fbpx

Vse za nastanek koalicije KUL: NA RTV Slovenija bi vsem, ki ne ubogajo Karla Erjavca kar zvijali roke?!

Foto: Twitter

Potem ko je za Roberta Polnarja izvršni odbor stranke DeSUS podprl pobudo za njegovo izključitev iz stranke, je ta v Državnem zboru povedal, da namerava ostati član poslanske skupine DeSUS in poudaril, da iz nje lahko izstopi le sam. Polnar več kot očitno Erjavcu povzroča sive lase, videti pa je, da ni edini. “Poleg Roberta Polnarja bo treba roke očitno zvijati poslancu Branku Simonoviču,” so namreč povedali na javni televiziji. Na čigavem zelniku je to zraslo, ne vemo, niti ne vemo, kdo konkretno se bo tega zvijanja lotil. Je pa več kot očitno, da so za koalicijo KUL pripravljeni narediti vse.

Včeraj sta na organih stranke z izstopom iz koalicije soglašala dva od petih DeSUS-ovih poslancev, ki sta člana organov – Franc Jurša in Jurij Lep. Poleg Roberta Polnarja bo treba roke očitno zvijati poslancu Branku Simonoviču, nad katerim visi nelegalizirana stanovanjska enota s teraso. Karl Erjavec je tako danes državni zbor zapustil molče z zgolj tremi poslanskimi glasovi v žepu,” so povedali v Dnevniku RTV zapisali na portalu MMC, kaj natanko so mislili z zvijanjem rok poslancu Branku Simonoviču, pa ni povsem jasno. Se je morda izkazalo, da izločitev iz stranke ni dovolj učinkovita in, so se v stranki upokojencev odločili uporabiti drugačne metode za eliminiranje drugače mislečih?

Polnar je namreč znova poudaril, da Erjavec ni bil izvoljen v državni zbor in nima nikakršnega vpliva na delo in razvoj poslanske skupine. V sredo so se po njegovih besedah poslanci DeSUS-a sicer dogovorili, da bodo ohranili poslansko skupino v zdajšnji obliki tudi zato, da ohranjajo status strokovne službe, ki je nanjo vezana. Robert Polnar se je znašel v nemilostI Erjavca, ko se je jasno in javno uprl njegovim nameram po odhodu stranke DeSUS in sedanje vladne koalicije: “Osebno sem proti takim eksperimentom, in sem tudi povedal, da z mojega stališča, kot poslanca Državnega zbora RS kaj takega ne pride v poštev, da kaj takega ne bom podprl in da ostajam podpornik aktualne vladne koalicije,” je med drugim povedal Polnar. No, Izvršni odbor DeSUS je kmalu po teh besedah podprl izločitev Polnarja iz stranke, vendar pa Polnar očitno nima pravega namena, da se odstrani z mesta člana poslanske skupine, ne glede na Erjavčeve pobožne želje.

Ni pa bila to včeraj v Dnevniku RTV edina taka cvetka. Gledalci so opozorili tudi na to, so v želji črnjenja stranke SMC, ki se je ravno tako javno opredelila, da ne misli podpreti Erjavca, v prispevku kazali stare posnetke, na katerih so poslanci brez zaščitnih mask. Na družabnih omrežjih je kmalu za pričakovati napadanja in zgražanja, saj se je že večkrat izkazalo, da datum ni pomemben, kadar želijo prikazati člane koalicijskih strank kot kršitelje svojih lastnih ukrepov, za katere pa organi pregona navadnim državljanom nepravično napišejo visoke kazni.

No, za piko na i, pa so Kosovo prikazali v Albaniji, tja naj bi namreč odšel vojak, ki je bil pred mislijo dvakrat pozitiven na covid-19. So na RTV-ju postali malomarni, ali pa imajo zgolj toliko dela z rušenjem vlade, da se s takimi obrobnimi zadevami, kot je geografija, pač nimajo časa ukvarjati? Glede na to, da morajo slovenska gospodinjstva prisilno plačevati za odkrito pristransko poročanje in osnovnošolske napake,  vse skupaj res presega vse meje dobrega okusa.

Foto: Twitter

Sara Kovač