fbpx

Zastraševanje po udbovsko! Policija že nad tiste, ki “všečkajo” do Fajonove kritične objave!

Strokovnjak za Sam doma 2 dr. Jernej Štromajer in evropska poslanka iz vrst SD Tanja Fajon (Foto: STA)

Jernej Štromajer in predsednica SD Tanja Fajon (Foto: STA)

“To je ustrahovanje,” nam je dejal gospod M., kateremu so med božičnimi prazniki na vrata potrkali policisti PU Ljubljana. Vzrok? Lani je na družbenem omrežju Facebook “všečkal” objavo, ki je bila do Tanje Fajon, političarke SD in evropske poslanke, domnevno žaljiva.

Medtem ko državni sekretar na ministrstvu za šolstvo Jernej Štromajer žali kristjane, ne da bi se mu skrivil en las na glavi, pa oblast nad svoje kritike pošilja policijo.

Neprijeten obisk mož v modrem je v petek doživel gospod M. (ime in priimek hranimo v uredništvu). Užival je v božičnih praznikih, ko nekdo pozvoni. Ko odpre, vidi, da je policist. Pravi, da mora opraviti z njim informativni pogovor. Po policistovih besedah naj bi gospod M. junija lani (pred državnozborskimi volitvami) na družbenem omrežju Facebook všečkal objavo nekega Marjana K., ki naj bi bila do Tanje Fajon žaljiva.

Prijavo očitno sprožila užaljena Fajonova
Policist ni vedel povedati datuma objave in za katero žaljivo objavo naj bi šlo. Povedal je samo, da je kot osumljenec kaznivega dejanja v predkazenskem postopku in da še zbirajo dokaze. Zapisal si je gospodovo EMŠO številko in številko mobilnega telefona. “Tudi jaz se nisem spomnil, za katero objavo naj bi šlo. Sem zelo aktiven na družbenem omrežju, takih mojih všečkov je precej,” je povedal gospod M. za spletno Demokracijo.

O obisku policije je na Facebooku obvestil tudi prijatelje. “Prijazni policisti so mi danes sporočili, da naj bi bila Tanja Fajon zaradi moje aktivnosti na FB straneh močno užaljena,” je zapisal na svojem profilu. Dodal je, da se nikoli ni uklanjal režimu in da nikoli ni bil oportunist. “Vedno sem razmišljal s svojo glavo in vedno sem se boril za resnico in pravico! Zato sem marsikaj prestal v življenju. Zaradi načelnosti in pokončnosti je preveliko ceno plačala tudi moja širša družina!” je zapisal in sporočil, da ga ne bodo prestrašili: “Predvsem zaradi mojih otrok se bom še naprej prizadeval in boril za boljšo Slovenijo! Ker si to tudi zaslužimo!”

Policija ne odgovarja
Obrnili smo se na Policijske uprave Ljubljana. Vprašali smo jih, ali drži informacija, da so te dni policisti obiskali nekatere ljudi, ki so všečkali objavo nekega Marjana K., ki je na FB pred volitvami 2018 domnevno žalil Tanjo Fajon, ter če nam lahko povedo, za katero objavo gre in za katero kaznivo dejanje (je bilo to po uradni dolžnosti ali je bila civilna prijava). Odgovorili so: “Sporočamo vam, da vam v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov na vaša vprašanja ne moremo odgovoriti.”

Jan Škoberne in Jernej Štromajer.

Zanimivo je, da so to dogaja v dneh, ko je v javnosti (predvsem pa na družbenih omrežjih) odmevalo “voščilo” kristjanom s strani državnega sekretarja na ministrstvu za šolstvo Jerneja Štromajerja, ki je objavil fotografijo vhoda v kino Princa Charlesa (Prince Charles Cinema) v Londonu, kjer je pisalo: Vesel Božič, umazane (ali smrdljive) živali. Kasneje se je opravičil, njegovo “čestitko” je minimaliziral tudi minister za šolstvo Jernej Pikalo.

Vprašanje, ki se postavlja, je, ali bo policija na domovih obiskala tudi vse tiste, ki so všečkali Štromajerjevo “voščilo”. Med drugim so ga všečkali Tanja Fajon, predsednik urada za mladino Tin Kampl, vidni član podmladka SD Jan Škoberne ter novinarki Vesna Zadravec in Natalija Švab. Po vsej verjetnosti ti ne bodo doživeli policijskega zaslišanja. So prvorazredni, člani ali ljubljenci elite tranzicijske levice. Metod zastraševanja, ki spominjajo na Udbo, Stasi ali Securitate, so deležni le drugorazredni. Se pravi politični in ideološki nasprotniki vladajoče leve koalicije.

Demokracija