fbpx

[Video] Intelektualec prejšnjega tedna postal Uroš Slak, ki je ugnal Mašo Kociper in Tanjo Fajon!

Intelektualec tedna Uroš Slak (Foto: Posnetek zaslona)

Boris Tomašič je v Oddaji Kdo vam laže pohvalil kulturno komunikacijo Aleša Hojsa v Tarči, saj je po njegovem mnenju Hojs že navajen komunikacije, s katero se sporazumevajo družbenopolitični delavci na RTV. Minister za notranje zadeve Hojs je bil na oddajo zelo dobro pripravljen, medtem ko se je voditeljica Erika Žnidaršič prepirala z njim. Tomašič si od javne televizije v prihodnosti želi večjo objektivnost in da bi se bili zmožni opravičiti, ko izrečejo laž. Tomašič izpostavi vse laži, ki so jih izrekli v oddaji Tarča in neznanje drugih udeležencev, kot je naprimer Matjaž Nemec, ki ne pozna svojega dela in pristojnosti. Na koncu oddaje je razglasil še intelektualca prejšnjega tedna.

Uvodoma voditelj Boris Tomašič izpostavi napako RTV, da je bil na obisku pri predsedniku vlade “nemški kancler”, medtem ko je bil v resnici na obisku avstrijski kancler Sebastian Kurz. Tega vsekakor ne bi smeli pričakovati od medijske hiše, ki se je označila za Trusted brand in se še pohvalila s svojim dosežkom. Odstopila je predsednica DeSUSa Aleksandra Pivec, ki pa bo ponovno kandidirala na Kongresu stranke, kar pomeni, da je bil medijski pogrom nad njo uspešen, ne ve pa se še, če je bil uspešen do konca.

V oddaji pa se Tomašič fokusira na oddajo Tarča iz prejšnjega tedna, v kateri predvsem izpostavi napade voditeljice Erike Žnidaršič na notranjega ministra Aleša Hojsa. “V vodstvu policije so bili od začetka te vlade zamenjani praktično vsi kadri in njihovi pomočniki, tudi v vodstvu različnih služb. Policijo ste si tako rekoč popolnoma podredili, tudi sedaj ste naročili preverjanje določenih konkretnih zadev. Težko bi rekli, da gre tukaj za depolitizacijo policije,” je bila prva izmed trditev Žnidaršičeve. Hojs obrazloži, da on ni nikogar zamenjal, dal je le predlog vladi, da se menja direktor policije, prvič na začetku mandata in drugič, ko je Anton Travner odstopil.

Po mnenju Tomašiča ima Erika agresiven nastop s katerim želi nekoga dobesedno zmleti. Po drugi strani pa izpostavi agresijo medijev, kot je to bilo v primeru Derby banan in ko je bila Pop TV  na kraju dogodka prisotna že pred samo policijo. Dodaja še, da bi morali v Tarči obravnavati dogajanje v policiji, ki poda informacije medijem, še preden je izvedena kakršnakoli preiskava. Prva razkrita laž Žnidaršičeve in njene ekipe pa je bila: Anton Travner pa tudi direktor NPU Igor Lamberger sta se morala po hitrem postopku s položaja posloviti.” Tomašič obrazloži, da Hojs ni bil nikoli na sestanku z Lambergerjem na Brdu in tega niso niti preverili. Izjava, da sta se morala oba kadra v policiji posloviti pa je popolna laž, saj sta odstopila sama.

Erika Žnidaršič (Foto: Posnetek zaslona)

Franc Kangler je zahteval preiskavo v sicer nepravnomočni zadevi,” kar je po mnenju RTV nezakonito. Tomašič obrazloži, da je Kangler prejemal dopise od državljana in jih je posredoval naprej, kar je popolnoma zakonito. “Te ugotovitve o kršitvah delovnih obveznosti in o napačnem delu pa je ugotovilo sodišče, tega ni ugotovil Kangler,” še poudari Tomašič in nadaljuje, “ker se ni nič zgodilo je poslal Kangler naprej nov dopis,” a ponoven dopis ni prišel od Kanglerja, temveč ponovno od gospoda, ki je poslal že prvi dopis, ki pa ga je Kangler ponovno posredoval direktorju policije.

Aleš Hojs (Foto: Posnetek zaslona)

Najbolj pa se je osramotil Matjaž Nemec, ki v oddaji ni vedel kaj govori
Predsednik Komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb Matjaž Nemec je izjavil, da Knovs v okviru svojih pristojnosti  in v okviru zakonodaje, skrbi za red in disciplino tistih, ki bi morali delovati v skladu z zakonodajo. Tomašičev najljubši intelektualec se je ponovno spotaknil ob lastno izjavo, saj Knovs ne skrbi za red in disciplino, ampak nadzira uporabo tajnih policijskih sredstev in po njegovem mnenju, Nemec sploh ne pozna zakonov po katerih dela, kar je potrdil tudi Andrej Rupnik, ki je strokovnjak za policijsko pravo.

Intelektualec tedna Uroš Slak (Foto: Posnetek zaslona)

Minil je tudi teden, odkar se je pričelo iskati intelektualca tedna. V težkem boju pa je zmagal Uroš Slak, poleg Slaka so med tekmovalci bili še Maša Kociper in Tanja Fajon. Glasovanje bo od sedaj naprej potekalo na spletni strani Nova24TV. V tem tednu so nominirani Tanja Fajon, Marjan Šarec in Erika Žnidaršič, po mnenju Tomašiča pa vsi kar tekmujejo, kdo bo bolj pameten, kar podkrepi tudi z njihovimi zadnjimi tviti.

Sara Kovač