[Video] Marjan Šarec, Rajko Kozmelj in Jerca Korče so se ujeli v spiralo laži

Foto: STA

“Če ti govoriš resnico, se ne moreš zaplesti. Če pa si nekaj sproti izmišljuješ in lažeš, potem pa se začne zapletati. Zapleta se Marjan Šarec, zapleta se Rajko Kozmelj, sedaj pa še Jerca Korče. Tisti, ki niso na strani resnice, tisti se ujamejo v spiralo leži in ti trije so se ujeli,” je podpredsednik Knovsa in poslanec Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič izpostavil glavni problematični trojček afere o zaposlitvi Šarčeve znanke N. H. Slikovito se je odzval tudi na najnovejši incident, ki ga je hotela zakuhati prva borka LMŠ, poslanka Jerca Korče glede “padanja glav”, a se je hitro potegnila nazaj, ko ji je predsednik SDS Janez Janša povedal, da bo zahteval umik zaupnosti z magnetograma glede svoje razprave na Knovsu. Medtem pa se krepi tudi medijska linija LMŠ, saj sta se zdaj pod nadzorstvom Šarca in njegovega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca poleg POP TV znašla še Planet TV in revijo Reporter.

Če ti govoriš resnico, se ne moreš zaplesti. Če pa si nekaj sproti izmišljuješ in lažeš, potem pa se začne zapletati. Zapleta se Marjan Šarec, zapleta se Rajko Kozmelj, sedaj pa še Jerca Korče. Tisti, ki niso na strani resnice, tisti se ujamejo v spiralo leži in ti trije so se ujeli,” je podpredsednik Knovsa in poslanec Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič izpostavil glavni trojček glede afere o zaposlitvi Šarčeve znanke N. H.

Najbolj vroča slovenska politična zgodba ne preneha niti za sekundo. Zaposlitev Šarčeve prijateljice N. H. se vedno bolj zapleta. Knovs se trudi že več kot teden dni, da bi pridobili dokumente od Sove, vendar direktor Sove Rajko Kozmelj po navodilih predsednika vlade Marjana Šarca kategorično zavrača predajo dokumentov Knovsu. Ob tem razburja še povezanost vlade z dominantnimi mediji POP TV, Planet TV in Reporter, ki veselo objavljajo ekskluzivne informacije direktno iz Sove. V zadnjih dnevih pa je svoj piskrček pristavila še bojevita poslanka LMŠ Jerca Korče, ki si je izmislila besedno zvezo “padanje glav” proti predsedniku SDS Janezu Janši. Žan Mahnič je nazorno povedal svoje mnenje o celotnem zapletu glede Sove. Sam pričakuje, če se bo resnično razkrila resnica glede sporne zaposlitve N. H., da bi moral aktualni predsednik vlade Marjan Šarec odstopiti. Omenil je tudi pomembno vlogo žvižgača, ki v ozadju režira celotno dogajanje. “Jaz verjamem, da ta žvižgač iz Sove očitno ima zadeve pripravljene, ker se ne bi šlo v medije. Takrat, ko bo dal zadeve ven, jaz mislim, da drugega, kot če se bo dokazalo, da je to res, kaj drugega kot odstop predsednika vlade ne pride v poštev,” se je slikovito odzval Žan Mahnič na najnovejšo afero glede zaposlitve Šarčeve prijateljice N. H. na Sovi.

Jerca Korče in njene laži. Cela Slovenija bo videla, kako Jerca Korče laže.
Svojih pet minut slave si je zopet zaželela bojna poslanka LMŠ Jerca Korče, ki je v torek pretresla politično sceno s svojo besedno zvezo “padanje glav”; te besede naj bi ji namenil predsednik SDS Janez Janša. Ob teh besedah se je Žan Mahnič samo začudil glede najnovejše afere, ki jo je skuhala poslanka LMŠ Jerca Korče. “Že nekaj časa sodelujem s predsednikom Janšo in nisem slišal ter videl, da je grozil ali na kogar koli vpil. Resnično nisem mogel verjeti, ko sem videl tisti tvit, kar je napisala Jerca. Nekdo se tako zlaže, očitno je ona mislila, da se tega ne da preveriti. Predsednik Janša je takoj na Twitterju sporočil, da bo zahteval javno ta del magnetograma, kjer je on govoril. Predsednik komisije Matej Tonin bo to odobril. Ko bo ta magnetogram javen, bo jasno vidno, da Janez Janša ni izkrekel, ‘da ko bomo mi prišli na oblast, bodo pričeli padati glave’. Resno ne vem, kaj je Jerci bilo, da se je šla zlagat na Twiterju, danes pred TV-kamerami pa se je cel čas izogibala novinarjem. Skratka, nekdo, ki ji je svetoval, da naj to napiše, je ni opozoril, da se lahko magnetogram odkrije. S tem bo lahko videla cela Slovenija, kako Jerca Korče laže.

Kdo je potunkal Jerco v lažnivo afero? Ali je v ozadju zopet Damir Črnčec?
Poraja se vprašanje, ali ji je to potezo svetoval Damir Črnčec ali kdo drug iz LMŠ, je bil neomajen Žan Mahnič. “Ne dvomim v to. Mislim, da Jerca ni ravnala na svojo roko. Ampak v vsej svoji vznesenosti, kako bo premierja Šarca branila in tako napadla Janeza Janšo, je pač naredila napako. Ko greš direktno lagat o nekom, kar je kdo rekel. Jerca je mislila, da bo Janez Janša samo zanikal, ne pa, da se bo v kratkem razkril magnetogram. Pač je tukaj naredila strateško napako. Če se greš podle umazane igrice, biti dva tri korake naprej, premisliti, kako se odzvati. Zagotovo se zgodi, da takšnemu poslancu pade kredibilnost. Kako laže še o stvareh, ki se jih ne da preveriti. Jaz pričakujem, da se bo poslanka vsaj opravičila s svoje strani našemu predsedniku Janezu Janši,” zaključuje Mahnič.

 

POP TV postala medijska tajna hiša – “ta novinarka sebi dela škodo”, meni Mahnič.
Skupaj z novinarjem Luko Svetino sta se dotaknila neverjetnih medijskih povezav med Sovo in paradno medijsko agentko Suzano Perman iz POP TV, ki ekskluzivno poroča o zadevah Sove, ki se sploh še niso zgodile. “Karkoli je objavljeno na Reporterju ali pa na Siolu oziroma Planetu, pride direktno po navodilih iz LMŠ. Noben se več ne vpraša, ali je res predsednik vlade Marjan Šarec svojo bivšo sodelavko, prijateljico, ljubico, kakorkoli jo mediji imenujete, preko svojega sekretarja za nacionalno varnost zaposlil na Sovi. Brez ustreznih referenc, brez razpisa, nihče se o tem več ne sprašuje. Najprej so se mainstream mediji spraševali, kdo je dal podatke, koga je Sova ovadila. Sedaj je vse utihnilo in so pričeli špekulirati, da sem jaz ovaden, potem gospod Janša, potem novinar gospod Jančič, da je ovaden. Redki ste novinarji, ki imate hrbtenico. Jaz razumem, da tiste punce na POP TV … ter jim Tjaša Slokar Kos ukaže, da nekaj pride od nekje, kako je treba poročati. Normalno, da se bojijo za službo. Če pa neka novinarka POP TV najprej ekskluzivno objavi tvit, kako je neka obveščevalna služba ujela prisluhe, kako je Ivan Tolj hotel vplivati na poročanje POP TV. Ta novinarka v nedeljo zvečer ekskluzivno objavi, da bo Sova jutri podala kazenske ovadbe. Ta novinarka sebi dela škodo. Verjetno se njej fajn zdi, ekskluzivno poročanje. Njeni kolegi pravijo, da to ni najbolj pametno, ker je že preveč očitno, da sta takole povezana Sova in POP TV. Taka novinarka, škoda je za njeno nadaljnjo kariero, razen če misli iti za piarovko v LMŠ ali kandidatko za evropsko poslanko. Zbija si kredibilnost. Na daleč je vidno, da dobiva informacije iz kabineta predsednika vlade. Težko nekoga jemati resno. Verjeti, da objektivno poroča.”

Šarcu dišijo prismojene jedi
Svojo jezo pa je pred kratkim predsednik vlade Marjan Šarec preko Facebooka znesel na predsednika Knovsa in svojega kamniškega sokrajana Mateja Tonina. “Predsednik vlade je izjemno živčen. Obračun z Matejem Toninom na Facebooku je, milo rečeno, nenavaden po eni strani, s Toninom Šarec do zdaj še nikoli ni obračunal. Očitno mu gre res za nohte. Tonin pelje neko pravo linijo. Predvsem pa pelje skupaj s komisijo zadevo umirjeno in pa tehtno, ker so vsi pravni argumenti na naši strani. Tonin raje kuha neke stare začimbe, ne bo skuhal dobre jedi. Če smo mi in Podobnik stara jed,  za Šarca lahko rečemo, da je prismojena jed,” slikovito zaključuje Mahnič.

Lažnivi tvit poslanke LMŠ Jerce Korče (Nova24tv/Twitter)

Lažnivi tvit poslanke LMŠ Jerce Korče (Nova24tv/Twitter)

Zagata vladajoče elite, Bratuškova daje prav Knovsu
Dodatno zagato pa vladajoči koaliciji povzroča mnenje Alenke Bratušek, ki se je postavila na stran Knovsa. “Da citiram infrastrukturno ministrico, da dokument, ki obstaja na Sovi, ki ga komisija ne bi smela videti. Skratka, tudi Alenka Bratušek se je postavila na našo stran. Verjamem, da je v koaliciji kar nekaj zagate. Vsi se zavedajo, razen Jerce Korče ali koga, da ne bodo večno na oblasti. To, kar dela Jerca, tako retoriko so imeli poslanci Zaresa, Pozitivne Slovenije, SMC. Zdaj je to LMŠ. Razen SMC, ki je na prejšnjih volitvah padel s 35 na 10, ostalih ni več. Kakor so izginile prejšnje stranke, bo izginila tudi LMŠ. Kadarkoli se lahko zgodi, da se pozicija zamenja. Enkrat bomo mi koalicija ter oni opozicija. Predstavljajte si, če bi mi to počeli. Od Goričkega do Pirana bi vse norelo! SD, LMŠ, praktično vsi. Ampak to se lahko zgodi. Enkrat bo vloga zamenjana. Potem pa bomo samo te tvite pa mnenja pokazali. Poglejte, saj vi tudi niste hoteli dati, češ da Knovs ni pristojen.”

Žan Mahnič (Nova24TV)

Žan Mahnič (Nova24TV)

Zakaj situacija iz leta 2012 ni enaka situaciji v letu 2019, pojasnjuje Mahnič
Žan Mahnič pa se je dotaknil tudi primerjave med letoma 2012 in 2019, ki jo zdaj širi predvsem režimski tednik Mladina glede zaposlovanja na Sovi v času druge Janševe vlade. “Dve bistveni razliki. Takrat se je govorilo, da se v Sovi sploh ne sme zaposlovati. Takrat so bili postopki drugačni, predvsem pa takrat niso prišli imena in priimki in da bi se zaposlovalo neke ožje sodelavce Janeza Janše. Tukaj pa imamo primer, kjer imamo znano osebo, ki naj bi dobila službo na prirejenem razpisu. Razlika je v tem, da želi komisija preveriti samo to, ali je imela ustrezne reference. Kaj je takrat Knovs počel, ne vem, ker še nisem bil poslanec. Vendar če pogledamo, gre za eno in isto osebo. Takrat je bil direktor Sove Damir Črnčec, ki je zavrnil dostop do podatkov, in danes je Damir Črnčec državni sekretar za nacionalno varnost.”

Vladajoča elita išče afere za SDS v BiH in na Madžarskem, a se sama ujame v past
Žan Mahnič pa se ni mogel izogniti večnemu boju Janija Möderndorferja ter njegovemu večnemu boju proti Slovenski demokratski stranki. Tudi dominantni mediji, kot je POP TV, komaj čakajo, da lahko najdejo malenkost in s tem strašijo javnost pred SDS. “S pomočjo svojih aparatčikov išče po Bosni in Madžarski ne vem kaj, da bi našel kaj proti SDS. S pomočjo tuje države želi vplivati na prihajajoče državnozborske volitve, to je povsem jasno. In ista je zgodba je s Sovo. Ampak tej vladi se je pričelo dogajati točno to, kar se vsakomur, ki misli, da bo večno vladal. To je problem Marjana Šarca,” zaključuje poslanec Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič.

Luka Perš

 

 

 

 • karpelec

  A mar ne bi bilo bolje, da bi v miru opravljali svoje delo, kot da kuhajo bograč iz nemogočih sestavin?

 • rubec

  Februarja 1990 se je rodila Jerca Korče. Od takrat naprej je šlo vse skupaj zelo hitro. Decembra istega leta, se pravi v pičlih 10 mesecih, je slovenija razglasila samostojnost.

  • FORT WORTH

   Kdo se je rodil leta 1990 ?
   Politicarka Jerca ?! (:-DDDDDDXX

  • tomven

   Ob rojstvu je bila je pravi medicinski fenomen. Imela je več rok kot zob in pa glavo med ušesi.

  • samsara

   Le kaj še vse pride v naslednijh mesecih, bliskovitega razvoja dogajanja v udbofevdu?
   Čistokrvna udbomafijska pasma je res od hudiča.

 • tasilo

  Marjan Šarec, Rajko Kozmelj in Jerca Korče — lažejo na znanem kraju, ob znanem času in na znan komunikacijski način …

  Suzana Perman pa mežika v kamero. Tko!

  • Vera

   Suzano sem slišala tisto nedeljo na POP TV in sem si pri sebi mislila : ” Tega stavka , pa ne bi smela javno objaviti ” ! To je dokaz,da iz SOVE prihajajo novice,ki ne bi smele .

 • tomven

  Sori, sam tale jerca že zgleda ne preveč bistra. Tipičen kader iz lmš bazena… tistega brez vode! Đizus keri moroni.

 • Amerikanc

  Tota kurčetova se preveč kurči. Ona je tipična predstavnica lumpenproletariata. Kateri je oblast zameglila trezno razmišljanje – če ga je sploh sposobna. Gre kar lepo po poti nekdanjih partijskih bravur, a la J. Murgel in podobnih pritepenk.

 • Andrej

  Resnično, laž je nesmrtna duša komunizma.

 • Janez Novak

  Bedaki ne potrebujejo svetovalcev, da izrekajo butaste izjave. Te kar vrejo iz njih. Kaj vse se ne znajde na oblastnih parketih v Sloveniji. Ni čudno, da gre država v maloro.

 • yoni 269

  Imam občutek da so desni politiki za dosego svoje cilja priti na oblast pripravljeni škodovati državnim institucijam. S temi dejanji je tudi jasno zakaj je desnica v Sloveniji v tako mizernem stanju. Bravo Ivan.

  • JANEZ GUS

   A ti si pa nov.Blesav coment.

  • xtc

   TUNEK ZOPET OBUDITEV MRTVEGA NICKA 60 COMMENTS?

  • rubec

   Kaj ima pa Simič s tem?

 • luka globus

  amaterji, hohštaplerji, paraziti in kurbe.
  realnost slovenske politike.

 • JANEZ GUS

  Lepa fotka.Shod faliranih obrtnikov.Pogrešam vodovodarja,ker ga rabim.

 • mona lisa

  Lažnivci in kradljivci .

 • xtc

  No večina tepčkov v SLo kot v EU ne razume dveh stvari- najprej to da so se obe državi zaradi socialistov in anarholiberalov znašli v slepi ulici,obe državi toneta navzdol.
  EU ,če ne bo nujno razgradiila in zmanjšala EU birokracije,polne anarholiberalov in socialistov,bo razpadla zelo kmalu v vojni.
  Realnost zaobe državi jeenaka povrnitev k koreninam nastanka in počiščenje anarholiberalne in socialistične drhali in vsega kar sodi zraven z oblasti tja nekam na odpad zgodovine in poprava vseh napak ,ki so bile zagrešene po nastanku obeh držav ter sanacija teh.
  To dvoje pa bo zelo težko šlo brez vojne in žrtev.

 • Ježek Teka Teka

  Nadgradnja komunističnih stenic … še Broz bi se obraču brez ene noge …

 • Antonius

  Korčetova si je za svoje laganje že pripravila zasilni izhod. Ker se dobro zaveda, da na magnetogramu Janševih groženj o *letečih* glavah ni je k svoji laži dodala še izrečeno v mikrofon in mimo njega. Janša naj bi o letečih glavah govoril izven prostorov, kjer ni bilo mikrofonov za snemanje magnetograma.
  Neverjetno je, da toliko mlečnozobega ništrca izvoljenega v slovenski državni parlament.
  Novi obrazi, državni parlament počasi spreminjajo v otroški vrtec.

  • Vera

   Sinoči pri Tarči ,je kar vrelo od nervoze Korčetovi domišljavki.

 • Franc Šink

  Kaj ? Stokrat se bodo zlagali pa bo postala čista resnica.

  • AlternativaZaSlovenijo

   100x je malo preveč. V butalah je dovolj 1x

 • AlternativaZaSlovenijo

  Kdo od politikov pa se še ni nikoli zlagal?