Vera Mejak sporoča Cerarju, da vodi pogoltno davčno politiko. Ji bo prisluhnil?

Upokojena finančnica in pravnica z mnogimi izkušnjami v tožilstvu, Banki Slovenije in gospodarstvu. (Foto: Printscreen)

Jože Možina je eden redkih novinarjev, ki skrbijo, da je TV Slovenija kot javna televizija občasno tudi pluralna in demokratična ustanova. S svojimi Pričevalci in skrbno izbranimi gosti za intervjuje spada med novinarje, ki ohranjajo zdrave vsebine in odpirajo aktualne teme. Tokrat je gostil Vero Mejak, ki v komentiranju aktualnih zlorab v pravosodju in zgrešeni davčni politiki nastavlja ogledalo Cerar-Židan-Erjavčevi koaliciji, ki ob preveč slabih odločitvah vodi tudi pogoltno davčno politiko, zaradi katere odhajajo mladi, družinska podjetja pa se zapirajo.

Pogoltna vlada z davki uničuje družinska podjetja in odganja mlade
Cerar, Židan in Erjavec očitno nimajo pojma, kaj želi slovenski narod. Slovenci smo znani po dobrem značaju, delavnosti in vztrajnosti, zato nas drugi narodi spoštujejo, občudujejo našo marljivost in nam zavidajo naše uspehe, pravi Mejakova. Aktualna vlada pa se vede, kot da tega ne vidi. Na vse načine otežuje poslovanje družinskih podjetij in kmečkih turizmov na podeželju, ki, kot pravi Mejakova, razočarani zapirajo svoja vrata.

Cerarjevi so praktično ves mandat posvetili stiskanju naroda za vrat. Prvih sto dni svojega mandata so porabili, da so kršili ustavo in človekove pravice Janezu Janši, zdaj pa se razburjajo, ko krivično obsojeni in zaprti zahtevajo odgovornost in odškodnino od tožilcev in sodnikov. Preostali čas pa si izmišljajo vedno nove davke, DDV pa še vedno držijo na krizni ravni, čeprav so obljubljali, da je dvig samo začasen in ga bodo sprostili ob zviševanju gospodarske rasti.

Mleko, kruh in osnovna živila pod socialisti nikoli ne bodo brez davka
Mejakova pravi, da so v Španiji osnovna živila brez davka in bi tako lahko bilo tudi v Sloveniji, kjer ogromno ljudi težko živi. Vlada bi lahko narodu olajšala življenje in prispevala k blagostanju in boljšemu življenju družin in upokojencev, a se Cerarjevi raje ukvarjajo s krajo otrok, kadrovskimi čistkami in projekti, ki financirajo homoseksualni lobi in politične prijatelje. Cerar že ves čas svojega vladanja ljudstvu nalaga vedno nove davke, niža družinske prejemke in pokojnine ter sprejema družini sovražno zakonodajo. Ljudem deli drobtinice, da ima socialni mir, bogatim levičarskim lobijem pa potico, vse po načelu deli in vladaj. Sprejema celo posebne zakone za posebne privilegije (Magna, 2. tir), hkrati pa nič krivim otrokom vernih staršev odreka ustavno zajamčeno pravico do sofinanciranja javnega programa v zasebnih šolah.

Mladim je treba omogočiti pošteno delo in dostojno plačilo, da bodo z veseljem ostali doma
Vlada, ki ne opazi in ne spoštuje potreb lastnih državljanov, posebej mladih, ki odhajajo v tujino, ker doma zanje ni dela, si ne zasluži niti najmanjšega spoštovanja. Vlada, ki ne zna poskrbeti za lastne ljudi, tudi v tujini ne more suvereno ščititi slovenskih interesov. Neizkoriščena finančna sredstva, zgrešena zunanja politika in nekritično sprejemanje migrantov kažejo, da se Cerarjevi vladi sploh ne sanja, česa si želi slovenski narod, kaj bi ljudje radi. Čeprav so naše zahteve po pravni in socialni državi upravičene, nam jih Cerarjeva vlada ne bo izpolnila. Po novem tudi ne smemo več misliti s svojo glavo in tega svobodno povedati, čeprav nam to zagotavlja ustava. Naše pokojnine so ogrožene, ker nam manjka 300.000 mladih. Sposobni mladi pa se soočajo z brezposelnostjo, pomanjkanjem stanovanj in previsokimi davki, ki dušijo podjetništvo.

Kaviar socialistom ustreza, da narod za njih gara
Za Cerar-Židan-Erjavčevo vlado Slovenke in Slovenci očitno nismo sposobni misliti z lastno glavo. Smo zaostalo pleme, ki mu je treba vsiliti “moderni” pojem razbite družine; smo homofobi in nazadnjaki, ki jim je treba vcepiti socialistično korektni govor, teorijo spola in idejo multi-kulti; ter davčni utajevalci, ki jih je treba davčno priškrniti in jim vsiliti davčne blagajne.

Zaradi izrojene levice je Slovenija vedno bolj podobna obupancu, ki mu ljudje, kot je Vera Mejak, mečejo vrv, preden zgrmi v prepad. Se bomo oprijeli te vrvi in končno spremenili stvari na bolje?

Leto volitev, ki je pred nami, je priložnost, da deloma popravimo zamujeno in izvolimo vlado, ki bo Slovenijo potegnila iz grškega scenarija, kamor nas vleče Cerar s svojo ekipo, ki je uspešna edino v zagovarjanju finančno škodljivih projektov in nemoralnih politikov, kakršen je Zoran Janković.

Franci Donko

 • Hun

  Vse pravilno povedan…dodal bi samo to, da pod nobeno vlado neb blo drgac, ker nam vladajo ministrski visji uradniki z izbranimi privatniki…

 • traktor

  Babnica je povedala, kar misli večina prebivalcev Slovenije, ki so še zmožni razmišljati s svojo glavo. Vendar pa se ničesar od tega, kar je povedala, ne bo uresničilo. V Sloveniji je to nemogoče. Vsaj ne brez upora. Rabimo upor, totalen upor in sposobnega liderja, ki ga je sposoben izpeljati. Če tega ne bo, se bomo s pomočjo mafije na oblasti, vse hitreje pogrezai v temo iz katere ne bo rešitve.

 • Artur

  Vera Mejak je svoje povedala, uzurpatorska lopovska komunjzarska karavana s svojim zombiranim volilnim telesom gre dalje novim lopovskim in kriminalnim “podvigom” nasproti.

 • Peter

  Ne, ne bo.
  Naslednje vprašanje, prosim.

 • domovina mili dom

  Karavana gre dalje po začrtani liniji: “da sa kučanovog puta ne skrenemo”.

  • Peter

   Ja, samo ne vemo, kolk dreves naj zasadimo, no.

   • domovina mili dom

    Počakajmo do št. 80.

    • Peter

     Ajde, dajmo jih sto, pa bomo pol sekal, če bo treba, no…
     V nove zamge z novim otimizmom naprej.

     • domovina mili dom

      Bo Židanovo novo državno podjetje imelo kaj dela.

 • učko

  Kwa če ona govorit’ ?! Zakaj pa imamo kao politično opozicijo, ki je totalno anemična in nesposobna !?

 • Olga

  Bravo gospa Vera Mejak! Jasno, glasni, brez dlake na jeziku!
  Zdaj pa si murgkski tatovi in goljufi izmišljajo še celo “ankete”, kjer SD, ki je prala teroristični denar, “vodi”! Računajo, da lahko volivcem kar narekujejo, koga naj volijo! Malo morgen! Levaški tatovi sodijo do zadnjega, z Murgleonejem vred, za rešetke!

 • Ana Job

  Cmerko je brezvesten parazit, ki mu za gospo Vero Mejak ni mar, saj mu ni mar niti za svoje ženske, kaj šele za narod.

  • Hun

   raja se bo spet borila, umirala…, hinavci se bodo skrival, ko bo vsega konec bodo pa stopil glasno na oder in pobral vse zasluge…nic kolikokrat prebrano iz zgodovine in videno na lastne oci…, sam ne mi o strankah in politikih, ker SDS ni al pa neb bla nc bolsa po vecletni vladavini bi se izpridila v korupcijo…

   • Ana Job

    Danes sem veliko brala o Cankarju. Ognjevite govore je imel in umrl je zaradi političnega atentata,ker je bil preveč zaveden Slovenec.

 • Kosobrin

  Saj ima gospa Vera veliko prav, vsega pa tudi ne.

  • Steiermark

   naprimer…..?

 • Lepo. Vera ni nam pomoči…zdej bodo še preko 2tira kradli.

 • Janez

  “Kardelj dr” Cerar !
  NE VEM,
  ČE BO POSLUŠAL,
  ČE BO RAZUMEL – BISTRO GOSPO VERO MEJAK.
  ZELO POČASI GOVORI
  IN ZEO POVRŠNO RAZMIŠLJA TA – “KARDELJ” DR. CERAR.
  NE VEM ?
  Če bo kaj vpliva sijajne gospe Vere MEJAK – nanj?! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  POGOVORI GOSPE V. MEJAK
  https://www.google.si/search?q=vera+mejak+ognjišče&oq=vera+mejak+ognjišče&aqs=chrome..69i57.19439j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#scso=uid_WePMowANpCsKGtcFiAdClg_1:244

 • Aresnica

  Gospa Vera Mejak je – Velik človek_Veliko SLOVENSKO srce-to je Aresnica oziroma absolutna resnica.
  ______
  Lep pozdrav

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!