fbpx

Usodni DA spet mogoč od torka dalje

Foto: EPA

Danes se je ob poslušanju tiskovne konference marsikomu na obrazu izrisal nasmeh. Od torka dalje, pod določenimi pogoji, spet lahko pridete pred matičarja. 

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je danes na tiskovni konferenci sporočil, da je od torka dalje pod določenimi pogoji ponovno možno skleniti zakonsko zvezo.

Ministrstvo za javno upravo je sredi marca zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa odredila omejitev izvajanja nalog le na najnujnejše. Ta ukrep pa je parom, ki so želeli stopiti pred matičarja v preteklem mesecu in pol, prekrižal načrte. Od torka, 28. aprila bo zakonsko zvezo spet mogoče skleniti, vendar z določenimi omejitvami. V zaprtih prostorih bosta ob sklenitvi lahko poleg mladoporočencev prisotna lahko le še matičar in načelnik upravne enote v vlogi pooblaščenca. V kolikor pa bo poroka na prostem, sta lahko prisotni tudi obe priči.

O morebitni prisotnosti prič v zaprtem prostoru pa bo odločalo vodstvo upravne enote, saj mora biti prostor dovolj velik, da omogoča ustrezne varnostne razdalje med vsemi udeleženci. Vse spremembe nastale zaradi poroke in izdaje novih dokumentov bodo na upravnih enotah uvrščene med nujne naloge.

Jolanda Vrečar