Šentvidčani zgroženi: Župan Janković razlašča cerkveno premoženje, medtem ko na veliko podpira gradnjo džamije

Foto: STA

Mestna občina Ljubljana želi župnijo Šentvid nad Ljubljano razlastiti pokopališča in kapele, v kateri je pokopan tudi narodni buditelj Blaž Potočnik. Podjetje Žale namreč upravlja pokopališče Šentvid, zdaj pa ga hoče imeti še v svoji lasti, češ da brez tega ni mogoča njegova širitev. Na dogajanje so se odzvali Nadškofija Ljubljana, četrtne skupnosti in Društvo Blaž Potočnikova čitalnica (BPČ), ki so se odločno zavzeli proti razlastitvi. “To lahko razumemo samo tako, da župan prestolnice Zoran Janković v demokratičnem času z razlastninjenjem prevzema to, kar ni njegovo. Sprašujemo se, kdo bo na vrsti jutri, komu bodo z enakim postopkom vzeli del dvorišča ali njive za dosego zgolj lastnega cilja in nikakor cilja, ki bi stremel k skupnemu dobremu za vse,” so zapisali v Društvu BPČ.

V tiskovnem uradu Nadškofije Ljubljana so zapisali, da so “kapele, križi in druga znamenja, ki so jih naši predniki in jih tudi mi danes še gradimo v spomin. Postavljeni ali zgrajeni so bili iz vere kot znamenje hvaležnosti Bogu in kot takšni ne morejo biti namenjeni za posvetno rabo”. Zapisali so še, da je dejstvo, da je velika večina pokopališč v Republiki Sloveniji v lasti župnij, se pravi občestva vernikov in prebivalcev določenega območja. Šele v novejšem času so začela pokopališča nastajati tudi pod oblastjo državnih ustanov, kot so občine. Nobena župnija ni nikoli nikomur preprečevala, da bi bil pokopan na pokopališču, zato postopek Mestne občine Ljubljana toliko bolj preseneča.

MOL želi vzeti nekaj, za kar so v župniji že leta skrbeli z vsem spoštovanjem
Nadškofija Ljubljana je odločno na strani župnije Ljubljana-Šentvid in njenega župnika. MOL hoče vzeti nekaj, za kar so njihovi predniki skrbeli z vsem spoštovanjem do svojih pokojnih, in za kar danes skrbijo oni sami in to doživljajo kot del svoje dediščine. “Nobena državna ustanova nima pravice, da kot javno dobro razglasi nekaj, kar je ves čas služilo vsem prebivalcem nekega kraja, da bi si potem to lahko prilastila. V postopkih MOL-a se kaže nova oblika nacionalizacije premoženja, ki služi vsem ljudem, z nacionalizacijo pa imamo že v preteklosti preveč slabe izkušnje, da bi jo danes lahko mirno dopustili in sprejeli. Zato podpiramo prizadevanja župnije Ljubljana-Šentvid in krajanov četrtne skupnosti MOL Šentvid pri njihovih dednih in zakonitih pravicah, da pokopališče kot doslej tudi v prihodnje ostane v njihovi lasti.”

Foto: STA

Svet Četrtne skupnosti Šentvid predlaga, da MOL ustavi postopek razlastitve lokalnega pokopališča
Iz sveta so namreč sporočili, da “o ponudbi za odkup oziroma o nameri razlastninjenja obstoječega pokopališča s strani MOL-a sploh niso bili seznanjeni. Poleg tega ni smiselno, da se davkoplačevalski denar troši za nakup nepremičnine, kjer izvajalec MOL-a (JP Žale) že leta nemoteno izvaja pokopališko dejavnost in jo enako nemoteno lahko tudi v bodoče, namesto da bi se denar namenilo za (pošten) odkup dodatnega zemljišča za prepotrebno širitev”. Nerazumna je namera Mestne občine Ljubljana, da lahko v imenu “javnega dobra” brez dialoga in v nasprotju s statutom MOL-a, tudi brez kakršnega koli informiranja sveta ČS Šentvid o nameri, sproži postopke za razlastitev privatne lastnine, ki je od nekdaj in še vedno služi javnemu interesu prebivalcev Šentvida in okolice.

MOL oblastno in enostransko posega v tisočletno tradicijo
Tudi župnik Ivan Jagodic je ostro proti nameri MOL-a in pravi, da trgovanje z župnijskim pokopališčem v nobenem primeru ne pride v poštev, saj je tudi v nasprotju s kanonskim pravom, ki določa, da naj ima Cerkev lastna pokopališča. “Župnijsko pokopališče je že več kot tisočletje bistven del župnije, zato ga ni mogoče z upravno odločbo o razlastitvi enoglasno iztrgati iz župnije. Župnija brez svojega pokopališča ne bi bila več popolna. Prepričan sem, da tudi župljani, sicer vsi občani Ljubljane, takšne brezskrupulozne oblastne akcije ne bi sprejeli. Sam si ne znam predstavljati, kaj vodi mestno upravo, da se je odločila, da bo oblastno in enostransko posegla v tisočletno tradicijo.”

Šentvid z župnijsko cerkvijo (foto: Župnija Šentvid)

Pod pretvezo in z lažnimi obljubami želijo razlastiti pokopališče
Tudi Društvo BPČ iz Šentvida je zaskrbljeno zaradi samovoljne odločitve Mestne občine Ljubljana, ki želi neupravičeno razlastiti pokopališče. Pod pretvezo širitve pokopališča in z lažnimi obljubami o posodobitvi, ki jih krajani dobivajo že več let, želijo to mesto, ki že stoletja pripada Šentvidčanom in krajanom okoliških vasi, prevzeti in z njim gospodariti.

A. G.

 • karlina

  Baraba srbska , srčno upam, res srčno upam, da ga doleti BOZJA KAZEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • David Hitler

   Tle ni boga samo luctvo konec

  • janko

   S takimi stvari se moramo ljudje SAMI ukvarjati, lahko kvečjemu poprosimo za pomoč od zgoraj. Mislim, da je to tako. Neverjetno, kako dolgoročne negativne posledice nam je prinesel komunizem.

 • stajerc5

  Baraba opankarska potrebuje prostor za svoje nove pomrle volilce, ki morajo biti pokopani v smeri Meke!!!
  Vse jasno?

 • šmentanamuha

  Srbski čoban potrebuje predvsem eno veliko brco v rit. Ljubljančani, vi ste na potezi.

  • wert

   Rabi britof za muslimane, ker ob mošeji so vse pozidali z modernimi stavbami. Skopali so globoko v zemljo pa tam naj jih pokopavajo, saj imajo prostora veliko in preveč.
   Nobena verska skupnost v Sloveniji, nima svojih prostorov na tako veliki površini.

  • Novakec1

   Lublančanov ni več, samo še njegovi rođaki, multi kulti simpatizerji in domači izdajalci se šetajo po lublani bulani

 • David Hitler

  Tle ni boga samo luctvo konec!

 • Aton

  V Šentvidu je dobil malo glasov.

  • wert

   Saj niso bile zdaj lokalne volitve. Misliš na DeSus ?

   • Aton

    Pred štirimi leti…

 • Krtača 20

  Po starem dobrem običaju bi cerkvenjaki samo meli in služili, delali bi pa drugi. Naj cerkev potem uvede svojo pogrebno službo, krematorije, dovoljenja itd pa bo. Drugače pa naj prepusti grobove v javno dobro.

 • tzt

  Počasi prihaja čas, ko bo država razlastila srbskega cigana. Veseli čas, ko bo z rođaki pasel travo na par dolenjskih kvadratih.

 • AlojzZ

  Pravilno! Mogoče se bo sedaj zbudil gospod nadškof.

 • učko

  Nehejte jamrat in se pritoževat, mevže, enkrat se uprite tem zločincem in mafijašem, kurc vas gleda !!!! JaJo pa itak skrbi samo za lastno komunistično-belogardistično rit !!!!

 • učko

  Ta rdeči fašisti in čefurji vas bojo zjebal do konca, mevže zlovenačke !!!!

 • stroke

  To Zoki, tamburaj konjušare. Ko se preveč opogumijo, pa prašenje s svincem.

  • Tomi

   Včasih so rekli, še v jugi, da ne bo pomote, srbe (namenoma z malo začetnico) na vrbe. Jaz sem bil vedno proti. Na lepa drevesa navesiti manj vredne smrdljive izmečke bi bilo res neprimerno.

   • stroke

    Hehe, kje si to slišal, v Argentini? Ali nekje na drugi strani Karavank?
    Tukaj ima ta šala namreč lahko posledico, da boš moral tipkati z nogami.

    • Tomi

     Kar na sončni strani alp. Je bilo še nekaj podobnih na račun drugih južnih “bratov”.
     Zanimivo, da po osamosvojitvi tega ni bilo več slišati. In seveda posledica prevelike strpnosti, so grožnje s svincem, takšnih potomcev klavcev, kot si ti. Ali pa samo pobiraš neumnosti od ostalih skrajnežev!? Če prvo, hmm, se zamisli, če drugo, potem pa ti rečem samo beeeeeee.

     • stroke

      Baraba srbska, Baraba opankarska in Srbski čoban. To so prvi trije komentarji pod novico, misliš na to preveliko strpnost? :D
      Konjušarko, ti samo v miru otresaj gobec, bolj kot bo umazan, bolj bodo zobki padali ven.

     • Tomi

      Očitno je, da si prebral, kar sem napisal, nisi pa razumel. Nič hudega, nič novega.
      Z grožnjami, vidim, da jih imaš na zalogi, je pa tako, ponavadi se vsaka obrne k tistim, ki jih ustvarjajo. Slej, ko prej, se bova tudi midva pogovarjala na večji razdalji, ti iz svoje matične države (Srbije?) in jaz iz Slovenije. Glede na to, da pa tako ali tako ne razumeš bistva, sem debato s tem zaključil, te bom pa vsekakor z veseljem spremljal.
      Pa zdrav mi ostani.

     • stroke

      >Slej, ko prej, se bova tudi midva pogovarjala na večji razdalji, ti iz svoje matične države (Srbije?) in jaz iz Slovenije.
      To je grožnja. Glede na to, da se vsaka obrne k tistim, ki jih ustvarjajo, predvidevam, da boš ti tipkal iz Argentine.

    • SIMON ROZIC

     “Srbe na vrbe!” je parola musličev, ki že od pamtiveka
     sovražijo Srbe in jih izganjajo iz vsake bosansko-muslimanske vasi ali mesta!
     To smo doživeli tudi Slovenci v Maglaju, ker so muslimanski domačini mislili, da delamo za srbsko firmo in so na vsa vrata
     motela (Firstov dom) napisali gornji pamflet !!!

 • mona lisa

  Jankovič dela proti Slovencem in za denar je pripravljen prodati dušo Satanu. Ljubljančani bedaki pa ga volijo.

 • Nšo-či

  Je balkancev v Ljubljani že toliko, da se Jankovič v predvolilnem času lahko požvižga na popularnost pri avtohtonih prebivalcih Ljubljane? Ali pa kani po volitvah prevzeti vodenje Žal? To mu leži. Grobar Ljubljane je.

  • bednick

   Grobar Ljubljane in Slovenije je DVOLIČNOST Slovencev .
   Glavna značilnost Slovencev ni delavnost in marljivost, kot bi neuki lahko pomislil.
   Ne, glavna značilnost Slovencev je že zgoraj omenjena dvoličnost.

   • Nšo-či

    Hvala za vsa čustvena priporočila. Upoštevala jih bom pri najini nadaljnji komunikaciji. S prijaznimi pozdravi..M.

    • bednick

     Sem na večih portalih.
     Samo ugotavljam.
     In kaj sem ugotovil:
     da so desničarji bolj zajeban, bolj nesramni, večje žlehtnobe kot levičarji.
     Zaradi mene me lahko spet blokiraš.

     • Nšo-či

      Bogi..bogi :).

     • bednick

      Zakaj?

     • Nšo-či

      :) test dvoličnosti..ali provokacije samo oddajaš ali jih tudi sprejemaš. Malce si me nasmejal. Priznam.

   • Ana Job

    GRADONAČELNIK JANKOVIIĆ “Ako vam se ne sviđa ovaj grad slobodno odj***** napustite ga! Ne trebamo vas više!!!”

    • bednick

     Mislim, da ga bo že danes zvečer napustio.
     Komentar, da dol padeš.

     • Ana Job

      Malo za hec, malo za res…

     • bednick

      Kje je tvoj “mat kurba” – ratatata( nekaj podobnega)?

 • VERRZIFIKATOR

  Zora Jančič

  BARABA IN POKOPALIŠČE

  Spusti nam, Pilat, samo Barabo,
  vpila množica je tisti petek,
  bil svetá tedaj je nov začetek,
  nauk te zgodbe vsakdo nosi s sabo.

  Koliko Barab se zdaj sprehaja
  mirno, ker jih vse je izpustila
  roka, ki se z roko je umila,
  koliko pravici jih uhaja!

  Eno takih venomer srečuješ,
  preoblečena v župana hodi,
  kup barab v krdelu svojem vodi,
  kdo da je, naivno se sprašuješ?

  To baraba je najvišje klase,
  ta bi skrunil še pokopališča,
  satanu postavljal bi svetišča,
  mislil barabin izključno nase.

  Motijo izjemno ga grobovi,
  bi še te si prilastíl, jih ropal,
  med mrličev se rečmi okópal,
  takšen on je, takšni so sinovi.

  Toda vsaka najde slejkoprej baraba
  kraj, imenovan počivališče,
  najde sama, ko ga najmanj išče,
  če ne prej, ko odleti ji glava.

  Tiste se krščansko ne pokoplje,
  tudi mujezin ji ne zapoje,
  tista na zemljišče pade svoje
  in kar tam z barabo se zakoplje.

 • Rožle

  …In to, da je Zoran Janković socialen tip, je namreč zgolj nadaljevanje prvega lažnega mita (ali “fame”) o Zoranu Jankoviću
  – kako je super uspešen poslovnež. Kar pa spet ne drži…
  Ko so trgovke na minimalcih jokale, so Zoran Janković
  in njegovi kompanjoni Mercator zapuščali kot bogataši, težji več deset milijonov evrov! …

 • Slovenec 33

  On je pravi poturica, ki za lastne koristi izdaja avtohtone, da se lahko okupacija slovenskih dežel nadaljuje.
  Pri tem ga podpirajo okupatorji, ki so se natepli iz juga zaradi JNA in ostali v Sloveniji kot upokojenci z visokimi pokojninami, ki kradejo iz pokojninskega sklada, kamor JNA nikoli ni vplačevala in zato imajo slovenski upokojenci skoraj 1/3 nižje pokojnine, kot bi jih normalno imeli, če ne bi bilo tega ropa pokojninskega sklada, ki ga tudi levi (DESUS, SMC, ZL, SD in ozadje) podpirajo.
  Topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, izrodki, sorošisti in novi okupatorji, ki kot opičjaki in dezerterji prihajajo na njihovo povabilo v slovenske dežele mu omogočajo nadaljevanje zatiranja Slovencev..
  On je podlež brez primere.

 • Poštenje velja

  tipični srbjanec..

 • Kučko pod pručko

  Pritepeni Solatar z Balkana

  Imeti Srbjanca za župana glavnega mesta Slovenije postavlja tiste, ki ga na to mesto izvolijo, pod velik vprašaj. Če pa mu na novih volitvah to mesto zaupajo še enkrat, je toliko huje. Mar Ljubljančani res ne premorejo toliko zdrave pameti, da bi temu odurnemu ciniku, ki se nesramno reži celemu slovenskemu narodu v obraz, pokazali vrata Rotovža? Izgovarjajo se, češ da je Ljubljana pod njegovim žpanovanjem postala zelo lepo mesto. To sicer deloma sicer drži, toda le ob pogledu na ulice in trge v središču mesta, koliko je nakradel in vtaknil v svoj žep, pa jih ne zanima.

  Toda če stvari poznaš malo bolje in si zaveden Slovenec, te postane groza, ko se sprehajaš po Ljubljani in gledaš Balkance, ki se šopirijo in niti našega jezika ne obvladajo. Še huje je, če se ozreš po lastništvu gostinskih lokalov na najbolj eminentnih mesti Ljubljane. To so v glavnem Srbjanci, Črnogorci in Šiptarji. Groza.

  V posmeh vsem domoljubnim Slovencem pa je pogled na ljubljanski grad, kjer ne visi slovenska zastava. Opanković se je otepa kot hudič križa, za vse to pa ima podporo strica Kratkonogega, kateremu je še danes žal, da je do osamosvojitve sploh prišlo.

  Če bo Janši le uspelo sestaviti vlado RS, naj mu bo prioretitna naloga stalno vihranje slovenske zastave z ljubljanskega gradu. Naj se od daleč vidi, da imajo Slovenijo še vedno v oblasti pravi Slovenci, ne pa pritepenski solatarji z Balkana!!!

 • Jaka Sraka

  Ljubljančani so pač zblojene rdeče “pičke”, ki se jim jebe za Slovenijo. Pomembnejši so jim bušaki, čefurji, muslimani…

  • Rožle

   Se ti ne zdi, da nekomu delaš krivico ..?
   Smo tudi Ljubljančani, ki s ponosom obesimo Slovensko zastavo na Ljubljanski grad ..

   • SIMON ROZIC

    Premalo vas je, zavednih Ljubljančanov!

 • antimur

  Tako odvratnega in sleparskega čefurskega idiota kot je ta prase Janković ni na celotnem svetu. Ta kriminalna ogaba predstavlja v eni osebi vse slabe karakterne lastnosti, ki jih premorejo jugoviči.

 • Lewuh

  JANKOVIČ CARE. ZOKI DELA.

  ————————————————————————————————————————-

  NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

  • Anton

   Tunnek pejt koze fukaat.

  • xtc

   Ja jeseni ,ga bodo zbrcali nepriklicno-čist je posran.

  • Bozz

   Zoki dela hahahahaha. Ja, ko z lahkoto jemlješ iz malhe davkoplačevalskega denarja, in ko ti odpišejo miljonske dolgove (navadne ljudi pa rubijo in deložirajo zaradi 100 eur dolga) in pozabijo na tvoje propadle projekte-Stožice in neplačane male podizvajalce del (ki so celo samomore delali zaradi tega), in ko te pri miru pustijo vsi kriminalisti in policija zaradi tvoje korupcije, in ko Ljubljančani pozabijo, da jih je Janković še bolj zapufal, da ne omenjamo vsega ostalega, je res lahko “delati.”

   Zoki nič ne dela. Zoki gleda samo nase naivnež, da pobaše podkupnine, itd. Zoki IZKORIŠČA neumne butalce kot si sam, zato se mu pa vedno tako smeji. Ker si sam pokvarjen imaš rad pokvarjene ljudi na oblasti, ker bi sam bil isti. Resnica boli.

   Ampak važno, da vam zoki nameče nekaj parol o rdeči zvezdi in že ga volite. Jao, butalci.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Zokija odnest, pa čim prej v arest. Dob čaka. Dob čaka. Dob čaka. Dob čaka. Dob čaka. Dob čaka.

 • Kučko pod pručko

  Mija Janković: “Moj Zoran je družinski človek. ”

  In moj komentar na ta vic leta: To je res glavno. Vse drugo je itak brez veze!!!

  P.S.: Pa pustimo tokrat farmacevtke in vsa druga mlada dekleta, ki so zmorala za boljše službe date noge na razen, ob strani!!!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Vsak, ki je saj malo levaško nor, naj gre v zapor.

 • xtc

  Tule bo Srbinković težko čez US in zasebno lastnino,saj ne gre za nobeden takko pomemben javni projekt,sicer pa bo Čefurković verjetno jeseni že zgodovina ,tega se vse bolj zaveda,da je temu tako so pokazale volitve,vse več njegovih lastnih ga ne mara.

  • stroke

   Mimogrede, ko ga kličeš Srbinković in Čefurković, mu samo pridobivaš podpornike, ki jih sicer nebi imel.

   • Bozz

    Kot Slovenec se tej kritiki pridružujem. Ne metat vseh Srbov v en koš, tako kot ne mečemo vseh Slovencev v en koš zaradi nekaterih pokvarjenih in koruptivnih Slovencev. Žalostno pa je, da bi Srbi volili Jankovića iz užaljenosti, zato ker jim nekdo reče čefur. To je samo še en v vrsti izgovorov, da bi ponovno ustoličili koruptivnega človeka. Zakaj? Mogoče zato, ker ste sami isti in imate radi pokvarjene ljudi na oblasti? Resnica boli. Morate imeti malo bolj trdo kožo bračo Srbi.

    • stroke

     Glej, če ti celoten argument spustiš na poreklo, se ne čudi, da dobiš isto nazaj.

    • xtc

     Tisti Srbi,ki so volili Jankovića so identični njemu.
     Je pa težava,da v državi Sloveniji,po uradih najdeš predvsem iće,veliko tudi z polomljeno slovenščino tako tudi po državnih podjetjih in službah,seveda ti ljudje večinsko niso tam zaradi nadsposobnosti ampak levičarsko SFRJ evske agende.
     Skratka Slovence se namensko izrinja,da se oživlja ideja SFRJ-in to bo morala desna oblast urediti.
     Veliko takih ićev poznam,ki vedrijo po službah JS in so sami sebi v namen in vlečejo plačo,ne rečem ,da tudi Slovencev ni,ampak zakuha ti koti nek javnosektoraški ić,začne v mešanici razlagati,kako si mu ti podložen namesto,da bi dojel ,da je idiot servis državljanov in ne sebi v namen,kot se mu blede po glavi.

    • Njega dni sem v lokalni družbi spustil izziv/stavo. Dam 1.000€ tistemu, ki mi najde 10 srbjancev, ki so strpni, spoštljivi, tolerantni do nas Slovencev. Ker je srbov tam 10+ milijonov sem dal iziv, da mi najdejo ne 1%, ne 1promil ampak 1 na milijon (PPM).
     Hm, ga ni bilo junaka v tisti družbi, ki bi zaslužil 1.000€.

     Dokler mi ne bo kdo dokazal, da obstaja vsaj 10 srbjancev, ki nimajo zlohotnih vzgibov do nas Slovencev, jaz brez najmanjšega zadržka dam vse srbe v isti koš – golazen.

     • stroke

      Naklonjenost Slovencem je bila dokazana že velikokrat v zgodovini, zlohotni vzgibi nikoli, Kučan to dobro ve. Takšni ignorantni imbecili kot ti, pač ne.

   • xtc

    Kaj bi ti rad,neresnico?
    Podporniki mu bežijo zaradi povsem drugih razlogov osel-parkirnine,vse višje položnice,izsiljevanja,ustrahovanja ipd-to z njegovim poreklom nima nič.
    VEš tepček,ko njegove udari realnost po žepu-hitro menjajo prepričanje.

 • bednick

  Vidim, da ne razumete svet miljonarjev.

 • von Rhein

  Vedno kadar je ta pritepenec,bivši prodajalec lubenic, v obravnavi se vprašam kakšen jezik sploh govori,da ga nekateri razumejo.Ko se pojavi na tv in poskuša nekaj povedati je njegovo faflanje nerazumljivo.Ali ima v mestni skupščini prevajalca?

  • Po določenih informacijah naj bi bil pri Zokiju doma edini dovoljeni “uradni” jezik srbjanšina. Toliko o tem, da ga mama slovenka ni naučila jezika, ki ga vsaka poštena mati nauči.

 • Kučko pod pručko

  Slovenska harmonika in zavihane opanke

  Na Tromostovje vsak dan prihaja iz Tuhinjske doline harmonikar v slovenski narodni noši in igra večinoma Avsenikovo in Slakovo glasbo. Ko grem mimo, mu dam evro, včasih pa se ustavim in z njim tudi malo pokramljam. Zadnjič sem ga vprašal, koliko mu za popestritev življenja v ‘najlepšem mestu na svetu’ da Mestna občina oziroma njen župan.

  Možakar me je začudeno pogledal in takrat sem se zavedal, da sem ga vprašal res neumno. Da bi kaj dobil, Opankoviću niti na misel ne pride, ni pa pozabil na to, da mora človek, ki predstavlja turistom z vsega sveta slovensko kulturo, za svoj prostor na Tromostovju celo plačati.

  Prepričan pa sem, da tisti stari srbjanski čičo z zavihanimi dolgimi brki in opankami, ki je dolge mesece vlekel struno pred glavno pošto na Čopovi, tudi kaj plača za cigu-migu muziko. Za Opankovića je glavno, da se po Ljubljani sliši srbjanska muzika, če mu že Danijela ni pri roki.

  Ljubljančani, naj vam bo pred očmi tudi to, ko bodo jeseni volitve za župana. Zbrcajte ga z Rotovža in zabrišite v Ljubljanico, da ga bo potem po Savi odneslo na Balkan, kamor ednino sodi!!!

 • Franc Šink

  A sedaj se ta bizantinec loteva že slovenskih cerkva in premoženja?

 • Olga2345

  Tonin in Šarec, kar v koalicijo s komunisti! Izdajalca slovenskega naroda!

 • Jan Ocean

  S podobnimi članki mu samo dvigujete rejting in mu boste samo pomagali, da bo ponovno izvoljen….samo povem. Tako pač je, cerkev je tud na svojenm glasu kakršnem je. Brez panike razne olge in xtcji, sem bil pri birmi daljnega 88.

  • Bozz

   RKC je zasluženo na slabem glasu, ampak da s tem opravičuješ, da bi ponovno volil koruptivnega in pokvarjenega šerifa, pa samo poveš več o sebi kot o RKC In šerifu, namreč da si tudi ti na “svojem glasu karkšnem si”, da te citiram.

   Birma? Hehe. In kaj zdaj misliš, da imaš, zato ker si bil pri birmi? Tako kot bi nekdo rekel v temnem srednjem veku “brez panike razne olge in xtcji, sem kupil odpustek daljnega 1434”.

   • Jan Ocean

    Ne deli se pametnega in prestopi že mejo iz prilagojenega programa..
    Še enkrat si preber kaj sem napisu. Al pa rajš ne, ker je pretežko zate.
    Jst ne bom volil nobenga Jankoviča, ker nisem niti Ljubljančan in tud če bi bil, ga ne bi. Tako da ustav konje kaj nekaj pove o meni, ker več pove o tebi….. Očitno ne vidiš kaj sem napisal in to je, da negativna kampanja v podobnem stilu prinaša samo ‘dobrobit opravljanemu’, razumeš g. Buzz.
    Birmo sem omenil, ker te potem podobni fanatiki tebi, takoj date v nek predal, ideološki običajno, levi al desni.
    Dej prestav na 7%možganski celic iz zdejšnih 4.

    • Bozz

     Oh kako smo užaljeni. Ti je krona z glave padla? Zelo dobro sem te razumel med vrsticami, ne se zdej ven vlečt.

     • Jan Ocean

      Prov nč nisem užaljen in krona je še zmeri kjer mora bit. In prov mal ti razumeš, če bi ti in teb podobni vsaj mal razumel ne bi bli dons u takmu kurcu oz. nikjer.

  • xtc

   Od kdaj cucke levi birmajo?
   Spet nekaj novega-ne samo ,da jih pedenajo po garažah?

 • bad brains

  Bo treba Italijane najet, da spet pridejo s tisto njihovo žico. Za vsak slučaj, da se Lublanska kuga ne razširi na periferijo.

 • montyamp

  Astrološka psihologija pravi takole , na seznamu imate strokovnjake , katere se da uporabiti na drugih področjih samo ne v politiki in ne na vodstvenih položajih .
  V politiko spadajo človekoljubi in ne napuha polni ambiciozni ljudomrzneži , ker se na balkanu pod takšno oblastjo zgodi preveč atentatov , to da se zaradi kriminalcev izvažajo slovenski bolni otroci v tuje bolnišnice , je pa indikator za izredno stanje .
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Violeta Tomić , Violeta Bulc ,Vesna Györkös Žnidar , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka………….
  Kozorogi v politiki in pri denarju , to je kot volkovi v mesnici .

  • montyamp

   Zato so volitve , da se prečisti oblast , katero naj dobi nazaj ljudstvo , kot je bilo nekoč , pa ne pod titobanditom .

  • montyamp

   Iste sorte tiči skup letijo .
   Ni dobrih ljudi in ni slabih ljudi , kombinacije so pa lahko strupene .
   SOLATAR-ŽVEPLENI -SERPENTINŠEK— SMRTNA KOMBINACIJA
   IVEK,SLIVNIK,GOLUB,JAMNIK…..,KDO VAS JE POKLAL??????

  • Bozz

   Astrološka…

   Tako kot bi ti šlogarca “modrovala” iz tvoje skodelice popite kave ali pa kot bi stari vrači vrgli na mizo nekaj suhih kosti in “modrovali”.

   Apostolska dela 17
   22 Tedaj je Pavel stopil na sredo Areopaga in spregovoril: »Možje Atenci. Po vsem, kar vidim, ste zelo vraževerni.

   • montyamp

    Za tiste necivilizirane bastarde s kronični nizkim IQ je značilen odziv , ki je enak tvojim intelektualnim izpadom dve zgodovinski fazi zaostalega cerbralnega invalida .
    Takih degenerirancev vas je ena srečo le okrog 4% .
    Če nečesa ne razumeš , še ne pomeni da ne obstaja .
    Ultraidioti imajo za odtenek boljši odziv v primerjavi s tvojimi floskulami .

    • Bozz

     Baje, da smo Slovenci krščanski narod pravte pod ostalimi novicami, še posebej, ko se gre za Islamizacijo…iz napisanega pa bolj poganski. Samo povem, ne bit zdaj užaljen.

 • TOML

  Da tega srbskega komunista enkrat fino kresnem okoli komunistične kepe, kolk to pride v evrih?

  • Rožle

   .. in to tko, da mu potem ne bo nobena kapa več prou sedla na betico :) …
   in že tko ma nekam kockasto :)

   • sumljivislon

    ..da tud za fehtat ne bo več ..
    ..!

  • FORT WORTH

   Nasprotno !
   Mislim, da bi s to potezo obogatel.
   Kar veliko je Slovencev, ki bi ti to posteno placali…
   Hehehe

  • boogin1

   Dam ti 10 EUR če ga kresneš, več ti ne morem dati.

   • bednick

    Še všečkota mu lahko daš.

   • Rožle

    Lewaka je treba vsaj 2x okol kepe, če ne nič ne nuca ..
    .. to bo potem 20 evrov …

    • bednick

     Dam vam 100 € , samo če ga pustite na miru.

     • Rožle

      si že prepozen … :
      uzamem za drugo rundo .. pa ni me treba vikat ..

     • bednick

      Popravljeno.

     • Rožle

      Kje pa to piše, da ga bom jaz kresnu ..?

 • Vera

  Želim, da se mu vsi pokojni, ki počivajo na tem pokopališču, vsako noč prikažejo v sanjah . Ded bo bežal v Saraorce ( Srbija ) , kolikor ga bodo noge nesle , saj je strahopetec, kar se mu vidi že na obrazu , ko je vložena kakšna obtožnica proti njemu .

 • Soave

  No, vidite, to pa je kapitali . . . . .oh, hotela sem napisati . . . . . prihvatizem.
  Ni neumen tale žepan.

  • antimur

   Za ropanje je bolj pomemben slab karakter, kot pa pamet.

 • radames

  janković, v Sloveniji si NEZAŽELEN!!!!
  Umakni se. Dolgo te ne bomo več prenašali. Si razumel? NEZAŽELEN SI! Ni težko razumeti.

 • bednick

  Samo za PikaPolonico, ki mi daje všečkote:

  https://www.youtube.com/watch?v=de5Xauv99QM

 • Ryuk

  Ni več dovolj da za svoje sinčke spreminja namembnosti zemljišč. Zdaj mora zemljo še krasti.

 • totex39

  Jankovića odstavit iz oblasti nato pa izgnati iz države, kakšno pravico pa si ta srbin lasti v Sloveniji.

 • Dillinger

  Jankovića bi bilo najboljše zapreti z gorilo moškega spola.

  • A, da bi mu ga še gorila fafal kot tista farmacevtka :-))

   • Dillinger

    da bi ga gorilko našopal:-))

  • xtc

   I gorilac,bi zatrudneo.

 • Steiermark

  Verjetno voha bližino Matilde, pa si hoče zagotoviti še tam, svoj “imperij”, kamor bodo lahko pospravili to gnusobo in gnilobo…

 • lado

  zmenimo se nekje v lj in ga gremo poštimat ,al bote-mo samo ropotali tu gor,cepci ,se mu smeje ,ker vidi da ste.mo GNOJI ,NAS BO SPRAVIL V MANJŠINO ,da bojo njegovi halalci,zavladali !!!!!!!!!!!!! ZMIGAJTE SEEEEEEEEEEE !!! BUTELJNI BLEJAŠKI !!!!!!!!!! ŠE JE ČAS ,PA NE VEČ PRAV VELIKO !!!!!!!!!!!!!!! PREKLETA GOLAZEN ĆEFURSKA ,MAJO VEČ PRAVIC JKOT MI !!!!! GREMOOOOOO !!!!!!!!NO KJE BO ZBOR !!!!!!!????????????????????????

 • xtc

  Zanimivo je kako levi branijo Opankoviča,ki je umazan od d****** kot pujs.
  Težava Opankarja je v tem,da ljudem dviga življenske stroške in jim tudi drugače greni življenje.
  Seveda je treba tudi sprejeti zakon za vse mestne občine, kot ostale,da je možno ,da gredo v stečaj,vključno z glavno mestno in da država ni dolžna poravnavati,preobilnih zadolžitev.
  Stečaj občine,pač ni nič strašnega razproda se njeno imetje razen infrastrukture,ki je državna ostalo pač vse.Ob enem pa se tudi ustrezno skrči občinske službe in urade ter poveča efektivnost v njih..
  Dejstvo je ,da Opankar z svojimi potezami vse bolj siromaši tudi svoje in zadolžuje občino čez vse meje na drugi strani pa na parkiriščih pred bloki rasejo parkomati.
  Opankar si s svojo požrešnostjo sam koplje jamo tudi pri svojih.

 • xtc

  Še nekaj velja dodati,Srbi ,ki sevedejo kot Janković in še kak podoben naj gredo domov pomagat bratom “osvobajat” zibelko Srbije in naj tam sporoščajo energijo in aroganco,enako velja za njihove kosovske bratrance.

 • Bine Žigon

  Šerif Janković misli, da je Ljubljana njegova lastnina. Človek lomasti po Ljubljani že 12let, krade, posiljuje… ne da bi za to odgovarjal. Ljubljančani, znebite se ga že enkrat. Letos je idealna priložnost.

  • večni srb

   Ljubljančanov je manj kot pol vseh prebivalcev, ki v glavnem sobe rentajo za študentarijo in še kaj, vendar je ljubljana daleč največja masa volilcev, ki odloča vsaj o četrtini celotnega političnega vpliva v državi,Ne verjamem da ni med njimi niti enega bolj pametnega in sposobnega od Jankoviča, ampak saj je takih kultov oligarhij pri nas čedalje več. Šrota si poglej, kmalu se bo lahko Celje preimenovalo v Šrotovo, uspešno je ravno toliko kot pove ime.

 • Kučko pod pručko

  Wasserdicht

  Janša je pred volitvami obljubil, da bo neprodušno zaprl meje in zavaroval Slovenijo. Ker pa bo meja zaprta v obe smeri, jo tudi Veleizdajalec in Opanković ne bosta mogla pobrisati na svobodo. To zadnje me še najbolj veseli!!!

  • večni srb

   Če bi se Jankovič počutil ogrožen, bi najel zasebno reaktivno letalo, kot vsaka normalna mafija.

 • Ana Job

  Ob vseh preprodajah zemljišč je fantastično obogatel. Ne on ne njegovih 5 rodov potomcev ne rabijo nikoli več delat.

  • radames

   Pravzaprav bi bilo zelo dobro, ko bi njegovo premoženje nacionalizirali. Saj ga ni pridobil na pošten način!

   • mona lisa

    To bi bilo edino prav.

   • Ana Job

    Edino pravilno!

   • večni srb

    Ne samo njegovo, cel tisti podmladek ZSMS bi bilo treba oluščiti do golega, so ja sami lopovi in barabe.

  • večni srb

   Najbolj so pri nas obogateli uslužbenci Ministrstva za obrambo, ki je bilo največje stanovnjsko podjetje v državi in ga praktično ni posla, ki bi bil izpeljan brez korupcije.

 • Ana Job

  Denar ne gre samo iz žepov Ljubljančanov, ampak tudi iz žepov ostalih državljanov za privat občinske projekte, ki kar na enkrat postanejo državni projekti. Zgleda, da imajo Ljubljančani še prenizke položnice.

  Vprašanje je zakaj sam ne financira teh super duper projektov, ki si jih zmišljuje njegova mafija ? 
  Zanj so super duper projekti kjer s tujim k…m po koprivah, pa s provizijami zase. Pa zemljišča, ki se jim skoraj čez noč spremeni namembnost.

  Center Ljubljane so lepo uredili to lahko vedno rečem in pohvalim. Samo to ne sme opravičiti mahinacij.

  • radames

   Ja, center. Kaj pa Rožna dolina? Tam v pridobitne namene na gosto zidajo “vila bloke”. In s tem podirajo ravnotežje podtalnice. Že tako so imeli nekateri Rožnodolčani ob vsakem hujšem dežju vodo v kleteh, zdaj je pa še slabše.
   Poleg tega nameravajo zidati “bloke” tam, kjer je bil včasih bajer. Tla so premehka!!!

  • Ales Ciril

   Uf, si pa ostra danes. :)

  • večni srb

   Še bolj zanimivo je, 30 let korupcije je popolnoma razslojilo prebivalstvo, eni mešetarijo in opletajo po koprivah s tujim kurcem, drugi si še pasje ute ne morejo kupiti, tudi če bi imeli našparanega dovolj drobiža, jim nihče ne bi nič prodal po taki ceni in v takih izmerah.

   • Ana Job

    Srednjega razreda ni več.

    • večni srb

     Nacisti so najprej razdelili slovenski narod na tri razrede državlanov.

     Današnji fake mediji tretjega razreda, pod posebno zaščito države, za katere ne veljajo nobene človekove pravice več, kaj šele zakonske, sploh ne omenjajo. Isto, kot za časa nacistične okupacije, najprej so se delali, da slovencem pod velikonemško oblastjo nič ne manjka,potem niso mogli verjetni od kod toliko pobesnelih ljudi v hostah, ki si jim želijo pred smrtjo edino spipati goltance z golimi rokami.

     • Ana Job

      Okupatorja normalen človek ne mara. Nemčija nam je grožnja tudi v današnjih časih, le da nas sedaj želi okupirati z migranti.

 • Ana Job

  Srbin ne bi smel nikoli niti župan Ljubljane, poleg tega je Ljubljano popolnoma zadolžil za več desetletij.

  Najboljši župan za ljudi, za SLOVENCE je bil: 
  IVAN HRIBAR – med drugim je vodil izgradnjo vodovoda, bil med letoma 1896 in 1910 ljubljanski župan in je zaslužen za popotresno obnovo Ljubljane. Njegove zadnje izvolitve cesar Franc Jožef I. ni potrdil, ker je bil Hribar v nemilosti zaradi delovanja v času protinemških demonstracij leta 1908 (septembrski dogodki, 1908). Znan je bil kot velik domoljub in marljiv, strasten politični delavec. Po napadu na Jugoslavijo leta 1941 je Ivan Hribar storil samomor v znak protesta proti italijanski okupaciji. Devetdesetletni Hribar se je vračal s sestanka z italijansko upravo, ki mu je ravno ponudila županski položaj Ljubljane. Hribar tega ni hotel sprejeti, ker bi s tem dal delno legitimacijo italijanski okupaciji, in je raje izbral smrt. Zavit v jugoslovansko zastavo je skočil v Ljubljanico. Zapustil je poslovilno pismo z verzi iz Krsta pri Savici pesnika Franceta Prešerna.

  • večni srb

   Nemci pa še vedno slavijo Adenauerja, ki je bil hinavska pizda med vojno in po njej, zato je pa preživel.

   • KAPIBARA

    Nekje pa slavijo Brevika..

    • večni srb

     Zakaj pa njega, ja ni imel nobenega političnega ali ideološkega vpliva.

   • Ana Job

    Proti Srbom osebno nimam nič, so mi čisto prijazni ljudje, ampak Zoran je preveč tesno v navezavah z Balkanom, sinova pa se pajdašita s službo Podgorica. Spodobilo bi se, da je župan glavnega mesta Slovenec, ki zastopa javne interese Slovenije in ne zasebnih.

 • radames

  Šentvidčani Ne dajte se! Smo z vami. Po potrebi vam pridemo pomagat demonstrirat pri uporu zoper MOL.
  REVOLT!

 • tramal

  Morda hoče solatar jankovič narediti pokopališče samo za srbine,saj jih je vedno več v Sloveniji.Jankoviču so izgleda še mrtvi slovenci odveč.

  • Dillinger

   V Zgornji Šiški in Šentvidu jih je ogromno,predvsem upokojeni starešine JLA,oficirji in podoficirji
   in ravno te barabe so bili med vojno za Slovenijo največji razgrajači in so še vedno glasni.
   Mlajši se najbrž ne spomnijo kako so s tanki vozili po Celovški,levo desno,obračali na mestu na silo in uničevali vozišče,čez Črnuče…do Trzina,no tam smo bili pa mi z armbrustom.

   • večni srb

    Kdo, a oni? Me res zanima kdo od njih je dvignil roko nad svoje družine, ki so tam živeli odkar so se po vojni selili po celi jugi, tanke so vozili isti, ki danes okupirajo Piransko uvalo in pol nuklearke.

   • Steiermark

    ne smemo pozabiti tudi na tiste jugose oficirčiče, ki so iz osebnih avtomobilov, streljali po judeh na ulici! Se jim vidi, da imajo turške gene in turško islamsko kulturo…. kri ni voda, zato so oficirčiči, ki imajo te gene in manire islamskih teroristov, tako glasni tudi po iz gubi vojne v Sloveniji, nekako tako, kot tista fora, ko je vidovdanska vstaja oz. bitka na kosovskem polju, ki so jo izgubili, kot tudi vse druge, njihov največji praznik! Zgubarji ali luzerji, bi se reklo!

 • šmentanamuha

  Zokan je postal sovražnik Slovenije in Slovencev. Toliko o tem, kaj se zgodi, če tujerodni ljudje prevzamejo vajeti v državi.

  • MižekFiga

   Kučanova senca je županković. Oba pa namerno spregledujeta plebiscitarno odločitev državljanov leta 1990. Županković za denar, tov. ddr. Kučan pa iz hudobije in demence!

   • samotoje

    Škoda, da je tisti grobar iz Mengša, ki je hodil po cesti z metrom v roki in mimogrede izmeril skorajšnje kandidate na zalogo, že pokojni.

   • večni srb

    Kakšen, Jankovič, Pahor je nasledil Kučana, kot predsednika komunistov in šefa Udbe, samo vi še nekaj nabijate o tistih senilnih starčkih.

 • mona lisa

  Potem ga pa spet volite bučmani!

  • KAPIBARA

   Ga NE volimo, nam ga žal izvolijo !!

 • garfi

  balkaniĆ jankoviĆ sorosov plačanec

 • xtc

  A torej si eden onih ,ki “parkirate ” cucke po garažah,kot oni s Chayenom S.

 • Radolf Mitler

  Balkanski drekač.Serem se mu v usta!

 • Clemen J.

  Islamisti in komunisti z roko v roki. Zvali

 • Ana Job

  GRADONAČELNIK JANKOVIIĆ “Ako vam se ne sviđa ovaj grad slobodno odj***** napustite ga! Ne trebamo vas više!”

  • bednick

   Janković je enkrat potoval za Srbijo:
   Ljubljana- Smederovo-Saraoci ( potniki vstopite).
   Ker je že precej zamujal na vlak, je rekel blagajničarki:
   Hitro, eno povratno!
   Do kam pa, ga je vprašala.
   Je reku, do sem.

   • Ana Job

    Kaj pa tale?

    Novinar sprašuje : “Koliko časa potrebujete, da  kupite z vašo plačo
    mercedes ?”
    – Kucan odgovarja: “Ja če skupaj s  Stefko vrzeva, bi rabila tam okoli
    4-5 mesecev.”
    – Pa*hor pravi:  “Glede na to da sem sam, bi trajalo tam okoli 8-9
    mesecev.”
    – Jankovic  premisljeno: “Bi rekel tam okoli 3-4 leta.”

     Novinar se zacudi. “Ja  gospod Jankovic, kako to mislite 3-4 leta?”
    “Pa  veste, mercedes je velika firma” zakljuci Jankovic.

    • bednick

     Dobar.

 • Samo Miklavčič

  Konec Novembra bo vse drugače

  • KAPIBARA

   Na zadnje je bilo zelo slabo- udeležba proti opankoviĆu.. !!

  • Novakec1

   Nič ne bo drugače, se že na parlamentarnih vid da bo zmagovalec poražena levica.

 • luckyss

  Britof ni ravno institucija, kjer bi se ustvarjal nek grozen profit, pa tudi “stanovalci” niso več zainteresirani za politične igrice….Bolj verjetno gre bolj za medsebojno podjebavanje klera in komunistov…Otročje in nepotrebno..

 • mapu

  V jeseni bomo Ljubljančani dobili poštenega in moralnega župana ali županjo…

  • Zgornji

   Aja, … fajn, … na podlagi česa pa ?

   • mapu

    Na podlagi verjetnostnega računa, slabšega od trenutnega je nemogoče dobiti…

    • Zgornji

     Amennn !!! ! !!! :-)

   • KAPIBARA

    Tako, da boš volil drugega župana , ne pa opankoviĆa.. !!

    • Zgornji

     Okejjj :-)

     • KAPIBARA

      Torej ga boš, paše 4 od žlahte glasove prinesi..

     • Zgornji

      Aaah, tolk pokvarjen pa spet nisem da bi tako goljufal !!! :-P

  • Caetano

   Upajmo! Naj zmaga kandidat SDS in naj tudi v rdeči Ljubljani ponovno zaveje veter slovenske pomladi! Samo bo težka…

  • Slovenec

   Samo se boste morali izredno potruditi glede na to, da je v
   Ljubljani vedno več balkancev
   in pri vas je ogromno liberalizma.

 • bednick

  Ja, da me frderbate!

  • Ana Job

   To pa ne! Jaz ne bom pustila.

   • bednick

    O, kako lepo.
    Polepšala si mi dan.
    Samo ti na tem portalu znaš povedat tisto, kar mi sede na dušo.
    Res.

 • večni srb

  Ne razumem, kdaj je republika Vatikan kupila pri nas pokopališča in komu točno naj bi jih plačala, če pa do 1.sv sploh nismo imeli svoje države.

  • Slovenec

   Nekateri ne razumete, da cerkveno premoženje v Sloveniji ni last Vatikana.

 • večni srb

  Kanonsko pravo nima v Sloveniji nobene veljavne teže, nikomur ga ni treba ubogati, z Zakoni sovpada samo v določenem delu, ampak zgolj naključno, ker slovencem dol visi za cerkveni zakon in to enostavno ni naš problem.
  Katoliki so pri nas pretežno potomci hrvatov, srbov pa ne, že zato Vatikan ni slovenska cerkev in nikoli ne bo.

  Pa kaj potem, če je nekje od nekdaj stal nek butast križ, verjetno ga je nekdo tja nabil ter prosil ostale vaščane, naj ga pustijo pri miru. Danes so pa drugi časi, pravih krščanov tam več praktično ni, živimo v sekularni demokraciji in ni popolnoma nič narobe, če spipajo ven tisti cirkus in ga odnesejo na deponijo. Druga stvar so grobovi, ki so v zasebnem najemu in imajo svojci pokojnih pravico tja obešat kar se pač družine zmenijo in je spodobno. Tudi križe in še marsikaj, lahko tudi satanistične znake in muslimanski polmesec, od tam itak še ni nihče vstal.

  • KAPIBARA

   Za kaj se pa lahko po tihoma okoli vogala na mala okenca uveljavlja šeriatsko pravo.. ??

   • večni srb

    Verjetno zato, ker imamo že itak fašizem, še malo verske policije ne more škoditi. Pomagati pa tudi ne more, odkar je Pahor uvedel še pasjo policijo, ni nič manj nevarnih psov na vrvici, prej bi rekel, da jih zdaj še raje spuščajo nad osnovnošolce, ki si ne morejo plačati javnega prevoza, potem se zgovarjajo pa na migrante, ki jih tam itak ni, če pa bi bili, bi jim najprej potolkli vse tiste podivjane zverine, kar bi bilo usmiljeno.

 • domovina mili dom

  Kaj čakate, pred mol in ga nesite na ulico, privežita na kandelaber, pa udri po grbetini srbski, za vzorec ostalim.

  • Tweety Bird

   Vas desnosučne pa bomo obesili pod Mariborski most. Sam tokrat ne lutk :)

   • Dostmamrecesijeinpičkarije

    Vas levosučne organizme pa na Mrtvaški most ti podla podladica od tiča.

   • večni srb

    Ne bi se čudil, če bom nekoč videl Pahorja bingljati na kakšnem ljubljanskem kandelabru.

   • Dostmamrecesijeinpičkarije

    Ti pokvarjen Tuuuunek k te bo v Dravo odnesel desni sunek.

   • Alex

    Tvoj komentar je evidentna sovražna grožnja. Le kje so sedaj organi pregona da te sankcionirajo ko direktno groziš ljudem, podpihuješ sovraštvo in nestrpnost. Samo levičarji ste tisti ki vedno znova sejete zlo in sovraštvo in se skrivate za KRIVOSODJEM. Tako kot je že poznano med NOB-jem ko so skrivali v hostah in vso izdajalstvo naprtili nedolžnim ljudem ki vam kot ovce niso kimali. Ste HINAVCI in SPLETKARJI ki nikoli niste, niti ne boste vredni pojma človek s človeškim dostojanstvom. Tweety Bird pa se le poglej v ogledalo. Še iz njega bo smrdel tvoj gnoj ki ga vnašaš med ljudi!
    Levičarsko teslo najprej sebe obesi da bo končno konec tvojega levičarskega sovraštva …
    sicer pa goni se u 3PM. Takšnih levičarskih izdajalcev slovenskega naroda se pač nihče ne boji!!!!

   • Clemen J.

    Sam gobec vas je rdeči kalimerkoti. Močni ste ko ste na kupu z maskami in krvavimi zastavami, ko ste pa vsak posebej pa brez policije ne upate iz bajte.

  • večni srb

   Od Jankoviča dobijo kar dobijo, koliko bi pa med ljubljančane razdelil Janša in kaj bi od njih zahteval v zameno?

   • caci

    potem ga cerkev tudi naj vzdržuje

    • rabbit

     Kdo pa misliš da kasira najemnino Žale.

   • Clemen J.

    Nič, in nič ni zahteval

  • BorisDe

   Niso vsi Srbi isti, verjemi mi, jaz bi tega smrduha, ki je koruptivno dobil denar od najbolj radikalnih vahabitov iz Bosne/Turčije/Katarja za izgradnjo džamije mimo volje ljudstva, obesil sredi Kongresnega trga. Trust me. Islam nima kaj iskati v EU, ki ni muslimanska tvorba. End of story.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Lewaki tečni k strupeni raki.

  • Novakec1

   Kot tisti raki na počivališču Lopata, si to mislu.

   • Dostmamrecesijeinpičkarije

    Točno tiste, ampak ne vem, katera strupena vrsta je bila. Našo državo pa glih tako ogrožajo, kot bi jo tisti raki.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Tud minute ne bi smel biti tak pokvarjenec na oblasti.

 • Slovenec

  Evo, to kar ste v Ljubljani volili, se že vrača.

  • freedomfighter

   A ti mislis da se vecina ljubljancanov sekira kaj se pocne s cerkvenim premozenjem hahaha

   • KP

    Ljubljančanom je mar,vam nehvaležnim prihajačem pač ni

    • freedomfighter

     Zaradi mene lahko podrejo vse moseje simagoge in cerkve…oz se opravicujem ne podrejo ker so mi arhitekturno te zgradbe vsec ampak da jih spremenijo v muzejo

 • Olga2345

  Razlastiti in nagnati je treba opankovića! Vrnimo Ljubljano Sloveniji!

 • Novakec1

  Pripravlja teren za nove đamije, temelji so dobri.

 • Tweety Bird

  Jebiga…boste SDS-ovci pač zapustili krščanstvo in se vpisali v islam. Zoki vam bo postavil lepo džamijo. Mi levičarji pa smo več ali manj ateisti… religije za svoje delovanje in življensko pot ne potrebujemo.

  • sprehajalec

   Ateisti bodo prva tarča islamistov. Ker so zaradi izvirnega greha nečisti. pa še z živalmi občujejo….

   • freedomfighter

    Hahaha z zivalmi obcujejo hahahah

  • KP

   še en nehvaležen prihajač

 • piko8

  zorangutana obesir za pete, tako kot Musolinija tako nisko, da mu bodo PSI SCALI V srbko goflo!!!!

 • freedomfighter

  Ma vse te verske bedake naj zbasejo na kup muslimane kristjane in jude pa naj se pobijejo med sabo ostali bomo pa potem ziveli v miru

  • sprehajalec

   Ateisti bodo prva tarča….

   Ker nosijo izvirni greh.

   • freedomfighter

    Jaz pravim da bi jih vse skupaj zapru v nek segregiran predel kjer lahko zivijo samo ljudje ki vrjamejo v boga pa naj se pobijejo med sabo en za alaha drugi za jahveja tretji pa za boga…mi agnostiki in ateisti bomo pa kokice jedli pa uzivali v razgledu

    • sprehajalec

     zakaj ne bi večina raje zaprla manjšine? Slovenija ima 90% katolikov. Je logistično lažje izvedljivo….

     • Aron

      malo morgen. tam ene 30%, pa ene 20% za bozic in veliko noc. ostalo neverno.

     • sprehajalec

      % so bistveno prenizki. Gre se za privrženost katolištvu, ki ni nujno aktivno. Pride do izraza ob Božičih, veliki noči, krstu otrok, pogrebih. Skratka privrženost katoliški civilizaciji, tradiciji. tako kot v Avstriji, ki se šteje za katoliško.

      Tudi Partija je nekoč naprimer štela med svoj korpus duš tiste, ki so tako ali drugače zašli v njo. med JNA, pa zaradi karierizma. Pa so potem pozabili na svoje članstvo, ko jih je v roke dobila stara mama. Vem za tak primer.

     • Hun

      Jansa?

     • sprehajalec

      Ne, ivan janez je spoznal vso zablodo komunizma, zato ga je partija fuknila ven. Izbrisala, 10 let prej pa bi ga likvidirala. Danes ji je žal zato.

      Govorim o 120.000 članih partije po spisku zadnjega Kongresa leta 1986, ki so se potuhnili, kot da niso partijci. “Da pr ns je blo pa drgač”. Pa dj partija bla drgačna…..

     • Hun

      kje je mel starse da mu niso svetval za odlocitev v partijo?

     • sprehajalec

      Mislim da so bili žrtev komunistične čistke po vojni….

     • Hun

      cudno mi je da se nc ne govori in ne ve o njegovih starsih…

     • sprehajalec

      Ker je še danes nevarno o tem govoriti. NOB opus dei – ZZB pa Vstala primorska, pa Pino Tomažič. Pa Kombinatke z veliki mesnatimi primorskimi belimi joškami.

      prfuknjeni ljudje. Se borcu utrga, pa misli, da je še kar 45tega….

      Sodnica ga bo pa poslala na terapijo k psihologu, kje pa tudi “naš”….

     • Hun

      tok ene filozofije..nibenga konkretnega argumenta o starsih..
      setać potrud se bit razumn, ko je govora o Jansi podlezes custvom

     • KP

      teb pe se ne sto metrov vidi,da si nehvaležen prihajač

     • Hun

      vsake oci majo svojga malarja

     • sprehajalec

      Sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj….

     • Hun

      tipicn jansist…v miru zivi v voj i

     • sprehajalec

      Član stranke nisem, nobene. Vojna proti komunizmu je pa permanentna….

     • Hun

      komuniste sanjate samo se jansisti…ker so/ste sami bili clani partije..to je dejstvo

     • sprehajalec

      komunizem je v glavah. Pojavi se v trenutku, ko si zaželiš dobrin svojega soseda.

     • janez cepec

      res je blo tko, de ga je partija ven fuknula, ni pa res, de bi Ivan spoznau zablode komunizma, zato je joku in prosu, de bi ga nazaj uzel. doktrino komijev pa on še kako goji in prakticira, teh 120 jurju komunajzarju, za kere praveš, de so se potuhn, ti pa dam prou, u glavnem je večina teh potuhnenih u SDS. pa zna se kdo je njih prezident, večni

     • sprehajalec

      Lupaš k maksim po diviziji janez. Usi kso takrat bli u tem krogu k Ivan janez so ratal ultralevičarji Che Guevara tipa. kso bli še bl levičarji kt partija. So hotl partijo reformirat. Marcel štefančič đunior, Golubić, jaklić, Anderlić. Ivan janez je vidu d so prfukneni.

     • janez cepec

      a ni čudn, jest sm isti letnk, ista generacija, zlo bliz temu krogu na faxu, pa nism ratu levičar, kamo li ultra levičar, kot ti praveš. očitno sm mu, pa jo še mam, svojo pamet, nism biu koritar, kameleon, skratka, nism se prodau, nism biu pizda

     • sprehajalec

      D nis levičar janez mislš sam ti. ldi tukej upraš kwa si. Rdeč si k rdeča kapica….

     • BolimeĐoko

      Sevede, da nisi bil u partiji, če pa si biu kupcinar, dej.
      Še zdej maš doma tisto kuto, al uto, koku se že tisti cunji reče pa se je ne upaš nobemnu pokazat.

     • freedomfighter

      A ti resno mislis da vecina ljudi praznovanje bozica posveca veri v boga…ali pa veliko noc recimo

     • sprehajalec

      V verovanju so komunisti videli vedno nevarnost in konkurenco za svoj obstoj in cilje….

     • Aron

      Sej to, ene 30% vernih katolikov, ostali zaradi tradicije pa niso verni sploh. pac ker se spodobi, pa da starsi ne bodo uzaljeni.

     • sprehajalec

      Vendar kolikor jih poznam se ne štejejo med ateiste…

     • freedomfighter

      Okej tole si pa malo mimo vstrelil…ljudi ki verjamejo lazem organiziranih religij pri nas ni 50%…mogoce sedaj ta procent narasca s priseljevanjem iz tretjega sveta drugace pa dvomim…katolik sem tudi jaz pa nimam nic s cerkvijo se manj pa z verovanjem

     • sprehajalec

      Katolištvo je civilizacijska pripadnost, Boraczaslobodu. In ne podrazumeva nujno verovanje kot tako. Civilizacijska pripadnost.

      Ateistično-komunistična civilizacijska pripadnost ni nikoli razvila postulatov, ki bi premamili ljudi, da se od katoliške obrnejo nanjo. Zato je propadla. Oziroma je v Sloveniji v zdihljajih….

     • freedomfighter

      Delitev krscanstva kot kulture in krscanstva kot vere pa je zame logicna…jaz sem civilizacijsko gledano cisti kristjan pa nimam nic z bogom in cerkvijo…tako da tukaj si ti sedaj mene nekaj narobe razumel…jaz sem ponosen na svojo krscansko kulturo sem pa tudi ponosen da so moji predniki ze dolgo nazaj ugotovili da od boga nimajo nic in da setem morajo zanasati le sami nase…

    • KP

     čifurji se reče po domače. pač.

     • freedomfighter

      Cefurji v vecini vrjamejo v boga ker nerazgledani in neumni ljudje so dosti bolj podvrzeni veri v smrkce od ostalih ljudi…zalostno da tega ne ves se vprasam ce si sploh ze spoznal kasnega cefurja ker jaz jih kar nekaj pa vsi so verni

  • Clemen J.

   komunistična ideologija se tudi lahko opredeli kot vera, preberi Marxa in Engla

   • sprehajalec

    Ima vse znake religije. In še vedno časti svoje idole. Vsako leto v Kumrovcu je festival čaščenja rojstva idola z daritvami….

    • freedomfighter

     Se popolnoma strinjam

     • sprehajalec

      zato moraš, če napadaš religijo vedno postaviti nekaj, kar je za ljudi privlačnejše.

      Ateizem-komunizem ni postavil ničesar.

     • freedomfighter

      Ne jaz nimam nic z vero se manj pa s komunizmom…te dve stvari potrebujejo ovce da si zapolnjujejo praznino…jaz te praznine v sebi nimam

   • freedomfighter

    Komunizem je ena najhujsih religij to se popolnoma strinjam tako kot komunisti in fasisti prodajajo meglo niti pri iskamistih ne vidis

  • antimur

   Verjetno boste crkavali na Metelkovi, v Rogu, na sedežu Levice, na Magistratu, v Murglah….., o miru pa le sanjaj, idiot zaplankani.

   • freedomfighter

    Ne jaz ze ne ker tisti z metelkove bi s svojim hinduizmom in budizmom koncali na istem mestu kot vsi ostali zblojenci

  • Caetano

   Vsegliharija je brez prave vsebine in dejanskega pomena. Samo islam hoče teokracijo in islamisti delajo na tem po celem svetu.

   • freedomfighter

    To da so vse organizirane religije bullshit ni vsegliharstvo ampak resnica…razlikujejo se le v dolocenih naukih ki jih uporabljajo za kontrolo uma

    • Caetano

     Niti se ne gre toliko za neke nauke ampak je tu najbolj problematicno cisto enostavno fizicno podrejanje muslimanov in tudi nemuslimanov se pravi vernikov in nevernikov diktaturi seriata.

     • freedomfighter

      Ja dobro saj nisem budala da nebi razumel zakaj je islam bolj nevaren od drugih ver…najbrs se pa strinjas da nobena vera ni ravno prizanesliva do razmisljanja izven okvirov verskih pravil in sem preprican da ce bi bila moznost da si cerkev nazakj pridobi moc nad posameznikovim razmisljanjem bi to z veseljem storila vendar pa mocno dvomim da bo imela rkc se kdaj tako moc

     • Caetano

      No, dobro, da se zavedaš nevarnosti islamizacije. Ta je pa še toliko večja, ker ima potuho v islamofilnih politikih, čeprav so sami pogosto ateisti.

 • Ales Ciril

  Haha, potem je pa vse jasno. ;)

 • Jakob Kovač

  od kdaj pa so pokopališča cerkvena?

  • sprehajalec

   Vedno so bila Jakove. Označena, urejena. Levičarska so pa neoznačena, pa nekatera še zazidana….

  • janez cepec

   pa farji bu radi use pobral, ne glede na to, de je Cerku ločena od države, pa de so to isto premoženje dobil na goljufiv način

   • sprehajalec

    Kuko so pa država pa komunist pršli du britofov janez? narod je tko hotu a kwa?

    • janez cepec

     imaš gmajno, jo požagaš, skopleš porobke, skultiviraš, zaseješ travo, poiščeš kamnoseka, de ti postav spomenike, najdeš ene par domobrančkou,…….. pa maš britof. prosto, ka pasul

     • sprehajalec

      Tko kje Luka Poumesc reku, če puzivaš k pobijanju Ldi k branjo svoj dom, je ubramba civilizacijsk vrednot, Čb pa uni to rekl je pa souražn govor….

   • cosmosjasnovidec

    JANEZ CEPAC po domače klican med prijatelji šiptarski orangutan najprej se nauči Slovenščine potem pa izražaj tvoje izpade praprapra majmunskega človeka.
    V tistih časih izpred par tisoč let te ne bi razlikovali ali si človek ali majmun v današnjih pa pokaže,da si majmun samo ena tvoja beseda pa še te ne veš pravilno izgovoriti mutec pasjejebski.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

  • antimur

   Ti si šele en kreten, približno v Jankovićevem rangu. Vsi takšni pokvarjenci kot ti, boste prej ko slej potrebovali takšno zemljo. Če ne zaznaš v tem dejanju kriminala, brez katerega čefur Janković ne more, nisi vreden, da ti kdorkoli odgovarja. Zagotovo so pa kopališča prej cerkvena kot pa komunajzerska, vi ste svoje že pokradli po WWII, zdaj se pa končno umirite, da ne hudo.

   • BolimeĐoko

    Hja, zdej rabjo pa še britof.

  • BolimeĐoko

   Od kedaj pa niso več ?

 • Krtača 20

  A kleri še vedno župnke demokratično zakopavajo za cerkev, nune pa na drugo stran cvingarja?

  • sprehajalec

   Levičarja pa za zid na pokopališče za kadavre….

  • KP

   še vedno si en velik skret

 • sprehajalec

  Kristjan z božjo pomočjo se vedno znova vrne nazaj v Sočiju….

  Samo levičarji v Sloveniji pljuvajo po temu…..

 • cosmosjasnovidec

  Ne morem verjeti,da se nihče ne zavzame za razrešitev te copatarske čefutarske lopovske žabe,ko je povsem dokazano koliko kriminalnih dejanj ima ter je navaden podkupljenec muslimanske svinjske golazni katera deluje ravno na takih področjih.
  Muslimanski svinjaki imajo namen prevzeti še to cerkveno premoženje,da bi na pokopališču izkopali vse zakopane v njih pa nasajali svojo smrdljivo muslimansko golazen katera bo onesnažila ne samo Ljubljansko ampak še na daleč okrog zemljišče.
  Ti muslimanski zahojeni stvori svoje mrtvece najprej zamrznejo (ne samo zaradi smradu) potem pa zamrznjenim ošilijo tace ter jih kot kole zabijejo v zemljo.
  Ko se potem v zemlji odmrznejo se pa širi neznosen smrad po crketini kateri se razširi in katerega se navzame zemljišče na kilometre naokrog.
  Izračun je povsem jasen.Cirka od 50 do 100 takih v zemljo zabitih muslimanskih crketin bi ogrozila vso Slovenijo posledice bi pa čutili tudi Avstrijci ter vse okoliške sosednje države.
  Tega pobesnelega čefutarskega bika bo moral nekdo ustaviti,ker se mu je že davno povsem speljalo.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Je pa res cela pizdarija, če maš na oblasti komuniste, ki niso nikoli nič krivi, kot npr Tunnek.

 • Gr Enze

  KDOR BO POSPRAVIL TO ZALEGO NE BO IMEL NOBENEGA GREHA

 • Slovenec

  Nedopustno je tudi da opankar ne pusti na gradu plapolati slovensko zastavo. To o
  njem pove čisto vse.

  A tudi to se bo kmalu zgodilo.

  • bednick

   Slovenska zastava?
   Zame je to ruska.
   Samo, da je namesto slike Putina, v levem kotu, nekakšen kao grb.

 • tonite falco

  Ma temu srbskemu šumadijcu je treba jajca odrezat in ga kot vola izgnat nazaj odkoder je prišel.
  Pa naj v srbiji postavlja džamije. Pa, da vidimo kako dolgo ga bodo srbi prenašali oziroma ga imeli obrezanega z ali brez glave … Že katere …!

 • mapu

  Govedo!!!

  • Zgornji

   Ne žali goveda … ! ;-)

 • Cucurbita Pepo

  Bog ne obstaja

  • Zgornji

   Ja, pri Zlobnih ljudeh pa Sigurno Res Ne obstaja . Žal. Drugače pa Resnično Obstaja , Da . Lp .

   • Cucurbita Pepo

    Včasih slepa vera ni dovolj, da nekaj dejansko obstaja

    • Zgornji

     Vem. A še bolj kot to pa zanikanje/negiranje nečesa tudi ne pomeni da to potem tudi dejansko ne obstaja , …
     That’s it .

     • Cucurbita Pepo

      Zato pa pomaga če se orientiramo na podlagi dokazov :))

     • Zgornji

      Točno Tako. In, zame je dokaz Resnice in Pristnosti tudi Uresničevanje napovedane Prihodnosti . Zato najprej preverim kako je z tem, in ko vidim , da se Vse Natanko Izpolnjuje, Potem Vse iz tistega vira vzamem za Resnico . Vmes pa še kaj “preverjam”, ker so včasih še vedno kaki dvomi zaradi omejenega človeškega razumevanja. In To je To.