fbpx

[Video] Dan pred vladnim obiskom Jugovzhodne Slovenije se je premier Janša udeležil otvoritve novega razvojnega centra

Predsednik vlade Janez Janša se je dan pred vladnim obiskom Jugovzhodne Slovenije udeležil otvoritve Agilnega razvojnega centra podjetja BSH Hišni aparati d. o. o v Nazarjah, kjer je zbrane tudi nagovoril. “Čestitam za sobo slavnih, kjer so dokazi o vaših dosežkih, o stotinah inovacij in patentov. V zadnjih desetih letih beležite vsaj tri nagrajene patente in na tej podlagi nastajajo izdelki, ki so uporabni in ki so ljudem tudi blizu,” je med drugim dejal premier v svojem nagovoru.

Predsednik vlade Janez Janša je na otvoritveni slovesnosti zbrane nagovoril, po zaključeni slovesnosti pa si je ogledal tudi celotno proizvodnjo agilnega razvojnega centra. “Tu v Zgornje Savinjski dolini je bilo vse težje dosegljivo, za vse se je bilo treba bolj potruditi in verjamem, da je bila to življenjska šola za tisoče ali deset tisoče izmed tistih, ki so v zadnjih petdesetih letih delali v vašem podjetju. Ne le da so se tukaj zbirale pridne roke, ampak so se zbirale tudi pametne, trmaste, vztrajne glave, ki niso zgolj kopirale dosežkov drugih, ampak so skušale ustvarjati lastne dosežke,” je med drugim dejal premier.

Boštjan Gorjup, direktor za področje gospodarjenja BSH Hišni aparati Nazarje, se je zahvalil vladi RS za vse ukrepe, ki so obvarovali slovensko gospodarstvo pred najhujšim, ter mu na ta način pomagali, da se uspešno spopada z epidemijo. “Zdaj je ključno, da na podlagi nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost, izkoristimo razpoložljiva sredstva in ustvarimo preboj pri zelenem prehodu, digitalni preobrazbi ter pametni, trajnosti in vključujoči rasti,” je nagovoril prisotne na slovesnosti.

Boštjan Gorjup, direktor za področje gospodarjenja BSH Hišni aparati Nazarje

dr. Silke Maurer, izvršna direktorica in članica upravnega odbora BSH Hausgeräte GmbH, je povedala, da so Nazarje kraj tradicije in hkrati kraj, ki je ključen za naš uspeh v prihodnosti. “Ljudje tukaj delajo skupaj. Ljudje tukaj imajo strast, delajo z ljubeznijo in veliko samozavesti. Tukaj lahko vidite, kaj se zgodi, če vlada, podjetje in ljudje delajo skupaj,” je še izpostavila.

dr. Silke Maurer, izvršna direktorica in članica upravnega odbora BSH

Matija Petrin, direktor tehničnega področja BSH Hišni aparati Nazarje, je dejal, da poleg lastnika BSH, ki vseskozi verjame v njihovo znanje in kompetence, trdno ob strani stoji tudi tudi lokalna skupnost in država. “Vsi skupaj pa ste nam s svojo podporo omogočili, da smo v zadnjih tridesetih letih razvili tovarno v največjo in najbolj moderno lokacijo za proizvodnjo in razvoj malih gospodinjskih aparatov v Evropi,” je poudaril.

Matija Petrin, direktor tehničnega področja BSH Hišni aparati Nazarje

Omenjeni razvojni center je ena izmed osrednjih naložb BSH v letu 2020, vrednost investicije pa znaša 4,5 milijona evrov, kar predstavlja petino vseh letnih naložb družbe BSH. Novi prostori obsegajo 2.600 m2 in zajemajo osrednji agilni prostor ter tehnični del, kjer sta laboratorij ter oddelek elektronike in pogonov. V novem centru bo delo opravljalo 140 inženirjev, ki razvijajo aparate za pripravo hrane v okviru družbe BSH.

Sara Bertoncelj