Poslanec Gorenak predlaga ukinitev zastaranja kazenskih postopkov

Foto: iStock

Poslanec SDS Vinko Gorenak je na današnji novinarski konferenci predstavil predlog priporočila za odpravo zastaranja kazenskih postopkov in preprečevanja morebitnih zlorab, ki ga je poslanska skupina vložila v parlamentarni postopek.

Poslanec je uvodoma dejal, da se mu je v prvi polovici letošnjega leta pri postavljanju poslanskih vprašanj, pri branju poročil in analiz sodišč postavilo vprašanje, ki se glasi: kaj se dogaja s tako imenovanimi zastaranji na sodišču. “Na to vprašanje sem si skušal odgovoriti na različne načine, tako da sem bral mnoga gradiva sodišč, različna poročila in prišel sem do zaključka, da ne morem ugotoviti podatkov in da država nima na enem mestu podatkov, ki bi govorili o tem, koliko stvari v slovenskem pravosodju zastara,” je dejal poslanec in dodal, da teh podatkov preprosto ni.

Edini podatki, ki jih je bilo mogoče najti, so bili po besedah Gorenaka tisti, kjer je bilo zavedeno, da je na okrožnem sodišču v Ljubljani lani zastaralo 33 zadev, na okrajnem sodišču pa 36 zadev. “Prišel sem še do dveh podatkov, in sicer da do zastaranj pride v času teka postopka ali pa da postopka sploh ni, ker ni bil razpisan noben narok. Takšnih zadev je bilo na okrajnem sodišču v Ljubljani 5, na okrožnem sodišču pa 4, za celo Slovenijo pa podatkov preprosto ni,” je povedal Gorenak. Podatke o zastaranju je nato skušal dobiti od Vrhovnega sodišča, ki pa je odgovorilo, da  podatkov nimajo in da če bi želeli to informacijo sporočiti, bi morali pregledati vse spise v Sloveniji, kar bi pomenilo ogromno dela. “To jim verjamem, a vseeno podatka nimamo,” meni poslanec.

Katastrofalna slika zastaranih primerov
Ob tem je povedal, da tudi sodna statistika  kot takšna nima rubrike o zastaranju oziroma podatkov o tem, koliko stvari zastara. “V sodni statistiki najdemo podatek: ‘rešeno z ustavitvijo postopka’. Primer je rešen, postopek pa je lahko bil ustavljen zaradi mnogih razlogov, eden od njih je lahko tudi zastaranje,” je opisal dr. Gorenak. Nadalje je dejal, da je v intervjuju predsednika Vrhovnega sodišča bilo mogoče zaslediti, da je v času od 2006 do 2010 v Sloveniji zastaralo na tak način kar 900 primerov.

Poslanec je dejal, da poslanska skupina s tem, ko je vložila zahtevo za obravnavo točke dnevnega reda, želi opozoriti na ta problem in sprejeti štiri sklepe, v katerih bi Državni zbor vladi, Ministrstvu za pravosodje in pravosodju kot takemu priporočil, da uredimo stvari tako, da bomo vedeli, koliko stvari je zastaralo, in da bomo vedeli, zakaj so zadeve zastarale.

(Ne)aktivnost sodnikov je potrebno spremljati
Gorenak je še pojasnil, da si v stranki želijo sistem glede zastaranj postaviti na noge tako, “da bomo vedeli, koliko stvari je zastaralo, zakaj in kdo je za to odgovoren, in da v primerih, ko do zastaranj pride zaradi neaktivnosti sodnika, sistem to posebej beleži in da se to upošteva glede napredovanja sodnikov,” je povedal poslanec SDS. Dodal je, da ne trdi, da slovenski sodni sistem neaktivnosti sodnikov ne upošteva že sedaj – nekateri podatki celo kažejo na to, da je vsako leto kje kak sodnik s slabšo oceno ali razrešitvijo zaradi takšnih ali drugačnih napak, tudi zaradi zastaranja, toda sistem je treba postaviti na novo.

“Med zastaranimi zadevami obstaja vrsta sodnih primerov, ki so zastarali, med njimi zadeva Satex, Elan in Patria, in katere bi sodstvo moralo pripeljati na cilj in kateri ne bi smeli zastarati.”

M. P.

 • tarantela

  Odlično, Vinko Gorenak!!! Upam, da boste s tem predlogom uspeli, čas je, da se nejasne zadeve pripelje do konca!

 • garfi

  info
  Slovenci imamo protestni shod pred krivosodiščem v Ljubljani ob 17h.
  odbor 2014 press

  • Olga

   +++++++++++ vedno mi polepšate dni!!!!

 • Osti jarej

  Nobenega dvoma ni, da je najlažje zavesti cerkveno občinstvo, zato je na Cerkvenem radiu govoril o naših uspehih.
  Naših je sicer zamenjal z mojimi, uspehe pa z razprodajno državno sramoto.
  Zanj ni pomembno, da ima na papirju celo visoko izobrazbo, ko pa ne ve kaj bi lahko z njo počel.
  Za branje navodil je dovolj, da si končal osnovno šolo in to tudi dokazuje.
  Spet žali nasprotnike, torej vsaj 90% Slovencev, da cmerajo namesto, da bi vse svoje moči posvetili razcvetu njegove vlade.
  Najlepši dokaz zanj je mini davčna reforma, ki je temelj gospodarskega preporoda, saj bodo bogato plačani imeli konec meseca še več, ostalim pa niti v trgovino ne bo treba, se bodo znašli v smetnjakih in našli obroke.
  Njegovo žaljivo aroganco tolerirajo premnogi, njegovo slepo navezanost na Zahodni korporacijski kapital in NATO so očitno mediji uspeli preusmeriti na skromno božjo molitev, ker je pa pač tam redni gost.
  Norčuje se iz države, kadruje v SDH in DUTB po svojih pogoltnih željah, ne zmeni se za kriminal, ker je tudi sam del vrhovnega!
  Kamorkoli bo tekel, karkoli bo govoril, da bo le všeč svojim lastnikom.
  Prodal je državo do konca, ustvaril vse pogoje za izpolnitev agende 2030 in vojaškega stanja, saj slepo zagovarja laži Hollandea in Merklove, ki pa jima po glavi binglja le ena EU vojska.
  Toliko puhlic in praznih obljub, toliko medijskih dimnih zaves ni še nihče naredil pred njim, pa so bili vsi rangirani na dnu slovenske človeške politične pasme.
  Od njega ne moreš nič pričakovati, veš pa, da je tisto, kar nas zaradi njega čaka – pokop.

  Vam je enkrat omenil, da nimamo svoje banke, da nimamo več lastne infrastrukture, da nimamo več lastne vojske na svojem ozemlju, ki bi nas branila pred Zahodnimi agresorji, da več nimamo gonilne industrije, ki nas je nekoč držala nad mnogimi evropskimi državami, danes pa jo zremo na tujem nebu, da nam hrana že dolgo uhaja s seznama zdrava, da dolgov njegovih prednikov in njega več ne moremo odplačati, razen s prodajo države?

  Vam je enkrat omenil, kako zličinski je CETA sporazum, ki je že dogovorjen? Vam je kdaj omenil kakšne zakulisne hinavske igre potekajo za rajo v ozadju TTiP?
  Nič od tega, kajti lutka kot je on, mora slepo ubogati, da težko ločite ali ima čip ali čudna zdravila. Ampak na cesto ga pa še vedno narod ni odnesel, pa se hvali skoraj vsak dan!/publish wall/

  • rubec

   Ni prav da tako tolčeš po kučanu. Če njega ne bi bilo slovenci ne bi nikoli izvedeli da žena štefka zna skuhati čaj.

 • Osti jarej

  Severna Koreja uničena s HAARP postajo
  Da je nuklearno orožje še vedno najhujša grožnja svetu ni nobenega dvoma, zato bi bilo zelo neetično zagovarjati nukelarne poskuse kogarkoli. Naj bo to Severna Koreja, Rusija ali ZDA. Seveda je napetost po zadnjem Severno Korejskem poskusu močno poskočila, Američani so na mejah in že grozijo, pri tem pa ne omenjajo, da so oni napadli Hiroshimo in Nagasaki in izvedli na stotine enakih ali hujših testiranj! Zato so udarili po Korejcih kar s HAARP tehnologijo in največje poplave po 2. svetovni vojni so udarile po tej sicer samosvoji deželi. 150 je mrtvih, 400 jih pogrešajo, 140.000 pa je ogroženih. Seveda je zelo nazorno, da je v bližno njihovih morskih meja prišla ladja s HAARP postajo, taista, ki je to naredila že pred leti s Fukushimo. In ta ladja je v lasti Rothschilda!! Kupil si je avtorske pravice, da s tem orožjem lahko uniči kogarkoli na tem svetu, od žleda v Sloveniji do poplav v Srbiji,Makedoniji, na Filipinih, v Louisiani in še marskije.

  Koreja je razdejana, številne hiše so uničene, skoraj 100.000 ljudi se je nujno razselilo po državi. Zato, ker si ZDA s svojim Sinonističnim poglavarjem jemlje pravico ubiti vsakogar, ki ni njihov. Lahko pa vprašate našega vremenoslovca in strokovnjaka za orožje, ki vam bo povedal, da je to naravni pojav, ki slučajno sovpada z nuklearnimi poskusi! Bitina nitki vremenskih zločincev je enak zločin!

  So pa poznavalci na poplave opozarjali takoj, ko je ladja s to zločinsko HAARP platformo zapustila Pearl Harbor! /virNSP/

  • tzt

   Ne severna Koreja, tvoje podstrešje je razmetano s HAARP.

   • Osti jarej

    tzt=tako zvani teleban

    • FraterMagnus

     weeeed ;)

    • tzt

     Kaj cviliš kretenček, debilček? Maš težave s podstrešjem?

   • rubec

    Amerikance in Harpune bo vtaknil tudi v novico da se je moja mačka zaljubila v delfina.

    • FraterMagnus

     delfini so fuul modri in oddajajo frekvenco pri kateri tvoja mačka kaka, zato to ni mogoče

  • Franc Šink

   Ne mešaj HAARPa z nuklearnim orožjem.tzt ima prav.

 • Osti jarej

  Zdaj, ko je narod prisilno vložil milijarde in so že skoraj počistili namenoma slabe kredite, je seveda tudi za tujce zanimivo, da dokončno prevzamejo finančno oblast v Sloveniji. Cerarjev zasebni SDH ima vse pripravljeno, saj se Vlada odpravlja v Silicijevo dolino še po zadnja navodila v Facebook, kako naplahtati narod preko javnega komuniciranja. Leta so iz denarja Slovencev gradili svoj imperij, seveda ne bančni ampak zasebni tajkunski, zdaj, ko je vse urejeno po takratnih načrtih iz konca 80-tih let, je predaja zadnje bančne inštitucije logičen zaključek. Medtem pa boste vi lahko malo uživali v predstavi za javnost ali Čeferin Show. Kako identična DNK imata Cerar in Obama in ju samo barva loči na prvi pogled. Obema je bil podeljen mandat, da pripeljeta svojo državo v nerešljiv položaj, Slovenijo v tuje roke, ZDA v Vojaško stanje! Če le spremljaš med vrsticami te umazane dogodke in jih ločiš od medijskih laži, ti je jasno, da je z nami konec. NLB ali Neue Laibach Bank so Rothschildi ob izdatnih podkupninah preko svoje podružnice v Ljubljani BS in neposrednim dirigiranjem barona Zmaja Draghija zdaj pripeljali v zadnjo fazo. /publishwall/

  • Franc Šink

   Tvojega pisanja res ni mogoče razumeti.

 • FraterMagnus

  zdaj pa res. priporočam da se predlog ne obravnava do nove vlade, ali pa se pusti nsi ali levičarjem da ga uvrstijo na dnevni red, sicer se bo zgodil le bojkot sds idej kot do sedaj.

  + če se v predlog ne bo dalo mehanizma za zastaranje, trenutni koaliciji predlog zaradi fašističnih sojenj ne bo pogodu

 • Duhec

  Gorenak je edn (če ne kr na prvem mestu) izmed najbolj poštenih, sposobnih, lojalnih, preprostih politikov. In tud njega so diskreditirali, da se goni po parkiriščih. Podn…

 • Duhec

  Vse je scanje proti vetru, ker ma lopovska levica večino v tej greznici od parlamenta in, ker so si podredili policijo in sodstvo…

 • dob

  Ko je komunizem potreboval smrtno kazen za obračunavanje z nasprotniki režima, jo je imel in jo zagovarjal. Ko je kasneje obstajala možnost, da bi jo kdo uporabil tudi zanje, zaradi zločinov, ki so jih izvršili, jo je ukinil. Ta pojav se imenuje – “humanost”.
  Ko jo bo potreboval, jo bo pa spet uvedel. kako bodo pa to imenovali, bodo pa sami povedali. Nikar jih ne motimo pri razmišljanju.

  • FORT WORTH

   A ves,da komunisti tudi lastne clane “zrejo”. Samo,da nekaterim bumbarjem,ki jih tako vneto zagovarjajo se danes to ni jasno !
   Iz zgodovine se niso nicesar naucili.

   • Duhec

    Zgleda, da nimajo apetita…

    • FORT WORTH

     Kripl bataljon je nenasiten…

     • Duhec

      Stari primitivci… a je humano, da se zneseš nad njimi, če so sposobni sam gobcat?!

    • Franc Šink

     Presiti so.

  • Duhec

   Pr skorumpiranem sodstvu je smrtna kazen katastrofa… pač so nardil napako.

   • dob

    kučan ne dela napak. Pri njem ni nič slučajno.

    • Duhec

     Drži, da pr njem ni nič slučajno. Da jih pa ne dela, pa ne drži… morš pa res dlje časa čakat, ker je zvit. Zdej je tko bv, ker majo vse v svojih rokah. Če jo nardi al pa ne… ni vredno omembe.

    • avtohtoni neandartalec

     Saj ne bi dočakal konca, lahko naredijo edino eno tako sceno kot so jo proti Miloševiču, na koncu bo oproščen zaradi okoliščin na katere ni mogel vplivati, kar smrt zagotov je.

     • dob

      Tole s smrtjo ni čisto gotovo. Kar poglej Danilota, pri njem je tudi po prostati – prostito.

    • Anton

     vsak dela napake, s to “malceno” razliko da je NAŠIM to odpuščeno, VAŠIM pa….

  • Antonius

   Zdaj nič več ne potrebujejo smrtno kazen, ker človeka mimo obremenjevanja sodnega sistema preprosto na skrivaj “pihnejo”. “Krambergeriranje”, je zapisano v Uradnem, pardon, Tajnem listu.

   • Franc Šink

    Ali pa spravijo posameznika da se sam ubije.Tudi to je učinkovita metoda.Pomisli na število samomorov v Sloveniji.

 • Olga

  Bravo Gorenak! Skrajni čas, da se uvrstimo med civilizirane narode!

  Zaradi tovarišije in njihove nedotakljivisti, pri nas celo umor zastara! Povojni poboji so po njihovem zastarali?! Zaščitili so morilce!!!????

  Sedaj bi pa Klemenčič in ta gnila vlada ukinili dosmrtno kazen in zaščitili še udbovce???! Lex Zemljarič??!

  Sramota!!!!!

  • avtohtoni neandartalec

   Saj zločini domobrancev in kolaborantov z okupatorji so zgleda tudi zastarali, so jim sploh kdaj sodili po zakonu?

   • Duhec

    Ja…. pobili so jih.

    • avtohtoni neandartalec

     Si prepričana, taka masovna morija, pa brez vednosti in posredovanja sodišč? Prej bi rekel, da nam nekdo nekaj skriva, včasih ne bi mogli, danes imajo pa absolitno oblast in lahko delajo kar jm pade na gnil pisker.

     • Duhec

      Kaka sodišča??? Brez…. sam metek v glavo… nemočnim.

     • avtohtoni neandartalec

      Kdo je pa metke popisal in plačal?

     • Duhec

      Hahaha…. a se zafrkavaš???

   • Olga

    Mislite, po smrti?!!

   • MEFISTO

    Te še vedno preganjajo mrtvi domobranci?

 • Duhec

  Gorenak je edini, ki Janši stoji ob strani zarad spoštovanja in ne želje po napredovanju.

 • Unikatna

  Dolg malih ljudi do države nikoli ne zastara :)
  Ali v nepravdni zadevi nikoli ne zastara?

 • Lisjak

  To zahtevo,ki jo je vložila SDS bodo gladko povozili.

 • Demokrat

  Pa ilustracijo bi lahko izvedli tudi za ex in prelakirane komuniste brez izjeme

  • AlojzZ

   Prelakirane? Ne, to pa ne! Našega JJ pa že ne damo!

 • soc

  Bravo, Vinko, naj prvi vrže kamen, ki nima greha – očitno ga nimaš! Bojim pa se, da predlog v nobeni stranki ne bo z veseljem sprejet. Iz prav tega razloga…

  • Shalalabayzer

   Napačna uporaba; to s kamnom se gre za prešuštvo in za dejstvo, da je bila obsojena samo prešuštnica, prešuštniki pa ne. Za ta greh sta potrebna najmanj dva, to je bistvo pri metanju kamna.

 • avtohtoni neandartalec

  Gorenjak je mokre sanje vsakega udbaša, ukinil bi inštitut zastaranja, kar pomeni, da bi lahko režim preganjal žrtve večno, tudi še po smrti. Pouxariti velja tudi, da imamo enwnga najhujših kazenskih sistemov na svetu, manjka nam samo še smrtna kazen oziroma smo jo celo presegli, ker pri nas smo sposobni okrutno mučiti ljudi tudi 50 let in več, kar je aburd, prikerljiv kvečjemu z inkvizicijo. Kdor je dvignil najvišjo kazen na 30 let, je preprosto nor, popopnoma razčlovečen idiot, ki si prvi zasluži tako kazen.
  Druga stvar so zadeve, ki pa tudi po obstoječem zakoniku nikoli me zastarajo, kot so recimo zločini nad človeštvom ali lastništvo nad nepremičninami, ampak naša sodišča, po mojih izkušnjah, ne poznajo neke sodne prakse, odločajo bolj se po občutku. Tako so sposobni zastarati umore fašistov, nepremičnine pa vračajo tudi spornim lastnikom, ki si jih nikdar niso lastili zakonito. Odvisno za koga gre, ker tako si fašisti predstavljajo oblast, za njih država trpi, ne posamezni ljudje, ki smo zgleda zgolj koleteralna škoda in menda komaj čakamo, da bi lahko darovali celo svoje življenje za tisto ničvredno gnilobo.
  Gorenjak torej ne razume kako deluje zastaranje, in ima popolnoma prav, pedofilija recimo pri nas zastara, sem dobil uradni odgovor celo od skorumpiranega državnega tožilca, pa korupcija javnih uslužencev, kraja družnene lastnine in kršitve iz dela tudi. Nikoli pa ne zastarajo indici, to isto tožilstvo si lahko izmišljuje kriminal poljubno in večno, ampak izključno za malenkoati, če iz kakršnih koli razlotov niste mogli plačati položnic ali če se nekomu zdi, da ste pred sto leti baje ukradli pašteto, vas bodo fašisti preganjali do smrti. Pri tem se nihče ne sekira, če dokazog ni bilo že na začetku oziroma če ji bilo mogoče nedvoumno sklepari o krivdi posameznika, procesi se neprenehoma obnavljajo, kot bi nekdo po cele eneve študiral samo kako bi posameznikom povzročil čim več problemov in prožil proti njim postopek za,postopkom. To je delala fašistična Udba, če so hoteli upravičiti prwventivno represijo, s katero so kriminalizirali največlrat nič krice žrtve, so pač začeli neke postopke, vendar jih niso končali, ker jih itak ni zanimalo kaj je res temveč, da bi imeli neko legalno podlago za svoje fašistično nasilje.
  Zato obstaja imštitut zastaranja, da se lahko ljudje premaknejo naprej in zato zastaranje ne obstaja v primerih, ko so bile povzročene usodne posledice, zaradi katerih lahko mase ljudi trpijo celo življenje in se nikoli ne morejo postaviti nazaj na noge. Kot vedno, opozicija spet samo napol laže in se spreneveda, delajo se velike pravičneže in poštenjakarje, v resnici uvajajo še bolj represivne in krivične zakone, to pa jim omogoča zarukana javnost, ki ne pozna nobene strpnosti in ne zna razmišljati s svojo glavo. Mi bi radi videli samo kri in agonijo, kot bi skupaj sedeli v ogromni rimski areni in se perverzno naslajali nad umiranjem gladiatorjev.

  • Duhec

   Hahaha… dons ni tvoj dan.

   • FORT WORTH

    A spet nabija ? :-))))

    • Duhec

     Če verjameš al pa ne, je med najbolj poštenimi komentatorji in ne laže…. je pa prepričan.

     • FORT WORTH

      Ko zagledam kilometerski post preskocim…
      Dob-a pa vedno preberem !

     • Duhec

      Vse obrnt na humor, ko je popolnoma vse v riti, tud ni prava pot.

     • avtohtoni neandartalec

      Saj sem že povedal, mene zanima samo zakaj je nekaj res in zakaj ne more biti res, odločate pa vi, ki še glasujete na volitvah in referendumih. Meni je vseeno, jaz,sem svoje že zdavnaj naredil, čakam samo še na likof, trudim se pa za zanamce, da bodo enkrat prihodnje generacije lahko videle, da nismo bili ravno vsi tako zabiti, pa nam ni čisto nič pomagalo. Da se ne bodo mogli zgovarjati kako spet niso vedeli kaj delajo.

     • Duhec

      V tej greznici je najbolš bit gluh in slep…. pa zabit do konca.

     • avtohtoni neandartalec

      Saj tako je prav, ni to za tebe, vidim, da si ti že predaleč…

     • Anton

      Dob ima pronicljive komentarje

     • Duhec

      Aja… in kaj je učinek, posledica te pronicljivosti??? Ljudje so naveličani teoretikov in nakladačev.

     • FORT WORTH

      Ja,se strinjam. Ima zacetek in sklep. Za razliko od nekoga drugega,ki ga lahko prebiras ali poslusas tri dni pa na koncu nic bistvenega ne pove… kot,da ne najde izhoda (:-)))

   • avtohtoni neandartalec

    Nisem jaz kriv, uredništvo je zagnalo mašino in plasirajo zelo zanimive debate, zato se mi zdi vrednože na začetku izpostaviti nekatere bistvene epistemološke temelje, ki se skozi debate ne bodo spreminjali in zlepa izginili.
    Moj dan sem doživel nazadnje pred štirimi leti in iskreno dvomim, da bo še kdaj bolje, fašisti me niso do konca ubili in zdaj pač še brcam.

    • Duhec

     Ko sm ležala na postli in sama seb rekla, zdej pa nared al pa bolš, da te ni, sm mela občutek, da sm se še 1x rodila…. čist drugačn, bolši al pa slabši človek… odvisn koga vprašaš. In ja, vse je blo vredno….

 • PIA PlA

  Končno!

  Bravo Vinko, vsi ti v komunistično vato zaviti lopovi ne smejo uiti kazni. Če je nekdo nekaj slabega storil, naj bo kaznovan. Tudi kazen ne sme zastarati. Nikoli.

  Lopovi so si napisali zakone na svojo kožo in še teh ne spoštujejo. Zakaj bi bil nek hudodelec oproščen vsake krivde, ker ga je sedemdeset let ščitil režim? Zakaj bi lopovi zbežali roki pravice, ko se in če se režim spremeni? Naj odprejo arhive in končno začnejo ne samo z lustracijo temveč tudi s kaznovanjem prikritih zločinov.

  • Duhec

   Pa kdo jih bo obsodil, kaznoval???

  • avtohtoni neandartalec

   Haha… če ke kdo kaj slabega storil…
   Od kdaj se sodišča ukvarjajo z resnico in pravico, pravo nima veze s tem, na sodiščih gre za to kar lahko medvoumno in neposredno dokažeš. Pri nas ne, naše pravosodje ne loči med dokazi in indici, neka slučajna (posredna) okoliščina je lahko za fašiste dekatvo, očitne in materialne (neposredme) stvari pa kr neki, kr tak mal, kar po njhovem nima nobene veze s primeri. Ker ljudje nimajo denarja za odvetnike oziroma ti večinoma niso niti o od odvetnikov, v glavnem so sami šalabajzerji, ki živijo od prejemkov države, roke ki jih hrani in brani pa ne grizejo, baje tudi ne morejo, ker imamo menda eno tako posebmo izrojeno različico Nemškega prava, kjer se sodi po hitrem postopku, odvetnik pa pazi, da sodišče ne bi pozabilo oziroma spregledalo kakšnih napak, da njihove stranke čim bolj trpijo, oni dobijo pa še več in hitreje plačano od svojih nasprotnikov v postopku. Kdor pri nas kaj velja, se itak ne znajde na sodišču, razen mogoče kot priča, če pa že, imajo tudi denar za profesionalnega odvetnika, prori tem tožilci res zgledajo kot smrkavci v vrtcu. Jih niti nima kdo tožiti, revež sam ne more sestaviti učinkovite tožbe,če zaprosi za držacneva odvetnika in mu ga slučajno odobrijo, mu odvetnik nasprotne strani plača nek denar in potem brezplačni prepričuje svojo stranko, da je že zastaralo ali se itak ne da nič storiti, kadar je krivda le preveč očitna, se grejo pa sodnika in poskrbijo, da njihove stranke dobijo zgolj moralno zadoščenje ter plačajo najmanjše odškodnine revežem kar je možno.
   Zato brez veze nabijamo o nekih visokiu zahodnih satandardih, ker smo banana džamaherija, do danes še jiso poslanci nobwnw strani sprejwli še niti enega samega zakona, ki bi bil v korist malemu človeku, samo norca se delajo iz ljudi ij nadaljuejko svojo fašistično kontrarevolucijo, pozicija ali opozicija, po malem dvigujejo kazni in s tem odpirajo vrata še hujši korupciji in totaliltarnemu terorju, kot se lahko očitno vsak sam prepriča, ne glede kaj trobijo politika in mediji. Ravno obratno je res, če bi vse zakone vrnili na raven Jugoslovanskih, iz časov osamosvojitve, bi imeli reveži vsaj teorwtične možnoati, da dosežejo kaj pravice, barabam pa bi lahko marsikdo tudi sam stopil na prste, danes režim onemogoča pravno državo in brezpogojno ščiti fašiste. Držacni tožilciradi rwčejo tudi, držaco pa le imamo, si er je fašistična morilska gnioloba, a vendarle. Ja, tako nizko smo padli, po Gorenjakovih idejah bo pa še slabše, ne ker bi se v osnovi motil ampak ker očitno ne želijo pomagati poštenim in pravičnim, verjetno hočejo samo odprli legalni teren za Nemške preiskovalce in rablje, ker se jim je tako zamerilo par udbašev, da bodo raje žrtvovali tisoč nedolžnih, samo da bi mogoče obsodili par tistih, ki so se jim osebko zamerili, kot jaz to razumem.

   • Duhec

    Hahaha, bravo.

 • Duhec

  Kokr jih poznam, je edina rešitev, da se vse zravna…. neb blo pocen, neb blo zastonj…. pa spet neb stal milijarde, ki so jih pokradli.

 • Duhec

  Golazen, ki je pisala, da sta Jakob in Črtomir zaostala, tud ni kaznovana…. pa niso več anonimni. Najbolj žalostno pa je, da je med glavnimi bla ženska. Mati dveh otrok.

  • željudin

   kdo je bil ? na netu ne najdem…

   • Duhec

    Vzdevek lohk napišem.

    • željudin

     bolje kot nič…napiši…v čem pa je problem ?

     • Duhec

      NiNicka76, zdej je NiVzdevka 76.

     • FORT WORTH

      Kje pa je pisala ? A na portalu ?

     • Duhec

      Rtv, 24ur, pa mal tle.

     • FORT WORTH

      Ah dej bv.
      Pa kaj vse so pisali ! Ampak vse to ni nic. Sankcije bi morale biti proti novinarjem,ki pisejo pod psevdonimom v tiskanih medijih !

     • Duhec

      Novinarji bore malo komentirajo… komentira pa pr strank in ostareli defekti, kvazi partizani.

    • domovina mili dom

     Napiši prosim, da vemo kdo je tako materinski.

 • domovina mili dom

  Problem so banda 571&tovariši. Ti vzpostavljajo rdeče vzdušje.

  • Duhec

   Problem so sodniki, tožilci, novinarji, policaji, politiki itd…. hobotnica, da te kap. Aja…. pa debilna večina.

 • RusijainIzraelvsrcuJJheroj

  Bravo g. Gorenak!!! Etični in moralno čisti lewaki seveda tega ne bodo sprejeli, ker je treba poskrbet za svoje, tako so navajeni!!

 • Rožle

  Arhivi so že pod ključem ….

 • Slovenka

  Zastaranje? Nikar. Zapori so že zdaj prenapolnjeni, da ne govorimo o škodi, ki bi jo izprijeni elementi povzročili na psihi zapornikov. Razen če od Hrvatov najamemo Goli otok in tam lopove zaposlimo tako, da bodo goli otok spreminjali v plodne površine. Tega dela sicer naši lopovi niso vešči, njihovo delovno področje, kjer podirajo rekorde, so korupcija, montirani politični procesi in LGTB izprijenosti, toda z ustrezno prevzgojo bodo tudi temu izzivu kos. Obstaja samo nevarnost, ko bomo Goli otok ozelenili, da bodo Hrvati preklicali najemno pogodbo. No, v tem primeru lahko nadaljujemo s kakšnim drugim suhim otokom in tako naprej, dokler ne bomo ozelenili vseh dalmatinskih otokov, svojih lopovov imamo dovolj.

  • koza

   pohitet je treba, mislijo ga spremenit v muzej, lahko pa jih dodajo kot voščene lutke zraven, pa še par svojih

   • MEFISTO

    Muzej tudi ni slaba rešitev, da se znebimo naših nebodijihtreba. Izjema je seveda velecenjeni in neprekosljivi Janez Janša.

 • Stajerka

  Dokler imamo sodstvo za v tri krasne, nobena zakonodaja ne more spremenit dejstva, da je naš sodni sistem politično skropucalo bivšega režima. Tudi po sedanji in mednarodni zakonodaji UMOR ne zastara, pa poglejte KDO se prosto sprehaja po domovini…..in ne samo sprehaja, tudi kroji usodo tisoče Slovencem……

 • Jojo

  Zanima me zakaj poloznice ne zastarajo ali pa dolg dursu? Zakaj samo tajkunom ali pa posrancem in njihovim druzinam kazenski postopki zastarajomedtem ko navadnega drzavljana zaprejo po hitrem postopku…

  • sprehajalec

   Kadija tuži, kadija sudi, so včasih rekli temu na jugu. Danes je sicer preoblečeno v pravičnost in zaščito storilca ter človekove pravice. Vendar je delovanje principa enako.

 • črnaovca

  Pametno tudi grehi in članstvo v partiji ne sme zastarati, v tem primeru se je le bati da bodo nekatere stranke ki se imajo za najbolj poštene in pravična doživele hud osip članstva in še predsednik bo ogrožen

 • Osti jarej

  za koga,vinko…za koga?!

 • Osti jarej

  ammm…medobenz,še enkrat en mal zboli,pa bo njegov arest zastaral za vedno….tralalalalallaaa