fbpx

Tedensko tviter dogajanje: Končno razkriti Večerovi novinarji, ki so vstajnikom pomagali rušiti Janševo vlado

Foto: Twitter

Spoštovane bralke, spoštovani bralci. Tudi v tem tednu smo za vas izbrali najbolj udarne in brane tvite. Za nas jih je izbrala in komentirala novinarka Demokracije Petra Janša.

“Taka politika, ki ne spoštuje družine, si zasluži redči karton!”

Na 60. obletnico podpisa Rimske pogodbe je Slovenija dobila novo politično stranko: Glas za otroke in družine  Za otroke (GOD). Tudi na Twitterju. Spremljate jo lahko na (@GlasZaOtroke). Novinar Demokracije, ki se podpisuje s psevdonimom Haspis Yerjanikian‏ (@blagovestGB), je spomnil, da je stranka “nastala prav na peto obletnico referenduma o družinskem zakoniku”. Vidni član GOD Franci Donko (@FranciDonko) je namreč prepričan, da “ko družinski zakon postane nočna mora, se narod zbudi. Če ne bi bilo teh slabih zakonov, bi morda še vedno spali”. Naključje ali ne, tisti dan smo praznovali tudi katoliški praznik Gospodovega oznanjenja – materinski dan oziroma dan družine. Kako simbolično. Izrojena levica je pred leti hotela ukrasti pojem družine, a je nova politična stranka, ki jo vodi Aleš Primc (@ales_primc), tej vrnila mesto, ki ji pripada. Družina je namreč temelj vsake civilizirane družbe. Temelj vsakega zdravega napredka. Izrojena levica s svojo kulturo smrti že desetletja razžira temelje zahodnoevropske civilizacije. Za svoj obstoj in potrebe trenutno ‘uvaža’ tako imenovane migrante, slednjim pa so velike družine v krvi. Evropi se bo multikultura vrnila kot bumerang. Tudi Sloveniji. Da bo slovenski narod stal in obstal, kot bi rekel Primož Trubar, mora nujno spremeniti tudi politiko. Ta mora uporabiti vse mehanizme, ki so ji na voljo in spodbujati kulturo življenja.

Vsem tistim, ki ne razumejo, da ima vsak otrok pravico do zdravega razvoja, pravico do mame in očeta, svetujemo kakšen pogovor pri dobro usposobljenem psihoterapevtu. Isti odgovor glede obiska specialista pa gre tudi tistim, ki pravijo, da bi bilo včasih bolje imeti dve mami ali dva očeta, ko se zakonci med sabo ne razumejo. Ali kot je tvitnila stranka GLAS za otroke‏ (@GlasZaOtroke), “otrok ni igrača, ampak košček večnosti v naročju staršev”.

Prav zato je zadnji čas za drugačno politiko, kot jo trenutno vodi izrojena levica s finančno podporo raznih filantropov in udbomafije.
Predsednik stranke GLAS za otroke‏ (@GlasZaOtroke) Aleš Primc je v svojem nagovoru izpostavil, da je za njih “ključno to, da si bodo lahko družine in službe ustvarili doma. Potrebujemo pogoje za ustvarjanje dobro plačanih delovnih mest.” Podpredsednica stranke Metka Zevnik pa je prepričana, da med državljane Slovenije prinašajo “upanje in pogum za zdrav razum”. “V brezsrčne predpise bomo vnesli ljubezen do otrok, njihovih mamic, očetov in starih staršev,” je dodala Zevnikova in spomnila, da so tudi “upokojenci stari starši”.
Primc (@ales_primc) je na ustanovnem kongresu stranke pravilno ugotavljal: “Če nas družbene stvari ne zanimajo, lahko tisti, ki imajo slabe namene, z nami delajo, kar hočejo.” Zato, “ko oblast po treh referendumih noče razumeti, kako si predstavljamo družino, je čas, da gre ulica v parlament in vlado,” je še napovedal (@ales_primc). Zato je še kako pomembno, da spremljamo dogajanje tudi preko družbenih omrežij, kot je Twitter.

“Da ne bomo nepripravljeni, če/ko se bodo ponovile ‘spontane vseslovenske vstaje’ naperjene proti naslednji pomladni vladi.”

Sobotna oddaja Eksploziv na Novi24TV (@Nova24TV) je bila ponovno eksplozivna. Tokrat je Dejan Kaloh‏ (@DKaloh) gostil nekdanjega novinarja Večera Aljošo Dragaša (@AljosaDragas): “Bravo, @AljosaDragas, za pogum! ’91 si izrezal zvezdo iz okupator. zastave, sedaj se boriš proti medijskim teroristom.” Tudi Legionar‏ (@MatevzNovak) je pohvalil Dragaša: “Kako pa to, da je spregovoril? Tega je treba nagradit’.” Dragaš je tako razkril, kdo so bili Večerovi novinarji, ki so konec leta 2012 in v začetku leta 2013 skupaj z mariborskimi ‘spontanimi vstajniki’ pomagali rušiti drugo Janševo vlado. Tako se je potrdilo to, na kar smo nekateri mediji opozarjali že tedaj, da je šlo pri vseslovenskih vstajah za klasičen državni udar po boljševističnih principih. Nekatere podobnosti okoli organizacije in izvedbe vstaj so malodane srhljive: od novinarjev-hujskačev do plačanih vstajnikov, ki so v policiste in druge državljane metali granitne kocke. Avtorica tega zapisa (petra_jansa) pa se je zaradi ‘spontanosti’ teh pouličnih razgrajačev znašla celo na sodišču. Razen ukradenega časa in izgube nekaj živcev ji tožniki niso prišli do živega.

Torej  oddaja, vredna ponovnega ogleda (https://www.youtube.com/watch?v=Z4WCs4kewjg) ali kot je rekel znani tviteraš Bond007 (@Bond00775328617): “Da ne bomo nepripravljeni, če/ko se bodo ponovile ‘spontane vseslovenske vstaje’, naperjene proti naslednji pomladni vladi.” Da so si oddajo ogledali številni tviteraši, ni dvoma. TOML‏ (@tomltoml) je tvitnil: “Prvorazredni obračun med našim podzemljem in izvoljeno oblastjo: Razkrite povezave med vstajniki in mediji.” Rajko Gavez‏ (@GavezRajko) je povzel dogajanje: “Vstajniki v MB so dosegli to, da so dobili župana, kateri je kar sam sebe predlagal za župana, res velik izkupiček. Naivno, zmanipulirano ljudstvo.” Erika Planinšec‏ (@ErikaPlaninsec) pa je šla v razmišljanju drugam. In sicer je tvitnila: “Včasih so ‘glave letele’ zaradi radarjev … Danes aktualna politika lahko počne vse, pa se narodu ne zdi vredno dvigniti riti #neštekam …” Odgovoril ji je Čričo Anžlovar‏ (@crico111): “Tisti ‘vstajniki’ niso bili narod, ampak plačana falanga članov nevladnih org. In spremljajočih naivcev. Niti 1 podjetnika, obrtnika.”

Falanga, ki jo med drugim plačuje milijarder George Soros
In ko je komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) ta teden razpravljala o varnostnih razmerah v Makedoniji in na Balkanu, je ugotovila, da so za zaostritev razmer na Balkanu v glavnem krivi dejavniki iz tujine. Ocenila je, da pri tem izrazito negativno vlogo igrata milijarderja George Soros in Rockefeller, pa tudi Rusija in Turčija. Predsednik KNOVS Branko Grims (@BrankoGrims1) je celo mnenja, da ti “zunanji faktorji s Sorošem na čelu sodijo na sodišče”. Na Twitterju smo lahko izvedeli še, da sta Soros in socialistično podzemlje hotela kupiti volitve tudi v Makedoniji. Vladimir Krstevski‏ (@vladokrstevski) je ob tem izpostavil tudi vmešavanje jugonostalgičnega evropskega poslanca Iva Vajgla: “Koliko Talerjev stane en Vajgl? Laž je nesmrtna duša komunizma.” Predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša‏ (@JJansaSDS) je temu dodal: “Neodgovorno vpletanje @ivajgl @tfajon in Žbogar v #Makedonija destabilizira celotno regijo in povzroča škodo ugledu Slovenije na Z Balkanu.”

“Izrojena levica zlorablja sodstvo in @policija_si za prikrivanje svoje izrojenosti.”

V sredo pa je na Twitterju završalo. Policija je namreč že v zgodnjih jutranjih urah aretirala tožilko Dragico Kotnik pred njenim stanovanjem v Kopru. Kotnikovo, ki je preiskovala primer bulmastifi oziroma afero Baričevič, je zaradi kazenskega pregona nekdanji generalni tožilec Zvonko Fišer suspendiral. V torek ji je suspenz potekel, v sredo pa bi se morala vrniti na delo. A še pred odhodom od doma so jo aretirali kriminalisti in odpeljali v Ljubljano. Z vrhovnega državnega tožilstva so kasneje sporočili, da kazenski pregon v tej zadevi še ni zastaral, ker zastaranje ni teklo v času, ko se je tožilka izmikala sodišču. Mar res?

Portal Nova24TV (@Nova24TV) je kasneje objavil izjavo Dragice Kotnik, ki je med drugim dejala: “Odvetnik na ljubljanskem sodišču je od sodnice izvedel, da je prišel z vrha ukaz, ‘da me morajo …’, pa karkoli že to pomeni.” Matija Jeglič‏ (@ajitamxy) je po naši oceni zadel srčiko težave: “Žalostna ‘pravna’ farsa. Očitno koruptivni obsojajo Kotnikovo, da je koruptivna. Nujna preverba izobrazbe in stanja duha!” Zelo prav pa ima Bojan Požar‏ (@BojanPozar), ko je tvitnil: “Aretacija Dragice Kotnik očitno povezana s tem člankom: http://www.pozareport.si/?Id=necenzurirano&View=novica&novicaID=22724&type=tags …. Rešujejo dejanja (beri: suspenz ali obraz) Zvonka Fišerja.” Namesto da bi slednji kazensko odgovarjal, so, kot dodaja Bojan Požar‏ (@BojanPozar), izvedli nekakšen zakonski trik: “Pravna država na kubik. Kazenski postopek zoper Dragico Kotnik še ni zastaral, vendar sodišče še ne ve, kako so ‘tekli roki zastaranja’!?” Poslanka SDS Anja Bah Žibert (@ANJABAHZIBERT) zato ugotavlja: ”Obračunavanje z Dragico Kotnik nov primer barbarskega in gnilega pravosodja. Saga se nadaljuje tudi pod taktirko Florjančič&Sketa=Klemenčič.” Vsega hudega vajeni predsednik SDS Janez Janša (@JJansaSDS) pa je ob tem dogodku ponovil že večkrat ugotovljeno dejstvo, da ”izrojena levica zlorablja sodstvo in @policija_si za prikrivanje svoje izrojenosti’.’ Tviterašem postaja dejanska situacija v pravosodju vse bolj jasna. Franci Banko‏ (@BankoFranci) zapiše: ”Depala vas, Kramberger, Patria, posiljeni psi, Milko Novič, Balkanski bojevnik, Huda jama, Dragica Kotnik …. Sami udarci krivosodja.” Erika Planinšec (@ErikaPlaninsec) skoraj identično zapiše: ”#Ivan_KRAMBERGER – likvidacija, ki je povod v nove likvidacije, in ni jim videti konca – (Janša, Kramberger, Novič, Magajna, Kotnik itd.).”

K pravemu razumevanju zlorab v slovenskem pravosodju je nedvomno pripomogel Odbor 2014, ki bo prav naslednji četrtek posvetil shod Dragici Kotnik ali, kot je tvitnil predsednik odbora Aleš Primc (@ales_primc), bo to ”Shod za Dragico!” Novinarka Demokracije Vida Kocjan‏ (@VidaKocjan) pa je iz dosedanjih izkušenj pomislila: ”V bistvu me zanima, kaj se danes dogaja v ozadju, kaj počnejo Cerarjevi in ostali, da ne rečem kaj? Da so vrgli kost – aretacija D. Kotnik?” To zanima tudi nas, ki vsak dan gledamo, kako nam oblasti uničujejo državo. To seveda lahko počnejo le s pomočjo ”garažnega pravosodja,” kot ga poimenovala znana tviterašica Janja Kralj (@janjakralj). Ali kot razočarano ugotavlja avtorica prispevka Petra Janša‏ (@petra_jansa): ”Vsak dan bolj res. Balkanski bojevnik Martinčić: ‘Slovenija nima mafije, mafija ima Slovenijo, mafija ima državo’.”

Poslanec SDS in predsednik komisije, ki preiskuje zlorabe v slovenskem bančnem sistemu Anže Logar‏ (@AnzeLog), pa je spet naletel na oviro: ”Hm, spet blokada sodišča pri NLB. Tokrat v imenu sodnice Karmen Erčulj. LJ sodišče ubira pot, za katero sem mislil, da je že presežena …” Kaj je sodišče gnalo k temu nedopustnemu dejanju, ni znano, šušlja pa se, da je ”DZ sprejel nov dogovor, po katerem bo delo preiskovalnih komisij močno omejeno”.
In še tole sodi v ta sklop izbranih tvitov. Janez Janša (@JJansaSDS) je namreč opozoril na tedenski komentar Mira Petka: ”Res #vrednobranja – In mimogrede, @policija_si , ali ste po 15 letih že našli tiste, ki so skoraj umorili @miro5ek?’‘ http://nova24tv.si/kolumna/ulice-so-prazne-bo-treba-na-ulice/

”Čestitke @AleksanderRant, novinarju @Nova24TV, za visoko priznanje, ki mu ga je podelilo Društvo režimskih pisunov z obsodbo njegovega dela.”

Društvo novinarjev Slovenije je dokončno razkrilo svoje poslanstvo. V resnici gre za združenje, ki ščiti leve oblastnike in preganja novinarje, ki opravljajo svoje poslanstvo.
Tako je (režimsko) Novinarsko častno razsodišče (NČR) obsodilo novinarja Nove24TV Aleksandra Ranta (@AleksanderRant) zaradi tako imenovanega sovražnega govora, ki naj bi ga s svojim pisanjem o LGBT širil po širni Sloveniji. Rantu sta se pridružila tudi fotoreporter Ian Jani Božič ter urednik Reporterja Silvester Šurla, onadva zaradi nedovoljenih novinarskih metod. Novinar Peter Jančič (@peterjancic) je tvitnil: ”Precej dopolnjena in popravljena verzija o ‘grehu’ @janibozic in @SilvesterSurla z nekaj zgodovine” ter pripel povezavo na svoj komentar, ki bi si ga moral prebrati vsak novinar: https://spletnicasopis.eu/2017/03/30/castno-razsodisce-kritizira-janija-bozica-in-silvestra-surlo/. Med drugim Jančič zapiše, da je bila “‘nedovoljena metoda’ novinarjev po oceni častnega razsodišča fotografiranje ob izvolitvi Alenke Bratušek za premierko v času fototermina in potem uporaba posnetkov. To je napačna razlaga določb kodeksa,” je prepričan Jančič, ki je na televiziji Nova24TV polemiziral s predsednikom razsodišča Gojkom Bervarjem. ”Za tiste, ki jih zanimajo dileme, je tu povezava do posnetka polemike: https://www.youtube.com/watch?v=xYkOWlTMz5c”. Tviteraš Corey‏ (@AlzheimerUltra) je debato komentiral: ”Peter Jančič v epohalni borbi s predsednikom častnega nov. razsodišča:razum vs blaznost.” Peter Jančič (@peterjancic) pojasnjuje tviterašem: ”Ma, narobe so razsodili: za nikakršno nedovoljeno metodo ne gre, če fotkaš v času fototermina. @janibozic @SilvesterSurla.” Ian (Jani) Bozic‏ (@janibozic), ki sedaj živi in dela v Londonu, Jančiča opozori: ”NČR me je obsodilo po njihovem kodeksu, nikoli pa me kontaktiralo za moj odziv. @novinarSI Mimogrede sem član @ZNPSLO @FreedomofPress.” Prav tako je Božič v angleškem jeziku sporočil, da ga nekateri člani britanskega parlamenta sprašujejo, zakaj omenjeni posnetek ni podnaslovljen, kar pomeni, da se po svetu širi novica, da se Slovenija lahko ‘ponaša’ z dejstvom o zapiranju novinarjev, medtem ko puščamo balkanske bojevnike na svobodi. In to kljub temu da imamo živo pričo, ki bi povedala resnico o tej hudodelski združbi. Česa se ‘elita’ boji?

”Lahko zagrešijo smrt otroka, lahko tudi morijo, pa so nedotakljivi. Ker so #prvorazredni.”

In medtem ko je inštitut ‘bande petih’ iz stranke SD po javnem razkritju odstopil od dogovorjenega posla, pa Rajko Kenda ostaja na funkciji direktorja Pediatrične klinike v Ljubljani. ”Lahko zagrešijo smrt otroka, lahko tudi morijo, pa so nedotakljivi. Ker so #prvorazredni https://www.portalplus.si/mobile/2121/kenda-konec,’‘ je na Twitterju pravilno ugotavljal predsednik SDS Janez Janša (@JJansaSDS). Urednik in novinar Miro Petek‏ (@miro5ek) pa se je pridušal: ‘‘Direktor UKC LJ je pa res naiven, če misli, da bo on odstavljal in nastavljal ljudi v UKC.” Bojan Korsika‏ (@KorsikaB) pa je tvitnil: ”Ob afriški pomilostitvi Kende: Ni važno, če vrač (Kenda) kaj zna ali ne zna, važno je, da je lojalen plemenskemu poglavarju (Jankoviću).” Andrej Novak‏ (@anov4k) se je začudil: ‘‘Kenda pravi, da je prosil za razrešitev? LOL, vsem je jasno, zakaj je nastavljen in od tega ni odstopanj.’
Skorumpiranemu javnemu zdravstvu se pridružuje še nemogoča investicija v tako imenovani 2. tir. Bojan Požar (@BojanPozar) je opozoril: ”Zblojena država! KPK poziva @vladaRS: umaknite predlog Zakon o drugem tiru, saj ‘predstavlja korupcijsko tveganje’.” Janez Janša‏ (@JJansaSDS) mu je odgovoril: ”Država je zgolj talec zblojene oblasti in stricev, ki so 2. tir razglasili za nacionalni interes.” Prav tako je prvak SDS opozoril, da odgovornim ni v interesu razkritje odgovornih glede projekta TEŠ6: ”Poročanje z mojega pričanja na preiskovalni komisiji o T6 na @24ur_com je primer pritlehne manipulacije in skrivanja odgovornih.”
Janša pa je na Twitterju odgovoril tudi zunanjemu ministru Karlu Erjavcu, ki je za primorski časnik pametoval, da ‘Slovenija v 25 letih praktično ni ničesar novega zgradila. To je družba, ki je povsem zavozlana’. ”Zgradila je samostojno državo, vendar ste jo glodalci izrojene levice popolnoma obvladali in zaustavili v razvoju,” je tvitnil (@JJansaSDS).
Kot da ni dovolj katastrof, ki jih moramo gledati slovenski davkoplačevalci, je Nova24TV‏ (@Nova24TV) poročala: ”Najbolj osovražen minister? Židan, ki je zavozil teran, se je zaradi jelenov zameril še 22 tisoč lovcem.” Do kdaj bo minister še židane volje?
Nekaj svetlobe in topline pa je prišlo z vrha stranke (@EPP), kjer so ”razpravljali o napetih razmerah na Zahodnem Balkanu. Zadnji trenutek,” je prepričan predsednik SDS Janez Janša (@JJansaSDS). Janša je politične kolege tudi nagovoril in med drugim dejal: ”Boriti se moramo … za našo dediščino, našo svobodo, naš način življenja in našo kulturo!” Prav tako je Janša (@JJansaSDS) prepričan, da bosta ”prihodnji dve leti za prihodnost EU ključni. Evropa več hitrosti je dejstvo, a ni rešitev”. Besede, katere moramo vzeti resno in se glede na situacijo, v kateri živimo, zamisliti in pripraviti na vse možne scenarije. Kdaj smo se že tako počutili?

Petra Janša