V Odmevih le o Golobu in KUL, bodo danes uspeli na enak način predstaviti Povežimo Slovenijo?

Datum:

Po včerajšnjem sestanku strank KUL in stranke Roberta Goloba Gibanje Svoboda sta v oddaji Odmevi nastopila predsednica SD Tanja Fajon in predsednik LMŠ Marjan Šarec. Ker levi mediji precej radi propagirajo KUL in Goloba, pa bi slednji lahko v današnji oddaji tudi izpostavili gibanje, ki je danes tudi uradno ugledalo luč – Povežimo Slovenijo. 

V sinočnji oddaji Odmevi so poudarili, da se volitve nezadržno približujejo. Kot smo tega za RTV že vajeni, pa največ pozornosti namenjajo koaliciji KUL in Robertu Golobu. Dejali so, da so se stranke KUL in predsednik stranke Gibanje Svoboda Golob srečali in poudarili, kako so nezadovoljni z delom trenutne vlade in njenimi “bonbončki”.

Kot so dejale vse stranke KUL in Gibanje svoboda, naj bi naredili prvi korak, Golob pa jih je celo označil za “naravne zaveznike”. Dejali so, da bi bili pripravljeni sodelovati v morebitni vladni koaliciji, če bi prestopili parlamentarni prag. Nekdanja koalicija Marjana Šarca je lep primer, da so besede eno, dejanja pa nekaj drugega.

Foto: zajem zaslona RTV

V Odmeve so po prispevku o dogajanju v državnem zboru povabili predsednika stranke LMŠ Šarca, na video povezavi pa se jim je pridružila tudi predsednica stranke SD Tanja Fajon. Slednja je med drugim dejala, da v Golobu ne vidi samo naravnega zaveznika, temveč enakovrednega partnerja. Po odzivu vodje strokovnega sveta SD za gospodarstvo Sandija Češka in Mladega foruma pa znotraj stranke le ne mislijo enako.

Predsednica SD Tanja Fajon (Foto: zajem zaslona RTV)

Fajonova je med drugim izrazila željo, da bi Gibanje svoboda, ko bo enkrat pripravljeno in zrelo, pristopilo k njihovi opoziciji. V nadaljevanju je posplošila dejansko stanje in zavajala, da so volivke in volivci razočarani, kar pa ne velja za večje število volivcev, saj ima SDS še vedno največjo podporo. Popolnoma jasno je, da si KUL želi zmagati na volitvah tudi s pomočjo Goloba, se pa bo zapletlo, ko bodo morali izbrati bodočega mandatarja, o čemer se verjetno niti ne upajo pogovarjati.

Krhka razmerja v KUL pretresel nov igralec
Medtem ko se Golob tudi vidi kot alternativa KUL-u, je Igor E. Bergant v studiu soočil Šarca z navedbami o tem, da so njih kot predhodnike KUL-a pretresali notranji spori, ki so jih privedli do razpada koalicije. “Koliko je sedaj ta krhka razmerja znotraj KUL-a spremenil prihod novega igralca?” ga je ob tem vprašal. Pri tem je  Šarec vidno poklapano povedal, da Goloba vidijo kot zaveznika, medtem ko je njegova stranka ves čas aktivna. Precej neprepričljivo je na koncu Šarec še dodal, da se zavezništvo med strankami dogaja samo po sebi in da ne vidi nobene potrebe, da bi kdo podvomil v to.

Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec (Foto: zajem zaslona RTV)

Vsekakor je upanje, da bodo na RTV poleg KUL in Gibanja svoboda predstavili tudi druge stranke, ki delujejo in se povezujejo. Denimo stranke Konkretno, SLS, Zeleni Slovenije, NLS in Novi socialdemokrati so se danes tudi uradno povezale med seboj in s tem zapečatile skupen nastop na letošnjih parlamentarnih volitvah. Luč sveta je danes tako uradno ugledalo gibanje Povežimo Slovenijo. Gre za povezavo strank, ki ne izključuje kot levi KUL in stranka Gibanje Svoboda. Glede na včerajšnjo situacijo, bi tako lahko pričakovali, da bomo danes v Odmevih lahko videli predstavnike Povežimo Slovenijo.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...