WC revolucija se nadaljuje – Unisex stranišča tudi v študentskem zdravstvenem domu na Aškerčevi v Ljubljani

Unisex WC v študentski ambulanti na Aškerčevi ulici v Ljubljani. (Foto: Twitter)

Slovenska WC revolucija se nadaljuje. Po družbenem eksperimentu na Fakulteti za družbene vede v javnost prihajajo informacije tudi o drugih ustanovah, ki so se odločili za podoben korak. Skupne toalete imajo namreč tudi v študentski zdravstveni dom na Aškerčevi v Ljubljani. WC kabina ima le ena vrata, v njem sta sicer dva WC-ja, a vse v “skupnem” prostoru. Med obema WC-jema je le stena, ki loči le pol prostora in ne celega. Tako lahko vsak obiskovalec ali obiskovalka (“ali kakšen drug spol, kakor se kdo počuti namreč”) vidi drugo osebo, kako opravlja svojo potrebo.

V luči spodbujanja tako imenovane politične korektnost, enakosti med spoloma ter zavedanja o pravicah transspolnih oseb so pred kratkim na  FDV uvedli tri nova stranišča uvedel v pritličju, eno pa v bližini mednarodne čitalnice, ki se nahaja v prostorih Osrednje družbosloven knjižnice Jožeta Goričarja. Slednje je bilo pred tem stranišče namenjeno ženskemu spola, ostala tri pa so bila ločena za ženske, moške in invalide.

Marsikateri nekdanji študent je upravičeno razjarjen, ko vidi, da so v prostorih fakultete, ki jo je nekdaj z veseljem obiskoval, pričele uvajati izprijene levičarske ideje. Kljub temu, da LGBT-aktivisti vztrajajo pri vedno več spolih, pa je dejstvo, da sta biološka spola dva. Jeznih komentarjev na družbenih omrežjih pa ne zmanjka niti sedaj.

Francozinja Lea Aymard širi revolucijo za enakost spolnih WC-jev
Doma nimamo ločenih stranišč. Vsi uriniramo v isto stranišče in to ni nikakršna težava. Torej res ne razumem, zakaj bi bila težava na javnih straniščih,” je pojasnila Lea Aymard, transženska, mamica in aktivistka iz zavoda TransAkcija, je izjavila na  Siolu.

Transpolna Francozinja Lea Aymard (Foto: Facebook)

Luka Perš