Ustavni sodnik ddr. Jaklič je imel prav: Tektonska odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice glede vračanja migrantov prisolila klofuto večinski odločitvi US!

Ustavni sodnik dr. Klemen Jaklič. (Foto: STA)

V sodbi Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) so zapisali tisto, na kar v našem mediju opozarjamo že ves čas glede vstopanja ilegalnih migrantov na Schengensko območje. “Predvčerajšnja odločitev ESČP: ko množica ilegalno prestopi Schengensko mejo, nima pravice do individualne obravnave. Skladno s Konvencijo je država upravičena takšne osebe vrniti brez individualnega postopka,” je svoje mnenje na Twitterju delil ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič.

Leta 2017 je državni zbor sprejel novelo zakona o tujcih, ki organom pregona omogoča, da v primeru, ko poslanci državnega zbora izglasujejo izredne razmere, na meji zavrnejo vsakogar, ki želi vstopiti v državo. To se najbolj nanaša na ilegalne migrante, ki bi jih vrnili nazaj, če bi ilegalno prestopili mejo. Toda slovensko ustavno sodišče je v ustavni presoji nekatere člene z veliko večino razveljavilo, le ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič je odločitvi nasprotoval, z nedavno odločitvijo Evropskega sodišča za človekove pravice pa se je izkazalo, da je imel prav.

Sodba Evropskega sodišča za človekove pravice je potrdila le tisto, na kar je ustavni sodnik Jaklič opozoril že v svojem ločenem mnenju o ustavni presoji Zakona o tujcih. “Gotovo odločitev, ki bo po Evropi predmet številnih odzivov in razprav. Moje ločeno mnenje v zadevi Zakon o tujcih je opozarjalo, da gre za kompleksnejšo ustavnopravno materijo, kot se morda zdi na prvi pogled,” je zapisal Jaklič.

Cerarjeva in Šarčeva vlada kršili pozitivno zakonodajo
Zavajanj globalnih levih političnih sil, ki zagovarjajo migracije, je s to odločitvijo ESČP konec. Vsi tisti, ki so na to opozarjali v preteklih petih letih, so bili označeni za fašiste, populiste. Ni minil dan, da se ne bi udrihalo po ljudeh, političnih predstavnikih in pravnikih, ki so zagovarjali sedaj sprejeto sodbo Evropskega sodišča za človekove pravice. Udarec je še toliko bolj boleč, saj je prav največji trn v peti v EU, madžarski predsednik vlade Viktor Orbán, ravno tako opozarjal na to perečo problematiko. S to sodbo se je dokončno izkazalo, da so vse tiste države, ki so zavračale vstop ilegalnih migrantov, imele prav.

Iz tega izhaja, da so slovenske vlade predvsem Cerarjeva in Šarčeva kršile Evropsko konvencijo o človekovih pravicah. Z množičnimi sprejemi ilegalnih migrantov je država zapravljala davkoplačevalski denar za prevajalce, zdravnike, kuhanje njihovih obrokov, stanovanjske nastanitve in velikodušne denarne socialne pomoči.

Da bo odločitev Ustavnega sodišča imela posledice, smo opozarjali že ob razveljavitvi spornih členov
Spomnimo, da smo ob razveljavitvi drugega, tretjega in četrtega stavka drugega odstavka ter tretjega odstavka 10.b člena Zakona o tujcih s strani ustavnega sodišča opozarjali, da bo njihova odločitev imela katastrofalne posledice za varnost republike Slovenije – v primeru vdora večjega števila migrantov bi jih morali državljani materialno vzdrževati, prav tako pa bi invazija povzročila hude konflikte v državi. Ostro se je odzval tudi ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič, ki je v svojem odklonilnem ločenem mnenju opozoril na meje ravnanja ustavnega sodišča v demokratični družbi.

Takrat so za odločitev glasovali naslednji ustavni sodniki: Rajko Knez (predsednik), Matej Accetto (podpredsednik), Dunja Jadek PensaŠpelca MežnarMarko ŠorliMarijan PavčnikKatja Šugman Stubbs in Rok Čeferin.

Španija je dosegla zgodovinsko zmago na Evropskem sodišču za človekove pravice
Da je prišlo do precedenčne sodbe ESČP, sta se morala pritožiti ilegalna migranta z Malija ter Slonokoščene obale, ki so ju zajele španske oblasti februarja 2015. V njej sta državi očitala, kako sta poleti 2014 več ur preživela ob mejni ograji med Melillo in Marokom, nato pa sta bila deležna aretacije s strani španske policije in brez izvedenega postopka vrnjena nazaj v Maroko. Evropsko sodišče za človekove pravice je sprejelo odločitev, da lahko Španija v svoji eksklavi Melilla zavrne nezakonite migrante po prečkanju meje in jih vrne nazaj v Maroko. Sodišče je odločilo, da z zavrnitvijo nezakonitega vstopa država ne krši evropske konvencije o človekovih pravicah. Veliki senat ESČP je s to odločitvijo zavrnil odločitev iz leta 2017, ko je senat ESČP odločil, da skupinsko zavračanje nezakonitih migrantov ni v skladu s konvencijo. Španska vlada je zato tedaj zahtevala, naj zadevo obravnava tudi veliki senat, ki je v zadevi dokončno tudi odločil.

Povezavo na sodbo Evropskega sodišča za človekove pravice si lahko preberete TUKAJ. Odklonilno ločeno mnenje ustavnega sodnika ddr. Klemna Jakliča Zakona o tujcih si lahko preberete TUKAJ.

Luka Perš

 • Unikatna

  Kaj bodo sedaj porekli US? Jih bo klofuta zabolela? Sedaj pa vsem ilegalcem odvzeti azil in jih vrniti nazaj odkoder so prišli!

  • AGA

   ..jih vrniti nazaj skupaj z levuharji US LGBT

   • francelj3

    … in to TAKOJ!!!!!!!

  • marker

   US in tudi ostala sodišča ter tožilstva niso kazensko odgovorni, pa še zelo debelo kožo imajo. Vsaj toliko kot šerif in absolutna,

  • Marija

   Potuhnili se bodo

   • jan Gedli

    So se že.

  • jan Gedli

   Žal s sodbo evropskega sodišča še ni avtomatično razveljavljena sodba našega ustavnega sodišča in niso ponovno uveljavljene z njo razveljavljene določbe našega prava. Me skrbi, ali bo zmogla zasesti položaj Janševa vlada in zavarovati domovino.

 • mona lisa

  Sedaj vse dijake izgnat od koder so se privlekli. Brez milosti.

  • Steiermark

   dijake ali morda misliš divjake?

 • Antonius

  Levim koalicijam pa pri Pahorju res ni bilo težko spraviti v Ustavno sodišče, partijskim potrebam uslužnih ustavnih sodnikov.
  Pahor je s stisnjenimi zobmi, državnemu zboru moral predlagati, njemu in kompletni levici motečega Jakliča.
  Svojo, piškavo objektivnost naj bi Pahor z Jakličem dokazoval.
  So pa ustavni sodniki s *Šorlijem* vred s svojo presojo poskrbeli, da je slovenska javna pozornost osredotočena na nore šerijatarje, med tem so pa Forumaši s pomočjo Cerarjeve in Šarčeve vlade očem skrito lomastili in kleptomanili.
  Predsednik Ustavnega sodišča Rajko Knez?! Samo mlajši je od bivšega vrhovnega sodnika Masleše.
  Funkcija predsednika države le ni tako nepomembna, kot je videti na prvi pogled. Pahorjev izbor ustavnih sodnikov nam dopoveduje, da je zelo pomembno, koga izvoliti za predsednika države.
  Če bi bil Zver izvoljen za predsednika države, na Ustavnem sodišču zagotovo ne bi posedali ustavni sodniki, ki jih je predlagal Pahor.

  • rrrrr

   Nič ni treba reči, samo aplavz!

 • odzunaj

  Končno so v EU, vsaj skozi zakon, zaščiteni državljani EU pred masovnim vdorom ilegalnih prebežnikov.
  EU džungla namreč ne prenese masovnega izsekavanja njenega več tisočletnega gozda in nadomestnega zasejanja podrasti, ki ni za njeno klimo. Ali slovensko ustavno sodišče tega ne razume ? Dobilo je poduk ddr. Jakliča, sedaj še ESČP, kaj še potrebuje za spregled, da nam zmanjkuje zraku ?!?

 • tasilo

  Z množičnimi sprejemi ilegalnih migrantov je država zapravljala davkoplačevalski denar za prevajalce, zdravnike, odvetnike (op. T.), kuhanje njihovih obrokov, stanovanjske nastavitve in velikodušne denarne socialne pomoči.

  Alora, zdaj naj pa Šarec, Cerar, ustavni sodniki in sorodna golazen lepo iz svojega žepa vrnejo vse stroške, vsi nevladniki pa naj davkoplačevalcem vrnejo težke milijone, ki so jih pobasali na račun nezakonitega uvoza teh neprilagojenih fureštov!

  • Vana

   Drži ! Vendar so vsi ti omenjeni služili ! Verjetno ne tako dobro kot država, ki je dobivala EU sredstva , nam pa jemala, pa vseeno dovolj, da so kimali. Ja, kdo bi se pa zaradi nekih ” načel ” denarja branil ?

  • zaslosds

   Fujonko si pozabil,ona je najbolj zaslužna glede naseljevanja migrantov,lahko največ prispeva ima visoko nezasluženo plačo.

  • Peter

   Zakaj pa misliš, da se tako borijo proti spremembi vlade? Tistemu Štrajnu se že dobro trga…. Se bojijo, da bodo prišle škarje in prerezale njihove finančne popkovine, no.

   • Hribouc

    Ni vprašanje, če da!
    Vprašanje je samo še kdaj.
    KMALU.

   • karpelec

    Prav bi pa bilo-razliko pa našim upokojencem.

  • francelj3

   Ne vem, no, jaz bi enega od njih izvzel iz teh sankcij (pravzaprav niti ne sankcij, samo vračanja stroškov). Revež o pravu nima najmanjšega pojma, Brez denarja je tako zelo, da je moral dvem šolam v istem kraju (ali kako že) zaračunati dvojne potne stroške, najbrž zato, ker vse zapravi za ženske. Pamet ga pa itak nikoli ne bo srečala, ker se ga očitno izogiba.

   • sodnikisozločinci

    Aha, to je pa naš znani Tičo Vetrogoni iz Koversade.

   • karpelec

    …v velikem krogu.

 • xtc

  Torej je Slovensko US dolžno razveljaviti svojo sodbo saj je v nasprotju ESČP upam ,da SDS in desnica pozove na odpravo sporne odločitve US.
  Seveda je nelogično ,da nelegalni vstopi večjih skupin nebi bile kršitev pravic Evropejcev,so direkten napad na njihove pravice,kajti nihče nima pravice nezakonito prestopati meje,sploh pa ko gre za ekonomske migrante ne pa žrtve vojn,naravnih katastrof ect.
  Že sam ilehalen prestop meje pomeni kršitev pravic lastnika zemljišča po katerem se migrant nezakonito giblje.Skratka ESČP je jasno povedalo ,da pravica ilegalca pač ni NAD previco Evropejca.

 • Artur

  Tektonska odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice glede vračanja migrantov prisolila klofuto večinski odločitvi US??!!
  Ma ne! To ni za večino SLO US protinarodnih uzurpatorjev v službi režima vzgojna klofuta, to kar so v sodbi Evropskega sodišča za človekove pravice zapisali je za te podleže sovražni govor naperjen proti njim in glede na njihovo gošarsko samopašnost bodo zdaj še iz inata terali svojo podlo protinarodno agendo naprej dokler ne bo prišel čas, ko jih bo narod ko mu bo dvignilo pokrovko dobesedno deratiziral kar ne bo problem imena in naslovi so javni in znani.

  • alojz

   Klofute skoraj ne čutijo. Bo treba kar konkretno usekat.

 • Joško

  Še ena klofuta za levake. Upam, da jih bo tokrat vsaj malo izučila. Fajnoka se že meče na trepalnice.

 • zaslosds

  Vrnit ali poslati fujonki,kordesku,mesecniku,vijoli…….

 • Ph4nt0m

  Leta 2018 smo za US iz proračuna dali 4.160.521 €. Vsako leto naj se ta znesek uporabi za odplačilo povzročene škode, US pa naj jé travo.

 • mapu

  Bravo Jaklič in velika sramota za druge sodnike, jaz bi jim plačo znižal…

  • Slovenec

   Odpustil in trajno odvzel mandat s težko kaznijo, ne pa samo znižal plač.

 • Freiherr

  Koliko ljudi pa po matematicni definiciji steje mnozica???? Ze ena plus ena tvorita mnozico, ce se ne motim in ali je mnozica neko abstraktno stevilo. Bodo prihajali v gosjem redu in ne bodo mnozica? Ali po deset v skupini in tudi v tem primeru ne bodo mnozica??

  • lokec

   Elementi, ki imajo skupno lastnost so množica
   Če se komunisti pomešajo med normalne ljudi to ni več množica.

 • Van Der Waals

  ILEGALCI PRIHAJAJO IZ VARNIH DRŽAV!!! ZATO NISO OPRAVIČENI AZILA!!!

 • ZatonMesecnikov

  Pred tremi leti je bila v Nemčiji afera, ko se je ugotovilo, da večina imetnikov političnega azila dopustuje v državah, odkoder so pribežali v Nemčijo pred preganjanjem.

 • Stajerka

  ……novih 8 kom, ki je zrelih za obtožbo kršenja ustavne ureditve RS…….ker kršijo pravice državljanom, ne samo zakonske tudi ustavne……

 • Jan Kovalski

  Ne bi se preveč veselil.
  Prvič Španija je daleč stran od Slovenije in vdori tam so bolj vidni očem evropske javnosti kot pa v primerjavi s tem kapljanje manjših skupin v Slovenijo.
  Drugič, ker se bodo sedaj pri nas v nedogled kregali kaj je to množica ilegalcev, ali so to trije ali deset ali dvajset ali manj.
  Tretjič, pri nas se itak krši vse mogoče odločitve slovenskega ustavnega sodišča če to ne ustreza režimu.
  In na koncu. ilegalci se bodo prilagodili temu in bodo prestopali mejo kot posamezniki, npr. v razdalji po 100 metrov. Pri tem se bomo mi seveda spet kregali kaj pomeni skupino oz. množico ilegalcev in kakšna mora biti razdalja med enim in drugim, da se jih šteje ali ne šteje za skupino/množico. Spet idealna slovenska tematika za neskončno kreganje in uveljavljanje svojih (npr. promigrantskih levičarskih) interesov.

  Bistveno pa je tisto znano: Če ena kapljica bencina ne stane nič, mi prosim nakapljajte poln tank goriva, pustim avto na črpalki kolikor časa je potrebno.
  Torej, bistvo je da se to “kapljanje” ustavi čimbolj, ker ko enkrat samo malo kaplja imaš na koncu kljub vsemu poplavo.

  • Amerikanc

   Poloviti vse v eno skupino in jih na naše stroške poslati domov. To je še najceneje, saj z večino teh dohtarjev ni nič od nič.

  • Freiherr

   Ravno o tem sem pisal, kako je sploh definirana mnozica. Verjetno kolpo preplavajo posamezno in se ne drzijo za roke, torej morajo biti tudi posamezno obravnavani. Po moje ta zakon ESCP glede migranic nicesar ne spreminja. Se pravi, ce si zaloten pri nezakonitem prehodu meje kot posameznik, si z veliko verjetnostjo obravnavan kot potencialni azilant. In, ali ni azil po definiciji politicno zatocisce tistega, ki ga lastna drzava preganja zaradi drugacnega politicnega prepricanja??
   Se pravi, ilegalno prestopis mejo in prvo kar te policaj vprasa, ali si v skupini, ali si sam. Kretenizem brez primere.

 • Amerikanc

  Res škoda da imamo samo 1/9 ustavnih sodnikov, ki znajo razmišljati.

  • Slovenec

   Mogoče pa razmišljajo samo toliko kot jim partija in Soros dopustita…

  • jan Gedli

   Saj tudi drugih 8/9 ustavnih sodnikov razmišlja, vendar na način (dobil sem asociacijo na ljudsko pesem) kakor turški paša, ki se Turkom prav obnaša.

 • marker

  Tudi v US imamo osebe, ki zelo škodujejo lastni državi. To bo treba selekcionirati.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  “Najboljši” slovenski pravnik in ustavni sodnik ddr. ddr. ddr. ddr. ddr. Klemen Jaklič… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha … Jebo vam pas mater domobransko ki vas je rodila !!!

  • piko8

   Jebo vam pas mater komunistično rdečo s kučanom načelu!!
   Imejte pripravljene kufre in umazane gate!!

   • Smo-vas-in-še-vas-bomo

    Zakaj imaš tako svinjski jezik? Zakaj? Te je to naučil Janez Janša?

  • von Rhein

   Ti prokleta gnida parazitska,s kakšno pravico se norčuješ iz nekoga,ki pošteno brani Slovenijo?

  • to_mi_delaj

   popapcaj kako tabletko, da se boš bolje počutil

 • Janko Lisjak

  Zakaj gospod Jaklic ne spoka v ameriko kjer se je solal

  • piko8

   On je Slovenec in to dvojni doktor iz najprestižnejših fakultet na svetu!!
   Samo to razlaganje zabitemu čefurju, no morda pa naleti na plodna tla, nikoli ne veš!!!

   • Janko Lisjak

    Prvo nas pokradli komunisti zdej pa se solani kristjani slovenec z ič ič ič jaklič

    • šmentanamuha

     In ti, balkanski primitivec, si samo odvečen strošek. Jaklič, za razliko od tebe, daje koristen prispevek domovini.

     • Janko Lisjak

      Npr. kaksno korist da pobira davkoplacevalcem denar za 3 dobre delavske place, jaz imam pa svoje podjetje in 6 zaposlenih in redno placujem vse prispevke in ostale stvari regres, bozicnica kaj pa ti na socialni podpori, kakor vecina podpornikov jansata

   • samotoje

    Škoda tipkovnice za tak primer nerazvitega organizma, kot je zgornje revše.

  • von Rhein

   Waserkopf!

  • šmentanamuha

   Zakaj ti ne spokaš od koder si prišel?

 • Janko Lisjak

  Od slovencu so ostali samo se jakl ič ič ič

  • Smo-vas-in-še-vas-bomo

   Čuj…on je v resnici mekani ić…sam po navodilih Janeza Janše je moral spremeniti v trdi ič. Jebiga!!!

  • master

   preberi svoj post še enkrat – od slovencu – pravilno je od slovencev, zgleda da si… šiptar, kosovar, mogoče srbin?

   in še nekaj – ič je spoštovan krajnik priimka, tipično slovenski v primerjavi z vašimi – ić – tole je pa tipično balkanski. Pa lep večer jarane

 • Resnica

  Kdorkoli pride na naso mejo mora biti individualno obravnavan…kako pa ves ce je nekdo ilegalni migrant glede na to da ga ne obravnavas individualno? A to ko pride nekdo na mejo se bo sedaj policist ali pa carinij sam odlocil ali bo sploh obravnaval cloveka na meji ali ga bo zavrnil brez obravnave…pac resno me zanima kako nekoga v pravnem postopku ne obravnavas individualno in glede na to da je ilegalni prestop meje prekrsek res ne razumem kako nekomu naredis karkoli brez individualne obravnave…se ko kupim kruh sem delezen individualne obravnave

  • hajduk

   Prvorazredni državljani so vedno obravnavani individualno, drugorazredni kakor kdo, tretjerazredne se pa izbriše v kompletu, ker so sami in jim nihče ne pomaga.

   • Resnica

    Ljudje si morajo vedno pomagati sami…individualna obravnava pa je temelj pravne drzave drugace se lahko v prihodnosti lotimo masovnih sodnih procesov kjer niti ne bo potrebno vedeti komu se sodi

 • terminalar

  Jaz sem za individualno obravnavo,… z gumištrudlom.

 • Felikss_AH

  Ena “simpatična” (primerjalna) posebnost iz te sodbe CASE OF N.D. AND N.T. v. SPAIN

  A. Institucionalni zakon 4/2000 z dne 11. januarja 2000 o pravicah in svoboščinah tujcev v Španiji in njihovi družbeni integraciji (v nadaljevanju: LOEX)

  Oddelek 25 – Pogoji za vstop v Španijo

  1. Tujci, ki želijo vstopiti v Španijo, morajo to storiti na dovoljenih mejnih prehodih. Imeti morajo potni list ali potovalni dokument, ki dokazuje njihovo identiteto in je v ta namen sprejet v skladu z mednarodnimi konvencijami, ki jih je Španija podpisala, in zanj ne sme biti izrecna prepoved vstopa. Predložiti morajo tudi dokumente, ki jih zahtevajo izvedbeni predpisi [tega zakona], v katerih so pojasnjeni namen in pogoji njihovega bivanja, ter predložiti dokazilo, da imajo na voljo dovolj sredstev za pričakovano trajanje bivanja v Španiji ali da imajo dokazila za zakonito pridobitev teh

  G. Urad španskega varuha človekovih pravic, Paragraf 40, pa ima svoje “TOLMAČENJE” (podobno našem)

  Španska varuhinja ( kot vedno – ŽENSKA) človekovih pravic je s predstavitvijo letnega poročila za senat 9. aprila 2014 “Objokovala srce parajoče” slike ljudi, ki so se povzpeli na vrh 6m ograj, in poudarila, da je oseba na španskem ozemlju – že ko je na vrhu mejne ograje v Melilla (tudi če/ko obmetava Organe z lastnimi iztrebki) – in jo je torej treba obravnavati v skladu z veljavnim zakonom. Varuhinja človekovih pravic je zato obsodila prakso takojšnjih odstranitev (devoluciones en caliente), in je poudarila da LOEX (Pravice tujcev v Španiji in njihova integracija) ni bilo zagotovljeno. (fekalne “ročne bombe” so očitno po njenem še olajševalna okoliščina)

 • RATATA

  Pravnik ni dober, boljši, najboljši..
  Pravnik JE ali pa NI!

  • hajduk

   Pravnik mora biti predvsem prizadeven in marljiv.

   • RATATA

    seveda, vsaka lena qrba ne more bit pravnik! Vsaj ljubit se mu mora filozofirat o pravu in v temelju mora biti ob marljivosti in prizadevnosti tudi pošten, razgledan, načitan in vsaj občasno nabit z intelektom … ipd.

   • sodnikisozločinci

    Pravnik mora predvsem znati plezat. Kakšna je to moja luna, da tega ne zna?

 • milanček

  predsednik države Slovenije, Pahor, vlagam zahtevo, da odlikujete g. ddr. Jakliča z najvišjim odlikovanjem Republike Slovenije za vsa dosedaj strokovna dela, saj z ostalimi sodniki, oz predsedniki sodišč ima samo strokovne probleme, so šolani v kumrovcu ali pod vplivom politike CK ZKS! skratka, ddr Jaklič je edini iz pravne stroke, ki ga tujina upošteva!

 • hajduk

  Kaj nelegalno, Šamija so pred policijo skrili kar v parlamentu, varivale so ga naša nato soldateska in specialne enote, Evtopsko sodišče očitno ne razume kaj vse se pri nas dogaja.

  Kaj bomo pa z albanci in bosanci, pri določenih gradbincih in komunalnih službah bi morali odpustiti celoten kolektiv.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Toliko o znanju prava slovenskih sodnikov razen izjem kot je ddr. Jaklič in seveda ostalih.

  • Dizzy Spellbound

   Ni tako, vsak lisičji pravnik si razlaga in tolmači po koruptivni metodi. So pa tudi izjeme, ki so na žalost redke, kot na primer ddr. Jaklič

 • marker

  Pri nas imajo sposobni pravniki lastne zasebne pravne pisarne, ostali pa delajo na sodiščih in tožilstvu. Zato pa na evropskem sodišču pade toliko sodb slovenskih sodnikov, čeprav jih imamo največ na prebivalca. Glede plač, pa naj odstavijo nesposobne sodnike in si razdelijo njihove plače. Sodniški mandat ne bi smel biti stalen. Obnavljati bi ga morali vsake štiri leta. Zaradi napačne sodbe US smo podelili azil tisočim migrantom, plačali namestitev, prehrano in jim omogočiti zdravljenje, čeprav bi jih lahko vrnili nazaj. Ljudstvo vse plača, tudi napake slabih pravnikov.

  • Ivan Ivanovič

   US ni razsodilo v prid migrantov, ker sodniki ne bi poznali prava, ampak zato, ker domači fašiglobalisti upajo na večno oblast s pomočjo migrantov, ko bodo pridobili volivno pravico. Upajo, da bo sindrom Janković zajel vso Slovenijo. To je cilj. Vsi skupaj so izdajalci slovenskega naroda.

 • Marija

  Bravo ne več v azilne domove ampak deportacija nazaj od koder so prišli.Sedaj tudi vlada nima več izgovora,da jih mora sprejemati.

  • aatiduj

   Kaj pa bodo rekli v Maroku ? Da ne držijo pisane besede ?

   • šmentanamuha

    Tam niso ničesar podpisovali, ampak samo načelno nekaj govorili.

    • karpelec

     …in pa risali.

 • Ivan Ivanovič

  Naše mafijsko krivosodje je v službi fašiglobalistične internacionale, kar zadeva migracije.

 • Olga101

  Zdaj bi morali ustavni sodniki odgovarjati za nezakonito odločitev v škodo Slovenije in odstopiti!

 • Den456

  Še več bi takih odločitev ESČP, dokler bo v naši državi sodstvo, ministrstvo za pravosodje in ministrstvo za notranje zadeve, večinsko v rokah Don Kučonejevih rdečih Kmerov.