fbpx

Viri iz NPU razkrivajo, kako je nastajalo pismo podpore Muženiču in kdo vse si ga je podajal

Mitja Gregorc, ki vodi preiskavo nakupa mask in ventilatorjev, je po naših infomacijah iz NPU sredo posvetil pisanju pisma. Ali po urgenci Muženiča (desno), insajderji ne znajo povedati. (vir: Škandal24)

V krizi zaradi koronavirusa vlada posebno vzdušje tudi znotraj Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). Večina preiskovalcev namreč dela od doma. In tako večina s pismom podpore zamenjanemu šefu NPU Darko Muženiču, ki ga je zaradi neuspešnosti preiskave pranja iranske milijarde v takrat še državni NLB specializiranim tožilcem naznanil ekonomist Rado Pezdir, ki so ga včeraj objavili mediji, sploh ne ve ničesar, pripovedujejo viri iz NPU.

Spet je “glavni zvezdik” kriminalist, ki ga je slovenska javnost spoznala v časih, ko je bil dopoldne kriminalist, popoldne pa izterjevalec brez soglasja Generalne policijske uprave, Mitja Gregorc. Tisti Gregorc, ki mu je Muženič prepustil preiskavo nakupa mask in ventilatorjev, kar smo razkrili včeraj.

Ideja za pismo podpore je v kolektiv prinesel prav Gregor. Ali mu je tudi to prepustil Muženič, viri ne vedo.

A pobudnik pisanja je tokrat pripravo osnutka menda prepustil ženski roki. To naj bi opravila Tina Pahor, potem pa sta pismo še malce sestavljala skupaj. Viri pripovedujejo, da se je priključil še Marko Košir. A kljub temu, da so bili trije, jim ni uspelo izpovedati podpore Muženiču, zato naj bi delo končala Tanja Čevriz, ki je tudi med kolegi lobirala, naj pismo podprejo. Na koncu je v javnost vseeno romalo pismo, iz katerega ni razvidno, kdo naj bi bili podporniki.

Na koncu je v igro spet vskočil izkušeni Gregorc, ki ima s takšnimi pismi že kar nekaj izkušenj. S tistim, ki ga je podpisal kot Andrej, je po pisanju Požareporta “vnesel nemir” v policijske vrste.

Škandal24