Saj ni res, pa je! Cerarjeva vlada med mediatorje vpisala seksualnega manijaka

Foto: STA

Ministrstvo za gospodarstvo je v register izvajalcev izvensodnega reševanja potrošniških sporov vpisalo družbo Persvet, katere lastnik je Gorazd Perenič, ki je bil pravnomočno obsojen spolnega nadlegovanja uslužbenke takratnega ministrstva za upravo in njene sestre. 

Kot poročajo Finance, je bil Perenič leta 2011 obsojen na pogojno kazen leto in dveh mesecev zapora zaradi kaznivega dejanja kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja. Na zaslišanjih je direktno in brez sramu priznal, da je z uslužbenko ministrstva S. K. in njeno sestro S. K. izvajal spolne igrice, ki so vključevale šeškanje s kuhalnico.

Zaradi spolnih igric sta obe dobili službo na Ministrstvu za javno upravo in celo napredovali. Po mnenju sodišča je Perenič izkoristil slab socialni položaj obeh sester, ki sta se poleg tega bali za izgubo službe.

Očitno je zelo dober strokovnjak
Gorazd Perenič je bil državni sekretar v času ministrovanja Gregorja Viranta, a se je moral zaradi očitkov o nadlegovanju leto kasneje posloviti. V vlado ga je zopet k sodelovanju povabil nekdanji minister za pravosodje Senko Pličanič in ga namestil za vodjo strokovnega sveta za prijazno in učinkovito javno upravo. Nazadnje pa ga je Cerarjeva vlada registrirala kot mediatorja. Gorazd Perenič je sicer sin bolj znanega pravnika in profesorja Antona Pereniča, ki je bil prav tako obtožen nadlegovanja študentk na Pravni fakulteti v Ljubljani, zaradi česar je moral zapustiti profesorsko mesto.

M. P.