WC revolucija se nadaljuje – Unisex stranišča tudi v študentskem zdravstvenem domu na Aškerčevi v Ljubljani

Unisex WC v študentski ambulanti na Aškerčevi ulici v Ljubljani. (Foto: Twitter)

Slovenska WC revolucija se nadaljuje. Po družbenem eksperimentu na Fakulteti za družbene vede v javnost prihajajo informacije tudi o drugih ustanovah, ki so se odločili za podoben korak. Skupne toalete imajo namreč tudi v študentski zdravstveni dom na Aškerčevi v Ljubljani. WC kabina ima le ena vrata, v njem sta sicer dva WC-ja, a vse v “skupnem” prostoru. Med obema WC-jema je le stena, ki loči le pol prostora in ne celega. Tako lahko vsak obiskovalec ali obiskovalka (“ali kakšen drug spol, kakor se kdo počuti namreč”) vidi drugo osebo, kako opravlja svojo potrebo.

V luči spodbujanja tako imenovane politične korektnost, enakosti med spoloma ter zavedanja o pravicah transspolnih oseb so pred kratkim na  FDV uvedli tri nova stranišča uvedel v pritličju, eno pa v bližini mednarodne čitalnice, ki se nahaja v prostorih Osrednje družbosloven knjižnice Jožeta Goričarja. Slednje je bilo pred tem stranišče namenjeno ženskemu spola, ostala tri pa so bila ločena za ženske, moške in invalide.

Marsikateri nekdanji študent je upravičeno razjarjen, ko vidi, da so v prostorih fakultete, ki jo je nekdaj z veseljem obiskoval, pričele uvajati izprijene levičarske ideje. Kljub temu, da LGBT-aktivisti vztrajajo pri vedno več spolih, pa je dejstvo, da sta biološka spola dva. Jeznih komentarjev na družbenih omrežjih pa ne zmanjka niti sedaj.

Francozinja Lea Aymard širi revolucijo za enakost spolnih WC-jev
Doma nimamo ločenih stranišč. Vsi uriniramo v isto stranišče in to ni nikakršna težava. Torej res ne razumem, zakaj bi bila težava na javnih straniščih,” je pojasnila Lea Aymard, transženska, mamica in aktivistka iz zavoda TransAkcija, je izjavila na Siolu.

Transpolna Francozinja Lea Aymard (Foto: Facebook)

 

Luka Perš

 • Anton

  Če prav razumem mora baba stoje scat dec pa sede.

  • šmentanamuha

   Baje da ene babe resnično hodijo na pisoar scat, mi je povedal včeri edn Ljubljančan.

  • RATATA

   Moj dolgotiči kumerat mora že od polnoletnosti sede scat, ker ima težave z globino, namreč, je bolj visoke rasti in bi se mu v glavi zvrtelo, da bi še revež padel, če bi stal in tako globoko gledal.

 • marker

  Tisti zmešani Francozinji, našim leftardom in LGBT lahko povem, da doma uporabljajo skupno stranišče člani družine, ki se poznajo. Na javnih mestih pa uporabniki stranišč niso družinski člani, ki se sploh ne poznajo ali samo bežno in potrebujejo zasebnost pri tem opravilu. K sreči taki moteni osebki nimajo potomcev in bo narava uredila po svoje.

  • Lustrator

   Problem je v tem, ker imajo v libtardiranih državah pravice za posvojitve otrok in je odveč govoriti s kakšnim zgledom bodo vzgojeni njihovi ugrabljeni “potomci” in kako jih bo to psihološko deformiralo do smrti. V tem je hec vseh marksističnih poddomen – sami s sabo so obsojeni na samouničenje že v eni sami generaciji, a vedno znova preživijo, ker se kot virus širijo še na ostale – idejno neokužene celo do te mere, da so njihovi največji promotorji tisti, ki jim sami najbolj neposredno škodijo (nekoč delavci, danes muslimani, temnopolti, geji, lezbijke, ženske,…)

   Človeška neumnost je brezmejna, razumi kdor more.

  • Andrej

   Doma imamo skupno stranišče, ampak vedno le za enega naenkrat. V vratih je ključ. Pa se poznamo.

 • Novakec1

  Čimprej treta da red med temi zblojenci naredi, kolateralna škoda bo zanemarljiva.

 • Artur

  Levi idioti na pohodu, zombiran butast narod pa to mirno prenaša namesto, da bi začel z racijo in s pucanjem te izprijene leve nesnage, ki mu seže že do grla.

 • šmentanamuha

  Evo vam jih transgenderjev, zdaj so prilezli iz svojih jazbin in lukenj in pričeli obračati stvari na glavo. Elitna marginalna skupina. Vsi se jim klanjajo, spreminjajo zakone, stranišča, ni da ni …In ovce kar kimajo, ja če pa so bogi, treba jim je pomagat. Šur, nenormalno postaja normalno in obratno.

 • Van Der Waals

  DOMA SE POZNAMO. MED TEM KO PA NA JAVNIH STRANIŠČIH SE NE. ČUDNO DA BABE NE PROTESTIRAJO!
  IDIJOTI LGBT!!!!

 • murgl

  ko smo bili v jugo vojski smo imeli resen problem, ker so Albanci na WC-jih uporabljali vodo za pranje riti in so jo s sabo prinesli v stekleni flaši (še ni bilo plastenk). Vsaki uporabnik WC-ja je po uporabi zabrisal še flašo v čučevac, ki se je običajno razbila in zamašila WC. No in potem je voska še vedno hodila srat v zamašene WC-je in že v enem dnevu je postala zadeva neznosna. In potem so oficirji prisilili vojake, da so to sranje odmašili in je bil za nekaj časa mir. Tako se je to dogajalo iz dneva v dan iz tedna v teden in meseca v mesec. Nič se ni dalo narediti. Potem pa se je enkrat verjetno štab garnizije spomnil in poklicali so vodovodarja, ki je v dva WC-ja napeljal vodo in pipo. In glej ga čudo, tudi enkrat več nismo imeli zamašenih WC-jev. To zgodbo naj nihče ne razume kot poziv k državljanski nepokorščini!

  • marker

   Drži. Enako sem tudi jaz doživel v Makedoniji.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Slovenija postaja dežela buzarantov in lezbik.

  • RATATA

   kot ves svet

   • DOMOVINSKA LIGA

    Žalostno.

    • RATATA

     gnusno!! Bo treba po domače porihtat situejšn, če ne bomo dobil žveplo z lufta, kot Sodoma in Gomora!

  • AlojzZ

   Slovenija postaja dežela buzarantov in lezbik.

   Trenutno to že zgleda tako, a jutri bo muslimanski. Žal je zelo majhna verjetnost, da sekristjani prebudijo.

   • WISKY 1000

    Zato pa naslednjič vsi volimo SDS,da počisti in reši Slovenijo

 • SALZ

  Kaj pa če sem jaz ženska in hočem lulati kot moški ker se počutim moški in hočem imeti pisoar in ker ga ni so mi kršene pravice, spol pa itak lahko menjam vsak teden, kakor se pač počutim.

  • RATATA

   Franceta poklič, je vodovodar ti lohk vse porihta in predihta. Ti povem, da tako super podometni splakovalni kotliček zmontira, da se ti, če boš imel mal večji jopič oblečen sploh ne bo vidlo. Ror pa sploh ne, ker ima gibljive, zvijave … se boš lahko sama sebe pofukala…., alpa pofuku…

   • Ehbolimedžoko

    Si pa praktičen, kot zmeri. :)

  • to_mi_delaj

   ce si moski in mislis da si zenska, potem nekaj ni uredu med tvojimi usesi

  • marker

   Če imaš lulčka pojdi v moškega, drugače pa v ženskega. Kaj se pa ti počutiš, pa nas ne briga.

 • Antonius

  S spolno prenosljivo boleznijo bi bil jaz pripravlje, da se poščijem doma pri vsakomur, ki zagovarja istospolni wc.
  Sicer pa, ne bodimo naivni, ženske v javnih straniščih tudi lulajo stoje.
  Problem je, ko se na poscani sekret usedeš, takrat namreč se lahko z marsičem prenosljivim zaraziš.
  Noben obeh spolov ni vreden zaupanja, zato je prav, da se različni način izločanja in uporabe wc ohrani še naprej.
  Dohtarji, matrna vam, zakaj ste politikantsko tiho?!

  • WISKY 1000

   Rikverc stoje,da šprica 1m okol,dohtarje pri njih je potrdno poslat na tečaj higiene,saj niso čisto pri pravi.

 • Artur

  Pohleven butast narod hote ali nehote vse možne nebuloze pograbi in, če bo država pod kazensko odgovornostjo v prid retardiranim transspolnikom zapovedala, da je treba v stanovanjih školjke odstranit in namesto njih čučalice vgradit bodo butalski idioti to tudi brez prigovora storili, ker če bodo dobili kakšnega transspolnega idiota v goste lahko nasrkajo, če ne bo tako, ker bo s tem kratena njegova človekova pravica. Bemti kam smo prišli po zaslugi naše blesave leve drhali to je hujše kot v “zoni sumraka”

 • Lustrator

  Ni zanimivo kako Slovenija iz zahoda uvaža IZKLJUČNO najslabše od najslabšega? Ne delujoče demokracije, ne pravne države, ne prostotržnega gospodarstva, ne diplomatskih zavezništev, ne visoke kulture, ne vitke a delujoče javne uprave, ne domoljubja (ta je, verjeli ali ne prisoten celo v Franciji, Španiji, Belgiji in podobnih ideološko zblojenih rdečih trdnjavah), ampak IZKLJUČNO kulturni marksizem. Skratka od samega razpada Avstroogrske nismo v naše kraje iz razvitih civilizacij prinesli prav nič razen njihovih strupenih fejkalij – ki pa bodo nas uničile prej kot njih. Oni imajo namreč vsaj gospodarsko in vojaško zaledje za “izhod v sili”, ko bodo šle stvari k vragu, pri nas pa še tega nimamo.

  • Mademoiselle

   Zelo se motiš, nekaj pa vendarle imamo: Našega Tita! Prvinski zgled svobode, demokracije, pravne države, prostotržnega gospodarstva, jedro diplomatskih zavezništev, izvir visoke kulture, sinonim vitke in delujoče javne uprave!…

   …V Slovenskih glavah.
   ;)

 • Gren

  TA LEVI PROFESORJI ITAK ŠČIJEJO IN SERJEJO PO PREDAVALNICAH !

 • Mademoiselle

  Ok, če je bilo takšno stranišče že prej, verjetno ne bodo gradili novega pisoarja posebej? Ni denarja!
  Če so pa podrli in namestili školjko namesto pisoarja, je pa to bedarija.

  In se na splošno ne strinjam s skupnimi stranišči. To je krneki. Verjetno se lgbtq+++ skupnost želi zgledovati po tem, da v Ameriki črnci niso smeli na ista stranišča kot belci, kar je (hočeš nočeš) rasizem. Ampak v tem primeru to ni upravičeno. Saj danes vlada enakopravnost na vseh področjih. Mislim jaz se ne počutim diskriminirano, pa pomoje 95% žensk isto ne. Ostale naj se pa zamislijo s kakšnim negativizmom hodijo po svetu in da ni z njimi kaj narobe – ne s svetom. Če te en WC vrže iz tira. Trans oseb pa ni toliko na svetu, da bi se jim morali posebno prilagajati? Ali pac?

 • Unikatna

  Očitno bo normalno postalo nenormalno. Ko spremljaš TV medije, vidiš vedno več gejev in lezbijk v raznih odajah…Sem se že spraševala zakaj jih je vedno več…

 • NoName

  Ne vem kam gre ta svet, vojaščino po kateri so fantje postali možje so ukinili, fantje so postali bolj ženstveni od žensk in ženske bolj možate od marsikaterega fanta, mladina je v večini popolnoma brez cilja, če ga pa že ima, ga lahko uresniči le v tujini.
  Po novem mladina niti ne ve in ji ni važno ali je nekdo ženskega ali moškega spola ali je zgolj “ono”, vsi bi se dali dol z vsakim, družin, ki so temelj vsakega naroda skoraj ne bo več saj družina ne predstavlja več matere, očeta in otroka, temveč je vse več “družin” od katerih družino predstavljajo dve matere z otrokom kjer ena njih špila očeta ali pa sta to dva tipa z otrokom od katerega bolj poženstveni tipček špila žensko.
  Kmalu bomo na tem, da mož moral biti ljubusumen kar na oba spola, če bo žena šla samo s prijateljico na drink bo to že sumljivo ali moški z prijateljem na špricar v bife.
  Smo v državi kjer je zločin dobro delo in dobro delo kazen, kjer si na sodišču oproščen vsega, samo pod pogojem, če nisi Slovenec, kjer so tujci zaželeni bolj od avtohtonih ljudi in imajo večje pravice, imamo kup politikov, ki nam vladajo, čeprav je ljudstvo izbralo drugo opcijo, smo država kjer nam sodijo v imenu ljudstva, katerega pa pri ničemer ne upoštevajo.
  Vse skupaj spominja na nadaljevanje knjige o Butalah, res žalostno ni kaj.

 • terminalar

  Če bom kdaj moral, torej, če bo sila, iti v takšen sekret, obljubim, da ga poščijem od stropa do tal.

 • čopkovseved

  Me zanima, kakšen bi bil rezultat ankete med študentkami FDV; Koliko se jih usede na WC desko po moškem lulanju in Ali še lulate oz, lepše, opravljate malo potrebo na unisex WC-ju! Po vsej verjetnosti je ta WC sedaj zbirališče LBGT študentov. Tako jih lahko preštejejo in z njimi manipulirajo, ker to so osebki, kolikor jih poznam, z zelo hudimi travmami iz otroštva.

 • Gre se samo za manjšanje stroškov. Manj WC-jev, manj stvari za vzdrževat. In več denarja za bramorje pri dodatku za pripravljenost.

 • Artur

  Pa kaj so tudi v študentskem zdravstvenem domu na Aškerčevi v Ljubljani sami multispolno usmerjeni iztirjenci, ker drugače bi se uprli temu idiotizmu jaz sem mislil, da se bo ta govnarija ustavila naFDV-ju. Bo treba začet kar alternativno samomedicino prakticirat če hočemo ohraniti psihofizično zdravje. Kateri od kretenov so naslednji, da vem kašne alternative se bo treba spet poslužit.

 • est

  Včasih so se študentje borili za pravice v družbi. Bili so pobudniki štrajkov, itd. Danes je njihov največji domet WC kultura. To je skrajni domet FDV-jevcev.

  • karpelec

   …poberejo vse neumnosti tega sveta in nas potem maltretirajo.

 • Andrej

  In to je tudi približno vse, kar lahko pričakujemo od naših študentov. Pridni in sposobni uidejo v tujino, beda pa doma seksualno revolucijo zganja. Tako seksualno revolucijo, da niti tega ne ve, katerega spola je. Če ne bomo propadli bom pa res pričel verjeti v čudeže.

 • Inaz

  Moški in ženske nismo enaki, smo pa enakovredni in enakopravni. Takšni eksperimenti so plod bolnega uma. Čepa že mora biti, naj določijo posebna stranišča za tiste, ki ne vedo kakšnega spola so.

 • goldhorn

  Taka stranišča obstajajo tudi v mladinskem letovišču Debeli rtič v Ankaranu. Je treba mularijo čimprej indoktrinirat…..

 • xtc

  Baba sodi na psihatrijo,kot njeni SLO vajenci.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Samo še idioti se vpisujejo na fdv (zaenkrat). Univerza gre pa itaq v k…c