fbpx

Številni politiki obsodili mazaško akcijo, poglejte, koga je obsodila Bratuškova!

Mazaška akcija je pretresla Slovenijo. Nekaj mladcev je na pročelje ministrstva risalo kljukaste križe. Ljudje so izrazili ogorčenje in akcijo obsodili. A tega dejansko ni zmogla Alenka Bratušek.

Nepotrebno širjenje sovraštva s kljukastimi križi na steklu ministrstva za kulturo se bo tokrat, upajmo, le končalo s kazenskimi ovadbami in pregonom. Policija naj bi razkrila identiteto mazačev. Večina politikov je neprimerno akcijo obsodila, a se najdejo tudi izjeme.

Odzivi nekaterih politikov
Predsednik vlade je ob tem zapisal: Naslednjič bodo mazaško akcijo najbrž izvedli kar na poslopju policije ob vsej silni čuječnosti?”

Vodja poslanske skupine Jožef Horvat je zapisal: “Odločno obsojam mazaške akcije in nestrpnosti, ki so tipične aktivnosti totalitarnih in ekstremističnih skupin. Je to prihodnost, ki jo obljubljajo tisti, ki želijo zrušiti sedanjo vlado? Ali bomo uspeli enotno obsoditi to pritlehno dejanje?

Mazaški podvig levičarjev je med prvimi obsodil predsednik Krščanskega foruma SDS, Dejan Škvarč, ki je za naš portal dejal: “Kot predsednik Krščanskega foruma SDS ostro obsojam vandalizem s kljukastimi križi na pročelju stavbe ministrstva za kulturo. Stranka SDS obsoja vse poskuse obujanja fašizma, nacional socializma in komunizma. Vsi so bili za Slovence zlo. Upam, da storilce ustrezne službe čimprej dobijo. Ob tem je treba poudariti da so nekatere stranke opozicije, posredno ali neposredno odgovorne za to početje, saj zaradi izgube oblasti neupravičeno podpirajo in podpihujejo sovraštvo do vlade Republike Slovenije.”

Predsednica SD Tanja Fajon je prav tako obsodila nočni vandalizem in zapisala: “Obsojam nočni vandalizem nad stavbo ministrstva in vsako izražanje sovraštva in nestrpnosti. Upam, da bodo storilci čim prej razkriti. Ker Slovenija ne sme postati prostor, kjer je dovoljeno vse.”

A medtem ko so skrajno neprimerno mazaško akcijo obsodili skorajda vsi, pa je za ceneni populizem poskrbela Alenka Bratušek.

e-Maribor