Resnica prihaja na dan: Tako je Kučan spletkaril z orožjem, samo da ga ne bi dobili Slovenci, in kako je Zlobec pokvaril presenečenje

Milan Kučan in Ciril Zlobec. Foto: sta

Jugoslovanska vojska je bila na slovenskih tleh preganjana, pregnana in izgnana. Zato Janša, Bavčar, Krkovič in Obrulj pravijo, da je “odhod zadnjega vojaka JLA iz Slovenije” napačno pojmovanje, saj je JLA v Sloveniji doživela poraz in nikakor niso odšli prostovoljno, kot bi iz “odhoda” lahko sklepali.

Na pogovornem omizju, ki je potekalo v koprskem hotelu Bio, so sodelovali glavni akterji osamosvojitve Slovenije – takratni obrambni minister Janez Janša, takratni minister za notranje zadeve Igor Bavčar, poveljnik 1. specialne brigade MORiS v času vojne za Slovenijo Tone Krkovič in poveljnik vojaško-policijske enote za varovanje MORiS Vojko Obrulj.

Na omizju, ki je potekalo pod organizacijo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), je povezovalec programa Jože Možina povedal, da se je Slovencem pred 25 leti uresničila želja po svobodi. Z vojno, ki se je končala 25. oktobra 1991, je Slovenija postala zares svobodna.

Krkovič se je počutil prizadetega
Seveda pa na omizju niso mogli mimo “male” zmage Toneta Krkoviča pred dnevi, ko je sodišče odločilo in ga dokončno oprostilo obtožb o krivi sestrelitvi helikopterja v Rožni dolini. Krkovič je priznal: “Počutil sem se prizadetega od te norosti, ki se dogaja, in to ne prvič, saj sem se v zadnjih letih tako rekoč navadil. Ljudje so mi sicer govorili, da iz te tožbe ne bo nič, vendar po Patrii o tem nisem bil več tako zelo prepričan. Tisti, ki ga piči kača, se boji “štrika” na cesti. Zdaj, ko je odločitev pravnomočna, so moji občutki lažji. Ravno na pretekli seji VSO smo se odločili za konferenco, na kateri bomo napovedali korake, ki bodo sledili.”

Janez Janša je poudaril, da vojna za osamosvojitev ni trajala “le” 10 dni, saj se je za takratno slovensko vodstvo začela mnogo prej. In kdaj je začutil, da je Slovenija v vojni? Janša je povedal, da je bilo to še prej, preden je postal minister. “Ko smo čakali v skupščini na glasovanje v prvi vladi, Demosovi vladi, ko smo bili šele kandidati za ministre, so naši kolegi predvsem iz zbora občin hodili do nas in nas spraševali, kaj se dogaja, saj so jih sklicali lokalni poveljniki Teritorialne obrambe, da so dobili ukaz za predajo orožja. Še preden smo prisegli, smo vedeli, da smo napadeni, ogroženi,” je povedal prvak SDS ter dodal: “Razoroževanje je že konkretno dejanje agresije, Demosova vlada je prisegla v vojnih razmerah.”

Predstavniki poražene oblasti na volitvah jim niso nikoli oprostili
Na omizju pa je sodeloval tudi Igor Bavčar. Še posebej je izpostavil svojo vlogo pri ustavljanju oddajanja orožja: “Takoj, ko je bilo evidentno, da nam jemljejo orožje, smo začeli z organizacijo, predvsem z ustavljanjem oddajanja orožja. Kasneje smo se začeli pogovarjati, kako se temu zoperstaviti in tudi kako se soočiti z oboroženim spopadom. To je trajalo nekaj mesecev, medtem pa smo v ilegali sestavili močno organizacijo Manevrske strukture, ki jo je dokončno oblikoval Tone Krkovič. Nemudoma so šle depeše na postaje milice, začeli smo zbirati podatke o tem, kako lahko te postopke oddajanja ustavimo. Predstavniki poražene oblasti na volitvah nam teh stvari niso oprostili.”

“Iz skladišč je bila pobrana večina orožja, saj so poveljniki, ne da bi kogarkoli obvestili, orožje enostavno pobrali, razen nekaterih, ki so obvestili občinske svete, kjer so bili izvoljeni Demosovi župani. Ti so rekli, naj ne oddajo orožja, vendar pa je šlo vseeno za pretežno staro oblast, kjer so se skupno odločili, da sledijo partijski oblasti in so orožje oddali,” je povedal Janša o izropanih skladiščih.

Janša je dodal, da je bila na južnem Primorskem večina orožja pobranega, a se točno ve, kdo stoji za tem: “Seznami z natančnimi poročili so objavljeni v Beli knjigi slovenske osamosvojitve. Nobene skrivnosti ni več, za vsako občino se natančno ve, kje je bilo orožje pobrano.”

Kako je Krkovič naletel na izropano skladišče
Krkovič se je ob tem spomnil, kako je po naključju naletel na stežaj odprta vrata skladišča v Kočevski Reki. “To je pomenilo totalno razorožitev, šlo je za krajo, rop, saj smo v istih skladiščih hranili tudi svoje orožje. In to ni bilo pojasnjeno niti ni bil nihče sankcioniran za ta rop. Ker sem pred funkcijo poveljnika 1. specialne brigade MORiS deset let delal kot operativni častnik v Kočevski Reki, poznal sem vse JLA in lastne teritorialne strukture, mi ni bilo težko ugotoviti, da je to prvi korak agresije na novo nastajajočo državo. Z gospodom Janšo, ki je bil takrat sekretar za obrambo, sem vzpostavil kontakt – sprejel me je, opravila sva analizo in se poenotila, da gre za agresijo in za razorožitev.”

Najprej zavlačeval, potem pa izdal šifriran ukaz
Janša je ob tem poudaril, da v tistem času ni bil minister za obrambo, temveč sekretar za obrambo. “Nad sto tisoči kosi orožja je imelo evidenco predsedstvo Republike. Pobrali so tudi orožje za ljudsko obrambo. Če bi Milan Kučan napisal prepoved oddaje orožja, bi Slovenija obdržala vse orožje. Seveda tega ni naredil, ker je bilo to usklajeno med staro partijsko oblastjo in njim. Dva dni kasneje, ko je bila večina orožja že odpeljana, je le napisal to prepoved. Vendar je bil njegov ukaz šifriran, bolj zaradi zavlačevanja. Občine namreč niso imele profesionalnih šifrantov, kar je pomenilo, da če je na občino prišla šifrirana depeša, so potrebovali tudi 6, 7 ur, da so dešifrirali. In ko so tako čakali šifrante po občinah, je bilo odpeljanih še za 10 tisoč kosov orožja.” Dodal je še, da ko je začel ukaz Milana Kučana veljati, je bila Slovenija že razorožena, razen tistih predelov, ki so se uprli predaji orožja. Zato so tudi ovadili Milana Kučana veleizdaje, vendar je bila njihova ovadba zavržena.

Spremljali so vsak korak Slovencev
Svojo plat zgodbe pa je povedal tudi polkovnik Vojko Obrulj, ki je pobegnil iz varaždinske vojašnice ter se pridružil Teritorialni obrambi. “Ko so se začeli odvijati pekrski dogodki, je šla kolona vozil iz Niša v Maribor. Predstavljeno nam je bilo, da gre za neko vajo, običajno aktivnost. Hitro smo spoznali, da to ni bila nobena vaja, ampak dejansko stanje. Kot zavednemu Slovencu so mi bile stvari dosti bolj jasne, čeprav sem bil deležen šolanja, prevzgoje v jugovojski, vendar sem kljub temu začutil, kakšna je moja pozicija Slovenca. Sedaj, po 25 letih, ko človek dozori in postane zrelejši in razmišlja stvari za nazaj, spoznavam, da so v JLA neprestano iskali notranjega sovražnika. Dogajali so se tudi pritiski, hitro sem spoznal, da me spremljajo,” je dejal Janša. Te besede je podkrepil, da mu je 1990. leta umrl oče in je sporočil v Varaždin, da ga zaradi te tragične izgube nekaj dni ne bo. In čeprav je klical le tri ure po očetovi smrti v varaždinsko vojašnico, so tam že vedeli za njegovo izgubo, saj je dežurni vojak sporočil, da mu je nadrejeni odobril prosto. “Ko danes govorijo, da nas niso spremljali in niso vedeli – zagotovo so vedeli. In prav ta dogodek ob očetovi smrti je bil signal, da sem bil zelo zadržan,” je še dodal.

“Veliko napora smo morali vložiti, da je prišlo do uporabe strelnega orožja”
Bavčar pa se je dotaknil tudi uporabe oborožene sile: “Ukaz o uporabi oborožene sile je bil izdan kar nekaj ur po agresiji. In prav območje južne Primorske je doživelo prve vpade. To so bili eni najtežjih trenutkov, ki so zaznamovali vse ljudi. Težava je bila ne le ukaz o uporabi strelnega orožja, ampak da ga je bilo treba tudi spoštovati. Mladi ljudje in poveljniki niso imeli izkušenj s strelnim orožjem, veliko napora smo morali vložiti, da je prišlo do uporabe strelnega orožja. V Kopru sem morali zamenjati načelnika koordinacije, prav tako v Ljubljani. Ni nam uspelo ustaviti nekaterih ključnih prodorov, čeprav smo bili za to pripravljeni, JLA je zasedla veliko mejnih prehodov, ki smo jih morali osvojiti nazaj. Ognjeni krst ni bil enostaven. Po nekaj dnevih, ko je prišlo do prve iniciative za premirje, pa se je začel obraten proces; ni bilo več mogoče ustavljati lastnih ljudi.”

Krkovič je naredil kadrovsko čistko
Popolnoma drugačne občutke kot Bavčar pa ima Krkovič, saj je priznal, da je bila v primeru brigade MORiS obremenitev manjša: “V tej enoti sem se dobro zavedal, da moram med prvimi prioritetami izpeljati kadrovsko diferenciacijo, torej iz zvestoba partiji v zvestoba domovini. Od jeseni ’90 do poletja ’91 sem čas izkoristil za to, da sem izvršil to kadrovsko diferenciacijo. Ves kadrovski sestav brigade sem opredelil v tri kategorije – pogovor, usposabljanje, direktni kontakt – in na hitro odslovil tiste, ki v ta nov sestav ne sodijo. To sem naredil uspešno, saj nisem imel primera, ki bi deloval pasivno. Nobeno selekcijsko usposabljanje se ni končalo, ampak so sledila stažiranja; sleherna enota je šla skozi ta filter, opravljala je naloge na skrivaj, v civilu. To je pripeljalo do višje ravni akcijske sposobnosti, postopno smo bili uvedeni v to agresivno stanje.” Po Krkovičevi “čistki” je v MORiS-u od okrog 2700 ljudi tako ostalo le še 1013 oseb, ki so se izkazale za vredne zaupanja. Krkovič je še dodal, da med večje dosežke šteje zavzetje vojaškega skladišča v Borovnici.

To je pogovor, ki je pomiril Janeza Janšo
Dr. Jože Možina pa je opozoril tudi na dejstvo, da smo v vojno vstopili brez zaveznikov. Se je Janša težko odločil za tako pogumna dejanja? “Če bi s tem znanjem in poznavanjem, ki ga imam danes, odločal o stvareh takrat, bi me bolj skrbelo. Res pa je, da vse ni bilo tako črno. Z Ruplom sva se marca 1991 na skrivaj dobila v Bruslju s pomočnikom generalnega sekretarja Nata v njegovi rezidenci, kjer sva predstavila naše načrte za osamosvojitev. Njegov neformalen odgovor je bil, kar se je dalo razbrati, da bo Nato pasiven, kar je bilo precej bolje, kot če bi se aktivno zavzemali za enotno Jugoslavijo. Tisti pogovor me je precej pomiril, kar je pomenilo, da nas vsaj streljali ne bodo. Iz nekaterih drugih izjav je bilo možno razbrati, da bo podpora Jugoslaviji še kaj več kot le besedna. Evropska unija je na primer Markoviču 5 dni pred napadom odobrila nekaj milijard pomoči oziroma nekega kredita, ki je bil kot nek izkaz podpore enotni Jugoslaviji in nasprotovanja odcepitvi Slovenije. Junija 1991 je vsak dan prišlo kakšno negativno sporočilo od kakšne od zahodnih držav in naša sreča je bila, da nismo imeli časa tega spremljati, to je bila bolj skrb dr. Rupla,” je povedal Možina.

Janša je na omizju priznal: “Naša največja skrb ni bila, kaj bo naredil Beograd, saj smo imeli načrte za 4 možne scenarije, pripravljeni smo bili na hujše. Naša bojazen je bila, kaj se bo zgodilo pri nas. Za sabo smo že imeli plebiscit, nismo pa imeli ustavnega zakona, ki ga je bilo treba sprejeti z dvotretjinsko večino, ki je Demos ni imel. Ko je prva generacija prisegla v Pekrah in na Igu, smo imeli še rdečo zvezdo, ki smo jo zamenjali s ‘kukardami’. Fantje niso hoteli imeti istih simbolov na kapah kot JLA. Ni bilo himne, zastave, grba, ni bilo nič, kar pritiče državi navzven. V zraku se je čutila vojna, v ustavni komisiji pa so tekle debate o raznih vejicah in členih in ali so celjske zvezde primerne za grb ali ne.”

Kako je Ciril Zlobec vse izčvekal naprej
Načrt največjih slovenskih osamosvojiteljev je bil, da Beograd strateško presenetijo. Vsi so govorili, da se bo to zgodilo 26. junija, njihovi načrti pa so bili, da to izpeljejo en teden prej, torej 19. junija. “Ta načrt je bil predstavljen tudi predsedstvu, za to so vedeli Školjč, Ribičič in ostali mojstri zavlačevanja in se je pač vleklo. Ko je nastopil 19. junij, ko bi morali prevzeti efektivno oblast, nismo imeli niti grbov, ničesar in je trajalo cel teden, da smo tik pred zdajci, 25. junija, razglasili samostojnost. Naslednji dan je morala JLA posredovati s silo, da je dobila nazaj del teh institucij, zasegla je mejne prehode, ni pa zasegla drugih institucij,” se tistih pomembnih trenutkov spominja Janša ter dodaja, kdo je krivec, da presenečenje ni uspelo. “Presenečenje je propadlo, ker je Ciril Zlobec to izčvekal italijanskemu konzulu, od tam je šla informacija v Beograd in Rim. Strateško presenečenje – Čadovi tanki so šli en dan prej v akcijo, zato na Primorskem govorijo, da se je vojna začela dan prej. Še posebej v Vipavski dolini, Črničah so ljudje goloroki ustavljali te tanke,” še dodaja Janša.

Obrulj je poudaril, da so bili za njim neprestano pripadniki obveščevalne službe, vendar smo bili tudi mi za njimi. “Oni so nas podcenjevali, mislili so, da se operativno nismo sposobni zoperstaviti tako veliki sili.”

Poveljniki JLA so se zavedali teže svojega poraza
Vsi sogovorniki so se strinjali, da 25. oktobra ne praznujemo odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije, saj bi se to moralo imenovati drugače. Bavčar je poudaril, da je bila JLA poražena in da se je Kadijević zavedal teže tega poraza, Obrulj pa je dodal, da se je jugoslovanska vojska natančno zavedala, da je v Sloveniji doživela totalen poraz ter da je bil umik samo posledica. “Mi smo ves čas spopada obvladovali in nadzirali celoten teritorij ter tako onemogočili JLA, da bi s protiofenzivo zasegla ključna skladišča orožja. Malteška ladja je samo ena od tragikomičnih slik tega dejanja.” JLA je tako po njegovem ocenila, da Slovenije ni več mogoče osvojiti, zato je odšla drugam – v Doboj, Banja Luko, Tuzlo, Valjevo …  Janša pa je dodal: “Ne vem, zakaj se je termin odhoda zadnjega vojaka tako uveljavil, saj ni šlo za odhod, ampak za odvoz, vsebinsko pa za osamosvojitev.”

Bavčar je opisal neprijeten pogovor z Bajićem, ki je postal poveljnik 5. korpusa. Ta mu je rekel: “Prihajamo zato, da bomo zravnali Ljubljano.” Na te besede mu je Bavčar odgovoril: “Izvolite, pridite, čakamo. Prav veliko ne boste mogli narediti.” Poudaril je, da se je ta vojska umaknila, ker je bila poražena, ostal pa je le material za diplomatsko barantanje.

Kako naj se TO vrne v vojašnice, če pa jih ni imela, saj so TO sestavljali rezervisti
Čeprav je bil na Brionih podpisan sporazum, pa glavni akterji slovenske osamosvojitve niso bili prepričani, da se ga bodo vsi podpisniki držali, zato so imeli ves čas v mislih, da morajo biti pripravljeni v primeru, da bi JLA iz maščevanja udarila nazaj. “Zato smo dobili naloge formirati dodatno formacijo tisoč profesionalcev,” je povedal Krkovič, Janša pa je dodal, da je Brionski sporazum predvideval, da armada dobi nazaj vse izgubljene položaje. Ob tem naj bi prišlo tudi do konfuznosti, saj je na primer v sporazumu pisalo, da se TO vrne v vojašnice. “TO sploh ni imela vojašnic, ker so jo sestavljali rezervisti,” je kritičen Janša.

JLA je le v nekaj dneh izgubila kar eno tretjino vseh pripadnikov. Janša je povedal: “Deloma smo jih zajeli, deloma so dezertirali. V ujetništvu smo imeli več kot 500 častnikov in podčastnikov jugoslovanske armade.”

Kako je slovenska vojska iz nič opreme prišla praktično na vso
V sporazumu je tudi pisalo, da je potrebno takoj izpustiti vse ujetnike. Mi smo izpustili 500 ujetnikov, vendar je v JLA ostalo še okrog 5000 nabornikov iz Slovenije. “Torej, mi smo izpustili vaše ujetnike, vi pa izpustite teh 5000,” je povedal Janša ter dodal, da naši pogajalci na Brionih niso tega izpogajali. Zahteva je tudi bila, da se JLA spravi v stadij, kot je bila pred 25. junijem. “Oni so to tolmačili, da moramo vse nazaj vrniti. Pogajalci pa so bili zelo spretni – začeli so vračati opremo, ki je bila po skladiščih in za nas ni pomenila nič. Vrnili pa nismo nobenega kosa orožja, poleg tega so tudi naši železničarji poskrbeli, da naši vlaki niso tako hitro odhajali, kot bi lahko. Slovenska obrambna moč se je po zaslugi zavzetja teh skladišč med samo vojno podeseterila, iz nič smo prišli pravzaprav na vse, enako velja za protioklepno orožje, dodatno smo prišli do oklepnih transporterjev, tankov, ki so dejansko vse, kar slovenska vojska danes ima,” je dejal Janša.

Da se zna JLA vrniti na slovensko ozemlje, pa so napovedovali kar sami pripadniki JLA, saj so iz letala spuščali letake, na katerih je pisalo “Vrnili se bomo”, iste napise pa so imeli tudi na tovornjakih. “To smo vzeli resno in se intenzivno pripravili,” je poudaril Janša.

Kljub vsemu pa do tega ni prišlo in s 25. na 26. oktober, ko je slovenska tla zapuščal zadnji vojak JLA, je bilo čutiti, da je JLA doživela poraz. “To je bil začetek konca, vojska je bila preganjana, pregnana in izgnana. Niso imeli več niti poveljniške strukture, bili so zmedeni,” pa je njihov odhod videl Obrulj.

M. S.

 • učko

  Vprašte se, zakaj so tile izdajalci in njihova politična in “gospodarska” opcija še vedno na vseh položajih, prejemajo borčevske penzione, take in drugačne upokojenske dodatke, itd !!!?!!!

  • gušto

   A si se zdaj ulegel na desno stran. Tudi lahko, samo, da je mir pred teboj.

  • pajot

   Zato,ker jih podpirate ti in tvoji somišljeniki.

 • karpelec

  Stojiš na velikem križišču, pa vseeno vidiš, da vse poti vodijo k malčku s sivimi lasmi in velikimi modrimi očmi, pa glejmo z vseh strani.

  • Franc Šink

   Koliko je pa škrat sploh visok?

   • Steiermark

    155 cm…..za musolinijevega vojaka bi že izpolnjeval pogoje….

    • cornusmas

     Pomeni,da maline še vseeno lahko brez lojtrce nabira.

     • pajot

      He,he,he,he…

    • samsara

     Torej se je 2 cm že skrčil. Ali pa je bilo njega dni, nekoliko zaokroženo navzgor ;)

 • totex39

  Bravo, za to pravo razkritje tega komunističnega murgeljskega podzemnega delovanja, ki so nas na vsak način hoteli uničiti in še vedno delujejo v to smer.

 • Anton

  iz dneva v dan se izkazuje pomembna vloga nova24tv na parketu medijev, ki z razliko od ostalih režimskih medijev sporoča ljudem še drugo plat zgodbe, kot bi jo sicer imeli možnost slišati. Tako se vzpostavlja realna možnost, da bralec ob soočenju različnih argumentacij, lažje presodi kaj je prav in kaj ni. Tega v preteklosti za časa monopola medijev ni bilo možno, Amen.

 • Nata

  + + + + + + + + + + + + +

 • tarantela

  Roko na srce! Zadeva je bila malce drugačna. Slovenija se je nekajletne morije rešila, ker je Beograd želel, da republika Slovenija odide iz SFRJ. Bili so prepričani, da je Slovenija moteča za to povezavo in da bo laže nadzorovati preostale republike, če Slovenije ne bo v SFRJ. Prav zato so se odločili že po kratkem času, da nas pustijo oditi; če bi v Beogradu zares želeli, bi nas JLA takrat pomečkala ali pa bi bila borba dolgotrajna in veliko bolj krvava. To je resnica, pa če je komu všeč ali ne, če se že gremo pisat resnico. Ni prav, da si nekateri (sami sebi) pripisujejo zasluge ob 10 dnevni vojni, za katere je zaslužen ves slovenski narod. Sami teh par ljudi v Ljubljani ne bi naredili nič, če ne bi bilo množice na terenu po vsej Sloveniji!

  • MEFISTO

   Če imaš v mislih grobo vojaško silo takratne tako imenovane JLA, imaš morda delno prav.

   Če upoštevaš pamet in srce, pa tako imenovana JLA ni imela šans.

   Ti bi to že moral vedeti.

   • tarantela

    To seveda drži!

  • Steiermark

   No , ja tarantela, če bi znal logično razmišljati, potem nebi takšnih idiotarij trosil! Če so se nas hoteli “rešiti, zakaj so pa nas , potemtakem okupirali in brutalno napadli, zakaj so nas bombardirali, zakaj so streljali po civilnem prebivalstvu, iz helikopterjev, iz mimovovozečih avtomobilov, (to da so končni rop izvedli kar na dutyfree shopih ter vse pridno nalagali in odpeljali v svojo srbsko otačbino, me ne čudi, ker so pač po DNK roparji in klavci, ter so si hoteli tako “zagotoviti” še zadnji “vojni plen”……Zakaj so nam pa grozili, v primeru odcepitve, in to kar iz parlamenta – aksentijević, markovič, ki nam je grozil, da v kolikor ne ostanemo v jugovini, nas bodo vojasko disciplinirali, , zakaj nam je miloševć kričal, da “kar naj gremo iz jugoslavije”, v Avstrijo namreč (njim pa prepustimo našo deželo, Slovenijo). Res moraš biti duševno prizadet ali pa srbin, da ven mečeš takšne bolane ali pa samo zlonamerni rdeči lažnivec, kateremu samostojna in demokratična Slovenija ni bila nikoli najintimnejša opcija…. Vse žrtve ljudi, ki so veliko pretrpeli ali celo umrli, v 10 dnevni vojni, katero so, za nas, zmagali, s takšnimi idiotizmi in namernimi kućkotovskimi lažmi samo omalovažuješ in zasmehuješ!

   • tarantela

    To, da so nekateri kričali, pač ni povzročilo nobene škode, še danes je precej vpitja, o bombardiranju pa ne vem, za ostalo se pa malo pozanimaj, pobrskaj po dokumentih, boš že našel. Sicer pa sem bila članica DEMOSa, tebe najbrž ni bilo zraven…Resnica je, da bi nas lahko pomečkali, če bi bila taka komanda, bili so pa precej zmedeni, saj slovenskega upora niso pričakovali, na Hrvaškem so si že uredili tako vojaške vrste, kot politične usmeritve. Slovenija je izšla iz tega zaradi dveh razlogov: ker niso tega pričakovali in ker niso bili politično poenoteni med sabo vrh armade in politični vrh.
    Imeli smo veliko srečo! In seveda zavedne Slovence na terenu, v Ljubljani so čepeli nekje, medtem, ko so po Vrhniki že en dan hrumeli tanki, zato naj si nekaterniki ne prisvajajo zaslug slovenskih vojakov!!!

    • Steiermark

     Ja, tarantela, jaz nikoli nisem pripadala in ne pripadam nobeni stranki, vedno sem pa bila in sem za osamosvojitev in osvoboditev Slovenije izpod srbsko komunističnega škornja….
     Nikoli nisem zasmehovala naših osamosvojiteljev, po vzoru rdeče srbskih jugofilov, ki trosijo laži , predvsem o JJ, ki je nedvomno naš osamosvojitelj, in brez katerega samostojne Slovenije nebi bilo! On je pač vse načrtoval in pripravil z inteligenco, dočim jugosi, kot vrročekrvni klavci, nimajo te sreče, da bi delovali z in po pameti, ker je imajo bore malo. Zato jim pa ne manjka nasilja in zla! Pa še enkrat ti naj povem, kot jugofilu, da četudi si bila v demosu, še to ne pomeni, da si bila tudi s srcem za samostojno in svobodno Slovenijo, kot še veliko drugih podtaknjencev, ki so se nato izkazali, kot izdajalci ……. Če bi pa srbi hoteli obdržati Slovenijo v svojih krempljih, in je niso bili sposobni, zaradi prej navedenega, ker samo strojna vojna oprema in divjaštvo še nista porok za “tepihovanje” in zmgao, pa četudi bi poklali vse Slovence, zakaj pa potem niso uspeli? Iz “humanitarnih” in “bratske ljubezni” do Slovencev, ki so jim že od vseg začetka obljubljali, kako bodo klali, ko pridejo v Slovenijo, da bo tekla slovenska kri v potokih…… Ali je to tvoje – niso hoteli? Niso uspeli, ker se spominjam tudi njihovih bombnih napadov
     ko so bombe padale tudi po Avstrijski zemlji in so jim tudi Avstrijci dali ultimat, ali prenehajo ali pa bodo sami posredovali! Ali se spominjaaš, kako je ta jugobanda streljala in metal kasetne bombe po koloni tovornjakov (v katerih so bili turki, bulgari itd.), ki so čakali na prestop meje – pri Pesnici, ter jih poklala! Bodi brez skrbi, da so poskusili, ti divjaki, na vse načine pokoriti Slovence, ker smo bili edini vir preživetja celega jugobalkana! Sedaj se pa morajo sami truditi, da si prislužijo “kruhec”, sicer pa razen jugobanditov, na oblasti, ki so se obogatili z ropom in drugimi mafijskimi prijemi, cela jugovina oz. ex jugoslavija, životari in je lačna kruha, ki smo jim ga dajali Slovenci!

    • pajot

     Ti seveda nisi bila članica DEMOSA,…niti slučajno.

  • pajot

   ne nakladaj. JLA je bila ena usrana vojska,sestavljena iz različnih narodov. Kar je že v startu pomenilo,da iz te moke ne bo kruha. In ne da so se v Beogradu odločili,da nas pustijo oditi,ne…doživeli so sramoten poraz in to od neke majhne,nikomu znane Slovenije. Jebi ga,takle mamo…

  • macon

   Drži, probali so z blefom, če se bomo usrali in so potem hitro odnehali, ker se nismo. Tisti smrkavi vojački brez preskrbe itak niso imeli nobenih šans. Vendar bi nas, če bi takrat vsi poslušali slovenske komuniste, JLA ekonomsko zadavila, ko bi postavila blokade na meje in zjebala ekonomijo in tovarne. Enostavno bi zablokirali kolone tovornjakov in vlake, ki vsak dan vozijo v Slovenijo in ven.

   Komuniste je bilo takrat potrebno prijeti za vrat, ker so delovali kot veleizdajalci. Vsaj najbolj glasni bi morali pristati pred sodišči, ker so delovali proti Sloveniji.

   JLA je železje želela odpeljati na jug, da je obdelala Hrvaško in potem Bosno.

 • Iza Demos

  To je pa že skoraj tako zapisano kot tisti filmi s katerimi so nas popali v mladosti, Saj veste 5 partizanov premaga 100.000 sovražnikov.

  Bravo J+I+T+V rešili ste SLO pred okupatorjem. To ste kerlci in to kar iz pisarne in eden iz postelje, ker je prejšnji večer pregloboko pogledal v kozarec. Bruuuuuuuuuuh!

  • Steiermark

   Trpiš zardi jujgosrbskokučanovskega sindroma? Ubožec, res se mi smiliš, kot tarantela! Za vas, jugopripadnike in oboževalce, je resnica res “trda”, treščila vam je ob glavo, posledice so vidne….

   • Iza Demos

    a ja nisem vedela. Hvala za razsvetlenje!

    Ampak vseeno, da 4 mandeljci premagajo vojsko ene države in to v 10 dneh? Škoda, da jih ne moremo poslati v Sirijo in Irak. V EU ne bi imeli več problemov z begunci.

 • Kučko pod pručko

  Ljudska sodba

  Tud’ zanj prišla bo druga zgodba,
  za vse, kar hudega nam je storil,
  za vse lepo, kar nam v kali je zamoril,
  ga čaka bridka, ljudska sodba.

  Namesto da v nebesa bi poletel,
  končal bo on, kjer ni svetlobe,
  za vse naše muke in tegobe,
  občutil bo, kaj to je pravi pekel.

  • Antonius

   Kučko, malo morgen!
   ‘küčan ne bo nikamor ne poletel, niti padel. Ostal bo z nami in med nami v narodov večni spomin arhivirano pospravljen in v šolskih učbenikih zapisan, kot VELE izdajalec slovenskega naroda.
   _

   Kučana za njegovega življenja najbolj kaznujemo s tem, da mu na vse mogoče načine damo vedeti, da bo po svojih delih v Slovenski zgodovini voden pod rubriko slovenski VELE izdajalci.
   V grobnici poleg slovenskega parlamenta jih leži še 15.

   • samsara

    ‘In beseda je meso postala in med nami prebivala.’
    Amen

 • Milan Novak

  Sploh nima veze kaj je bilo in kako je potekalo. Važno je to kaj je iz tega nastalo. Začetek je bil obetaven, vsi smo bili veseli in ponosni na prvikrat v zgodovini priznano Slovenijo, potem pa ratal eden žalosten drek od države. Mladi bežijo v tujino, nezaposlenost pa večja kot kdaj koli.

  • Steiermark

   “Mladi bežijo v tujino……”, brezposelnost , realna, vedno večja, nima pa veze kaj je bilo in kako je potekalo? Ravno zaradi takšnega razmišljanja se nam je ponovno “uturila” jugosrbska komunajzarska drhal, ki nas še naprej uničuje. Vpeljali so mafijsko poslovanje, od sodstva, do vlade itd., zaradi tega smo Slovenci, ponovno in v lastni državi okupirani od jugosrbskih rdečih spak, zaradi tega imamo miliardne luknje v bankah, zaradi tega so nas ti banditi zadolžili, v samo 8 letih, od 22 miliard, na 85, kar bodo odplačevali še naši od jugosov zasužnjeni potomci!
   Je in še kako , pomembno, kaj in kako je bilo, potrebno je izvesti lustracijo, pa obsoditi te rdeče uničevalske jugo parazite, sovražnike Slovencev in smostojne Slovenije, kateri pa imajo največjo korist od njim nezaželjene smostojne Slovenije, ker so in še naprej, kasirajo sami!

   • Milan Novak

    Potetemtakem je potrebno pobiti pol Slovenije, da bo kaj drugače. Ne seri. Tukaj ne bo nikdar bolje. Od razpada Avstroogrske gre samo navzdol. Verjetno bo res najbolje, da se razselimo vsi po svetu, kot to delajo šiptarji in bosanci.

    • pajot

     Ja,imaš prav. skoraj pol Slovenije.Kajti Slovencev je samo milijon. Ostalo je priseljena drhal.

 • piko8

  Nova 24tv to je prava atlernativa režimskim medijem rtv, pop, planet in podobni mediji, ki pokrivajo svinjarije mURGLSKEGA pALČKA mILANA kUĆANA in ostale komunistične ZALEGE V Sloveniji!! Čestitke vsem govornikom in voditelju oddaje!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Hribouc

  HVALA VAM, JANŠA, KRKOVIČ, BAVČAR IN VSI, KI SMO NAREDILI,KAR JE BIL MOŽ DOLŽAN STORITI!

  U maloro veleizdajalci s Kučanom Milanom na čelu, tudi Zlobec !
  KAJ ČAKAJO POLICAJI, TOŽILCI IN SPDSTVO !
  KUČANA NA SODIŠČE!
  Jebenti, če bi takrat vedeli, da je Baraba Kučan pomagal JLA vzeti orožje- da smo imeli nevarne nacistične (s haken krojci) šmajserje namesto Kalašnikovk .Mater ti, baraba, prekleta!

 • avtohtoni neandartalec

  Zdaj jim lahko grozimo in se norca delamo, ko se skrivamo za Nato in vojske ni več, v resnici nas je rešilo samo dejstvo, da do prave vojne pri nas ni nikoli prišlo. Je ja očitno, saj vojska ni brez veze, to je šola ubijanja, ki razvija in učinkovito uporablja različna smrtonosna orožja, mi smo bili pa samo mladi fantje, s starimi puškami in pestjo nabojev, s katerimi je večina izstrelila par nabojev v nepremične tarče, ki seveda niso streljale nazaj. Mi smo si to predstavljali bolj tako kot v filmih, da se bomo skrivali v grmovju in streljali sovražnika od daleč, ki si ne bo mogel nič pomagati in ne zna zadeti nazaj. Naborniki JNA niso bili nič boljši, saj smo bili istih let, iste izkušnje, na domačem terenu, medtem ko so njih vlačili iz drugega konca balkana, takih gora, gozdov in vremena si niso znali niti predstavljati. Ampak jim ni bilo treba, ker vojska ima tehniko, sodobno orožje zbriše naekrat tudi par ulic skupaj, ne da se zavarovati in pobegniti, tudi najbolj neroden in šlevast vojak lahko uniči celo mestece, pa ga ne bi niti videli. Če bi prišlo do prave vojne, bi jo izgubili, o tem ni nikakršnega dvoma, pometli bi z nami podobno kot so Rusi s Čečeni.
  Rešil nas je občutek, da smo še vedno del Jugoslavije in sovraštvo nekako ni bilo resno, saj se tudi res nismo imeli za kaj kregat, tudi vojski niso Hrvaški predsedniki ukazali, naj se bojno pomikajo po terenu, v kolonah so se vozili, isto kot prej na vajah in manevrih.
  Nismo se samo mi odločili zapustiti Jugoslavijo, vse republike so izdelale podobne načrte, odvisno kje so živeli kakšni ljudje, pri nas ni bilo nobenih takih manjšin, ki bi zahtevali neke svoje pravice, zato ni prišlo do notranjih razdorov in tudi nihče ni hotel pri nas umirati za neko Slovenijo, od katere ne bi imeli nič.
  Tretji razlog za mir je bil mogoče najbolj odločilen, če bi JNA zatrla upor in okupirala Slovenijo, kaj bi se zgodilo potem, cel sever Jugoslavije bi se povezal z zahodom, Slovenijo bi spremenili v Afganistan, homnardirali bi nas iz vseh strani dokler se Jugoslavija ne bi predala oziroma razpadla, potem bi se pa itak morali umakniti. Ne splača se zasedat prostora, ki ga potem ne moreš braniti, to nas je rešilo najbolj od vsega, odločili smo se po svoje, verjeli smo, da si zaslužimo zahodni standard življenja in smo preizkusili srečo, danes vemo, da so bile to samo sanje in smo spet samo cigani, narod brez ponosa in vojske, ki jima nikakršne prihodnosti in kar je še huje, nimamo več pravih prijateljev, to so verjetno zadnja leta, mogoče desetletja Slovenije, preden bomo izginili iz zemljevidov in utonili v zgodovini majhjih narodov.

 • avtohtoni neandartalec

  Kakšno orožje so sploh vzeli, teritorialna obramba je bila itak pod JNA, milica je bila republiška in oborožena do zob, njim ni nihče jemal orožja, kot lahko vidimo, ima tudi Udba polna skladišča, potem so pa tu še lovci, športniki, zbiratelji,… takega oorožja, kot ga je JNA jemala iz občinskih skladišč je v Sloveniji kolikor hočeš, saj kihče ne ve koliko, ja vidite, da še danes kar nekaj nakladajo neke številke, ki jih nihče ne more preveriti, ve pa se, da ima doma flinto skoraj vsak kmet. Saj nismo imeli v TO tankov, težkega topništva, bombnikov, rušilcev,… nič od tega, lahko pehotno orožje, to je bilo vse kar je, vojska je pa takrat razvijala svojega vojaškega lovca in menda celo jedrske granate, lepo vas prosim, njih je bilo dvajset milijonov, nas pa samo dva, pa še to edino pod pogojem, da bi se vsi borili do zadnjega, kar močno dvomim.

  Kako so se oborožile pa druge republike, ki niso imeli denar za orožje iz tujine?
  Oni niso napadli lastne vojske, ko je šla Slovenija ven, so vse republike nehale pošiljati svoje nabornike v sistem Jugoslavije, zasedli so kasarne in skladišča orožja na lastnem terenu, tako imajo še danes kompletne arsenale in skoraj celorno logistično podporo, mi smo vse to izgubili in začeli financirati takorekoč iz nule. Največji bedaki smo izpadli, v celi Jugoslaviji ni večjih od nas, seveda so nam dovolili osamoavojitev in so pustili Kučana, Drnovška, Janšo ter ostale, da nabijali svoje domobrance in partizane, še pomagali so nam, da so lahko zavladali v svojih republikah, isto kot naši pri nas, le da smo mi ostali brez vojaškega aparata in danes ne ogrožamo popolnoma nikogar, ne obstaja več narod oziroma država, ki bi jo lahko Slovenija porazila v vojaškem konfliktu. Ne bi rekel, da je to ravno uspeh.

 • Antonius

  https://www.youtube.com/watch?v=_XbU-aLx7d4

  Za vse tiste, ki ne morejo prehvaliti JNA, kÜČANA, zvezdo na zastavi in svojo neumnost.

 • totex39

  Seveda smo še v komunizmu in to zaradi tega, ker je kučanistična in medijska propaganda še vedno zelo močna in ljudem prikazuje enostransko našo zgodivino.

 • samsara

  Kako kaj postopek ovadbe tovariša milana kučana zaradi njegove veleizdaja?
  Kako kaj napreduje skrajševanje zamud krivosodja? Razumni roki…

  • avtohtoni neandartalec

   Kakšne zamude, ko so pa ravno pospravili na milijone zadev, to se vse obsodi po hitrem postopku in je mir, kdo jih bo pa poslušal…

 • Osti jarej

  ….jaz pa takole razmišljam včasih;krambi je bil nekomu v napotje,zato ga je na smrt pijani lovec pokončal s kroglo iz flinke,ki je nesla okrog ovivnka…..špicparkelj je pa nujno potreben za polarizacijo politike,države,naroda,oblasti…….le kdo ga bo nadomestil,ko nekega dne ,po tastarga,okol ovivnka pride matilda?

  • avtohtoni neandartalec

   Ravno sem napisal zgornji komentar, ko sem videl, da,omenjaš Kramnergerja, točno tako, ta je tudi mislil, da si lahko kar nadeneš opico na rame in dereš po megafonu, pa se bodo vsi ustrašili in komunisti zbežali proč. Počili so ga kot psa in upora je bilo konec, primer je rešil kar minister za notranje zadeve osebno, v petih minutaj je bil tam in zgrabil pijanega lovca, zgodbe o uspehu je bilo hipoma konec, to je to.

   • Osti jarej

    …ja…..ampak….saj štekaš…ane…če bi…..

 • avtohtoni neandartalec

  JLA je odšla prostovoljno, na ukaz predsedstva Jugoslavije, isto kot so začeli z agresivnimi premiki na meje, nikoli ni bilo nobene invazije nad Slovenijo, v kasarnah smo jih pustili na miru, zakaj bi bežali? Vprašajmo se drugače, kaj bi se zgodilo, če bi se bojno umikali ali utrdili položaje in počakali tisto par ur, da pridejo okrepitve iz Hrvaške in bosne?
  Ne se hecat no s takimi pravljicami, saj to ni resno, če bi bilo tako lahko zaustaviti kompletno armado, bi se najbrž obranili že nacističme invazije in Jugoslavije nihče ne bi premagal dokler smo bili Slovenci zraven, pa seveda ni tako, saj nismo vsi debilni, ne moreš kar govoriti takih oslarij in misliti, da bomo kar vsi nasedli.

  • dr Janez Sveti

   Preveč se zapletaš. Vojna je čudna zadevščina. Afganistanski pastirji so nagnali iz svojih hribov tri največje armade na svetu! Prvo Angleže, potem Ruse in nazadnje Američane. Nehaj s tvojo razlago resnice, ker jo drugi ne vidimo tako. Pusti fantazijske zgodbice, kako bi bilo če bi bilo!
   Nagnali smo ji! Konec debate.
   DR Janez Sveti veteran

  • janez zorman

   Ne nakladaj budalaštin. Vsi vemo, da je Janša z svojo taktiko, ko je izoliral Yugogenerale in ostale starešine po slovenskih kasarnah, zaključil agresorsko vojno. Vse ostalo je prazna slama.

  • Franc Novak 1979

   Pravzaprav je škoda, ker JNA ni bolj agresivno nastopila proti Sloveniji, namesto Drave pri Šentilju, bi lahko bombardirali Šentilj in Maribor, namesto prebitja zvočnega zidu bi raketirali parlament in vlado v Ljubljani, pa tudi na ostalih bojnih poljih bi lahko še bolj uporabili zračno podporo. Ker se je Hrvaška odločila za enako pot, pa je obstajala možnost, da so generali zato izvlekli vojsko iz Slovenije, ker jo je bilo nemogoče oskrbovati preko Hrvaške, ki je bila ravno tako v vojni z njimi. Pa še nekaj bi se v glavah Slovencev premaknilo, kajti tisto geslo z vojaških vozil “Vratit čemo se” so v celoti izpolnili. Zdaj že zahtevajo manjšinski status, pa poslanca v parlamentu, pa še kaj….. Če bi Slovenceljne takrat ornk razbili (50.000 mrtvih ali več) potem bi bila pa zgodba “samostojne” Slovenije povsem drugačna, tudi populacijsko. Res pa je, da je takrat tudi “zahodna demokracija” pomagala razbiti Jugoslavijo, ene vrste trening za razbijanje Libije, Sirije, Iraka …… na male delce, ki jim lahko vladaš. Divide et impera. Pa še nekaj o demokraciji: Demokracija bo plačala zato, ker bo skušala ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim bo to dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot stari, žene bodo hotele biti kot moški. Tujci bodo hoteli staroselske pravice. In demokracija jim bo to dala. Tatovi in goljufi bodo hoteli pomembne državne funkcije. In demokracija jim bo to dala. In ko bodo lopovi in prevaranti končno demokratsko prevzeli oblast, ker kriminalci in zločinci težijo po moči, bo nastala hujša tiranija, kot je bila za časa katerekoli monarhije ali oligarhije

   • macon

    Čigav citat je že tale zadnji del?

    • Franc Novak 1979

     O Demokraciji je moj, ga že več kot leto trajbam po spletu

  • rabbit

   Včeraj sem ti povedala, da sin Toneta Krkoviča ne prejema veteranskega dodatka, no danes sem našla ta članek in ti ga pripenjam.

   Potrjeno! Krkovičev sin ne prejema nobenih veteranskih dodatkov
   »V zvezi z vašim vprašanjem, ki se nanaša na denarne prejemke (letni prejemek, veteranski dodatek), ki jih prejemajo člani družine Krkovič, in sicer Tone Krkovič, Toni Krkovič ml., Ivan Krkovič in Matija Krkovič, vam sporočamo, da Anton Krkovič prejema letni prejemek v višini 1.104,77 eur bruto, oziroma 828,58 eur neto. Toni Krkovič ml., Ivan Krkovič in Matija Krkovič pa ne prejemajo nobenih denarnih prejemkov,« nam je odgovoril načelnik upravne enote v Kočevju Roman Kladošek po poprejšnjem soglasju omenjenih članov družine Krkovič.

   Vir Reporter

 • Mirko J. Komac

  To pa res nisem siguren, da smo JLA izgnali v celoti. Mislim, da je kar nekaj teh vojakov kar ostalo v luki – skupaj z JLA zastavami. ;)

  • pajot

   Tisti z JLA zastavami so zabiti in degenerirani slovenceljni.

 • marker

  Zlobec je prejel še odlikovanje za čvekanje. Vsi, ki so rovarili proti samostojni Sloveniji so prejeli odlikovanja, dobro plačano službo, največkrat pa kar oboje. Starejši oficirji iz JLA so prejeli visoke pokojnine, mlajši pa službe v SV ali NATU.

  • pajot

   približno tako,kot so si pripenjali maček,leskošek,kidrič,kardelj in ostala banda nazive narodni heroj.

 • garfi

  kućana v zapor

  • samsara

   Pa hrano naj si tam služi z delom, za spremembo.

 • Egon83

  Dokumentarec na youtubu je že izbrisan!

 • xtc

  Kučan je verjetno najtemnejša osebnost slovenske zgodovine;ne samo ;da je volji naroda nasprotoval;celo oviral jo je in deloval odkrito preoti njej(Samostojna SLO ni bila nikoli moja intimna opcija)
  Dejansko je bila JLA poražena in deloma je razpadla;kar je tudi pokazalo ;da ni taka velesila oz: da ni homogena in kot taka zelo težavna za akcije;saj se narodi;ki so jo sestavljali pač umikajo iz nje;torej je vse bolj postajala manjša ozko nacionalno in režimska;skratka njeno polje delovanja se je skrčilo le na samo še določena območja;kjer je lahko logistično še zdržala z direktno podporo iz Beograda:Dejstvo je ;da so slovenski komunisti nasprotovali osamosvojitvi na vse načine in temu čemur smo priča danes:yugonostalgija;rusofilija;poveličevanje NOB zločinov in zločincev ter nepriznavanje zločinov ;ki so jih komunisti zagrešiliNTINATOVSTVO ANTI EVROPSKOST IPD POJAVI;SO SAMO SIMPTOMI TEGA;DA SLOVENSKI KOMUNISTI NEBODO NIKOLI SPREJELI ;DA JE SLOVENIJA SAMOSTOJNA;ZA NJIH STA DOM Beograd in Moskva ter gospodarji tam in dokler ne bo s tem izdajalstvom in zločinom ter zločinci pravno urejeno;bo Slovenija tavala v temi:

  • pokvarjeniSvet

   Zato pa je bil kučan za EU in je sovraži vse nasprotnike EU.

   Zato je kučanov vazal Drnovšek nas popeljal v EU in NATO…mogoče je to bilo zahec ane napaka in naključje…kaj boš zdaj rekel ?? boš spet malo pobrskal po youtubi da si boš izmslil novo toerijo zarote da so kučana prisili v to da smo šli v NATO in EU nezemljani ane ??

   tvoje teorije padajo v vodo in se podirajo kot hišice iz kart….navadni blefer si in vse toerije pobiraš iz virtualnega življenje brez reale in realnih izkušenj iz resničnega zunanjega Sveta izven računalnika.

   Daj povezni si Alufolijo nazaj na glavo ti teoretik zarot.

 • dob

  Temu spletkarju polovica lastnega naroda pomeni samo razrednega sovražnika, ki ga je treba uničiti in nič več. Proti tej polovici se bori z vsemi štirimi in hkrati nam uničuje državo.

 • Kučko pod pručko

  Čeprav je velik le za dober palec,
  iz Murgel on pogubne zgodbe vodi,
  zato na koncu njemu ljudstvo sodi,
  ker v naših je očeh veleizdajalec.

 • Olga

  Kučan je veleizdajalec! Zlobec je pa pritlehen ritoliznik in izdajalec! V normalnih okoliščinah bi se lahko rokovala v zaporu, na zaporniškem dvorišču!

  Pogovorno omizje je bilo odlično videno, gostje pa so skozi pripovedovanje čudovito podoživeli in orisali dogajanje ob osamosvojitvi in odhodu agresorjev ter svoje vloge v osamosvajanju Slovenije! Koliko požrtvovalnosti, odgovornosti, znanja, poguma, domoljubja je bilo potrebno za to, da so omogočili Slovencem to, da danes lahko živimo v svoji državi! Resnično smo lahko ponosni na njih!
  Majhen, po zaslugi Kučana okraden in razorožen narod, izdan s strani “demokratično” izvoljenih kameleonov, je vse osupnil in ZMAGAL!

  Koliko izdajstev, laži in podtikanj s strani Kučana in njegove bande so bili deležni! Danes bi si ti bedniki, vključno z Merlakovo radi prilastili tuje zasluge!
  Sram jih je lahko, izdajalce in lažnivce! Upam, da bo za njih tudi prišla ura resnice!

 • dr Janez Sveti

  Sem šel v trgovino in sem na blagajni ob plačilu odločno rekel: Jaz sem udbovec! Nobenega popusta samo pomenljivi pogledi.
  Šel sem v drugo trgovino in na blagajni ob plačilu še bolj odločno: Jaz sem janšist!!..nobenega popusta, samo začudeni pogledi in zavijanje z očmi!

  Jebeš politiko, nič koristi od nje!
  DR Janez Sveti kapitalist

  • pajot

   Mater si pameten.

   • komar marko

    ko lesen ptič!

    • tičko

     komar še nikoli ni bil ptič

   • dr Janez Sveti

    Vem.
    DR Janez Sveti genij

  • Kučko pod pručko

   Po kolenih pridi, pa belo kučmo daj na glavo. Prodajalka te bo prehitela, še preden boš odprl usta:

   “Gospod Kučan, za vas je pa to zastonj!”

   • komar marko

    korigiraj! Tovariš….

   • dr Janez Sveti

    Misliš, da on stoji na blagajni? Prodajalka bi mu morala reč ” Tovariš predsednik Kučan!”
    Bom poskusil.
    Dr Janez Sveti Hofer

  • karpelec

   Pozno si spregledal.

  • novaknovak

   tepec…

   • novaknovak

    in kdo ti davke nabija? aja, nogometni klub zavrč, al pa široki brijeg… spet tepec

   • dr Janez Sveti

    Odlična ideja. Drugič bom rekel, da sem tepec in ne želim plačat. Misliš da bo vžgalo tako kot pri tebi, ali bi pogruntali, da se šalim. Tebi je lažje, ker se ne rabiš sprenevedat.
    DR Janez Sveti genij

    • macon

     Vžgalo bo, če si dvakrat opečen, torej se zamaskiraj. Dovolj bo, če si Cd-Rom ali iz što južnije-to tužnije, tam iz Assfagistana.

     • sunday

      če bi pa še rekel alah akbar bi mu pa še poleg robe dali denar in kakšno blagajničarko za “potegniti”!!!

  • cosmosjasnovidec

   Zakaj pa nisi probal še z Kučanistom?
   Me zanima ali bi odziv trgovcev bil pozitiven za tebe.

   • sunday

    bi bi bil pozitiven, vendar bi moral v mercator – on je verjetno hodil po lidlu, hoferju …!!!

   • dr Janez Sveti

    Ali pa da sem partizan? Bom pomolil pod nos zadolžnico.
    DR Janez Sveti ekonom

 • Antonius

  Ko bomo za začetek sanirali in sanitarno pospravili 15 revolucionarnih presežnikov, poleg državnega parlamenta v Ljubljani, bo vsa ostala spomeniška navlaka krvavorokih zaslužnikov širom Slovenije, sama od sebe zgrmela v greznico.
  Šaranovićevo ulico sredi Ljubljane so preimenovali v Zemljemersko, sam se pa še vedno nesmrtno šopiri v grobniškem skladišču poleg slovenskega parlamenta.

  http://shrani.si/f/C/9D/4hDlTfT1/grobnica.jpg

 • antimur

  Ta komunajzerska baraba Kučan tako ne počne drugega kot spletkari, laže, krade s pomočjo svojih podrepnikov, predvsem pa nepopravljivo razdvaja slovence. Zbudimo se in končno naredimo konec tem psoglavcem.

 • garfi

  danes so dovoljene sanje
  čez 25 let bo nov dan v novi jugi
  mk

  • sunday

   in res je poskrbel, da se sanje niso uresničile!!! saj je nastopil m(r)k za slovenijo – podpisal si z mk, ki je govoril o sanjah!!!

 • Hribouc

  Zlobcem bodo vremena se zjasnila.
  V arestu.
  V dolini črnih vranov.
  Bandita veleizdajalska iz kupleraja Udbokučanistan!

 • cosmosjasnovidec

  Tovariš Kučan je vsekakor izdajalec Slovenije to je jasno.Glede osamosvojitve in agresorskega napada JLA na Slovenijo pa roko na srce je tako,da ne bi ravno preveč posploševal in polepšaval celotne zadeve kot,da je slovenska vojska bila močnejša od agresorske JLA,ker to ni res.
  Končalo se je vse dobro hvala bogu agresor je bil poražen in samo to je bitno.
  Ker pa vse skupaj leze že v pretiravanje bom pa napisal kot je v resnici bilo oziroma kako bi lahko bilo.
  JLA je takrat bila tako močna,da bi lahko Slovenijo zmlela v prah v trenutku mislim pa,da ji to ni bil ne vem kako velik interes saj je imela v načrtu verjetno vojaške enote napolniti v slovenijo potem pa iz slovenije ter ostalih strani udariti po izdajalskih hrvatih kateri so nas prav tako izdali saj so srbe spustili čez hrvaško brez enega izstreljenega naboja.Hrvatje so se smejali z Tuđmanom vred,ker so mislili,da bodo srbi slovenijo zavzeli in potolkli.
  Srbi niso računali na to,da se bo slovenija uprla zavzetju zato tudi sprva niso poslali močnih sil katere bi sicer lahko.Ko so pa hrvatje videli,da se je slovenija uprla so pa oni pričeli razmišljati enako.
  Takrat so pa seveda srbi spoznali,da bo nadalnje obleganje slovenije povsem nesmiselno saj bodo oblegani v sloveniji z strani slovencev vmes bodo pa imeli hrvate,če se uprejo tako kot slovenci.
  Vojska JLA katera je vkorakala v slovenijo je pa bila seveda poražena saj je ostala brez dodatnih okrepitev.
  Vsi prav dobro vemo,da so srbi bili prekleto dobro oboroženi tudi predvsem z aviacijo z katero bi jo lahko zravnali z zemljo,če bi hoteli na srečo se pa to ni zgodilo.
  V kolikor bi pa v slovenijo poslali tudi vojsko katera je pozneje napadla hrvate in bosance bi pa žrtev v sloveniji bilo ogromno kot civilnih tako vojaških kako bi se pa vse skupaj končalo pa lahko le ugotavljamo.Ko nas je agresor JLA napadel so vsi ČEFUTARJI plesali užiška kola od veselja in v kolikor se vojna ne bi na hitro končala bi ta čefurska golazen pričela pobijati svoje sosede oziroma bi se spravila na civiliste.Ta čefutarska komunajzerska golazen je pa še dandanes prisotna v sloveniji in še vedno sanja o tem,da bo Slovenija postala četniška srbija.
  Bil sem dejaven v tej osamosvojitveni vojni in prav dobro vem kakšna situacija je bila takrat in kakorkoli bitno je,da se je vse skupaj dobro končalo.
  Hotel sem pa samo povedati,da to vojno ni potrebno pretirano povzdigovati,ker to ni bila tako krvava vojna na vso srečo kakršna bi šele lahko bila.
  Slovenci kateri so sodelovali v njej so pa opravili svojo dolžnost do domovine kot se spodobi čeprav skoraj golih rok.

  • sunday

   popolnoma logično razmišljaš in vse si dobro napisal!!!+++ in tako je tudi bilo!!!

  • nicor

   Če Kučan ne bi miril situacije, bi jo Slovenija odnesla veliko slabše. Kot tudi sam ugotavljaš, bi nas JLA lahko zmlela v prah, v nekaj urah bi lahko bili ruševine, pa nas ni. In da nas ni, ima zasluge tudi Kučan s svojimi razgovori. Ampak eni tega ne bodo priznali niti za živo glavo ne.

   • učko

    Če Hrvate niso mogli zmleti v prah, kako bi šele nas. Ne fantaziraj! Po tistem, ko so se vsi “veliki štirje”, Kučan, Milošević, Izetbegović in Tuđman dogovarjali na Brionih, se je vojna na Balkanu šele dobro začela. In končala s totalnim porazom Miloševića in “JLA” !!!

 • Hribouc

  Dokler jima krivda ni dokazana v sedanjem ukradenem sodstvu- veljata za nedolžna praseta, za sramoto naroda prve kategorije v vsej slovenski zgodovini !

 • Ros

  Kučan si zasluži takojšnjo božjo kazen. Žal pozno.
  Jezus je bog.

 • Vojteh Dovč

  a o Bavčarju pa nič

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!