine zaporne kazni ne poviša na 5 let oziroma ali se pristojnemu ministrstvu zdi ustrezna dolžina kazni, ki jo predvideva zakon, in ali razmišlja o povišanju le-te,” sprašuje poslanec SDS Gorenak.

Dejstvo je, da je posilstvo eno najgrozovitejših dejanj, saj gre za napad na telo in na tisto najbolj osebno. To je naša intima in spolnost. Pri ljudeh, ki se tega zavedajo, je lastno telo, sploh pa spolni organi, tudi duhovna kategorija. Posilstvo lahko pusti najhujše rane, s katerimi mora žrtev živeti celo življenje. Te rane pa so tako duhovne, duševne, kot telesne narave. Kot kaznivo dejanje, ki pusti posledice pri vseh treh kategorijah, ki nas delajo ljudi, je posilstvo popolnoma premalo kaznovano.

Poslanec Gorenak je ministra Klemenčiča vprašal tudi: “Ali so storilci kaznivega dejanja posilstva deležni obvezne in redne psihiatrične obravnave v zaporu?” Pomembno je, da se pri posiljevalcu ugotovi vzrok storitve kaznivega dejanja in da se ga, če je to mogoče, pripravi na ponoven vstop v družbo. Pri nas je to še toliko bolj pomembno, saj so kazni za posiljevalce smešno nizke.

Posilstvo v partnerski zvezi je velik problem – sploh v islamu
Kot izpostavi Gorenak v svojem vprašanju je posilstvo v partnerski zvezi velik problem. Da ženske (in tudi posiljeni moški) tiho trpijo seksualno izživljanje svojih partnerjev je nedopustno, sploh če vemo, da nekatere religije posilstva v zakonu ne priznavajo. Sploh v luči migrantske krize in islamskih migrantov pa bi bilo morda vprašanje prenizkih kazni za posilstvo vredno resno nasloviti.

Vemo, da v islamu stvar kot je posilstvo v zakonu ne obstaja. Žena oziroma žene določenega moškega so zavezane izpolnjevati njegove ukaze in ga zadovoljiti. Ženska je drugorazredna, kar potrjujejo tudi mnogi islamski teologi, ki trdijo, da Alah ne podpira enakopravnosti med spoloma. Pravzaprav islam priznava posilstvo v zakonu samo takrat kadar moški prisili žensko k seksu med menstruacijo, v nenormalni pozi ali pa med postom v ramadanu.

S prihodi migrantov pa je sploh pravilno, da se kazni preventivno poviša. Ne samo zaradi njih. Predvsem zaradi grozljivosti dejanja. A v tem zadnjem letu smo bili lahko priča množičnim posilstvom žensk, skupinskim posilstvom žensk in celo posilstvom mladoletnih dečkov. V kulturi in veri kjer je posilstvo dekriminalizirano, je treba biti še posebej čuječ in dosleden pri pregonu in preprečevanju posilstev.

Primerjava kazni za posilstvo z drugimi kaznimi v Sloveniji
Prav žalostna pa je primerjava kazni za posilstvo z nekaterimi drugimi kaznimi, ki so jih dobili ljudje za popolno bagatelo. Nekdanji vodja poslovalnice AMZS v Lescah bo moral za tri leta v zapor, ker je pred šestimi leti za 200 evrov podkupnine poskrbel, da so neustrezna vozila opravila tehnični pregled. Tu je tudi primer Suzane Škrlj, ki  je kot referentka na upravni enoti izdala 44 ponarejenih vozniških dovoljenj različnih kategorij, pri čemer je vedela, da prejemniki dovoljenj niso opravili izpitov. Tožilka Vesna Medica je zanjo predlagala enotno zaporno kazen šestih let in 10.000 evrov denarne kazni. Poleg tega pa more povrniti okoli 45.000 evrov, ki jih je prejela preko podkupnin.

Očitno je v Sloveniji huje, če dobiš 200 evrov podkupnine, kot če nekoga posiliš. Seveda pa zgornji primeri ne kažejo le na popolno razvrednotenje človeka skozi pravni sistem ampak tudi na dvoličnost sistema samega. Tisti, ki pokradejo nekaj sto evrov ali ponaredijo nekaj listin morajo vrniti vse in so obsojeni na zelo dolge kazni. Tisti, ki kradejo milijone pa morajo vrniti nekaj deset tisoč evrov, po nekaj letih pa so tako ali tako spuščeni na pogojni izpust. Pravosodni sistem v Sloveniji deluje, vsaj pri najbolje povezanih ljudeh, kot dobro organizirana mafija.

Aleksander Rant

 • AlojzZ

  Kakšen pamflet je spisal ta Rant! Ve se! So Naši in so Njihovi! Naj samo poskusi Njihov posiliti Našo pa bo videl hudiča. Pardon, bo videl Hudiča!

  GRRRRRRR! Me je razburil ta Rant! Grem po eno Njihovo!

  • AlojzZ

   Pardon! Bo gledal Hudiča!

   • Franc Šink

    Bolje da ga sreča !

 • Primoz Papez

  Kolikokrat je bila SDS v vladi pa……..

  • dež

   Če si v vladi ali celo če vodiš to vlado, še ne pomeni, da lahko sprejmeš ali spremeniš neki zakon. Zato rabiš soglasje koalicije, sicer te na glasovanju v DZ preglasujejo.

   • Ivan Friderik Novak

    Bebček. . .
    Potrebuješ 46 glasov in nič več.

    • dež

     Še nisem slišal za stranko v RS, ki bi imela 46 poslancev. Če ti ne razumeš izraza koalicija, ti ne morem pomagati.
     Poizkusi na SSKJ – vtipkaš črke v google pa ti vrže ven. Nato klikneš na sskj in ko se ti odpre okenček, vpišeš besedo “koalicija”. Nakar se ti izpišejo zadetki, kaj bi to lahko pomenilo. Razumel ?

     • tarantela

      V koaliciji običajno brez težav zberejo 46 glasov, za take primere bi jih, vendar se ne spomnim,da bi sploh razpravljali o tem.

     • Franc Šink

      Erjavec obljublja da bo vse spremenil

     • dež

      Na k….. mi gredo bučmani, ki jim ni jasno, kaj pomeni koalicija in kako takšna združba funkcionira. Po forumih pišejo bedarije, ste bili takrat na oblasti pa niste nič naredili. Vem, da nekateri zanalašč provocirate, ampak pri teh zadevah je potrebno biti natančen in korekten. Konkreten primer :
      V letih 2004 do 2008 je vlado vodil Janša. SDS je predlagala prodajo Telekoma, a sta Desus in SLS temu nasprotovali (pred tem sta obe podpisali koalicijski sporazum, kjer sta se s prodajo Telekoma strinjali). Predlagala je tudi prodajo NLB, a je temu nasprotoval Bajuk, finančni minister.
      Kaj bi lahko Janša naredil ? Sklical tiskovno konferenco in oznanil, da vrača mandat, ker ni mogel prodati Telekoma, s čimer bi povzročil nove volitve in dodatne stroške državi, sebe pa naredil za popolnoma nekredibilnega ?
      Mi nismo Amerika, kjer imajo 1 teden po volitvah sestavljeno večino nove vlade, ki jo vodi 1 stranka, ki o vsem odloča in za vse tudi odgovarja.

     • rrrrr

      Dež, danes je lep dan. In nikar se ne trudi z logičnim dokazovanjem nečesa, kar je vsem, razen takim, kot je tale, povsem jasno…Škoda časa, greva raje na tek in potem na pir. Da Zemlja ni ploščata ampak okrogla, naj Frideriku razloži raje Tarantela…

  • Steiermark

   no, no papež, ne bodi bolj “papeški” od samega sebe….. Kolikokrat, pa je bila sploh SDS na oblasti in kakšno “večino” je imela, da bi lahko odločala o pomembnih stvareh? Še lustracije ni mogla izvesti, ker so imeli vedno petokolonaše – izdajalce za partnerje v koaliciji, kot je kahla in ostali levaški fašissti, ki so se borili celo proti poučevanju prave , resnične zgodovine, v šolah! In danes , ko otroci odraščajo ob fašistično komunistični indoktrinaciji, se niti upirali več nebodo, ker bo po njihovo vedno obstajala “dvojna resnica”, kot to veleva kratkonoga podgana!

 • plamen100

  Ta majhna kazen izhaja iz dejstva, da za levi fasizem clovesko zivljenje nikoli ni bilo nic vredno se manj pa clovekovo dostojanstvo. Ce bi ta kvazi civilnanzdruzenja res nekaj predstavljala bi prav ona morala sproziti ta vprasanja, pa zadrogirancem to na kraj pameti ne pade ker njim gre le za istosplone (bog ve koliko dobijo iz tujine od teh lobijev, ki jih v eu parlamentu kar mrgoli). Dejstvo je da bi morala biti kazen za to dejanje najmanj 5 let naj, osebno pa bi z veseljem, uzitkom da ce bi to kdo to storil mojim bliznjim in glede na kazen v tej gnili skorumpirani drzavi, storilcu gnile gentalije odrezal katere bi moral potem pozreti, to bi bilo najmanj kar bi mu storil!

  • Steiermark

   ja, ampak “surove”, nezabeljene…..

 • indijanka

  Posiljevalce otrok, bi morali vreči krokodilom. Ker je Slovenija humana država za hudodelce in to ni možno, je za tovrstno dejanje potrebno predpisati najdaljšo možno kazen. V zaporu ljudje ne smejo počivati, ampak bi morali delati, da bi družbi povrnili stroške svojega pokvarjenega moralnega kompasa. Ne mislim več presežno delati za okvarjene ljudi.

  • bojan

   Prej bi krokodilom vrgli kakšnega kristjana ali evropejca … to lahko pričakuješ v EU murkel … migranti pa so takoj oporoščeni …

  • Adolf Hitler

   NE MOIA KAMERADINJA TAPRVO BI MU MORAL ŠNIDLJ ODFUKAT POTEM GA ZAVEZAT Z GLAVO NA VZDOL IN GA Z KOLI PREFUKAT KOD TO POČNEIO MEKSIKANCI MED PRAZNIKI Z PINIATO

 • dež

  Zadeva ni tako preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled.
  Kot prvo, menda ne bomo spreminjali zakonodaje zaradi migrantov. Kakšnih pa, Slovenci se v 90% strinjamo, da jih ne potrebujemo in kar je še važneje, ne želimo (govorim o doktorjih, inženirjih in pilotih, vernikih islama).
  Kot drugo, ne znam si predstavljati, da si žena (ki je tik pred ločitvijo) ali ljubica iz koristoljubja izmisli, da jo je mož posilil in ta kasira minimalno 5 let. Potem naj se pa kakšnih 10 let zafrkava z našim pravosodjem in dokazuje, kar se ne da dokazati, da jo ni posilil.
  Pri takšnih stvareh je potrebno biti previden. Za klasično posilstvo pa se s predlogom kazni strinjam.

  • plamen100

   zenska ki trdi da je posiljena hkrati pa nima nobenih poskodb in tudi povzrocitelj nima poskodb, ne bo nikoli dokazala da je bila posiljena, razen ce bi se posiljevalec pisal JJ.

   • dež

    Ali če v zadevi sodi oseba ženskega spola na slovenskem sodišču. Oni 2 Švedinji, ki naj bi ju posilil Assange, tudi nista bili nič poškodovani pa mu to nič ne pomaga.

    • plamen100

     Vprasanje kako je to sploh bilo pa se cez nekaj let sojenje? Po tej logiki je potem lahko vsak obsojen. Je pa tudi res, da so sedaj bili v Belgiji trije udbasi obsojeni na dosmrtni zapor zaradi nekega umora albanca, ceprav jih ziv bog nic ni niti vprasal za sodbo pa so izvedeli iz belgijskih casopisov.

    • Franc Šink

     To je politika izgubljene Kilary.

   • Anton

    jah že ni bila zadovoljna s tehniko, pa se je pritožila

    sarkazem press

  • if

   Načeloma je poslistvo razumeti kot spolno dejanje v obliki vsiljevanega/vsiljenega fizičnega stika osebi, katere psihofizično stanje ni skladno s psihofizičnim stanjem osebe vsiljivke.
   Strinjam se, težko je tako klasifikacijo dokazati osebi, ki javno živi zvezo z drugo osebo.

  • baubau

   Za vsakršno obsodbo morajo obstajati nedvoumni dokazi,šele potem ne prihaja do prevelikih zmot.Će pa morajo pri nas obtoženci v nasprotju z pravom sami dokazovati,da niso krivi!-kar primerjajte najbolj zloglasne konkretne in padle obsodbe-pa je to bistvena zloraba prava in kršitev človekovih pravic.

 • Anton

  za mlade džihadiste pa brezplačno

  sarkazem press

 • Novakec1

  N-tič; Ustavo in zakonodajo na novo spisat.

  • avtohtoni neandartalec

   Ustava je v redu, kakšna pa naj bo, v zakonih že dolgo ni več nobene logike, sami indici in posredni dokazi močnejših proti šibkejšim, pravosodje je kompletno zanič, vključno z odvetniki. Reši mas lahko samo nadzor Evropskih inštitucij in lustracija javnih uslužbencev oziroma ekonomska kriza, če bi Nemci končno nehali financirati našo fašistično mafijo.

   • Novakec1

    Ustava ni v redu če jo noben ne spoštuje, zakonodaja je pa pisana za na Mars.

 • rrrrr

  Iz cenika slovenskega pravosodnega pajzla ,, Pr Bavconovih”,Trubarjeva 9 v Ljubljani
  200€ podkupnine…………………………..3 leta kazni
  posilstvo……………………………………..1 leto kazni
  izdaja lastne domovine……………………2 mandata za predsednika te iste domovine

  • if

   Vse troje je praktičen izraz nasilja nad demokracijo. Nasilje nad demokracijo je diktatura v slabem pomenu te besede.

 • if

  Gorenak: “Pravosodni sistem v Sloveniji deluje, vsaj pri najbolje povezanih ljudeh, kot dobro organizirana mafija.”

  Izjavo dokazuje praksa samega pravosodnega sistema. Izrekam enako oceno!

 • dr Janez Sveti

  Koliko je letno obsodb v Sloveniji v zvezi s posilstvom??
  DR Janez Sveti genij

  • avtohtoni neandartalec

   Kakšne so pa kazni za posilstvo v šeriatu, če recimo posiljujejo ženo med ramadanom?

   • dr Janez Sveti

    Kaj me briga. Kaj tebe briga?
    DR Janez Sveti Slovenija

  • indijanka

   Hja.. a misliš iz domačih spalnic? A moški razumejo..ne? Ali pa smo ženske nežnejše in pri domačih zgodbah ne potrebujemo vere, da bi nam zapovedovala, da moramo zadovoljiti svoje moške, ko se jim zahoče. Nekako smo sužnje ali ne?

   • dr Janez Sveti

    Indijanka, nakladaš.
    DR Janez Sveti dober mož

 • avtohtoni neandartalec

  Primerjava jabolk in hrušk nas je pripeljala do sem, vsi bi radi višali kazni, razen kadar gre za njih.
  Se strinjam, posilstvo je pramalo kaznovano, ostali stvari pa veliko preveč, sploh če vemo, da je ogromno sodb nezakonitih in krivičnih.
  Zapor ni namenjen mučenju, to je delala inkvizicija, danes smo civilizirani, razen če je mučenje onemogočiti zločinca in mu dopovedati, da lahko razmišlja in živi drugače. Vsako govedo se lahko izživlja nad ljudmi, če ima v fašistični greznici dovolj močne veze, takrat je vsaka kazen previsoka.

  • Franc Šink

   “Civilizirana” država muči psihično.

 • PIA PlA

  Ja, ja, življenje je postalo cenena roba. Če pa velikemu lopovu izmakneš en cent, te čaka zapor, poplačilo ukradenega z obrestmi in vseživljenjsko zajebavanje preko Udbe, policije, upravnih enot, občine in krajevne skupnosti oziroma njihovih organov. Če si pa še druge barve razen tisočih odtenkov rdeče in kaj rečež čez rdečo, je pa sploh konec tvoje kariere.

 • avtohtoni neandartalec

  Zakaj bi kazni vplivali na nagnjenost h kriminalu, pri nas imamo najstrožji možni prometni zakonik na planetu, ki je okogočil hudo koruocijo države, ki se lahko zdaj poljubno izžvlja nad državljani, saj navaden človek ne more dokazati niti očitnih dejstev ma sodiščih. V zadnjih desetih letih, smo zdesetkali promet, brez potrene oziroma koruptivno je uničenih na tisoče dobrih voznikov, manjka nam samo šexsmrtna kazen za prometni prekršek, kljub temu ali mogoče prav zato je letos rekordno leto po številu najhujših nesreč, ogromno ljudi je mrtvih, kazni pa absurdne. Alkohol prispeva le neznatno, vprašajmo se kaj mori trezne voznike, z dobrimi avti, na obnovljenih in novih cestah, prenizke kazni zagotovo ne, obupne ceste in logistika, korupcija v pravosodju in policiji pa že mogoče.
  Kaj vpliva pa na posiljevanje, žival je treba dresirati, ne učiti, višje kazni nimajo nikakršnega vpliva ker jih žival itak ne razume.

  • cosmosjasnovidec

   No ja tukaj se skoraj v celoti strinjam razen z to dresoro in učenjem živali.
   Žival se namreč,da zdresirati in naučiti kaj je prav in kaj ne čeprav ni razvita kot človek.
   Pri tej kamelotrajbarski golazni pa to ni mogoče izvesti,ker niso razviti ne kot človek in ne kot žival ampak so neka mešana vrsta parazitov katerih ni možno spremeniti.

 • Feriss.H

  CITAT – “S prihodi migrantov pa je sploh pravilno, da se kazni preventivno poviša…”

  Zvišanje kazni zaradi “prihoda migrantov” je brezpredmetno, ker ta golazen ko jo zgrabi ne pomišlja na sankcije, pa še preštevilne Soroseve agencije bi zagnale vik in krik. Zaradi pričakovanega “migrantskega” posiljevanja bi bilo potrebno zgraditi nove zaporne kapacitete ali kar prevzgojna taborišča. Dotok “migrantov” je treba zaustaviti, in to popolnoma, po zgledu Slovaške in Madžarske.

  Dokler je Amerika še bila Amerika je posiljevalca doletela tudi smrtna kazen, Črnuhe so pa kar linčali če se je ta spravil na Belko. Danes tam Črnuh na primer, če je športnik, odnese svojo kožo brez praske, niti ukora ne dobi. Temu se reče diversity.

  Je pa nujno razlikovati kdaj je posilstvo posilstvo, kdaj je pa “žrtev” sama kriva za dogodek. Za “klasično” posilstvo z brutalnim napadom, po navadi iz zasede, je SMRTNA KAZEN edina opcija. Ko pa ženska, pogosto nalita, gre z nekom ki ga niti ne pozna, ali pa bog ne daj še s Črnuhom, potem si je pač sama kriva. Če pri temu ni utrpela nobenih fizičnih poškodb, če je “posilstvo” bilo opravljeno “miroljubno”, eventualno z malce nerganja, pa ni kaj za razpravljati.

  • cosmosjasnovidec

   Z drugimi besedami povedano ženska katera gre z črnuhom in kamelotrajbarskim malo svetlejšim musličem je tako ali tako navadna kurv…na.
   Taka verjetno posilstvo prijavi zaradi tega,da ji kamelotrajbar ni plačal za sex.

   • Feriss.H

    Na žalost niso kurbetine, ker te postrežejo opičnjakom iz čisto poslovnih interesov. Stavim pa da so tudi mnoge prostitutke ki se ne spuščajo tako nizko kot tele ki jim animalistična eksotika pač diši.

    Tole – DIŠI – sem celo slišal od ene mlade luštne Slovenke ki sem jo ob priložnosti kar direktno vprašal kakšno je njeno stališče do onegavljenja z Črnimi. Bleknila je da poleg “mehke kože” tudi “LEPO DIŠIJO” – ??? – Totalno šokiran sem jo vprašal če to lahko pojasni, ker meni Črni vonjajo izjemno neprijetno, v kar sem se prepričal ko sem poleti stal zraven ene urejene Črnke, nekakšen odbojen vonj emitirajo.

    Damica je “argumentirala” občutek z – “Vedno so tako lepo naparfumirani”!

    Pa naj zdaj nekdo reče da so te naše babnice normalne.

    • plamen100

     ogabno smrdijo, da ti tisti vonj leta ne izgine. Sploh kameltrajberju po ovcjem loju, crnci pa ze tako ginetsko imajo nek svoj duh, skratka zavohas jih ze na 10 m ce nisi kadilec, ker kadilci pa imajo dosti unicene te resice za vonjave kot tudi borboncice (vem po sebi kot ex kadilec).

 • Olga

  Za posilstvo predlagam visoke kazni, tako zaporne kot tudi materialne! Za “uboge” migrante, ki jim je preko njihove “vere” posilstvo celo dovoljeno, pa poleg kazni, še izgon!!!
  Vse poslance, ki bodo glasovali proti strožjemu zakonu, je treba javno objaviti!!

  • cosmosjasnovidec

   Za vsak slučaj pa takoj vse musliče kastrirati,da posilstev ne bodo mogli izvajati.

 • Osti jarej

  vprašanje:KDO JE IN KDO ŠE ,SPREJEMA ZAKONE???!!!!!ZAKAJ SE POSILJENA OSEBA TRETIRA KOT KRIVA ZATO,DA JE BILA POSILJENA???…ZAKAJ JE TOLIKO POSILSTEV ZAMOLČANIH????

  zakaj NIKOLI niso sprejeli zakona o uvedbi registra pedofilov?….

  • cosmosjasnovidec

   Zato,ker so pedofili samo levaki saj so pedofilstva vajeni še iz časov komunizma pa tudi za posilstva nisem slišal,da bi jih storil kakšen normalen slovenec na strani desničarjev,ker so vsekakor civilizirani z razliko psihično prizadetih levakov.
   Desničarji so tudi po večini verni in verujejo v boga trešnjeni levičarji pa samo v komunajzerja tovariša Kučana kateremu so hlapčevsko podrejeni.

 • Primoz Papez

  SDS ko je bila v koaliciji ni nikoli vložila predloga za povečanje kazni posiljevalcem,sedaj si pa nabira volivce na račun posiljenih.
  Sem absolutno za strożji zakon za posiljevalce,predusem pa za pedofile………

  • marta

   Ko je bila SDS v koaliciji ni bilo tako očitno – je pa vedno bolj.

  • plamen100

   za pedofile je edina kazen takojsnja odstranitev smrdljivih organov! je se varianta da mora pedofil svojga *urca tudi pozreti!

 • cosmosjasnovidec

  Za posilstva so nizke kazni zato,ker polnijo europo z kamelotrajbarskimi muslimanskimi posiljevalci.

 • Adolf Hitler

  ZA VSE SLOVENDCE IZOGIBAITE SE BOŽIČNI ŠTANDOV KER NAMERAVAIO UDART KAMELO FUKERSKA SAHARIA V VSEH GLAVNIH MESTIH Z ALU AKBA HODEČIM BOMBAM TO NI HEC TO JE RES IZUGIBAITE SE BOŽIČNE PROSLAV KAITI GENAU NA TA DAN MISLIO UDARIT U CELOTNEM EU SAMO MI NE POL JAMRAT ČE NI GDO OPOZORILO UZEL ZARES POTLEJ SI BO SAM KRIV!

  • cosmosjasnovidec

   Res je,da načrtujejo napade kot pišeš so pa verjetno samo veliko bolj glasni kot so sposobni vse kar napovedujejo uresničiti.
   Hitler katere narodnosti si pa ti?
   Vprašam,ker ne pišeš ravno najbolj čitljivo slovensko tako,da jih verjetno veliko ne razume kaj napišeš.

   • marta

    gajsten pa je :)

   • Adolf Hitler

    slodeutsch

   • Adolf Hitler

    Živim v Allgäu nasrčo v mestecu med bayern & baden wurttemberg ne v metropoli

   • plamen100

    ce imamo slovenci sreco potem jo imamo v zvezi tega ker se ti kamelojebaci tezko skrijejo med nami saj se kljub prizadevanju levegafasizma in merklejivim hlapcem teh smrdecih kamelojebacev po ovcjem loju, se ni uspelo dovolj zarediti v nasi dezeli niti oploditi dovolj levicark, tako da bodo ti kamelojebaci hitro prepoznani kjer koli se bodo pojavili s tistimi temno rjavimu ocmi in tipicnim azijatskim pogledom izpod oci.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!