Poslanec Logar: Cerar, Erjavec in Židan oškodovali davkoplačevalce za 400 milijonov evrov pri prodaji NLB, a so bili vsi nagrajeni z novimi funkcijami

dr. Anže Logar (Foto: STA)

“V banko smo davkoplačevalci v zadnjih 25 letih zmetali 4 milijarde evrov. Prodali smo jo za 600 milijonov evrov. Kdo je kriv za to? V to banko smo pred petimi leti zmetali 1 milijardo in pol, pa smo jo prodali za dva in polkrat manj, kot smo dali samo za sanacijo slabih naložb na tej banki,” je na današnji izredni seji državnega zbora izpostavil poslanec dr. Anže Logar in dodal, da so zaradi moči in vpliva, ki so ga Miro Cerar, Karl Erjavec in Dejan Židan želeli imeti v NLB, davkoplačevalce oškodovali za kar 400 milijonov evrov, a kaznovan ni bil nihče. Še več, vsi so bili nagrajeni z novimi funkcijami.

Na današnji izredni seji poslanke in poslanci razpravljajo o priporočilu v zvezi z odgovornostjo vlade Mira Cerarja kot skupščine SDH, ki so jo sestavljale politične stranke SMC, SD in DeSUS, za škodo, ki je slovenskim davkoplačevalcem nastala zaradi zamud od decembra 2016 do novembra 2018 pri prodaji večinskega deleža v NLB. Priporočilo so pripravili v poslanski skupini SNS, podpise pod zahtevo pa so prispevali tudi poslanke in poslanci SDS. V nadaljevanju objavljamo predstavitev priporočila, ki jo je podal dr. Anže Logar.

“NLB je prodana, NLB večinsko ni več slovenska, pa časopisi še vedno izhajajo, internet še vedno dela, življenje nemoteno teče naprej, kar je neverjetno, glede na to, kaj smo slišali večkrat v tej državi, ne nazadnje tudi v tem parlamentu. Po vsej kolobociji s prodajo državne lastnine in predvsem NLB bi človek mislil, da se bo po prodaji NLB v Sloveniji zgodil vesoljni potop, pa se ni – nič protestov, nobenih izgredov, nič protestnih sestopov z nadkoalicijske funkcije,” je uvodoma izpostavil poslanec Logar in dodal, da je to razumljivo, saj se je prodaja izvršila pod levo, skrajno levo vlado. “Predstavljajte si reakcijo v primeru, da bi do te prodaje prišlo pod vlado Janeza Janše. Danes bi imeli tu Pariz, pa bi bila NLB prodana za primerno ceno, ne pa pod ceno.”

Krivci za 400-milijonsko oškodovanje so znani – Cerar, Erjavec, Židan!
Logar je poudaril, da smo davkoplačevalci v banko v zadnjih 25 letih zmetali 4 milijarde evrov. Prodali smo jo pa za 600 milijonov evrov. “Kdo je kriv za to? V to banko smo pred petimi leti zmetali 1 milijardo in pol, pa smo jo prodali za dva in polkrat manj, kot smo dali samo za sanacijo slabih naložb v tej banki. Da malce ponazorim s primerom iz vsakdanjega življenja, ki bo davkoplačevalcem bolj razumljiv.” To je prikazal s primerom avtomobila z zaribanim motorjem. “Peljete ga na servis, to vas stane 1.500 evrov, potem pa ga čez nekaj mesecev prodate za 600 evrov. Kdo izmed vas bi to naredil? Mislim, da nihče.”

“Kdo je to naredil s stotisočkrat višjimi zneski, kdo? Miro Cerar, Karl Erjavec in Dejan Židan! Dvakrat.” Prvič se je to zgodilo leta 2015, ko so v državnem zboru sprejeli strategijo upravljanja z naložbami in predvideli razpršeno lastništvo. Že takrat so jih opozorili na posledice, Logar je pri tem citiral besede poslanca mag. Marka Pogačnika: “Največje razočaranje v samem dokumentu je vsekakor razpršeno lastništvo. Za razpršenim lastništvom sta vlada Mira Cerarja in koalicija SMC, SD in DeSUS dokazali, da želita imeti moč in vpliv v podjetjih še naprej, ne nazadnje pa razpršeno lastništvo pomeni tudi bistveno manjše kupnine za slovenski državni proračun.” Logar je omenil, da so že takrat opozarjali, vendar temu niso prisluhnili, in zato, ker so na vsak način želeli v NLB razpršeno lastništvo, je bila cena, ki smo jo iztržili za NLB, 25 odstotkov nižja. Samo zato, da bi z banko lahko še potem upravljali, so nas torej Cerar, Erjavec in Židan prikrajšali za 250 milijon evrov ali 125 evrov na posameznika, ker ti trije niso banke prodali v prvem poizkusu, ko so bile cene bank na trgu 20 odstotkov višje kot v času prodaje, so nas prikrajšali še za dodatnih 20 odstotkov vrednosti. Torej, iz naslova teh dveh političnih odločitev so nam Cerar, Erjavec in Židan vzeli približno 400 milijonov evrov ali 200 evrov na vsakega izmed nas.

Ena in ista garnitura meče denar skozi okno
Logar se je pri tem vprašal o odgovornosti Cerarja, Erjavca in Židana. Kot je dejal, je eden postal zunanji minister, drugi obrambni minister – oba državotvorna resorja -, tretji, Židan, pa je predsednik hiše demokracije.

“Drage davkoplačevalke in davkoplačevalci, ali boste dopustili iz leta v leto, iz garniture v garnituro – no, saj je ves čas ena in ista garnitura –, da se nekaznovano z lopato meče državni denar v ogenj? Predlagatelji te seje menimo, da tega ne smemo narediti, zato smo tudi predlagali, da bi morali pristojni organi v tem primeru raziskati politično in odškodninsko odgovornost omenjenih treh, ki so omogočili, da smo NLB za bistveno premajhno ceno prodali tujim lastnikom,” je še zaključil Logar.

C. Š.

 • gorjanc

  A, sedaj pa nebi prodali ABANKE, seveda AVTISTIČNA LEVICA rabi napajalni BANKOMAT, brez tega in korupcije so zgubljeni.

 • Iva

  Dokler volivci ne bodo ustrezno informirani (dnevno bombardirani) z dejstvi o ne le politični odgovornosti vladajoče Cerarjeve “prodajne ekipe”, ki je zavlačevala s prodajo,
  dokler banksterji ne bodo kaznovani za bančni kriminal in se v ozadju smejijo, saj vedo, da jih bo pravosodna mafija zaščitila,
  dokler bodo dominantni mediji apologeti režimskih novih obrazov, ki jih obvladujejo lobiji (ter paradržava),
  dokler ljudstvo ne bo razmišljalo s svojo glavo,
  ostajamo banana republika!

 • macon

  Brez veze je levim idiotom in barabam razlagati karkoli, ker so pač idioti in barabe. Samo, da njihovi vladajo pa če počnejo karkoli in govorijo karkoli. Več ukradejo in več uničijo, bolj so POMEMBNI za levičarje in zato bolj spoštovanja vredni.

  Hrbet levega hlapca je željan biča.

 • Flower Power

  izgleda da je logar že prišel k sebi po volilnem fiasku……seveda sedaj mora lajati da prisluži nazaj tisti denar ki so ga vložili v njegovo kandidaturo………….sedaj mu grejo funkcije v nos ki bi si jih želeli svečkarji zabiti……

  • Cmerko

   tlevuharji podjetni pač vse veste, bredvsem obdavčiti okrasti in pobiti lasten narod.
   ariska rasa pač za tuj denar.

  • nevtrino

   Kako zabiti morate biti, da ne razumete niti na primer kakšnega oddiha, odklopa,.. ?

  • Schemva Miro

   Med Logarjem in tabo je taka razlika kot med šimpanzom in ščurkom,nič drugega nisi dosegel,kot,da si prilezel do tega portala,kjer anonimno serješ,gnus zabiti.

  • Capi

   Malo se skuliraj bedak……pa saj boš na lastni zabiti buči občutil vso levuharsko bedo, ko boš malo starejši…….še to, vse kar levi bedaki privoščite drugim, se vam bo v večkratniku vrnilo……

 • Hunyađi

  Prodal bi jo pred 10leti. Po toci cinglati je dragi Logar prepozno in ne umestno.

  • Mirko

   Ne boš verjel, NLB je bila leta 2002 že “prodana” https://www.nlb.si/kbc-nv-belgium-now-a-key-shareholder-in-nova-lj ampak je leta 2013 izstopila iz lastništva, s prodajo delnic DRŽAVI in ne prodajo na trgu.

  • Iva

   Narava nas uči govoriti, pamet molčati.

   Pozabil si napisati še:
   Najbolj je navijala za prodajo tujcem Združena lista socialnih demokratov na čelu z Mencingerjevo in Križaničevo EIPF in mainstream mediji pod Kučanovo taktirko, ki so družno papagajali o nacionalnem interesu.
   Neverjetno navdušena za prodajo pa je bila tudi Desus Erjavčeva in tudi SLS Žerjavova pozicija, si pozabil ?

   • Hunyađi

    Politika ima enake prijeme za polnenje lastnih interesnih žepov. Nagrade od izkupička se desno, levo ljudstvo obrise pod nosom.

  • Capi

   Saj bi jo prodali, pa ste levazli tako delali v parlamentu, kot da bo drugi dan krško nuklearko razneslo

   • večni srb

    Če je hrvaška, jo kar naj.

   • Hunyađi

    Sami podjetniki ste na desni. Ne ve se kdo je bl lev v vasih vrstah za finance.

 • totex39

  Nič novega, kajti lopovi so pri nas vedno dodatno nagrajeni.

 • Peter

  Hehe, v zgodovino bo šla Levica kot stranka, ki je prodala NLB, no.

  • Hunyađi

   In SDS kot socialisticna desnica?

   • SjtVpbslS

    Prepozno si povedal. Moral bi že pred vsaj 10 leti.

    • Hunyađi

     Zagnojeni uhli.

    • Hunyađi

     Qurc, ce sedis na njem, nc ne slisis.

 • Mimoidoči

  Super, prodali smo centralno banko, nobeden pa ne pove kaj to pomeni za nas. To pomeni, da bomo sedaj še večji hlapci kot smo že bili. Denar nam tiskajo drugi in posojajo drugi, z obrestmi. To pomeni, da smo mi njihovi dolžniki in njihovi hlapci. Itak pa smo že hlapci od kar smo sprejeli euro oz. nismo več suvereni. In godi se nam kot se godi vsem narodom v Božji sodbi, ki ne ubogajo Boga:

  5 Mojzes 28
  43 Tujec, ki je v tvoji sredi, bo stopal nadte više in više, ti pa se boš pogrezal niže in niže.
  44 Posojal ti bo, ti pa mu ne boš posojal; on bo glava, ti pa rep.

  Ampak Sveto pismo je navadna knjiga pravljic pravijo ljudje…do vašega bridkega konca.

  • Peter

   Mimoidoči, boš našel kje v tvoji knjigi modrosti poglavje o inflaciji?
   Podatek, kakšna bi bila, če bi imeli svojo tiskarno denarja, no?

   • Mimoidoči

    “You are a den of vipers. I intend to rout you out and by the Eternal God I will rout you out. If the people only understood the rank injustice of our money and banking system, there would be a revolution before morning.”
    –Andrew Jackson, 1828 (to a group of investment bankers
    trying to persuade him to renew their central bank charter)

    Si razumel kaj piše zgoraj?

    Zakaj misliš, da Rusija in Kitajska v zadnjih letih kupujeta enormne zaloge zlata in srebra in imata največ zlata na zalogi od vseh narodov? Pripravljajo se na kolaps nevrednega dolarja in ostalih valut, ki nimajo več zlate osnove. Denar je vedno bilo zlato in srebro, ki je vedno imelo fiksno vrednost. Zato manipulacije, ki se jih gredo komunisti, ki so avtorji razvrednotenja denarja, namreč, da se papirnat denar loči od zlate osnove, niso bile mogoče. Marx je namreč rekel, da bodo komunisti odstranili zlato osnovo in tako razvrednotili papirnat denar. Valuta, ki ne bazira na osnovi zlata in srebra je samo navaden papir za tazadnjo obrisat. Fiktiven denar, ki mu vrednost dajejo ljudje, ki ne spregledajo te ponzi sheme in prevare in v njej še naprej sodelujejo. Zato pa tako fluktuira in se lahko pokvarjenci na oblasti igrajo z njim, dvigujejo ali spuščajo inflacijo. Inflacija je skriti davek. Še en način kako ljudem ukrast del zasluženega plačila za njihovo delo. še ena prevara več.

    • Peter

     Še vedno ne vem, kakšno inflacijo bi imeli, če ne bi postali hlapci in prevzeli Evra? 100,000%? Bi celotna plača iz tiskarne v Radečah pod komando levice zadostovala za nakup eneg evra?

     • Mimoidoči

      Odgovoril sem ti, kar enkrat še preberi, pa tudi video si poglej.

     • Peter

      Lahko potem samo rečeva, da je dejstvo, da smo prevzeli Evro kljub temu, da so bankirji dejansko vir zla, še vedno dobro, sploh glede na to, da so naši politiki še večji vir zla, no?

     • večni srb

      Manj kot hrvati s kunami, v to si lahko prepričan, če ne bi vsega dreka kupovali predvsem od njih, bi bilo na kunah več ničl od jugoslovanskega dinarja.

    • večni srb

     Ne pozabi, da je bil Jackson zelo veren, vedel, je, da zaradi bank močno odstopajo od tradicionalne krščanske moralne družbe. Zato so pa končno začeli živeti kot ljudje in so danes najbolj razvita družba na planetu, ne ker ne bi razumeli kako deluje banka ampak zato, ker ljudje še predobro razumejo. Kako boš sicer nekaj ustvaril iz nič, in to danes?

     • Mimoidoči

      Ljudje nič ne razumejo. Ljudje gredo na led znova in znova. Saj je rekel Jackson, da če bi ljudje razumeli, bi se že pred jutrom zgodila revolucija. V ZDA so leta 1972 odstranili zlati standard in ločili njihovo papirnato rezervno valuto, dolar, od zlata. To je bila 100% komunistična poteza, zaradi katere bodo kmalu imeli hiperinflacijo in popoln kolaps, ki jih bo pahnil v rang držav 3. sveta, Afriških držav in podobnih. Rusija in Kitajska pa se bosta režala z nasmeškom do ušes. Seveda bodo prej vsi skupaj šli v vojno drug proti drugemu. To se vedno zgodi, ko grozi močan kolaps. Ker ZDA ne bodo kar tako požrle, da bodo padle z vrha na dno.

     • večni srb

      So what, kaj je razumel, saj ni važk okako zgleda denar, pomembno je, da ljudje verjamejo v njegovo vrednost.
      Glej, včasih civilizacija ni bila tako umetna, stabilna in povezana, če se je nekje nabralo preveč zlata in ga niso mogli nikamor odpeljati prodat, pač ni bilo zlato nič vredno in so se lahko obmetavali z zlatimi palicami ali iz njih vlivali kakšne igrače.
      Danes pa civilizaciji rečemo “ekonomija”, ki je dejansko živ organizem, ki se ne more ustaviti niti za sekundo in vpliva na celo narodno telo, da ne rečem globalno človeško vrsto. Vse je neprestano v gibanju, vse je nekogaršnja last, sistem sam od sebe pljuva ven neke derivate, ki stalno napihujejo novo vrednost, saj se z vsakim novim opravilom veča skupna količina vseh vrednot, ki obstajajo že od nekdaj in se jim stalno prištevajo nove. Tudi ljudi je posledično čedalje več, zapravijo več in tudi živijo dlje, vsega je vedno več, Jackson pa prvi, da je to poguba.

      Zakaj je bil tako butast, ker je verjel, da lahko ljudje živijo dobro edino kot velika krščanska družina, kar očitno ni res, ravno nasprotno.

  • david23

   NLB d. d. ni centralna banka!
   Denar tiskamo vse članice EURO območja. Posojila pa izvajajo komercialne banke, razen tistega dela, kjer centralna banka posoja denar komercialnim bankam. Dolžnik je tisti, ki ima kredit in to je lahko tudi država (ve se, kdo je v tem primeru odgovoren za najetje kredita). Ja, brez obresti pa tudi kredita ni, ker brez obresti gre zgolj za darilo. Kdo je komu dolžnik in kdo hlapec, ve vsak zase. Govoriti, da smo s sprejemom eura izgubili suverenost, ki da se je prenesla v Frankfurt je pa malček huda, ker kar spomni se kako je bilo z inflacijo v SFRJ (raje imam euro kot pa naše bančnike).

 • Vera

  Sem gledala prenos seje iz DZ-a , ter se še bolj prepričala , kakšni nesposobni in jezikavi ljudje so v vladnih strankah . SDS-ovi poslanci jim nalivajo čistega vina ,( predvsem dr.Logar ) toda kar je gluho, tupo,bo takšno tudi ostalo.S stranko LMŠ si prejšnji ” trojček “ni pridobil ljudi z vsaj malo več razgledanosti ,temveč je “šestorček” , še bolj okrepljen z nesposobneži in naduteži .

 • črnaovca

  Logar ali se ne spomniš ali ne smeš a banko je zafurala prva Janševa vlada ko ni dopustila KBC povečati lastniški delež. So tudi takrat odobrili prve in menda največje tajkunske kredite ki smo jih potem z dokapitalizacijo plačali davkoplačevalci. To bi bilo treba raziskati kdo je takrat dobil in kdo je pomagal. Menda je nekaj o tem hotela povedati Starina Kosem a so jo hitro utišali. Ko je nastopila Pahorjeva vlad aje pa neumna kakor je bila sprejela zakon da s eti krediti ne podalšujejo, oni Lahovnik ki sam ni nikoli nič ustvaril je bil avtor in potem je šlo vse v maloro.

  • večni srb

   Ko se je ugotovilo in izvedelo, da naša nacionalna banka z ogromnimi , desetletja trajajočimi investicijami, ni le nič zaslužil, ampak so vmes celo bankrotirali in zagonili še osnovno vrednost banke, bi morali takoj vsi na ulice, postrelit kompletno vodstvo, skupaj z nadzorniki in za njihovimi družinami poslati tajne agente, v Slovenijo pa bi morali spustiti trojko ali pa izstopiti iz evro območja. Vse ostalo je navaden kriminal in veleizdaja.

  • Lustrator

   Ne zavajaj na prvo žogo, to ni MMC, 24kur, Mladina ali kakšen drug portal tretjerazrednih komentatorjev, ki bi tvojo apologijo supermastne kraje rdečih lubadarjev sprejeli naivno in odprtih rok. Naj te spomnem, da komunisti NIKOLI v RS niso izgubili svoje ustavne dvotretjinske večine v parlamentu – ne, niti takrat, ko je vlado sicer vodil Janš, zato zdaj lepo javno opraviči in pripiši krivdo tistemu, ki je zadevo DEJANSKO zabremzal – vlada je namreč zelo širok pojem;
   https://www.domovina.je/jansa-razlozil-zakaj-v-casu-njegove-vlade-niso-prodali-nlb/

   Je res taka kriza med komiji, da celo na tako temo ne uspejo najti enega samega kolikor toliko kompetentnega trola, ki bi uspel učinkovito razburkati sceno in odvesti pozornost od 400 milijonov težkega oškodovanja, ki smo mu priča in ne potrebuje niti enega dodatnega dokaza?

   • večni srb

    Škoda glede na kaj, verjetno glede na manjšo škodo, ki bi jo povzročile alternative.
    ne se hecat, pa saj niste resni, kako lahko ukradeš celo nacionalno banko, v kakšnem smislu niso nič zaslužili, če smo vse za trikrat preplačali, to mi najprej razloži.

    • Lustrator

     Misliš da so izplačila vsem rdečim bankirjem, režimskim hlapčkom, režiranje volitev preko financiranja največjih medijev, krediti rdečim tajkunom in celotni udbomafijski hobotnici F21 zastonj?

     Mi lahko razložiš eno samo “škodljivo alternativo” tega, da bi banko privatnim lastnikom prodali že praktično leta 1991 in je ne bi davkoplačevalci niti enkrat dokapitalizirali? ENO SAMO!

     • večni srb

      Sploh se nočem pogovarjati o tem, saj si sam povedal, najprej smo potegnili skupaj vrednost vseh nacionalnih gospodarskih subjektov, iz njihove vrednosti ustanovili banko in izdali na trge neko emisijo tolarjev, s katerimi so se financirale kapitalske, poslovne investicije, zavarovane s številnimi depoziti. Vsako leto je naš nacionalni poslovni sistem iztržil neke sorazmerne dobičke, če je bilo prvo leto 3% več, potem drugo leto računamo 103$ + še 3% od novega leta, potem tistih 107 % vrednosti množimo z novo rastjo in tako naprej.

      po 30 letih, mora biti banka vredna že več kot 400-500% začetne vrednosti, naša pa ni vredna nič, pa še za desetine milijard smo zapufani. Edina alternativa, vse pred zid in pobrat njihovim družinam kar se pač še da.

     • Lustrator

      Natančno tako. Osebno kot kristjan in demokrat sicer ne bi nikogar postavljal pred zid, bi pa dosledno do zadnjega centa zaplenil celotno premoženje vsem, ki so tako ali drugače sodelovali pri:
      1. plenjenju državnih bank/podjetij
      2. neprodaji državnih bank/podjetij, ko je bilo JASNO da le ta ustvarjajo milijardne izgube namesto milijardnih dobičkov

      Ko rečem pri “vseh, ki so sodelovalI”, s tem mislim na CELOTNO strukturo – od volivca, ki je izvolil vlado in predsednika z močjo kadriranja, pa do samih direktorjev in ostalih kadrov vpletenih v ta umazan posel. Ja, poldrugi milijon sodržavljanov nosi posredno in neposredno odgovornost – oni so tisti, ki so dali mandat odločevalcem in ne obratno.

   • črnaovca

    Kako lahko imaš dvotretinsko večino saj je že pol dovolj za sestavo vlade. malo si pospravi na podstrešju, razen seveda če si štel vse one komuniste ki so prestopili v SDS a na tiho ostali to kar so bli

    • Lustrator

     Se ti SDS, SLS in Nsi (po Bajuku) zdijo desne stranke? Še enkrat: poglej si sestavo vseh parlamentarnih zasedb od osamosvojitve dalje in dobil boš železno razmerje dvotretjinske ustavne večine komunistov in 1/3 opozicije.

     Vidim pa da imaš težave z razločevanjem dveh popolnoma simetrično nasprotnih polov: protikomunistov (partijskih disidentov) s komunisti, a to je že druga stvar, kjer ti težje pomagam.

 • VERZIFIKATOR

  Mirko Cepar

  MIRKEC IN PAŠA

  Mirkec gnal je kravico na pašo,
  tolsta je bila, lepo rejena,
  in v živót tako trdno grajena,
  da razglašal jo je vsem za našo.

  Da potomka pasme je balkanske,
  tega kajpak ni ljudem razglašal,
  se pastirček je le s tem ponašal,
  da je pasme nove zdaj ljubljanske.

  Naša je, ne sme se je prodati,
  naj le vsak si dobro jo ogleda,
  naj zavistnega jezi soseda,
  kaj še k temu mogel bi dodati.

  Dobro zanjo so nudíli ceno,
  če takoj sklenili bi prodajo,
  vihal Mirkec nos je čez ograjo
  in pretegoval ob njej se leno.

  Da bo le še lepša, bom počakal,
  ko prodam jo, konja si bom kupil,
  brez ročajev kajpak in olupil
  kupca bom, pri ceni še dotakal.

  To je Mirkec bil na paši sanjal,
  lani se ta zgodba je godila,
  letos, ko bi krava se telila,
  pa zaman se k revici je sklanjal.

  Ni teleta in potem ni mleka,
  smetane posebej prav nobene
  in za kravico nobene cene,
  v klavnico ostane le še vleka.

  Mirkec gnal je kravico na pašo,
  bil tako pomemben je še lani,
  zdaj ko zgolj rogovi so prodani,
  šepnil je: »Oddali smo to vašo.«

  Kaj je mislil, je obdržal zase,
  jaz pa svoje bom povedal glasno,
  vsakemu pastirju je pač jasno,
  kaj zgodi se, ko tak butec pase.

 • večni srb

  Logar spet brez veze drka kurac, od kdaj banka deli denar, to je prvo vprašanje. Banka lahko edino zasluži, če med lastniki zmanjka interesa, potem se razproda in priključi drugim bankam, vendar še vedno z dobičkom, tega navadni ljudje enostavno ne dojamejo.

  Samo tako zgleda, da ti banka da denar, ker odtipkaš tisti pin in pljune ven keš, ampak edino zato, ker izostane tisti star, lep ljudski običaj, ko so si ljudje segli v roke in odšteli denar na dlan, potem pa ga je vsak sam hranil kot je vedel in znal. Danes ti pač nihče ne da denar ampak ga nakažejo naravnost na banko, od koder ga potem lahko vzameš ven oziroma jim daš nekaj, da ti ga oni hranijo in pošiljajo s teboj kamor pač greš. Ampak ne zastonj, za vsako malenkost plačaš, tisti denar, ki ga še nisi dvignil, pa potem posojajo naprej, s še večjim dobičkom. Banka lahko edino zasluži, dobiček pa se počasi spreminja v trden kapital, bodisi kot nepremičnine, zakladi, deleži lastništev, zlate palice,,… Vedno je čedalje več, nikoli ne more biti manj, ker je kapital vse kar je nastalo prej in sproti nastaja vsak dan.

  Zakaj se potem pogovarjamo o nekih birokratskih improvizacijah, če je pa jasno, da je nekdo ukradel najprej osnovni kapital banke, potem je pobral obresti od tega, dobičke od investicij in nenazadnje tudi abnormalne kredite, mi imamo edino še dolgove in stroške. Naj me nekdo popravi, če sem se kaj zmotil, ker fijnance so izredno komplicirane. Ampak tak idiot pa tudi nisem.

  • david23

   Nisi, ampak poante članka pa tudi nisi do konca dojel – ker ni bilo prodaje pred časom, ampak šele zdaj, je kupnina za toliko sto milijonov manjša in zato so davki enako visoki ali višji in tako izgublja davkoplačevalec, da o razliki med višino sanacije, predhodnih dokapitalizacij in kupnino sploh ne govorim! Kdo je za izgubo davkoplačevalca odgovoren – preberi še enkrat članek!

 • Foglof Tunek

  Očitno Logar in ostala SDS falanga ne more preboleti, da je Logar popušil na županskih volitvah…kar v prvem krogu. Tudi ostali SDS-ofci imate manj županof kot pred štirimi leti. Smo vas in še vas bomo…GOTOVI STE !!!

 • Mimoidoči

  V glavnem prej so nas doma kradli, zdaj so nas pa pokradli še tujci, katerim se je banka prodala. Dobili smo namreč manj kot pa smo v njo vložili. Stupid idiots kot smo. Banka bo še vedno centralna in pri nas, samo sedaj bodo šefi tujci še bolj kot so že bili, mi pa še večji hlapci kot smo že bili. Sledi čip v roke in popolno moderno sužejnstvo. Pokvarjen narod si kaj več ne zasluži.

  “You are a den of vipers. I intend to rout you out and by the Eternal God I will rout you out. If the people only understood the rank injustice of our money and banking system, there would be a revolution before morning.”
  –Andrew Jackson, 1828 (to a group of investment bankers trying to persuade him to renew their central bank charter)

  • večni srb

   Dobili smo manj, kot smo vložili kdaj točno, pred 30 leti je bila banka zavarovana z visokim nacionalnim kapitalom in je poslovala z velikimi donosi, kot edino tudi lahko.

   Pa nehaj s tistim tečnim Jacksonom, ja vidiš, da nič ne pove, samo nekaj svari pred koncem sveta, kot ena taka jehova priča. Včasih so verjeli, da bo socializem uničil krščanstvo, ker je posegal v večne in nespremenljive vloge ljudi, ki jim jih je namenil menda Bog osebno, zato je norel, ne ker bi res kaj vedel o financah.

   • Mimoidoči

    Potem ne poznaš zgodovine Andrewa Jacksona in njegovega uspešnega boja proti centralnim bankirjem. Njegov citat ni o koncu sveta, vsak, ki zna angleško to vidi. A ti moram prevest? Rekel je, če bi ljudje razumeli krivičen bančni sistem (namreč kako močno smo prevarani v vsem skupaj in pokradeni od bankirjev in prostozidarskih elit), bi se pred jutrom zgodila revolucija.

  • Lustrator

   O čem meketaš? Kakšna centralna banka neki, kakšni hlapci in sužnji? NLB bo končno privatna banka in za vse luknje, ki si jih bodo izkopali, bodo odgovarjali sami – suženjstvo smo imeli doslej, ko smo morali njihove zapitke plačevati mi vsi – ne glede na to ali smo ekonomsko nepismeni levaki ali ekonomsko opismenjeni demokrati.

   • Mimoidoči

    Boš že dojel, ko bo čaš za to. Ko te bodo čipirali kot psa, pa še hotel boš čip v roko, tako te bodo zdresirali.

    • Lustrator

     Hočeš reči, ko mi bo na glavo padla dovolj velika opeka, ki mi jo bo na glavo iz vesoljske ladje vrgel iluminatski reptilijanec po tem ko me bo neuspešno posprejal s chemtrailsi?

   • Mimoidoči

    Če pa ne razumeš o čem meketam, pa poglej v ZDA in njihovo FED centralno banko, ki je privatna banka od leta 1913 dalje, ZDA pa imajo danes rekorden dolg, čez 20 trilijonov dolarjev. Torej so sužnji tistim, katerim so dolžni. Če bi malo bolj brskal za novicami, ki ne pridejo v javnost, bi prebral, da ZDA svoj dolg Kitajcem poplačujejo v svoji zemlji. Kitajci po tiho kupujejo ZDA oz. dobivajo zemljo kot poplačilo za dolg.

    • večni srb

     Zadnja desetletja jim je dolg močno narasel, okupirali so Afragnistan, Irak, Libijo,… tam so zdaj njihove korporacije investirale nove dolarje, zastonj kupljen trdni kapital je povečal vrednost ameriških financ in zato lahko naštancajo še več dolarjev, ki bodo poslej krožili po bližnjem vzhodu in vsak dan ustvarjali novo vrednost.
     Amerika se lahko skešira, enostavno prodajo vse kolonije in vojaške baze, pa so na nuli, ampak potem ne bo več triljonskih dobičkov njihovih oziroma evropskih oligarhij in globalne politične moči.

     • Mimoidoči

      Ja, če pa bi ostali na zlati osnovi, pa ne bi mogli denarja tiskati iz zraka in posledično ne bi imeli denarja za vojskovanje in bi bili lepo doma.

 • Foglof Tunek

  Čuj Logar… tudi finančna podpora, ki jo podjetja v domnevni navezi z madžarskimi vladajočimi strankami dajejo nekaterim slovenskim medijem, je predmet kritike zaradi potencialnega fpliva na kampanjo. Omenjenimi mediji so Nova24TV, revija Škandal24 in Demokracija, lastništvo katerih je povezano s stranko SDS in madžarskimi investitorji. Nova preiskovalna komisija z Janijem Möderndorferjem vas bo zjebala. GOTOVI STE !!!

  • večni srb

   Zakaj samo madžari, saj so zraven tudi hrvati, pa avstrijci, ki zaposlujejo celo štajersko, tudi italijani imajo kaj pri nas, recimo nekdanje državne banke na obali.

 • pajot

  Edina korist te tako rekoč prodane banke je v tem,da je ne bomo (daj Bog) več sankcionirali davkoplačevalci. Zdaj je njihova last. Z denarjem iz Kajmanskih otokov,ali Bog ve od kod. pa ne mi rečt,da je boljševiki niso odkupili. Mi lahko kdo zagotovi,da so jo kupili pošteni ljudje?

  • večni srb

   Če verjameš, da ti pošteni ljudje kradejo, ker ti hočejo dobro, potem mogoče res.

  • Peter

   …sanirali…typo.

   • pajot

    No ja,v žaru borbe se zgodi tudi to…he,he,he….

    • Peter

     Itaq, samo čudno se bere…

  • Franc Vidrih

   Podobno kakor KPL, ki jo je kupil bankrotirani podjetnik iz, od nikogar priznane, republike srbske.

  • večni srb

   Glej, koliko je vredna ura tvojega dela? No, toliko si vreden ti, zdaj mi pa povej, če si lahko kupiš nov avto. Verjetno ne, ker sicer ne bi tratil čas na forumu z brezveznimi komentarji.
   To je tvoj odgovor, z delom še ni nihče ustvaril nič, za dobiček rabiš kapital, ki pa ga lahko dobiš edino tako, da vzameš nekemu revežu nekaj, kar zanj ni veliko vredno in tudi ne more braniti pred tabo.

   Še kratek, kratek, odgovor; Ne, ne bodo je kupili pošteni ljudje, s ene more zgoditi.

  • Jože

   a misliš da dešnyakarji niso zraven

 • Lustrator

  Noro, a nor narod požegna vse. Tudi če mu ob vzklikanju “smrt janšizmu, svoboda partiji” iz denarnice povlečeš vse življenjske prihranke, mahneš po glavi s kladivom, ga zbudiš in mu še enkrat poveš, da si bil ti tisti, ki je to naredil.

  Napisanemu bi dodal le še nekaj: evidentno je torej kdo je formalno NEPOSREDNO odgovoren za škodo s katero bi lahko rešili eksistenče težave vsaj 10.000 slovenskih družin – tu mislim da celo za rdeče trole ni nobenega dvoma ali izgovora, saj je jasno kdo je zaviral prodajo banke in koliko je banka posledično izgubila na vrednosti. Je pa premalo jasno poudarjeno (zato bom poudarek naredil sam), da je za celotno izbo vrednosti proporcionalno odgovoren prav VSAK VOLILNI UPRAVIČENEC REPUBLIKE SLOVENIJE, KI NA DAN VOLITEV 2014 NI ŠEL NA VOLITEVE ENAKO KAKOR VSAK VOLILNI UPRAVIČENEC, KI JE BREZ PRISILE ODDAL GLAS ZA KATEROKOLI IZMED STRANK PODPORNIC NEPRODAJE NLB! 400 milijonov je seveda neizterljivih od omenjenih partijskih aparatčikov (tudi če bi jim organi pogledali globoko v tuje bančne oaze), je pa povsem izterljivih, če bomo nekega lepega dne končno vuzposrtavili sistem OSEBNE FINANČNE ODGOVORNOSTI za vsak na volitvah/referendumih oddan ali neoddan glas.

  Zaradi mene torej komiji in apatični sodržavljani volite kogar hočete, pa naj bo to človek, žival, rastlina ali imaginarni prijatelj, a za Božjo voljo PREVZEMITE ODGOVORNOST NAD SVOJIMI DEJANJI Z LASTNO IN NE Z MOJO DENARNICO!

  • večni srb

   Ne se sekirat za denarnico, ker z nacionalno banko so ti ukradli tudi zavarovalnice, borzo, navečja nacionalna podjetja, energetiko, prehrambeno industrijo,… celo pitno vodo.

   • Lustrator

    ??? Kradejo mi jih ravno tisti, ki preprečujejo transparentno prodajo vseh omenjenih udbomafijskih korit privatnim kupcem. Tebi pa res ni popolnoma nič jasno, brez zamere.

    • večni srb

     Meni je jasno edino, da sem pred 30 leti imel vse, danes nas razprodajajo pa kot staro cigansko kurbo.

 • Foglof Tunek

  Ka naj rečem? Na čelu pravosodja so ljudje naklonjeni SDS sicer bi njihov vodja Princ Teme bil na hrastu… pardon Dobu !!!

 • Flower Power

  logar bo sedaj 4 leta mešal drek in meglo dokler si ne opomore od fijaska na volitvah

  • Lustrator

   In kakšno zvezo ima tvoje čebljanje z DEJSTVOM, da ste nam ti in tvoji somišljeniki v borih 2 letih odtujili za 400 milijonov € in to samo z NLB-jem, da ostalih bank in državnih podjetij niti ne omenjamo??

   • Flower Power

    kaj cvilite je princ teme imel priliko prodati pa jo ni saj je bilo 2004-2008 navečja luknja v banki

  • slosin

   dej ti rajš povej kej o zafuranih 400 mio, ne o Logarju, logar je car…

   • večni srb

    Kje je denar, tam kamor je šlo že 400 milijonov prej in še vse ostalo pred tem, saj nas vedno mečejo na isto finto, mi se menimo pa vse kaj drugega.

 • Foglof Tunek

  Slovenija bi se morala evropski komisiji zahvaliti za sodelovanje, NLB pa v proračun vrniti državno pomoč. Kapish?

 • BlackOpsSystem

  Ampak, da so prodali 400mil pod ceno….upam stavit, da so 100mil dobil nazaj na svoje račune v davčnih oazah!!!

  • večni srb

   Če plačajo, so dobro zaslužili, glede na dejstvo, da so dobili kapittal celega naroda, za nič.

  • slosin

   svojim so pa ja dal orng skonto…

 • Mimoidoči

  Če mislite ljudje, da bo sedaj kaj bolje zato, ker bo banka privatna, samo poglejte v ZDA in njihovo FED, ki je centralna privatna banka od 1913 dalje. Zakuhala je krizo v 1920-ih v navezi z ljudmi na borzi, posledično so Američani morali sprejeti socialistični/komunistični New deal od FDR-ja, kasneje pa so šli še v vojno pod njim. V vojno v katero niso hoteli iti, kot že prej v 1. svetovno vojno, pa so jih vedno s prevaro vpletli vanjo. Potem so doživljali večje ali manjše finančne krize vse do danes, ko imajo rekordne dolgove, 20 trilijonov dolarjev, in potiho poplačujejo svoj dolg Kitajski z Ameriško zemljo. Privatna banka ne pomeni nič, če niso ljudje, ki jo vodijo pošteni in brez agende uničenja in izropanja narodov, da jih pahnejo nazaj v temni srednji vek po nareku svojih gospodarjev, kjer premožnega srednjega sloja ni bilo. Poglejte danes ZDA. 48 milijonov ljudi na bonih za hrano, milijoni ljudi odvisni od sociale, ljudje morajo delati 2 do 3 službe, da lahko odplačujejo svoje študentske dolgove in potem še davke, da pregurajo pridejo čez dan. Srednji sloj izginja. Res super privatna banka ta FED, ki ne odgovarja Ameriškemu ljudstvu in ljudje sploh nimajo vpogleda v njene bilance od njenega nastanka. Tako je in bo tudi pri nas. Iz dežja pod kap.

  • večni srb

   To je bil pa problem abakov. A veš kaj je abak? To so tiste kuglice, nataknjene na ravne osi, ki jih lahko šibaš levo in desno. Verjameš ali ne, nekateri trgovci v tretjem svetu še danes preštevajo svoj dobiček s tistimi preprostimi mehanskimi igračami, temu primerno so tudi uspešni. Leta 1920, pa so že nastajali mehanski računski stroji, ki jih je omogočil razvoj pisalnega stroja in urnega mehanizma, kot je bila recimo nacistična Enigma ali prvi elektronski abak, ki so ga med vojno razvili angleži, da bi shekali nemški kodirni stroj. Par let za tem, so že pošiljali prvi denar kar po telegrafskih žicah, noben problem ni bil prešteti karkoli, tudi posamezna zrna riža, če je bilo treba.
   Zakaj je to pomembno, ker narava deluje v ciklusih in po nekih predvidljivih vzorcih, ne samo kamen na kamen, ampak moraš gledati celo peščeno sipino in kako se spreminja vreme nad njo, to je pa ogromno spremenljivk, ki jih je treba eno za drugo preračunati v neke smiselne vrednosti.

   • Mimoidoči

    Abaki, kuglice nataknjene na ravne osi, niso zakuhali krize v ZDA v 1920-ih. Nehaj flancati neumnosti. :) Krizo je povzročila privatna centralna banka FED s svojimi pozicioniranimi ljudmi na borzi. Vse zato, da so potem pod komunističnim New dealom FDR-a lahko oropali Američane njihovega zlata, katerega so morali dati državi pod grožnjo zapora. Posledično so zasužnjili Ameriški narod vse do danes.

    Ljudje danes pa tako oprani, da dejansko hvalijo FDR-a in njegov komunističen New deal.

    • večni srb

     To ti misliš. Revolucije so bile, pa državljanska vojna, in vojna v Evropi, imperialistični vpliv je popuščal, svet je tonil v kaos, na drugi strani pa so nastajale nove tehnologije, zasnovane na komplicirnaih modelih, ki jih je bilo treba natančno opisati v neko ekonomsko strukturo. Ko so začeli preračunavati vse tiste ogromne vrednosti in jih usklajevati z evropskimi monarhijami, so se počasi navadili na razne vzorce in začeli špekulitari, modele pa so omogočili prav novi računski stroji oziroma natančnejša birokracija.

     Kako denar ustvari novo vrednost? Zapraviš ga, nekomu ga daš, z vsako menjavo se zaračunava provizija, dejanje zapravljanja pa se nekje ovrednoti, kot neka nova vrednost.

     zakaj potem ljudje ne zaslužimo več in delamo manj, če več denarja pomeni večjo dostopnost blaga in storitev, saj bi lahko, pa nam lastniki ne pustijo, zaradi morale.

     • Mimoidoči

      Jaz tega ne mislim. Jaz to vem.

     • Jože

      edino kar ustvarja novo vrednost je spodnja formula najbrž jo poznaš:
      KAPITAL+ŽIVO DELO= NOVA VREDNOST
      LP
      Joško

     • večni srb

      Delo = sila na poti

 • večni srb

  Samo tale drobiž si še potalajo, na katerega je priklopljeno tudi vse ostalo kar je pri nas še nekaj vredno, pa si bo par nekdanjih komunističnih družin prilastilo celo državo, vse kar so ustvarjale generacije vseh slovencev, skozi tisočletja.

  Jaz menim, da jih ni treba nič ovirati in debatirati ampak, da bi morali proces še pospešiti.

 • Foglof Tunek

  Dr. Lovre Božina je eden največjih hrvaških bančnih strokovnjakov, je profesor na več tamkajšnjih univerzah, pisec hrvaških ekonomskih učbenikov. Pred štirimi leti, ko je vlada Alenke Bratušek v zameno za odobritev državne pomoči našim bankam evropski komisiji obljubila privatizacijo teh, smo ga obiskali v Pulju, da bi nam opisal hrvaško izkušnjo. Hrvaška je okoli leta 2000 prodala tako rekoč vse svoje, po domovinski vojni ozdravljene banke. Zato nas je zanimalo, kako se je projekt po 15 letih končal. Njegov odgovor in hkrati prijateljski nasvet Sloveniji je bil: “Privatizacija hrvaških bank je bila ena največjih napak, kar smo jih naredili.”…Vir Mladina.

  • večni srb

   Verjamem hrvatom!
   Saj zato pa smo tu kjer smo, naša borza je že dolgo v hrvaških rokah. Mi smo izgubili vso vrednost, njim je pa čudežno narasla, čeprav svoj drek izvažajo edino v svoje dele bosne in v Slovensko kolonijo. Čeprav je bila tretjina hrvaške uničena v leta trajajoči državljanski vojni in so vložili vorožje vse kar so sploh imeli, so nas danes praktično že prehiteli. Naključje, veleizdaja ali neverjetna evolucijska napaka?

   • Foglof Tunek

    Čuj srb…Hrvačka je svoje banke…tako kot Slovenija sedaj NLB…prodajala z namenom stabilizacije gospodarstva, na primer zmanjšanja političnega fpliva na banke, povečanja zaposlenosti in zmanjšanja dolgof. A nobeden od teh ciljef ni bil dosežen. Učinek prodaje bank je bil ravno nasproten. Dolgovi so se še povečali, gospodarske razmere še poslabšale. Banke namreč niso navadna podjetja, ampak stične točke dolžniško-upniških razmerij. S prodajo bank država proda del gospodarstva… Kapish?

    • večni srb

     Pusti ti hrvate, tudi če misliš, da kaj razumeš, bodi prepričan, da nič ne razumeš. kaj imajo oni za pokazat, saj sploh nimajo denarja ampak fotokopirane kune, kaj pa ti veš koliko tega si sprintajo in kako se čez noč uravnava vrednost ničvrednega papirja. Kaj so sploh prodali, če pa nič niso imeli, kdo financira projekte, ki so strogo hrvaški nacionalni interes, s čigavim denarjem in kam vlaga dobičke? Hrvaške banke so pokupili ustaši, tako zgleda, da so lahko ustvarili svojo jaro gospodo, ki lahko enakopravno tekmuje z evropskimi buržuazijami. pa pravzaprav ne, ker trgujejo skoraj izključno samo z nami in mogoče tudi z američani, preko italijanov, mi dobimo evre od nemcev, kupujemo pa od hrvatov, ki si čudežno vsako lepo prilastijo več Slovenije, zdaj pa ti dejstva obračaj kakor veš in znaš.

     • Foglof Tunek

      Čuj večni četnik, vem da nimaš ustašef rad, a vendar…namesto posojil hrvačkemu gospodarstvu so se nove, tuje kapitalistične banke odločile za manj tvegano pot: ponujanje poceni stanovanjskih posojil. Novi lastniki bank so breme prenesli na ljudi in državo. Zato je hrvačka vlada sporočila, da ima kar 323 tisoč Hrvatof blokirane bančne račune, zato bo država 150 tisočim delno…spet… odpisala dolgove, banke pa spet posredno dokapitalizirala…Kapish drugič?

     • večni srb

      Razumem, da so nas okupirali in si kupili slovensko zemljo z našim denarjem. Zelo poceni so dobili kredite, brez kakršnih koli lastniških zavarovanj, obroke so plačali pa z dobički naših bank.

 • Ko bomo podali tujcem še to malenkost kar še nismo, bo od države ostalo samo še – ime, himna, in zastava. Zakaj rabimo vojsko? Ne rabimo je, naj si tuji Gospodarji sami branijo svoje zlate krave kupljene od nas za drobiž, mi si svoje hiške že bomo.

  • Foglof Tunek

   Čuj, tipičen primer je bila Istra… ko so prodali močno Istarsko banko, so novi lastniki kupnino nazaj dobili s plasiranjem drugih proizvodof in podjetij, s katerimi so imeli globalne stike. Domače proizvode so nadomestili tuji… zato so številna srednje velika in majhna hrvačka podjetja iz Istre bankrotirala. Lepo, a ne?

   • Super. Za domoljubje.

    • Foglof Tunek

     Za dom…spremni :)

   • večni srb

    V istro, je Tuđman najprej nažokal svoje ustaše, in hrvaške bosance, hrvaški del JNA ni nikoli zapustil ozemlja Slovenije. Zdaj je pa čudežno vse njihovo.

    • Foglof Tunek

     He he…četniki in ustaši se še vedno ne marate. Mihajlović in Pavelić še vedno živita v glavah :)

     • večni srb

      Jaz te razumem tunek, ti si komunistični tunek, ampak še vedno hrvat po rodu.

      Tito si je prišel gor, da smo slovenci drek, da smo slovenci med slovenci drek, da so bili celo njegovi domači ustaši manjši drek kot smo slovenci in pa predvsem, da slovenec vidi samo do prvega hriba, kar je ponavadi pred nosom.
      Zato je zapovedal bratstvo in enostnost, v šolah pa prepovedal učiti, da je bila hrvaška največja fašistična gniloba in še eden od slovenskih okupatorjev, da so jim Hitler in Vatikan obljubili državo, če bodo sfukali Slovenijo, kjer je živelo veliko srbov in drugih slovenskih infidelov.
      Zato je najprej prodal naš Trst italijanom oziroma američanom, v zameno pa je dobil slovensko istro, iz katere je naredil vojaško bazo in zdravilišče. V Istri, so živeli samo slovenski srbi, vojska in tustistični delavci.

      Ker je vedel, da smo slovenci drek in se je bal, da nas bo v primeru eskalacije hladne vojne zahod napadel v Sloveniji, nam ni pustil vojaške komande ampak je cela Slovenija spadala pod Zagrebški okoliš. Če bi nas napadli, tako prava črta obrambe ne bi bila uničena v pravem napadu, takrat se je slišalo logično.
      Istra nikoli ni bila republiška meja, vedno je bila vojno območje, tam nikoli niso živeli hrvati, ko jo je zapustila vojska, so se mesteca izpraznila, Tuđman pa je tja pošiljal svoje ustaše, ki bi sicer zaman branili Vukovar in Vojno krajino. Tako so čez noč dobili zemljo, hiš, stanovanja, kasarne, zdravilišča, slovenske počitniške parke, tudi fabrike, v glavnem prehrambeno industrijo in razne komunalne sisteme, vse so si priposestvovali tvoji komunistični zemeljaki. Brez ene veljavne pogodbe o lastništvu ,brez vsakega denarja in celo brez slovenskih diplomatskih oziroma odškodninskih, pravzaprav lastninskih zahtevkov, kar je že takrat pokopalo Slovenijo, le da crkujemo bolj počasi ,ker smo tako o zategli.

      Lahko razumeš vse to ali si že predaleč?

      .

     • montyamp

      Dejstvo je nekaj,ko so Angloameričani videli kaj se je dogajalo po Trstu in Koroški so bliskovito ukrepali,iz Trsta in cona A so takoj pod marš nagnali Titove razcapance,Titek se je še nekaj napenjal a,ko mu je Anglo ameriški poveljnik pred Trst privlekel & floto in kopenjske sile in mu omenil ,da če se komunistični cigani v parih urah ne poberejo na razmejitveno točko ,ki so jo določili oni ,da drugače bo vso grmovje okoli Trsta polno komun ističnih črev se je titek na debelo us****** in umaknil bando na naročene položaje,sicer je še sprva mislil na upor,in računal na stalina,ki se ni več upal igrati z resno situacijo.
      Enako se je zgodilo na Koroškem in delih Štajerske kjer so harale komunistične bande a so tudi tam Angleži hitro nagnali bando nazaj titek pa ni imel vojske za resnejši upor zato so morali iti kot potepeni cucki.
      Sploh pa smo izgobili ta ozemlja zaradi barbarskega uničevanja in pobijanja titovih komunistov tam in uporom prebivalcev tam nad takim početjem-s početjem titove bande so seznanili zaveznike,ki sprva niso verjeli nato pa so našli par vasi pobitih in po ugrabljenih,ki jih je titova banda napadla in so odločno ukrepali.
      Da je krvavi zločinec preslepil Angleže tudi glede domobrancev in beguncev na Koroškem pa je tudi jasno in dokazano,Angležem je obljubil,da bodo lahko vrnjeni mirno odšli domov,le tisti ,ki jim bo dokazan kak zločin pred sodiščem bo zaprt,seveda je Titek dal pobiti vse od otrok,žensk in moških,brez sojenja.
      Ogromno zavednih izdani Slovencev ,ki so preživeli lagre ,ker so bili ovadenui s strani komunistiov,so po vojni komunisti,v strahu ,da jih nebi razgalili razglasili zato ker so preživeli za sodelavce okupatorja in pobili brez sodb ali montiranimi procesi,na nak način so si prilaščali imovino in likvidirali politične nasprotnike.
      Dejstvo je,da Tito ,dejansko ni mogel veliko proti nemški vojski ,ki se je umikala in če bi ne predala orožja v Sloveniji marveč na Koroškem enko ni mogel nič proti zavezniškim silam saj bi mu le te bando dobesednoprerešetale in je dobro vedel ,da ne more nič,je pa s pomočjo ruskih kolaborantov na strani zaveznikov spretno pretental Churchila -kajti Roosvelt Tita ni maral.

     • večni srb

      1. po vojni niso bili znani primeri, ko bi se sovjeti in zahodni zavezniki spopadali med sabo, torej bi bilo Tita strah zaman, ker ga ni nihče ogrožal.
      2. vse kar si napisal je navadna teorija zarot, ki se je ne da na noben način dokazati. Izhajaš iz stališča, da je bil Tito slab, torej je bilo vse kar je naredil slabo. Mogoče res, ampak za zebe je zgleda slabo vse kar je bilo za slovence dobro in dobro vse kar je naredil dobrega za hrvate, če te prav razumem.

      3. Angleži bi lahko vrnili domobrance in ustaše tudi na koroško ali V Trst.

  • večni srb

   MORS, največje stanovanjsko podjetje v državi, ne verjamem, da so si pravno legalno olastninili eno samo stanovanje, kaj šele zdravilišča in razne druge komercialne objekte.

   Zakaj ni presikav proti Ministrstvu za obrambo, kdaj bodo na vrsti navejči fašisti in veleizdajalci slovenskega naroda?

   Ker živimo v vojaško policijski džamaheriji, zato, to je tudi odgovor na vsa ostala čudna vprašanja.

 • Peter

  Hehe, kakšno lamentiranje levih. Po tem, ko so zafurali 90% firm po vsej Sloveniji, ko so jih spretni levi meneđerji odkupovali po vseh možnih in nemožnih, največkrat kriminalnih načinih in denar speljali v tujino, potem, ko so osiromašili vse banke s krediti svojim, za katere se je vedelo, da nikoli ne bodo vrnjeni, sedaj jokcajo tukaj in se smilijo sami sebi.
  Patetično, no.

  • Jože

   največ firm je bilo prodanih ko je vladalJIJ Ubogi DR Bajuk je kljub znanju moral delati po nareku sds

   • Peter

    Ti tudi verjameš pravljicam?
    Prav, no.

 • Foglof Tunek

  Čujte, privatizacijo NLB že od leta 2013 zahteva posrana evropska komisija, ki svari pred moralnim tveganjem in politizacijo banke. Čepraf stem domnevno varuje nas, dafkoplačevalce, ki smo pred petimi leti banko dokapitalizirali z 1,55 milijarde ojrof, so njene zahteve in ukrepi absurdni in dejansko v interesu bodočih kupcef banke. Pa da jim jebem pas mater nacistično in fašistično !!!

  • montyamp

   Jebo tebi pas NLB mater .

 • Foglof Tunek

  Za slovensko izdajalsko politiko je seveda uboganje komisije najlažja pot. Za nas uboge dafkoplačevalce pa je to najdražja pot, saj je pofsem jasno, da bo kupnina za načrtno hendikepirano banko nizka in da si jo bojo novi lastniki tako ali drugače, če ne pa z zadolžitvijo prebivalstva, hitro povrnili. BANDA!!!

  • montyamp

   Pristaš izdajalske politike si pa sam .
   Pa kaj bi zaj rad ???

  • večni srb

   Seveda je nizka, če se pogajamo samo še za stroške prodaje, vse ostalo ste sproti pokradli v 30 letih. Mislim, tvoji komunistični hrvati, ne ti, ti si navaden pič* dim.

 • montyamp

  NLB je gnezdo retardov kot HANZA -KURBENHAUS .
  UDBOVSKA DECA so produkti pasjih =bačin , zato drvimo iz bankrota v bankrot .
  Kdaj in kje so komunistični mladiči storili normalno državo ???
  Nikdar in nikjer .

 • Peter

  Danes v MMCju, vrhunski spin SDSa, končno enkrat, no.

  SDS pozdravlja ustanovitev komisije
  V SDS-u pozdravljajo ustanovitev take komisije. Menijo namreč, da bi tako lahko med drugim ugotovili tudi, kakšen delež provizij od prek državnega NLB-ja oprane milijarde evrov za iranske teroriste so prejele nekatere stranke.
  Prav tako bodo lahko po prepričanju SDS-a ugotovili, kolikokrat in s kakšnim zneskom je častni konzul Slovenije na Hrvaškem Branko Roglić v predvolilni kampanji finančno podprl stranko SMC, čeprav je to z zakonom prepovedano. Ob tem bo tako mogoče tudi ugotavljati odgovornost nosilca javne funkcije Mira Cerarja, takrat predsednika vlade, danes zunanjega ministra.
  Po mnenju SDS-a bodo lahko ugotovili tudi, “v kolikšni meri je tuji kapital, zastopan v družbi Pro Plus in njenih derivatih, udeležen v stalni promociji in volilnih kampanjah strank LMŠ,SMC, SD, DeSUS, SAB in Levice”.
  V SDS-u pa obenem pričakujejo, da se bo poslanec SMC-ja Möderndorfer, ki naj bi bil po dogovoru koalicije predsednik te komisije, v primeru razprave okrog financiranja SMC-ja iz Hrvaške izločil iz odločanja.

  • Jože

   NO SI PA POZABIL OMENITI PRI FINANCIRANJU STRANK
   2000000 EVRO ORBAN ˝POSODIL˝SDS-u
   iz Bosne denar za sds
   alo a to pa ni prekršek,oziroma kaznivo dejanje

   • Peter

    Veš Jože, saj ne da bi hotel biti žaljiv, ampak moram.
    Preberi si butl, kaj piše zgoraj, kje je bilo objavljeno, če ti bo ostala pa še kakšna neskurjena siva celica pa malo pomisli, zakaj, no.

 • Aresnica

  Foglof Tunek oziroma ANTON PEINKIHER- nacisti -fašisti-komunisti – Res ste vsi LEVI ISTI.

  Trbovlje 1941 – za praznik dela SKUPAJ KORAKALI KOMUNISTI IN NACISTI.

  http://www.publishwall.si/andrej.magajna/post/288514/trbovlje-1941-za-praznik-dela-skupaj-korakali-komunisti-in-nacisti

  • Foglof Tunek

   LAŽEŠ !!!

   • Aresnica

    ANTON PEINKIHER hvala za temeljit odgovor- čisto na ravni levih ovčk.
    ____________
    Lep pozdrav

 • xtc

  Raje spravite še preostanek čim preje iz rok države-popolnoma.

 • Janez

  NLB ?
  Prodaja NLB: so res konkretnosti, ki najbolje, da jih obravnava
  URADNA PERLAMENT PREISK. KOMISIJA, ORGANI MNZ ITD.
  OD
  MENI OSEBNO OČITNIH STVARI V ZVEZI Z – NLB
  sem
  v preteklosti že večkrat opozarjal,
  tu v komentarjih na Nova24tv
  – na “čudna pota pod okna stolpnice centrale NLB”,
  ki jih je imel v par preteklih letih – ex SD minister za finance dr. F. KRIŽANIČ.
  Zadnjič
  sem dr. KRIŽANIČA VIDEL ITI POD OKNA CENTRALE NLB JUNIJA LANI, 2017.
  Prej
  pa sem ga v letih 2015-2017 videl na svoje oči pod ta okna centrale NLB iti – vsaj 5x.
  Centrala NLB
  JE NAMREČ MOJA MATIČNA BANKA. Po mojih osebnih opravkih v NLB ,
  sem ponavadi ob odhodu iz NLB – SE VSEDEL OB SOKU V BLIŽNJI SLŠČIČARNI MAXIMARKETA.
  Vsaj
  5x sem sedeč za mizo na terasi te slaščičarne – popolnoma naključno videl
  ex SD MINISTRA ZA FINANCE DR. F. KRIŽANIČA, KAKO JE MIMO SLAŠČIČARNE MM ŠEL POD OKNA STOLPNICE CENTRALE NLB: tam je nekomu na oknu stolpnice NLB malo pomahal in šel v smeri dreves in prizidkov ob 2. stolpnici na trgu tam. Kakega srečanja – nisem videl. Videl pa sem vsaj 5x vedno isto pot dr. KRIŽANIČA POD OKNA STOLPNICE CENTRALE NLB.
  Če ni šlo za javno pomembno stvar – se dr. F. Križaniču – opravičujem.
  Če me kak osebno predstavljeni z organov MNZ uradno pozove
  – rad zgoraj zapisano tudi ponovim na uradni zapisnik. Moji osebni podatki so javno dostopni:J.K.K. 66 LET, NEKAZNOVAN, NEALKOHOLIK, UPOKOJENEC S 40 LET DEL. DOBE.
  Banke
  so za pozitivno delovanje v korist državljanov in za njih obstoj v medbančni konkurenci na trgu
  – zahtevna dejavnost.
  Pozornst javnosti in urejenist njih dela z zakoni – je normalna stvar. L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA

  ,

  • Foglof Tunek

   Janez L.r. KOMENDA…J.K.K. 66 LET, NEKAZNOVAN, NEALKOHOLIK, NEKADILEC, REDNO JEMLJEM VIAGRO…UPOKOJENEC S 40 LET DEL. DOBE…želi spoznati partnerico enkih lastnost. Škrbavost in ena lesena noga ni ovira…tudi JAZ, JANEZ L.r. nisem NAJBOLJ LEP :)

 • Foglof Tunek

  A v zadnjih dveh letih je več uglednih ekonomistof, tudi tujih, izrazilo dvome o ekonomskih in pravnih argumentih, zaradi katerih zdaj evropska komisija od Slovenije zahteva prodajo NLB. Zato tistim ki so prodali NLB…jebem pas mater !!!

  • komar marko

   to so bili NADVLDARJI ali MESEČNIKI. Jap s psi ste pa domači! Kanede. KAPIŠ!

   • Foglof Tunek

    Tebi pa jebem ženo in hči…seveda pod pogojem, da je hči polnoletna. Če je mladoletna potem ti bom ženo pojebal 2X :)

 • komar marko

  Mesečniki in TUMPKO so lagali, da so proti prodaji NLB. Nazadnje so joprav oni in ON prodali. Dajih ni sram. Škoda da jih pes poščije. Kapiš!

  • Peter

   Ja, ves čas so navijali za prodajo in se malo navzven lagali. Čim pa o prišli na oblast pa takoj, prodano, no.

  • Foglof Tunek

   Čuj komar malarija… France Arhar je lani poleti na zaslišanju pred bančno komisijo v parlamentu dejal, da Slovenija ni primerljiva z drugimi državami, ki so dokapitalizirale svoje banke, kot je recimo Ciper…saj nismo dobili denarja. Dobili smo samo zahteve… KAPISH?

   • komar marko

    dejstva so, da ste imeli prste v marmeljadi in ste zahebali nacionalni PONOS.LAGALI ste. LOPOVI!

   • montyamp

    Vsi na svetu vedo , da je slovenski pokraden denar pri murglosrbskih retardih .
    Ti si edini , ki tega ne veš .

  • slosin

   praviš, da jih ni sram…..prov gotovo da jih ni….komunisti so bili vedno brez sramu…

 • montyamp

  V Kumrovcu niso učili ekonomije , samo banditizem , fašizem , komunizem , pasje -jebizem , atentatizem ,bankrotizem , ……………………….

  • Foglof Tunek

   Danes pa se učimo…kako uničiti janšizem :)

 • Peter

  Hehe, tumpeka so plačali, da je tukaj vpil proti, sami so pa za hrbtom pripravljali prodajo.
  Kako je možno drugače tako hitro prodati banko, no?

 • komar marko

  v parlament so dvignili meglo, spet bo MODELDOLFE onanniral.Ko so pa zahebali NLB,panikome ništa.KAPIŠNAROD.MESEČNIKI so shebali banko in naše ljudstvo!

  • Peter

   Parkli bodo prišli zvečer k njim, no.

 • Foglof Tunek

  Čujte, samo poglejte dokapitalizacije belgijske KBC… belgijska pomoč banki KBC je bila nedovoljena državna pomoč, Belgija KBC mora privatizirati, v Sloveniji pa je bila država lastnik banke. Kot lastniki smo po domačem bančnem zakonu dolžni skrbeti za svojo lastnino. Evropska komisija pa nas prepričuje, da ne smemo???? Fprašanje zato je, ali je po evropski logiki sploh dovoljena državna lastnina???… Zato jim jebem pas mater fašistično in nacistično…tako kot naši desnici, no !!!

  • Janez

   Aja?
   A zdaj si že – “pes”?!
   Ti pa res le en majhen del sveta – dojemaš.
   Pozanimaj se, kaj v kapitalizmu je – držana lastnina. Tam ima država bolj pristojnosti,
   Tudi lastnino na določenih področjih – država ima. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

   • montyamp

    Janez , ko boš mel cajt , se pelji v Haloze – Žetale .
    Tam povej , da bi rad vidu najbolj vsekanega Viktora v tej okolici .
    Jackpot ———– to je Foglof Tunek .

    • Peter

     Žetale? Ja kje pa pol internet dobi? Kup na kilo u vaški štacuni?
     Mi ne boš rekel, da ga imajo tam Bogu za hrbtom, kar v steni, no?

     • montyamp

      Bosanci so tudi pipo v steno zabili in glej ga zlomka , voda ni tekla .

     • montyamp

      To se Viktor vozi v Kumrovec na internet .

  • david23

   Zmeni se z Evropsko komisijo in s pravnim redom EU! Če ti pa ni kaj všeč, potem pa lahko greš pred sodišče EU v Luksmeburgu, ampak dvomim, da boš za te primere izkazal pravni interes!

 • Peter

  LEVICA je prodala banko. Dejstvo, in karkoli vpiješ ne bo pomagalo, no.

 • montyamp

  Če bi NLB šenkali Strojanovim leta 1991 , bi danes Švicarji pri nas najemali kredite , avstrijski inženirji bi kelnarili i sadili solato po Sloveniji , nemški sodniki bi pa hodili na specializacije v UDBOSODJE na ministrstvo za krivosodje .

 • Foglof Tunek

  Primer izsiljevanja Slovenije, naj proda NLB, naj bi kazal na dvojna merila…ena pravila veljajo za velike in tiste, ki si upajo nasprotovati… na primer Italijo, druga za male in ponižne… na primer Slovenijo in njene desničarske podrepnike…ki so sklenili tajni pakt z evropsko komisijo…a zdaj pa mi levičarji jebemo ježa. Jebo vam pas mater desničarsko !!!

  • montyamp

   Vi levičarji ste pre-butasti , da bi razumeli , da se brez betona na hrbtu lažje plava .
   Zafrustrirani z udbovsko ljubeznijo vzgojeni skupki pomanjklivosti ste rak rana Slovenije .

  • david23

   V svojem komentarju prihajaš v nasprotje s samim seboj, tako da …

 • Peter

  Kdo je prodal banko?
  tri, štiri: LEVICA !!!!!

 • Foglof Tunek

  Čujte, leta 2013, ko je še vladal Janez Janša, je nekaj nižjih uradnikof komisije kar po elektronski pošti narekovalo zakonske člene, s katerimi smo v zakonodajo sprejeli načelo “bail in”, po katerem banke rešuje lastnik, namesto prej veljavnega načela “bail out”, po katerem banke rešuje država. Toda kot se je izkazalo, niti tako preprostega ugovora v Bruslju Slovenija oz. SDS in Janez Janša ni uporabila. IZDAJALCI !!!

  • david23

   Kolikor je meni znano je bila takrat že Vlada RS, ki jo je vodila Alenka Bratušek, ne?

 • Peter

  Tadesni skoz neki cvilil, d je treba banko prodat.
  Pride na oblast LEVICA, pof, banka čez noč prodana, no.

 • ana janez

  181 policajev zaradi enega bankomata, 16 milijonov ki jih je Jankovič ukradel pa niti enega policaja.

 • montyamp

  Odpira se šampanjec .
  NLB crkuje .
  Naj crkne še HANZA -KURBENHAUS , naj ga kupijo Orbanovi .

 • Foglof Tunek

  Čujte desničarji posrani…ka sn vam danes že jebo pas mater? Če nisem, se opravičujem :)

  • Pjer Pizdolizje

   Čuj pubec, ali ni tvoja mutka imela štiri noge in rogove?

  • Lux Ferre

   Kamelajzar, jaz čisto razumem zakaj ves čas lajaš.

  • Janez

   ŽALITEV,
   SOVRAŽNI GOVOR, ZA NA SODIŠČE.
   Smrad gre
   Od tebe. Poglej v hlače. A ne? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Peter

  Da se ne pozabi: Mesec je prodal banko, no.

 • Janez

  2. DEL LITERARNE ŠALE,
  1.DEL JE V ENEM OD ZAVIHKOV DANAŠNJEGA DNE.
  O NEFORMALNEM,
  A VPLIVNEM DRUŠTVU -” MAČEK V ŽAKLJU”
  TAM V BLIŽINI OPERE JE, v centru LJ.

  ZASRBLJENI
  VEDNO STOKAJOČI
  PRAVNIK
  “RAREC”
  NA OBLJUBO
  POMOČI
  LEPOFRIZURNEGA VODJE “MAČKOV V ŽAKLJU” ” GUNZLJA”
  LE ZMORE POMUGUM IN VPRAŠA:
  JA, KAKO KONKRETNO
  MI
  PA BOSTE VI “MAČKI V ŽAKLLJU”
  POMAGAALI -PRI MOJEM
  POKONČNEM KLANJANJU – RADODARNIM EU VPLIVNEŽEM IN GLOBALISTOM?
  Lepofrizurni vodja “MAČKOV V ŽAKLJU”
  mu reče – zaskrbljenemu
  in v javnosti in na TV nerodnemu pravniku RARECU:
  “oh, to je pa enostavno, to pa mi znamo:
  na glavni TV te bojo ves čas hvalili,
  da se

  ZELO POKONČNO KLANJAŠ,

  NAD TVOJE KRITIKE BOMO NAHUJSKALI NAŠE “MEDIJSKE PSE”,
  NOBENA KRITKA TEBE
  NE BO PRIŠLA DO UŠES PREBIVALSTVA.
  PRAVZAPRAV
  OD TEBE NE PRIČAKUJEMO DENARJA KOT PROTIUSLUGO,
  TI
  NAM SAMO POVEJ
  IN
  PREPREČI, DA V SLOVENIJI NE PRIDE DO TEGA KAR IMAJO V SRBIJI.”
  PRAVNIK RAREC
  VPRAŠA:”JA, KAJ PA IMAJO V SRBIJI?!”
  LEPOFRIZURNI VODJA ” MAČKOV V ŽAKLJU” – “GUNZELJ”
  NEJEVOLJEN
  ZARADI NEVEDNOSTI PRAVNIKA RARECAZATULI:
  “V SRBIJI SO LETA 2015 URADNO, SODNO TAKOREKOČ
  REHABILITIRALI DRAŽO MIHHAJLOVIĆA!
  RARREC –
  A T TEGA – NE VEŠ, POSTAJAM RAZOČARAN NAD TEBOJ!
  PRAVNIK RAREC
  PRESTRŠEN, KER SE MOGOČNI
  LEPOFRIZURNI “MAČEK V ŽAKLJU” – “GUNZELJ” JEZI NANJ
  POKONČNO IN PONIŽNO
  REČE:
  “GOSPOD-TOVARIŠ” GUNZELJ – SE OPRAVIČUJEM,
  SE
  BOM POZANIMAL
  – KAJ JE BILO LETA 2015 V R. SRBIJI Z. DRAŽO MIHAJLOVIĆEM.
  SAJ
  SEM PRAVNIK,
  BOM ŽE POSKRBEL,
  DA SE KAJ TAKEGA KKOT SE JE ZGODILO V SRBIJI
  V SLOVENIJI
  NIKAKOR NE BO ZGODILO !” Dogovorjeno. Ko me rabite , me kar pokličite,.”
  Pravnik Rarec se
  POKONČNO – pokloni in odide.
  3. DEL NADALJEVANJA
  LITERARNE “SLABE ŠALE”
  O “MAČKIH V ŽAKLJU” IN RARECU – SLEDI JUTRI. Lahko noč. L.r. Janezz Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  ZA BOLJŠO VOLJO,
  ZA LAHKO NOČ
  Bele vrane Maček v žaklju

  https://www.google.si/search?q=bele+vrane+maček+v+žaklju&oq=bele+vrane+maček+v+žaklju&aqs=chrome..69i57.22549j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • To je itak standard pri nas,nobeden ne odgovarja nikoli nič.

 • xla

  če nebi težil JJ, banke nebi bilo treba prodati.

 • Janez

  5. DEL
  UMETNIŠKO LEPOSLOVNE
  NADALJEVANKE O GOSPODU TOVARIŠU – LEPOFRIZURNEM “GUNZLJU”
  VODJI
  NEFORMALNEGA, A BAJE ODLOČUJOČEGA DRUŠTVA “MAČKI V ŽAKLJU”
  Tam blizu Opere v centru LJ imajo baje ti “mački v žaklju- bazo.
  DANAŠNJA DEBATA
  O
  P E N Z I J A H – V DRUŠTVU “MAČKI V ŽAKLJU”
  Lepofrizurni
  vodja neformalnega, a baje odločujočega društva “MAČKI V ŽAKLJU”
  gospod-tovariš, penzionist
  ex visok ex KP, ZK “sistemčik” “GUNZELJ””
  reče
  90 letnemu članu, tudi ex visokemu ex KP, ZK ” sistemčku” ZEMLAČU”
  ” i,
  “SEMLJEC” kako ste pa v tvojih časih s penzijami skozi prišli,
  baje ste iz penzionostičnih skladov celo tunele skozi Karavanke delaji – vi !
  Mi,
  mi moramo pa danes stalno iz proračuna v pokojninsko blagajno – dodajati,
  da ljudje – penzije sploh – dobijo.
  Saj pazimo, da imajo, če se le da – le naši ex KP, ZK “zaslužni”- “sistemčki” penzije
  tam
  NAD 1500 PA DO 300 EVROV – proletarce pa držimo na 400, 500, max. 600 evrih.
  Ampak – kljub temu je denarja za penzije – vedno. premalo .
  Kako,
  da je vam SEMLJEC – uspevalo imeti dovolj denarja v POKOJNINSKI BLAGAJNI.
  Ti si naš 90 let ex KP, ZK starosta,
  TI BOŠ TO VEDEL, DAJ NAM POVEJ !”
  90 letni
  “SEMLJEC” reče:
  “Hvala za besedo – gospod-tovariš vodja nas “mačkov v žaklju” -hvala ti – “GUNZELJ”
  BOM OVEDAL.
  A KAKO NAM JE USPEVALO IMETI DOVOLJ IN CELO VIŠKE DENARJA – V POKOJNINSKI BLAGAJNI”
  JA!
  ENOSTAVNO: MI SMO BILI ŠE “ŠE ORIGINAL UČENCI OD I. MAČKA”. NISMO IMELI TEŽAV S TEM:preprosto smo tako terali ljudi, da so garali po naših ex KP,ZK fabrikah, da so bili,
  ko in če so prišli do penzije – HITRO POMRLI.
  ČE NISO UMRLI ŽE PREJ, PRED NJIH PENZIJO.
  SE PRAVI; vplačevali so nad 30, nad 40 let -PENZIJE PA SPLOH NISO DOČAKALI. ALI
  PA SO UMRLI LETO, DVE PO ODHODU V PENZIJO. In jim penzij sploh ni bilo treba plačevati !
  Saj razumete.
  Zato smo imeli viške v penzionistični blagajni. In zato smo lahko iz penzijskih skladov gradili
  npr. tunele. Saj razumete, a ne?!
  Vodja, mogočni GUNZELJ reče:”razumemo, te razumemo, spoštovani gospod tovaiš SEMLJEC !
  Amkapak, kaj nam predlagaš.?
  Kako naj mi delamo, da bo penzionističns blagajna – VEDNO POLNA?!”
  90 letni ASEMLJEC se zareži na svoje umetne zobe
  in
  reče:”DELAJTE ENAKO KOT MI. DELAVCE TERAJTE, DA BODO OD ZGARANOSTI UMRLI ŽE PRED PENZIJO. Ali pa takoj po upokojitvi. Vplačevali bojo v penzionistično blagajno. Iz penzionistične blagajne pa
  denarja, ker bodo mrtvi – ne bodo KAJ DOSTI VZELI. ALI RABILIA Ane.
  Simpl kt pasulj, smo včasih rekli”
  LEPOFRIZURNI VODJA “MAČKOV V ŽAKLJU” GOSPOD TOVARIŠŠ “GUNZELJ”
  navduššeno reče:”JA TI
  SEMLJEC – SI PRAVI – GENIJ, Tako star si – pa tako bister si ! Te bomo posnemali.
  Tebe in dragega nam vzornika “mačka”! Zdravstvuj. Na mnoga leta – še. Vsem nam.
  Ob naših dobrih penzijah – se razume”!
  Kone 5. dela
  LEPOSLOVNO UMETNIŠKE NADALJEVANKE O ” MAČKIH V ŽAKLJU”
  VSAKA PODOBNOST S KAKIMI REALNO ŽIVEČIMI LJUDMI V R. SLOVENIJI JE ZGOLJ SLUČANA.
  NADALJEVANJE SLEDI.
  Lepe pozdrave vsem L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.s.
  Hvalabogu ne poznam nobenega “mačka v žaklju”..
  .Le zgrane, revne iz ex ZK, KP fabrik – poznam.
  POŠTENJAK, NASPRTOTNIK
  J.B. TITA
  RAZISKOVALEC MOMČILO JOKIĆ: SAMO JA ZNAM, KO JE BIO TITO

  https://www.google.si/search?q=momčilo+jokić+samo+ja+znam&oq=momčilo+jokić+samo+ja+znam&aqs=chrome.0.69i59l3.19800j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  Bele vrane Maček v žaklju

  https://www.google.si/search?q=bele+vrane+maček+v+žaklju&oq=bele+vrane+maček+v+žaklju&aqs=chrome.0.69i59.22655j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • dob

  Möderndorfsfrizirati (kot recimo frizirati podatke)
  Möderndorfurati (voditi razpravo, furati jo po Möderndorferjevo)
  Möderndorfirati (nastopaštvo, postavljanje pred publiko, nastopati po Möderndorferjevo)
  Möderndorfrapirati (“presenetiti” puibliko z blaznimi odkritji ” i to u pravi čas”)

 • janez

  Ami bi morali HANZI hlev obdarit z eno krmačo,ko bi bilo v njej vseh b560 pujsov.Kjer zdaj stoji hlev bi moral potem zjati krater kot nogometno igrišče.

 • Kosobrin

  Vse vlade so jo prodajale, vsi so krivi!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!