[Video] Po razkritju, da je skupina migrantov posnela blog in lahkoten prehod čez slovensko mejo, je v javnost prišel nov videoposnetek, ki prikazuje, da je “ograja” na široko odprta!

Foto: Twitter

Na družabnem omrežju Twitter se je pojavil posnetek, ki prikazuje, kako varovana je slovenska državna meja v praksi. Skupina Šiškove varde v Prlekiji je namreč med patruliranjem obmejnih delov zalotila nezakonite migrante in to navkljub temu, da območje v neposredni bližini obdaja ograja. Razlog za to se skriva v dejstvu, da je v enem delu ograja pač odprta. Migranti se nedvomno nad tem ne pritožujejo, saj jim je na račun arogance vlade Marjana Šarca nezakonit prehod meje, še bolj olajšan. 

Če bi se predsednik vlade Marjan Šarec in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar zavedala, da so migranti tisti, ki predstavljajo varnostno grožnjo, ne pa lastni državljani- pripadniki vard in vaških straž, bi bile zadeve na meji zagotovo drugače. Seveda pa je kaj takega utopično pričakovati glede na to, da Šarec vseskozi, kot kakšna lajna, ponavlja, da naj bi policija nadzorovala razmere na meji.

Ograje namenjene same sebi
Glede na to, da smo nedavno razkrili, kako migranti v posmeh naši oblasti, snemajo video bloge s katerimi nazorno prikazujejo, kako lahek je prehod čez mejo, se človek upravičeno vpraša v čem je smisel postavljenih ograj, ki več kot očitno ne opravljajo svoje glavne funkcije- varovanja meje. V času vlade Mira Cerarja smo za postavitev ograje porabili kar 13 milijonov evrov. Ker gre za visok znesek, je vlada podatek skrivala, dokler ga ni maja lani javnosti razkrila informacijska pooblaščenka, ki je ugotovila, da je skrivanje podatka o višini porabljenega denarja davkoplačevalcev neutemeljeno.

Foto: STA

Na videoposnetku, kjer je skupina migrantov posnela blog svojega popotovanja v Slovenijo, lahko na 26.22 minutah vidimo njihov lahkoten prehod čez slovensko mejo.

Daleč od tega, da se je poraba državnega denarja za namene varovanja meje tukaj ustavila. Ministrstvo za javno upravo je namreč letos izvedlo dve javni naročili za postavitev ograj južni meji. Poleg tega je napočil tudi postopek dokončanja montaže približno 4 kilometrov panelne ograje na mestu, kjer je v lanskem letu zmanjkalo sredstev za njeno montažo. V drugi polovici avgusta je postalo jasno, da bo na meji s Hrvaško postavljenih dodatnih 40 kilometrov panelne ograje, za postavitev katere bodo očitno poskrbeli pri srbskem podjetju Legi-SGC. Iz ministrstva za notranje zadeve sicer niso želeli povedati, kje vse bo ograja postavljena, so pa razkrili, da bo potrebno ošteti kar 4,8 milijona evrov. Pri tem je potrebno izpostaviti, da srbsko podjetje s ponudbama v skupni višini ni bilo najcenejše, vendar so na ministrstvu bistveno cenejša ponudnika izločili. V primeru 40 kilometrov ograje je najnižjo ceno ponudilo podjetje CVP iz Ljubljane (3,255 milijona evrov), dela bi izvajalo s podizvajalcem, podjetjem Žugič iz Spodnje Slivnice pri Grosupljem. Izločili so ga, ker domnevno ne izkazuje izpolnjevanja tehnične sposobnosti.

Glede na to, da smo že konec maja objavili fotografije poškodovane ograje ne meji, se poraja vprašanje, kdaj bo ograja postavljena tako, da bo dejansko služila svojemu namenu. Glede na to, da Šarčeva vlada stanja na južni slovenski meji nima pod nadzorom, bi morali pristojni morali razširiti pooblastila Slovenski vojski, ki sedaj na meji nima nobene prave funkcije, in tudi na ta način dati jasen signal ilegalnim migrantom ter njihovim tihotapcem, da je naša južna meja neprepustna.

Foto: Nova24TV

Foto: Twitter

Kljub temu, da so v luči očitno povečanega števila nezakonitih prehodov, v četrtek na pobudo poslanske skupine Slovenske demokratske stranke sklicali skupno sejo Odbora DZ za notranje zadeve in Odbora DZ za obrambo, kjer so predlagali razširitev pooblastil Slovenske vojske pri širšem varovanju slovenske meje, so se koalicijski poslanci odločili za obstrukcijo. S tem so dali vedeti, da jih prav nič ne zanimajo težave tistih, ki živijo ob meji in se soočajo s težavami, ki jih ilegalne migracije povzročajo.

Migranti se zavedajo, da imajo vojaki zavezane roke
Dejstvo je, da so v letu 2019 zabeležili kar 14.457 nezakonitih prehodov državne meje, samo v prvi polovici novembra 668. To pomeni, da se je število nezakonitih prehodov glede na enako obdobje preteklega leta povečalo za 70 odstotkov. Poslanka Anja Bah Žibert je povezavi s tem izpostavila prepričanje, da bi bili za zajezitev nezakonitih prehodov meje potrebni naslednji ukrepi: aktivacija Slovenske vojske s širitvijo njihovih pooblastil ob varovanju meje, dopolnitev policijskih vrst, nakup tehnike za nadzor meje, razbremenitev policistov birokratskih opravil, ureditev azilne zakonodaje, ki ne bo več dopuščala zlorab, vzpostavitev kontaktne informacijske točke… Prav tako poslanka izpostavlja dejstvo, da migranti vedo, da Slovenska vojska na meji ne sme ničesar storiti.  Pri čemer je izpostavila, da s tem v poslanski skupini ne grajajo Slovenske vojske ali Policije, temveč želijo le pomagati pri zagotovitvi večje varnosti naših državljanov. “Da meja ni dobro varovana, kaže podatek, da vse več migrantov ujamemo v notranjosti države, namesto da bi bili zajeti na meji.”

Ni čudno, da se migranti nemoteno sprehajajo po državi
Poslanec Zvonko Černač je poudaril, da bi aktivacija 37a člena zakona o obrambi, razširila pooblastila Slovenske vojske na slovenski meji, kar pa bi pomenilo lažje delo in bolj učinkovito zaščito meje, predvsem ob dejstvu, da so slovenski vojaki že ob meji. Zanimivo je poznavanje statistike, ki jo je v razpravi izpostavil poslanec Žan Mahnič in sicer, da približno 5 kilometrov južne meje v povprečju varujeta 2 policista. “Ni čudno, da se migranti nemoteno sprehajajo po državi. Ne ustavi jih policija, temveč državljani, ki to potem javljajo policiji,” je izpostavil Mahnič in dodal, da učinkovito rešitev vidi v postavitvi ograje ob meji po vzoru Madžarske, ki bi jo dodatno varovali še vojska in policija. Slovenija ima namreč schengensko mejo, ker pa ta ni dobro varovana, posledično prihaja do kontrol znotraj schengenskega območja. “Naloga ministra bi morala biti, da bi v sodelovanju s tujimi policijami in vojskami zagotovil učinkovito zaščito schengenske meje. Tako bi pokazali celotni Evropi, kako lahko uspešno zaščitimo mejo, če seveda obstaja resna politika, ki se zaveda varnostnega vprašanja.”

Vsakotedenska policijska poročila s podatki, ki kažejo na visoko število nezakonitih prihodov in dejstvo, da so državljani zaslužni za veliko število prijetih migrantov, ker so sami tisti, ki policiste o nezakonitih prehodih obveščajo, kažejo, da smo tik pred kolapsom. Kaj šele bo, če Turčija v našo smer pošlje dodatne migrante? Slovenska vlada si pač meče pesek v obraz in si misli, da bo ograja že opravila nalogo varovanja meje, nihče pa se pri tem ne vpraša v kakšnem stanju je ta?

Hana Murn
 • samotoje

  Klub komikov, ki sami sebi pravijo vlada, se že tako očitno norčuje iz ljudi, da bomo res morali ugasniti luči, spustiti zaveso in jim povedati, da je predstave konec. Vrag je pa šalo odnesel. Za nezaupnico je že toliko vzrokov, da niti ne bo imelo smisla naštevati vseh. Pa Črnčec naj pride v DZ razložit, kako bo zaustavil islamski stampedo na Slovenijo. On je šef.

  • lauraas

   Žalostno je, da vsi vemo za stanje na meji, pa nihče nič ne upa, edino varda, pa še njih bodo zatrli. Kolinda GK je vsaj desna in “ne voli” migrante, če bo pa Milanović, bo pa isto kot Šarec!

   • Hitrivlak

    Problem je Ursola. V soboto je na zdf izjavila,da se bo zavzela za še več migranskih centrov po Evropi

    • samsara

     Saj je vendar nastavljena s strani Bilderbergov.
     Pove vse, komur pove.

     • Hitrivlak

      Meni ja. Marsikomu pa ne. Ursola nadaljuje politiko Merkelce, Seehoferja ter Webra,ki so iz istega gnezda nastavljeni.

     • Novakec1

      Še pred njenim ustoličenjem sem reku da počakite da pokaže svojo farbo, je orengi mavrična.

     • Hitrivlak

      Sem tudi jaz rekel nekaj podobnega in bil tukaj od marsikoga popljuvan od strani nove pa za 24 ur blokiran. Ursola je kahl v nemski obliki

   • koza

    Kolinda je izgubljena punčka, ki noče iti na soočenja zdaj, ko je predvolilna kampanja, vsaki dan kaj butne pa ostane živa, ona je igračka Plenkija, on pa ni desni, ker je prišel na čelo HDZ, da bi uničil to stranko; pravijo da bi bilo bolje, če bi bila zadnja 2 meseca na bolniški, ne bi gluparij govorila, npr, da je vozila otroke v Vukovar, ko še niso bili rojeni, pa Bandiču skorimpiranemu bo nosila kekse v zapor, pa neko torto mu je dala in celo pela; pri Istanbulski in Mara-kešu se ni oglasila, oz. ko so pokradli glasove za referendum;
    ona je trenutno vrhovnica HV, pa nič ne govori o meji z BiH in problemih policije, edino dr. Škoro govori o vojski na meji, Hrvaška bo sedaj predsedovala EU, 6 mesecev, ima nalogo narediti plan oz. vizijo EU, “baš me zanima što će to biti pod Plenkijevom komandom”, oz. EU birokratom

   • Marija

    Saj jim ne sledimo.Vsi dolenjci bi sedaj morali biti ob meji,ne pa da jim hodijo Štajerci,ja ali ste mislili,da bodo Siška pustili,da jim bo kvaril posel?Ali bomo naredili vstajo sedaj ko bo Šiško zaprt.Jih bo zopet 20 pred zaporom.Sami smo krivi za stanje kot ga imamo.Jaz stara ne morem na mejo,kje so mladi?Če se jim fučka pač nič naj zapravijo državo bodo potem lepše živeli.Lahko noč.

 • AlojzZ

  Bo Janez organiziral referendum o odstopu vlade. Nič se bati! Janez ima nas rad!

  • Ivan Ivanovič

   Janez spi spanje pravičnega.

  • Steiermark

   Ali mi lahko razložiš, zakaj bi naj za vso to jugoislamsko sranje, kar z vlade,, ki ga podpirajo in povzročajo rdeči in zblojeni “volilci”, ki se volitev ne udeležujejo in ko jim kaj v zvezi s tem rečeš, odgovorijo, saj glas enega ne bo nič spremenil ali pa, kaj pa mi moremo……zakaj bi pa naj za to, da butasti slovenceljni butasto “volijo” ali se volitev ne udeležujejo, odgovarjal JJ?

 • Jernej

  Vlada laze in to vsak v Slo dobro ve. Lp

 • Ivan Ivanovič

  To niso migranti, ampak invajderji na Evropo in Slovenijo, ki jim na vse kriplje pomagajo domači izdajalci in peta kolona.

  • Hitrivlak

   In Ursola hoče po Evropi graditi migrantske centre. To je izjavila v soboto na ZDF

 • Ivan Ivanovič

  je v javnost prišel nov videoposnetek, ki prikazuje, da je “ograja” na široko odprta!
  ***
  Pa saj je jasno, da Serpentinek spušča ilegalce v državo in da se mu fučka za lokalce. On si je zgradil zid okrog bajte, pa še varnostniki ga varujejo. Ljudstvo pa: =bitese!

 • JANEZ GUS

  Bando,ki samo sebe imenuje vlada,bi bilo treba nagnat na mejo,da jo čuva.

  • lauraas

   Ja, a kdo jo bo nagnal???

  • WISKY 1000

   Na Dob z njimi,UNIČEVALCI SLOVENIJE.

 • VERZIFIKATOR

  Boštjan P. Cefizelj

  SEBASTJAN POKLJUŠKI IN TURKI

  Turki bližajo se že Butalam,
  na Hrvaškem bijejo zvonovi,
  streljajo čez Uno že s topovi,
  prava paša za oči zijalam.

  Skličejo Butalci starešine,
  vladajo Butalam ki trenutno,
  a vznemirjenje ni prav občutno,
  eden pravi, vsaka stvar da mine.

  Le Tepanjčani so srboriti
  predlog dali, naj na mejo straže
  se postavi, ker tako bo laže
  Turke pravočasno še odkriti.

  Nič Butalcem to se ne dopade,
  je nevarno bojda za stražarje,
  škoda tudi jim je za denarje,
  predlog brž tepanjski s tem odpade.

  Umnež zdaj butalski se oglási,
  Sebastjan Pokljuški po imenu,
  mož, ki služi svojemu namenu,
  Sebastjan spregovori počasi.

  »Tablo je na mejo nam nabiti,
  Turkom vstop da tu je prepovedan,
  potni list je namreč zapovedan,
  s tem Butale zlahka bo rešiti.«

 • Andrej

  Komunisti se niso nikoli borili ZA lasten narod, ampak vedno PROTI lastnemu narodu. To je osnovna lastnost komunizma. Slovenski komunizem ni nikakršna izjema, ampak nasprotno, potrjuje to dejstvo. Ampak, Janša pa le ni.

 • Minovak

  Da migranti lahko prehajajo mejo, ima zasluge naša vlada, ki jih za velike denarje prevaža čez državo. Eno tovarišico so slučajno odkrili (dokazano) in, ker je bila njihova, je vse potihnilo, na sodišču pa BO oproščena. Samo zato, tako zelo zagovarjajo migrante, ker imajo korist od tega in to je plačan šverc, za njih je to – legalno. Slovenske ovce pa nič…do skrajnosti bolano.

 • rubec

  Ta vrata je šiško odprl, da bi migranti fasali revmo. Lukav tip, tega se še jaz ne bi spomnil.

 • gabrijelobid

  Naši policaji pravijo naj se zaklepamo v hiše.Bolno…po drugi strani pa preganjajo varde.

 • pajot

  https://www.youtube.com/watch?v=hBlB8RAJEEc

  Dobrodošli prijatelji inženirji,piloti,kirurgi. Naši kurenti vas čakajo.

 • Franc Šink

  Tehnična sposobnost pomeni rdeče pobarvan kramp.

 • JANEZ GUS

  Se jim pa takoj vidi,da so visoko izobražen kader.Ane ciganka Tomička in Fajonka.

 • piko8

  Bolj sposobni, kot naša rdeča GOLAZEN!!

 • Miro Jereb

  Za KOZLAT.

 • Peter

  Je pa res, da je nekdo odstranil tablo Wilkomen, no.

 • Peter

  To je bilo tiste dni, ko je Turek, krivoverna ta nesnaga, strašil po deželi in robil živino in mladino.
  Pa so se zbali tudi v Butalah, da ne pride krivoverna ta nesnaga še nad nje, in so imeli vzroka, da se boje, kajti so bili ponosni na svoje krave in junce.
  Pa so moževali in sklenili, da se brez boja ne udajo. Nego da na cesti, ki jim pelje v staroslavne Butale, postavijo napis: »Turkom prepovedana pot!«
  Še se je oglasil glas: »Ne bodimo zajci! Napišimo: »Strogo prepovedana pot!«
  Pa je navdušeno obveljala županova, da s Turkom nič usmiljenja in se naj zapiše: »Najstrože prepovedana pot!«

  btw, preden prepovedo še Butalce, no.

 • Peter
 • Artur

  Izraelski medij: Židovska organizacija iz Njemačke financijer masovne imigracije brodom Ocean Viking
  https://tribun.hr/izraelski-medij-zidovska-organizacija-iz-njemacke-financijer-masovne-imigracije-brodom-ocean-viking/

  • Felikss_AH

   AH je pravilno lociral problem… reševanje problema pa je izvedel povsem blesavo in nesmiselno… in nam s tem natovoril hohokaust vzvod s katerim nas vse hebejo v zdrav mozak

 • Artur

  Tudi naša krivosodna fašistična banda nam bo po komandi EU NWO satanistov kmalu naložila kazensko odgovornost pred kritiziranjem primitivne, parazitske, migrantske drhali. Pod vladavino naših levih narodno izdajalskih hlapcev se tudi nam poraja EU NWO fašizem najhujšre vrste.Izredno butast pohleven narod pa kot ovce na “klanje”.
  Odvjetnik blizak EU: Novi zakon će učiniti kritiziranje masovne imigracije nezakonitim
  https://tribun.hr/odvjetnik-blizak-eu-novi-zakon-ce-uciniti-kritiziranje-masovne-imigracije-nezakonitim/

 • Felikss_AH

  Ma nehajte že enkrat s to “ograjo”… ta vrtna ograjica je blef za domačo rabo da nezainteresirana dremava raja ima “občutek” kako vladne kakalicije “skrbijo” za varnost… in bila je še priložnostni zaslužek za prikoritniško “podjetnost”… kar mene zadeva lahko jo tudi odstranijo… nobene razlike ne bo. Če se res hoče konkretno lotiti te problematike potem pot pod noge pa na UNHCR v Ljubljani ki je podružnica UNHCR za Evropo, katerega center je… surprise surprise … v Budimpešti… Orbanu pod nosom.

  AKTIVNOSTI UNHCR V SLOVENIJI – Podpora vladnim institucijam pri skrbi za “ranljive skupine”. Pisarna v Ljubljani koordinira delo na terenu, se vključuje v aktivnosti sodelovanja nevladnih organizacij, sodeluje z vladnimi organi in je aktivna na področju informiranja beguncev ter splošne javnosti. Od leta 2008 UNHCR v Sloveniji v sodelovanju s partnersko nevladno organizacijo (PiC – Pravno informacijski center za nevladne organizacije) izvaja spremljanje dogajanja na mejah, da bi zagotovil prosilcem za azil dostop do ozemlja in azilnih postopkov in s tem zaščitil prosilce za azil pred prisilnim vračanjem na območje, kjer bi bila njihovo življenje ali svoboda ogrožena. UNHCR si tudi prizadeva zagotoviti prosilcem za azil učinkovito pravno svetovanje in informacije in tako preprečiti njihovo upravno pridržanje. Prav tako spodbuja vlado k vključitvi ukrepov za integracijo beguncev v širši sklop integracijskih politik, programov in načrtov, pripravljenih za migrante

  UNHCR Delovna skupina za zaščito beguncev se tedensko srečuje in preglejuje stanje glede zaščite beguncev ter oblikuje predloge za izboljšave ter akcijske načrte za informiranje o možnostih zaščite, predvsem v povezavi z zaprositvijo za azil v Sloveniji in dostopom do azilnih postopkov … Članice te delovne skupine so UNHCR, UNICEF, IOM (Mednarodna organizacija za migracije), PiC (Pravno-informacijski center), Mirovni inštitut, Amnesty International, Slovenska filantropija in Inštitut za afriške študije.

  UNHCR Delovna skupina za humanitarno pomoč se prav tako srečuje na tedenski ravni… redno spremljajo stanje na terenu in skupaj načrtujejo izboljšave in boljšo koordinacijo z državnimi organi, predvsem Uradom Republike Slovenija za zaščito ter Policijo. … Od leta 2005 se Slovenija redno vključuje v ocenjevanje z udeležbo z namenom, da identificira pomanjkljivosti in predlaga skupne rešitve. V tem kontekstu ocenjuje tudi izvajanje globalne strategije UNHCR za zagotavljanje enakih pravic (Age, Gender and Diversity – AGD). UNHCR se zavzema tudi za RAZVOJ PROGRAMA ZA PRESELITVE … skratka to je tisti zloglasni UN REPLACEMENT RESETTLEMENT (Zamenjava Prebivalstva) program – – več je itak tu – https://www.unhcr.org/si/2571-sio-nasunhcr-v-sloveniji-html.html

  Torej vse je jasno… UN in UNHCR, mega papak EU in njen mini papak Slovenija samo izvajajo direktive ki so im dane s strani Globalistične NWO Alianse. Te sorte pa so predvidene za Zamenjavo Evropskega Prebivalstva – https://www.unhcr.org/si/o-nas – točno tako kot je Kalergi opisal že leta 1925

  • šmentanamuha

   Absurd vseh avsurdov: istočasno, ko vlada postavlja ograjo za zaščito meje in tja napotuje policiste in vojake, financira nevladne organizacije (PIC itd.), ki ilegalcem pomagajo skrivoma prečkati mejo. Shizofreno. No, ilegalci pravijo temu igra (game).

   • Felikss_AH

    Če še nisi pejd na portal Tribun katerega linke je pravkar prpopal Artur… izjemna kolekcija izvirnih svinjarij ki jih šele z veliko časa in goro brskanja najdeš po Internetu… tu imaš pa servirano koncentracijo najbolj vroče tematike

 • Artur

  Pro-izraelske organizacije na čelu prihvatnih centara za imigrante u Grčkoj
  https://tribun.hr/zidovske-organizacije-na-celu-prihvatnih-centara-za-imigrante-u-grckoj/

  • Felikss_AH

   Jaz sem bolj prpopan na Anglofonske portale… zato pa so tvoje raziskave zlata vredne… tale tribun portal je fenomenalen in pravo odkritje da vsaj pri naših sosedih obstaja nekaj takega. Nič čudnega da se Slovenistanska kominterna raje povezuje s Srbijo kot pa z prvim sosedom… in enako oni drekač plemeniti… resna škoda je da nimajo komentarjev

   • Artur

    Malenkost, tudi tvoji prispevki so špica sicer pa neprestano iščem in rujem kot krtica po spletu za takšnimi informacijami in uživam v vlogi razbijalca Kurčanovega Slovenistanskega kominternovskega agitpropa zdaj koliko tega Slovenclji, kar mi pripopamo obrajtajo je druga zgodba a bojim se, da ne preveč ali pa sploh nič kvečjemu peščica nas ostalih zvedavih v kontra smeri kateri nismo na njihovi tovarišijski liniji.

    • Felikss_AH

     Kako je ZOG aktiven se lepo kaže v temu da mi je komentar o UNHCR Slovenistan pravkar označen kot spam in seveda umaknjen… na sumu pa imam spet globalistični diskurc, ker navajam besede in naslove v angleščini… pa bom še enkrat pozkusil razsekano in bom videl če bo obstalo.

     Napisal sem da naj se neha s to ograjo ker je ta vrtna ograjica navaden blef za domačo rabo da nezainteresirana dremava raja ima “občutek” kako vladne kakalicije “skrbijo” za varnost… in bila je še priložnostni zaslužek za prikoritniško “podjetnost”… kar mene zadeva lahko jo tudi odstranijo… nobene razlike ne bo. Če se res hoče konkretno lotiti te problematike potem pot pod noge pa na UNHCR v Ljubljani ki je podružnica UNHCR za Evropo, katerega center je… surprise surprise … v Budimpešti… Orbanu pod nosom.

     • Felikss_AH

      NADALJEVANJE 1

      AKTIVNOSTI UNHCR V SLOVENIJI – Podpora vladnim institucijam pri skrbi za “ranljive skupine”. Pisarna v Ljubljani koordinira delo na terenu, se vključuje v aktivnosti sodelovanja nevladnih organizacij, sodeluje z vladnimi organi in je aktivna na področju informiranja beguncev ter splošne javnosti. Od leta 2008 UNHCR v Sloveniji v sodelovanju s partnersko nevladno organizacijo (PiC – Pravno informacijski center za nevladne organizacije) izvaja spremljanje dogajanja na mejah, da bi zagotovil prosilcem za azil dostop do ozemlja in azilnih postopkov in s tem zaščitil prosilce za azil pred prisilnim vračanjem na območje, kjer bi bila njihovo življenje ali svoboda ogrožena. UNHCR si tudi prizadeva zagotoviti prosilcem za azil učinkovito pravno svetovanje in informacije in tako preprečiti njihovo upravno pridržanje. Prav tako spodbuja vlado k vključitvi ukrepov za integracijo beguncev v širši sklop integracijskih politik, programov in načrtov, pripravljenih za migrante

      UNHCR Delovna skupina za zaščito beguncev se tedensko srečuje in preglejuje stanje glede zaščite beguncev ter oblikuje predloge za izboljšave ter akcijske načrte za informiranje o možnostih zaščite, predvsem v povezavi z zaprositvijo za azil v Sloveniji in dostopom do azilnih postopkov … Članice te delovne skupine so UNHCR, UNICEF, IOM (Mednarodna organizacija za migracije), PiC (Pravno-informacijski center), Mirovni inštitut, Amnesty International, Slovenska filantropija in Inštitut za afriške študije.

     • Felikss_AH

      NADALJEVANJE 2

      UNHCR Delovna skupina za humanitarno pomoč se prav tako srečuje na tedenski ravni… redno spremljajo stanje na terenu in skupaj načrtujejo izboljšave in boljšo koordinacijo z državnimi organi, predvsem Uradom Republike Slovenija za zaščito ter Policijo. … Od leta 2005 se Slovenija redno vključuje v ocenjevanje z udeležbo z namenom, da identificira pomanjkljivosti in predlaga skupne rešitve. V tem kontekstu ocenjuje tudi izvajanje globalne strategije UNHCR za zagotavljanje enakih pravic (Age, Gender and Diversity – AGD). UNHCR se zavzema tudi za RAZVOJ PROGRAMA ZA PRESELITVE … skratka to je tisti zloglasni UN REPLACEMENT RESETTLEMENT (Zamenjava Prebivalstva) program – – več je itak tu – https://www.unhcr.org/si/2571-sio-nasunhcr-v-sloveniji-html.html

      Torej vse je jasno… UN in UNHCR, mega papak EU in njen mini papak Slovenija samo izvajajo direktive ki so im dane s strani Globalistične NWO Alianse. Te sorte pa so predvidene za Zamenjavo Evropskega Prebivalstva – https://www.unhcr.org/si/o-nas – točno tako kot je Kalergi opisal že leta 1925

     • Artur

      Super, sem si že vse prekopiral in shranil za vsak slučaj.

   • koza

    se spomnite portala Pandora, ta je bila tudi Hrvaška, pa so jo ukinili, ker je bila preveč direktna, sploh, ker so objavljali kaj delajo soc.turisti v Nemčiji, nakar so jo utišali, sedaj ima probleme urednik portala Istinom protiv laži, celo ga tožijo, malo promocije hrvaškega portala PODCAST VELEBIT, danes je bil gost Boštjan M. Turk, urednik podcasta je x-krat odpuščeni novinar Marko Jurić, obdeluje zanimive teme, p.s. dečka jaz sem dala link za tribun, me pa veseli, da vsaj nekdo prelista portal, ne samo članek; LP

    • Felikss_AH

     OK… potem priznanje tebi… sicer pa Artur ne bo prikrajšan za “razveljavljeno” link-“avtorstvo”… ker tudi sam producira goro drugih dobrih linkov. Osebno vsakomur ki postreže z dobrimi linki priznanja in spodbude da to počnete tudi v naprej… še posebej ko gre za portale v jezikih iz bivše YU… ki so domnevno lažje berljivi mnogim. Ostaja pa resno vprašanje… ki ga je že izpostavil Artur… koliko tu prisotnih sploh skoči na te portale

     • koza

      hvala za info o Pandori, jaz sem kar dajala Hrvaške linke prav zaradi lažjega razumevanja od 2015, nakar so me blokirali 2017, se vidi od kdaj sem na novo prijavljena, tudi Novi svjetski poredak, pa so me kar žalili, ni bila pomembna vsebina torej, sedaj pa ko vrag jemlje šalo pa kar blokada verjetno, pa vseeno vaju rada preberem, nekak pozabim pa pluske dajat, pogrešam Doba, ha, ha; sedaj sem nekak pristala pri Krešimir Mišak – oddaja Na rubu znanosti, pubec je še 2010 govori o NWO, pa Davor Pavuna – fizik, včasih pojma nimam kaj govori ampak je prepričljiv, seveda sta oba Hrvata; najnovejši info iz bosanskih strani – črnogorski policaj ustreljen s strani turista, ki je pozabil documente

  • Polh Dobri

   Le zakaj je Dolfe tako ljubil Židane.

 • Oregon

  tožit Mirota in vse takrat vpletene iz njegove skorumpirane vlade za nenamensko in malomarno porabljen davkoplačevalski denar. Ta Miro si res norce dela iz ljudi, ampak dobesedno.

 • Artur

  Butalska Desnosredinska opozicija pozvala Slovence, da bi bolj(na guzico) ljubili (etnično čisti) Izrael.
  Donald Trump pozvao Amerikance da „više vole Izrael“
  https://tribun.hr/donald-trump-pozvao-amerikance-da-vise-vole-izrael/

  • Hitrivlak

   Artur,da ti dam plus moram iti na disqus. Direkt na novi ne gre niti ne morem dati komentarja pod tvoj post

   • Artur

    Hvala, malce nenavadno moram priznati .

 • Artur

  „Fact checking“ portal bez ijednog konkretnog argumenta pokušao „raskrinkati“ Kalergijev plan kao „teoriju zavjere“
  https://tribun.hr/fact-checking-portal-bez-ijednog-argumenta-pokusao-raskrinkati-kalergijev-plan-kao-teoriju-zavjere/

  Nakladanje Našega Kalergijevega panevropskega Larisa Gaiserja naslednika Kučanovega hlapca F.Bučkota (Lustracija ? Samo čez moje truplo!)
  France Bučar je bil Kučanov hlapec
  https://reporter.si/clanek/slovenija/france-bucar-je-bil-kucanov-hlapec-471903

  Če so migracije zgodovinsko neizbežno dejstvo, to še ne pomeni, da moramo predati naš način življenja, vrednote, tradicije ali kulturo. Samo če se bomo kot Evropejci zavedali naše izjemne posebnosti, bomo lahko zagotovili prihodnost našemu prostoru in primerno sprejeli vanj migrante.
  Plan Kalergi ali preprosta resnica o veliki in “neresnični zaroti”.
  https://www.portalplus.si/3042/plan-kalergi-resnica-o-veliki-neresnicni-zaroti/

 • Striženje ovac

  Ograja je samo psihološka varka ter zapravljanje davkoplačevalskega denarja in plenjenje provizij posla.

  • Slovenec

   To povejte Orbanu, ki ima mir in red v državi.

   • Striženje ovac

    Tisti, ki je postavil ograjo na Mađarskem si je zavoroval politične točke ter napolnil žep. Mađari migrirajo v Nemčijo in ostale zahodne države ne obratno.

 • lokec

  Naj pridejo migranti, da čim prej uničijo Zlovenijo.

 • Artur

  Navali folk!
  Kava rješava demenciju
  https://tribun.hr/kava-rjesava-demenciju/

 • PLavi-mil

  Šarec – veleizdajalec.

 • NoName

  Kršenje človekovih pravic se nadaljuje, meni, ki sem proti tej prihajajoči drhali, ki se množijo kot podgane so te pravice kršene, če tega ne želim, mi prosim vladajoči to omogočite, saj v nasprotnem ne morete govoriti o enakosti niti ne o varovanju človekovih pravic, če jih meni kakor istomislečim nenehno kršite.
  Ta drhal nima kaj iskati na našem ozemlju.
  Če že katerega če sploh katerega ulovite, jih vsaj pred izpolnitvijo prošnje za azil prisilite, da bodo pobrali vse smeti svojih akbar bratov.

 • gimme21zebra zebra

  Nekatere lokalne skupnosti je motila ograja, pa so jo umaknili ali pa sploh niso postavili, potem pa imamo takšne “luknje”. Lovce moti ograja zaradi divjadi, ki je ostala na Hrvaški strani, kmete moti, ker ne morejo do svoje njive, ob Kolpi pa bi se radi kopali med trupli utopljenih migrantov in tako naprej.

 • mona lisa

  In potem se preganja in hoče zapret Šiškota. Bolno. Plačat in nagradit bi trebalo ljudi ki varujejo mejo kajti vlada in politika še celo pomaga tem kozojebcev.

 • maček ivan

  Vprašanje časa je kdaj se bo v Evropi okrepila desnica. Takrat bojo taborišča smrti dobrodelne ustanove. Zažganci pazite se, ne bo heca. Boste gnoj za lončnice, hrana za pujse je boljše kvalitete.

 • maček ivan

  Ja, ko ti pride en zažgan, še nekak, ko prideta dva, malo težje. Ampak ta gamad navali v gručah. Bo treba res doživet da vas bo ta gamad razfukala???… Ja mogoče bo pa kočno komu “blisnilo”….

 • maček ivan

  SLOVENCI, treba se bo povezati, kot leta 91-ga.

  • Amerikanc

   Tako kot so se Romuni leta 1989; pa bo mir.

 • Marija

  Smisel te ograje je,da nekdo dobi provizijo.

 • Amerikanc

  Očitno smo med migranti poznani kot poceni turistična destinacija.

 • lena

  Se en dokaz, da se vlada dela norca iz ljudi, na sirom odprta vrata in to namerno, policaji pa gledajo vztran, ali pa jih nikjer ni. Ter gonja proti vardi, ki vse to razkriva. Dragi slovenci, morate biti zares totalni idijoti, ali izprijenci, ki koristite privilegije, ce podpirate vse to, kar pocne vlada!