fbpx

Predčasne volitve se začenjajo! Levi mediji in tožilstvo: “Janša je skril 400.000 evrov” – Janša: “Čas je, da izsušimo to močvirje!”

Janez Janša s soprogo Urško (foto: STA)

Specializirano državno tožilstvo naj bi po poročanju medijev na sodišče vložilo tožbo zoper predsednika SDS Janeza Janšo, s katero zahteva odvzem premoženja nezakonitega izvora – po neuradnih podatkih gre za skoraj 400.000 evrov. Očitno je, da se volitve bližajo s svetlobno hitrostjo, partijo pa je strah, da bo Janša na teh volitvah zmagal.

Tožilstvo je tožbo utemeljilo na finančni preiskavi, v kateri so preiskovali Janševo premoženje, premoženje njegove žene, brata in ženine sestrične. Ta preiskava pa je bila utemeljena na nezakonitem poročilu, ki ga je objavila KPK pod vodstvom Gorana Klemenčiča, aktualnega pravosodnega ministra. Klemenčič je bil za svoje odlično delo pri rušenju Janše lepo nagrajen, prav tako pa tudi Rok Praprotnik, ki je takrat sedel v senatu KPK.

Očistimo to močvirje!
Janša se na obsodbe ne odziva, je pa na Twitterju objavil kratek odgovor, v katerem navaja, da nima za 400.000 evrov premoženja. “Tak očitek pa naj bi po poročanju nekaterih medijev, znanih po gnilih novicah, name naslovilo tožilstvo. Če to drži (zakaj potem tožilstvo najprej obvesti orodja za medijske umore namesto prizadetih?), potem so tovariši tožilci nedvomno namerno pomešali koledar, številke in osebe,” je zapisal Janša. Spet se ponavlja Patria. Mediji dobijo obtožnice prej kot stranke v postopku. Sistemska korupcija je očitno zaščitni znak slovenskega tožilstva.

Janša nato v nadaljevanju tožilstvo opomni, da je rahlo pozno: “Skrajni rok za vložitev tožbe je potekel 14. 4. 2015, torej pred več kot dvema letoma. Takrat sem se na tajno finančno preiskavo tudi javno odzval, že prej na očitke KPK – magnetogram izredne seje DZ, 26. 2. 2013. Zakon je tu jasen in velja ne samo za preiskovance, ampak tudi za tovariše tožilce. Če bodo zakonske roke s pomočjo krivosodja samovoljno prikrajali predvolilnim časom in opravilom, bodo pri takem ravnanju ostali sami in zanj nekoč tudi odgovarjali pred ljudstvom, v imenu katerega se danes norčujejo iz vladavine prava.” Namen novice je jasen. Danes se je začelo. Volitve so očitno pred vrati, prvi salvo bitke pa je počil. Ne čudite se, če bo prva obravnava kakšen teden pred začetkom uradne kampanje. 

Janša nato opozori tudi na mafijsko delovanje slovenskega tožilstva, ki ne preganja resničnih lopovov, ampak služi kot njihova podaljšana roka za preganjanje političnih nasprotnikov: “Verjetno pa so tovariši tožilci poleg koledarja pomešali tudi številke in osebe. Janez Janša nima 400 k € nezakonitega premoženja. Ima pa Milan Kučan v lasti nekoč državno hišo v Murglah, ki je bila v času nakupa vredna 400.000 € več, kot je zanjo plačal. Fišer, Jenull in Pintar so imeli najbrž v mislih Kučana, ki je slovenskim delavcem ukradel za 400 k € premoženja samo v tem primeru.”

Opozarja tudi na Klemenčiča, ki je nezakonito rušil vlado
Opozoril je tudi na šefa pravosodja Gorana Klemenčiča, ki je že znan po svojih nezakonitih poročilih in spornih odločitvah: “Pa na sodstvo ministra hic Klemenčiča so tovariši tožilci pomislili, saj je za obnovo svojih graščin prejel za cca. 400 k € nepovratnih sredstev (beri: denarja iz vaših davkoplačevalskih žepov). Pa desetkrat toliko iz zajetnih pogodb z državnimi podjetji, ki jih nadzoruje vlada hic ministra.”

Janša pa nato tožilce malo povpraša o prioritetah: “Posebnih težav pa tovariši tožilci nimajo samo z zamenjavo oseb in koledarja, ampak tudi s številkami in prioritetami. Janez Janša nima za 400 k € nezakonitega premoženja, so pa murgelski banksterji v dveh ropih državnih bank v roku 20 let Slovencem ukradli za več kot 4.000.000.000 € premoženja. Velikokrat po 400 k € so morali tako ali drugače plačati posameznim sodnikom in tožilcem, da za te največje rope v slovenski zgodovini kljub očitnim, nedvoumnim dokazom ni bil še nihče niti obtožen, kaj šele obsojen. Skrajni čas je, da izsušimo to močvirje.”

Uporaba besed, s katerimi je Donald Trump nagovarjal svoje volivce, zagotovo ni naključna. Nosi močno sporočilo, da je Slovenija ujetnik močnih neformalnih mrež, tako kot je Amerika ujetnik finančnikov Wall Streeta. Ta tožba je nadaljevanje procesa, ki se je začel pripravljati v času prve Janševe vlade. Strici iz ozadja so vedeli, da proti Janši ne morejo zmagati s programom in rezultati, ker ne enega ne drugega niso imeli. Janša pa je imel rezultate in program. Zato so skuhali Patrio, ki je 10 let krojila slovenski politični prostor. Sedaj pa, ko jim očitno zmanjkuje sape, se poslužujejo zadev, ki so nezakonite. Očitno so trije mandati levih vlad dovolj, da do konca pokvariš policijo in pravosodje. No, Patria je ljudem dokazala, kakšne umazane igrice se odvijajo za škodovanje Janši. In če je 400.000 evrov problem, imam za tožilce vprašanje. Zakaj pa sodbe v primerih Baričevič, Janković in banksterji potem padajo? Zakaj sploh ni ovadb? Pa gre za milijarde in milijone. Sta samo dve razlagi. Tožilci in sodniki so – ali dobro podkupljeni ali pa so popolnoma brez “jajc”!

A. R.