Programska konferenca SMC – pred meseci so si izplačevali nezakonite dodatke, zdaj pa bi se radi borili proti korupciji

Foto: STA

Vladajoča Stranka modernega centra je na programski konferenci potrdila prioritete stranke do konca leta. Programski vodja in Cerarjeva senca Aleksandar Kašeljević pravi, da SMC ni brez vonja in okusa, ampak ima jasen program, ki ga bodo uresničili. Obregnil se je tudi ob koalicijske partnerice, češ da so v koaliciji samo deklarativno.

V SMC po besedah Kašeljevića vedo kaj storiti, da bomo v prihodnosti živeli bolje. Žal jim v teh slabih dveh letih vladanja ni uspelo izpolniti kaj dosti od programa, ki so ga obljubljali na volitvah leta 2014. Od visokih etičnih in moralnih standardov, je ostalo samo enormno kadrovanje v državnih podjetjih, višanje davkov in bolestno oklepanje podjetij tako imenovanega nacionalnega interesa.

Programsko izhodišče no.1 – pravica do pitne vode
Kljub katastrofalnemu stanju v gospodarstvu in financah, kljub katastrofalni zadolženosti in splošnemu porastu sive in črne ekonomije, se bodo na programski konferenci člani SMC pogovarjali o zapisu pravice do pitne vode v ustavo. Glede na to, da je že nekdanja ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar dejala, da vlada deluje samo v skladu z željami lobijev, ni pričakovati, da bo do zapisa ustavne pravice do vode prišlo. Lobiji bi vodo, ki ji cena na trgu strmo narašča, namreč najrajši privatizirali.

Boj proti korupciji in kriminalu
Še eno izhodišče, ki kaže na popolno neresnost te stranke, pa je boj proti korupciji in kriminalu. Že samo dejstvo, da govorimo o stranki, katere član in predsednik državnega zbora Milan Brglez, se je odločil, da kljub ljudski volji ne bo razpisal referenduma, pove dovolj. Da je vlada zamenjala praktično vse vodilne kadre v državnih podjetjih očitno nikogar iz SMC ne moti.

Foto: STA

Foto: STA

SMCjeva ekipa “nekoruptivnih” ministrov
Pa naštejmo nekaj ministrov vlade, ki so se do sedaj res izkazali v boju proti korupciji. Minister za finance Dušan Mramor si je veselo izplačeval dodatke za stalno pripravljenost, za kar sta, tako sodišče kot Komisija za preprečevanje korupcije dejali, da ni bilo zakonito. V žepe raznih dekanov in profesorjev na ekonomski fakulteti je tako odteklo prek 660.000 evrov.

Foto: epa

Foto: epa

Minister za pravosodje, ki naj bi bil garant zakonitosti in upoštevanja prava v Republiki Sloveniji Goran Klemenčič je dokazano, kot vodja KPK izdal nezakonito poročilo o premoženjskem stanju predsednikov parlamentarnih strank, zaradi česar je padla druga Janševa vlada. Sodišče je poročilo izničilo, a Klemenčič, ki je presegel svoja pooblastila in kršil zakon je danes prvi mož pravosodja.

Goran Klemenčič (foto: STA).

Goran Klemenčič (foto: STA).

Spomnimo tudi na socialno čutečo ministrico za delo, družino in socialne zadeve Anjo Kopač Mrak. Od popolnega fiaska v primeru velenjskih dečkov, za katerega še vedno ni prevzela odgovornosti, do zadnje tragične smrti male Arine iz Jesenic, katere primer je pokazal na sistemsko napako v delovanju Centrov za socialno delo.

Foto: STA

Foto: STA

Če strnimo. Ljudje, ki so zavestno izvajali koruptivna dejanja, si izplačevali nezakonite dodatke v zneskih, ki si jih človek na minimalni plači ne more niti predstavljati in kršili zakone, bodo sedaj poskrbeli, da v državi ne bo več korupcije in kriminala. Naravnost bizarno, če že ne neokusno.

V SMC so prepričani, da so izpolnili cilje
Po besedah Kašeljevića so prepričani, da jim je cilje do konca leta uspelo uresničiti, s konferenco pa želijo pokazati sadove dosedanjega dela, poroča STA. Vprašanje je, kdo se tu norčuje iz koga.

Če pogledamo dosežke v zadnjih dveh letih vladanja vidimo, da je od predvolilnih obljub, kar je slovenska posebnost, ostalo bore malo. Imamo višje davke, višje trošarine, kadrovanje v praktično vseh državnih podjetjih, izgon tujcev iz Slabe banke in nastavitev zvestih domačih strokovnjakov. V zadnjih dveh letih je Slovenijo zapustilo na tisoče mladih, ministrstvo za delo pa se hvali, da so zmanjšali brezposelnost. Zunanji dolg države se je povečal, v proračun pa so nabrali skoraj najmanj denarja v vsej zgodovini Slovenije.

Še pri ograji za zaščito naše južne meje ni šlo brez škandala, ko je bilo za izvajalca del izbrano podjetje iz Žalca, ki je imelo prostore ob prostorih SMC Žalec. Izbrano je bilo brez razpisa, kar pa že je modus operandi te vlade. Spomnimo samo na imenovanje Špele Kučan na visoko mesto v Svetovni trgovinski organizaciji. Interni razpis, prilagojeni pogoji, nobenih protikandidatov in minister Zdravko Počivalšek, ki ni znal pojasniti za kaj pravzaprav gre.

Foto: STA

Foto: STA

Ko se začne krhati srčna zveza med koalicijskimi partnerji
Vlada, za katero so v SMC prepričani, da bo zdržala do konca mandata, pa se že močno krha. Od spora glede državnih gozdov, arbitraže, interpelacije Anje Kopač Mrak pa vse do sedanjih zapletov v Luki Koper. Če ta vlada zdrži do konca mandata, pa lahko po dosedanjih izkušnjah rečemo samo to, da so obljube, ki jih bodo sprejeli odveč, saj jih do sedaj niso uresničili.

Pa vendar ni vse slabo. Imamo pozitivno gospodarsko rast! Žalostno pa je, da niti to ni zasluga te vlade, ampak predhodnih zadolževanj in Zakona o uravnoteženju javnih financ (Zujf). Glede na dosedanje delo, nas lahko državljane resno skrbi, da bodo po tem sestanku obljube, kot do sedaj, obvisele v zraku.

Aleksander Rant

 • Anton

  škoda besed za to vlado

  • totex39

   Točno tako, skrompirani so do konca.

 • garfi

  Najhujša protislovenska marionetna “vlada” ima program izropati in uničiti Slovenijo.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Lokomotivführer

  Se bo našla še kaka bolj invalidna stranka, ki bo zapisala pravico do zraka, naslednja pa še bolj precizno, pravico do kisika v zraku. Ostane še kvečjemu pravica do svetlobe podnevi in pravica do teme ponoči, da o niansi modrine neba ne govorimo…

  • Loverboy

   S tem da pravice do teme ponoči ni ker ti povsod ob cesti luči svetijo.

 • Mojca pokraculja

  Gospodje se ukvarjajo sami s sabo. Živijo v svojem svetu, visoko nad oblaki, imajo občutek da garajo in da rešujejo svet pod sabo. A to so le zveličavne blodnje,.Treba jih je prizemljiti. Strah jim je treba pognati v kosti, to je edini način. Ustrašijo se pa zelo hitro, zaenkrat še, hvala bogu !

  • karlina

   Točno, na eni strani v tej drzavi skorumpirancev so bogati drzavne uprave, na drugi strani revezi, srednjega razreda v Sloveniji ze dolgo časa ni več, to je slika in dejansko stanje, gospod Cerar in kompanjoni smc

 • Vera

  Bla, bla, bla tovariši iz “modernega centra ” . Ste na polovici vladanja , toda nič pametnega še niste naredili za narod in za državo Slovenijo ! :(

 • Stajerka

  Lepo bi bilo, če bi kakšen Cerarjev kolega obvestil samega premiera, da se mu dogaja ulica……počasi a vztrajno na več frontah, kar do danes ni uspelo še nobenemu predsedniku, ko se Štrukelj vrne iz dopusta, predvidevam, da bo tega še več……..
  in nekaj obljubljat, delat račune brez krčmarja, je nesramno in arogantno…..sploh glede na dejstvo, da v teh dneh ponovno prebiramo o legalni kraji ministra Mramorja – dodatek na pripravljenost je bil drobiž v primerjavi s honorarji iz podjetja EF v javno-zasebnem partnerstvu, katerega ustanovitev je namensko izogibanje objavi in poročanju podatkov KPK oz. javnosti……..

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Kučko pod pručko

  Če za kaj lahko rečemo, da je “poden od podna”, sta to stranka SMC in Cmerotova vlada!!!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • AlojzZ

  Programska konferenca SMC ali kdo je tu nor!
  ______________________________________
  Nor je MC, totalno neumni pa smo Slovenci, da smo ga izvolili.

 • Lisjak

  Po moji kmečki logiki je največji problem te vlade kršenje USTAVE in zakonov,kot po tekočem traku.

 • Olga

  SMC s Cerarjem & partnerji ni vredna drugega kot to, da odstopi in se razpišejo predčasne volitve!!!!! Vsi skorumpirani, pokvarjeni, zlorabljajo oblast za bogatenje, arogantno se obnašajo do slovenskih državljanov, ki jih popolnoma ignorirajo! Sodni sistem uporabljajo za obračun z opozicijo! Obnašajo se kot absolutisti!!!!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • miha57

  Stranka Mafijskega Centra

  • macon

   Stranka Murgelskega Capoja.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • if

  O boju proti korupciji in kriminalu govori SMC, ki je v parlamentu, kljub nasprotni smernici parlamentarno pravne službe, vzpostavljala, vzdrževala kuliso za protiustavni odvzem poslanskega mandata JJ in primer zaključila s protiustavnim odvzemom mandata JJ.
  Predsednik SMC je ustavni pravnik Cerar.

  Tako izveden napad na ustavo je kriminalno dejanje!

 • RATATA

  kakšni ksihti.

  • karpelec

   Pa jih dajmo malo pobližje: 1.mogoče bodoči par?
   2. alkoholno prestrašeni mislec
   3. hitro si grem roke umit, je na njih preveč marmelade
   4. ha, kaj mi pa kdo more, sem že dosti s..ja naredu, pa sem še vedno glavni.
   5. strokovnjakinja za CSD; če ne boš pel tako kot jaz igram, greš v rejo.
   6. kaliber brez primere s pronicljivim pogledom, za katerim se bolj malo skriva, drugače te bom povaljal z buldožerjem.

 • karpelec

  Ja jasen program–nič delati in nič narediti.Za prihodnost jim je malo mar.
  Njihovo delo: -boj proti korupciji= 0
  – koruptivni ministri = vsi
  ” -v SMC so prepričani, da so izpolnili cilje”
  So jih sploh imeli?

  Tukaj in zdaj naj naredijo to, kar za državo morajo narediti, če ne, pa naj kar spokajo.Za take stvari ne rabijo kongres programskega sveta.

 • resnicaboli

  Najhuje je to da se Cerar ne zaveda kaj je kraja ko si zaračuna dvojne potne stroške je za njega to normalno res bolno.

 • drzavljanslo

  Ko SMC in Kešeljevič govorita, da bomo bolje živeli, s tem ne mislita na Slovence.

  • Vera

   Samo na ” državljane ” ! :(

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • totex39

  Res pa je, da Cerar kot javnosektoraški parazit in kolaborant ne more razmišljati drugače, kot da državo pelje v propat.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ In prepad

 • Aton

  Saj so uspešni! Kradejo otroke in služijo!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • tzt

  SMC bo samo pregledala možne visokocenovne projekte in kje vse lahko na hitro pobašejo minimalno 50% našega denarja. To bo novi program. Drugi tir se jim izmika, tako da bo treba najti zamenjavo za predvideno milijado marmelade. Če nič pametnega ne najdejo, se bodo malo podprli in šli vsak na svoj konec. V naslednjem mandatu jih več ne bomo gledali.

 • Osti jarej

  Da boste vedeli kako Draghijeva grožnja Sloveniji ob raziskavi Rothschildove Banke Slovenije sploh ni bila nedolžna. Bloomberg je pred dnevi objavil članek, ki ga je še isti dan spremenil, saj je bil preveč nazoren. Napisali so najprej, da zahteva Draghi v imenu New WorldOrder /NWO/ takojšnje čezmejne bančne povezave v vseh državah. Kot rečeno so isti dan spremenili naslov in izbrisali New, da je ostal le World Order. Draghi namreč zahteva, da Rothschildova Centralna banka prevzame ne samo delovanje državnih bank, kot Banke Slovenija, ampak celotnega gospodarstva vseh držav! Ja, to sploh ni več nedolžna gledališka predstava, pač pa izjemno nasilna diktatura, ki je že leta načrtovana in mora zdaj po Brexitu tudi uradno zaživeti. So zločinci iz NWO počakali, da gre VB ven iz bodoče suženjske združbe, saj je tam skoraj ves njihov bančni kapital in ga niso smeli ogroziti. Zato vas izdajalsko obnašanje Cerarja sploh ne sme presenetiti, zdaj bo hlapčevsko obnašanje še stopnjeval, da bo le Draghi lahko čimprej prevzel ves slovenski kapital v bančni ali gospodarski ali naravni obliki, on pa njemu služil!!! Zakaj pa mislite, da so nastavili na vodilno mesto vesoljca? Da bo požrl tudi slovenske kriminaliste, če bo potrebno! /virDailySheeple//publish wall/

 • tomven

  …Aleksandar Kašeljević pravi, da SMC ni brez vonja in okusa, ampak ima jasen program, ki ga bodo uresničili… je tudi brez forme, strukture, edino kar ima je barva in to krvavordeča. Ti kešeljević pa pojdi spat, namesto da klatiš oslarije. Teh vaših bedarij in nebuloz so že siti tudi vaši oboževalci.

 • sprehajalec

  Programsko izhodišče no.1 – pravica do pitne vode

  Populistična, za ostarele in novoizgrajene levičarje. To bodo trobili, ker neukemu prebivalstvu sede v ušesa.

  Po drugi strani pa nikjer ne zasledim podatka, da znašajo izgube pitne vode zaradi dotrajanih vodovodov v Sloveniji od 42 % (Kranj) do 70% Maribor. Poraba industrije pijač multinacionalk je torej kapljica v morje.

  Leva demagogija, da te sili na bruhanje. Namesto, da bi se Programsko izhodišče no. 1 glasilo – Modernizacija in popravilo vodovodov po Sloveniji, ti napišejo neumnost, da imaš pravico do pitne vode, vendar ko pride do tebe, jo imaš tudi pravico 50% izgubiti.

  Sram naj vas bo Cerar.

 • centurion

  “…Programska konferenca SMC ali kdo je tu nor!…”
  No ja, odveč vprašanje.
  SMC člani in poslanci so tu pokvarjeni in neumni par excellence.
  SMC volilci so tu nori par exellence.
  Zahebali bodo državo in nas z njo par excellence….

  • karlina

   So ze začeli zavedati, da jim ze zelo, zelo teče voda v grlo, se mi zdi.

 • ptr

  Klemo je pravzapral kršil ustavo, kar je še dosti hujše kot zakon in največja možna blamaža za vsakogar, ki se ima za pravnika. Ne le odstop, takrat bi moral pred kamerami raztrgati vse pravne diplome in še posebej pravosodni izpit, če ga ima.

 • Pevec

  Iz oči pa vsem seva strah, kdaj bo narod ponorel in jih linčal??

 • tarantela

  Ko že pišete, da ni pričakovati, da bi do zapisa do pravice do vode v Ustavo, naj pripomnim, nikjer nisem zasledila, da bi na tem portalu vzpodbudili komentatorje, naj se vključijo v zahtevo po pravici do pitne vode. Tudi nisem zasledila, da bi se desnica kaj ukvarjala s tem problemom. Prav tako vas ne zanimajo težnje, da bi slovenskim študentom v Sloveniji na slovenski Univerzi predavali v tujem jeziku, pa vendar so se rodovi pred nami borili pred potujčevanjem.

  • centurion

   Povsod po Lublan pa čefurščina.
   Ma hebi se, pajkica no. Vklopi možgane, ne sam na blagjni, ko vzameš račun-
   največji dosežek SMC telet.

   • tarantela

    Če bi predlog o zapisu pravice do pitne vode v Ustavo predlagal Janša, bi ga vsi podprli. Prav tako bi vsi protestirali proti uvedbi angleščine kot jezika v katerem se predava na Univerzi, če bi tako menil Janša. Ne zanimajo vas še tako tehtne vsebine, ampak KDO kaj predlaga.

    • centurion

     Tako je!
     Ampak zaradi tega, ker se on ne ukvarja za neumnostmi
     kot levaki.
     Je nekaj ne razredov, kategorij pred vsemi, da bi predlagal in se
     izpostavljal s takimi levaškimi nebulozami…

     • tarantela

      On je obstal v času pred več kot 25 let.

     • centurion

      Vseeno bolje kot njegovi kritiki tvoje sorte 75let….

     • tarantela

      No, priznam, bil je tudi napreden, uvedel je popis in oceno nepremičnin v korist novih višjih obdavčitev le-teh, ampak leve vlade, ki tega ne razumejo, saj so zabite, so ta davek zaenkrat zamrznile.

     • centurion

      Rdečka, posluš.
      Res maš težave v razvoju…
      Lep dan ti želim na lokacijo..

  • karlina

   Se je ze zbiralo podpise za vodo in tudi proti tujemu jeziku na univerzah, ze kar nekaj časa nazaj, sama se oboje podpisala, da sem proti.

 • Viktorh

  “Po besedah Kašeljevića so prepričani, da jim je cilje do konca leta uspelo uresničiti, s konferenco pa želijo pokazati sadove dosedanjega dela, poroča STA. Vprašanje je, kdo se tu norčuje iz koga.”

  Kako enostavno je doseči nizko zastavljene cilje.

  Bolj pa me je strah, da ti tipi sploh nimajo nobenega drugega cilja kot ropanje države.

  Še pomnite, tovariši?

  • Danda

   Dragi Viktor,čeprav se glede vojne za Slo precej razhajava,ti ob tej temi dajem vso podporo!!! A kaj nam je storiti,da bo šla stvar v boljšo smer za nas??? Gremo na ulice??? Kdo nas bo vodil??

   • Viktorh

    Žal, spoštovana Danda, ocenjeval sem izjavo Kašeljevića.
    Jaz vem kaj bi storil, tudi vem kdo je kriv za vse svinjarije, zato tudi glasujem za stranko in ljudi, ki so se že dokazali, izkazali

    • Danda

     Imaš prav,ne zanikam!!Ko pogledam v tem članku fotografije teh “naših” javnih uslužbencev,me ima da bi popi….l!!!Gnoj do gnoja!!!In še nekaj,tudi jazvem ,kaj bi storil…A je ,žal, kaznivo dejanje!!?’!!::)))

 • von Rhein

  Kešeljević govori traparije o vonju in okusu.Rad bi prikril,da je vonj stranke en sam nevzdržen smrad.Okus potem sploh ni važen.Prija samo tistim,ki so v skupini mrhovinarjev,mrhovina namreč zelo smrdi.

 • Jojo

  Se strinjam. Smc ni brez vonja in okusa. Smrdi po dreku in ima okus po gnilih jajcih…

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Novakec1

  Voda je povečini že sprivatizirana, komunalci so pa lastniki.

 • Viktorh

  Sicer pa me takšno organizirani besedičenje spomni na napovednik za film Propad rimskega cesarstva:

  “Bistro zasnovana in privlačna epska zgodba, ki podrobno prikazuje dekadenco, pokvarjenost in spletke, ki so na kolena spravile” Slovenijo in Slovence…

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Unikatna

  70% naše vode je že v tujih rokah!! Kdor ni zaščitil naše pitne vode, ni vreden počenega groša!! Voda bo draga in takrat se bodo spomnili kakšno škodo so naredili!!!

  • sprehajalec

   Kje imaš 70% vode v tujih rokah? Na kakšen način? 70% jo izpuhti iz dotrajanih vodovodov, si to mislila?

   • Unikatna

    Večina slovenskih vodni virov že je nekaj časa prav po zaslugi koncesij in države v lasti tujih korporacij in podjetij, kar je že pred leti omogočila uveljavitev evropske direktive o podeljevanju koncesij za izkoriščanje vodnih virov. Heineken po nakupu skupine Laško, Atlantic grupa po nakupu Droge Kolinske, češka Kofola po nakupu Radenske, arabski lastniki Costelle in še nekateri so že glavni igralci črpanja pitne vode na Slovenskem, ki pa v zadnjem času pridobivajo tudi koncesije za oskrbo prebivalstva.

    • sprehajalec

     In kaj hočeš reči, da prej je bila pa Radenska v slovenskih rokah in njena koncesija tudi, je bilo pa ok, ker je voda tekla po slovenskem grlu?
     Kako ste lahko tako slepi, zato pa smo zadnji v Europi.

     Kot naprimer koncesije za sekanje slovenskega gozda. Ki konča v obliki neolupljenih hlodov v Avstriji. Slovenski koncesionar pa trpa v žep avstrijske Eure. To je pa v redu?

     Zapomni si, dokler boš imela opraviti s slovenskimi koncesijami, bo lopovščina. Floskule za neuko prebivalstvo o vodi v ustavi, so samo floskule, nič drugega.

     • Unikatna

      Sem napisala, da Radenska in ne Laško nista plačevala koncesnine!!! To ni bilo vredu!! Tudi tuje koncesije niso nič boljše! Korporacije v državah v razvoju kupijo poceni vodne vire in jih onesnažijo, prebivalci pa tako ostanejo brez dostopa do prej pitne vode, razen, če jo ustekleničeno drago kupijo od korporacij. Po projekcijah Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) naj bi v naslednjih tridesetih letih več kot 40 odstotkov prebivalstva živelo v pomanjkanju vode. Povpraševanje po vodi naj bi naraslo za 55 odstotkov, v proizvodnji celo za 400 odstotkov. Pri čemer je izvirov vse manj. Izsuševanje podtalnice je v zadnjih desetletjih poskočilo za enkrat; vsako leto brez podtalnice ostane novih 280 kvadratnih kilometrov ozemlja, z vsemi posledicami za kmetijstvo.

      Velika podjetja se zato pripravljajo na skok cen in trdijo, da je voda nova »nafta«, korporaciji, kot sta Nestlé in Pepsi pa lobirata, da bi voda uradno postala tržno blago kot živilo, za kar se zavzema tudi Svetovna banka.

      In tako bomo drago plačevali pitno vodo!! Pri nas že dolgo nič ni vredu!!!

     • sprehajalec

      Pa veš zakaj prihaja do teh problemov? Ker se je leta 1950 npr. napajalo iz vodnih virov po celi Arabiji 60 milijonov ljudi. V istem času so je napajalo po Nemčiji 60 milijonov Nemcev.
      Danes se po Nemčiji napaja 80 milijonov Nemcev in po Arabiji 400 milijonov Arabcev. Nemčija je morala povečati svoje vire napajanja za 1,3x, Arabije pa 7x. Enako je z celo Afriko.

      Ne krivi multinacionalk, pa Europejcev pa imperialistov pa neoliberalcev za nastalo situacijo, ko je vsako leto za 80 milijonov več žejnih ust po Arabiji in Afriki.

     • Unikatna

      Če je nafta zaznamovala 20. stoletje, bo prav voda zaznamovala obdobje v katerem živimo sedaj. Če so bile v preteklosti konflikti in vojne zaradi nafte, se nam sedaj obetajo vojne zaradi vode.

     • sprehajalec

      Živijo mesta, ki razsoljujejo že dolga desetletja morsko vodo za svoje milijone prebivalcev. Konec koncev se gladina zaradi topljenja ledu dviga. problem bo imel torej tisti, ki ne razsoljuje ali pa nima tehnologije za to.

      Če so obstoječi viri za 60 milijonov Arabcev leta 1950 zadostovali, danes komaj še uspejo pri 400 milijonih. Pri tem, da Costella v njihovih rokah tolče izgubo. Prav obratno, kot bi pričakovala, kajne?
      No, leta 2050 bo treba poskrbeti za žejo 2 milijard Arabcev, po stopji po kateri se plodijo.

      Kot praviš, sem bodo drli, da pijejo našo vodo, ker se tako hitro množijo. Imaš prav.

    • karlina

     točno

  • centurion

   Busanci prodali arabcem.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • sprehajalec

  Po podatkih Evropske okoljske agencije se s problemom izgube pitne vode v vodovodnem sistemu sooča mnogo evropskih mest v državah, ki so imele pred dvema desetletjema izjemno visoke izgube vode v urbanih vodooskrbnih sistemih: Bolgarija okrog 50 %, Slovenija okrog 40 %, Madžarska, Irska, Češka in Romunija med 30 % in 40 %, Italija in Francija okrog 30 %, Španija, Britanija in Slovaška pa med 20 % in 30 %.

  Kaj ko bi bilo programsko izhodišče no. 1 Cerarja &Co. spraviti se iz prvih mest Europe po izgubi pitne vode v samem distribucijskem sistemu? Saj imajo oblast v rokah in vsa sredstva? Pisali bi pa v Ustavo prazne floskule, ušesom ostarelih levičarjev prijaznim.

 • centurion

  Ma prekinite vsi tukaj o vodi v ustavi!
  Pismo, kri nam pijejo murglčani iz ven, pa nobeden o slovenski krvi v ustavi!
  KRI NI VODA!
  ENDE!

  • domovina mili dom

   Tako se govori. THE END!!

 • MEFISTO

  Je v programu SMC tudi samorazpustitev stranke?

  • FORT WORTH

   No way. Edino,kar imajo v programu je ropanje drzave in drzavljanov !

  • indijanka

   Luškana :).

 • karlina
 • indijanka

  Naj mi nekdo preprosto razloži. Če je vladajoča stranka pravico do pitne vode postavila kot ključno vprašanje tega časa, zakaj ta pravica že ni zapisana v Ustavi? Se boljše sliši kot cilj, kot borba za pravico? Lovijo ženske volilke?

  • centurion

   Ženske volilke?
   Hmm, ovce s kiklo, jaaaa…

  • sprehajalec

   Točno tako. Demagogija za bruhati in loviti glasove ostarelih samoupravljalcev. Imajo oblast, imajo večino v parlamentu, imajo koalicijo imajo vse.
   Res jim je problem sklicati sejo DZ pa zapisati to v Ustavo. Lahko zaključiš le, da gre za povsem prazne floskule z namenom mojega prvega stavka. In sploh ne mislijo resno.

 • domovina mili dom

  Zakaj je ta vlada do sedaj naredila največji masaker na ekonomijo in slovenstvo?
  Zato, ker je v tej stranki in vladi zbran cvetober slovenskega politično ekonomskega kriminalnega podzemlja brezobzirnih, brezčutnih osebkov.

  • karlina

   Ne vem, ali je Cerar edinec, ker Bog pomagaj, če je še nekdo tako slab po karakterju, kot je on.

   • domovina mili dom

    Ne, ima sestro. Mislim, da živi od komunistov osovraženi Ameriki.

 • Steiermark

  Napovedujejo “boj proti korupciji in kriminalu” – ali se bodo borili proti sebi?

  • Vera

   Najprej počistiti v lastnih vrstah , potem pa naprej, dela je dovolj !

   • Steiermark

    Bo zadostovalo, da bodo “počistili” v lastnih – koalicijskih vrstah!

    • Vera

     Malo bi .

  • karlina

   točno

  • yone

   Ne proti konkurenci. Samo MI lahko.

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO LAŽNIVE MARIONETE , VAJENCEV STALINOVIH PODREPNIKOV IN HITLERJUGEND DOLANCA , NA OBLAST . STARE SIVORDEČE MURGLOPODGANE F21 KRADEJO VSAK DAN BOLJ , TUDI HANZIJI STOPNJUJEJO LAŽI V EXPONENTNI ODVISNOSTI OD ČASA . TO SO STALINOVI IZTREBKI , LAŽ JIM JE NESMRTNA DUŠA . NAROD V BEDI KOLJE SVOJE OTROKE , BOLJŠEVIKI PA PRAVIJO DA NAPREDUJEJO , KO SE KOLJE IN BUZERIRA SLOVENSKE OTROKE . SLOVENIJA BREZ NELIGITIMNO IZVOLJENE GOLAZNI = = = ŠVICA

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Danes je na planet tv novinarka omenila, da je Cerar okrcal tudi medije, češ, da ne govorijo po pravici-kje je še to, samo v S. Koreji, kajne gospodje

 • Antonius

  “Voda” zaradi početja levakarskih kleptomanskih vlad, Sloveniji teče v grlo že 21 let, zdaj bodo pa pravico do utapljanja, z zapisanim v ustavi, še zabetonirali.
  Pravica do avta sicer ni ustavno zajamčena, ga pa vsakdo dobi, če ga zmore plačati. Čemu služi ustavna pravica do vode, ki jo nihče ne bo dobil, če jo privatniku koncesionarju, ne bo zmogel plačati.
  Zgleda, da tem kleptomanskim prevarantom, ki nam vladajo, diplome in znanstvene naslove pišejo na “boušjaku”.
  Če kleptomansko prevarantska vlada ne bi dovolila privatizacijo življensko pomembnih vodnih virov, tudi ne bi rabila nesmislov pisati v ustavo in z njimi jamčiti pravico do vode, ki ni nič več v njeni lasti, to je državni, ampak v privatni.

 • Ryuk

  Bolj koruptivne vlade še nismo imeli.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Pa laznive, pokvarjene, kradljive….

 • Darth Vader

  SMC = Srbski Mutibarići in Cerar

  • domovina mili dom

   Sistemski Mafijski Ceh.

 • Slovenija moja dežela

  Tako je,bolj koruptivne in slabe vlade še ni bilo.To je poden od podna. Če človek pozna vsaj koga izmed članov in če je le ta,vsaj kolikor toliko normalen,potem takoj vidi da v taki stranki ne more biti normalno. Kam so politiki pripeljali Slovenijo je naravnost katastrofalno in potem se takole človek vpraša,ali je dejansko res toliko ljudi pokvarjenih in hudobnih,neumnih? Zadnjič sem gledal star slovenski film Ne joči Peter,kar srce zaigra,ko poslušaš slovenščino,svoj čas so taki filmi,slovenski krepili pripadnost,ljudje so vedeli da je delo edini način preživetja. Sedaj pa večji kot si lopov boljše ti je.

  • Slovenija moja dežela
  • karlina

   Imaš prav, ne vem, kje so res našli te osebke iz te stranke, mimogrede tudi naš sosed je njihov poslanec-katastrofa od človeka-brezobrazen,prostaški, vsak vikend pijan, kot čep, skratka nula od človeka, ne vem sploh, kdo ga je volil. Kar se pa tiče govorjenja v parlamentu, pa rajši ne bi, saj ne spravi skupaj enega stavka, izobrazba-štiriletna sš.

 • Anton

  v 2 letih niso naredili praktično nič, od reform ne duha ne sluha, kaj vam spoštovani prvi minister Cerar ni jasno, pač nesposobni ste za vladat , čimprej se soočite s tem dejstvom, ponudite svoj odstop in dajte priliko ostalim.

  • karlina

   Kako, da ne, seveda so-sami sebi so si izplačali milijone dodatkov-zakaj ze.

  • sprehajalec

   Država je v takšnem stanju, da pravzaprav želje po kakšnem prevzemu oblasti niti ni. Tisti pa ki bi oblast prevzel, bi pa moral tako korenito poseči v samo strukturo te družbe, da bi imel takoj samoupravljalce na ulicah, tako kot v Luki zadnjič. Žal je takšno stanje.

   Bankrot bo edino prinesel kakšne spremembe.

   • yone

    No, če bi tisti ki bi prevzel oblast pozaprl nekaj bande (tudi sindikalne) in rubil pokradeno bi hitro imel tudi podporo ulice in malih ljudi. Je pa res, da bi ga mediji že vnaprej označili za diktatorja in …

 • Darth Vader

  extremno levico, kar sredinska levica v Sloveniji je sedaj s to pravico do vode v ustavi skrbi to, da bodo tisti, ki so kupovali slovenske državne obveznice – kreditorji slovenske leve norosti, za poplačilo dolga zahteval določene naravne vire, katere Slovenija poseduje…..najbrž si zato tako silno želijo zapisati to v ustavo, ker kdor še ni opazil, voda v Sloveniji je že privatizirana, če nebi bila privatizirana, potem se nebi obračunala pri položnici za komunalo…..in če bodo tuji kreditorji zahteval v zameno, ker nas je levica tako brezglavo zadolževala za svoje norosti, bo to pomenil za večne čase propad levice v Sloveniji…..

 • Franci

  če bi bili tako etični, kot se predstavljajo, bi na koncu kongres minil brez poslancev, ki berejo forume in bi zaradi sramu pobegnili, da jih slučajno še kakšen fotoaparat ne ujame in bi jih potem ko bojo vsi v Sloveniji ugotovili kakšen gnoj od stranke so bilo resno sram. ( aja takih pa ja ni v tej stranki, ha, ha ,ha. ) In taki trotli vodijo Slovenijo ( oz. slovenske volilce ( beri ovce)).

 • cornusmas

  Saj ne vem…moraš biti nor ali kaj…da takele otresaš…..kakor tile iz SMC…..

  Mirko…pis,ljubav,bok.

  • marta

   Tako je………. pis, ljubav, bok
   Pol pa se še pod nosom obriš !

 • domovina mili dom

  Ta zbrani orkester “Ko to tamo peva” ni nor. Nori smo mi Slovenci, ki smo ta ansambel volili, udba pa izvolila.

  • Viktorh

   Mislim, da ta ansambel plačamo mi, imenovala pa ga je udba.
   Volitve so bile farsa.

   • marta

    Vse tako kaže.

  • fireblade

   Volili so javnosektoraši, rdeči revolucionarji, ki parazitirajo. RTV ,POP so jim pa še malenkost oprali glave.

 • montyamp

  Sn na fotki vidu FRANKENŠTAJNA , ne bom zaspal dva dneva in dve noči , ker je to HLAPEC od žveplene kratke zmije , ki čuje na ime PLAVI .
  SLOVENIJA BREZ KRIVOSODJA = = = ŠVICA

 • montyamp

  To so pravniki , kot je magarec muzikant z orglicami . Etika in morala po SMC , kršenje ustave 24 ur na dan . Novi standardi , kjer narod kolje svoje otroke . Rdeča banda buržujev pa pravi da je Slovenija na pravi poti .
  SLOVENIJA BREZ BANDITOV = = = ŠVICA

 • mannuro

  Hitler je tudi še poveljeval divizijam, par dni pred zlomom… čeprav jih ni bilo.
  Ti si na enak način mečejo pesek v oči, .. čeprav sami vedo, da je zavoženo.

 • Rožle

  A Vrhovni ma pa še zmeri….Hausarest…?

  • Vrhovni sodnik

   Ti si nor, nor, nor

   • Rožle

    Itaq…

 • Vrhovni sodnik

  Tolk lažejo, da že sami sebi verjamejo.

 • sevenx

  Proti korupciji? Ja to pa je lepo.

 • moat

  Daj, daj, Cerar, kaj ste pa dejansko naredili? Samo govoriti je premalo! Samo za zmanjšanje čakalnih vrst v zdravstvu ste porabili pol mandata!? To bi lahko naredili že prvi mesec, dali 9 mio €, da se čakajoče vrste zmanjšajo. Zapravljati denar davkoplačevalcev zna vsak. Kje pa je dejansko reforma zdravstva Cerar? In kje so reforme na vseh ostalih področjih? Pravite, da se dela na racionalizaciji javne uprave. Pa kaj še! Javna uprava bo nas davkoplačevalce, zaradi vaših “uber” sposobnih pogajalcev, takoj spet pomalicala, in to preden se bodo pogajanja sploh začela! Pa kakšna racionalizacija javne uprave neki! Dejstvo je, da do zdaj niste naredili prav ničesar, res! Povečana gospodarska rast in zmanjšana brezposelnost pa itak nista posledici ukrepov vlade. Stranka, česa že? Modernega centra, pravite? Mah dajte no, ne se hecat, res. Sicer pa so bile vse vlade do zdaj za en .rek! Tudi desne, jasno!

 • Kučko pod pručko

  Stranka Mizernega Centra je pa res mizerna!!!

 • Slovenec 33

  Samo plagiatorji, lopovi, ponarejevalci in tatovi lahko o sebi govorijo, da so pošteni, nihče drug pa na kaj takega niti v sanjah ne pomisli.

  • fireblade

   klasični javnosektoraši

 • Janez Novak

  tudi jaz sem vsako leto prepričan da izpolnjujem plane in da sem nadpovprečen. Samo se šefi pa ne strinjajo..

  • komar marko

   A doma te pa še vedno gleda da SANJAŠ?

 • Anton

  jaz se pa bojim “hodt” brat komentarje na stran 24kur ups 24ur, da se nebi nalezel slaboumja.

  • MEFISTO

   Dober primer levičarskega slaboumja so sedanji komentatorji na Svet24, odkar so pregnali Mefista in še peščico pametnih ljudi.

   V znak protesta, da tam ne more več komentirati učeni in modri Mefisto, se na Svet24 redko oglaša tudi mož stoterih nickov, ki se je specializiral za Reporterja, Požareport ter Politikis, kjer še lahko preberete njegova skrajna originalna stališča do SDS, Janše in katoličanov.

   Ne smem seveda zanikati, da je pod več nicki zelo dejaven tudi na tem portalu.

   • Anton

    in kdo je ta osebek?

  • montyamp

   Ti se lahko nalezeš samo še manjšega zla , ker paradajzarji se topoglavi že rodijo , ali jih pa starši UDBOVSKI OVADUHI norosti naučijo . Živeti za žulje še nerojenih , je podlost ki odmeva do Lune . Kako je lepo biti glup , pa ne več dolgo .

 • komar marko

  Nikjer ne zasledim modeldorfa, da bi dal kako programsko usmeritev. A sem pozabil, on je kavice in vodo nosil!

 • fireblade

  maskote parazitskega javnega sektorja

 • EOL

  Kaj res ne razumete sporočila…,

  njihova koruptivna dejanja so bila le majhni zdrsi, manjše napake in naivnost…. Sedaj so že izkušenejši in ocenjujejo da njihove korupcije, kriminala, kraje, načrtno kadrovanje in postopnega uničevanja gospodarstva državljani ne bomo več niti zaznali.

  Vse skupaj je kot po vojni leta 1945, le da so takrat sposobnim zaplenili premoženje – podržavili, pobijali in metali ljudi v jame, sedaj to delajo z drugimi sredstvi in predvsem bolj prefinjeno s podporo osrednjih medijev in levih intelektualcev začenši na fdv…

 • montyamp

  Barbari so sekali glave , boljševiška golazen pa ljudi pripravi do tega , da koljejo svoje otroke ali se pa sami pokončajo . SLOVENIJA NAJVEČJI GNOJ V EU IN TO ZARADI MORILSKIH POLNILCEV 700 HUDIH JAM , KI SO SE S POMOČJO BLESAVIH ANGLEŽEV ZAVIHTELI NA OBLAST . KJE IN KDAJ JE MORILEC VZGOJIL NORMALNEGA POTOMCA IN STORIL NORMALNO DRŽAVO ????? Pod Alpami že sigurno ne .

 • dob

  >>Minister za pravosodje, ki naj bi bil garant zakonitosti in upoštevanja prava v Republiki Sloveniji Goran Klemenčič je dokazano, kot vodja KPK izdal nezakonito poročilo o premoženjskem stanju predsednikov parlamentarnih strank, zaradi česar je padla druga Janševa vlada<<

  Nismo več tam, da bi kdo še odgovarjal za svoja dejanja. Zdaj smo že odločno zakorakali v fazo "pa kva pol".

  Diktatura nima razvojnih faz, ker nima evolucije ! Razvojne faze so samo "prikazane", da bi se nam zdelo, da je diktatura v nekem razvoju. Diktatura vedno ostaja v stanju "pa kva pol", in to že ves čas! Le malo se je potuhnila in zdaj še glumi demokracijo.
  V fazi "pa kva pol" pa sploh neha iskati izgovore ali se komu opravičevati, ali se sklicevati na zakone (ki si jih je sama sproti pisala!).

 • plamen100

  Ta SMC in Cerar sta postala vzorcna primera za to kaj pomeni v slovenscini beseda dvojna morala! Jasno je da gre za muho enodnevnico saj se Cerar in ta skorumpirana stranka SMC nikoli vec ne bosta pojavila. In bi popravil poslanca Gorenjaka, ki je bil prevec radodaren, ko je izjavil da se bodo lahko v naslednjem mandatu poslanci SMC v ficka stlacili, ker mislim, da bo za poslance SMC tudi topolino (italijanski avtomobilcek za dve osebi na treh kolesih) prevelik!!!

  • Olga

   Saj bodo še slabši od Bratuškove, ki se lahko vozijo s fičotom!

 • bolimeđoko

  Kaj pa zadnje čase počne cERAR ?

  Bolimeđoko ga je menda dal na “šolen”, ha, ha,……..

  • Vera

   Nekdo je napisal, da išče novo ženo, toda glede na njegovo razmišljanje , še te ne bo dobil, ker ni pravi dec ! :)

 • RATATA

  Ta kučanov “nov dan” traja že več kot 25 let.
  Sanje so bile dovoljena samo tisti dan pred jutrišnjim, ki še traja.
  Takrat še nismo dojeli.

 • plamen100

  Prokleta rdeča banda, ste slišali kako spet hočejo zagreniti življenje državljanom prej ko crknejo? Uvesti hočejo nekakšne filtre za trde delce za kamine in peči na drva! Spet je v ozadju kakšen lobist, ki poizkuša za svojo rdečomafijsko firmo najti donosen posel, in sedaj poizkuša preko ministrsva za okolje to idejo o filtrih za lovljenje trdih dfelcev v kurilnih napravah obogateti. Podobno kot je rdeča mafija naredila s tistimi nalepkami o tehničnih pregledih, ki smop jih lepili na prednja stekla, BANDA POKVARJENA, NE MAFIJA, KER MAFIJA IMA SVOJA NAČELA IN DRŽI BESEDO!!!

 • Vztrajnik

  Pogrebci Slovenije. Ja, narod pa kar razmišlja, nalezel se je od Cerarja.