Zastraševanje po udbovsko! Policija že nad tiste, ki “všečkajo” do Fajonove kritične objave!

Strokovnjak za Sam doma 2 dr. Jernej Štromajer in evropska poslanka iz vrst SD Tanja Fajon (Foto: STA)

Jernej Štromajer in evropska poslanka iz vrst SD Tanja Fajon.(Foto: STA)

“To je ustrahovanje,” nam je dejal gospod M., kateremu so med božičnimi prazniki na vrata potrkali policisti PU Ljubljana. Vzrok? Lani je na družbenem omrežju Facebook “všečkal” objavo, ki je bila do Tanje Fajon, političarke SD in evropske poslanke, domnevno žaljiva.

Medtem ko državni sekretar na ministrstvu za šolstvo Jernej Štromajer žali kristjane, ne da bi se mu skrivil en las na glavi, pa oblast nad svoje kritike pošilja policijo.

Neprijeten obisk mož v modrem je v petek doživel gospod M. (ime in priimek hranimo v uredništvu). Užival je v božičnih praznikih, ko nekdo pozvoni. Ko odpre, vidi, da je policist. Pravi, da mora opraviti z njim informativni pogovor. Po policistovih besedah naj bi gospod M. junija lani (pred državnozborskimi volitvami) na družbenem omrežju Facebook všečkal objavo nekega Marjana K., ki naj bi bila do Tanje Fajon žaljiva.

Prijavo očitno sprožila užaljena Fajonova
Policist ni vedel povedati datuma objave in za katero žaljivo objavo naj bi šlo. Povedal je samo, da je kot osumljenec kaznivega dejanja v predkazenskem postopku in da še zbirajo dokaze. Zapisal si je gospodovo EMŠO številko in številko mobilnega telefona. “Tudi jaz se nisem spomnil, za katero objavo naj bi šlo. Sem zelo aktiven na družbenem omrežju, takih mojih všečkov je precej,” je povedal gospod M. za spletno Demokracijo.

O obisku policije je na Facebooku obvestil tudi prijatelje. “Prijazni policisti so mi danes sporočili, da naj bi bila Tanja Fajon zaradi moje aktivnosti na FB straneh močno užaljena,” je zapisal na svojem profilu. Dodal je, da se nikoli ni uklanjal režimu in da nikoli ni bil oportunist. “Vedno sem razmišljal s svojo glavo in vedno sem se boril za resnico in pravico! Zato sem marsikaj prestal v življenju. Zaradi načelnosti in pokončnosti je preveliko ceno plačala tudi moja širša družina!” je zapisal in sporočil, da ga ne bodo prestrašili: “Predvsem zaradi mojih otrok se bom še naprej prizadeval in boril za boljšo Slovenijo! Ker si to tudi zaslužimo!”

Policija ne odgovarja
Obrnili smo se na Policijske uprave Ljubljana. Vprašali smo jih, ali drži informacija, da so te dni policisti obiskali nekatere ljudi, ki so všečkali objavo nekega Marjana K., ki je na FB pred volitvami 2018 domnevno žalil Tanjo Fajon, ter če nam lahko povedo, za katero objavo gre in za katero kaznivo dejanje (je bilo to po uradni dolžnosti ali je bila civilna prijava). Odgovorili so: “Sporočamo vam, da vam v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov na vaša vprašanja ne moremo odgovoriti.”

Jan Škoberne in Jernej Štromajer.

Zanimivo je, da so to dogaja v dneh, ko je v javnosti (predvsem pa na družbenih omrežjih) odmevalo “voščilo” kristjanom s strani državnega sekretarja na ministrstvu za šolstvo Jerneja Štromajerja, ki je objavil fotografijo vhoda v kino Princa Charlesa (Prince Charles Cinema) v Londonu, kjer je pisalo: Vesel Božič, umazane (ali smrdljive) živali. Kasneje se je opravičil, njegovo “čestitko” je minimaliziral tudi minister za šolstvo Jernej Pikalo.

Vprašanje, ki se postavlja, je, ali bo policija na domovih obiskala tudi vse tiste, ki so všečkali Štromajerjevo “voščilo”. Med drugim so ga všečkali Tanja Fajon, predsednik urada za mladino Tin Kampl, vidni član podmladka SD Jan Škoberne ter novinarki Vesna Zadravec in Natalija Švab. Po vsej verjetnosti ti ne bodo doživeli policijskega zaslišanja. So prvorazredni, člani ali ljubljenci elite tranzicijske levice. Metod zastraševanja, ki spominjajo na Udbo, Stasi ali Securitate, so deležni le drugorazredni. Se pravi politični in ideološki nasprotniki vladajoče leve koalicije.

Demokracija

 • Viktorh

  Preizkušene udbovske metode …

  • Metod Kvargl

   UDBA pa se je učila od rusov ter od STAZI-ja.

 • Antonius

  Ne razumem zdaj tega?
  A je Fajonova poklicala policijo, da gre nekomu, ki se ne strinja z njenimi politikantskimi žalitvami, kar domov povedati, da trpi zaradi nestrinjanj in kritik, ki jih doživi na svoj račun?!
  Jaz se policijo ne upam poklicati, ko študentski najemniki razgrajajo v hiši. Račun, ki ti ga pošljejo je namreč zelo zasoljen.
  Zgleda, da so na policiji zaposleni sami *miličarji*, ker že od osamosvojitve naprej še vedno delajo samo v interesu levih vladnih koalicijskih partijcev.

  • Šobar Davorin

   Nevejmno. En “miličar” je v stanju arestantstva. Ampak predava in lovi ribe. Drugi je pa v penziji. Pa se občasno pojavi. Na e-Novi.

   • mginko

    Tako vidiš izza zida psihiatrije. Vedno okoli tvojih možganov samo tvoji miličniki.

   • plamen100

    Pa milicniki ne bi bili nikoli tako neumni da bi ugotavljali kdo je vseckal nek zapis, ker fajonarca je bila uzaljena zaradi avtorstva in vsebine zapisa (kar ji na koncu omogoca zakonodaja npr Razailtev) ne pa zaradi vseckanja.

   • zokispoki

    Kreten !

 • Franc Šink

  Politik, ki ga z lahko z takkšno lahkoto užališ, ni vreden popolnoma nič.

  • KAPIBARA

   UUUuu tale je pa dobra… v srž problema politika ( kateri ti je dal – )

 • Anton

  Dejansko nas čakajo JAME……

  • Franc Šink

   Kaj takega bomo morali preprečiti.

   • WISKY 1000

    To lahko preprečimo samo volilci,da volimo SDS in očistimo Slovenijo teh parazitov,ki nam že 30 let uničujejo lepo Slovenijo.

  • xtc

   Niti,ne,to so prvi signali narodu,da bo treba razmisliti kako dolgo bodo še tolerirali podivjane levake in kako bo ukrepal,ko bo v to prisiljen.

 • xtc

  No takole si Eko Fašisti Turenberg,,,socialisti (leviofašistično nastrojeni)Merckel(Stasi Maedschen),Kučan,,Shultz,Timmermans in Anarholiberali Macron ipd ter Islamisti zamišljajo Novo družbo.
  Fajonova je bila užaljena-IN?
  Tovarišica očitno slabo prenaša kritike,če je užaljena naj toži avtorja zapisa-seveda pa še vedno velja svoboda govora ,če je šlo za politično zadevo ne grožnje.
  Nenazadnje poduk Tov. skrajni levičarki Fajon,če pišeš neunosti,širiš skrajnosti po omrežju moreš računati tudi na kritike svoje podivkjane skrajnosti in neumnosti ,ki jih pišeš,ali pa naj neha pisat traparije-seveda skrajna levičarka svobodo govora pojmuje zelo po Tito -Kučanovo- Mi jesmo demokrate mi pričamo ostali slušaju in kimnu-e tako levi fašisti razumejo svobodo govora.

 • Anton

  spoštovana Nova24tv, zakaj nam morate vsak dan servrati obraze teh bebcev?

  sarkazem press

  • WISKY 1000

   Še sreča,da imamo novo tv 24,tu smo vedno seznanjeni z resnico,če je ne bi bilo ne bi izvedeli za leve svinjarije.

   • Jernej

    Itak. Nova Tv pove resnico o SLoveniji, medtem ko jo rezimski mediji ne.

 • rabbit

  Dragi levičarji vse kar nam želite se bo obrilo proti vam, kar vprašajte Spomenko Hribar, Cirila Pucka, Marcel Štefančiča vse bruhanje zlobe nad drugače mislečimi se obrne proti njim. Oni bi radi obračali vendar Bog obrne, ponavadi tam kjer najbolj boli. Zato take čestitke mene ne bolijo, ker vem, da strup, ki bruha iz njih ponavadi konča ravno pri tistem, ki bruha vendar bolj boli.

 • tromaž

  Kako si drzne policija poseči na zasebno lastnino, gospodarja ki skrbi ohranitev morda celo razvoj posesti v dobro družini in skupnosti z rednimi obveznosti do javnih upraviteljev. Kar si niso dovolili niti v fašistični Italiji. Draga Fajon to bi morala že Vi sama preprečiti oz obsoditi, drugače po mojem skromnem mnenju raje zapustite politiko, v kateri mora prevladovati inteligenca in ne nasilje ker vdor policije v zasebno hišo brez zelo upravičenega in dokazanega prekrška je skrajno obsodbe vredno dejanje, ki za pravno državo absolutno ni upravičeno.
  Kot opazujem v Sloveniji etične skrajnosti postajajo del državnih upraviteljev, celo PM propagira svojo strankarsko doktrino mimo vsake diskretnosti in spoštovanja do vseh svojih državljanov davkoplačevalcev, kot primer le reklamiranje na njemu nenaklonjenih občilih, kar je eklatantni dokaz svoje skrajnosti ali celo ignorance do svobode, za kar je povojna Evropa in Slovenija hrepenela in tudi dosegla. Na žalost pa pod pepelom druge svetovne vojne še vedno tli tista komi-fašist žerjavica oportunizma oz. antisvobode.

 • Unikatna

  Ojoj, prejoj…to pa že presega vse meje!!!

 • lena

  Mnogim resnica, ki jim ni vsec, smrdi! Demokracija, ozr. svoboscine veljajo za vse! Politiki pa se morajo zavedati, da je njihovo delovanje se posebaj na oceh javnosti!

 • Slovenec

  Nazaj gremo v svinčena leta, po zaslugi levice in volivcev, ki volijo levake.

  • milanček

   mislim, da NE, kmalu, zelo kmalu bo v Sloveniji vrelo, kućan s svojo F21 bo šel po poti romuna, njegovega strankarskega kolega!

  • McBobo

   +ostalih, ki sploh ne volijo, ker je škoda časa.

   • Common Sense

    Ti so najvecji problem.

 • Gren

  DOMOV BEJŽ FAJONKA PA TIH BOD KOZA NORA !

 • PLavi-mil

  Da, bi se ona zavedala, kako smo šele mi užaljeni ob njenih dejanjih.

 • šmentanamuha

  Vau, a je Fajon že dala kakšen komentar na Štromajerjevo čestitko za “umazane živali”?

 • šmentanamuha

  Z leve strani nismo slišali praktično nobenega zgražanja ali obsodbe nad Štromajerjevo “voščilnico” kristjanom. Zdaj levičarji že kar tekmujejo, kdo bo bolj žaljiv do njih.

  • Stajerka

   ….ne…..Tanja Fafajon jo je všečkala…..torej bo potrebno podati ovadbo zaradi kršitve ustave…..v členu ki govori o verski svobodi in prepovedi diskriminacije……

   • šmentanamuha

    Kaj? Fajon je všečkala Štromajerjeve “umazane živali”? Ne me basat!

   • Metod Kvargl

    FAFAJON…? Svetovna fora….!

   • šmentanamuha

    Se strinjam in to takoj, če to res drži. Navsezadnje ona ni samo ena sekretarka na ministrstvu za šolstvo v naši podalpski komunistični vukojebini, ampak je evropska poslanka, kar pomeni žalitev za vse evropske kristjane.

 • rubec

  V zajčnik sem nalimal njeno fotografijo. Doslej nisem videl zajca, ki mu po enem tednu še kar ne pride.

  • tomven

   Pol boš pa cvilu, da ti kuga pustoši po zajčnkih… Sam si kriv, raj bi tri bevande več ruknu, pol ti bla pa tud fajon fletna…

  • trumpet2018

   raje umakni fotografijo, da ne bodo reveži doživljensko travmatizirani :)

 • Garbage man

  Vile pri vratih

  • KAPIBARA

   Se ni za hecat, ko ti uniforma pozvoni… je le uradna oseba, ti pri vratih, pa v postopku..

 • Common Sense

  Ne vem, samo tale štrom-majer mene spominja na ISIS-ovca.

 • macon

  Levi fašizem napreduje in se krepi. Najprej bodo s policisti, pravosodjem in globami tišali vso opozicijo, medtem ko je vendar vsa njihova samopašna primitivnost vendar “odkrita beseda v imenu humanizma in napredka”.

  Ko bodo potopili ekonomijo, saj vendar nič ne znajo in kradejo milijarde, pa bodo postali odkrito nasilni. Krivi jim bomo vendar mi, opozicija, in grdi kapitalizem za oceanom, do kamor pa ne sežejo, nje.

 • Stajerka

  ….podn…..lewaki se gredo boj proti sovražnemu govoru…..sami pa so največji nestrpneži…….

 • tomven

  Da si procesiran, ker si všečkal nekoga, ki “kao”užali nekega ekstremnega politika, kot je fajon, je pa že bolno do konca! A policjoti nimajo drugega dela, kot vznemirjati ljudi, ki razmišljajo s svojo glavo? A to še udba vrača v naše življenje? Prekleta komunajzlarska golazen!

  • VERZIFIKATOR

   Kam, povej mi, pošljem naj svoj všeček.
   Naj morda dodam še kakšno misel?
   Rad pogledam ta obraz njen kisel,
   da me spomni, kdo je res izmeček.

   • SIMON ROZIC

    Odl. (5)…kot vedno!

 • montyamp

  Za napisano resnico , bi policaj moral prinesti človeku na dom pohvalo in denarno nagrado . Doniram takoj .
  Ko bo v policiji dosežena kvota 10% pametnih , lahko računamo na demokratično delovanje hlapcev v plavem . Modrost inkasantske udbovske izpostave je pa znanstvena fantastika , to je fata morgana v glavah opranoglavih norcev katerih stampedo tlakuje poti političnim kriminalcem . Murglosrbska mešalnica kokaina s tako policijo ki zapravlja čas s face-fuckerji , z lahkoto oskrbuje pol EU s slabo robo .
  Kar poglejte kaj naredi strup žveplenega pritlikavca :
  https://www.youtube.com/watch?v=hQfSqGePNbM

 • montyamp

  fafajonki je dolgcajt okrog gobca

  • JANEZ GUS

   Z vsake strane

 • Ježek Teka Teka

  Jest ji pa želim veliko zdravja … sam kaj, ko je karma prasica …

  • xtc

   A zato si je dobila Prašička?

 • milanček

  fajonka, imaš novega partnerja, fukača, upam, da se bosta tako strastno posexala, da oba gauzneta! no sedaj pa naj pride policija!

  • tomven

   ridl, ridl, ridl…. Tovariš komandir, kam že moramo it, pa zakaj sploh. ..

  • trumpet2018

   brez naloga jim nisi dolžan vrat odpirat, niti se z njimi pogovarjat. Ljudje morajo poznati svoje pravice, sicer bodo pometali z nami.

   • milanček

    imaš dobre, profesionalne, pametne policaje, imamo pa pač žal cel kup plicistov, ki niso vredni, da so na tem del. mestu! najbolj me skrbi, da Slovenija nima kriminalistov, in mafiji je tako odprta pot-kriminal!

  • Jožefa Benko

   brajdič muko pravi,da je mislil kako imajo glasbeniki zelo razvit čut za lepoto

  • WISKY 1000

   In bodo nastali novi fujonprašički.

 • to_mi_delaj

  ampak res, tale fakjonka pa res nima pospravljenega podstrešja

  • Metod Kvargl

   Ima, ima… Njene aktivnosti so usmerjene v mlatenje enormne penzije, ki se ji nasmiha.

 • Dizzy Spellbound

  Novodobna UDBA je že na pohodu. Prehajamo v totalitarni zastrašujoč režim na žalost. Kam vse to pelje (verjetno v strahovlado). Kje je demokracija, kje so vrednote samostojne Slovenije??????

  • WISKY 1000

   Reši nas samo SDS,da počisti to svinjarijo.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Zdaj ji svobodno lahko rečete rdeča prasica saj se je spečala s prašičem, ta udbovska oblast naj se pa jebe, je tisoč in en način na spletu kako lahko ščijemo po rdeči levičarski lopovski sodergi.

 • trumpet2018

  levi fašisti spreminjajo Slovenijo v policijsko državo, v pravo Orwellovo nočno moro, kdo bi si mislil, da bo fikcija 1984 postala resničnost, sicer imam pa to zmešano baburo na FB blokirano, niti me ne zanima o čem kokodaka, takšne najbolje ignorirat in blokirat. a zdaj po novem, če bom prdnil v službi, bom dobil odpoved zaradi pretiranega izpusta toplogrednih plinov? levakom so se dokončno skisali možgani, zadnje 3 dni kar tekmujejo, kdo bo imel bolj noro izjavo, žal samo kot papagaji ponavljajo Štromajerjevo žaljivo izjavo, res pravo retardirano enoumje

 • piko8

  Na sliki zgoraj sta dva BULDOGA, ali jih kdo pozna??

  • trumpet2018

   turški stekli kangal in albanska rdeča čivava

 • Tomi Luzovec

  spet nekaj lažnivega iz zakladnice noretv,potem pa pričakujejo še odziv policije,,bolniki..

 • crniocar

  to ne bo držalo pol bi jaz mogu že zdavnaj igrat klavir

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Policija pa naj malo uporabljal glavo in preden obišče “žaljivo stranko”, naj malo pomisli, v kaj se spušča. Glavo naj nima le za nošenje policijske kape. UPS, upam, da nisem bil preveč žaljiv….

  • Metod Kvargl

   Oni so samo orodje elite, podobno kot je pes lovcu.

 • Imperial Commando

  Levaki ne prenesejo drugačnih mnenj, so takoj užaljeni, prave snežinkice.

 • Imperial Commando

  A za reševanje levićarskih nagravžnih riti po spletu je pa dovolj policajev, za varovati mejo pa ne?? Kurc vas gleda.

 • neukročen

  Ja tako to je, levi fašisti na njihovem terenu ne pustijo več niti ene misli ki ne gre čez državno cenzuro kot naprimer na MMC, trkajo na vrata državljanov ki se igračkajo po facebooku, zdaj ko pa ima izpade državni sekretar pa se delajo idiote.

  Me zanima če bo bivši državni sekretar tako voščil tudi pravoslavcem in muslimanom, ne verjamem da si upa.

  • Metod Kvargl

   Zanimivo, tudi na žoltem portalu 24ur cenzurirajo, da je veselje. Trenutno sem v karanteni, ker sem kritiziral izjavo one bolane babe iz Železnikov, da je treba mačke utapljati. Bil sem izbrisan, sem komentatorsko blokiran, in to kar po nekajkrat na leto. Po komentarjih mendrajo kak sloni v trgovini s porcelanom. Bog ne daj, da bi spisal kakšno kritiko vladi, četudi konstruktivno in argumentirano, admin komentar avtomatsko zbriše. Na tem mestu so gotovo zafrustrirane in nepotešene falirane študentke, ki jim v roke dajo pač moč in navodila, kaj naj brišejo. Svojega kriterija zaradi omejenosti itak ne morejo razviti.

 • dež

  Težko verjamem, da so policisti nekoga obiskali zato, ker je všečkal tvit, zaradi katerega je Tanja Fajon užaljena. Po mojem je policist celo v prekršku, zahtevati od nekoga osebne podatke zaradi tega pa je čista zloraba funkcije. Policist ti brez utemeljenega razloga niti v prtljažnik avtomobila ne sme pogledati, tu pa hodi od hiše do hiše in legitimira ljudi, ker je neka EU poslanka užaljena. Čudna zadeva.

  • Novo Jutro

   Se strinjam, Če pa smo že tako daleč, potem se pa jaz selim iz slovenije.

  • Metod Kvargl

   Palicaji so velemojstri konstruktov. Bi hipoma našli “utemeljen” razlog denimo za pregled telesnih odprtin…

 • slosin

  noro…pa je to za verjet….Kaj bo šele z avtorjem ‘žaljive’ objave……ja, vračamo se, vračamo…še pomnite tovariši…

 • mitja čot

  Tovarišica fajon,jebi se !!!!!

  • Metod Kvargl

   Dolgo več ne bo za nuc. Starostne pege že ima, pod puderno fasado…

 • if

  V nacističnem propagandnem časopisu Völkischer Beobachter so Jude primerjali s podganami.
  V neokomnističnem delu RS kristjane primerjajo z umazanimi živalmi.

  Zelo majhna je razlika med nacistom in neokomunistom!
  https://youtu.be/40GT0AuGHEI?t=197

 • Vlado77

  Smo že v policijski državi. Svobode govora in mišljenja ni več. Lahko si kaznovan če samo všečkaš neko mnenje. Kam smo prišli? Tako bodo disciplinirali vse na internetu, Facebooko, Twiterju . Všečki bodo dovoljeni le v podporo vladi in tej koaliciji

 • Nata

  Hja, , , , ,moji dragi sokomentatorji. . . . . lahko pogledate tudi takole na ta twitt !

  https://jinovsvet.blog/2019/12/29/to-ni-zgodba-o-neposrecenem-tvitu-drzavnega-sekretarja-ampak-o-frustracijah-ob-nezmoznosti-osvojiti-oblast/

  Sicer po moji oceni ta sestavek paše bolj me ponesrečeno satiro, pa , kaj čmo?
  Takle mamo. . . .pravite mnogi med vami !!

  • macon

   Levičar iz tvojega linka se spakuje, da bi desnica TUDI rada utišala vse kritike, če bi bila na oblasti. Jaz se pa tega ne spomnim na tak vulgaren način kot se ga gre levica, vsebinska kritika je bila normalno sprejeta.

   Na koncu jim ostaja, da so vsi ista in projekcija na zle namene opozicije. Nima zveze, kaj počne levica, saj bi desni isto in počeli še HUJE so izgovori za te moralne spake, ki svojim dopustijo karkoli.

   • Nata

    Kje si pa to prebral ? V linku , ki sem ga pripela ?? Kaj pa je to vsebinska kritika ?

 • Metod Kvargl

  Fajonke organsko ne prenesem in ne vem, zakaj tega ne bi smel zaupati širni Sloveniji.

  • Valter Branislavec

   Saj lahko. Tudi meni gre babnica na bruhanje. To pa zato ker je izdajalka lastnega naroda.

 • Valter Branislavec

  Tanjo Fajon posljite k njej ljubim migrantom. V kaksno drzavo kjer je islam ze drzavna religijo.
  Lepo bi jo bilo videti obleceno v burko…

 • Piš

  Zapisal si je gospodovo EMŠO številko in številko mobilnega telefona.

  A?? Tu se nekdo šali.

 • plamen100

  Policija oz tisti ki je to ukazal da se opravijo ti razgovori je dusevno bolan, ker ni variante, da bi te zaradi vseckanja nekdo preganjal. Pa lahko vseckam od tita do hitlerja karkoli ze kdo napise v zvezi teh dveh in kaj?? Mi je pac npr..vsec kako lepo je slovnicno napisal ali pa mi je vsec vsebina in kaksno kaznivo dejanje je to? Lahko eventualno preganjajo avtorja zaradi zapisa ki je nekoga uzalilo nilakor pa ne nekoga ki je dajal vsecke ali pluse ker to pa ni nikjer navedeno da je prepovedano ce se nekdo z nekim zapisom strinja. Tako bolano razmisljanje je huje kot je bilo zaslisanje Maleka v Scialisticnem kulaku in zato bo moral nekdo ki je to narocil in s tem presegel pooblastila odgovarjati!!!

 • Jan Kovalski

  Všečkajte na Facebooku ali drugje, lahko tudi kaj napišete, povzročite “obisk” policije na svojem domu in si pridobite potrdilo za političen azil v Avstriji.

 • plamen100

  Zanimivo bo spremljati to kako bodo na policiji dokazali, da je vseckanje kaznivo dejanje saj zaenkrat nikjer v kazenskem zakoniku ne obstaja tovrstno kaznivo dejanje npr ‘Vseckanje zaljivih vsebin na druzbenih omrezjih”, ker je po tej logiki kako policija danes razmislja in razume to vseckanje, tudi kaznivo “Nevseckanje pozitivnih vsebin (jasno komunisticnih ki so druzbeno sprejemljiva kot je zapis Stromajerja) in bi morali vse prijaviti, ki so bili na druzbenih omrezjih in niso vseckali tega zapisa. Ta logika policije je v bistvu nadaljevanje logike glede voznikov ces vsi so vozniki neglede a je 10 letni mulc na kolesu ali pa odrasla oseba v vozilu zato morajo tudi vsi opraviti preiskus na prisotnost alkohola. No v primeru vseckanja zaljivega zapisa pa zadevo razumejo tako, da vseckanje pomeni tudi avtorstvo napisanega saj zakon pravi Kdor koga razžali…torej razumejo tudi vseckanje v kontekstu razžalitve oz da pomeni vsecek ze sam po sebi zaljivo izrazanje? No pa smo tu, a je vsecek izrazanje kot ga razume zakonodajalec ki v 3. tocki 158.cl jasno pove kaj razume pod izrazanje in sicer peavi; Ne kaznuje se kdor se o kom zaljivo izrazi v znanstvenem, knjizevnem ali umetniskem delu…., torej zakonodajalec jasno misli na pisano besedo, na vsebino ki jo je nekdo zapisal ne pa na nekaksne vsecke. In tukaj je nekdo prekoracil pooblastila ker pac ni bil strokoven zaradi cesar so se po nepotrebnem zaradi zbiranja obvestil o nekaksnem deljenju vseckov, vznemirjali drzavljani zaradi cesar so jim bile krsene pravice in poslednicno prizadejane dusevne bolecine in s tem povzrocena nematerialna skoda, katero bodo pac morali v civilno pravnem postopku z vsemi nastalimi stroski od povzrociteljev izterjati.

  • Piš

   Mislim da si je model, gospod M., vse to izmislil.
   Ali pa nekdo pač.

   • trumpet2018

    to ti misliš, poglej si primer Gašperja Ferjana, stalno ga policija ustrahuje in nadleguje, ker na facebooku kritizira levico, saj ne gre za preganjanje kaznivih dejanj, policaji ti pridejo domov sano zato da bi te ustrahovali oziroma utišali, oni dobro vedo da všečkanje kritičnih komentarjev ni kaznivo dejanje

    • dež

     Policist brez sodnega naloga nima kaj početi pri tebi doma. Tudi te nima pravice zasliševati in mu skladno z zakonodajo nisi dolžan nič povedati. Kadarkoli (tudi če pride s sodnim nalogom) lahko zahtevaš odvetnika in do njegovega prihoda ne daješ nobenih izjav. Drugo je, ko gre za ogrožanje varnosti, v tem primeru lahko policija vdre v stanovanje ali hišo.
     Gospod M je huda naivčina, če mu je razkril kakršnekoli osebne podatke, sploh ker vsak policist njegov EMŠO lahko vidi na svojem računalniku.

     • trumpet2018

      ja, problem je ker ljudje ne poznajo svojih pravic in osnovne zakonodaje, potem pa pokvarjeni policaji to zlorabljajo

     • Metod Kvargl

      Treba bi jih bilo nagnati! (v leto 1950)

     • dež

      Ne želi si tega, potem bi pa res hodili po hišah in terorizirali ljudi.

 • Ivan Ivanovič

  Po zakonu o varstvu osebnih podatkov bi policija lahko sporočila, na podlagi kakšnega zakona delajo. Delajo v tem primeru morda brez zakonske podlage? Se vračamo v čase policijske države? Če je Fajonovba užaljena, naj si najde odvetnika in sproži zasebno civilno tožbo. Kaj ima tu policija opraviti?

 • toxico

  največ učinka bi bilo da se nobenih teh objav sploh nebi bralo objavljalo sploh nebi imeli niti malega učinka to bi jih še najbolj bolelo

 • Metod Kvargl

  Lani je bilo všečkano? Ja.., kaj pa so te vsaj celo leto čakali, če ta všeček tako boli???

 • JANEZ GUS

  S tem se tem komunističnim prascom dela reklamo.

 • Zelenec

  Težko je razumeti zafrustriranost komentatorjev, izbruh strastno bolnih čustev, primitivne naivnosti ob povsem neverodostojnem zapisu Demokracije, ki cenzurira in briše vse komentarje, ki ji niso po volji. Poglejte se v ogledalo oz. preberite svoje komentarje še enkrat in se vprašajte po nivoju svoje kulture v komunikaciji. Vsem kristjanom med vami pa le, Najvišjemu se vaše početje gnusi.

  • Nata

   Dobro si napisal, zelenec. Poglej se v ogledalo in zbriši na drug portal, kjer te bodo zelo veseli . Tam, kjer je kulturni nivo veliko nižji , kot tukaj.

   • Zelenec

    Nata, ne rabiš me poditi, s sliko v ogledalu pa sem še vedno zelo zadovoljen, hvala. Nivo komunikacije pa, na srečo, nižji nikjer ne more biti. Dosegli ste dno, pa se še kar trudite, da bi ga še poglobili. Uživajte v svojem primitivizmu, ki vam je očitno ljubša duhovna hrana kot nauk Besede, ki jo gluhi poslušate ob nedeljskih dopoldnevih.

 • Andrej

  Če je gospa Tanja užaljena je to zelo resna zadeva. Če so kristjani prizadeti pač ne razumejo novega performensa.

 • tramal

  Tile komunistični pedri in lezbače ,nimajo biti za kaj užaljeni ,ker to pač so in je čista resnica.Ponosen človek pač pove izmečkom ,resnico ,ki pa jo komunajzerji ne prenesejo.

 • tramal

  Ja naši miličniki lovijo otroke na biciklih in jim dajejo pihat,lovijo otroke po šolah ,kateri imajo petarde,lovijo tiste ki pišejo resnico in skačejo kot zajci iz grmovja da ulovijo kakšnega ki je malo hitreje pripeljal z avtom .Večina bo ostala miličnik do konca življenja.

 • Nata

  Vedno bolj korajžni so, ker se zavedajo ,da imajo prav vse v rokah !!
  Počasi ne bomo smeli ne samo čivkati, ampak tudi misliti po svoje ne.
  To, da se kontrolira in dela preiskave pri tistih , ki kaj napišejo, je pa že njihova stara ,preverjena, zelo dobra praksa.
  https://www.portalplus.si/3563/vrnitev-bartona-finka/

 • Kapodistrias

  Tudi jaz pri polni zavesti izjavljam, da je Fajonka navadna avša in z veseljem pričakujem prihod ljudi v modrem (beri: večinoma branilcev “tekovine revolucije”; vsa čast izjemam!)

 • Kapodistrias

  Moj predlog komentatorjem: Ne uporabljajte neustreznega izraza “levi fašisti”, ker desnih fašistov preprosto ni. Je pa že bolje pisati “rdeči fašisti”, da se jih loči od
  prav tako levih Mussolinijevih črnih fašistov (črnosrajčnikov).

 • JANEZ GUS

  Res rdeča fašista.